Tuiraan uusi S-market alkuvuodesta 2016


05.12.2014

Osuuskauppa Arina uudistaa Tuiran S-marketin oheispalveluineen. Myymälä tarjoaa entistä laajemman valikoiman ja kattavat oheispalvelut. Nykyinen kiinteistö puretaan ja tontille rakennetaan uusi energiatehokas myymälä ja lisää pysäköintitiloja. Kaikki työntekijät työllistyvät osuuskaupan muihin toimipaikkoihin.

Arina on pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat paikalliset kotitaloudet. Osuuskaupan tarkoitus on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen.

Osuuskauppa rakennuttaa Tuiraan uuden S-marketin. Myymälä rakennetaan nykyiselle tontille. Myyntipinta-ala kasvaa n. 1 200 m2:iin. S-marketin päivittäistavaravalikoima kasvaa ja saman katon alle sijoittuvat kattavat oheispalvelut.

Osuuskauppa rakennuttaa uuden myymälän ympäristöystävällisellä ja energiatehokkaalla, kylmä- ja lämmitysjärjestelmät yhdistävällä CO2-tekniikalla. Tontille tulee nykyistä enemmän, lähes 90 autopaikkaa, joista 2/3 sijoitetaan S-marketin alle.

Nykyinen S-market suljetaan vuoden 2015 alussa ja kaikki työntekijät työllistyvät osuuskaupan muihin myymälöihin. Uusi S-market on tarkoitus avata vuoden 2016 alussa. Rakennuttamisen ajan omistajia palvelevat lähimpinä Tuiran Sale, Raksilan Prisma ja 24h Sale sekä Oulun alueen muut Prismat, S-marketit ja Salet.

Osuuskauppa Arinan marketkaupan palveluverkosto sisältää tällä hetkellä 8 Prismaa, 30 S-markettia ja 50 Sale-lähimyymälää. Tänä vuonna Arina on avannut Oulun Kastelliin ja Raahen Pattijoelle S-marketit oheispalveluineen ja muuttanut Raksilan Sale 24h-myymäläksi ja Sale Kauppakassi -ruokaverkkokaupan noutomyymäläksi.

Arinan marketkaupan yli 600 milj. euron myynnistä n. 80 % on bonusmyyntiä omistajille. Omistajat saavat laajan valikoiman oheispalveluineen, edullisen ruokakorin, ostoetuja, Bonusta ja maksutapaetua sekä maksuttomia peruspankkipalveluja. Omistajahyötyjä kertyy vuodessa lähes 50 milj. euroa, keskimäärin yli 300 euroa taloutta kohden.