S-Chef -palkinto arinalaiselle neljättä kertaa peräkkäin – S-ravintolat palkitsi huippuosaajiaan


16.04.2021

Rovaniemeläinen keittiömestari Sini Vähäkari palkittiin S-ryhmän ravintoloiden vuoden S-Chefinä. Lisäksi Amarillo Rovaniemi palkittiin ”Vuoden Amarillona” ja Grill It! Oulu jo kolmannen kerran peräkkäin ”Vuoden Grill It! -ravintolana”. S-ravintolat palkitsi ravintola-alan ammattilaisiaan jokavuotisessa gaalassa, jota juhlittiin tällä kertaa virtuaalisesti. Tänä vuonna palkintokriteereissä näkyi vahvasti tekijöiden saavutukset asiakastyytyväisyyden kasvun osalta. S-ravintoloiden asiakastyytyväisyys onkin kasvanut viimeisen vuoden aikana ennätyslukemiin.

Ravintolan valinnassa palvelulla on aina ollut suuri merkitys, mutta nyt pandemiavuoden aikana sen rooli tuntuu entisestään kasvaneen. Tätä havaintoa tukee niin S-ryhmän ravintolaketjujen, kuin Osuuskauppa Arinan ravintoloiden kasvanut asiakastyytyväisyys, jossa erityistä kiitosta saa henkilökunta. Ravintoloista haetaankin hyvän ruuan lisäksi elämyksellisyyttä, ja jokainen asiakaskohtaaminen on silloin merkityksellinen.

– Osaava ja huomioiva palvelu ja siitä syntyvä hyvä fiilis ovat keskeisiä asioita ravintolan valinnassa. Erityisesti haasteelliset korona-ajat ovat selvästi nostaneet ihmiseltä ihmiselle
-kokemuksen merkitystä. Siksi myös palkitsemme henkilökuntaamme ja annamme tunnustusta hyvästä työstä, sanoo johtaja Juha Lindholm SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Vuoden 2020 S-Chef on rovaniemeläinen Sini Vähäkari

Vuoden 2020 S-Chef -tunnustuksen sai keittiömestari Sini Vähäkari Rovaniemen Amarillosta. Vähäkari on aktiivinen laaduntekijä ja hän johtaa keittiötä, jonka asiakastyytyväisyys on ketjunsa paras. Sini on Arinan kasvatteja ja osoittanut olevansa erittäin pätevä keittiömestari kaikilla mittareilla sekä henkilökuntaansa kannustavana ja kehittävänä esimiehenä.

– Sini on jo neljäs peräkkäinen arinalainen, joka palkitaan S-Chefinä. Tämä kertoo mielestäni upeasti henkilökuntamme osaamisesta, sitoutuneisuudesta ja ammattiylpeydestä. Olen todella ylpeä Sinistä ja kaikista palkituista arinalaisista, sanoo Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Ketjujensa parhaina palkattiin Rovaniemen Amarillo ja Grill it! Oulu. Grill it! Oulun toiminta päättyi viime vuoden lopussa, mutta ravintolalle etsitään yhä uusia toimitiloja.

– Viimeisen vuoden aikana olemme matkailu- ja ravitsemisalalla kokeneet täysin uudenlaisia, koronapandemian mukanaan tuomia haasteita. Henkilökuntamme on venynyt ja sopeutunut nopeisiin muutoksiin uskomattoman hienosti ja tämän kaiken lisäksi he ovat rohkeasti hypänneet uusiin tehtäviin turvaamaan Pohjois-Suomen ruokahuoltoa marketkaupan toimipaikoissa. Tästä syystä olen entistäkin onnellisempi omasta väestäni ja heidän sitoutumisestaan, Peltoniemi lisää.