Myöhäisen illan kauppareissu monen mieleen


19.02.2016

Myöhäisen illan kauppareissu monen mieleen

Omistajat ovat ottaneet pidennetyt aukioloajat tyytyväisenä vastaan. Limingantullin Prismassa ilta yhdeksän jälkeen asioineet omistajat kertovat ilta-aukiolon helpottaneen arkea. Kauppaan ei tarvitse sännätä väsyneenä heti työpäivän jälkeen, kun ostosreissun ehtii tehdä illalla kaikessa rauhassa – vaikka harrastusten jälkeen.

– Olen tanssitunnilta tulossa, tuosta läheltä. Ennen on pitänyt kiertää pikkukauppoja illalla, kun ei jaksa juosta kauppaan heti kiireisen päivän jälkeen. Tosi mukavaa, että nyt ehtii illalla isoon markettiin, jossa on suurempi valikoima ja edullisemmat hinnat, sanoo Riitta Sassali.

Limingantullin viikonlopun pidennetyt aukioloajatkin ovat jo Riitalla käytössä.

– Aina tulee tilanteita, jolloin jotain puuttuu. Nyt on helppo hakea.

Lotta Leinonen ja Salla Pulkkanen ovat hyödyntäneet myöhäisiä aukioloaikoja alusta lähtien.

– Meille tämä sopii. On kätevää lähteä ostoksille illalla, kun ei ole enää mihinkään kiire. Usein ruokaostokset tehdään nyt vasta kuntosalikäynnin jälkeen, Lotta kertoo.

Aukioloaikojen pidentyminen on Sallan mukaan muuttanut myös ostoskäyttäytymistä.

– Nyt haetaan viikon ostokset kerralla, kun ennen käytiin pikkukaupoissa useana iltana. Ja olihan se kätevää, että kun pesukone hajosi, ehdittiin vielä samalle illalle hakea uusi.

Yötyöläiselle ihanteellista

Jussi Molin ja Jenni Holländer sanovat, että heille Prisman myöhäiset aukioloajat sopivat hyvin.

– Teen yötöitä, joten aukioloaikojen pidentäminen on tuonut meidän arkeemme tuntuvaa helpotusta. Isommassa kaupassa asioiminenkin tulee pidemmän päälle halvemmaksi, Jussi sanoo.

Jenni nyökkää ja jatkaa hymyillen.

– Aikaa ei kyllä säästy, koska marketissa tulee aina haahuiltua pitempään.

Ei tarvitse kiirehtiä

Äitiyslomalla olevalle Johanna Lankiselle illan kauppareissu on sopivin.

– Minulla on auto käytössä vain iltaisin. Enää ei tarvitse miettiä, ehtiikö ostoksille. Nyt tulee lähdettyä useamminkin kaupunkiin, kempeleläinen kahden lapsen äiti toteaa.

Lankinen työskentelee myyjänä, joten hän pohtii asiaa myös työntekijän kannalta.

– Onhan se työntekijälle vähän kaksipiippuinen juttu: hankalammat työajat, mutta toisaalta myös paremmat ansaintamahdollisuudet. Aukioloaikojen pidennyksestä voi silti tulla toimiva juttu, hän aprikoi.

Sirpa ja Esa Suomela eivät täsmää ostosreissujaan iltaan.

Nyt oli kuitenkin sen verran menoa, ettei olisi ehditty ennen yhdeksää. Mukavaltahan se tuntuu, kun ei tarvitse kiirehtiä kauppaan. Ilta tulee aina nopeasti, nyt ehtii myöhemminkin.