Osuuskauppa Arinan kesätyöhaku 2021 on alkanut


14.01.2021

Osuuskauppa Arina ennustaa työllistävänsä kesällä 2021 reilu 300 kesätyöntekijää sekä noin 700 14–17 -vuotiasta kesä-ässäläistä. Kesätyö osuuskaupassa toimii usein sekä siltana työelämään että vakituiseen työhön Osuuskauppa Arinassa. Yleensä noin kolmasosalle kesätyöntekijöistä tarjoutuu syksyllä mahdollisuus jatkaa pysyvästi Arinan työntekijänä. Arina on mukana Oikotie Työpaikkojen vetämässä Vastuullinen kesäduuni-kampanjassa ja sijoittui viime kesänä Vastuullisin kesäduuni -kilpailun 4. sijalle yli 1000 työntekijän sarjassa. Yli 18-vuotiaiden kesätyöhaku päättyy tammikuun lopussa ja kesä-ässien osalta huhtikuun lopussa.

Vietä kesä Arinassa tai jää pidemmäksi aikaa

– Arinan kesätyöntekijät sijoittuvat asiakaspalvelutehtäviin ympäri toimialuettamme. Samalla haulla haetaan Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, Sokos Hotelleihin, ravintoihin, Sokoksille, ABC:lle, LähiStopeille, Kodin Terraan, Emotioneihin, Tälläämöihin sekä S-Pankki ja Omistajapalvelu-pisteisiin. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään, kertoo Arinan henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila.

– Neljänä edellisenä vuotena olemme järjestäneet Ässädeitit, joissa olemme päässeet tapaamaan kasvotusten hakijoita. Tänä vuonna korona-pandemia ei mahdollista Ässädeittejä, joten haastattelemme yli 18- vuotiaita kesätyönhakijoita videohaastattelun kautta. Hakemukset otetaan vastaan osoitteessa arina.fi/kesätyöt ja samasta paikasta löytyy myös vastauksia kesätyöntekijöitä kiinnostaviin asioihin, kuten mahdollisiin työtehtäviin ja arinalaisten urakertomuksia, Mattila lisää.

Videohaastattelujen lisäksi Arina on mukana S-ryhmän virtuaalisessa rekrytointi-infossa, joka kokoaa innokkaat kesätyönhakijat sekä työnantajan samaan lähetykseen. ÄssäKesä 2021 -tilaisuudessa tuodaan esille S-ryhmän eri toimialoja ja kesätyötehtäviä ja kesätyönhakijat voivat käydä jo etukäteen lähettämässä kysymyksiä tapahtuman sivulla.

Kesätöistä työuralle

Moni arinalainen on aloittanut työuransa kesätöistä osuuskaupasta ja hyvät kokemukset kantavat pitkälle. Uudelle arina.fi/kesätyöt -sivulle on kerätty paljon hakijoille tärkeää tietoa ja muun muassa kaksi Arinalla kesätöissä aloittanutta työntekijää kertoo omista kokemuksistaan.

– Tämän päivän nuoria kiinnostaa palkan lisäksi myös työnantajan vastuullisuus, eettisyys sekä työn merkityksellisyys. Osuustoiminta, sen arvopohja ja Arinan tapauksessa myös sen merkitys Pohjois-Suomen elinvoimaisuudelle puhuttelee tämän päivän nuoria ja tuo merkityksellisyyttä työhön, toteaa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

– Monelle kesätyöntekijälle Arina on se ensimmäinen oikea työpaikka ja panostamalla perehdytykseen toivomme heidän kokevan onnistumisen tunteita. Meille on tärkeää, että nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Suoraan sanottuna haluamme olla se maailman paras kesätyöpaikka, joka herättää kipinän vakituiseen työpaikkaan sekä pitkään ja monipuoliseen työuraan osuuskaupassa ja S-ryhmässä, Salonen toivoo.

Arinan kesätyöhaku päättyy yli 18-vuotiaiden osalta 31.1.2021 ja valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä. Osuuskauppa Arina työllistää myös alle 18-vuotiaita kesä-ässiä palkallisen 2-3 viikon työharjoittelun tai kesätelin avulla. Kesä-ässä haku on avoinna 12.1.–30.4.2021.

 

Lisätietoja:
henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila, 044 788 4818, marika.mattila@sok.fi