Uuden Solo Sokos Hotel Rovaniemen tavoitteena olisi lisätä matkailun vetovoimaa ja tuoda uusia palveluita paikallisille


05.06.2024

Lapinmaa-korttelin uudistaminen etenee saumattomassa yhteistyössä Rovaniemen kaupungin ohjauksessa. Tavoitteena on ollut alusta alkaen luoda kokonaisuus, jossa toteutusivat niin kaupungin tavoitteet ja tahtotila kuin liiketoiminnan edellytykset. Pitkäjänteisen yhteistyön tuloksena on löydetty ehdotus toimivasta kokonaisratkaisusta. Asemakaavan muutos on ollut nähtävillä ja lähtee seuraavaksi Rovaniemen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Arina uskoo hankkeella ja siihen kuuluvalla hotellilla olisi merkittävä rooli kaupunkikeskustan elävöitymisessä ja kehittymisessä.

Osuuskauppa Arina suunnittelee rakennuttavansa Rovaniemen keskustan Lapinmaa-kortteliin korkeatasoisen Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellin, jonka suunnittelun lähtökohtana on ollut henkeäsalpaavan kauniin vaaramaiseman kunnioittaminen sekä alueen palveluiden ja vetovoiman kehittäminen. Lisäksi hankkeessa on koko Sokos Hotels -ketjun tapaan sitouduttu edistämään vastuullista ja kestävämpää matkailua aina hankkeen suunnittelusta asiakaskokemukseen saakka.

– Rovaniemen keskustan Lapinmaa-korttelin kehittäminen palvelee toteutuessaan niin matkailijoita kuin rovaniemeläisiä. Osuuskauppana tehtävänämme on kehittää palveluita, joita asiakasomistajamme haluavat ja tarvitsevat. Tämä hanke toteutuessaan paitsi piristäisi matkailua, toisi uusien palveluiden kautta eloa ja iloa kaupunkikeskustaamme. Vuosien yhteistyö kaupungin asiantuntijoiden kanssa on ollut perusteellista ja ratkaisukeskeistä. Olemme 50 erilaisesta vaihtoehdosta yhdessä löytäneet parhaan kokonaisratkaisun, joka toteuttaisi niin kaupungin tavoitteita ja tahtotilaa kuin mahdollistaisi kannattavan liiketoiminnan edellytykset vuosikymmeniksi tulevaisuuteen, kiteyttää Arinan talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho

– Rovaniemen kansainvälisellä ja kotimaisella matkailulla on vetovoimaa, jota matkailun megatrendit vahvistavat. Vieraat odottavat elämyksiä, joita laadukkaat majoitus- ja ravintolapalvelut osaltaan tarjoavat. Lapinmaa-korttelin Solo Sokos Hotel -tornihotelli esittelisi vieraille ja rovaniemeläisille Rovaniemen upeita suisto- ja vaaramaisemia aivan uusista näkökulmista niin hotellihuoneista kuin ylimmän kerroksen näköalaravintolasta, johon kaikki ovat tervetulleita. Hotellihankkeella olisi samalla merkittävä työllistämisvaikutus jo rakentamisvaiheessa yli 300 henkilötyövuotta ja valmistuttuaan kokonaisuus tarjoaa yli 100 työpaikkaa paikallisille palvelualan ammattilaisille, jatkaa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Faktoja Lapinmaa-korttelikokonaisuudesta:

  • Yhteensä 18 kerrosta
  • Solo Sokos Hotel, 220 huonetta
  • Elämykselliset katutason ruokaravintola ja kahvila sekä näköalaravintola kattokerroksessa (yhteensä 530 asiakaspaikkaa)
  • Aistillinen saunamaailma hotellin 10. kerroksessa
  • Maanalainen pysäköintihalli sisältää 93 autopaikkaa ja 16 sähkölatauspistettä
  • Sale-lähikauppa
  • Investoinnin arvo 67 miljoonaa euroa
  • Työllistää rakennusaikana yli 300 henkilötyövuotta ja tarjoaa valmistuttuaan yli 100 työpaikkaa

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee asemakaavamuutosta 10.6.2024. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kaavan, se etenee seuraavaksi Rovaniemen kaupunginvaltuuston arvioitavaksi.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, talousjohtaja, Anu Junnikkala-Alho, anu.junnikkala-alho +358 40 7092960

Osuuskauppa Arina, toimialajohtaja Ulla Peltoniemi, ulla.peltoniemi@sok.fi, +358 500 516 855