Osuuskauppa Arinan suositut robottikuljetukset laajenevat kesäkuussa palvelemaan Oulussa Ritaharjun S-marketin ja Kempeleessä Sale Linnakankaan asiakkaita. Uudet robottikuljetukset ovat osa Arinan ja Starship Technologiesin yhteistyösopimusta. Starship Technologies on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja.

 

Sympaattiset robotit kuljettavat ostokset ympäristöystävällisesti säässä kuin säässä

Syksystä 2023 lähtien Oulun S-market Herkussa palvelleet kuljetusrobotit on otettu Oulussa vastaan innokkaasti ja sähköllä toimivat robotit ovat tähän mennessä toimittaneet yli 1000 tilausta. Päästöttömillä robottikuljetuksilla pystytään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin saada ostokset nopeasti kotiin kuljetettuina. Robotin kyytiin mahtuu n. 2 kassillista, eli n. 10 kiloa ostoksia. Asiakas tekee tilauksen S-kaupat-sovelluksessa ja näkee reaaliajassa, kuinka paljon ostoksia robotin kyytiin vielä mahtuu. Robotti soittaa musiikkia, kun asiakas vastaanottaa kuljetuksen.

– Ruoan verkkokaupan palvelut kasvavat koko ajan ja seuraamme asiakkaiden tarpeita ja toiveita tarkalla korvalla. Prismoissa toimivien nouto- ja kuljetuspalvelujen lisäksi haluamme tarjota kuljetuspalveluita myös pienemmistä yksiköistä. Tähän tarpeeseen robotit vastaavat loistavasti helpottaen asiakkaidemme arkea, sillä ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi täydennysostoksiin. Kun kesken ruuanlaitoin huomaa tärkeän ainesosan unohtuneen kaupan hyllylle, kuljettaa robotti tuotteen keskimäärin tunnissa kotiovelle. Robotteja käytetään myös esimerkiksi raskaampien ostosten tekemiseen ja arjen apuna sairastaessa, kertoo Osuuskauppa Arinan verkkokaupan kehityspäällikkö Arttu Viholainen.

– Linnakankaan Salen ja Ritaharjun S-marketin robotit aloittavat alueen kartoitusajot toukokuun lopussa ja asiakkaat pääsevät tekemään tilauksia kesäkuun puoleenväliin mennessä, Viholainen jatkaa.

– Olemme iloisia, että voimme laajentaa kuljetuspalvelua Osuuskauppa Arinan kanssa. Autonomiset robottikuljetukset helpottavat ihmisten arkea, vähentävät liikenneruuhkia ja sähkökäyttöisinä myös päästöjä. Robottimme ovat tehneet hyvää työtä Oulussa ottaen huomioon erityisesti viime talven lumiset olosuhteet. Oulu on maailman pohjoisin kaupunki, jossa robotit ovat koskaan toimineet. Olemme jatkokehittäneet robottiemme talviominaisuuksia Oulun talvesta saatujen oppien avulla ja ottaneet ne käyttöön maailmanlaajuisesti, kertoo Starship Technologiesin Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont.

Starshipin robotit käyttävät tekoälyä ja GPS-paikannusta sopivan kuljetusreitin suunnitteluun. Reitti kulkee jalankulkijoille tarkoitettuja väyliä pitkin ja robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot ja osaa toimia liikenteessä. Robotit ajavat 99 prosenttia ajasta itsenäisesti, mutta ihmiset tarkkailevat niiden toimintaa ja voivat ottaa hallinnan itselleen koska tahansa. Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. Robotit hyödyntävät tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet ja tarvittaessa robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan.

Akkukäyttöiset robotit ovat tehneet vuodesta 2018 alkaen yli kuusi miljoonaa itsenäistä toimitusta vähentäen samalla hiilidioksidipäästöjä ja liikenneruuhkia kaupungeissa. Starshipin yli 2000 robottia kuljettaa tuhansia toimituksia päivittäin yli 80:llä palvelualueella eri puolilla maailmaa. Tähän mennessä robotit ovat kuljettaneet Suomessa jo reilut 150 000 tilausta.

Faktoja kuljetusroboteista :

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, Arttu Viholainen, verkkokaupan kehityspäällikkö, 050 342 9910, arttu.viholainen@sok.fi

Starshipin haastattelupyynnöt: Viestintätoimisto Manifesto, Harri Kammonen, harri.kammonen@manifesto.fi

 

Robotin kyytiin mahtuu n. kaksi kassillista ostoksia.

Osuuskauppa Arina uudistaa syksyllä 4-tien varrella sijaitsevan Pulkkilan liikekeskuksen. Vuonna 2018 avattu Sale-lähimyymälä laajennetaan S-marketiksi, osin nykyisen ABC-ravintolan tiloihin. ABC:n polttoneste- ja latauspalvelut, samoin Pulkkilan apteekin ja Alkon palvelut jatkuvat ennallaan. S-markettiin haetaan parhaillaan marketpäällikköä ja ABC:lle kokkia. 

Arina avasi Pulkkilaan vuonna 2018 uuden liikekeskuksen, jossa ABC:n yhteyteen siirrettiin aiemmin taajaman keskustassa sijainnut Sale-lähimyymälä. Perinteikäs liikepaikka on saavuttanut sekä matkaajien että paikallisten suosion pysähdys- ja kauppapaikkana. Nyt on uudistusten aika. 

– Vastaamme alueen asiakkaiden toiveisiin ja laajennamme ruokakaupan S-marketiksi, vahvistaen alueen ykköskaupan asemaa. Tilavampi myymälä mahdollistaa laajemmat ja monipuolisemmat valikoimat ja edullisemmat hinnat. Laajentuvat aukioloajat tuovat joustavuutta asiakaspalveluun ja verkkokauppatilaajien pakettiautomaattipalveluja kehitetään, kiteyttää ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola 

– Suosittu ABC-ravintola jatkaa nykyistä tiiviimmissä tiloissa. Muutostyöt aloitetaan ravintolalinjaston siirrolla. Asiakaspaikkoja on jatkossakin reilusti niin ohikulkijoille kuin paikallisille. Parhaillaan haemme tiimiin uutta kokkia. ABC:n polttoneste- ja sähkölatauspalvelut jatkavat entiseen tapaan, samoin muista palveluista apteekki ja Alko, jatkaa ryhmäpäällikkö Soile Tikkala 

– Liikekeskuksen remontti aloitetaan elokuun puolivälissä ABC-ravintolan muutostöillä, jonka jälkeen on marketkaupan laajennuksen aika. Kaupan aukioloaikoihin ei tule keskeytyksiä. Remontin on tarkoitus valmistua kokonaisuutena viimeistään marraskuun loppuun mennessä, Kokkola toteaa. 

 

Lisätietoja: 

Osuuskauppa Arina, marketkaupan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola, p. 044 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi 

Osuuskauppa Arina, liikennekaupan ryhmäpäällikkö Soile Tikkala, p. 050 566 1317, soile.tikkala@sok.fi  

 

Kuvituskuva: Markku Karjunen, Inmade Design

Osuuskauppa Arina avaa Tornion keskustaan uuden Salen tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 3,6 M€ myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Keskeisellä paikalla sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat.

Laajuutta valikoimaan omassa lähikaupassa

Vanhan myymälän sulkeuduttua toukokuussa 2022 on uuden Sale Tornion avausta odotettu innolla sekä henkilökunnan että asiakkaiden parissa. Myymäläpinta-alaa on noin 450 neliötä ja valikoimaa on kasvatettu tuhannella tuotteella. Myöhemmin myymälän yhteyteen saadaan myös ABC-latausasema.

– Tutulle kauppapaikalle nousseessa uudessa Salessa pystymme palvelemaan entistä paremmin Tornion keskustassa liikkuvia ja alueen asukkaita. Meille on helppo tulla ja valikoimastamme tulee löytymään tämän alueen asiakkaiden tarpeisiin osuva valikoima. Aiempaa laajemman valikoiman myötä pystymme tuomaan tarjolle reilusti enemmän tuoretuotteita, lähituotteita ja uutuuksia, ja myös esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolle saadaan tuotua entistä runsaammin ajankohtaisia satokauden herkkuja. Tämä mukava kauppa, josta saa helposti tarvitsemansa ja loistavan palvelun kaupan päälle, toteaa Sale Tornion myymäläpäällikkö Tomi Kokkinen

– Meille on tärkeää, että voimme palvella asiakkaitamme monipuolisella ja heidän tarpeisiinsa osuvalla valikoimalla, eli jos tuotetoiveita löytyy, niin niistä kannattaa ehdottomasti tulla kertomaan meille, Kokkinen lisää.

– Meillä on koossa huipputiimi ja lähes kaikki vanhasta myymälästä torniolaisille tutut arinalaiset palvelevat myös uudessa Salessa. Jännitys ja into ryhmässä kasvaa koko ajan avauksen lähentyessä ja odotamme innolla, että pääsemme esittelemään asiakkaillemme uuden myymälämme. Me olemme todella tyytyväisiä uuteen työpaikkaamme ja niin tulevat varmasti olemaan myös asiakasomistajammekin, Kokkinen iloitsee.

– Upouuden Salen avajaisia juhlistetaan torstaina klo 10 alkaen ja luvassa on muun muassa kahvitarjoilu, arvontaa, makkaranpaistoa, ilmapalloja ja tietenkin hyvät avajaistarjoukset. Myös S-Biilin väki kurvaa paikanpäälle avajaisiin torstaina klo 10–17 ja heiltä saa apua omistajuus- ja pankkiasioissa.  Lämpimästi tervetuloa mukaan avajaishulinoihin, Kokkinen toivottaa.

Uusi myymälä toimii ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Vanhan, jo elinkaarensa päässä olleen myymäläkiinteistön tilalle on rakennettu täysin uusi, moderni ja energiatehokas lähimyymälä. Kaikki uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

– Ekologisuuden osalta uudelle kaupalle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Myymälä käyttää uusiutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Näin tämäkin myymälä vie osaltaan kohti Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, Arinan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso toteaa.

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä.

 

Lisätietoja:

Tomi Kokkinen, myymäläpäällikkö, Sale Tornio, 044 788 7321, tomi.kokkinen@sok.fi

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Arina, 044 788 6207, katja.savilakso@sok.fi

Osuuskauppa Arina investoi 2,5 M€ rakentaessaan uuden, energiatehokkaan S-market-myymälän Rajakylään. Vanha Sale kiinteistö on elinkaarensa päässä ja nykyisen myymälän koko aiheuttaa rajoitteita kasvaneen kysynnän edessä.

Uudistuva Rajakylä – uudenlaiset tarpeet

Huhtikuussa 2013 avattu Sale Rajakylä kaipaa jo kovasti uudistusta. Huhtikuussa 10-vuotissynttäreitään viettänyt Sale Rajakylä sulkeutuu toukokuussa ja purkutyöt alkavat heti. Uusi S-market on tarkoitus avata kesällä 2024.

– Vaikka Sale on toiminut tällä paikalla vasta kymmenen vuotta, on itse rakennus vuosikymmeniä vanha ja on tullut teknisen elinkaarensa loppuun. Nykyinen kiinteistö on lisäksi käynyt ahtaaksi tiloiltaan alueen jatkuvasti kasvaneen kysynnän ja valikoimien laajentamistarpeiden näkökulmasta. Uusi S-market tulee kaksinkertaistamaan myymälätilan ja samalla valikoiman määrä tuplaantuu. Lisäksi saamme tuotua uusia lisäpalveluita asiakkaillemme, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen.

– Uuden myymälän rakentamisen ajaksi Rajakylän Salen arinalaiset siirtyvät työskentelemään alueen muissa myymälöissä ja lähempänä avausta tulemme palkkaamaan S-market Rajakylään lisää henkilökuntaa, Siuruainen lisää.

Ympäristölle ystävällinen ja energiatehokas uusi S-market

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään muun muassa tuomalla myymälään ovelliset kylmäkalusteet ja hyödyntämällä uusiutuvia energianlähteitä – tavoitteena maalämpöä, aurinkoa ja tuulta.

– Valinnat ovat yksi askel kohti tavoitettamme olla oman toimintamme osalta hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Tehtävämme on palveluita parantamalla helpottaa omistajien arkea ja lisätä hyötyä omasta kaupasta, ja sen eteen teemme nyt päämäärätietoisesti töitä. Myymäläuudistukset ja uudet kauppapaikat ovat yksi osa tätä tekemistä, mutta yhtä lailla panostamme herkeämättä toimipaikkojen hyvään kuntoon, edulliseen hintatasoon, kattaviin valikoimiin sekä oheispalveluihin, laajoihin aukioloihin ja asiakaspalveluun, toteaa Osuuskauppa Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

 

Osuuskauppa Arina avaa uuden Salen Kemin Mäntylään tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 2,9 M€ myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Myöhemmin myymälän tontille saadaan myös ABC-latausasema.

Monipuoliset valikoimat uudessa Salessa

Uuden Sale Kemin avausta on odotettu innolla sekä henkilökunnan että asiakkaiden parissa. Sale Kemi tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat. Myymäläpinta-alaa on noin 350 neliötä.

– Uusi myymälä mahdollisti valikoiman kasvattamisen useilla sadoilla tuotteilla ja meiltä löytyy nyt hyvä valikoima esimerkiksi luomua, kasvipohjaisia, vegaanisia ja erikoisruokavaliotuotteita. Olemme seuranneet tarkasti paikallisten asiakasomistajien tuotetoiveita, joten valikoimassa näkyvät perustuotteiden lisäksi vahvasti myös lähialueen tuotteet. Meille on tärkeää, että voimme palvella asiakkaitamme monipuolisella valikoimalla, eli jos tuotetoiveita löytyy, niin niistä kannattaa ehdottomasti vinkata, kertoo Sale Kemin myymäläpäällikkö Mikko Mantere.

– Kaikki vanhasta myymälästä kemiläisille tutut arinalaiset palvelevat myös uudessa myymälässä ja odotamme innolla, että pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme parasta palvelua uusissa tiloissa. Me olemme todella tyytyväisiä uuteen myymälään ja niin tulevat varmasti olemaan myös asiakasomistajammekin, Mantere iloitsee.

– Kun uuden Salen ovet avataan torstaina klo 10, on asiakkaille luvassa muun muassa kahvitarjoilu, arvontaa, makkaranpaistoa, ilmapalloja ja tietenkin hyvät avajaistarjoilut. Myös S-biili tulee torstaina avajaisiin klo 10–17 ja sieltä saa apua omistajuus- ja pankkiasioissa. Kannattaa siis tulla paikanpäälle, Mantere vinkkaa.

Uusi myymälä toimii ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Jo nyt lähes 100 % Arinan toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

Kaikki uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

– Uusi ekologinen myymälä käyttää uusiutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Näin myymälä vie osaltaan kohti Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, Arinan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso toteaa.

 

Lisätietoja: 

Mikko Mantere, myymäläpäällikkö, Sale Kemi, 044 788 7311, mikko.mantere@sok.fi
Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Arina, 044 788 6207, katja.savilakso@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa uuden Salen Vihantiin tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 4,5 M€ arvoisen myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän.

Lisää valikoimaa herkuttelijoille

Täysin uudessa rakennuksessa sijaitsevan Vihannin Salen avausta on odotettu innolla sekä henkilökunnan että asiakkaiden parissa. Vanha S-market sulki ovensa viimeisen kerran sunnuntaina 16.4. ja heti maanantaina tuttu henkilökunta siirtyi valmistelemaan myymälää torstain avausta varten. Myymäläpinta-alaa Salessa on yli 700 neliötä ja tuotevalikoimaa on pystytty kasvattamaan tuhannella tuotteella.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme laajat aukioloajat ja monipuolisen valikoiman. Olemme kuunnelleet ja seuranneet tarkalla korvalla paikallisten asiakasomistajien tuotetoiveita ja uudessa myymälässämme voimme vastata näihin toiveisiin entistä paremmin. Luulenpa, että uuden myymälän valikoimat tulevat positiivisesti yllättämään vihantilaiset asiakkaamme. Kahvikoneen lisäksi saamme myymälään myös mehukoneen, jolla pääsee pullottamaan oman, varmasti tuoreen appelsiinimehun kierrätettävään pantilliseen muovipulloon, kertoo Sale Vihannin myymäläpäällikkö Anssi Seppänen.

– Kaikki vihantilaisille tutut arinalaiset palvelevat myös uudessa myymälässä ja odotamme innolla, että pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme parasta palvelua uusissa tiloissa. Olemme varmoja, että asiakasomistajamme ihastuvat uuteen myymälään ja sen valikoimaan, Seppänen iloitsee.

– Kun uuden Salen ovet avataan torstaina klo 10, on asiakkaille luvassa muun muassa kahvitarjoilu, arvontaa, ilmapalloja ja tarjouksia läpi viikonlopun. Perjantaille kutsumme asiakkaat makkaralle ja myös S-biili on paikalla klo 11–17 auttamassa kaikissa omistajuuteen liittyvissä asioissa. Kannattaa siis tulla paikanpäälle, Seppänen vinkkaa.

Vanha myymälä puretaan ja sen paikalle tulee parkkipaikkoja. Myöhemmin myymälän tontille saadaan myös ABC-latausasema palvelemaan sähköautoilla liikkuvia.

Uusi myymälä toimii ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Jo nyt lähes 100 % Arinan toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

Kaikki uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

Lisätietoja:

Anssi Seppänen, myymäläpäällikkö, Sale Vihanti, 044 788 4971, anssi.seppanen@sok.fi

Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Arina, 044 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

Osuuskauppa Arina selvittää muutosneuvotteluilla Sale Louen toimintaedellytyksiä liiketoiminnan jatkamiseksi. Myymäläkiinteistön tekninen käyttöikä on elinkaarensa lopussa ja toiminnan jatkaminen nykyisellään vaatisi mittavia peruskorjauksia. Neuvottelut koskevat Sale Louessa myyjän tehtävissä työskenteleviä kolmea henkilökunnan jäsentä. Mikäli myymälä päätetään sulkea, pyritään henkilökunnalle tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

Vuonna 1970 rakennettu ja viimeksi 2004 peruskorjattu Sale Louen kiinteistö on tullut teknisen käyttöikänsä loppuun ja liiketoiminnan jatkaminen kiinteistössä terveysturvallisesti vaatisi kiinteistöön laajamittaista peruskorjausta tai uusinvestointia.

– Lähikaupan sulkeminen ei ole koskaan helppo päätös ja tästä syystä eri mahdollisuuksia tutkitaan erittäin tarkasti. Mikäli myymälä päädytään sulkemaan, helpottaa tilannetta Louen osalta se, että alle 15 kilometrin päässä Tervolan kuntakeskuksessa sijaitsee laajan valikoiman tarjoava Sale Tervola, Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso toteaa.

– Jokaisen neuvottelujen piirissä olevan henkilön kanssa tullaan käymään henkilökohtainen keskustelu, jossa käydään läpi vaihtoehtoiset ratkaisut ja mikäli myymälä päädytään sulkemaan, pyrimme tarjoamaan kaikille kolmelle arinalaiselle työpaikat muista lähialueen toimipaikoista, Polso kertoo.

Muutosneuvottelut alkavat perjantaina 28.4.2023 ja kestävät vähintään kaksi viikkoa. Mikäli Sale Louen sulkemiseen päädytään, toimipaikka suljetaan vuoden 2023 aikana. Samassa yhteydessä arvioidaan Louen ABC-polttonestejakelun toimintaedellytyksiä.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, +358 44 788 6207, katja.savilakso@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa uuden Salen Keminmaahan tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 2,5 M€ arvoisen myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Myöhemmin myymälän tontille saadaan myös ABC-latausasema.

Tutut arinalaiset odottavat innolla asiakkaita

Täysin uuden Keminmaan Salen avausta on odotettu innolla sekä henkilökunnan että asiakkaiden parissa. Sale Keminmaa tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat. Myymäläpinta-alaa on noin 450 neliötä ja myymälän valikoimaa on pystytty kasvattamaan samalla useilla sadoilla tuotteilla. Myymälästä löytyy myös Matkahuollon pakettiautomaatti, Nosto-automaatti sekä Veikkauksen palvelut.

– Olemme kuunnelleet ja seuranneet tarkalla korvalla paikallisten asiakasomistajien tuotetoiveita, joten valikoimassa näkyvät vahvasti lähialueen tuotteet ja meiltä löytyy myös hyvä valikoima esimerkiksi luomua, kasvipohjaisia, vegaanisia ja erikoisruokavaliotuotteita. Meille on tärkeää, että voimme palvella asiakkaitamme monipuolisella valikoimalla, joka vastaa heidän tarpeisiinsa eli jos tuotetoiveita löytyy, niin niistä kannattaa ehdottomasti vinkata henkilökunnallemme, kertoo Sale Keminmaan myymäläpäällikkö Mervi Viitala.

– Meidän, jo aiemmasta myymälästä tuttu, kuusihenkinen tehotiimimme odottaa innolla, että pääsemme esittelemään myymälän keminmaalaisille. Uudessa myymälässä on hyvä työskennellä ja tarjota asiakkaillemme parasta palvelua. Olemme varmoja, että asiakasomistajamme ihastuvat uuteen myymälään, Viitala iloitsee.

– Kun uuden Salen ovet avataan torstaina klo 10, on asiakkaille luvassa muun muassa kahvitarjoilu, arvontaa, makkaranpaistoa, ilmapalloja ja tietenkin hyvät avajaistarjoukset. Kannattaa siis tulla paikanpäälle, Viitala vinkkaa.

Uusi myymälä toimii ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Jo nyt lähes 100 % Arinan toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

Kaikki uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

– Uusi ekologinen myymälä käyttää uusiutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Näin myymälä vie osaltaan kohti Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, Arinan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso toteaa.

 

Lisätietoja:

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, +358 44 788 6207, katja.savilakso@sok.fi
Mervi Viitala, Sale-päällikkö, +354 44 788 4347, mervi.viitala@sok.fi

Osuuskauppa Arina on päättänyt sulkea Sale Syväsenvaaran lähimyymälän lokakuun lopussa. Vuonna 1983 rakennettu myymälä on elinkaarensa lopussa. Henkilökunnalle on tarjottu töitä Arinan muista toimipaikoista.

Myymälä kiinni lokakuun loppuun mennessä

– ­Valitettavasti Sale Syväsenvaaran tekninen käyttöikä on elinkaarensa lopussa ja liiketoiminnan jatkaminen kiinteistössä terveysturvallisesti vaatisi mittavien korjaustöiden käynnistämistä. Tarkan selvitystyön jälkeen jouduimme toteamaan, että myymälän peruskorjaus tai uusinvestointi eivät olisi olleet liiketaloudellisesti kannattavia vaihtoehtoja, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso.

– Lähikaupan sulkeminen ei ole koskaan helppo päätös. Alueen asiakasomistajia palvelee reilun kahden kilometrin päässä Saarenkylän S-market laajemmalla valikoimalla ja aukioloajoilla, joten palvelut alueella jatkuvat. Syväsenvaaran osaavalle henkilökunnalle on tarjottu tehtäviä muista alueen toimipaikoista eli tutut arinalaiset palvelevat yhä omistajiemme, Polso toteaa.

S-market Saarenkylästä (Napapiirintie 1, 96900 Rovaniemi) löytyy marketkaupan lisäksi myös SmartPost, Matkahuollon pakettiautomaatti, Veikkaus-piste ja Nosto-käteisautomaatti.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Noora Riikola, ryhmäpäällikkö, +358 44 788 5884, noora.riikola@sok.fi

Sale Mäntylän avajaisia viettiin torstaina 11.8. klo 10. Keskeisellä paikalla Mäntylän kaupunginosassa sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat. Vanhan ja jo elinkaarensa päässä olevan myymäläkiinteistön tilalle on rakennettu täysin uusi, laajemman valikoiman moderni ja energiatehokas lähimyymälä.

– Uusi kauppa pystyy entistä paremmin palvelemaan Mäntylän kaupunginosan ja lähialueiden asukkaita. Meille on helppo tulla ja valikoimastamme tulee löytymään juuri alueen asiakkaiden tarpeisiin osuva valikoima. Aiempaa laajemman valikoiman myötä pystymme tuomaan tarjolle reilusti enemmän tuoretuotteita, lähituotteita ja uutuuksia, ja myös esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolle saadaan tuotua entistä runsaammin ajankohtaisia satokauden herkkuja. Uutta meillä on myös oma paistopiste. Tämä on kotoisa kauppa, josta saa helposti tarvitsemansa ja hyväntuulisen palvelun kaupan päälle, iloitsee Salen myymäläpäällikkö Aleksi Tuovila.

Uusi Sale on pinta-alaltaan noin 1,5 kertainen ja tuotevalikoima koostuu merkittävästi entistä laajemmasta, lähes 10 000 eri tuotteesta. Energiaa ja ympäristöä säästävän myymälän pinta-ala on noin 800 m2. Kaikki myymälän kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia

– Ekologisuuden osalta uudelle kaupalle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Myymälä käyttää uusitutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Se on iso juttu, joka näin osaltaan toteuttaa Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen kertoo.

Sujuvan asioinnin helpottamiseksi myymälässä on myös kaksi itsepalvelukassaa, Postin pakettiautomaatti, Veikkauksen palvelut sekä laajat aukioloajat. Sale palvelee arkisin ja lauantaisin 7-22 ja sunnuntaisin 9-22.

 

Lisätietoja:

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, 044 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi