Omistajan hyötypäivä keräsi toiveet talteen


02.10.2017

Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla pidetty Omistajan hyötypäivä sai väen liikkeelle. Lauantai-iltapäivän aikana arinalaiset keräsivät talteen ison nipun omistajien toiveita maistatusten ja iloisen tekemisen lomassa.

Kauno-koiransa kanssa paikalle lenkkeillyt Eila Korhonen istahti rollaattoriinsa seuraamaan tapahtumien kulkua. Kärppäpelaajien ja Onni Oravan hyöriminen lavalla viihdytti emäntää ja lemmikkiä.

Korhonen sanoo olevansa Kesäkadun vakiokasvo. Vieressä hyörivä yksivuotias Kauno saa aina ohikulkijoita rapsutuksia.

-Teemme joka päivä kolmen kilometrin kävelylenkin. Lähdemme liikkeelle Heinäpäästä, tulemme tänne Kesäkadulle katselemaan ihmisvilinää. Samalla reissulla käymme kaupassa ja pankissa. Sitten pikku hiljaa takaisin Heinäpäähän, Korhonen kertaa päivärutiineita.

 

Porkkanakakkua ja kylmäuutettua kahvia

Amarillon ja Coffee Housen esittelytiskiltä kylmäuutettua kahvia sekä salsaa ja nachoja maistelleet oululaiset Margit Ansamaa ja Rauni Pakonen ilahtuivat Valkean tapahtumasta ja väenpaljoudesta.

Kylmäuutettu kahvi tuntui ensin oudolta, mutta pienen maistelun jälkeen se sai molemmilta hyväksynnän.

-Hyvää ja raikasta tämä on, ja sopivan voimakasta. Hieno kahvin aromi, enpä olisi uskonut, että kahvi maistuu kylmänäkin, Ansamaa ihmetteli.

-Kylmä kahvihan kaunistaa, muttei se silti ihmeitä saa aikaan, huomauttaa Pakonen pilke silmäkulmassa.

Puistokahvila Makian porkkanakakku hävisi Aino Saksion tarjoiluvaunusta alta aikayksikön. Se ei ole ihme, sillä omalla reseptillä leivottu kakku on kahvilassakin asiakkaiden suosima tuote.

-Porkkanakakku on meidän suosituin tuotteemme. Sen reseptiä on hiottu useita vuosia. Yksi sen salaisuus on varmasti se, että porkkanaa käytetään tarpeeksi paljon, muuta en paljasta, Saksio toteaa salaperäisenä.

 

Kärppäpelaajat vastasivat haasteisiin

Limingantullissa toimivan SuperParkin esittelynurkkauksessa kävi kuhina, kun kärppäpelaajat Sami Anttila ja Taneli Siikaluoma saapuivat paikalle. Pelaajat jakoivat nimmareita ja ottivat vastaan onnenpyörässä voiton saaneiden haasteita.

-Voittaja saa valita haasteen. Voidaan pelata vaikka sormikoukkua tai kivi-paperi-sakset –peliä, hyökkääjä Sami Anttila kertoi päivän ohjelmasta.

Arttu Kuivala SuperParkista aktivoi Kesäkadun kävijöitä liikkumaan ja hassuttelemaankin välillä.

-Iloinen ja aktiivinen meininki on tavoitteena. Uskaliaimmat voivat harjoitella tasapainoilua, kikkailla lätkää ja pyörittää onnenpyörää, Kuivala selvitti.

Pelaajat saivat haasteen myös Onni Oravalta. Esiintymislavalle asetettiin tikapuut, joiden yli siirryttiin monilla eri tyylilajeilla. Tikapuuhaasteen voittivat pelaajat yleisöäänien perusteella.

Sokoksen kauneuspisteellä esiteltiin Sokoksen omaa We Care Icon –tuotemerkkiä. Oulun seudun ammattiopiston opiskelijat tekivät ilmaisia kynsilakkauksia ja huulimeikkejä.

-Tuotesarja on Suomessa suunniteltu ja sen tuotoista osa käytetään Maailman luonnonsäätiön kautta eläintensuojeluun, kertoi OSAO:n opiskelija Oona Aalto.

 

Lattialottoa ja muotinäytöksiä

Perheen pienimpiä innosti tapahtumassa Lattialotto, jonka palkintoina jaettiin Arina 100 vuotta-juhlatuotteita ja lahjakortteja. Onni Orava ja Jonne Jääkarhu hauskuuttivat lapsia ja aikuisia koko tapahtuman ajan.

-Jääkarhu on niin hassu ja pehmeä, totesi 5-vuotias Annu Kesäkadulla tanssahtelevaa karhua halatessaan.

Sokos Pukumiehen muotinäytöksissä esiteltiin talven takkimuotia ja kuultiin pukeutumisneuvojan vinkkejä.