Markku Pohjasesta vuoden 2012 Ässäpäällikkö


11.10.2012

Kempeleen Rosso Zeppelinin ravintolapäällikkö Markku Pohjanen palkittiin valtakunnallisilla S-päällikköpäivillä vuoden 2012 Ässäpäälliköksi. Ässäpäälliköt ovat ansioituneita S-ryhmän liiketoiminnan vetäjiä. Markku Pohjanen johdatti Rosso Zeppelinin aiemmin tänä vuonna vuoden Rosso-ravintolaksi. Pohjanen on työskennellyt Osuuskauppa Arinassa vuodesta 2003 ja palkittu aiemmin mm. Arinan vuoden esimiehenä.

Ässäpäälliköiksi valitaan ansioituneita päälliköitä S-ryhmän yrityksistä kahden vuoden välein. SOK Henkilöstötoiminnot ja liiketoiminnat päättävät valinnoista hakemusten perusteella. Valintakriteereinä ovat pitkäjänteinen tuloksellisuus asiakas-, henkilöstö-, prosessi ja talousnäkökulmista tarkasteltuna. Tänä vuonna palkittiin yhteensä 14 Ässäpäällikköä 6.10. S-päällikköpäivässä Tampereella.

Rosso Zeppelinin vuoden Rossoksi johdattanut ravintolapäällikkö Markku Pohjanen on työskennellyt ravintola-alan esimiestehtävissä pitkään. Pohjanen tuli Osuuskauppa Arinan palvelukseen vuonna 2003, työskennellen sitä ennen Sokotel Oy:n Oulun Radisson Blu hotellissa sijainneen ravintola Fransmannin isäntänä ja vuoropäällikkönä. Arinassa Pohjanen toimi aikaisemmin Oulun Amarillon ravintolapäällikkönä, jolloin hänet palkittiin Arinan vuoden esimiehenä.

’Markku on pitkäjänteisesti panostanut ja sitoutunut toimpaikan onnistumiseen. Hän on luonut selkeästi ymmärrettävän ja voittoisan strategian tiimillensä. Halu menestyä on tarttunut koko työyhteisöön. Hän käärii aina hihansa ja muuttaa puheet teoiksi. Hän on äärimmäisen yhteistyökykyinen ja jakaa tietoa ja osaamistaan muille päälliköille. Hän innostaa alaisiaan etenemään uralla ja tukee heitä menestymisen tiellä.’ kuvaa Rosso Zeppeliniä vuodesta 2007 luotsannutta Markku Pohjasta Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.