WTF FAQ


Täältä löydät vastauksia mieltä askarruttaviin usein kysyttyihin kesätyökysymyksiin.

Miten haku tapahtuu?

Hae Osuuskauppa Arinaan kesätöihin avoimien kesätyöhakujen kautta.

Täytä lyhyt hakemus ja vastaa muutamaan kesätöiden kannalta olennaiseen kysymykseen. Jos haluat erottua hakijoista, voit jättää meille myös lyhyen videotervehdyksen.

Haemme 18- vuotta täyttäneitä kesätyöntekijöitä esimerkiksi myyjiksi, liikennemyymälätyöntekijöiksi, tarjoilijoiksi, kokeiksi, kerroshoitajiksi jne. market-, matkailu- ja ravitsemiskauppaan sekä ABC- ja erikoistavarakauppaan koko kesän ajalle.

Matkailu- ja ravitsemusalan hakijoissa huomiomme myös 17-vuotiaat ammattialan (kokki/tarjoilija) opiskelijat.

Kiinnostaako työllistyminen pidemmäksi aikaa? Arinalla tarjoamme vuosittain monille kesätyöntekijöillemme töitä myös kesän jälkeen.

Kesätyöhaku yli 18-vuotiaille kaikille toimialoille on avoinna 1.1.-11.2.2024.

Lisäksi haemme erillisellä haulla 14–17-vuotiaita kesä-ässiksi. Kesä-ässät työskentelevät pääsääntöisesti koulujen kesäloman aikana 2–3 viikkoa avustavissa työtehtävissä tutustuen työelämään ja toimialoihimme. Kesä-ässänä pääset harjoittelemaan asiakaspalvelua, hyllytystyötä, toimipaikan siisteydestä huolehtimista sekä ravintoloiden ja myymälöiden avustavia työtehtäviä. Kesä-ässien haku on avoinna 1.1.-31.3.2024.

Kurkkaa Arina.fi/getajob-sivustolle ja löydä kaikki voimassa olevat kesätyöpaikkamme ja hakuajat!

 

Alla olevat vastaukset koskevat yli 18-vuotiaiden kesätyöhakuja

Miten haku etenee?

  • Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat ilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut perille.
  • Jatkoon päässeille ilmoitamme erillisellä viestillä / tekstiviestillä / soitolla, ja kutsumme haastatteluun.
  • Seuraa siis sähköpostiasi ja puhelintasi - myös roskapostikansiota ja tekstiviestejä.
  • Haastatteluja ja valintoja tehdään jo hakuaikana, joten nopeus on valttia!
  • Ilmoitamme haastatelluille hakijoille valinnoista mahdollisimman pian, viimeistään noin kahden (2) viikon kuluessa.
  • Kaikille hakijoille ilmoitamme 31.3.2024 mennessä.

 

Milloin ja miten hakijoille viestitään?

Hakijoille viestitään sähköpostilla ja puhelimella soittamalla ja / tai tekstiviestillä. Täyttele siis yhteystieto- ja muut kysymyskentät huolellisesti, jotta voimme olla sinuun yhteydessä.

Kutsumme hakemusten perusteella osan hakijoista ryhmähaastatteluun ja/tai yksilöhaastatteluun riippuen toimipaikasta ja sijainnista. Haastattelujen jälkeen ilmoitamme sinulle mahdollisimman pian kesätyötarjouksestamme.

Vinkkejä kesätyöhakuun

Hakemuksessa kysytään kysymyksiä liittyen sinuun ja kesätöihin. Täytä varsinkin toimipaikkavalinta, jotta tiedämme, minne haluat töihin.
Jos haluat erottua, voit tehdä meille videotervehdyksen ja lisätä CV:n hakemukseesi. Kerro meille myös aikaisemmasta työkokemuksestasi ja suosittelijoista, jos sellaisia on.

Vinkkejä työhakemuksen kirjoittamiseen ja videohaastatteluun löytyy täältä.

Mistä tiedän, että hakemukseni on tullut perille?

Hakemuksen lähettämisen jälkeen hakijalle avautuu sivu, jossa kerrotaan hakemuksen odottavan rekrytoijan käsittelyä. Lähetämme sinulle myös sähköpostiviestin, kun hakemuksesi on tullut perille. Seuraathan sähköpostiasi ja myös roskapostikansiota.

Mitä jos haluan muokata hakemusta lähetyksen jälkeen?

Voit täyttää hakemuksen kerralla tai tehdä hakemuksen videotervehdyksen vaikkapa seuraavana päivänä. Lisäksi voit keskeyttää hakemuksen ja tehdä sen loppuun kolmen vuorokauden kuluessa.

Jos olet ehtinyt tehdä hakemuksen loppuun, painaa ”Lähetä” -nappia ja saanut sähköposti-ilmoituksen, silloin hakemusta ei voi enää muokata. Lähetä silloin uusi hakemus ja ole yhteydessä rekrytointiimme sähköpostilla rekrytointi.arina@sok.fi ensimmäisen hakemuksen poistamiseksi.

Miten toimin, jos videon kuvaamisessa on ongelmia?

Jos videon kuvaamisen yhteydessä ilmenee ongelmia, tarkistathan, että olet sallinut kameran ja mikrofonin käytön sekä kamera ja mikrofoni toimivat. Suosittelemme myös käynnistämään/päivittämään käyttämäsi selaimen uudelleen. Jos näiden tarkistusten jälkeenkin on ongelmia kuvan, äänen tai esimerkiksi videon latautumisen kanssa, otathan yhteyttä tukeen sivun oikeassa alanurkassa olevan punaisen puhekuplan kautta, tai laittamalla viestiä sähköpostiosoitteeseen support@recright.com. Vastauksia mahdollisiin kysymyksiisi voit myös löytää sivulta Recright Tukisivusto.

Missä ja milloin kesätöitä on tarjolla?

Osuuskauppa Arinassa kesätöitä on market-, matkailu- ja ravitsemiskaupassa, ABC-liikennemyymälöissä ja erikoistavarakaupassa, kuten esimerkiksi Sokos-tavarataloissa. Suurin kesätyöllistäjämme on marketkauppa (Prisma, Sale ja S-market) ja kesätöiden aloitusajankohdat vaihtelevat toimiala- ja -paikkakohtaisesti.

Suurin osa kesätöistä alkaa toukokuun aikana ja päättyy elokuun lopussa. Meillä on myös kesän jälkeen töitä tarjolla, muistathan ilmaista kiinnostuksesi jatkosta esihenkilöllesi. Kaikki toimipaikkamme löydät arina.fi/palvelut.

Onko minun oltava vähintään 18-vuotta?

Kesätöitä tarjoamme alle ja yli 18-vuotiaille nuorille. Voit jättää hakemuksen täysi-ikäisten kesätyöhakuun, jos täytät 18 vuotta kuluvan kevään 2024 aikana tai ennen työsuhteen alkua. HUOM, yli 18-vuotiaiden kesätyöhaussa huomioimme myös 17-vuotiaat matkailu- ja ravitsemisalan (kokki/tarjoilija) opiskelijat, joille on tarjolla koko kesän työsuhteita.

Mistä tiedän, mitä minun pitää tehdä töissä?

Jokainen työntekijä perehdytetään työhönsä. Arinassa haluamme pitää huolta työntekijöistämme ja haluamme että jokainen työntekijä tietää, mitä häneltä odotetaan. Perehdyttämällä työntekijämme oppivat, mitä tehdään ja millä tavalla. Jokaisen uuden arinalaisen työsuhde alkaa alkuperehdytyksellä, jossa kerromme mm. yhteisistä pelisäännöistä ja käytössäsi olevista järjestelmistä ja sovelluksista.

Perehdytys jatkuu aina toimipaikkakohtaisella perehdytyksellä, jossa kerromme esimerkiksi työpaikan olosuhteista, koneiden ja laitteiden toiminnasta ja turvallisuusmääräyksistä sekä asiakaspalvelussa Omistajien sydämellisestä kohtaamisesta. Älä epäröi kysyä neuvoja, sillä toimipaikoissamme on aina vakituista henkilökuntaa paikalla, ja he ohjaavat sinua oikeisiin työtapoihin.

Milloin saan tietää, olenko saanut kesätyöpaikan?

Kesätyöntekijöiden rekrytointi etenee useilla toimialoillamme hiukan eri tahtiin kevään 2024 aikana. Vastuullisena kesätyönantajana pyrimme informoimaan hakijoita mahdollisimman hyvin.

Kaikille kesätyöhakuun hakeneille ilmoitamme viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Suurin osa haastattelukutsuista tulee viikon kuluessa hakuajan päättymisen jälkeen. Seuraathan puhelintasi (tekstiviesti) ja sähköpostiasi, ettei mahdollinen haastattelukutsu mene sinulta ohi.

Sain kesätöitä muualta tai haluan peruuttaa hakemukseni?

Olethan näissä tilanteissa yhteydessä mahdollisimman pian sähköpostitse rekrytointi.arina@sok.fi tai suoraan yksikköön, josta sinulle on jo tarjottu kesätöitä.

Minkälaista palkkaa kesätöistä saa?

Työntekijöille maksetaan kunkin alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Lisätietoa työehtosopimuksista ja palkkataulukoista voit lukea sivulta: PAMin alojen työehtosopimukset - PAM.

Onko mahdollista jäädä töihin kesätöiden jälkeen?

Suuri osa Osuuskauppa Arinan työntekijöistä ovat aloittaneet Arinalla kesätöistä ja jatkaneet työuraansa meillä. Työsuhteen jatkuminen vaihtelee paljon toimialan ja -paikan tarpeen mukaan ja kiinnostuksesta kannattaa aina vinkata omalle esihenkilölle.

Mistä saan lisätietoa kesätöistä?

Jos et löytänyt vastausta kysymyksiisi näiden usein kysyttyjen kysymysten joukosta, ota rekrytointiin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi.arina@sok.fi tai puhelimitse 044 788 6455.

 

 

Alla olevat vastaukset koskevat KESÄ-ÄSSÄ 14–17-vuotiaiden kesätyöhakua

Miten haen kesätöitä?

Meille Osuuskauppa Arinaan voit hakea osoitteessa arina.fi/getajob. Kesätöitä haetaan hakulomakkeella, jossa kysytään kysymyksiä esimerkiksi sinusta itsestäsi ja sinua kiinnostavista toimipaikoista.

Kesä-ässänä pääset harjoittelemaan asiakaspalvelua, hyllytystyötä, toimipaikan siisteydestä huolehtimista sekä ravintoloiden ja myymälöiden avustavia työtehtäviä. Kesä-ässien haku on avoinna 1.1.-31.3.2024.

Miten haku etenee?

Lähetettyäsi hakemuksen saat saapumisilmoituksen siitä, että hakemuksesi on tullut perille. Jatkoon päässeille ilmoitamme aina erillisellä viestillä / soitamme. Muistathan seurata sähköpostiasi ja puhelintasi aktiivisesti, myös roskapostikansiota ja tekstiviestejä. Valintoja voidaan suorittaa jo hakuaikana, joten lähetäthän hakemuksesi pian.

Missä ja milloin kesätöitä on tarjolla?

Meillä Osuuskauppa Arinassa kesätöitä on market-, matkailu- ja ravitsemiskaupassa, ABC- ja erikoistavaratoimialoilla. Suurin kesätyöllistäjämme on marketkauppa (Prisma, Sale ja S-market) ja kesätöitä on tarjolla koko koulujen kesäloman ajan. Kaikilta toimialoiltamme löytyy kuitenkin kesätyömahdollisuuksia. Täältä löydät kaikki toimipaikkamme. Valitsethan hakulomakkeella sinua kiinnostavat toimipaikat.

Milloin kesätyöni alkaa ja kuinka kauan olen kesätöissä?

Kesä-ässien haku etenee useilla toimialoilla hiukan eri tahtiin. Viestimme kuitenkin jokaiselle hakijalle rekrytoinnin edetessä, viimeistään toukokuun aikana. Muistathan tarkistaa oman sähköpostisi sekä roskapostin säännöllisesti, jotta mahdollinen kutsu ei mene ohitse. Kaikille hakijoille viestimme puhelimitse tai sähköpostin kautta.

Kesätyöt alkavat sopimusten mukaan koulujen kesäloman aikana. Toimipaikasta ja kesätyöntekijästä riippuen työsuhde kestää 2–3 viikkoa ja työn aloitukset tapahtuvat toimipaikkakohtaisesti.

Mitä teen kesätöissä?

Meillä Arinassa jokainen Kesä-ässä perehdytetään omaan tehtäväänsä ja tarkoituksena on tutustua toimialaan sekä työelämään. Työtehtäväsi voi koostua mm. asiakaspalvelusta, hyllytystyöstä, toimipaikan siisteydestä huolehtimisesta tai ravintoloiden ja myymälöiden avustavista työtehtävistä. Työntekijämme ottaa sinut vastaan ja opastaa sinua työtehtävääsi. Muista, että apua saa aina kysyä työkavereilta!

Millaista palkkaa Kesä-ässänä tienaan?

Arinassa Kesä-ässien työsuhteet ovat palkallisia. Voit työllistyä Tutustu ja tienaa -harjoitteluohjelman kautta, tai koululaisen palkalla kaupan-/marava-alan työehtosopimusten mukaisesti kesätyösetelillä. Tutustu ja tienaa-harjoitteluohjelman kautta työllistyvät voivat lukea lisää palkanmaksusta sivulta: Tutustu ja tienaa - PAM. Työehtosopimusten mukaisesta palkkauksesta voi lukea täältä: Nuorten työntekijöiden palkat - PAM.