Original Sokos Hotel Vaakunalle, Osuuskauppa Arinan Rovaniemellä sijaitsevalle hotellikokonaisuudelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki 10.8.2023 osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.

Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Original Sokos Hotel Vaakunan väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi hotellin toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.

– Haluamme tarjota vieraillemme vierailukokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä ja osa asiakkaan vierailua. Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme osalta ympäristökuormitusta ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi. Tästä syystä nyt myönnetty tunnustus, jota Sustainable Travel Finland -merkki edustaa, saa meidät erittäin iloiseksi ja on tärkeä koko meidän talollemme, toteaa hotellinjohtaja Tiina Määttä.

–  Haluamme Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunassa olla luomassa kestävää matkailualaa Lapissa ja innostaa myös muita toimijoita, asiakkaita ja henkilöstöä osallistumaan kestävän kehityksen toimiin. Hotellillamme on ollut jo pitkään Green Key -sertifikaatti, joten Sustainable Travel Finland -tunnus on luonnollinen jatkumo vastuullisuuden kokonaisvaltaiselle kehittämiselle, kertoo vastaanottopäällikkö Nina Hautamäki.

– Työ ei kuitenkaan pääty tähän. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja asetamme uusia tavoitteita vuosittain. Toimintamme pohjautuu vahvasti ajatukseen, että voimme vaikuttaa asioihin jokapäiväisillä valinnoilla ja teoilla, kun pyrimme osaltamme vähentämään ja kierrättämään. Myös asiakkaiden ja henkilökunnan laajempi osallistaminen ja vastuullisuusasioista viestiminen ovat keskeisiä tekemisiä tulevaisuudessa, sanoo vuoropäällikkö Annukka Raasakka.

 

Lisätietoja:

Tiina Määttä, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, +358 44 788 5830, tiina.maatta@sok.fi

Rovaniemen Palloseura on liittynyt seuratasolla mukaan Sokos Hotelsin Sporttiklubiin tuodakseen klubin rahanarvoiset edut kaikkien joukkueidensa käyttöön.

Seuran liittymisen myötä, kaikki Ropsin 16 joukkuetta ovat oikeutettuja klubietuihin, joihin kuuluvat edullisten majoitus- ja  sporttiruokailuhintojen lisäksi se, että Sporttiklubi hyvittää jokaisen majoituslaskun loppusummasta joukkueelle 10% S-ryhmän lahjakortteina.

Sporttiklubiin kuulumisen myötä joukkueenjohtajat voivat nyt keskittyä entistä enemmän urheilulliseen kehittämiseen, kun majoitusvaraukset sujuvat klubin kautta helposti ja ennen kaikkea kustannustehokkaasti, sillä klubin kautta saa kerralla kaikki majoitustarjoukset koko kauden vieraspeleihin. Useampi Ropsin joukkueenjohtaja onkin hyödyntänyt tätä palvelua ja tulevan kauden vieraspelimajoitukset ovat jo nyt valmiiksi varattuna.

RoPS puheenjohtaja Risto Niva näkee klubissa pelkkiä positiivisia asioita joukkueille ja kannustaa myös muita seuroja hyödyntämään Sporttiklubin mahdollisuuksia sekä etuja omassa toiminnassaan tehokkaasti.

Jussi Perkkiö vastaa OSK Arinan myyntipäällikkönä toimialueen sporttiasiakkuuksista. Perkkiö kertoo, että Sporttiklubiin liittyminen seuratasolla on havaittu hyväksi vaihtoehdoksi myös muissa seuroissa klubin tarjouksien ja ajankohtaisten uutisten tavoittaessa kaikki seuran joukkueet ja ryhmät.

Sokos Hotelsin Sporttiklubista ja sen eduista voit lukea lisää täältä: Sporttiklubi – sokoshotels.fi

 

Lisätietoja ja yhteydenotot Sporttiklubiin liittymiseksi: Jussi Perkkiö 0504388297 jussi.perkkio@sok.fi

Sokos Hotels -ketju palkitsee vuosittain onnistujia ja tänä vuonna palkittujen joukossa olivat Osuuskauppa Arinan Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi ja Break Sokos Hotel Levi.

Sokos Hotels -ketju palkitsi viime vuoden parhaat hotellit, niissä työskentelevät onnellistajat ja heidän työnsä mahdollistajat 9.3.2022. Palkitsemisten punaisena lankana on Sokos Hotellien onnellistamisen missio, jossa asiakas on kaiken keskiössä. Onnellistamisen tavoitteena on saada ihmiset hurmaantumaan ja rakastumaan hotelleihin sekä lähtemään niistä onnellisempina ja paremmalla mielellä kuin he olivat saapuessaan.

Vuoden Sokos Hotelli -palkinto Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemelle

Sokos Hotels -ketjun vuoden 2021 parhaaksi hotelliksi valittiin Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi. Parhaan Sokos Hotellin -palkintoon vaikuttaa erityisesti hyvä asiakaspalvelu, mutta myös tulokselliset mittarit. Työtyytyväisyyttä mitatessa Vaakunan henkilöstö on äärimäisen tyytyväinen ja sitoutunut työnantajaansa, hotellin asiakasuskollisuus, -suosittelu ja -tyytyväisyys (NPS) on Suomen top 10 joukossa ja taloudellinen tulos ylitti reilusti vuoden 2021 tavoitteet.

– Se, että meidät valittiin viime vuoden parhaaksi Sokos Hotelliksi on suuri kunnia. Reseptiikka tähän on aika helppo; Vaakunalaisten vahva tiimikulttuuri sekä se, että onnellistaminen on meidän DNA:ssamme, on siivittänyt meidät lopulta erinomaiseen operatiiviseen tulokseen. Olen todella onnellinen ja ylpeä meidän koko tiimistä, Sokos Hotel Vaakunan hotellijohtaja Esko Rebstock toteaa.

Break Sokos Hotel Leville kolme palkintoa

Sokos Hotels -ketjun pohjoisin yksikkö, Break Sokos Hotel Levi oli myös palkittujen joukossa. Levin hotellijohtaja Hilkka Lehtinen keräsi palkitsemistilaisuudesta mukaansa jopa kolme pystiä, joissa kaikissa asiakastyytyväisyys oli kaiken keskiössä. Break Sokos Hotel Levi palkittiin Break Sokos Hotels -konseptin parhaasta Mystery Shopping -tuloksesta sekä parhaasta Break -hotellikonseptin NPS-tuloksesta. Lisäksi Break Sokos Hotel Levin Pekka Myllylä ansaitsi itselleen tittelin yhtenä vuoden 2021 onnellistajista.

Vuoden 2021 parhaat hotellit, niissä työskentelevät onnellistajat ja heidän työnsä mahdollistajat palkittiin hybriditilaisuudessa Matkailukaupan Päivillä 9.3.2022.

 

Lisätietoja: 

Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, hotellinjohtaja Esko Rebstock, +358 50 307 7458, esko.rebstock@sok.fi
Break Sokos Hotel Levi, hotellinjohtaja Hilkka Lehtinen, +358 44 788 6101, hilkka.lehtinen@sok.fi

Green Key -toiminnalla on hotelleille suuri merkitys – mutta mitä se tarkoittaa?

Osuuskauppa Arinassa haluamme jokapäiväisillä teoillamme varmistaa, että Pohjois-Suomi on paras paikka elää. Yksi teoista on Green Key -toiminta, jota tekemällä hotellimme ottavat osaa ympäristö- ja vastuullisuustyöhön. Green Key -sertifikaatin myöntää ja sitä valvoo Suomessa GoG Oy. GoG eli Going Green Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka tarkoituksena on edistää kestävää matkailua. Green Key -toimintaa tarkastellaan vuosittain. Hotellimme Original Sokos Hotel Arina, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi & Break Sokos Hotel Levi ovat mukana Green Key -ohjelmassa. 

– Green Key -toiminta on sitoutunutta ympäristö- ja vastuullisuustyötä, jota kehitämme jatkuvasti. Haluamme huomioida omassa toiminnassamme kokonaisvaltaisesti eri vastuullisuuden osa-alueita, kuten ympäristön kuormituksen vähentäminen, paikallisten tuotteiden, tekijöiden ja yhteistyökumppaneiden esiintuominen ja kannattaminen sekä henkilökunnan ja asiakkaiden kannustaminen ympäristöasioiden pariin, avaa Original Sokos Hotel Arinan vuoropäällikkö Elina Muhonen. 

Toimintaa pienistä teoista aina isoihin kokonaisuuksiin

Hotellit huomioivat Green Key -toiminnan niin jokapäiväisissä asioissa kuin isommissa kokonaisuuksissakin. 

– Arkipäiväisiä asioita ovat muun muassa jätteiden lajittelu – myös asiakkaille tarjotaan mahdollisuus lajitella jätteensä –, ylimääräisten valojen sammuttaminen ja veden käyttöön huomion kiinnittäminen. Suosittelemme muun muassa asiakkaillemme hanaveden juontia pullotetun veden sijaan. Myös erilaisista ulkoilumahdollisuuksista kertominen asiakkaille liittyy jokapäiväisesti Green Key -toimintaan, sillä mikä olisi sen ympäristöystävällisempää kuin jättää auto parkkiin ja lähteä luontoon kävelemään, kertoo Break Sokos Hotel Levin vastaanoton vuoropäällikkö Niina Mäcklin. 

– Tällä hetkellä Green Key -työ näkyy vahvasti esimerkiksi meneillään olevassa huoneuudistuksessa. Uudistustöitä tehdään paljon paikallisten yritysten kanssa yhteistyössä. Vanhoista huoneista on säästetty monia huonekaluja, esimerkiksi tuoleja on verhoiltu uudestaan, vanhat matkalaukkutelineet ovat kunnostettu ja maalattu sekä parkettilattia lähes kaikissa huoneissa kunnostettu. Green Key -asiat ovat olleet vahvasti mukana jo uusien huoneiden suunnitteluvaiheessa, kuvailee Elina Muhonen. 

Ylpeyden aihe ja mainosvaltti – Green Key:stä merkitystä

Green Key -sertifikaatti on hotelleille todellinen ylpeyden aihe, mutta myös tapa kertoa asiakkaille, että vastuullisuus merkitsee toiminnassa paljon. 

 Se, että meillä on Green Key -sertifikaatti, kertoo siitä, että teemme tärkeää työtä ja vastuullista työtä. Olemme sitoutuneet energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, kierrätykseen ja hävikin hallintaan. Haluamme ja voimme omalla toiminnallamme ja valinnoilla kantaa vastuuta ja vaikuttaa. Olemme ylpeitä sertifikaatista ja nostamme Green Key -asioita aktiivisesti somessa esiin. Se on selkeästi meille myös mainosvaltti, kertoo Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemen hotellipäällikkö Tiina Määttä. 

 On kunnia olla etulinjassa vaikuttamassa alueen kehitykseen niin, että säilyttäisimme mahdollisimman pitkään elinvoimaisena tämän upean luonnon, jonka keskellä elämme ja toimimme, lisää Niina Mäcklin. 

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi Sokos Hotellien parhaat päälliköt, onnellistajat ja hotellit 6.10. Ajan hengen mukaisesti palkinnot jaettiin Helsingin Original Sokos Hotel Triplasta ja kaikkien hotellien henkilöstö oli mukana etäyhteydellä. Palkittujen kunniaksi juotiin yhdet Suomen suurimmista virtuaalikahveista. Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna sai peräti kaksi palkintoa.

Sokos Hotelleissa on viime vuodet puhuttu ja toimittu onnellistamisen asialla, joka tarkoittaa, että ihmiset saadaan hurmaantumaan ja rakastumaan hotelleihin sekä lähtemään hotellista onnellisempina kuin he olivat tullessaan.

Vaakunassa paras asiakastyytyväisyys

Original Sokos Hotel Vaakuna palkittiin vuoden 2019 parhaasta asiakastyytyväisyydestä Original Sokos Hotelleissa vuonna 2019. S-ryhmän matkailukaupan vuosi 2019 oli erittäin onnistunut kokonaisuutena. Tuloksena oli esimerkiksi Sokos Hotels -ketjun kaikkien aikojen paras asiakastyytyväisyys.

Rovaniemen Vaakuna palkittiin lisäksi vuoden Mystery Shopping -menestyjänä. Mystery Shopping -tutkimuksen avulla ketju saa tietoa siitä, kuinka hyvin sovitut standardit näkyvät ja toimivat vieraillemme.

– Nämä kaksi tunnustusta tuntuvat aivan erityisen hienoilta, koska molemmat palkinnot perustuvat asiakkaiden antamiin palautteisiin. Erityisesti palkinto parhaasta asiakastyytyväisyydestä on meille tärkeä, sillä siinä mitataan asiakastyytyväisyyttä läpi talon, kertoo Original Sokos Hotel Vaakunan hotellijohtaja Jussi Perkkiö.

– Tämä on todella upea ja ansaittu tunnustus meidän henkilökunnallemme, sillä tämä palkinto kertoo siitä, että meidän hieno palvelukulttuurimme toteutuu talon jokaisella osastolla, hotellipäällikkö Tina Määttä kiittelee Vaakunan henkilökuntaa.

Lisätietoja:
Jussi Perkkiö, hotellinjohtaja, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, 050 438 8297, jussi.perkkio@sok.fi
Tiina Määttä, hotellipäällikkö, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, 044 788 5830, tiina.maatta@sok.fi

Sokos Hotellien matkailulähettilään, luontokuvaaja Konsta Punkan valokuvataulujen myyntitulot lahjoitetaan ympäristöjärjestö WWF:lle saimaannorpan suojeluun.

Myytävät valokuvat ovat Punkan itsensä valitsemia kuvia hänelle rakkaasta aiheesta eli eläimistä. Valokuvat matkaavat kesän aikana Helsingistä Rovaniemelle, kun tämän hetken yksi seuratuimmista suomalaisista instagrammaajista, oravakuiskaajanakin tunnettu Punkka kiertää Suomea kuvaten kesäistä luontoa ja sen eläimiä.

Yhdeksällä paikkakunnalla vierailevan Sokos Hotels -valokuvanäyttelyn eläintaulut myydään marraskuun aikana. Tulojen lahjoituskohde oli Punkan oma toive.

”Saimaannorppa ja Itämeri ovat lähellä sydäntäni, siksi se oli luonnollinen valinta hyväntekeväisyyskohteeksi”, hän kertoo.

Tavoitteena on, että taulujen tuotoilla voitaisiin auttaa äärimmäisen uhanalaista saimaannorppaa konkreettisesti. Ilmastonmuutoksesta on muodostunut uusi uhka saimaannorpan tulevaisuudelle, sillä se sulattaa norpille elintärkeät pesäkinokset.

Esimerkiksi 300 eurolla WWF löytää keväisissä saimaannorpan poikaslaskennoissa yhden kuutin ja suojelee sen pesäpaikan ympäristöä. Vähälumisiin talviin WWF varautuu kasaamalla norpille apukinoksia, joissa ne voivat pesiä.

Saimaannorppa puuttuu vielä toistaiseksi Punkan kuvakokoelmista

”Olen kuvannut hylkeitä Islannissa, mutta yksi unelmani on saada seuraavien vuosien aikana myös saimaannorpasta onnistunut kuva.”

Ihmisiä ihastuttaneesta kesäkiertueesta on jäljellä vielä neljä paikkakuntaa. Punkka kertoo odottavansa loppukesää ja sen kuvauskohteita innolla.

”Takana on jo tosi mageita hetkiä. Esimerkiksi Vuokatissa oli hienoja sumuisia aamuja ja Lappeenrannassa löysin kettuja kuvattavaksi. Edessä on vielä suo- ja järvimaisemia Lahdessa, kanootilla melomista Oulussa ja yöttömiä öitä Rovaniemellä.”

 

Konsta Punkan loppukesän valokuvauskiertue:

Lahti, Sokos Hotel Lahden Seurahuone 29.-31.7.
Oulu, Original Sokos Hotel Arina 5.-8.8.
Rovaniemi, Original Sokos Hotel Vaakuna 8.-11.8.
Koli, Break Sokos Hotel Koli 31.8.-3.9.

 

Rovaniemellä rentoutumassa

Lue blogi täältä >>
 

Neljäs kesä samassa hotellissa ja palvelusta lähtien uskomattoman upea paikka,suosittelen! 10+! Jos jotain epäselvää on ollut niin ammattitaitoinen henkilökunta on sen heti ratkaissut. Meille kuin toinen koti 🙂

Perheen kanssa ohikulkumatkalla Rovaniemellä. Hotelli varaus netissä hotellin omilla sivuilla. Sujuva varaus. Asiallinen asiakasomistaja hinta. Mukava ja hieno kolmannen kerroksen moderni huone. Upea vastaanoton palvelu. Vastaanottovirkailija näki erityistä vaivaa ennakko aamiaisen tarjoamisessa perheelleni.

Olimme yhden yön hotellissa avovaimon ja lapsen kanssa.
Hotelli ja sen huone olivat siistejä.
Autonkin sai näppärästi lämpimään parkkihalliin.
Aamupala oli mielestäni keskivertoa parempi, ja pöytiä oli runsaasti.
Erittäin hyvällä paikalla, kävellen pääsi kauppakeskuksiin nopeasti.
Suosittelen.