Tiedekeskus Tietomaa marssittaa dinosaurukset Limingantulliin ensi vuoden tammikuussa, kun Oulun SuperParkin yhteyteen avataan Dinosauria-näyttely. Lippujen ennakkomyynti käynnistyy jo joulukuussa Tietomaan verkkokaupassa.

SuperParkin kylkeen saapuva näyttely sisältää parinkymmentä liikkuvaa dinosaurushahmoa. Joukossa ovat muun muassa hurja allosaurus, harjalisko stegosaurus, sarvipäinen carnotaurus sekä tietenkin mahtava tyrannosaurus – itse T-rex! Näyttely vie katsojat halki menneisyyden aina aikaiselta jurakaudelta 190 miljoonaa vuotta sitten lähelle dinosaurusten ajan päättymistä myöhäiselle liitukaudelle 65 miljoonaa vuotta sitten.

– Kyseessä on isoin Suomessa koskaan ollut dinosaurusnäyttely. Se on ollut esillä aikaisemin Euroopassa vain Norjassa. Näyttelyn kanssa Tietomaassa alkaa pyöriä myös Titanosaurus-niminen jättielokuva, mitä voi katsoa Tietomaan sulkeuduttua myös Dinosauria-näyttelyssä. Näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti tai opastettuna. Opastukset ajoittuvat viikonloppuihin ja sesonkiaikoihin.  Ryhmille on saatavilla aina varauksesta näyttelyopastus. Dinosauria-näyttelyllä haluamme toimia koko perheen matkakohteena silloinkin, kun Tietomaa menee remontin ajaksi kiinni, kertoo museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

Näyttely avataan 23.1.2023 ja se on esillä SuperParkin yhteydessä vuoden 2024 huhtikuun loppuun saakka. Näyttelyn yhteyteen avataan myös Tietomaan ylläpitämä dinosaurus- ja tiedeaiheisten tuotteiden kauppa.

– Olemme innoissamme, kun saamme näyttelyn Terminaaliin ja SuperParkin naapuriin, minkä seurauksena tulemme tekemään vahvasti yhteistyötä näiden kahden kohteen välillä. Yhteistyö Dinosaurian, SuperPark puiston ja Robson’s -ravintolan välillä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää kohteet samalle reissulle, niin luokkaretkillä kuin perheen tai ystäväporukoiden kesken, Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi iloitsee.

Liput näyttelyyn tulevat ennakkomyyntiin Tietomaan verkkokauppaan joulukuussa. Lipunmyynti käynnistyy näyttelyn avajaispäivänä myös Terminaalin tiloissa. Dinosauria on meksikolaisen Dinosauriosmexico:n tuotantoa ja Suomeen se siirtyy Norjasta tiedekeskus Inspiriasta.

 

Lisätietoja:

Tiedekeskus Tietomaa, Sampo Puoskari, yhteistyökoordinaattori, 044 7031 342, sampo.puoskari@ouka.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina ja Terminaalin toimijat käynnistivät keväällä 2020 YHTEINEN SYKE! -projektin, jonka myötä julkaistiin yli 100 liikkumiseen kannustavaa videota. Projekti aloitettiin koronapandemian pahennuttua, kun myös Pohjois-Suomessa rajoitettiin kokoontumisia ja erilaisia palveluja. Pandemiatilanteen jatkuttua jo yli vuoden halusimme tietää, millaisia haasteita korona on aiheuttanut Terminaalin toimijoille, miten niistä on päästy yli ja mitä heille kuuluu nyt.

Uusia toimintatapoja

Etäopetuksen ja -tuntien tarjoaminen on ollut yksi tärkeistä ratkaisuista toiminnan jatkamiseksi pandemian aikana. Harrastajien määrä on kuitenkin tippunut. Aktiivisimmat harrastajat jatkavat edelleen, mutta uusia on vaikea saada toimintaan mukaan. 

Olemme pystyneet keskittämään voimavarat uusien juttujen ja liiketoimintamallien kehittämiseen ja vähentynyttä jäsenmäärää on pystytty paikkaamaan esimerkiksi VoittoKotiin! -palvelulla. Jos meidän kaukaisin jäsen oli vuosi sitten Kiimingistä, niin nyt hän Washingtonista tai Kiovasta, kertoo Liikuntakeskus Voiton toimitusjohtaja Tuomo Kilpeläinen. 

-Nopeasti reagoiminen on pelastanut meidät ovien sulkemiselta. Vuosi sitten kun tuli ilmoitus että kaikki harrastaminen ja liikunta kielletään julkisissa paikoissa, tyhjenivät viikkotuntien osallistujat samalta ja seuraavilta päiviltä. Saman illan aikana aloitin nettijoogan. Jokaisen kielto- tai rajoitusuutisen jälkeen kävijämäärät tipahtavat rajusti hetkellisesti meillä, kertoo Joogastudio Oulun perustaja ja opettaja Matti Pääaho. 

Toinen tärkeä toimi on luonnollisesti ollut toimitilojen turvallisuudesta huolehtiminen. 

– Tanssikeskus Citydancessä kuten naapuriyrityksissämme Liikuntakeskus Voitossa ja Joogastudio Oulussa otettiin alusta lähtien käyttöön tiukat, viranomaisohjeistusten mukaiset toimenpiteet mahdollisimman turvallisen harrastamisen varmistaaksemme. Tiedossa ei ole tanssikoulun toiminnan puitteissa tapahtuneita altistumisia eikä tartuntoja. Vaikka Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa on siirtyneet nyt epidemian perustasolle, jatkamme edelleen tiukoilla turvallisuus- ja hygieniatoimilla. Kaikissa tiloissamme on myös vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille, myös tanssitunneilla käytetään maskeja ja turvaväleistä huolehditaan, kertoo Citydancen toimitusjohtaja Merja Satulehto. 

Tulevaan katsotaan positiivisin silmin

– Tulevaisuuteen katsomme positiivisin mielin ja uskomme, että tanssin vetovoima on sellainen, että kohta salit ovat taas täynnä tanssin ilosta ja riemusta nauttivia harrastajia!, iloitsee Merja Satulehto. – Pidä huolta itsestäsi ja läheisistäsi! Liiku, tanssi ja nauti elämästä! 

– Odotuksissa on että syksyllä tulee jo enemmän harrastajia ja viimeistään tammikuussa aktivoituvat loputkin. Kesä voi yllättää, koska tartuntaluvut olivat alhaisia viime kesänäkin. Uskon että hyvinvoinnin kohentaminen tulee olemaan ihmisille hyvin tärkeätä tulevina kuukausina ja seuraavan vuoden aikana, sanoo Matti Pääaho. 

– Studiolla harrastaminen on tehty turvalliseksi. Otamme vain pienen määrän harrastajia paikalle siitä mitä normaalisti ottaisimme. Moni nettijoogaharrastajamme on yllättynyt siitä, miten hyvin opetukseen osallistuminen onnistuu kotoa käsin, kun lähetykset ovat järjestetty erinomaisesti. Studion rauhoittava ja ihana tunnelma kuulemma välittyy netin kautta. Kutsumme kaikki kokeilemaan joogaa studiolla tai nettijoogana ja huomaamaan, miten suuri positiivinen vaikutus sillä on mielialaan pandemiaväsymyksen piristämiseen ja hoitamiseen. Nettijoogaan pääsee mukaan helposti sivuiltamme ja siellä on selkeät ohjeet liittymiseen joka käy vaivatta, Pääaho lisää. 

Olen ihan älyttömän ylpeä siitä työstä mitä Voitossa on vuoden aikana tehty. Toki minä olen aina ollut suhteellisen positiivinen yrittäjä, mutta tämän hetken fiilis on se, että jos korona voitetaan, niin voidaan pärjätä myös jatkossa. Voitto on aika kova kokonaisuus ja entistä vahvempi tämän kriisin jälkeen, kertoo Tuomo Kilpeläinen. – Hurjat 14 kuukautta on takana meillä kaikilla. Liikunta on ollut hyvä ja varmasti myös yksi parhaista keinoista jaksaa tämän poikkeusajan yli. Ja kun elämä palailee hiljalleen kohti normaalia, niin liikunta toimii edelleen. Fyysiseen kuntoon kannattaa panostaa ja paljon. 

Toivomme tietysti epidemian hellittävän kaikkien muiden tapaan ja esimerkiksi koronatodistuksen mahdollistavan tapahtumien järjestämisen jo lähitulevaisuudessa. Tullisalissa on erinomaisia tapahtumia ja keikkoja tulossa loppuvuoden aikana ja odotamme innolla päästä järjestämään jälleen onnistuneita tapahtumia, toivoo Tullisalin toimitusjohtaja Jouni Loponen. 

 Tulevaisuutta kohti mennään positiivisin aattein. Odotamme innolla pääsevämme pitämään mm. leirejä lapsille, vetämään työhyvinvointipäiviä työporukoille ja järjestämään muitakin mukavia tapahtumia asiakkaillemme, täydentää SuperParkin puistopäällikkö Mari Henell. – Tällä hetkellä SuperPark Oulun aktiviteettipuisto ja ravintola ovat auki normaalisti. Tervetuloa liikkumaan ja viihtymään puistoomme, noudatamme toiminnassamme vastuullista toimintamallia.

SuperPark-konserni on myynyt SuperPark Oulu Oy:n liiketoiminnan kokonaisuudessaan jo tutulle kumppanille ja osaomistajalle Osuuskauppa Arinalle. Liiketoiminta siirtyy Arinalle 1.2.2021. Toiminta jatkuu SuperPark-brändin alla ja kaikki asiakkaiden lahjakortit, liput, kausikortit ja varaukset pysyvät yhä voimassa.

Vuokralaisesta osaksi Arinan palvelukokonaisuutta

SuperPark on liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto, jonka monipuolinen sisältö tarjoaa iloa ja elämyksiä kaiken ikäisille liikkujille. Suomessa SuperPark-puistoja on 8 ja lisäksi suomalaisomisteinen konsepti on laajentunut Aasiaan. Ensimmäinen puisto perustettiin Vuokattiin vuonna 2012. Oulun SuperPark avattiin Limingantullin Terminaali-kiinteistöön vuonna 2014 ja uudistettiin kesällä 2020.

Terminaali on Osuuskauppa Arinan omistama liikunta- ja tapahtumakeskus, jossa on useita eri toimijoita. SuperParkinlähes 6 000 m2 tilat sisältävät jatkossakin sisäaktiviteettipuiston lisäksi ravintolan. SuperPark Oulun henkilökunta siirtyy yrityskaupan yhteydessä Osuuskauppa Arinan palvelukseen.

– SuperPark Oulu on ollut alusta lähtien hyvä yhteistyökumppani Original Sokos Hotel Arinalle ja sen vieraille. SuperParkin palvelut, kuten lasten syntymäpäivät, kesäleirit ja työvirepäivät, tarjoavat paljon mahdollisuuksia Arinan omistajille. Aiemmin olemme edesauttaneet lasten ja nuorten liikkumista mm. Kannustajat-tuella ja rakentamalla Ässäkenttiä. SuperPark Oulu kannustaa perheitä liikkumaan ja pitämään samalla hauskaa, sanoo Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Arinan tarkoitus on tuottaa omistajille monipuolisia palveluja ja hyötyjä. Iloisen mielen ja liikunnan hyödyn lisäksi omistajamme saavat Bonusta lipuista, tuotteista, ravintolasta sekä esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlista. Jatkamme puistossa nykyisellä konseptilla ja kehitämme sitä edelleen vastaamaan entistä paremmin omistajiemme tarpeita ja toiveita. Nyt aikaansaatu ratkaisu mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön hotellimme kanssa sekä tukee ja edistää alueen kotimaan matkailua, Peltoniemi lisää.

– Oulun SuperPark on ollut koko ajan suosittu alueella ja uskomme vahvasti sille olevan kysyntää myös tulevaisuudessa. Arina on ollut meille hyvä kumppani alusta lähtien ja haluamme yrityskaupalla varmistaa toiminnan laadukkaan jatkon nykyisille ja uusille asiakkaille Pohjois-Suomessa, sanoo SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen.

 

Lisätietoja:

SuperPark Oy., toimitusjohtaja Juha Tanskanen, +358 400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi

Osuuskauppa Arina, toimialajohtaja Ulla Peltoniemi, matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Sisäaktiviteettipuisto SuperPark Oulu käynnistää kiusaamisen vastaisen kampanjan, jolla halutaan kiinnittää huomiota aikuisten esimerkin voimaan ja vaikutukseen kiusaamisen vähentämiseksi. Kiusaamista tapahtuu työpaikoilla, kouluissa sekä vapaa-ajalla, ja esimerkiksi älypuhelinten käyttö on tuonut uusia muotoja kiusaamiselle etenkin nuorten keskuudessa.

Lasten ja nuorten esikuvien sekä vanhempien antama esimerkki on avainasemassa kiusaamista ehkäisevässä työssä. SuperParkissa järjestetään 27.3. tilaisuus, johon on kutsuttu koululaisten vanhempia ja opettajia keskustelemaan kiusaamisesta ja sen vaikutuksista kiusattuun ja kiusaajaan. Kiusaaminen saa monia muotoja: kiusattu voidaan eristää porukasta tai hänestä puhutaan ikävästi. Etenkin sosiaalisessa mediassa pahat puheet saavat ihan uudenlaisen kanavan levitä. #enkiusaa-kampanja haastaakin erityisesti aikuiset pohtimaan omaa toimintaansa ja antamansa esimerkin voimaa.

– Mukana nähdään myös monen lapsen ja nuoren esikuvat, Duudsonien HP ja Jarppi, jotka kertovat muun muassa tekemästään kiusaamisen vastaisesta työstä sekä omista kokemuksistaan, SuperPark Oulun myyntipäällikkö Johanna Heffernan kertoo.

SuperPark-puistoon on rakennettu seinä, johon jokaisella on mahdollisuus jättää konkreettinen lupaus olla kiusaamatta. Seinä paljastetaan 27.3. järjestettävässä tilaisuudessa.

– Duudsonit, vanhemmat, opettajat sekä SuperPark-puiston työntekijät näyttävät esimerkkiä ja ikuistavat sormenjälkensä sekä allekirjoituksensa seinään. Tämä on samalla lupaus olla kiusaamatta. Haastan jokaisen puistossa vierailevan aikuisen sekä lapsen jättämään oman puumerkkinsä seinään, Heffernan jatkaa.  

#enkiusaa-kampanjaan kuuluvan tilaisuuden mahdollistavat yhdessä SuperPark Oulun kanssa Osuuskauppa Arina, LähiTapiola Pohjoinen sekä Caritas. Mukana järjestelyissä ovat lisäksi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ sekä kOuluvanhemmat eli Oulun alueellinen vanhempainyhdistys.

Reilun 7 000 neliömetrin SuperPark Oulu yhdistää Duudsonien temput, Hevisauruksen leikit, monipuoliset lajikokeilut sekä vauhdikkaat freestyle-lajit. Suomen ensimmäinen SkyWalk-kiipeilyverkko nostaa korkeuksiin ja tuubimäki antaa reilut vauhdit.

SuperPark Oulu avaa ovensa 17.4. klo 11. Sisäaktiviteettipuiston reilun 7000 neliömetrin alalle mahtuu paljon tekemistä kaikenikäisille. Vauhtia antavat muun muassa Duudsonit ja Hevisaurus-aktiviteetit, Freestyle Hall ja GameArena. Scoottaukseen ja skeittaukseen erikoistunut Freestyle Hall tarjoaa ainutlaatuiset toimintatilat lajin koville harrastajille ja aloitteleville tekijöille. Tilaan tulevat muun muassa betoniskeittiparkki, trampoliinit, AirTrack-ilmavolttirata, boulder-kiipeilyseiniä, parkour-alue ja foam pit eli 120 m2 kokoinen vaahtomuovilla täytetty allas. GameArenalla kokeillaan mm. jääkiekkoa, pesäpalloa, jalkapalloa, salibandyä, golfia ja hohtominigolfia. Suomen ensimmäisessä SkyWalkissa kiipeilijät voivat kiivetä 6 metrin korkeuksiin ja tuubimäessä lasketaan vauhdikkaasti kolmella erilaisella radalla.

– Toiminnan ydinajatus on, että jokainen liikkuja on itse oma moottorinsa. Aktiviteettipuistossa ei ole lainkaan moottoreilla varustettuja laitteita, SuperPark Oulun toimitusjohtaja Taneli Sutinen kiteyttää.

SuperParkin suunnittelussa mukana olleet ja puiston monissa lajeissa näkyvät Duudsonit ovat antaneet mielikuvituksen lentää aktiviteetteja kehitettäessä.

– Komia fiilis! Saatiin vapaat kädet ideoida ja toteuttaa aktiviteetteja, joissa nuoret ja lapset pääsevät haastamaan itseään ja kokeilemaan rajojaan, Duudsoneiden Jarno Laasala kertoo.

Toinen SuperParkissa vilahteleva tuttu suomalainen brändi on Hevisaurus.

– Hä-hää! Nyt pompitaan ja heilutaan, koska se on ihan kaikenikäisten homma! Meistä Hevisauruksista oli mahtavaa lähteä mukaan tähän juttuun varsinkin kun Oulu on melkein kuin meidän koti Velhojenvuorella: täällä tykätään sellaisesta raskaammasta musiikista, niin kuin mitä me soitetaan, ja suunnitellaan uusia, jännittäviä juttuja!, hihkuu Herra Hevisaurus.

Tekemisen keskus lähialueen asukkaille, yrityksille ja matkailijoille

SuperPark Oulu tavoittelee noin 100 000 kävijää vuosittain. Uudessa kokonaisuudessa kiinnitetään huomioita koko perheen hyvinvointiin.

– Oulussa on tilaus puistolle, jossa aktivoidaan lapset ja nuoret liikkumaan sekä samalla kannustetaan perheitä viettämään aikaa yhdessä. Myös aikuisten hyvinvointi tarvitsee lisää huomiota. Uusi puisto on ympärivuotisen tekemisen kohde lähialueen asukkaille ja yrityksille sekä tervetullut lisä Oulun matkailuun, sanoo SuperPark Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen.

Uudesta ravintola Robson´sista myös lounasta

Samaan aikaan avattava ravintola Robson’s tulee tarjoamaan herkullista ruokaa nälkäisille liikkujille ja lounastajille. Robson´sin lounaan kulmakivi on alueen runsain salaattibuffet, jossa maailmanmaut kohtaavat Oulun. Buffetin monipuolisesta ja raikkaasta tarjonnasta voi jokainen rakentaa oman mieleisen kokonaisuuden. Lounaan lisäksi ravintolasta löytyy monipuolinen lista erilaisia burgereita ja muita herkkuja.

Laaja kirjo liikuntaa ja hyvinvointia saman katon alle

SuperPark laajenee mittavasti kesän jälkeen, kun saman katon alla aloittavat toimintansa tanssikeskus Citydance, liikuntakeskus Voitto, Pilates Oulu sekä Oulun Kamppailuklubi. Näiden lisäksi SuperParkia valtaa Areena, joka on uusi virkistävä vaihtoehto erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämispaikaksi.

Suomen liikuttavin sisäaktiviteettipuisto SuperPark avataan Ouluun kevään aikana. Avajaisia vietetään kahdessa aallossa. Ensin avautuu puisto SuperPark ja ravintola Robson’s, loppukesän aikana saman katon alle tulee liikuntaa, tanssielämyksiä ja hyvinvointia tarjoavia yrityksiä.

SuperParkin suurelle alalle mahtuu muun muassa Duudsonit- ja Hevisaurus-aktiviteetit, Freestyle Hall ja GameAreena. Scoottaukseen ja skeittaukseen erikoistunut Freestyle Hall tarjoaa reilun 2000 neliömetrin ainutlaatuiset tilat lajin harrastajille ja aloitteleville tekijöille. Tilaan tulee muun muassa betoniskeittiparkki, trampoliinit, AirTrack, boulder-kiipeilyseiniä ja foampit. GameArenalla kokeillaan esimerkiksi jääkiekkoa, pesäpalloa, jalkapalloa, salibandyä, golfia ja minigolfia.  Lisäksi puistosta löytyy erilaisia Duudsoneiden temppuiluja ja Hevisaurusten leikittelyjä.

SuperPark aktivoi lapset ja nuoret liikkumaan ja kannustaa perheitä viettämään aikaa yhdessä.  Asiakkaat, joiden taskussa on  S-Etukortti, saavat SuperParkin puiston sisäänpääsylipuista Bonusta.

– Toiminnan ydin on, että jokainen on itse oma moottorinsa. Puiston laitteet eivät toimi moottorina vaan ne kannustavat liikkumaan, kertoo toimitusjohtaja Taneli Sutinen.

SuperParkissa pureudutaan myös aikuisten hyvinvointiin. Uusi kokonaisuus on ympärivuotisen tekemisen kohde lähialueen kuluttajille ja yrityksille sekä tervetullut lisä Oulun matkailuun.

Kesän jälkeen SuperParkin talossa aloittaa toimintansa tanssikeskus Citydance, liikuntakeskus Voitto, SuperPark Areena sekä Pilates Oulu.

SuperPark Areenasta tulee 1500 henkilöä vetävä näyttävä areena konserteille, kokouksille, kongresseille, messuille ja yritysjuhlille. Areena on täysin muunneltavissa tapahtuman luonteeseen sopien, vain mielikuvitus on rajana.

Tanssikeskus Citydancessa on menoa ja meininkiä kaiken ikäisille tanssinharrastajille ja tanssista kiinnostuneille aloittelijoista edistyneisiin. Citydance tarjoaa laaja-alaisen kurssivalikoiman ja rautaisen ammattitaidon omaavat innostavat ja persoonalliset opettajat.

Liikuntakeskus Voitto liikuttaa lähes 1500 neliön tiloissaan. Keskukseen tulee ensimmäisenä Suomessa Technogymin Artis-lippulaivalaitteilla varustettu kuntosali, suosituimmat Les Mills -tunnit,sisäpyöräily markkinoiden johtavilla BodyBike-pyörillä  sekä video-ohjatut ryhmäliikuntatunnit.

Pilates Oulu tarjoaa yksilö- ja pienryhmätunteja ammattiohjaajien johdolla. Vaihtoehtona on perinteisen mattopilateksen lisäksi laitepilatestunteja. Pilates Oulu on omistautunut tarjoamaan laadukasta ohjausta eritasoisille pilateksen harrastajille.

Ouluun avataan suuri sisäaktiviteettipuisto keväällä 2014. Limingantullissa sijaitsevaan kiinteistöön luodaan 13 000 neliömetrin verran liikunnan ja leikin iloa kaikenikäisille.

Sisäaktiviteettipuisto SuperPark Ouluun mahtuu muun muassa Duudsonit- ja Hevisaurus-aktiviteetit sekä scoottaukseen ja skeittaukseen erikoistunut Freestyle Hall. GameArenalla kokeillaan esimerkiksi jääkiekkoa, pesäpalloa, jalkapalloa, salibandyä, golfia ja minigolfia.

– Oulussa on tilaus puistolle, jossa aktivoidaan lapset ja nuoret liikkumaan sekä samalla kannustetaan perheitä viettämään aikaa yhdessä. Myös aikuisten hyvinvointi tarvitsee lisää huomiota. Uusi puisto on ympärivuotisen tekemisen kohde lähialueen kuluttajille ja yrityksille sekä tervetullut lisä Oulun matkailuun, sanoo SuperPark Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen.

Liikunnan iloa Duudsonit-teemalla

SuperPark – konseptissa yhdistyy Duudsoneille tärkeät arvot: lasten ja nuorten liikkuminen sekä perheiden yhteinen aika.

– Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät haastamaan itseään sekä seikkailemaan turvallisessa ympäristössä, painottaa Duudsoni Jarno Laasala.

Lasten alueella tilaa valtaavat Hevisaurukset.

– Tämä on raikas aluevaltaus musiikkiteollisuudelle sekä luo hyvän jatkumon musiikillemme ja mobiilipeleillemme. Ouluun rakentuva konsepti tulee olemaan mittavasti esillä Hevisauruksen kansainvälistymissuunnitelmissa, toteaa Mikael Hästbacka Seismic Entertainment Oy:stä.

Liikunnasta hyötyjä omistajille

Vuokatti SuperPark omistaa 75 prosenttia SuperPark Oulusta. Loput 25 prosenttia omistaa Osuuskauppa Arina, jonka kiinteistöön uusi puisto sijoittuu. Osuuskauppa Arinalla oli useita syitä lähteä mukaan projektiin.

– Arinan tehtävänä on tuottaa omistajille palveluja ja hyötyjä myös SuperPark Oulun osalta. Limingantullin Prisman viereinen kiinteistömme saadaan samalla kokonaisuutena hyötykäyttöön, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

SuperPark-konseptin aktiviteetit kattavat puiston alasta 7 000 neliömetriä. Lisäksi puistoon tulee liikunnalliseen elämäntapaan kannustavat Tanssikeskus CityDance, Liikuntakeskus Voitto ja Pilates Oulu. Yritys- ja viihdetilaisuuksia varten luodaan SuperPark Arena, josta vastaa PST Event Oy. Kaikki edellä mainitut toimivat omina yrityksinä. Omistajille näistä on luvassa Bonusta sekä vaihtuvia etuja S-Etukortilla.

– SuperPark Oulusta tulee merkittävä toiminnallinen keskus. Aktiviteettipuistoon tavoitellaan yli 100 000 kävijää ja kaikkien yritysten kokonaisuuteen 400 000 kävijää, puistoon 20 työntekijää ja kokonaisuuteen 80 työntekijää. Investointien arvo muutostöineen on 6–7 miljoonaa euroa, Juha Tanskanen summaa.