KTM Ulla Peltoniemi on toiminut Arinan johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2005 alkaen, vastaten Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupasta. Vastuualue laajeni 1.9. alkaen sisältämään Maran lisäksi ABC-toimialan ja erikoistavarakaupan Sokos-, Emotion- ja Tälläämö-ketjujen liiketoiminnat. Toimialajohtaja Mikko Polso keskittyy Arinan suurimpaan toimialaan marketkauppaan. Jari Karjalainen siirtyy Arinasta seuraavaan elämänvaiheeseen.

Vastuualuelaajennus tukee Arinan päivitettävän strategian toimeenpanoa. Ullan johdolla haetaan synergiaetuja sekä erikoiskaupan ketjujen ja Maran vahvoista palvelukulttuureista että ABC:n ja Maran ravintokaupasta, vahvistaen Arinan keskeistä strategian painopistealuetta asiakaskokemuksen kehittämistä.

Ulla on kokenut ihmisjohtaja ja Mara-osaaja. Ulla on käynyt S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen ja täydentänyt osaamistaan mm. strategia- ja palvelumuotoiluopinnoilla. Ulla on toiminut vuodesta 2014 alkaen Oulun Matkailu Oy:n puheenjohtajana.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, erikoistavarakauppa sekä ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Oululle uusi ravintolakonsepti – VENN – avasi ovensa torstaina kesäkuun viimeinen päivä Original Sokos Hotel Arinan kortteliin. Avajaispäivä toi paikalle ison joukon ihastelijoita ja uudesta konseptista kiinnostuneita oululaisia. VENN on selkeästi toivottu lisäys Oulun ravintoloiden joukkoon omalla vinkeällä teemallansa.

Oulun VENN-ravintolan avajaistiimi / Kuva: Harri Rauhanummi, Linnan Juhlakuva

Elämässä ei ole mitään niin arvokasta kuin ystävät, viini ja ruoka

Oulun VENN ravintolan avajaisia vietettiin torstaina 30.6. menestyksekkäästi. Avajaisissa VENNin slogan eli ”viiniä ja ystäviä” pääsi välittömästi tositoimiin, sillä asiakasvirran vuoksi löysivät varmasti tutut ja tuntemattomatkin toisensa samoista pöydistä. Avajaispäivänä tunnelmasta pystyi aistimaan ihastuneita huudahduksia ja paljon naurua aina puoleen yöhön saakka.

Original Sokos Hotel Arinan kortteliin avautunut ravintola VENN työllistää 10 henkilöä ja tarjolla on asiakaspaikkoja 90:lle henkilölle. Hotellin korttelissa ravintolapalveluja tarjoavat VENNin lisäksi myös Frans&Camille ja Amarillo.

– Upean henkilökunnan toteuttama VENNin rento tunnelma, erinomainen juomavalikoima ja ruokalista uutuuksineen täydentää hienosti Original Sokos Hotel Arinan palveluita. Nyt täysin uudistunut kortteli on täynnä oululaista elämää josta pääsevät nauttimaan myös hotellivieraat, kertoo hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

VENNissä ei pönötetä

VENN on sosiaalisesti rikasta elämää viettävien ihmisten kantapaikka, jonka sisustus, tarkkaan valitut juomat ja monipuolinen, kevyt ruokalista kutsuvat oululaiset nauttimaan arjesta ja juhlasta ystävien kera. VENNin loputtomat viinitankit, All day Brunch sekä VENNSDAY -konsepti tuovatkin mukanaan Ouluun jotain täysin uutta.

– VENN täydentää Oulun ravintolatarjoomaa rennolla otteella. Tarjoamme oululaisille olohuoneen, jonne on helppo tulla ystävien kanssa viihtymään ja nauttimaan ihanista juomista ja herkullisesta ruoasta, toteaa VENN ravintoloiden ketjupäällikkö Kati Piispanen.

Ouluun avattu VENN on kuudes konseptin ravintoloista. VENN ravintoloita löytyy jo ennestään Helsingistä, Kotkasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä sekä Vaasasta.

Lisätietoja:

Päivi Kaarlela
hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina

+358 50 431 0510
paivi.kaarlela@sok.fi

Uudelta liikepaikalta, Kauppakeskus Valkean Kesäkadulta löytyvä Coffee House keräsi tuvan täyteen ihastelijoita heti ovien avauduttua. Oulun katukuvan tuttua klassikkokahvilaa oli selkeästi odotettu innolla Kauppakeskuksessa niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin puolesta.

Rentoa tunnelmaa ja patio Kesäkadulla

Uusi Coffee House tarjoaa monipuolisen kattauksen syötävää ja juotavaa kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun. Erittäin suosittu, nyt kolmannella liikepaikallaan toimiva Coffee House on palvellut Oulussa jo vuodesta 2006 ja on siten yksi vanhimpia yhä toiminnassa olevia kahviloita Oulun katukuvassa.

Uusi sijainti tarjoaa myös Coffee Housen asiakkaille mahdollisuuden nauttia ympäri vuoden rennosta patiotunnelmasta Kauppakeskus Valkean lämmitetyllä Kesäkadulla. Kesäkadulta löytyvät jo entuudestaan tutut Bacaro Doppio ja La Torrefazione, joiden rinnalle 87 paikkainen Coffee House sopii omalla konseptillaan erinomaisesti täydentämään Valkean kahvilatarjontaa. Uudella paikalla avattu Coffee House työllistää nyt 15 työntekijää, joista kolme on uusia arinalaisia.

– Olemme iloisia, että pääsimme avaamaan Coffee Housen näin upealle paikalle Bacaro Doppion rinnalle. Molemmilla kahviloilla on nyt arvoisensa paikka ja ne ovat loistavasti oululaisten kulkureittien varrella, olitpa sitten ohikulkumatkalla tai haluat istua alas nauttimaan Kesäkadun mukavasta tunnelmasta laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen kera. Coffee House tarjoaa erityisen monipuolisen valikoiman upeita herkkukahveja, joista erityisesti nuoriso nauttii, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

Muutto ja muodonmuutos

Coffee House sulki ovensa vanhalla paikallaan Pakkahuoneenkadulla vain muutama päivä sitten, tarkemmin viime viikon sunnuntaina. Original Sokos Hotel Arinan kyljessä palvellut kahvila luovutti tilansa Ouluun rantautuvan Ravintola VENNin käyttöön ja siirtyi keskelle kauppakeskuksen sykettä. Uusi paikka kauppakeskuksen kivijalassa tulee elävöittämään entisestään Kauppakeskus Valkean eläväistä kesäkatua. Kahvila sijoittuu Valkeassa pohjoisen pääsisäänkäynnin viereen.

Muuton mukana myös Coffee Housen sisustus koki muodonmuutoksen. Sisustussuunnittelusta vastasi Helsinkiläinen Visionary Design Partners, joka on monien S-ryhmän kahviloiden ja ravintoloiden muodonmuutosten taustalla. Coffee Housen sisustukseen haluttiin raikkailla väreillä ja runsaalla vihersisustuksella tuoda biofiilistä sekä luonnonmukaista tunnelmaa. Moniaistista ja rauhoittavaa kokemusta on luotu tilaan luonnonmateriaaleilla, luonnollisilla värisävyillä, laatoilla, puulla sekä rottinkisilla kalusteilla – kuin myös runsaalla vihersisustuksella. Synteettisten pintojen vaihtaminen aitoon puuhun, nahkaan, kiveen ja pehmeisiin samettikankaisiin luo lämpimän ja rauhoittavan tilan keskellä ruuhkaista kaupunkiympäristöä.

– Luontoon viittaavat elementit sisätiloissa saavat meidät voimaan paremmin. Tilojen on kestettävä aikaa, nojattava kestävään kehitykseen sekä kierrätyksen periaatteeseen minkä vuoksi käytimme suunnittelussamme vain aitoja materiaaleja, jotka vanhenevat kauniisti, selittää Visionary Design Partners Oy:n designer Jaana Ekman.

– Vuosien varrella tehty yhteistyö Arinalaisten kanssa on aina ollut hedelmällistä ja helppoa. Yhteistyömme aikanaan Ouluun avatun Amarillonkin osalta oli hyvin helppoa ja sujuvaa sekä ammattimaista. Arinalaisten ystävällisyys ja hieno yhteistyökyky ja halu suunnittelutoimistojen kanssa on esimerkillistä ja me VDPHelsingissä olemme enemmän kuin iloisia yhteistyöstä eri projekteissa, Ekman lisää.

Lisätietoa:

Original Sokos Hotel Arinan lokakuussa 2020 alkanut peruskorjaus ja uudistus on nyt 1,5 vuoden jälkeen valmis. Huoneiden uudistus toteutettiin kolmessa eri vaiheessa ja sujuva yhteistyö urakoitsijan sekä asiakkaiden kanssa mahdollisti hotellin ovien auki pysymisen vieraille koko uudistuksen ajan. Huoneuudistuksen yhteydessä uudistettiin myös hotellin kuntosali, leikkitila, asiakassaunat, hissiaulat ja vastaanotto.

Ulla Peltoniemi ja Päivi Kaarlela uudistuneen aulan avajaisissa / Heikki Salmi, Kaari Photography

Jokaiselle jotakin, kaikille tunnelmaa oululaisesta elämänmenosta

Original Sokos Hotel Arinan uudistuksessa taustalla on ollut alusta saakka oululaisuuden ja Oulun elävän kulttuuriperinnön kunnioittaminen. Ihastusta hotellivieraiden keskuudessa ovat aiheuttaneet erityisesti hotellihuoneiden tunnelmat, joista jokaiselle löytyy omat ihailijansa.

– Paikallista muotoilua ja käsityötä kunnioittavat yksityiskohdat on jopa jouduttu listaamaan, jotta vastaanotosta osataan kertoa, mistä esimerkiksi Terva-huoneen Toripolliisi-patsaita saattaa tilata. Niin ihastuneita vieraamme ovat olleet huoneisiin ja niiden tunnelmiin, kertoo hotellijohtaja Päivi Kaarlela.

Huoneuudistus ja oululaisuuden näkyminen huoneissa on kiinnostanut asiakkaiden lisäksi myös yhteistyökumppaneita. Uudistunutta hotellia on haluttu tulla erikseen yhteistyökumppaneiden sekä heidän sidosryhmiensä toimesta katsomaan ja myös erinäiset verkostot ovat vierailleet katsomassa korttelin tarjontaa uudistuksen aikana sekä uudistuksen valmistuttua.

Työvoimaa ja osaamista Oulusta

Original Sokos Hotel Arinan uudistus toteutettiin yhdessä pohjoissuomalaisten toimijoiden kanssa ja sen luoma työllistämisvaikutus alueella oli 40 henkilötyövuotta. Remontin rakennus- ja LVI-osuudesta vastasi Movitek Oy, sähköurakasta OAT Oy ja kiintokalusteista Kiimingin kaluste Oy. Sisustussuunnittelusta vastasi oululainen PAVE Arkkitehdit Oy.

– Lähdimme luomaan selkeästi oululaista mutta samalla kansainvälisen tason designhotellifiilistä. Halusimme välttää trendikliseitä ja suunnitella aikaa kestävän arkkitehtuurin ja sisustuksen, josta löytyy selkeä punainen lanka sekä Oululaisista tarinoista että pohjoissuomalaisuudesta. Rapsuttelimme esiin aitoa oululaisuutta ja sen elementtejä, joiden kautta löytyivät huoneiden tunnelmat Lohi, Terva ja Kesäyö. Original Sokos Hotel Arinan uudistus on osa pidempään jatkunutta yhteistyötä ja on hienoa, että arinalaisilta on löytynyt uskallusta tehdä rohkeitakin ratkaisuja, sanoo PAVE Arkkitehtien Pave Mikkonen.

Vaikka hotellin pinnat uudistettiin täydellisesti, toteutettiin huoneuudistus silti vastuullisesti painottaen kestäviä materiaaleja ja esimerkiksi osa kalusteista kunnostettiin uudestaan paikallisten käsityöläisten toimesta. Vastuullisuus näkyy myös kiinteistöön tehdyissä energiaoptimointipäätöksissä ja huomattavia vastuullisia uudistuksia on nähtävissä joka puolella hotellia. Uudistuksen yhteydessä muun muassa lisättiin ilmanvaihtojärjestelmien lämmöntalteenottoa, jota käytetään käyttöveden ja kiinteistön lämmitykseen, sekä huoneiden valaistus ja ilmastointi ohjelmoitiin kytkeytymään energiansäästötilaan asiakkaan poistuessa huoneesta. Green Key -ympäristömerkin mukaisesti myös veden virtauma saatiin optimaaliseksi vaihtamalla kaikkiin kylpyhuoneisiin sadesuihkut kuitenkaan poistamatta miellyttävää suihkukokemusta.

Asiakastyytyväisyys reilussa kasvussa

Vaikka hotelli pysyi auki asiakkaille koko uudistuksen ajan, remontista ei tullut valituksia ja asiakastyytyväisyys (NPS) on noussut voimakkaasti koko ajan. Asiakaskokemus on parantunut ja runsaasti kiitosta on kerännyt uusitut saunatilat, iso lasten leikkialue ja kuntosali, jotka vastaavat monipuolisen asiakaskunnan tarpeisiin.

– Oululainen kulttuuri elää vahvana Original Sokos Hotel Arinassa, minkä vuoksi odotammekin innolla 2026 kulttuuripääkaupunkiaikaa. Uudistus tehtiin myös silmällä pitäen Oulu2026-hanketta. Kaikki terva-, lohi- ja kesäyö -huoneemme ovat nyt valmiita ottamaan vieraamme tunnelmalliseen syleilyynsä. Lämpimästi tervetuloa, toivottaa Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Original Sokos Hotel Arinan katon alla olevat ravintolat uudistettiin jo aiemmin vuosien 2016-2017 aikana, mutta viimeisen pisteen iin päälle korttelin uudistuksessa tuo kesäkuussa avattava ravintola VENN.

Lisätietoa:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina
puh. 050 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemiskauppa
puh. 050 051 6855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Vuosittain järjestettävässä PRO-gaalassa palkittiin Suomen kovimmat ravintola- ja keittiöalan ammattilaiset. Torstaina 21.4. Helsingin Messukeskukseen kokoontui peräti 800 PRO-vierasta seuraamaan palkintojen jakoa 15 eri sarjassa. Vuoden kahvilatyöntekijäksi valittiin Oulun Coffee Housen Susanna Karppinen.

Vuosittaisia PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin. Horeca-alan tunnustuspalkittavan tärkein ominaisuus on asenne.

– Alamme tarvitsee esikuvia. PRO-gaalan voittajat ovat esikuvia. Mihin tähtäämme? Aina erinomaiseen suoritukseen. Voittajat ruokkivat mielikuvaa erinomaisesta, yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Tällaisesta suorituksesta on syytä palkita, kertoo tuomariston puheenjohtaja Mikko Paukkonen PRO-gaalan tiedotteessa.

Poikkeuksellisen iso osa ehdokkaista oli tänä vuonna pääkaupunkiseudulta, joten suuri osa palkinnoista jäi Helsinkiin. Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravintolatoimialalta kilpailun finalistien joukkoon pääsi Oulun Coffee Housen vuoropäällikkö Susanna Karppinen. PRO-gaalan tiedotteessa sydämelliseksi tituleerattu Susanna kävi noutamassa voittopystin 800 PRO-vieraan edessä Helsingissä.

– Parasta työssä on asiakaspalvelu, siinä voi haastaa itsensä päivittäin tekemään vielä piirun verran paremmin. Työn iloa tuovat myös vaihtelevat työpäivät ja huikea työyhteisö. Tämä voitto on upea palkinto liki 30 vuoden ammattilaisurasta, toteaa Karppinen.

Tänä vuonna Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravintolatoimialan ammattilaisia on palkittu useaan kertaan. Vuoden S-Bossiksi valittiin Rovaniemen Amarillon ja Frans & Chérie -ravintoloiden ravintolapäällikkö Miika Huhtaniska. Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujia maaliskuun alussa ja palkittujen joukossa olivat Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi sekä Break Sokos Hotel Levi.

 

Lisätietoa:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina
puh. 050 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Original Sokos Hotel Arinan korttelissa palvellut Coffee House siirtyy Kauppakeskus Valkean Kesäkadulle täydentämään kauppakeskuksen kahvilatarjontaa. Coffee Housen nykyisen liiketilan paikalle Pakkahuoneenkadulle avataan Oululle täysin uusi tuttavuus, ravintola VENN.

– On ilo saada tuoda VENN Ouluun. VENNissä yhdistyvät upeasti rento tunnelma, ystävät, hyvä viini ja ruoka. Kesäkadulle siirtyvä Coffee House taas puolestaan täydentää loistavasti Valkean kahvilatarjontaa, kertoo Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Original Sokos Hotel Arinan kortteliin avattava ravintola VENN tulee työllistämään 10 henkilöä ja mahdollistaa 90 asiakaspaikkaa. Hotellin korttelissa ravintolapalveluja tarjoavat tällä hetkellä Frans&Camille, Amarillo sekä toistaiseksi myös Coffee House. Coffee House aloittaa uudella paikallaan Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla 2.6.2022 vapauttaen tilan VENN ravintolan rakentamiselle. Viinibaari VENN avataan kesäkuun lopulla.

– Kesällä avattava VENN täydentää loistavasti Original Sokos Hotel Arinan ravintolatarjontaa. VENNin rentoon tunnelmaan on helppo piipahtaa drinkille ja pienelle purtavalle tai ystäviä tapaamaan niin oululaisten kuin hotellivieraidenkin. Uuden viinibaari VENNin avauksen myötä saamme kortteliimme entistä enemmän oululaista elämää, sanoo hotellijohtaja Päivi Kaarlela.

Rekrytointi VENNiin on parhaillaan käynnissä. VENN etsii joukkoonsa vuoropäällikköä sekä tarjoilijoita.

VENN on sosiaalisesti rikasta elämää viettävien ihmisten kantapaikka, jonka sisustus, tarkkaan valitut juomat ja monipuolinen, kevyt ruokalista kutsuu oululaiset nauttimaan arjesta ja juhlasta ystävien kera. VENN ravintoloita löytyy kesällä avattavan Oulun ravintolan lisäksi myös Helsingistä, Kotkasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä sekä Vaasasta.

 

Lisätietoa:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina
puh. 050 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemiskauppa
puh. 050 051 6855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Rovaniemen Palloseura on liittynyt seuratasolla mukaan Sokos Hotelsin Sporttiklubiin tuodakseen klubin rahanarvoiset edut kaikkien joukkueidensa käyttöön.

Seuran liittymisen myötä, kaikki Ropsin 16 joukkuetta ovat oikeutettuja klubietuihin, joihin kuuluvat edullisten majoitus- ja  sporttiruokailuhintojen lisäksi se, että Sporttiklubi hyvittää jokaisen majoituslaskun loppusummasta joukkueelle 10% S-ryhmän lahjakortteina.

Sporttiklubiin kuulumisen myötä joukkueenjohtajat voivat nyt keskittyä entistä enemmän urheilulliseen kehittämiseen, kun majoitusvaraukset sujuvat klubin kautta helposti ja ennen kaikkea kustannustehokkaasti, sillä klubin kautta saa kerralla kaikki majoitustarjoukset koko kauden vieraspeleihin. Useampi Ropsin joukkueenjohtaja onkin hyödyntänyt tätä palvelua ja tulevan kauden vieraspelimajoitukset ovat jo nyt valmiiksi varattuna.

RoPS puheenjohtaja Risto Niva näkee klubissa pelkkiä positiivisia asioita joukkueille ja kannustaa myös muita seuroja hyödyntämään Sporttiklubin mahdollisuuksia sekä etuja omassa toiminnassaan tehokkaasti.

Jussi Perkkiö vastaa OSK Arinan myyntipäällikkönä toimialueen sporttiasiakkuuksista. Perkkiö kertoo, että Sporttiklubiin liittyminen seuratasolla on havaittu hyväksi vaihtoehdoksi myös muissa seuroissa klubin tarjouksien ja ajankohtaisten uutisten tavoittaessa kaikki seuran joukkueet ja ryhmät.

Sokos Hotelsin Sporttiklubista ja sen eduista voit lukea lisää täältä: Sporttiklubi – sokoshotels.fi

 

Lisätietoja ja yhteydenotot Sporttiklubiin liittymiseksi: Jussi Perkkiö 0504388297 jussi.perkkio@sok.fi

S-ryhmä palkitsee vuosittain parhaiten suoriutuneet ravintola- ja keittiöpäälliköt sekä ravintolat. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin vielä virtuaalisesti viime vuoden tapaan. Osuuskauppa Arinan ravintolat menestyivät jälleen koko maan laajuisessa ravintoloiden rankingissa. S-Boss -palkinnon lisäksi palkintoja nappasivat Rovaniemen Amarillo, Coffee House Rovaniemi sekä Rovaniemen Ravintolamaailma.

Ravintolavierailulta haetaan tässä ajassa iloa ja vaihtelua arkeen. Asiakkaiden ravintolavalinnoissa korostuvatkin nyt elämyksellisyys ja hyvä ilmapiiri. Ravintolahenkilökunnalle se tarkoittaa panostamista ihmisläheiseen palveluun, esihenkilöille tiimihengen nostatusta. Vuoden 2021 S-Bossiksi valittiin Rovaniemen Amarillon ja Frans & Chérie –ravintoloiden ravintolapäällikkö Miika Huhtaniska.

– Esihenkilömme ovat panostaneet lujasti yhteishengen luomiseen, ja tiimin hyvä fiilis välittyy asiakkaille huomioivan palvelun kautta. Asiakastyytyväisyys ravintoloissamme on noussut edelleen. Se kertoo, että olemme onnistuneet nousemaan uudenlaiselle välittämisen tasolle. Koen, että tämä on erityisen hyvä saavutus poikkeusaikana, joka on tuonut monenlaista epävarmuutta niin työntekijöiden kuin asiakkaiden elämään, toteaa johtaja Juha Lindholm SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Virtuaalitilaisuudessa keskiviikkona 30.3.2022 palkittiin myös vuoden ketjuravintolat 2021, joiden joukosta löytyi iso nippu Rovaniemen ravintoloita. Palkitut ravintolat ovat onnistuneet erinomaisesti niin asiakas- ja henkilöstötyytyväisyydessä kuin talousnäkökulmassa. Rovaniemen ravintoloille luovutettiin tilaisuudessa kolme vuoden ketjuravintola -palkintoa: Vuoden Amarillo, Vuoden Coffee House ja Vuoden Ravintolamaailma.

Vuoden päällikkö

Hyvä päällikkö hitsaa porukan yhteen ja johtaa läheltä – lujasti ja lämpimästi.Uramielessä hän on määrätietoisesti etenevä ikuinen oppija ja innostuja.

”Vuoden S-Boss Miika Huhtaniska otti vetovastuun Amarillosta vuonna 2016. Tästä alkoi johdonmukainen merkittävän kasvun ja kehityksen polku. Huhtaniskalla on vahva Team First -asenne, mikä näkyy kaikessa hänen toiminnassaan”, kerrotaan raadin perusteluissa.

– Sanomattakin on selvää, että myös Miikalla itsellään on vahva henkilökohtainen kehityskäyrä – hän aloitti uransa Arinalla esimiehenä ja on kasvanut ihmisten johtajaksi. Kaikki tämä on voitu ja voidaan saavuttaa, koska Miika asettaa prioriteetit oikein. Miikan johtamistyyliä voisi parhaiten kuvailla johtajuudella tiimin sisältä. Hänen johdonmukaisen positiivisen kehityksensä seurauksena saimme ylentää hänet lokakuussa 2021 Amarillon ja Frans & Chérien moniyksikköön ravintolapäälliköksi, vastuualueena ravintoloiden lisäksi myös aamiainen ja kokoukset, kertoo Esko Rebstock, Rovaniemen keskustan alueen ravintoloiden ja hotellin johtaja.

Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan viime vuotta täyttivät isot muutokset valtakunnallisten sekä paikallisten koronarajoitusten vaihdellessa ja sulkiessa ravintoloiden ovia useaan otteeseen. Tästä kaikesta huolimatta vahvalla esihenkilötyöskentelyllä, kotimaan matkailulla ja vuoden 2020 opeilla oli vuosi 2021 parempi kuin edeltäjänsä. Vuosi 2022 on näyttäytynyt ensimmäisellä kvartaalilla positiivisena ja näkymät loppuvuodelle ovat erittäin valoisat. Lapin vetovoima on kova ja kansainvälinen matkailu näyttää palautuvan ennakoitua nopeammin.

– Onnistumisista on tärkeää palkita ja haluankin kiittää henkilökuntaamme hyvästä työstä koronavuosien aikana. Erityisen lämpimät kiitokset ja onnittelut palkittujen toimipaikkojen henkilöstölle sekä Miikalle ansaituista palkinnoista, toteaa toimialajohtaja Ulla Peltoniemi Osuuskauppa Arinasta.

 

Lisätietoja:

Esko Rebstock, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, +358 50 307 7458, esko.rebstock@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Sokos Hotels -ketju palkitsee vuosittain onnistujia ja tänä vuonna palkittujen joukossa olivat Osuuskauppa Arinan Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi ja Break Sokos Hotel Levi.

Sokos Hotels -ketju palkitsi viime vuoden parhaat hotellit, niissä työskentelevät onnellistajat ja heidän työnsä mahdollistajat 9.3.2022. Palkitsemisten punaisena lankana on Sokos Hotellien onnellistamisen missio, jossa asiakas on kaiken keskiössä. Onnellistamisen tavoitteena on saada ihmiset hurmaantumaan ja rakastumaan hotelleihin sekä lähtemään niistä onnellisempina ja paremmalla mielellä kuin he olivat saapuessaan.

Vuoden Sokos Hotelli -palkinto Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemelle

Sokos Hotels -ketjun vuoden 2021 parhaaksi hotelliksi valittiin Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi. Parhaan Sokos Hotellin -palkintoon vaikuttaa erityisesti hyvä asiakaspalvelu, mutta myös tulokselliset mittarit. Työtyytyväisyyttä mitatessa Vaakunan henkilöstö on äärimäisen tyytyväinen ja sitoutunut työnantajaansa, hotellin asiakasuskollisuus, -suosittelu ja -tyytyväisyys (NPS) on Suomen top 10 joukossa ja taloudellinen tulos ylitti reilusti vuoden 2021 tavoitteet.

– Se, että meidät valittiin viime vuoden parhaaksi Sokos Hotelliksi on suuri kunnia. Reseptiikka tähän on aika helppo; Vaakunalaisten vahva tiimikulttuuri sekä se, että onnellistaminen on meidän DNA:ssamme, on siivittänyt meidät lopulta erinomaiseen operatiiviseen tulokseen. Olen todella onnellinen ja ylpeä meidän koko tiimistä, Sokos Hotel Vaakunan hotellijohtaja Esko Rebstock toteaa.

Break Sokos Hotel Leville kolme palkintoa

Sokos Hotels -ketjun pohjoisin yksikkö, Break Sokos Hotel Levi oli myös palkittujen joukossa. Levin hotellijohtaja Hilkka Lehtinen keräsi palkitsemistilaisuudesta mukaansa jopa kolme pystiä, joissa kaikissa asiakastyytyväisyys oli kaiken keskiössä. Break Sokos Hotel Levi palkittiin Break Sokos Hotels -konseptin parhaasta Mystery Shopping -tuloksesta sekä parhaasta Break -hotellikonseptin NPS-tuloksesta. Lisäksi Break Sokos Hotel Levin Pekka Myllylä ansaitsi itselleen tittelin yhtenä vuoden 2021 onnellistajista.

Vuoden 2021 parhaat hotellit, niissä työskentelevät onnellistajat ja heidän työnsä mahdollistajat palkittiin hybriditilaisuudessa Matkailukaupan Päivillä 9.3.2022.

 

Lisätietoja: 

Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, hotellinjohtaja Esko Rebstock, +358 50 307 7458, esko.rebstock@sok.fi
Break Sokos Hotel Levi, hotellinjohtaja Hilkka Lehtinen, +358 44 788 6101, hilkka.lehtinen@sok.fi

Osuuskauppa Arinan Break Sokos Hotel Leville myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki toukokuun lopussa osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.

Vastuullisia tekoja jokaisella askeleella

Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Break Sokos Hotel Levi, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Break Sokos Hotel Levin väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.

– Sustainable Travel Finland -ohjelmaan osallistuminen on ollut todella upea projekti. Vaikka olemme toimineet hyvin vastuullisesti jo aiemmin, on ollut hienoa herätä miettimään mitä kaikkea jo teemme ja missä voimme vielä parantaa. Tämä prosessi konkretisoi tekemistämme yhä vahvemmaksi, kertoo Break Sokos Hotel Levin hotellijohtaja Lassi Lehosmaa.

– Sosiokulttuurisessa osiossa kävimme läpi yhteistyötä alueellisten ruoka- ja juomatoimijoiden sekä palveluntarjoajien, kuten ohjelmapalveluyrittäjien kanssa. Lisäksi tämän otsikon alla mietittiin henkilökunnan hyvinvointia, lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien lisäämistä, hyväntekeväisyystyötä sekä Levin yhteisössä mukana toimimista, Lehosmaa avaa yhtä tunnustuksen edellytyksenä olevaa osiota.

– Toimme hakemuksessamme esiin myös jatkuvan vastuullisuustyömme, josta hyvänä esimerkkinä ensimmäisenä Levillä saamamme Green Key -ympäristösertifiointi. Osuustoiminnallisena yrityksenä meille on sydämen asia pitää huoli Pohjois-Suomesta, sen luonnosta ja ihmisistä. Haluamme toimia itse vastuullisesti mutta myös mahdollistaa vieraillemme vastuullisen matkailukokemuksen. Kerromme muun muassa lapsivieraillemme Onni Oravan ympäristöpassilla, kuinka jokainen meistä voi ottaa luonnon ja ympäristön paremmin huomioon. Haluamme pitää omalta osaltamme huolen siitä, että Levi ja Kittilä, sekä koko Lappi säilyy yhtä upeana paikkana myös tulevaisuudessa, Lehosmaa toteaa.

– Toivottavasti tulevaisuudessa mahdollisimman moni Levin matkailuyritys lähtee mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan, jolloin koko Levin matkailualue voisi saada sertifikaatin. Se olisi mahtavaa ja siinä onnistutaan, kun tehdään yhdessä, Lehosmaa suitsuttaa.

Lisätietoja:

Lassi Lehosmaa, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Levi, +358 50 363 7660, lassi.lehosmaa@sok.fi