Ässäkenttä Tähtiareena vihittiin käyttöön Rajakylässä


06.09.2017

Ässäkenttä – paikallisesti Tähtiareena vihittiin käyttöön Rajakylässä

Oulun Rajakylän koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön keskiviikkoaamuna 6.9. Monitoimikenttä sai paikallisnimen Tähtiareena.

Vihkiäisissä kuultiin Osuuskauppa Arinan, Suomen Palloliiton, Oulun kaupungin ja Rajakylän koulun tervehdykset. Osapuolet kiinnittivät kenttätoimittaja Lappset Groupin edustajan kanssa Ässäkenttä nr 75 kyltin. Palloliitto luovutti koululle pelivälineitä ja vihkiäisottelussa kohtasivat koulun oppilaat ja AC Oulun edustuspelaajat. Oppilaat julkistivat yhdessä laatimansa kentän käyttösäännöt. Lopuksi pelattiin Kaikki Pelissä -miniturnaus sekä testattiin Palloliiton laukaisututkaa ja Superparkin tasapainolautaa.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Ässäkenttä-monitoimikentät, Kannustajat-tukitoiminta ja Arina Areena -liikuntahallit ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

– Pohjoissuomalaisten kotitalouksien laajasti omistamana osuuskauppana tuemme paikallisten lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat myös Pohjois-Suomessa osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä koulupäivinä että vapaa-ajalla, kertoo ryhmäpäällikkö Iina Janhonen Arinasta.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatuntien suunnitteluun ja kenttä on vilkkaassa käytössä myös koulupäivien jälkeen, jatkaa Rajakylän koulun rehtori Anne Kumpula.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeisin tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja Klaus Kulju.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Rajakylän koulun Ässäkenttä on Oulun kaupungissa 1., Arinan pohjoisella toimialueella 16. ja valtakunnallisesti 75. Ässäkenttä.