ABC CarWash-pesu keskeytyi turvallisuussyistä Oulun Tuirassa


10.05.2014

Oulun Tuiran ABC CarWash-pesukadulla lauantaina 10.5. klo 8 autoaan pesettänyt autoilija yllättyi, kun pesukatu turvallisuussyistä keskeytti auton pesun. Pesukatu palvelee aamuisin jo ennen viereisen Hesburger-ravintolan aukeamista.

Pesukadun sisäänkäynnissä ja sisällä pesukadun eri vaiheissa opastetaan asiakkaita mahdollisissa hätätilanteissa ja pyydetään tarvittaessa ottamaan yhteyttä kiinteistöhuoltoon.
 
Aamulla hieman ennen klo 8 pesukadulle ajanut autoilija oli pesun keskeydyttyä ja tilanteesta hämmentyneenä kuitenkin päättänyt soittaa yleiseen hätänumeroon, jolloin paloviranomaiset ehtivät paikalle ennen kiinteistöhuoltoa ja aamuvuoroon tulevia Hesburgerin työntekijöitä.
 
Pesukadulla on automaattinen etähälytysjärjestelmä, joka tarvittaessa keskeyttää pesun ja antaa hälytyksen kiinteistöhuollon valvomoon. Näin tapahtui tässäkin tapauksessa. Paloviranomaiset ehtivät autoilijan aktivoiduttua kuitenkin paikalle ennen kiinteistöhuoltoa.
 
Pesutilanne oli ohi vajaassa tunnissa. Autoilija oli hämmennyksestä selvittyään lopulta huojentunut, eikä autolle koitunut keskeytyksestä vahinkoja. Paikalle ensimmäisenä saapuneet paloviranomaiset avasivat autoilijan turvallisuuden varmistaakseen pesukadun ovet voimakeinoin.
 
Osuuskauppa Arina pahoittelee autoilijan kohtaamaa poikkeustilannetta ja hämmennystä, mutta vakuuttaa pesukadun etäjärjestelmän, hälytyksen ja pesun keskeytyksen toimineen tilanteen vaatimalla tavalla. Pesukatu toimii jälleen normaalisti.