Osuuskauppa Arina avaa uuden S-marketin Oulunsaloon torstaina 19.10.2023 klo 10. Arinan pohjoissuomalaiset asiakasomistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 5,5 M€ myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Oulunsalon S-market on Arinan toinen Oulun Energian ja Caverionin kanssa yhteistyössä toteutettu energiaviisas kiinteistö.

Arjen sujuvuutta monipuolisella valikoimalla, laajoilla aukioloajoilla ja edullisella hintatasolla

Kauan odotettu uusi S-market Oulunsalo avautuu perinteikkäälle kauppapaikalle Lentokentäntien kupeeseen. Uutta rakennettaessa myymälä ja parkkipaikka vaihtoivat paikkoja.

– Paikkojen pyöräytys mahdollisti n. 1200 neliön pinta-alan myymälälle sekä mahdollisimman lyhyen palvelukatkon oulunsalolaisille. Uudessa myymälässä olemme pystyneet kasvattamaan tuotevalikoimaa noin tuhannella tuotteella. Meillä löytyy satoja alueellisia tuotteita monilta pohjoissuomalaisilta tavarantoimittajilta ja pystymme vastaamaan entistä paremmin esimerkiksi erilaisiin erityisruokavaliotarpeisiin. Hedelmä- ja vihannesosasto on myymälämme kruunu, paistopisteestä saa mukaan herkulliset lämpimäiset ja ei voi unohtaa edullista hintatasoa sekä tietenkin asiakasomistajille kertyvää Bonusta, kertoo Oulunsalon S-marketin marketpäällikkö Jussi Ojala.

Uudessa myymälässä asiointi on mietitty mahdollisimman helpoksi ja asiakasmukavuutta tuovat esimerkiksi laajat aukioloajat, selkeät ja tilavat käytävät, perinteisten kassojen lisäksi löytyvät itsepalvelukassat, Veikkauksen palvelut, monipuoliset pakettipalvelut Postilta, PostNordilta, Budbeeltä ja Pakettipisteeltä sekä iso parkkipaikka, josta löytyy myös ABC-latausasema ja Rinki-kierrätyspiste.

–  Uudessa myymälässä kaikki on viimeisen päälle uutta, mutta on meillä yhä jotain vanhaa tuttua ja turvallista, nimittäin meidän mahtava henkilökunta. Me tutut naamat ollaan yhä loistavalla porukalla palvelemassa oulunsalolaisia, Ojala naurahtaa.

– Koko parikymmenhenkinen tiimimme odottaa innolla ovien avaamista torstaina ja on ollut hauskaa päästä näyttämään vilauksia uudesta S-marketista sekä myymälän avaamisen valmistelusta meidän sosiaalisen median tileillä Facebookissa ja Instagramissa. Olemme saaneet seuraajiltamme toiveita esimerkiksi valikoimiin ja näitä on pystytty jo osittain toteuttamaankin suoraan avaukseen. Toiveita saa tulla kertomaan lisääkin, täällä ollaan teitä asiakkaita varten, Ojala toteaa.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla – Energiaviisas myymälä laittaa hukkalämmön hyötykäyttöön

Oulunsalon S-markettiin on toteutettu innovatiivinen energiantuotantojärjestelmä osana Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian ja Caverionin yhteistyösopimusta. S-marketin kylmälaitteiden hukkalämpö otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon. Yhteistyöllä kaukolämpöverkkoon saadaan syötettyä korttelikaupalla päästötöntä lämpöä noin 330 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran. Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuonna 2025.

– Ympäristön hyvinvointiin tähdätään myös muilla myymälään toteutetuilla ratkaisuilla. Sähköä säästyy muun muassa LED-valaistuksen ja ovellisten kylmäkalusteiden avulla, uudet ostoskärryt ja -korit on valmistettu 75 prosenttisesti kierrätysmuovista, myymälään saapuvien pakkausmateriaalien kuten pahvin ja muovin kierrätykseen on panostettu ja ruokahävikkiä pienennetään monin eri tavoin, Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen selittää.

– ­Upouuden S-marketin avajaisia juhlistetaan torstaista klo 10 alkaen ja ohjelmaa riittää koko loppuviikoksi. Luvassa on esimerkiksi arvontaa, makkaranpaistoa perjantaina, lastenpäivä lauantaina ja tietenkin hyvät avajaistarjoukset koko loppuviikon ajan. Torstaina ja perjantaina pihaan myös kurvaa S-Biilin väki auttamaan asiakasomistajuus- ja pankkiasioissa. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät meidän somesta eli kannattaa ottaa kanavat seurantaan, Ojala vinkkaa.

 

Lisätietoja:

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, 044 313 5826, antti.siuruainen@sok.fi

Jussi Ojala, marketpäällikkö, 044 788 5631, jussi.ojala@sok.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Tyrnävän S-markettia, joka saa uudistuksen myötä uuden, avaran ja raikkaan yleisilmeen ja entistä monipuolisemman valikoiman. Heinäkuun alussa alkavan uudistuksen aikana myymälä palvelee asiakkaita normaalisti. Uudistus valmistuu loppuvuodesta 2023.

Lisää valikoimaa uudistetussa miljöössä

Mittavassa myymäläuudistuksessa S-market Tyrnävän miljööuudistuksen lisäksi parannetaan myymälän palvelutarjontaa ja valikoimaa räätälöidään vastaamaan entistä paremmin tyrnäväläisten asiakasomistajien tarpeisiin. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet noin 2,5 M€ maksavan uudistuksen, joka on osa Osuuskauppa Arinan käynnissä olevaa S-market-ketjun laajaa uudistuskierrosta.

– Suurin muutos tulee tapahtumaan myymälän ilmeessä ja valikoimissa. Saamme lisättyä erityisesti tuoretuotteiden valikoimaa useammalla sadalla tuotteella. Hedelmä- ja vihannesosasto saamme esimerkiksi satokausituotteet paremmin esille ja myymälään tulee paistopiste, josta on helppo hakea uunituoreet leipomukset mukaan. Olemme kuunnelleet herkällä korvalla tyrnäväläisten toiveita pystyäksemme vastaamaan entistä paremmin heidän tarpeisiinsa, kertoo S-market Tyrnävän marketpäällikkö Taru Kangas.

– Palvelemme asiakkaita normaalisti koko uudistuksen ajan. Ajoittain myymälässä saattavat tuotteet vaihtaa paikkaa mutta henkilökuntamme auttaa mielellään oikeiden tuotteiden löytymisessä, Kangas lisää.

Uudistuksen aikana nykyinen pullojenpalautuslaitteisto korvataan uusimman tekniikan mukaisella kalustuksella ja myymälän yhteyteen saadaan monipuoliset pakettiautomaattipalvelut.

Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus mukana uudistuksessa

Asiakkaille näkyvän miljööuudistuksen lisäksi S-marketin tekniikka päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Kaikki myymälän kylmäkalusteet uusitaan ovellisiksi ja niissä on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Kylmäjärjestelmän lauhdelämpö hyödynnetään tilojen lämmitykseen, kiinteistön talotekniikkaa uusitaan energiatehokkaammaksi ja myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Tyrnävän S-marketissa alkava panostus myymälän valikoimiin, ilmeeseen ja asiointikokemuksen on merkittävä. S-market palvelee jatkossa asiakasomistajia laajoilla aukioloilla raikkaissa avarissa tiloissa, joissa on helppo asioida, Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen toteaa.

 

Lisätietoja: 

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Vaalan S-marketin. Samassa yhteydessä nykyiseen myymälään rakennetaan uusi laajennusosa, joka mahdollistaa monipuolisen valikoiman laajentamisen entisestään. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet noin 3 M€ maksavan uudistuksen, joka on osa Osuuskauppa Arinan käynnissä olevaa S-market-ketjun laajaa uudistuskierrosta. Uudistuksen on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2023.

Uudistukset täydessä vauhdissa

Uudistustöiden myötä Vaalan S-market saa noin 200 neliötä lisää myymäläpinta-alaa, uuden ja raikkaan yleisilmeen ja entistä monipuolisemman valikoiman. Kesäkuussa alkanut uudistus toteutetaan kokonaan myymälän palvellessa normaalisti asiakkaita.

– Nyt rakennettavan lisäosan myötä saamme lisätty valikoimaa yli tuhannella tuotteella ja pystymme vastaamaan entistä paremmin vaalalaisten tuotetoiveisiin ja -tarpeisiin. Uudistuksen aikana myymälässä tuotteet ja kokonaiset hyllyt vaihtaa välillä paikkaa, sitä mukaa kun remontoidut alueet valmistuvat, mutta autamme mielellämme oikeiden tuotteiden löytymisessä, kertoo S-market Vaalan marketpäällikkö Sinikka Nurro.

– Valikoiman laajennuksen osalta olemme kuunnelleet tarkalla korvalla vaalalaisten toiveita ja niitä kannattaa yhä tulla kertomaan henkilökunnalle. Yksi asiakkailta tullut toive, joka nyt päästään toteuttamaan on paistopiste, josta on helppoa ja nopeaa hakea tuoreet leipomukset mukaan herkuteltavaksi. Valikoimat laajenevat erityisesti tuoretuotteiden osalta ja raikas hedelmä- ja vihannesosasto tulee varmasti olemaan asiakasomistajiemme mieleen, Nurro toteaa.

Uudistuksen aikana nykyinen pullojenpalautuslaitteisto korvataan uusimman tekniikan mukaisella kalustuksella ja myymälän yhteyteen saadaan monipuoliset pakettiautomaattipalvelut.

Ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti vihreä S-market

Valikoiman lisääntymisen ja visuaalisen miljööuudistuksen lisäksi S-marketin tekniikka päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Uusissa kylmäkalusteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Energiansäästämisen lisäksi laitteiston uusiminen lisää asiointi ja työskentelymukavuutta, sillä kaikki kylmäkalusteet on varustettu ovilla tai kansilla. Kylmäjärjestelmän lauhdelämpö hyödynnetään tilojen lämmitykseen, kiinteistön talotekniikkaa uusitaan energiatehokkaammaksi ja myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Vaalan S-marketissa käynnissä oleva investointi myymälän pinta-alan lisäämiseen, valikoiman kasvattamiseen, myymälän visuaaliseen ilmeeseen ja asiointikokemuksen on merkittävä. S-market palvelee jatkossa asiakasomistajia laajoilla aukioloilla tyylikkäissä avarissa tiloissa, joissa on helppo asioida, Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen toteaa.

 

Lisätietoja: 

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa syksyllä Oulunsaloon uuden S-marketin. Nykyinen myymälä palvelee heinäkuun puolivälin yli, jonka jälkeen se tyhjennetään ja kiinteistö puretaan pysäköintialueen tieltä. Oulunsalo on Arinan toinen Oulun Energian ja Caverionin kanssa yhteistyössä toteutettava energiaviisas kiinteistö.

– Oulunsaloon on vuosikausia toivottu nykyaikaista S-markettia. Syksyllä voimme vihdoin vastata paikallisten asukkaiden toiveisiin. S-market tulee olemaan miljööltään, palvelultaan, valikoimiltaan, hinnoittelultaan ja energiaratkaisuiltaan uusinta uutta Oulun seudulla ja Pohjois-Suomessa, iloitsee Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen.

– Avajaisten aika on syksyllä. Tarkempi ajankohta julkaistaan lähempänä. Pahoittelemme hetkellistä, mutta välttämätöntä palvelukatkosta kaupunginosan lähipalveluihin, Siuruainen jatkaa.

Viihtyisä aiempaa suurempi S-market laajemmilla valikoimilla ja oheispalveluilla

Oulunsaloon avataan uuden ajan 1 500 m2 S-market, jossa asiakkaita palvelee marketpäällikkö Jussi Ojalan johdolla n. 20 arinalaista, enemmän kuin nykyisessä myymälässä. Valikoimat kasvavat nykyisestä erityisesti tuoretuotteiden osalta, sisältäen 80 % kotimaisia tuotteita ja lähiruokaa kymmeniltä eri tavarantoimittajilta. Oheispalveluina ovat jatkossakin Postin ja Pakettipisteen (Matkahuolto, PostNord, DHL) automaatit sekä uusina Budbeen automaatti ja PostNordin ulkoautomaatti. Pihalle tulee lähes 100 autopaikkaa, mukaan lukien 4 sähköauton latauspistettä sekä Rinki-kierrätyspiste.

Osuuskauppa Arina investoi Oulunsaloon kokonaisuutena reilut 5 miljoonaa euroa.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla

Osuuskauppa Arina, Oulun Energia ja Caverion sopivat vuonna 2022 kymmenestä kohteesta, joihin toteutetaan innovatiivinen energiantuotantojärjestelmä. Oulunsalo on kohteista toinen. Ensimmäisenä toteutettiin S-market Ritaharju.

– Oulunsalon S-marketissa käytetään kylmä- ja lämpöenergiaa, mutta energiaviisailla ratkaisuilla sitä jää yli oman tarpeen. Se otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon, vuositasolla noin 330 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran. Kylmästä saadaan siten lämpöä korttelikaupalla oulunsalolaisille kotitalouksille, kertoo SOK Kiinteistöässän asiakaspäällikkö Tuukka Päkkilä.

– Oulunsalo ja aiempi Ritaharju ovat mainioita esimerkkejä paikallisesti toteutetusta rohkeasta ja innovatiivisesta energiajärjestelmän kehittämisestä, jonka hyödyt ovat moninaisia. Uskomme Oulun Energiassa siihen, että kiinteistöjen ja teollisuuden lauhdelämpöjen hyödyntäminen kaukolämpöverkossa on yksi merkittävimmistä keinoista saavuttaa päästötavoitteet ja toimia vastuullisena energiantuottajana, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila.

– Haluamme olla mukana energiamurroksessa tuottamassa energiaviisaita ratkaisuja, jotka mahdollistavat puhdasta siirtymää. Yhteinen kehitystyö on mahdollistanut sen, että Suomessa kehitetyllä teknologialla pystytään tuottamaan myymälään jäähdytystä ja kaukolämpöverkkoon päästötöntä energiaa paikallisten kotitalouksien käyttöön, jatkaa Caverionin liiketoimintajohtaja Kari Reunanen.

Palveluverkoston nykyaikaistaminen ja energiatehokkuuden kehittäminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä.

 

Lisätietoa:

Osuuskauppa Arina, ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

SOK Kiinteistöässä, asiakaspäällikkö Tuukka Päkkilä, +358 50 463 1434, tuukka.pakkila@sok.fi

Osuuskauppa Arina investoi 2,5 M€ rakentaessaan uuden, energiatehokkaan S-market-myymälän Rajakylään. Vanha Sale kiinteistö on elinkaarensa päässä ja nykyisen myymälän koko aiheuttaa rajoitteita kasvaneen kysynnän edessä.

Uudistuva Rajakylä – uudenlaiset tarpeet

Huhtikuussa 2013 avattu Sale Rajakylä kaipaa jo kovasti uudistusta. Huhtikuussa 10-vuotissynttäreitään viettänyt Sale Rajakylä sulkeutuu toukokuussa ja purkutyöt alkavat heti. Uusi S-market on tarkoitus avata kesällä 2024.

– Vaikka Sale on toiminut tällä paikalla vasta kymmenen vuotta, on itse rakennus vuosikymmeniä vanha ja on tullut teknisen elinkaarensa loppuun. Nykyinen kiinteistö on lisäksi käynyt ahtaaksi tiloiltaan alueen jatkuvasti kasvaneen kysynnän ja valikoimien laajentamistarpeiden näkökulmasta. Uusi S-market tulee kaksinkertaistamaan myymälätilan ja samalla valikoiman määrä tuplaantuu. Lisäksi saamme tuotua uusia lisäpalveluita asiakkaillemme, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen.

– Uuden myymälän rakentamisen ajaksi Rajakylän Salen arinalaiset siirtyvät työskentelemään alueen muissa myymälöissä ja lähempänä avausta tulemme palkkaamaan S-market Rajakylään lisää henkilökuntaa, Siuruainen lisää.

Ympäristölle ystävällinen ja energiatehokas uusi S-market

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään muun muassa tuomalla myymälään ovelliset kylmäkalusteet ja hyödyntämällä uusiutuvia energianlähteitä – tavoitteena maalämpöä, aurinkoa ja tuulta.

– Valinnat ovat yksi askel kohti tavoitettamme olla oman toimintamme osalta hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Tehtävämme on palveluita parantamalla helpottaa omistajien arkea ja lisätä hyötyä omasta kaupasta, ja sen eteen teemme nyt päämäärätietoisesti töitä. Myymäläuudistukset ja uudet kauppapaikat ovat yksi osa tätä tekemistä, mutta yhtä lailla panostamme herkeämättä toimipaikkojen hyvään kuntoon, edulliseen hintatasoon, kattaviin valikoimiin sekä oheispalveluihin, laajoihin aukioloihin ja asiakaspalveluun, toteaa Osuuskauppa Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

 

Osuuskauppa Arina avaa uuden S-marketin, ABC-automaattiasema ja ABC-latausaseman Rovaniemelle tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 5 M€ arvoisen myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Talvitien S-market on ketjun 34. myymälä Arinan toimialueella Pohjois-Suomessa.

Tutut arinalaiset uudessa S-marketissa

S-market Talvitie on odotettu lisä alueelle, josta S-marketin kokoinen ruokakauppa on aiemmin Arinalta puuttunut. Myymäläpinta-alaa on yli 1000 neliötä ja myymälän valikoimaan kuuluu n. 10 000 tuotetta, mukaan lukien satoja pohjoissuomalaisten tavarantoimittajien tuotteita. Muutaman viikon päästä S-markettiin saadaan myös Postin pakettiautomaatti.

– Meillä on mahtava tiimi, 12 asiakasomistajillemme ennestään tuttua arinalaista, ja emme malta odottaa, että pääsemme näyttämään asiakkaillemme upean S-marketin myös sisältä. Haluamme tarjota alueen asukkaille mahdollisimman toimivan S-marketin niin runsaiden valikoimien kuin palveluidenkin osalta, pysyvästi edullista hintatasoa unohtamatta, sanoo S-market Talvitien marketpäällikkö Piia Härkönen.

– Valikoimassa näkyy vahvasti paikalliset tuotteet ja meiltä löytyy runsaasti myös luomua, kasvipohjaisia, vegaanisia sekä erikoisruokavaliotuotteita. Haluamme myös kuunnella asiakkaidemme toiveita eli jos tuotetoiveita löytyy, niin niistä kannattaa ehdottomasti vinkata henkilökunnallemme, Härkönen lisää.

– Valmistaudumme torstain avajaisiin innokkaasti. Myymälään tulevat vierailemaan lapsien iloksi Onni Orava ja Apsi Apina. Ensimmäiselle 500 asiakkaalle on jaossa Lapin Leipomon leipää, avauspäivänä arvomme jättisipsipusseja sekä jättisuklaalevyjä ja seuraavien 10 viikon aikana kerran viikossa Putaan Pullan tuotekasseja, joiden sisältä löytyy jokaisesta myös 100 euron S-ryhmän lahjakortin. Avaushulinat jatkuvat myös tulevana lauantaina, sillä silloin Meän Liha tulee paistamaan makkaroita 2000 herkuttelijalle ja paikalle on myös Elovenan konsulentti maistattamassa tuotteita, Härkönen kertoo.

Energiaa ja ympäristöä säästävä S-market

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Jo nyt 100 % Arinan toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

Kaikki myymälän kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

– Ekologisuuden osalta uudelle kaupalle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Myymälä käyttää uusiutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Se on iso juttu, joka näin osaltaan toteuttaa Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, Arinan ryhmäpäällikkö Matti Puranen toteaa.

 

Yhteyshenkilöt

S-marketpäällikkö Piia Härkönen, 044 788 5886, piia.harkonen@sok.fi
ryhmäpäällikkö Matti Puranen, 040 849 3310, matti.puranen@sok.fi

Osuuskauppa Arina kävi S-market Revontulessa muutosneuvottelut marraskuussa. Neuvottelutuloksen seurauksena myymälä päätettiin sulkea alustavasti tammikuun lopussa. Kaikki työntekijät siirtyvät ns. vanhoina työntekijöinä maaliskuussa avattavaan Talvitien S-marketiin. S-market Revontulen loppuunmyynti käynnistyy 16.1.2023

− S-market on kuulunut kauppakeskuksen palvelutarjontaan alusta alkaen, muttei valitettavasti saavuttanut tavoiteltuja asiakasmääriä ja kannattavuutta. Nykyisen vuokrasopimuksen päättymisen lähestyessä päädyimme S-marketin sulkemiseen. Onneksi voimme työllistää kaikki työntekijät marketpäälliköstä myyjiin uuteen Talvitien S-marketiin. Haluan kiittää kaikkia Revontulen S-marketin asiakkaita asioinnista keskustan tuntumassa. Tavoitteena on tulevina vuosina kehittää osuuskaupan ruokakaupan palveluja myös keskusta-alueella, kertoo Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Arina kävi S-market Revontulessa muutosneuvottelut koskien koko vakituista henkilökuntaa, yhteensä 11 työntekijää. Arinan palvelujen kehittyessä Rovaniemellä kaikille työntekijöille voitiin tarjota töitä ns. vanhoina työntekijöinä uudessa maaliskuun aikana avattavassa Talvitien S-marketissa.

S-market Revontulen loppuunmyynti käynnistyy 16.1.2023ja myymälä suljetaan alustavasti tammikuun 2023 lopussa.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi

Osuuskauppa Arina harkitsee Rovaniemen S-market Revontulen toiminnan lopettamista tuotannollisten ja taloudellisen syiden vuoksi.

− Kauppakeskus Revontuli avattiin loppuvuodesta 2007 ja S-market on kuulunut kauppakeskuksen palvelutarjontaan alusta alkaen. S-market ei ole saavuttanut tavoiteltuja asiakasmääriä ja kannattavuutta. Nykyinen vuokrasopimuksemme on päättymässä, minkä vuoksi on luontevaa tarkastella edellytyksiä jatkon osalta. Jos myymälän sulkemiseen päädytään, on se aina surullinen päätös, mutta tällä kertaa siltä osin positiivinen, että avaamme maaliskuussa lähialueelle uuden, laajemmalla valikoimalla varustetun, S-marketin, jonne koko mahtava henkilökuntamme tulisi siirtymään, toteaa Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Arina käynnisti S-market Revontulessa muutosneuvottelut koskien koko vakituista henkilökuntaa, yhteensä 11 työntekijää. Mikäli myymälän sulkemiseen päädytään, kaikki työntekijät siirtyvät keväällä 2023 avattavaan Talvitien S-marketiin.

Mikäli S-market Revontulen sulkemiseen päädytään, toimipaikka suljetaan alkuvuoden 2023 aikana.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa uuden S-marketin, ABC CarWash -autopesun ja polttonesteaseman Oulun Ritaharjuun tulevana torstaina. Ritaharjun S-market on ketjun 33. myymälä Arinan toimialueella Pohjois-Suomessa.

– Lähdemme kehittämään S-marketista alueen parasta kauppaa. Täysin uusi ja raikas myymälä, kattava palvelutarjonta ja S-marketin laaja valikoima tulevat olemaan vahvuuksiamme, listaa marketpäällikkö Maija Kiljo.

Arina työllistää Ritaharjun S-marketissa 19 henkilöä. Joukossa on sekä työuraansa aloittelevia nuoria että jo kokeneita kaupan alan ammattilaisia.

– Työryhmämme on innoissaan, ja hyvästä palvelusta tehdään myymälämme kulmakivi, lupaa Kiljo.

Palveluiden keskus

S-market Ritaharju on kauan odotettu lisä alueelle, josta S-marketin kokoinen ruokakauppa on aiemmin osuuskaupalta puuttunut. Ritaharjun avauksen yhteydessä nykyisen Kuivasrannan Salen toiminta päättyy ja entistä monipuolisemmat ruokakaupan palvelut keskittyvät uuteen yksikköön ja sen ympärille. Salen henkilökunta siirtyy työskentelemään Ritaharjun S-marketiin.

Kaupan viereen avattavat ABC CarWash-pesuasema ja polttonesteen tankkaus helpottavat monen alueen asukkaan arkea. Kiljon mukaan ritaharjulaiset halutaan pitää mukana myymälän kehittämisessä ja toiveita valikoiman täydentämiseksi kuunnellaan.

– Haluamme tarjota alueen asukkaille mahdollisimman toimivan S-marketin niin runsaiden valikoimien kuin palveluidenkin osalta, pysyvästi edullista hintatasoa unohtamatta. Olemme kuunnelleet asukkaiden toiveita tarkalla korvalla – meiltä löytyy muun muassa runsaasti luomua, kasvipohjaisia ja vegaanisia tuotteita sekä erikoisruokavaliotuotteita alueen edullisimpaan hintaan.

Ritaharjun S-marketin valikoimaan kuuluu yli 11.000 tuotetta, joista 80% on kotimaisia. Myymälästä löytyy satoja pohjoissuomalaisia ruokatuotteita kymmeniltä lähialueen tavarantoimittajalta. Asiakkaita odottaa runsas hedelmä- ja vihannesosasto satokauden herkkuineen, monipuolinen paistopiste, palvelua nopeuttavia pikakassoja sekä Postin, PostNordin, että Budbeen automaatit, sekä erikoisuutena Postin ulkoautomaatti, josta paketit voi noutaa vuorokauden ympäri.

– Uusinta uutta meillä on myös pullonpalautusta nopeuttava muovipullojen ja tölkkien suursyömäri Tomra R1, jonne voi kertakaadolla palauttaa yli 100 palautuspulloa- ja tölkkiä, Kiljo lisää.

Sähköautojen latauspisteet avataan myöhemmin tämän vuoden aikana.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla

Viihtyisän ostosympäristön lisäksi päästöttömyys on ollut tärkeä perusta uuden myymälän suunnittelussa. S-market Ritaharju on tältä osin edelläkävijä Arinassa, S-ryhmässä ja jopa maailmanlaajuisesti. Ritaharjun S-marketin kylmälaitteiden hukkalämpö otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon. Yhteistyöllä kaukolämpöverkkoon saadaan syötettyä korttelikaupalla päästötöntä lämpöä – noin 500 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran.

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Jo nyt 100 % Arinan toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

S-market Ritaharju
Osoite: Ritakierros 2-4
Aukioloajat: ma-la 7-23, su 9-22
Myymälä avataan to 31.3. klo 10.

 

Lisätietoja:

ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen, antti.siuruainen@sok.fi, 044 313 5826

markkinointipäällikkö Maria Ylitapio, maria.ylitapio@sok.fi, 044 788 6465

Uudistustyöt Kiimingin S-marketissa on saatu valmiiksi. Myymälään on tuotu S-market-konseptin raikas uusi ilme ja samalla valikoimat on päivitetty vastaamaan entistä paremmin paikallista kysyntää ja omistajien tarpeita. Kassa-alueen siirron myötä myymälän pinta-ala on laajentunut ja valikoimissa on jopa parituhatta uutta tuotetta.

– Yksistään kylmähyllyjen määrä lisääntyi meillä yli sadalla metrillä. Uudet kalusteet tuovat myös mukavasti väljyyttä ja helpottavat asiointia, marketpäällikko Ari Pyky kertoo.

S-market on myynniltään Suomen suurin ruokakauppaketju, joka on räätälöity paikallisten osuuskaupan omistajien tarpeisiin. Ostospaikkana Kiimingin S-market on helppo ja nopea – ja hintatasoltaan jatkossakin edullinen.

– Kiimingin S-marketista palautettiin Bonuksina viime vuonna 200000 euroa alueen asukkaille, ja myymäläuudistuksen myötä pystymme lisäämään paikallista hyvinvointia entisestään. Bonuksen ja laajentuneiden valikoimien lisäksi meillä asioivat hyötyvät S-marketin edullisesta hintatasosta, jonka toteamiseen vaikkapa S-mobiilin Hintavertailija on oiva työkalu, Pyky vinkkaa.

Uudistus on vaikuttanut myös myymälän energiatehokkuuteen. Kylmäkaappien asianmukaisten ovien ja led-valojen lisäksi myymälä lämpenee uusiutuvan energian voimin. S-ryhmä on Suomen suurin aurinkovoiman tuottaja ja hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä.

S-market Kiimingin avajaisia vietetään perjantaista sunnuntaihin 10.–12.12. Ohjelmassa on avajaistarjouksia ja arvontaa.

Lisätietoja:

Ari Pyky, marketpäällikkö, +358 400 244 895, ari.pyky@sok.fi
Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi