Arina kehittää Muhoksen palvelutarjontaa


10.06.2015

Osuuskauppa Arina nykyaikaistaa Muhoksella perinteisen polttoneste-, kahvio- ja autonpesupalvelun. Nykyinen kiinteistö puretaan ja tilalle rakennetaan kokonaisuus, johon tulee nykyisten palvelujen lisäksi uusi Hesburger-ravintola. Arina investoi uudistukseen n. 2 milj. euroa ja työpaikat lisääntyvät nykyisestä neljästä 10-15 työntekijään. Tavoitteena on avata uusi kokonaisuus loppukeväästä 2016.

Arina on pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat paikalliset kotitaloudet, Muhoksella lähes 80 %:ia kaikista kotitalouksista. Osuuskaupan tarkoitus on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen. Muhoksella palvelutarjonta kattaa S-marketin ja uudistettavan palvelukokonaisuuden.

Arina uudistaa perinteisen Muhos-kahvion, polttonestejakelun ja autonpesuhallin. Nykyinen toiminta päättyy elokuun puolivälissä, jonka jälkeen kiinteistö puretaan. Henkilöstö pyritään sijoittamaan rakentamisen ajaksi osuuskaupan muihin toimipaikkoihin.

Uusi palvelukokonaisuus sisältää Hesburger-ravintolan, ABC Car Wash –pesuhallin, ABC-automaattiaseman ja myymälän, josta saa kysytyimpiä päivittäistavaroita sekä Veikkauksen, Toton ja RAY:n palveluja.

Nykyisen kiinteistön purkutyöt on tarkoitus käynnistää heti toiminnan päätyttyä. Uuden kiinteistön rakentaminen on tarkoitus käynnistää siten, että valmista olisi loppukeväästä 2016. Suunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy.