Arina pilotoi AgeIn® palvelua – merkityksellistä työtä joustavasti yli 65-vuotiaille


01.07.2024

Osuuskauppa Arina pilotoi Kestilässä, Pyhännällä, Rantsilassa, Pulkkilassa sekä Ruukissa Onnexi Oy:n tarjoamaa AgeIn® palvelua. AgeIn® -konseptissa yli 65-vuotiaille eläkeläisille tarjotaan mielekästä työtä ja Arinan toimipaikat saavat motivoituneita työntekijöitä esimerkiksi kiireavuksi alueilla, joilla on työvoimapulaa.

Seniorit arinalaisten työkavereiksi

Ageln®-pilotti tarjoaa Arinan toimipaikoille mahdollisuuden saada osaavia ja innostuneita eläkeläisiä avuksi Sale-myymälöiden arkeen. Ageln®:n seniorit tulevat auttamaan esimerkiksi poissaolojen ja loma-aikojen paikkaamisessa sekä ruuhka-avuksi. Yli 65-vuotiaille senioreille tarjotaan, toimipaikasta riippuen, monipuolisia tehtäviä muun muassa tuotteiden hyllytyksessä, inventoinnissa ja asiakaspalvelussa.

– Odotamme innokkaina ensimmäisten Ageln®:n senioreiden saapumista myymälöidemme henkilökunnan työkavereiksi. Meillä arinassa työskentelee monen ikäisiä ihmisiä ja motivoituneet seniorit tuovat toimipaikkojemme arkeen avuksi oman arvokkaan elämänkokemuksensa ja osaamisensa. Mikäli pilotointi onnistuu nyt mukaan valituissa toimipaikoissa, on meillä mahdollisuus laajentaa toimintaa myöhemmin myös muualle Arinan toimialueella, sanoo Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola.

– Me Ageln®:ssa haluamme mahdollistaa yhteistyökumppaniemme, kuten Osuuskauppa Arinan, kanssa merkityksellisiä työtehtäviä niille senioreille, joilla on yhä virtaa ja innokkuutta olla mukana työelämässä. Tämänkaltainen osa-aikatyö tarjoaa kokemustemme mukaan senioreille parempaa hyvinvointia ja terveyttä. Kuuluminen työyhteisöön lisää osallisuuden tunnetta ja henkisen hyvinvoinnin lisäksi lisätuloja, selittää Onnexi Oy:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Soininen.

Alueen palveluiden varmistaminen

Arina haluaa nyt solmitulla yhteistyösopimuksella turvata asiakasomistajien palveluiden jatkumisen myös niillä paikkakunnilla, joissa työikäinen väestö vähenee ja nuorempi väki siirtyy kasvukeskuksiin. Osuuskauppa Arina on ensimmäinen S-ryhmän alueosuuskauppa, jossa pilotoidaan Ageln®-palvelua.

– Ageln®:n senioreille tarjotut työtunnit eivät vähennä oman henkilökuntamme työtunteja. Tällä pilotilla pyrimme ratkaisemaan tilanteita, joissa omasta henkilökunnasta ei löydy esimerkiksi tuuraajaa sairastuneen arinalaisen tilalle. Senioreista saamme joustavan, osaavan ja motivoituneen resurssipoolin alueille, joissa meillä on haasteita löytää tarpeeksi omia työntekijöitä, toteaa Osuuskauppa Arinan henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila.

– Lisätietoa työtehtävistä ja hakemisesta löytyy Age In:n internetsivuilta. Ensimmäiset rekrytointihaut avataan lähipäivinä ja tarkoituksenamme olisi, että ensimmäiset Ageln®:n seniorit aloittaisivat Arinan toimipaikoissa jo alkusyksystä, Soininen kertoo.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila, +358 44 788 4818, marika.mattila@sok.fi

Osuuskauppa Arina, ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

AgeIn®, Onnexi Oy, toimitusjohtaja Ulla-Maija Soininen, +358 40 827 9951, Ulla-Maija.Soininen@agein.io