Green Key -toiminnalla on hotelleille suuri merkitys – mutta mitä se tarkoittaa?

Osuuskauppa Arinassa haluamme jokapäiväisillä teoillamme varmistaa, että Pohjois-Suomi on paras paikka elää. Yksi teoista on Green Key -toiminta, jota tekemällä hotellimme ottavat osaa ympäristö- ja vastuullisuustyöhön. Green Key -sertifikaatin myöntää ja sitä valvoo Suomessa GoG Oy. GoG eli Going Green Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka tarkoituksena on edistää kestävää matkailua. Green Key -toimintaa tarkastellaan vuosittain. Hotellimme Original Sokos Hotel Arina, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi & Break Sokos Hotel Levi ovat mukana Green Key -ohjelmassa. 

– Green Key -toiminta on sitoutunutta ympäristö- ja vastuullisuustyötä, jota kehitämme jatkuvasti. Haluamme huomioida omassa toiminnassamme kokonaisvaltaisesti eri vastuullisuuden osa-alueita, kuten ympäristön kuormituksen vähentäminen, paikallisten tuotteiden, tekijöiden ja yhteistyökumppaneiden esiintuominen ja kannattaminen sekä henkilökunnan ja asiakkaiden kannustaminen ympäristöasioiden pariin, avaa Original Sokos Hotel Arinan vuoropäällikkö Elina Muhonen. 

Toimintaa pienistä teoista aina isoihin kokonaisuuksiin

Hotellit huomioivat Green Key -toiminnan niin jokapäiväisissä asioissa kuin isommissa kokonaisuuksissakin. 

– Arkipäiväisiä asioita ovat muun muassa jätteiden lajittelu – myös asiakkaille tarjotaan mahdollisuus lajitella jätteensä –, ylimääräisten valojen sammuttaminen ja veden käyttöön huomion kiinnittäminen. Suosittelemme muun muassa asiakkaillemme hanaveden juontia pullotetun veden sijaan. Myös erilaisista ulkoilumahdollisuuksista kertominen asiakkaille liittyy jokapäiväisesti Green Key -toimintaan, sillä mikä olisi sen ympäristöystävällisempää kuin jättää auto parkkiin ja lähteä luontoon kävelemään, kertoo Break Sokos Hotel Levin vastaanoton vuoropäällikkö Niina Mäcklin. 

– Tällä hetkellä Green Key -työ näkyy vahvasti esimerkiksi meneillään olevassa huoneuudistuksessa. Uudistustöitä tehdään paljon paikallisten yritysten kanssa yhteistyössä. Vanhoista huoneista on säästetty monia huonekaluja, esimerkiksi tuoleja on verhoiltu uudestaan, vanhat matkalaukkutelineet ovat kunnostettu ja maalattu sekä parkettilattia lähes kaikissa huoneissa kunnostettu. Green Key -asiat ovat olleet vahvasti mukana jo uusien huoneiden suunnitteluvaiheessa, kuvailee Elina Muhonen. 

Ylpeyden aihe ja mainosvaltti – Green Key:stä merkitystä

Green Key -sertifikaatti on hotelleille todellinen ylpeyden aihe, mutta myös tapa kertoa asiakkaille, että vastuullisuus merkitsee toiminnassa paljon. 

 Se, että meillä on Green Key -sertifikaatti, kertoo siitä, että teemme tärkeää työtä ja vastuullista työtä. Olemme sitoutuneet energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, kierrätykseen ja hävikin hallintaan. Haluamme ja voimme omalla toiminnallamme ja valinnoilla kantaa vastuuta ja vaikuttaa. Olemme ylpeitä sertifikaatista ja nostamme Green Key -asioita aktiivisesti somessa esiin. Se on selkeästi meille myös mainosvaltti, kertoo Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemen hotellipäällikkö Tiina Määttä. 

 On kunnia olla etulinjassa vaikuttamassa alueen kehitykseen niin, että säilyttäisimme mahdollisimman pitkään elinvoimaisena tämän upean luonnon, jonka keskellä elämme ja toimimme, lisää Niina Mäcklin. 

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi Sokos Hotellien parhaat päälliköt, onnellistajat ja hotellit 6.10. Ajan hengen mukaisesti palkinnot jaettiin Helsingin Original Sokos Hotel Triplasta ja kaikkien hotellien henkilöstö oli mukana etäyhteydellä. Palkittujen kunniaksi juotiin yhdet Suomen suurimmista virtuaalikahveista. Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna sai peräti kaksi palkintoa.

Sokos Hotelleissa on viime vuodet puhuttu ja toimittu onnellistamisen asialla, joka tarkoittaa, että ihmiset saadaan hurmaantumaan ja rakastumaan hotelleihin sekä lähtemään hotellista onnellisempina kuin he olivat tullessaan.

Vaakunassa paras asiakastyytyväisyys

Original Sokos Hotel Vaakuna palkittiin vuoden 2019 parhaasta asiakastyytyväisyydestä Original Sokos Hotelleissa vuonna 2019. S-ryhmän matkailukaupan vuosi 2019 oli erittäin onnistunut kokonaisuutena. Tuloksena oli esimerkiksi Sokos Hotels -ketjun kaikkien aikojen paras asiakastyytyväisyys.

Rovaniemen Vaakuna palkittiin lisäksi vuoden Mystery Shopping -menestyjänä. Mystery Shopping -tutkimuksen avulla ketju saa tietoa siitä, kuinka hyvin sovitut standardit näkyvät ja toimivat vieraillemme.

– Nämä kaksi tunnustusta tuntuvat aivan erityisen hienoilta, koska molemmat palkinnot perustuvat asiakkaiden antamiin palautteisiin. Erityisesti palkinto parhaasta asiakastyytyväisyydestä on meille tärkeä, sillä siinä mitataan asiakastyytyväisyyttä läpi talon, kertoo Original Sokos Hotel Vaakunan hotellijohtaja Jussi Perkkiö.

– Tämä on todella upea ja ansaittu tunnustus meidän henkilökunnallemme, sillä tämä palkinto kertoo siitä, että meidän hieno palvelukulttuurimme toteutuu talon jokaisella osastolla, hotellipäällikkö Tina Määttä kiittelee Vaakunan henkilökuntaa.

Lisätietoja:
Jussi Perkkiö, hotellinjohtaja, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, 050 438 8297, jussi.perkkio@sok.fi
Tiina Määttä, hotellipäällikkö, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, 044 788 5830, tiina.maatta@sok.fi

Sokos Hotellien matkailulähettilään, luontokuvaaja Konsta Punkan valokuvataulujen myyntitulot lahjoitetaan ympäristöjärjestö WWF:lle saimaannorpan suojeluun.

Myytävät valokuvat ovat Punkan itsensä valitsemia kuvia hänelle rakkaasta aiheesta eli eläimistä. Valokuvat matkaavat kesän aikana Helsingistä Rovaniemelle, kun tämän hetken yksi seuratuimmista suomalaisista instagrammaajista, oravakuiskaajanakin tunnettu Punkka kiertää Suomea kuvaten kesäistä luontoa ja sen eläimiä.

Yhdeksällä paikkakunnalla vierailevan Sokos Hotels -valokuvanäyttelyn eläintaulut myydään marraskuun aikana. Tulojen lahjoituskohde oli Punkan oma toive.

”Saimaannorppa ja Itämeri ovat lähellä sydäntäni, siksi se oli luonnollinen valinta hyväntekeväisyyskohteeksi”, hän kertoo.

Tavoitteena on, että taulujen tuotoilla voitaisiin auttaa äärimmäisen uhanalaista saimaannorppaa konkreettisesti. Ilmastonmuutoksesta on muodostunut uusi uhka saimaannorpan tulevaisuudelle, sillä se sulattaa norpille elintärkeät pesäkinokset.

Esimerkiksi 300 eurolla WWF löytää keväisissä saimaannorpan poikaslaskennoissa yhden kuutin ja suojelee sen pesäpaikan ympäristöä. Vähälumisiin talviin WWF varautuu kasaamalla norpille apukinoksia, joissa ne voivat pesiä.

Saimaannorppa puuttuu vielä toistaiseksi Punkan kuvakokoelmista

”Olen kuvannut hylkeitä Islannissa, mutta yksi unelmani on saada seuraavien vuosien aikana myös saimaannorpasta onnistunut kuva.”

Ihmisiä ihastuttaneesta kesäkiertueesta on jäljellä vielä neljä paikkakuntaa. Punkka kertoo odottavansa loppukesää ja sen kuvauskohteita innolla.

”Takana on jo tosi mageita hetkiä. Esimerkiksi Vuokatissa oli hienoja sumuisia aamuja ja Lappeenrannassa löysin kettuja kuvattavaksi. Edessä on vielä suo- ja järvimaisemia Lahdessa, kanootilla melomista Oulussa ja yöttömiä öitä Rovaniemellä.”

 

Konsta Punkan loppukesän valokuvauskiertue:

Lahti, Sokos Hotel Lahden Seurahuone 29.-31.7.
Oulu, Original Sokos Hotel Arina 5.-8.8.
Rovaniemi, Original Sokos Hotel Vaakuna 8.-11.8.
Koli, Break Sokos Hotel Koli 31.8.-3.9.

 

Rovaniemellä rentoutumassa

Lue blogi täältä >>
 

Neljäs kesä samassa hotellissa ja palvelusta lähtien uskomattoman upea paikka,suosittelen! 10+! Jos jotain epäselvää on ollut niin ammattitaitoinen henkilökunta on sen heti ratkaissut. Meille kuin toinen koti 🙂

Perheen kanssa ohikulkumatkalla Rovaniemellä. Hotelli varaus netissä hotellin omilla sivuilla. Sujuva varaus. Asiallinen asiakasomistaja hinta. Mukava ja hieno kolmannen kerroksen moderni huone. Upea vastaanoton palvelu. Vastaanottovirkailija näki erityistä vaivaa ennakko aamiaisen tarjoamisessa perheelleni.

Olimme yhden yön hotellissa avovaimon ja lapsen kanssa.
Hotelli ja sen huone olivat siistejä.
Autonkin sai näppärästi lämpimään parkkihalliin.
Aamupala oli mielestäni keskivertoa parempi, ja pöytiä oli runsaasti.
Erittäin hyvällä paikalla, kävellen pääsi kauppakeskuksiin nopeasti.
Suosittelen.

Arjen luksusta Rovaniemellä

Lue blogi täältä >>

Lapin murretta ja talven taikaa
Original Sokos Hotel Vaakunassa Rovaniemellä

Lue blogi täältä >>

Loistava palvelu, siistit huoneet. Henkilökunta panostaa asiakaspalveluun. Aamiainen loistava, suosittelen. Sain varhaisen aamiaisen ” dogbag ” mukaan. Mahtavasti hoidettu, sämpyää, leipää, hedelmiä, juomia….. Hieno startti työpäivälle. KIITOS!!!