Levin alppikylässä sijaitsevassa Break Sokos Hotel Levillä aloitetaan hotellin asiakastilojen sekä ravintoloiden täydellinen uudistus. Uudistuksen työvaihe on tarkoitus aloittaa heti Levin kevätkauden päätyttyä 2.5. ja hotelli avataan uudelleen juhannusviikolla. Täydellisen uudistuksen saavat Kiisa ja Coffee House avautuvat hotellin mukana juhannukseksi ja uusi Grill It! -ravintola avaa ovensa elokuussa.

Coffee Housen keitaasta Grill It!:n lempeään tunnelmaan

Lokakuussa 2008 avautunut Break Sokos Hotel Levi on Sokos Hotels -ketjun pohjoisin hotelli ja sijaitsee aivan Levin Torin sydämessä. Nyt tehtävät uudistukset koskettavat pääasiallisesti hotellin ravintoloita sekä saunatiloja, jotka uudistetaan täydellisesti, mutta myös huoneissa tehdään samalla tarvittavia fiksauksia.

– Seuraamme asiakaspalautteita todella tarkasti ja näiden perusteella olemme tehneet päätöksiä uudistukseen. Levin Coffee House on aina ollut erittäin suosittu sekä matkailijoiden että paikallisten keskuudessa. Nyt Coffee House saa konseptiuudistuksen, jossa kahvilasta tulee nykyistäkin rennompi keidas, joka houkuttelee laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen maistuvaan maailmaan, Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi kertoo.

– Täysin uutena à la carte -ravintolana avaamme Leville nyt Grill It!:n, joka tuo tullessaan tunnelmallisen, hieman hämyisän ravintolan. Ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Grill It!:n sisustuksessa, nimensä mukaisesti, tulee näkymään ja tuntumaan hiiligrillin sävyt ja materiaalit. Takka ja öljylamput tuovat ihanan pehmeän valon ravintolaan. Grill It!:n myötä saadaan kylään iso ja upea, aurinkoisella paikalla sijaitseva terassi, jossa on ihana nauttia hyvästä ruoasta ja seurata elämää yhdessä Suomen suosituimmista vapaa-ajankeskuksista, Peltoniemi iloitsee.

– Ravintola Kiisa jatkaa toimintaansa hotellin aamiais- ja tilausravintolana sekä tarjoaa ruokailut ryhmille. Ravintolan sisustus saa kuitenkin täydellisen muodonmuutoksen. Jatkossa sisustuksessa korostuvat suomalaiseen sisustukseen yhdistettävät elementit kuten vaalea puu, harmoninen värimaailma sekä modernit Lappilaiset koristeaiheet, sanoo Break Sokos Hotel Levin hotellijohtaja Hilkka Lehtinen.

Luksusta saunatiloihin

Break Sokos Hotel Levin uudistuksessa myös saunat uudistetaan täydellisesti. Saunatilojen sisustuksessa tulee näkymään Lapin kivi ja kulta niin pukeutumis- kuin saunatiloissakin, unohtamatta ylellistä spa-tunnelmaa.

– Uudet saunatilat tulevat tarjoamaan vieraillemme ihanan tunnelman, jossa on helppo rauhoittua ja rentoutua täydellisesti. Yksityiskohdat on mietitty loppuun asti; esimerkiksi veden juontia varten pukeutumistiloista tulee löytymään kuksat vieraidemme käyttöön, Lehtinen kuvailee.

Break Sokos Hotel Levin Coffee Housen suunnittelusta vastaa Visionary Design Partners:in Jaana Ekman ja muiden ravintoloiden, hotellin vastaanoton sekä saunatilojen suunnittelusta vastaa Yozen Arkkitehdit.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Hilkka Lehtinen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Levi, +358 44 788 6101, hilkka.lehtinen@sok.fi

Reilun kahden vuoden odotus päättyy vihdoin, kun Osuuskauppa Arina avaa suositun Grill It! -ravintolan jälleen Ouluun. Uusia toimitiloja on etsitty pitkään ja tulevan kevään aikana Grill It! avaa ovensa Kauppakeskus Valkeassa, Gallerian kakkoskerroksessa.

Palavalla intohimolla grillattuihin elämyksiin

Aiemmin Vanhalla Paloasemalla sijainneella Grill It!:llä oli laaja kanta-asiakaskunta, joka on odottanut lempiravintolansa paluuta Ouluun. Vanhan Paloaseman Grill It! oli tunnettu myös valtakunnallisesti, sillä se valittiin S-ryhmän vuoden Grill It!:ksi useampana sulkemista edeltävänä vuotena.

Kauppakeskus Valkeaan avattava, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi tuleva Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.

– Viimeisten parin vuoden aikana olemme saaneet lukemattoman määrän asiakastoiveita ja -palautteita, jossa Grill It!:iä on toivottu takaisin Ouluun. Tästä syystä olemmekin iloisia, että pitkän etsimisen jälkeen olemme vihdoin löytäneet Grill It!:lle sopivat tilat Oulusta ja pääsemme avaamaan jälleen yhden suosituimmista ravintoloistamme, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Grill It! tulee täydentämään Valkean ravintolatarjontaa erityisesti illallispaikkana ja samalla saamme tuoda Valkeaan sunnuntaibrunssin, jota kuulemani mukaan moni asiakas on kaivannut takaisin kauppakeskuksen palveluvalikoimaan, Peltoniemi iloitsee.

– Rekrytointi Valkean Grill It!:iin avataan jo tammikuussa ja ravintola tulee työllistämään reilut 20 ravintola-alan huippuammattilaista. Grill It:n väelle viihtyisä tunnelma, loistava asiakaspalvelu sekä tarkkaan valitut ja pieteetillä valmistetut ruoka- ja juomatuotteet ovat kunnia asia, Peltoniemi lisää.

Tunnelmallinen ravintola perinteikkäällä ravintolapaikalla

Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Suosittu Grill It! täydentää loistavasti Kauppakeskus Valkean ravintolatarjontaa perinteikkäällä ravintolapaikalla. Moni oululainen varmasti muistaa samoista tiloissa sijainneen suositun pitsaravintolan jo 1980-luvun loppupuolelta ja nyt tilat uudistetaan täydellisesti Grill It!:in tarpeisiin. Tulevan ravintolan ikkunapaikoilta on mukava katsella vilkkaan Kesäkadun menoa.

– Gill It!:in sisustusta suunniteltaessa tärkeimpinä teemoina ovat olleet lämminhenkisyys ja tunnelmallisuus. Hiiligrillistä saimme inspiraatiota materiaalivalintoihin. Aito puu ja tiili lämmittävät koko tilaa. Pienet pilkahdukset kultaa mm. metalliverhoissa antavat tilaan luksuksen tuntua ja välkkyvät kauniisti takkatulen loisteessa. Kokolattiamaton hiilikuvio ja keramiikkavalaisimet jatkavat sisustuksen linjaa, YOZEN Arkkitehtien Kate Salminen ja Paula Kouri kertovat.

Ouluun avattava Grill It!:n sisarravintolat löytyvät Espoosta, Kolilta, Tampereelta ja Turusta.

 

Lisätietoja: 

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Tiedekeskus Tietomaa marssittaa dinosaurukset Limingantulliin ensi vuoden tammikuussa, kun Oulun SuperParkin yhteyteen avataan Dinosauria-näyttely. Lippujen ennakkomyynti käynnistyy jo joulukuussa Tietomaan verkkokaupassa.

SuperParkin kylkeen saapuva näyttely sisältää parinkymmentä liikkuvaa dinosaurushahmoa. Joukossa ovat muun muassa hurja allosaurus, harjalisko stegosaurus, sarvipäinen carnotaurus sekä tietenkin mahtava tyrannosaurus – itse T-rex! Näyttely vie katsojat halki menneisyyden aina aikaiselta jurakaudelta 190 miljoonaa vuotta sitten lähelle dinosaurusten ajan päättymistä myöhäiselle liitukaudelle 65 miljoonaa vuotta sitten.

– Kyseessä on isoin Suomessa koskaan ollut dinosaurusnäyttely. Se on ollut esillä aikaisemin Euroopassa vain Norjassa. Näyttelyn kanssa Tietomaassa alkaa pyöriä myös Titanosaurus-niminen jättielokuva, mitä voi katsoa Tietomaan sulkeuduttua myös Dinosauria-näyttelyssä. Näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti tai opastettuna. Opastukset ajoittuvat viikonloppuihin ja sesonkiaikoihin.  Ryhmille on saatavilla aina varauksesta näyttelyopastus. Dinosauria-näyttelyllä haluamme toimia koko perheen matkakohteena silloinkin, kun Tietomaa menee remontin ajaksi kiinni, kertoo museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

Näyttely avataan 23.1.2023 ja se on esillä SuperParkin yhteydessä vuoden 2024 huhtikuun loppuun saakka. Näyttelyn yhteyteen avataan myös Tietomaan ylläpitämä dinosaurus- ja tiedeaiheisten tuotteiden kauppa.

– Olemme innoissamme, kun saamme näyttelyn Terminaaliin ja SuperParkin naapuriin, minkä seurauksena tulemme tekemään vahvasti yhteistyötä näiden kahden kohteen välillä. Yhteistyö Dinosaurian, SuperPark puiston ja Robson’s -ravintolan välillä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää kohteet samalle reissulle, niin luokkaretkillä kuin perheen tai ystäväporukoiden kesken, Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi iloitsee.

Liput näyttelyyn tulevat ennakkomyyntiin Tietomaan verkkokauppaan joulukuussa. Lipunmyynti käynnistyy näyttelyn avajaispäivänä myös Terminaalin tiloissa. Dinosauria on meksikolaisen Dinosauriosmexico:n tuotantoa ja Suomeen se siirtyy Norjasta tiedekeskus Inspiriasta.

 

Lisätietoja:

Tiedekeskus Tietomaa, Sampo Puoskari, yhteistyökoordinaattori, 044 7031 342, sampo.puoskari@ouka.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Oulussa 3.9. järjestetyssä valtakunnallisessa S-Päällikköpäivässä palkittiin kaikkiaan 19 työssään menestynyttä Ässäpäällikköä. Palkittujen S-ryhmän päälliköiden joukossa olivat myös Sokos Oulun myyntipäällikkö Katja Ikäheimonen ja Original Sokos Hotel Arinan keittiöiden keittiöpäällikkö Mika Jokinen.

Ässäpäällikkö-tunnustukset jaettiin joka toinen vuosi järjestettävässä valtakunnallisessa S-ryhmän päällikköpäivässä, johon osallistui tällä kertaa n. 1 100 esihenkilöä S-ryhmän alueosuuskaupoista ja SOK-yhtymästä. Ouluhallissa pidetyssä S-päällikköpäivässä teemana oli tällä kertaa ”Uskallan, Arvostan, Toteutan – S-ryhmäläiset johtamislupaukset”.

Kehittävää otetta, tavoitteellisuutta ja ihmisläheistä johtamista

Osuuskauppa Arinalta palkittiin kaksi esihenkilöä Ässäpäällikkö-palkinnolla. Erikoistavarakaupasta palkittiin Katja Ikäheimonen, joka toimii myyntipäällikkönä Oulun Sokoksella vastaten miesten-, kodin- ja lastenosastoista. Katjalla on vankka kokemus eri ketjujen toiminnasta ja hän on arvostettu sparrailukaveri kollegoidensa keskuudessa.

– Katjan osastoilla asiakkaiden tyytyväisyys näkyy paitsi positiivisissa asiakaspalautteissa mutta myös kasvaneena myyntinä. Esimerkiksi miesten- ja kodinosastot ovat olleet useina vuosina Sokoksien parhaimmistoa. Katjan ja tiiminsä huikean ammattitaidon ansiosta Sokos-ketjun ainoa lastenosasto on osoittautunut mahtavaksi lisäksi Oulun Sokoksen asiakkaille. Katja on tavoitteellinen asiakaspalvelun suhteen eikä tyydy hyvään tasoon vaan tavoittelee tiiminsä kanssa ketjun parasta asiakastyytyväisyyttä, kertoo toimialajohtaja Mikko Polso.

– Arvojemme mukaisesti Katja vie monikulttuurista työyhteisöä rohkeasti eteenpäin mahtavin tuloksin. Hän on toiminut esihenkilönä jo yli parikymmentä vuotta ja Katjaa kiitellään empaattiseksi esihenkilöksi, joka ottaa haastavatkin tilanteet aina ammattimaisen rauhallisesti. Jokainen tiimin jäsen on hänen työryhmässään yhtä arvostettu ja merkittävässä roolissa tiimin onnistumisen kannalta, henkilöstöjohtaja Minna Salonen kehuu.

Toinen Arinan palkittu Ässäpäällikkö on keittiöpäällikkö Mika Jokinen, joka vastaa Original Sokos Hotel Arinan ravintoloiden; aamiaisen, Frans & Camillen, Amarillon ja VENNin keittiötoimintojen johtamisesta.

– Mikan sydäntä lähellä ovat henkilöstön työn sujuminen ja hyvinvointi sekä erinomainen ruokatuotteen maku ja koko asiakaskokemus. Omien ravintoloidensa lisäksi Mika on osallistunut aktiivisesti koko S-ryhmän ravintolaketjujen ruokalistojen ja ruoka-annosten kehittämiseen asiakkaidemme onnellistamiseksi. Myös Mika tunnetaan kollegoidensa joukossa loistavana sparrikumppanina ja hänet tunnetaan toimeenpanevana ja rohkeana päätöksentekijänä. Tavoitteellisena päällikkönä hän ymmärtää miten asiakkaiden tyytyväisyys vaikuttaa ravintolan menestykseen, sanoo toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Mika on loistava esimerkki siitä, miten #YksiYhteinenArina toteutuu käytännössä. Hän reagoi rohkeasti ja nopeasti uusiin ja vaikeisiinkin asioihin ja sopeuttaa toiminnan kulloiseenkin tilanteeseen. Mika on toiminut esimerkillisesti yli toimialarajojemme ajatellen sekä henkilöstön hyvinvointia että loistavaa asiakaskokemusta, Salonen kiittelee.

– Mika ja Katja ovat loistavia esimerkkejä arinalaisista esihenkilöistä. Molemmat ovat toimialoilta, joita korona kuritti vahvasti ja siitä huolimatta he ovat onnistuneet tiimiensä kanssa upeasti. Tällaiset onnistumiset eivät ole sattumaa, vaan seurausta pitkäjänteisestä ja laadukkaasta toiminnasta sekä suurella sydämellä ja ihmisläheisesti tehdystä työstä. Olemme todella ylpeitä sekä Katjasta ja Mikasta mutta myös heidän tiimeistään. Upea tunnustus, iloitsee Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

 

Lisätietoja: 

Minna Salonen, henkilöstöjohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi
Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

KTM Ulla Peltoniemi on toiminut Arinan johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2005 alkaen, vastaten Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupasta. Vastuualue laajeni 1.9. alkaen sisältämään Maran lisäksi ABC-toimialan ja erikoistavarakaupan Sokos-, Emotion- ja Tälläämö-ketjujen liiketoiminnat. Toimialajohtaja Mikko Polso keskittyy Arinan suurimpaan toimialaan marketkauppaan. Jari Karjalainen siirtyy Arinasta seuraavaan elämänvaiheeseen.

Vastuualuelaajennus tukee Arinan päivitettävän strategian toimeenpanoa. Ullan johdolla haetaan synergiaetuja sekä erikoiskaupan ketjujen ja Maran vahvoista palvelukulttuureista että ABC:n ja Maran ravintokaupasta, vahvistaen Arinan keskeistä strategian painopistealuetta asiakaskokemuksen kehittämistä.

Ulla on kokenut ihmisjohtaja ja Mara-osaaja. Ulla on käynyt S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen ja täydentänyt osaamistaan mm. strategia- ja palvelumuotoiluopinnoilla. Ulla on toiminut vuodesta 2014 alkaen Oulun Matkailu Oy:n puheenjohtajana.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, erikoistavarakauppa sekä ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Oululle uusi ravintolakonsepti – VENN – avasi ovensa torstaina kesäkuun viimeinen päivä Original Sokos Hotel Arinan kortteliin. Avajaispäivä toi paikalle ison joukon ihastelijoita ja uudesta konseptista kiinnostuneita oululaisia. VENN on selkeästi toivottu lisäys Oulun ravintoloiden joukkoon omalla vinkeällä teemallansa.

Oulun VENN-ravintolan avajaistiimi / Kuva: Harri Rauhanummi, Linnan Juhlakuva

Elämässä ei ole mitään niin arvokasta kuin ystävät, viini ja ruoka

Oulun VENN ravintolan avajaisia vietettiin torstaina 30.6. menestyksekkäästi. Avajaisissa VENNin slogan eli ”viiniä ja ystäviä” pääsi välittömästi tositoimiin, sillä asiakasvirran vuoksi löysivät varmasti tutut ja tuntemattomatkin toisensa samoista pöydistä. Avajaispäivänä tunnelmasta pystyi aistimaan ihastuneita huudahduksia ja paljon naurua aina puoleen yöhön saakka.

Original Sokos Hotel Arinan kortteliin avautunut ravintola VENN työllistää 10 henkilöä ja tarjolla on asiakaspaikkoja 90:lle henkilölle. Hotellin korttelissa ravintolapalveluja tarjoavat VENNin lisäksi myös Frans&Camille ja Amarillo.

– Upean henkilökunnan toteuttama VENNin rento tunnelma, erinomainen juomavalikoima ja ruokalista uutuuksineen täydentää hienosti Original Sokos Hotel Arinan palveluita. Nyt täysin uudistunut kortteli on täynnä oululaista elämää josta pääsevät nauttimaan myös hotellivieraat, kertoo hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

VENNissä ei pönötetä

VENN on sosiaalisesti rikasta elämää viettävien ihmisten kantapaikka, jonka sisustus, tarkkaan valitut juomat ja monipuolinen, kevyt ruokalista kutsuvat oululaiset nauttimaan arjesta ja juhlasta ystävien kera. VENNin loputtomat viinitankit, All day Brunch sekä VENNSDAY -konsepti tuovatkin mukanaan Ouluun jotain täysin uutta.

– VENN täydentää Oulun ravintolatarjoomaa rennolla otteella. Tarjoamme oululaisille olohuoneen, jonne on helppo tulla ystävien kanssa viihtymään ja nauttimaan ihanista juomista ja herkullisesta ruoasta, toteaa VENN ravintoloiden ketjupäällikkö Kati Piispanen.

Ouluun avattu VENN on kuudes konseptin ravintoloista. VENN ravintoloita löytyy jo ennestään Helsingistä, Kotkasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä sekä Vaasasta.

Lisätietoja:

Päivi Kaarlela
hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina

+358 50 431 0510
paivi.kaarlela@sok.fi

Uudelta liikepaikalta, Kauppakeskus Valkean Kesäkadulta löytyvä Coffee House keräsi tuvan täyteen ihastelijoita heti ovien avauduttua. Oulun katukuvan tuttua klassikkokahvilaa oli selkeästi odotettu innolla Kauppakeskuksessa niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin puolesta.

Rentoa tunnelmaa ja patio Kesäkadulla

Uusi Coffee House tarjoaa monipuolisen kattauksen syötävää ja juotavaa kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun. Erittäin suosittu, nyt kolmannella liikepaikallaan toimiva Coffee House on palvellut Oulussa jo vuodesta 2006 ja on siten yksi vanhimpia yhä toiminnassa olevia kahviloita Oulun katukuvassa.

Uusi sijainti tarjoaa myös Coffee Housen asiakkaille mahdollisuuden nauttia ympäri vuoden rennosta patiotunnelmasta Kauppakeskus Valkean lämmitetyllä Kesäkadulla. Kesäkadulta löytyvät jo entuudestaan tutut Bacaro Doppio ja La Torrefazione, joiden rinnalle 87 paikkainen Coffee House sopii omalla konseptillaan erinomaisesti täydentämään Valkean kahvilatarjontaa. Uudella paikalla avattu Coffee House työllistää nyt 15 työntekijää, joista kolme on uusia arinalaisia.

– Olemme iloisia, että pääsimme avaamaan Coffee Housen näin upealle paikalle Bacaro Doppion rinnalle. Molemmilla kahviloilla on nyt arvoisensa paikka ja ne ovat loistavasti oululaisten kulkureittien varrella, olitpa sitten ohikulkumatkalla tai haluat istua alas nauttimaan Kesäkadun mukavasta tunnelmasta laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen kera. Coffee House tarjoaa erityisen monipuolisen valikoiman upeita herkkukahveja, joista erityisesti nuoriso nauttii, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

Muutto ja muodonmuutos

Coffee House sulki ovensa vanhalla paikallaan Pakkahuoneenkadulla vain muutama päivä sitten, tarkemmin viime viikon sunnuntaina. Original Sokos Hotel Arinan kyljessä palvellut kahvila luovutti tilansa Ouluun rantautuvan Ravintola VENNin käyttöön ja siirtyi keskelle kauppakeskuksen sykettä. Uusi paikka kauppakeskuksen kivijalassa tulee elävöittämään entisestään Kauppakeskus Valkean eläväistä kesäkatua. Kahvila sijoittuu Valkeassa pohjoisen pääsisäänkäynnin viereen.

Muuton mukana myös Coffee Housen sisustus koki muodonmuutoksen. Sisustussuunnittelusta vastasi Helsinkiläinen Visionary Design Partners, joka on monien S-ryhmän kahviloiden ja ravintoloiden muodonmuutosten taustalla. Coffee Housen sisustukseen haluttiin raikkailla väreillä ja runsaalla vihersisustuksella tuoda biofiilistä sekä luonnonmukaista tunnelmaa. Moniaistista ja rauhoittavaa kokemusta on luotu tilaan luonnonmateriaaleilla, luonnollisilla värisävyillä, laatoilla, puulla sekä rottinkisilla kalusteilla – kuin myös runsaalla vihersisustuksella. Synteettisten pintojen vaihtaminen aitoon puuhun, nahkaan, kiveen ja pehmeisiin samettikankaisiin luo lämpimän ja rauhoittavan tilan keskellä ruuhkaista kaupunkiympäristöä.

– Luontoon viittaavat elementit sisätiloissa saavat meidät voimaan paremmin. Tilojen on kestettävä aikaa, nojattava kestävään kehitykseen sekä kierrätyksen periaatteeseen minkä vuoksi käytimme suunnittelussamme vain aitoja materiaaleja, jotka vanhenevat kauniisti, selittää Visionary Design Partners Oy:n designer Jaana Ekman.

– Vuosien varrella tehty yhteistyö Arinalaisten kanssa on aina ollut hedelmällistä ja helppoa. Yhteistyömme aikanaan Ouluun avatun Amarillonkin osalta oli hyvin helppoa ja sujuvaa sekä ammattimaista. Arinalaisten ystävällisyys ja hieno yhteistyökyky ja halu suunnittelutoimistojen kanssa on esimerkillistä ja me VDPHelsingissä olemme enemmän kuin iloisia yhteistyöstä eri projekteissa, Ekman lisää.

Lisätietoa:

Original Sokos Hotel Arinan lokakuussa 2020 alkanut peruskorjaus ja uudistus on nyt 1,5 vuoden jälkeen valmis. Huoneiden uudistus toteutettiin kolmessa eri vaiheessa ja sujuva yhteistyö urakoitsijan sekä asiakkaiden kanssa mahdollisti hotellin ovien auki pysymisen vieraille koko uudistuksen ajan. Huoneuudistuksen yhteydessä uudistettiin myös hotellin kuntosali, leikkitila, asiakassaunat, hissiaulat ja vastaanotto.

Ulla Peltoniemi ja Päivi Kaarlela uudistuneen aulan avajaisissa / Heikki Salmi, Kaari Photography

Jokaiselle jotakin, kaikille tunnelmaa oululaisesta elämänmenosta

Original Sokos Hotel Arinan uudistuksessa taustalla on ollut alusta saakka oululaisuuden ja Oulun elävän kulttuuriperinnön kunnioittaminen. Ihastusta hotellivieraiden keskuudessa ovat aiheuttaneet erityisesti hotellihuoneiden tunnelmat, joista jokaiselle löytyy omat ihailijansa.

– Paikallista muotoilua ja käsityötä kunnioittavat yksityiskohdat on jopa jouduttu listaamaan, jotta vastaanotosta osataan kertoa, mistä esimerkiksi Terva-huoneen Toripolliisi-patsaita saattaa tilata. Niin ihastuneita vieraamme ovat olleet huoneisiin ja niiden tunnelmiin, kertoo hotellijohtaja Päivi Kaarlela.

Huoneuudistus ja oululaisuuden näkyminen huoneissa on kiinnostanut asiakkaiden lisäksi myös yhteistyökumppaneita. Uudistunutta hotellia on haluttu tulla erikseen yhteistyökumppaneiden sekä heidän sidosryhmiensä toimesta katsomaan ja myös erinäiset verkostot ovat vierailleet katsomassa korttelin tarjontaa uudistuksen aikana sekä uudistuksen valmistuttua.

Työvoimaa ja osaamista Oulusta

Original Sokos Hotel Arinan uudistus toteutettiin yhdessä pohjoissuomalaisten toimijoiden kanssa ja sen luoma työllistämisvaikutus alueella oli 40 henkilötyövuotta. Remontin rakennus- ja LVI-osuudesta vastasi Movitek Oy, sähköurakasta OAT Oy ja kiintokalusteista Kiimingin kaluste Oy. Sisustussuunnittelusta vastasi oululainen PAVE Arkkitehdit Oy.

– Lähdimme luomaan selkeästi oululaista mutta samalla kansainvälisen tason designhotellifiilistä. Halusimme välttää trendikliseitä ja suunnitella aikaa kestävän arkkitehtuurin ja sisustuksen, josta löytyy selkeä punainen lanka sekä Oululaisista tarinoista että pohjoissuomalaisuudesta. Rapsuttelimme esiin aitoa oululaisuutta ja sen elementtejä, joiden kautta löytyivät huoneiden tunnelmat Lohi, Terva ja Kesäyö. Original Sokos Hotel Arinan uudistus on osa pidempään jatkunutta yhteistyötä ja on hienoa, että arinalaisilta on löytynyt uskallusta tehdä rohkeitakin ratkaisuja, sanoo PAVE Arkkitehtien Pave Mikkonen.

Vaikka hotellin pinnat uudistettiin täydellisesti, toteutettiin huoneuudistus silti vastuullisesti painottaen kestäviä materiaaleja ja esimerkiksi osa kalusteista kunnostettiin uudestaan paikallisten käsityöläisten toimesta. Vastuullisuus näkyy myös kiinteistöön tehdyissä energiaoptimointipäätöksissä ja huomattavia vastuullisia uudistuksia on nähtävissä joka puolella hotellia. Uudistuksen yhteydessä muun muassa lisättiin ilmanvaihtojärjestelmien lämmöntalteenottoa, jota käytetään käyttöveden ja kiinteistön lämmitykseen, sekä huoneiden valaistus ja ilmastointi ohjelmoitiin kytkeytymään energiansäästötilaan asiakkaan poistuessa huoneesta. Green Key -ympäristömerkin mukaisesti myös veden virtauma saatiin optimaaliseksi vaihtamalla kaikkiin kylpyhuoneisiin sadesuihkut kuitenkaan poistamatta miellyttävää suihkukokemusta.

Asiakastyytyväisyys reilussa kasvussa

Vaikka hotelli pysyi auki asiakkaille koko uudistuksen ajan, remontista ei tullut valituksia ja asiakastyytyväisyys (NPS) on noussut voimakkaasti koko ajan. Asiakaskokemus on parantunut ja runsaasti kiitosta on kerännyt uusitut saunatilat, iso lasten leikkialue ja kuntosali, jotka vastaavat monipuolisen asiakaskunnan tarpeisiin.

– Oululainen kulttuuri elää vahvana Original Sokos Hotel Arinassa, minkä vuoksi odotammekin innolla 2026 kulttuuripääkaupunkiaikaa. Uudistus tehtiin myös silmällä pitäen Oulu2026-hanketta. Kaikki terva-, lohi- ja kesäyö -huoneemme ovat nyt valmiita ottamaan vieraamme tunnelmalliseen syleilyynsä. Lämpimästi tervetuloa, toivottaa Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Original Sokos Hotel Arinan katon alla olevat ravintolat uudistettiin jo aiemmin vuosien 2016-2017 aikana, mutta viimeisen pisteen iin päälle korttelin uudistuksessa tuo kesäkuussa avattava ravintola VENN.

Lisätietoa:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina
puh. 050 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemiskauppa
puh. 050 051 6855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Vuosittain järjestettävässä PRO-gaalassa palkittiin Suomen kovimmat ravintola- ja keittiöalan ammattilaiset. Torstaina 21.4. Helsingin Messukeskukseen kokoontui peräti 800 PRO-vierasta seuraamaan palkintojen jakoa 15 eri sarjassa. Vuoden kahvilatyöntekijäksi valittiin Oulun Coffee Housen Susanna Karppinen.

Vuosittaisia PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin. Horeca-alan tunnustuspalkittavan tärkein ominaisuus on asenne.

– Alamme tarvitsee esikuvia. PRO-gaalan voittajat ovat esikuvia. Mihin tähtäämme? Aina erinomaiseen suoritukseen. Voittajat ruokkivat mielikuvaa erinomaisesta, yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Tällaisesta suorituksesta on syytä palkita, kertoo tuomariston puheenjohtaja Mikko Paukkonen PRO-gaalan tiedotteessa.

Poikkeuksellisen iso osa ehdokkaista oli tänä vuonna pääkaupunkiseudulta, joten suuri osa palkinnoista jäi Helsinkiin. Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravintolatoimialalta kilpailun finalistien joukkoon pääsi Oulun Coffee Housen vuoropäällikkö Susanna Karppinen. PRO-gaalan tiedotteessa sydämelliseksi tituleerattu Susanna kävi noutamassa voittopystin 800 PRO-vieraan edessä Helsingissä.

– Parasta työssä on asiakaspalvelu, siinä voi haastaa itsensä päivittäin tekemään vielä piirun verran paremmin. Työn iloa tuovat myös vaihtelevat työpäivät ja huikea työyhteisö. Tämä voitto on upea palkinto liki 30 vuoden ammattilaisurasta, toteaa Karppinen.

Tänä vuonna Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravintolatoimialan ammattilaisia on palkittu useaan kertaan. Vuoden S-Bossiksi valittiin Rovaniemen Amarillon ja Frans & Chérie -ravintoloiden ravintolapäällikkö Miika Huhtaniska. Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujia maaliskuun alussa ja palkittujen joukossa olivat Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi sekä Break Sokos Hotel Levi.

 

Lisätietoa:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina
puh. 050 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Original Sokos Hotel Arinan korttelissa palvellut Coffee House siirtyy Kauppakeskus Valkean Kesäkadulle täydentämään kauppakeskuksen kahvilatarjontaa. Coffee Housen nykyisen liiketilan paikalle Pakkahuoneenkadulle avataan Oululle täysin uusi tuttavuus, ravintola VENN.

– On ilo saada tuoda VENN Ouluun. VENNissä yhdistyvät upeasti rento tunnelma, ystävät, hyvä viini ja ruoka. Kesäkadulle siirtyvä Coffee House taas puolestaan täydentää loistavasti Valkean kahvilatarjontaa, kertoo Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Original Sokos Hotel Arinan kortteliin avattava ravintola VENN tulee työllistämään 10 henkilöä ja mahdollistaa 90 asiakaspaikkaa. Hotellin korttelissa ravintolapalveluja tarjoavat tällä hetkellä Frans&Camille, Amarillo sekä toistaiseksi myös Coffee House. Coffee House aloittaa uudella paikallaan Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla 2.6.2022 vapauttaen tilan VENN ravintolan rakentamiselle. Viinibaari VENN avataan kesäkuun lopulla.

– Kesällä avattava VENN täydentää loistavasti Original Sokos Hotel Arinan ravintolatarjontaa. VENNin rentoon tunnelmaan on helppo piipahtaa drinkille ja pienelle purtavalle tai ystäviä tapaamaan niin oululaisten kuin hotellivieraidenkin. Uuden viinibaari VENNin avauksen myötä saamme kortteliimme entistä enemmän oululaista elämää, sanoo hotellijohtaja Päivi Kaarlela.

Rekrytointi VENNiin on parhaillaan käynnissä. VENN etsii joukkoonsa vuoropäällikköä sekä tarjoilijoita.

VENN on sosiaalisesti rikasta elämää viettävien ihmisten kantapaikka, jonka sisustus, tarkkaan valitut juomat ja monipuolinen, kevyt ruokalista kutsuu oululaiset nauttimaan arjesta ja juhlasta ystävien kera. VENN ravintoloita löytyy kesällä avattavan Oulun ravintolan lisäksi myös Helsingistä, Kotkasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä sekä Vaasasta.

 

Lisätietoa:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina
puh. 050 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemiskauppa
puh. 050 051 6855, ulla.peltoniemi@sok.fi