Osuuskauppa Arina lisää lähipalveluita Ouluun Tuiraan ja Etu-Lyöttyyn


08.01.2015

Osuuskauppa Arina kehittää omistajien lähipalvelua Oulun Tuirassa ja Etu-Lyötyssä. Tuiran S-marketin tilalle rakennetaan uusi nykyaikainen S-market. Rakentamisen ajaksi avataan lähi-Sale Merikoskenkadulle, jonka yhteydessä sijaitsee myös Tuiran Posti. Lisäksi Sale Tuira palvelee edelleen Valtatiellä. Arina avaa lähi-Salen myös Etu-Lyötyn kauppakeskittymään, jossa toimii ennestään Makkarakauppa, Kala- ja vihanneskauppa, Huovisen leipomo ja kahvila sekä Multiprint.

Arina on pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat paikalliset kotitaloudet. Osuuskaupan tarkoitus on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen.

Osuuskauppa rakennuttaa Tuiraan uuden S-marketin, jonka päivittäistavaravalikoima kasvaa ja saman katon alle sijoittuvat kattavat oheispalvelut. Lähes 90 autopaikasta 2/3 sijoitetaan S-marketin alle. Uusi S-market Tuira avataan vuoden 2016 alussa. Uudessa S-marketissa hyödynnetään nykyaikaista ja ympäristöystävällistä tekniikkaa.

Arina turvaa alueella asuvien omistajien ja ohikulkijoiden lähipalveluja avaamalla keväällä 2015 n. 100 m2 lähi-Salen, joka palvelee vuoden jokaisena päivänä vilkkaalla Merikoskenkadulla entisissä Oulun Osuuspankin tiloissa. Samasta osoitteesta saa myös Postin palvelut. Sale Tuira jatkaa Valtatiellä Länsi-Tuiran lähipalvelua entiseen tapaan.

Osuuskauppa avaa kevään aikana lähi-Salen myös Etu-Lyötyn kauppakeskittymässä, jossa ennestään toimivat Makkarakauppa, Kala- ja vihanneskauppa, Huovisen leipomo ja kahvila sekä Multiprint. Sale Etu-Lyötty tarjoaa n. 400 m2 tiloista lähipalvelua kehittyvän alueen asukkaille ja monipuolistaa Etu-Lyötyn päivittäistavaratarjontaa.

Osuuskauppa Arinalla on Pohjois-Suomessa kehittyvä 8 Prisman, 29 S-marketin ja 50 Salen marketkaupan verkosto. Omistajat saavat osuuskaupoista laajan tuotevalikoiman oheispalveluineen, edullisen ruokakorin, ostoetuja, Bonusta ja maksutapaetua sekä maksuttomia peruspankkipalveluja. Omistajahyötyjä kertyy näistä palveluista vuodessa lähes 50 milj. euroa, keskimäärin yli 300 euroa taloutta kohden.