Ässäkenttä nro 41 Siikajoen Gumeruksen koululle


19.08.2015

Siikajoen Gumeruksen koulun monitoimikenttä vihittiin käyttöön 19.8. klo 9-11.

Pohjoissuomalaisten kotitalouksien yhteisesti omistama Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa. Kannustajat-tuki, Arina Areena -hallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat esimerkkejä osuuskaupan vastuullisuudesta.

– Paikallisten perheiden omistamana osuuskauppana haluamme tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Koulujen pihoille sijoittuvat Ässäkentät ovat kaikkialla aktiivisessa virkistys- ja harrastuskäytössä sekä kouluaikana että vapaa-ajalla, kertoo Osuuskauppa Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen.

– Koululle monitoimikenttä merkitsee paljon, antaen uusia mahdollisuuksia liikuntatuntien suunnitteluun, jatkaa rehtori Jusa Honkala.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän osuuskauppojen ja Palloliiton yhteistyön keskeinen tavoite.

– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Juuri tämän kaltaista aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä tarvitaan, jotta saadaan aikaan kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, lisää Palloliiton piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Siikajoen Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan toimialueen kuudes ja valtakunnallisesti 41. Ässäkenttä.