Rovaniemen Kodin Terrassa vietettiin koirien teemapäivää


18.02.2014

Vastikään avatussa Kodin Terran eläinmaailmassa on nähty jo monenlaisia eläinvieraita. Helmikuun alussa Terrassa vierailivat suloiset maatiaiskissat pentuineen, kun taas viimeisimpänä vieraana nähtiin poliisikoirana työskentelevä Rambo.

Lauantaina 15.2.2014 Kodin Terrassa vietettiin koirien teemapäivää, jolloin eläinmaailman vieraaksi saapui poliisikoira Rambo isäntänsä Pasi Oivan kanssa.

– Rambo on 6-vuotias labradorinnoutaja, jonka yleisin työ on huumausaineiden etsiminen. Se on koulutukseltaan erikoishuumekoira ja kulkee minun mukana työkeikoilla, Rovaniemen poliisilaitoksella työskentelevä Oiva kertoo.

Oiva on työskennellyt poliisikoiraohjaajana jo vuodesta 2007 asti.

– Olen ollut aina kiinnostunut koirien kanssa touhuamisesta. Ennen Ramboa minulla oli samaa rotua oleva Nero-koira, mutta sillä oli niin paha nivelrikko, että jouduin valitettavasti luopumaan siitä. Nyt teen töitä Rambon kanssa, joka on erittäin hyvä työssään. Luonteeltaan se on nöyrä ja kiltti, Oiva kehuu koiraansa.

Korkealaatuista ruokaa koirille

Koirien teemapäivän keskeisenä aiheena oli koirien ruokinta ja hoito.  Asiakkaiden kysymyksiin vastaili aiemmin eläintenhoidon opettajana työskennellyt, nyttemmin Pro Planin myyntiedustajana ja kasvattajavastaavana toimiva Sari Kokko.

– Panostamme Pro Planilla korkeaan laatuun. Meille on tärkeää korkealaatuiset raaka-aineet ja tiukka laadunvalvonta, jota tehdään monessa eri vaiheessa valmistusprosessin aikana. Ruokien takana on myös runsaasti tutkijoiden ja eläinlääkäreiden suorittamaa tutkimus- ja kehitystyötä, Kokko toteaa.

Suomessa Pro Planin suosituin ruoka on lohipohjainen aikuisten koirien ruoka Adult Sensitive, jota on myynnissä myös Kodin Terrassa. Ainakin Rambolle kyseinen ruoka maistuu, sillä se nappaa näytepussin innoissaan mukaan.