Osuuskauppa Arina on päättänyt sulkea Sale Syväsenvaaran lähimyymälän lokakuun lopussa. Vuonna 1983 rakennettu myymälä on elinkaarensa lopussa. Henkilökunnalle on tarjottu töitä Arinan muista toimipaikoista.

Myymälä kiinni lokakuun loppuun mennessä

– ­Valitettavasti Sale Syväsenvaaran tekninen käyttöikä on elinkaarensa lopussa ja liiketoiminnan jatkaminen kiinteistössä terveysturvallisesti vaatisi mittavien korjaustöiden käynnistämistä. Tarkan selvitystyön jälkeen jouduimme toteamaan, että myymälän peruskorjaus tai uusinvestointi eivät olisi olleet liiketaloudellisesti kannattavia vaihtoehtoja, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso.

– Lähikaupan sulkeminen ei ole koskaan helppo päätös. Alueen asiakasomistajia palvelee reilun kahden kilometrin päässä Saarenkylän S-market laajemmalla valikoimalla ja aukioloajoilla, joten palvelut alueella jatkuvat. Syväsenvaaran osaavalle henkilökunnalle on tarjottu tehtäviä muista alueen toimipaikoista eli tutut arinalaiset palvelevat yhä omistajiemme, Polso toteaa.

S-market Saarenkylästä (Napapiirintie 1, 96900 Rovaniemi) löytyy marketkaupan lisäksi myös SmartPost, Matkahuollon pakettiautomaatti, Veikkaus-piste ja Nosto-käteisautomaatti.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Noora Riikola, ryhmäpäällikkö, +358 44 788 5884, noora.riikola@sok.fi

Sale Mäntylän avajaisia viettiin torstaina 11.8. klo 10. Keskeisellä paikalla Mäntylän kaupunginosassa sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat. Vanhan ja jo elinkaarensa päässä olevan myymäläkiinteistön tilalle on rakennettu täysin uusi, laajemman valikoiman moderni ja energiatehokas lähimyymälä.

– Uusi kauppa pystyy entistä paremmin palvelemaan Mäntylän kaupunginosan ja lähialueiden asukkaita. Meille on helppo tulla ja valikoimastamme tulee löytymään juuri alueen asiakkaiden tarpeisiin osuva valikoima. Aiempaa laajemman valikoiman myötä pystymme tuomaan tarjolle reilusti enemmän tuoretuotteita, lähituotteita ja uutuuksia, ja myös esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolle saadaan tuotua entistä runsaammin ajankohtaisia satokauden herkkuja. Uutta meillä on myös oma paistopiste. Tämä on kotoisa kauppa, josta saa helposti tarvitsemansa ja hyväntuulisen palvelun kaupan päälle, iloitsee Salen myymäläpäällikkö Aleksi Tuovila.

Uusi Sale on pinta-alaltaan noin 1,5 kertainen ja tuotevalikoima koostuu merkittävästi entistä laajemmasta, lähes 10 000 eri tuotteesta. Energiaa ja ympäristöä säästävän myymälän pinta-ala on noin 800 m2. Kaikki myymälän kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia

– Ekologisuuden osalta uudelle kaupalle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Myymälä käyttää uusitutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Se on iso juttu, joka näin osaltaan toteuttaa Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen kertoo.

Sujuvan asioinnin helpottamiseksi myymälässä on myös kaksi itsepalvelukassaa, Postin pakettiautomaatti, Veikkauksen palvelut sekä laajat aukioloajat. Sale palvelee arkisin ja lauantaisin 7-22 ja sunnuntaisin 9-22.

 

Lisätietoja:

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, 044 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina joutui lokakuussa sulkemaan Sale Temmeksen terveysturvallisuussyistä. Korvaavista palveluista käytiin avointa keskustelua Arinan omistajahallinnossa sekä kunnan ja sen kehitysyhtiön, Temmeksen kyläyhdistyksen ja temmesläisten keskuudessa. Arina esitteli avoimesti vaihtoehtoja korjauksesta uusinvestointiin tai mahdollisuuteen tutkia osallistumista laajempaan Temmeksen palvelujen kehittämishankkeeseen. Arinan hallitus päätti, ettei osuuskauppa toistaiseksi investoi Temmekselle, koska yksikään vaihtoehdoista ei tällä hetkellä mahdollista kannattavaa liiketoimintaa.

Temmeksen kylän nykyisen ja ennusteiden mukaisen asukasmäärän ja ostovoiman kehitys eivät tällä hetkellä mahdollista kannattavaa investointia, minkä vuoksi Arinan hallitus päätti, ettei osuuskauppa toistaiseksi investoi Temmekselle. Osuuskauppa Arina ei vastuullisuuden ja tasapuolisuuden näkökulmista voi lähtökohtaisesti investoida mihinkään kuntaan tai sen osaan ilman edellytyksiä kannattavuudelle.

– Arina toimii valtakunnallisilla vähittäiskaupan ketjukonsepteilla, joista pieninkään eli Sale ei laskelmien mukaan mahdollista Temmeksellä yksittäisenä investointina kannattavuutta koko elinaikanaan. Mikäli kunta päätyy toteuttamaan Temmekselle innovatiivisen ja vetovoimaisen palvelukokonaisuuden, johon voisi sijoittua myös päivittäistavarakaupan palveluja, Arina on valmis tutkimaan palvelukonseptin sijoittamista osaksi sitä”, kiteyttää Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Arina on lähes 180 000 pohjoissuomalaisen kotitalouden omistama osuuskunta. Osuuskaupan olemassaolon tarkoitus on tarjota palveluja ja hyötyjä kannattavasti laajalla toimialueella mm. väestörakenne, väestönkehitys ja palvelujen kysyntä huomioiden.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja Mikko Polso, p. 050 388 3430, mikko.polso@sok.fi

hallintojohtaja (1.1.2022- toimitusjohtaja) Reima Loukkola, p. 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Osuuskauppa Arina sulkee Sale Temmeksen toistaiseksi terveysturvallisuussyistä. Paikallisia omistajia palvellaan lähimmissä myymälöissä. Polttonestejakelu jatkuu. Palvelun uudelleen avaaminen Temmekselle edellyttäisi kiinteistöön laajamittaista peruskorjausta tai uusinvestointia. Vaihtoehdoista on tehty alustavia laskelmia, mutta päätöksiä ei ole. Henkilöstölle tarjotaan töitä Arinan toisista toimipaikoista.

Tyrnävän kunnan Temmeksen kylällä sijaitseva Sale-lähimyymälä ja pihan ABC polttonestejakeluasema on palvellut Temmeksen 700 asukasta ja ohikulkijoita. Salessa asioi päivittäin n. 250-350 asiakasta. Kylän talouksista yli 90 % on asiakasomistajia.

Terveysturvallisuus edellä

Osuuskauppatoiminta on vastuullista yritystoimintaa. Arina tuntee vastuunsa henkilökunnan ja asiakkaiden terveysturvallisuudesta ja joutuu sulkemaan Sale-lähimyymälän ennenaikaisesti kiinteistön sisäilmatilanteen vuoksi, ennen päätöksiä mahdollisesta peruskorjauksesta tai uusinvestoinnista. Loppuunmyynti aloitetaan maanantaina 18.10. ja myymälä suljetaan alustavasti vk 42 loppuun mennessä.

”Salen sulkeminen ennenaikaisesti on valitettavaa paikallisten omistajien kannalta, mutta välttämätön varotoimenpide. Emme halua ottaa mitään riskiä tiloissa työskentelevien tai asioivien sairastumisesta. Temmeksellä työskenteleville tarjotaan ensisijaisesti töitä Arinan toisista toimipaikoista ja omistajia palvelemme lähimmissä toimipaikoissamme”, kertoo Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

”Kiinteistön käyttöikä ja tarve peruskorjaukselle tai uusinvestoinnille on ollut tiedossa, mutta kesällä ilmenneiden teknisten ongelmien jälkeen joudumme sulkemaan myymälän odotettua nopeammin. Olemme tehneet alustavia laskelmia palvelujen kehittämiseksi, mutta tarvittavia päätöksiä ei toistaiseksi ole. Täsmennämme laskelmia ja käymme keskustelun omistajahallinnon kanssa”, jatkaa Arinan hallintojohtaja Reima Loukkola.

Arinan lähimmät marketpalvelut sijaitsevat autolla 10-25 minuutin säteellä Tyrnävän kuntakeskuksessa (17 km), Siikalatvan Rantsilassa (18 km), Limingan kuntakeskuksessa (22 km), Tupoksen kylällä (27 km) ja Kempeleen Zeppelinissä (31 km). Pihan ABC polttonestejakeluun sulkemisella ei ole vaikutusta, vaan ko. palvelu jatkuu normaalisti.

 

Lisätietoja:

toimialajohtaja Mikko Polso, p. 050 388 3430, mikko.polso@sok.fi
hallintojohtaja Reima Loukkola, p. 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Omassa kaupassa sen perustamisesta lähtien

Myyjä Pirjo Kotanen on elänyt Sale Myllyojan elämää sen perustamisesta lähtien.  

Kotanen pääsi myyjäksi jo 15-vuotiaana “omalle kylälle Lapinkankaalle, kun hän pääsi äitiysloman sijaiseksi. Tämän jälkeen tie vei Sanginsuulle, jossa oli vielä silloin Arinan kauppa. Kaupan sulkeutuessa Sanginsuulta suunta oli selkeä: 

 Myllyojalla rakennettiin siinä vaiheessa. Sanoin silloiselle henkilöstöpäällikölle, että kun Myllyojan kauppa valmistuu, tulen sinne myyjäksi. Ja niin minä sitten meninPirjo kertoo. 

Kaupan rakentumista odotellessa Pirjo työskenteli Oulun keskustan alueella eri kaupoissa, missä vain tarvittiinkin. Lähempänä avausta hän pääsi uuteen myymälään Myllyojalle täyttämään hyllyjä ja laittamaan teippauksia paikalleen. Maaliskuussa 1976 kauppa avattiin. 

Pirjolla on paljon lämpimiä muistoja hänelle tutuksi tulleista asiakkaista. 

 Jotkut asiakkaista ovat käyneet Myllyojan myymälässä alusta saakka. On jopa joitakin asiakkaita, jotka avaamisen aikaan ovat olleet vauvoja tai nuoria lapsia, ja ovat nyt kasvaneet aikuisiksi ja heillä on omia lapsia, joiden kanssa käyvät kaupassa. 

Myllyojan Salesta tuli Pirjo Kotasen lapsille “äitin kauppa”, lapsenlapsille taas “mummun kauppa”. Pirjo itsekin sanoo, että kauppa on kuin toinen koti. 

 Melkein voisi sanoa, että päivääkään en vaihtaisi. 

Keskittäminen kannattaa – bonuksilla jouluaterioita

Keskustellessa Pirjo Kotasen kanssa esille tulevat omistajuuden ja keskittämisen hyödytPirjo muistelee asiakkaita, jotka säästivät kuukausittaiset bonukset ja vuoden lopussa kertyneellä summalla saatiin ostettua jopa jouluruuat tai lahjat. 

 Vaikka kuukausittainen summa ei olisi iso, niin kyllä pidemmän päälle huomaa, että summa kertyy huomattavaksi, Pirjo toteaa, ja kertoo, että omat lapset ovat viimeistään pois kotoa muuttaessa liittyneet itsekin omistajiksi. 

Oman kaupan löytyessä bonukset kertyvät melkein itsestään. Tutussa kaupassa tuotteet löytyvät helposti ja parhaimmillaan henkilökuntakin tulee tutuksi. 

Arina huolehtii

Arina on ollut Pirjo Kotasen mukaan aina hyvä työnantaja. Koulutusta on saanut tasaisesti ja palkka on aina tullut ajallaan. Vaihtuvasta maailmantilanteesta riippumatta Pirjon ei ole tarvinnut miettiä työn hakemista muualta. Myös henkilöstöedut ovat vertaansa vailla laajuudessaan. 

Uudistuksia on tullut, toimitusjohtajat ovat vaihtuneet ja mukaan on päässyt monenlaiseen toimintaan. Pirjo muistelee Arinan työntekijöilleen järjestämiä 90-vuotisjuhlia. 

 Sanoin siellä Puutiolle (Veli-Matti, toimitusjohtaja) ja Härölle (Paavo, entinen hallintojohtaja) että pitäisi saada yhdistettyä tien toisella puolella oleva K-Market Salen kanssa, niin saataisiin isompi kauppa Myllyojan asukkaille, Pirjo kertoo. 

Tätä uudistusta ei ainakaan vielä ole tapahtunut, mutta Pirjo sanoo, että esimiehet ja johtoryhmän jäsenet ovat hoitaneet työnsä aina hyvin ja olleet helposti lähestyttäviä. Ei ole tarvinnut miettiä, että voiko mennä juttelemaan. 

Pitkän työuran aikana työkaverit ovat olleet tärkeässä roolissa. On jaettu niin ilot kuin surutkin ja entisiinkin työkavereihin pidetään yhteyttä. 

Päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus. 

 Hirveän isot kiitokset esimiehille, työkavereille ja ylipäätään koko henkilöstölle. Minulla on aina ollut tosi hyvät työkaverit ja esimiehet. Arina huolehtii omistaan, Pirjo sanoo. 

Jokainen uusi kauppa on sydän, tykkäys ja bonusta Pohjois-Suomelle. Tänään Kempeleen Linnakankaan asuinalueella avattu Sale-lähimyymälä toimii yhtenä Sale-konseptin kehittämisen kannalta tärkeänä yksikkönä, sillä Linnakankaalta saatujen palautteiden pohjalta kehitetään valtakunnallista Sale -konseptia.

− Linnakankaalle tuodaan yhtenä ensimmäisistä myymälöistä Suomessa S-ryhmän uusi pienmyymälöiden konsepti ja miljöö, joten kempeleläisille on luvassa jotain ainutlaatuista. Prototyyppimyymälällä haemme kokemuksia siitä, minkälainen lähikauppa palvelee 2020-luvun omistajia parhaiten. Linnakankaan Salen asiakkaat pääsevät siis vaikuttamaan omalla ostokäyttäytymisellään ja palautteillaan tulevan Sale-konseptin esillepanoihin ja valikoimiin. Tavoitteena on huomioida valikoimien muodostamisessa entistä paremmin kunkin Salen oman lähialueen asukkaiden erilaiset tarpeet, Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Iina Kalliorinne sanoo.

Prototyyppimyymälässä on runsaasti uusia tuoreus- ja laatunäkökulmia korostavia elementtejä, jotka tukevat nopeaa ostamista ja helppoa asiointia. Salessa on käytössä myös pikakassat, jotka helpottavat asiointia erityisesti pienten ostosten osalta.

– Valikoimissa esiin nousevat vahvimmin tuore leipä sekä yksittäin myytävät irtotuotteet, näyttävä ja värikäs hedelmä- ja vihannestarjonta, nopeasti mukaan napattavat take away -tuotteet sekä tyylikäs, brändimerkkejä ja erikoisuuksia esiin nostava juomaosasto, kuvailee myymäläpäällikkö Sanna Kivimäki.

Uusi myymälä mukavoittaa myös henkilökunnan työtä monella tavalla.

– Käytännöllisissä ja uudenaikaisissa tiloissa viihtyy ja myös työergonomia on kunnossa. Tavarakuormien siirtelyä helpottavat esimerkiksi sähkötoimiset nosto-ovet, Kivimäki mainitsee.

Uuden Salen odotetaan puolittavan energiankulutuksensa verrattuna samankokoisen vanhempaan myymälään. Myymälässä on ympäristöä kuormittamattomat, hiilidioksiditekniikalla toimivat kylmälaitteet, led-valaistus sekä maalämpö.

Uuden konseptin tuomista päivityksistä huolimatta lähikaupan asiakaslupaus on ja pysyy: lupaamme joka päivä kokonaisedullisen hintatason, laadukkaat valikoimat, hyvän saatavuuden ja lämminhenkinen palvelun.

– Lähipalveluiden kehittäminen on tärkeää alueen omistajien arjen sujuvoittamiseksi. Lähikauppaan on helppoa pistäytyä ostoksille. Toivommekin, että omistajat antavat aktiivisesti palautetta Linnakankaan Salesta, Kalliorinne sanoo.

Koronan myötä perinteisiä myymälän avajaisia ei ollut mahdollista toteuttaa toivotulla tavalla. Väentungoksen välttämiseksi kauppa avattiin hiljaisesti, ilman suurempia yleisöseremonioita. Omien kauppojen avajaisperinteeksi muodostunut nauhanleikkaus suoritettiin Linnakankaan kaupan omalla väellä ennen myymälän virallista avaamista.

-Kahvi- ja kakkukekkereiden aika tulee kaupalla toivottavasti myöhemmin tilanteen niin salliessa, Kivimäki lisää.

Lisätietoja:

ryhmäpäällikkö Iina Kalliorinne, +358 44 788 6676, iina.kalliorinne@sok.fi

Keskiviikkona 18.11.2020 tehtiin historiaa, kun Sale Hintta sai ensimmäisenä Osuuskauppa Arinan Salena käyttöönsä itsepalvelukassat. Itsepalvelukassoja on ollut käytössä isoimmissa myymälöissä vuodesta 2015 lähtien. Prismoissa ja S-marketeissa saatujen positiivisten käyttökokemusten myötä itsepalvelukassojen avaus myös Sale-myymäläkokoluokassa oli odotettu lisäys.

Helppo ja turvallinen

Sale Hintta sai kunnian olla Arinan ensimmäinen itsepalvelukassoilla varustettu Sale. Kahden itsepalvelukassan tarkoituksena on nopeuttaa asiointia ja tasapainottaa ruuhkahuippuja.

– Haluamme entisestään sujuvoittaa omistajien asiointikokemusta. Muissa isommissa yksiköissä saatujen positiivisten kokemusten perusteella tiedämme, että varsinkin pieniä ostoksia tekevät asiakkaat arvostavat pikakassoja. Haluamme helpottaa omistajiemme arkea ja tämä tarjoaa toisen vaihtoehdon perinteiselle kassapalvelulle, kertoo Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen.

Itsepalvelukassat, tai niin sanotut pikakassat, on tehty asiakkaille helpoiksi ja turvallisiksi käyttää.

– Itsepalvelukassalla omistaja voi skannata itse ostostensa viivakoodit sekä kerää Bonuksen ja maksaa kortilla sirupäätettä käyttäen. Jos kassan käyttö jännittää, niin henkilökuntamme auttaa ja opastaa mielellään. Tätä ei tarvi jännittää ja yhähän meiltä saa palvelua myös ihan perinteisellä kassalla. Itsepalvelukassat ovat mahtava lisä palveluumme ja henkilökuntamme saa samalla enemmän aikaa omistajien palveluun, sanoo Sale Hintan myymäläpäällikkö Laura Linna.

Itsepalvelukassoilla on kuitenkin muutamia rajoituksia; maksaa voi ainoastaan pankkikortilla ja niiden kautta ei voi ostaa ikärajavalvottuja tuotteita, kuten alkoholia, tupakkatuotteita tai Veikkauksen tuotteita.

– Ikärajavalvottuja tuotteita ostaessa tai käteisellä maksettaessa kannattaa suunnata suoraan perinteiselle kassalle, Linna muistuttaa.

Lisää valikoimia

Ison kassasaarekkeen muutos kahdeksi pikakassaksi toi samalla mukavasti lisää tilaa myymälään. Lisätilan ansiosta Sale Hintan tuotevalikoimia saatiin kasvatettua reilusti, joten jatkossa myymälä vastaa entistä paremmin alueen asukkaiden tarpeita myös valikoimien osalta.

 

Lisätietoja:

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina kehittää palveluitaan ja palvelee kesäkuusta alkaen vuorokauden ympäri kolmen S-marketin voimin Oulussa.

Osuuskauppa Arina laajentaa palveluitaan tarjoamalla mahdollisuuden 24H-asiointiin Oulussa S-market Tuirassa, S-market Kastellissa ja S-market Kaakkurissa 1.6. alkaen. Myymälät sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella eri puolilla Oulua. Ympärivuorokautisiin aukioloihin on päädytty omistajien toiveiden sekä kuluttajakäyttäytymisen muutoksen johdosta.

– Uudistuksen myötä tarjoamme entistä joustavamman mahdollisuuden asioida meillä. Kehitämme palveluita omistajilta saadun palautteen perusteella ja yön tunnit sopivat selvästi parhaiten osalle asiakkaistamme. Yhteiskunta on muuttunut koko ajan enemmän 24/7-suuntaan ja myös me Arinalla haluamme olla mukana palvelemassa omistajien tarpeita, ajasta riippumatta. Yöaikaan saa tehdä ostoksia kaikessa rauhassa ja esimerkiksi vuorotyötä tekeville uudistus tarjoaa ketterän asioinnin aukioloihin ja työvuoroihin katsomatta, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso.

Lisää yötyövuoroja

Laajennettujen aukiolojen myötä Osuuskauppa Arina tarjoaa aiempaa enemmän yövuoroja työntekijöilleen.

–  Yövuorot ovat herättäneet kovasti kiinnostusta ja halukkaita tekijöitä on ilmoittautunut jopa tarvetta enemmän. Yövuorot täytetään nimenomaan niihin haluavilla työntekijöillä, Polso täsmentää.

Muita aukiolomuutoksia Arinan marketkaupoissa:

 

Lisätietoja: Mikko Polso, toimialajohtaja, Marketkauppa, Sokos Pukumies, Emotion ja Tälläämö, 050 388 3430, mikko.polso@sok.fi

Uusi Sale Pyhäntä avaa ovensa omistajilleen torstaina 13.6. klo 10. Myymälä sijaitsee Liikekeskus-Pyhännän tiloissa, joten saman katon alla asiakasta palvellaan usean eri yrityksen voimin.

Pyhännän nykyisen Sale-myymälän korvaava uusi Sale tarjoaa asiakkailleen tuttuun tapaan laajan päivittäistavaravalikoiman sekä kattavat oheispalvelut. ”Valikoiman osalta esimerkiksi maitotaloustuotteiden määrää on kasvatettu aiempaan verrattuna”, kertoo Sale Pyhännän myymäläpäällikkö Ari Tiensyrjä. Myymälävalikoiman lisäksi Salesta löytyvät Omistajapiste, Veikkaus sekä Postipalvelut ja ulkoa ABC-automaattiasema.

Liikekeskus-Pyhännän tiloissa asiakkaita palvelevat myös kahvila-ravintola, lääkäripiste, fysioterapiayritys, parturi-kampaamo sekä pienimuotoinen hotelli. ”Asioimisen helppous korostuu, kun saman katon alla on saavilla useita eri palveluita”, Tiensyrjä toteaa.

Osuuskauppa Arina haluaa panostaa omalta osaltaan hiilijalanjäljen ja kulutuksen pienentämiseen. Uuden myymälän ratkaisuissa onkin huomioitu energiatehokkuus. ”Uuden myymälän myötä esimerkiksi kaikki kalusteet ja kylmälaitteet on uusittu entistä nykyaikaisempiin ja energiatehokkaampiin vaihtoehtoihin”, kertoo marketkaupan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola.

Sale Pyhäntä työllistää yhteensä 6 henkilöä. Uusi Sale-myymälä palvelee asiakkaitaan arkisin ja lauantaisin kello 7–21 ja sunnuntaisin 9–21 mahdollistaen asioinnit aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä.

Uuden Sale Pyhännän avajaisia juhlitaan torstaina 13.6. klo 10. Avajaispäivänä asiakkaille on tarjolla kakkukahvit, arvontaa sekä loistavia avajaisetuja. Perheen pienimpiä viihdyttämään saapuu Onni Orava ja lisäksi jaossa on ilmapalloja ja kestokasseja 1000 ensimmäiselle S-Etukortilla. Kello 10–18 paikalla on myös Arinan palveluneuvojat opastamassa omistajuus- ja S-Pankkiasioissa.

Sale Pyhäntä mahdollistaa helpon ja nopean asioinnin osoitteessa Kairantie 5, Pyhäntä. Tervetuloa!

Sale Myllyojan myymäläpäällikkö Mika Timonen palkittiin kaupan alan vuoden 2018 työpaikkaohjaajana Oulussa 10.5.2019 Ammattiopisto Luovin tiloissa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa. Timonen palkittiin Helsingin Kauppiaitten Yhdistys r.y.:n tunnustuspalkinnolla, joka luovutettiin palkitsemistilaisuudessa. Lisäksi Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus myönsi Mika Timoselle Kaupan alan vuoden työpaikkaohjaaja 2018 -kunniakirjan.

– Käydessämme läpi ehdokkaita palkinnon saajaksi, yhdistyivät Mikan toiminnassa mielestämme loistavalla tavalla tieto, taito ja tunne, iloitsi verkostopäällikkö Tarja Mykrä Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksesta palkintoa luovuttaessaan.

Palkinnon saajan valitsevat Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskus, Kaupan liitto, Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä Helsingin Kauppiaitten yhdistys ry. Neljättä kertaa järjestetyn kilpailun valintakriteereissä painotettiin työpaikkaohjaajan kokemusta eri tutkintojen ohjaamisesta, taitoa ohjata kannustavasti erilaisia opiskelijoita sekä taitoa osallistaa koko työpaikka opiskelijan ohjaamiseen.

Työssäoppijasta työsuhteeseen

– Yksi Luovin viidestä arvosta vastaa hyvin yhteen Arinan hyveistä. Meillä Luovissa yksi arvoistamme on osaaminen ja teillä Osuuskauppa Arinalla hyveissä ammattiosaaminen. Isona toimijana Arina näyttää erinomaista esimerkkiä muille alueen yrityksille yhteiskuntavastuun kantamisesta mahdollistaessanne työssäoppimispaikkoja opiskelijoillemme, totesi koulutuspäällikkö Katja Koskinen Ammattiopisto Luovilta.

Työpaikkaohjauksen merkitys kasvaa ammatillisen koulutuksen reformin myötä, ja hyvää työpaikkaohjausta tarvitaan entistä enemmän. Palkinnon perusteissa ja palkitsemistilaisuuden puheissa nostettiin esiin Timosen monet vahvuudet työpaikkaohjaajana:

– Yhteistyö Luovin kanssa on ollut todella helppoa ja antoisaa. Olemme saaneet tiimiimme monta hyvää harjoittelijaa, joista osa on jäänyt meille töihin harjoittelun jälkeenkin. Sanon jokaiselle työssäoppijalle heidän aloittaessaan, että jos hoidat tämän hyvin, niin harjoittelun jälkeen voidaan puhua kesätyöpaikoista ja pidemmistä työsuhteista, Timonen kertoi.

– Palkintoraadin kertomat perustelut Mikan palkitsemiselle, ovat niitä samoja asioita, joita me Arinalla arvostamme esimiehissä ja joista huippuesimiehen tunnistaa, totesi Osuuskauppa Arinan henkilöstöpäällikkö Minna Savikko.