Osuuskauppa Arinan hallitus vahvisti perjantaina 29.9.2023 pidetyssä kokouksessa investointipäätöksen Raaheen rakennettavasta Prismakeskuksesta. Rakentamaan toivotaan päästävän keväällä 2024 ja suunnitelman mukaan Prisman avajaisia vietettäisiin loppuvuodesta 2025. Toteutuessaan investointi on n. 30 miljoonaa euroa.
Prismakeskus Mettalanmäelle – keskustaan S-market
Arina on jo aiemmin hankkinut omistukseensa Raahen Portti Oy -yhtiön koko osakekannan. Raahen Portti Oy omistaa Mettalanmäellä sijaitsevan liiketontin. Raahen Portti Oy on lisäksi sopinut Raahen kaupungin kanssa lisämääräalan hankinnasta Mettalanmäeltä. Nyt odotetaan asemakaavasta poikkeamis- ja rakennuslupien etenemistä sekä lisämääräalan kaupan toteutumista.
– Lupaprosessien valmistumista odotellessa varaudumme jo rakentamiseen rakennuksen suunnittelulla ja urakoiden kilpailutuksella. Kyseessä on iso projekti, jonka työllistämisvaikutus talousalueella tulee olemaan arviolta 50 henkilötyövuotta, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola.
– Prismakeskuksen rakentaminen ja nykyisen keskustan Prisman uudistaminen laajalla valikoimalla palvelevaksi, nykyaikaiseksi S-marketiksi ovat merkittäviä panostuksia Arinalle ja talousalueelle. Uusi Prismakeskus lisää Raahen alueen vetovoimaa entisestään ja tulee palvelemaan myös Valtatiellä 8 matkustavia. Samalla olemme sitoutuneet olemaan mukana Raahen keskustan kehittämisessä ja haluamme Prisman lisäksi tarjota myös keskustassa asioiville laadukkaan ruokakaupan. Tähän tarpeeseen nykyaikainen S-market pystyy vastamaan loistavasti, Kokkola lisää.
Kesän aikana Mettalanmäen alueella tehtiin lepakkoselvitys, jonka kolmen maastokäynnin yhteydessä havaittiin yksittäinen saalistava yksilö. Selvityksissä ei käynyt ilmi, että alueella olisi lepakoiden lisääntymis- tai levähdyspaikkoja ja todettu lepakkohavainto on luokiteltu luokkaan ”III, muu lepakoiden käyttämä alue.” Rakennettavan Prismakeskuksen suunnitelmaan on jätetty puistomainen suojavyöhyke rakennusalueen ja lepakkohavaintopaikan sekä erillisen saalistusalueen väliin.
Prismakeskukseen monipuoliset palvelut
Mettalanmäelle avattava Prisma mahdollistaa laajat valikoimat, lähiseudun edullisimman ostoskorin sekä monipuoliset palvelut. Nykyinen Prisma avattiin vuonna 2007, sen toimittua aiemmin S-markettina, ja nyt seinät ovat tulleet vastaan.
– Uudessa Prismakeskuksessa voimme vastata raahelaisten ja lähiseudun asiakkaidemme tarpeisiin entistä paremmin monipuolisemmalla tuote- ja palveluvalikoimalla, edullista hintaa unohtamatta. Uuden Prisman myötä voimme tuoda Raaheen toivotun ruoan verkkokaupan ja laajentaa Asiakasomistapalvelu ja S-Pankki-pistettä nykyisestä. Pelkästään Prisman ja ruoan verkkokaupan osalta lisärekrytoinnin tarve tulee olemaan noin 50 uudelle työntekijälle, Kokkola toteaa.
Mikäli Prismakeskus päästään rakentamaan, mahdollistaa se Raaheen myös muita palveluita sekä Arinalta että muilta toimijoilta.
– Lähiseudun asiakkaat ovat toivoneet jo pitkään Raaheen Arinan ravintolapalveluita. Suunnitelmamme on avata Prismakeskukseen Ravintolamaailma, joka koostuu Pizza & Buffa -ravintolasta sekä kahvila Pressosta. Lisäksi Prismakeskukseen avattaisiin suurta suosiota Oulun, Kempeleen, Kemin ja Rovaniemen seuduilla nauttiva Tälläämö-ketjun parturi-kampaamo ja kauneushoitola. Piha-alueelle avattaisiin ABC-polttoneste- ja ABC-latausasemat sekä ABC CarWash. Näihin toimipaikkoihin tullaan rekrytoimaan 25 uutta työntekijää, sanoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.
– Prismakeskukseen rakennetaan tiloja myös muille toimijoille, jolloin palvelutarjonta paranee entisestään. Haluamme helpottaa asiakkaidemme elämää tarjoamalla monipuoliset palvelut yhden katon alla, Kokkola toteaa.
Lisätietoja:
Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Osuuskauppa Arina avaa Kauppakeskus Valkeaan Babista-ravintola tammikuun aikana nykyisen Fafa’sin paikalle. Babista on S-ryhmän uusin ravintolakonsepti, joka haluaa mullistaa suomalaisen kebab-kulttuurin. Oulun toimipaikka tulee olemaan Suomen kolmas Babista.
Suomen ensimmäisestä Babistasta, Mikkelistä, saadut positiiviset palautteet ovat saaneet myös arinalaiset odottamaan innolla uuden ravintolan avaamista Ouluun.
– On mahtavaa saada Ouluun uusi konsepti, joka nostaa kebabin uudelle tasolle. Babistassa haluamme tarjota kebabia ravintolamiljöössä ja uskon, että juuri tällaiselle meillä Oulussa on tarvetta. Valkean Babista tulee olemaan ravintola, johon on helppo poiketa ja jäädä fiilistelemään pidemmäksikin aikaa, kertoo toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.
– Babista haluaa muuttaa sen, miten ihmiset ajattelevat kebabia. Babista uskoo kebabiin, joka on raikkaampaa, terveellisempää, mutta silti ehdottoman herkullista. Annosten perustana on laadukas liha. Lisäksi Babista tarjoaa kana- ja Vöner-annoksia ja kaikki annokset ovat myös muokattavissa vegaanisiksi, sanoo ryhmäpäällikkö Milla Sointu.
– Valkean Babistaan voit tulla syömään paikanpäälle, tilata annoksia mukaan ja tietenkin tilata annokset suoraan kotiin Foodoran kautta, Sointu lisää.
Fafa’s toimipaikat Valkeassa ja Limingantullissa lopettavat toimintansa 31.12.2023. Molempien Fafa’sien henkilökunnat siirtyvät työskentelemään uudessa Babista-ravintolassa.
Lisätietoja:
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Milla Sointu, ryhmäpäällikkö, +358 50 543 6797, milla.sointu@sok.fi
Original Sokos Hotel Vaakunalle, Osuuskauppa Arinan Rovaniemellä sijaitsevalle hotellikokonaisuudelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki 10.8.2023 osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.
Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Original Sokos Hotel Vaakunan väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi hotellin toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.
– Haluamme tarjota vieraillemme vierailukokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä ja osa asiakkaan vierailua. Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme osalta ympäristökuormitusta ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi. Tästä syystä nyt myönnetty tunnustus, jota Sustainable Travel Finland -merkki edustaa, saa meidät erittäin iloiseksi ja on tärkeä koko meidän talollemme, toteaa hotellinjohtaja Tiina Määttä.
– Haluamme Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunassa olla luomassa kestävää matkailualaa Lapissa ja innostaa myös muita toimijoita, asiakkaita ja henkilöstöä osallistumaan kestävän kehityksen toimiin. Hotellillamme on ollut jo pitkään Green Key -sertifikaatti, joten Sustainable Travel Finland -tunnus on luonnollinen jatkumo vastuullisuuden kokonaisvaltaiselle kehittämiselle, kertoo vastaanottopäällikkö Nina Hautamäki.
– Työ ei kuitenkaan pääty tähän. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja asetamme uusia tavoitteita vuosittain. Toimintamme pohjautuu vahvasti ajatukseen, että voimme vaikuttaa asioihin jokapäiväisillä valinnoilla ja teoilla, kun pyrimme osaltamme vähentämään ja kierrättämään. Myös asiakkaiden ja henkilökunnan laajempi osallistaminen ja vastuullisuusasioista viestiminen ovat keskeisiä tekemisiä tulevaisuudessa, sanoo vuoropäällikkö Annukka Raasakka.
Lisätietoja:
Tiina Määttä, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, +358 44 788 5830, tiina.maatta@sok.fi
Levin alppikylässä sijaitsevassa Break Sokos Hotel Levillä on toteutettu ensimmäinen mittava uudistus avausvuoden 2008 jälkeen. Ravintola Kiisa ja Coffee House ovat avanneet ovensa kesäkuussa, ja uuden Grill it! -ravintolan avajaisia vietettiin 10.8.
Harmonisesta värimaailmasta raikkaisiin väreihin ja vihersisustukseen
Break Sokos Hotel Levi on Sokos Hotels -ketjun pohjoisin hotelli ja sijaitsee aivan Levin Torin sydämessä. Tehdyt uudistukset koskevat pääasiallisesti hotellin ravintoloita sekä saunatiloja. Myös vastaanotto ja aula ovat saaneet uuden ilmeen ja hotellihuoneissa on tehty tarvittavia kunnostustöitä.
– Kiisan sisustuksessa korostuvat suomalaiset elementit kuten vaalea puu, harmoninen värimaailma sekä modernit lappilaiset koristeaiheet. Matkailijoiden ja paikallisten suosiossa olevaa Coffee Housea voisi puolestaan kuvailla rennoksi keitaaksi, jossa yhdistyvät raikkaat värit, runsas vihersisustus sekä laadukkaat kahvilatuotteet, Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi kuvailee.
Hetkiä ja makuja palavalla intohimolla
Täysin uutena ravintolana Leville on avattu Grill it!, joka tarjoaa herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia À la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Nimensä mukaisesti Grill it:n sisustuksessa näkyy ja tuntuu hiiligrillin sävyt ja materiaalit. Takka ja öljylamput tuovat ihanan tunnelman ravintolaan.
– Grill it! tuo mukanaan menut, joista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun viinipaketteja unohtamatta. Haluamme päästä tarjoamaan paikallisille ja kauempaa tuleville vieraillemme hetkiä ja makuja palavalla intohimolla, ravintolapäällikkö Annika Moisio toteaa.
– Uuden ravintolan myötä kylään on saatu myös iso ja upea, aurinkoisella paikalla sijaitseva terassi, jossa voi nauttia hyvästä ruoasta ja seurata elämää Levin ytimessä. Kaikkiaan Grill it:ssä on asiakaspaikkoja yhteensä 120, Break Sokos Hotel Levin hotellinjohtaja Hilkka Lehtinen kertoo.
Luksusta saunatiloihin
Myös Break Sokos Hotel Levin saunatilat on uudistettu täydellisesti. Saunatilojen tummanpuhuvassa sisustuksessa näkyvät Lapin kivi ja kullanhohtoinen sekä ylellinen spa-tunnelma.
– Saunatilat tarjoavat vieraillemme erityisen tilan, jossa on helppo rauhoittua ja rentoutua täydellisesti. Yksityiskohdat on mietitty loppuun asti. Saunoissa on muun muassa avantosuihkut, joiden myötä asiakkaamme pääsevät nauttimaan kylmähoidon hyödyistä miellyttävästi ja helposti, Lehtinen kertoo.
Ravintoloiden, hotellin vastaanoton sekä saunatilojen suunnittelusta ovat vastanneet Yo Zen Arkkitehdit Kate Salminen ja Paula Kouri. Coffee Housen suunnittelusta on puolestaan vastannut Visionary Design Partners:in Jaana Ekman.
– Ensi kaudesta näyttäisi tulevan uusi ennätyskausi hotellimme historiassa ja varauksia on sisässä jo runsaasti. Onkin hienoa päästä tarjoamaan vieraillemme elämyksiä kauniisti uudistetuissa tiloissamme, Lehtinen toteaa.

Coffee Housen konseptiuudistuksessa yhdistyvät raikkaat värit ja runsas vihersisustus.
Grill It! Oulu avautui tänään torstaina 27.4. Kauppakeskus Valkean Gallerian kakkoskerrokseen. Tunnelmallinen, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tarjoaa herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.
Herkullisia Á la carte annoksia hiiligrillistä
Heti ravintolan ovien avauduttua saapuivat paikalle ensimmäiset asiakkaat nauttimaan lounasta. Ensimmäiset päivät Grill It! Oulu tarjoilee á la carte-annoksia mutta jo vappuna pääsee nauttimaan brunssista ja lounasbuffettia tarjoillaan tiistaista 2.5. eteenpäin.
– Grill It!:ä on selkeästi odotettu takaisin Ouluun. Avaamme ravintolan hetkeen, jolloin juhlia riittää. Ensimmäisenä viikonloppuna juhlitaan vappua ja muutaman viikonpäästä äitienpäivää. Vapun brunssien pöytävaraukset ovat jo täyttyneet ja äitienpäivän brunssi täyttä häkää, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.
– Meillä on upea tiimi vanhoja ja uusia arinalaisia sekä keittiön että salin puolella. Olemme hioutuneet hyvin yhteen pelaavaksi tiimiksi avaukseen valmistautuessamme ja kun ovet tänään avattiin, oli ihana ottaa vastaan ensimmäiset vieraamme. Olemme odottaneet innolla, että pääsemme esittelemään upean ravintolamme ja sen herkulliset ruoat ja juomat asiakkaillemme, sanoo Grill It! Oulun ravintolapäällikkö Tiina Ahola.
Tummanpuhuvaa rauhaa keskellä vilkasta kauppakeskusta
Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Kauppakeskuksen valoisa ja vilkas hälinä vaihtuu ravintolan sisään astuttaessa tunnelmallisen tummaan ja rauhalliseen tunnelmaan. Ravintolasta löytyy myös pieni kabinetti, joka on varusteltu monipuolisella kokoustekniikalla.
– Oli ihana huomata, kuinka ihastuneita reaktioita tila sai aikaan ensimmäisissä ravintolaan sisään tulleissa vieraissamme. Hiilen tummuus, hiilloksen punaisuus, vaalea puu ja luonnon värit luovat tilaan näyttäviä yhdistelmiä. Entisessä Paloaseman Grill It!:ssä vierailleet saattavat myös tunnistaa tuttuja elementtejä sillä uuteen ravintolaan ovat löytäneet tiensä myös esimerkiksi kankaiset, tummat servietit sekä kolme design valaisinta, jotka tulevat mielestäni upeasti esiin nykyisillä paikoillaan. Keittiön puolelle taas vanhasta Grill It!:stä mukaan pääsi puuhiiligrilli. Olen onnellinen, että olemme voineet tehdä vastuullisia, kestäviä ja luontoa säästäviä ratkaisuja myös uutta ravintolaa valmistellessa, iloitsee Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.
– Vanhasta Grill It:stä ”tuotuja” on myös osa uuden Grill It!:mme henkilökunnasta eli vieraillemme tuttuja kasvoja löytyy sekä keittiöstä että salista, Peltoniemi lisää.
Grill It!:iin pääsee Kauppakeskus Valkean Kesäkadulta kahta reittiä; joko suoraan Kesäkadun lavaa vastapäätä löytyvästä sisäänkäynnistä, Intersportin vierestä menevältä käytävältä löytyvillä liukuportailla tai nousemalla Kauppakeskus Valkean 2. kerrokseen ja sieltä Kesäkadun sivua menevältä käytävältä. Jälkimmäinen kulkureiteistä on esteetön.
Osuuskauppa Arina avaa syksyllä 2023 myös toisen Grill It! -ravintolan Leville, Break Sokos Hotel Levin yhteyteen.
Lisätietoja:
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Heidi Koponen, ryhmäpäällikkö, matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 44 788 4997, heidi.koponen@sok.fi
Osuuskauppa Arinan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset putsasivat jälleen palkintopöytää, kun S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan parhaimmistoa palkittiin 17.–18.4. Tampereella järjestetyssä jättitapahtumassa. Vuoden 2022 ravintolapäälliköksi valittiin Jonna Tervo Kempeleen ja Oulun Rossoista ja hotellipäälliköksi Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta. Pohjoiseen suuntasi liuta muitakin palkintoja.
SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä – yhteensä 30 sarjassa. Eniten mara-alan menestyjiä palkittiin Osuuskauppa Arinasta:
- Vuoden S-Boss (hotellipäällikkö): Tiina Uusikartano, Original Sokos Hotel Arina, Oulu
- Vuoden S-Boss (ravintolapäällikkö): Jonna Tervo, Rosso Kempele ja Oulu
- Vuoden kokoushotelli: Original Sokos Hotel Arina, Oulu
- Vuoden kivijalkakahvila: Coffee House Rovaniemi
- Vuoden Rosso: Rosso Kempele
- Vuoden Amarillo: Amarillo Oulu
- Vuoden suositelluin ravintola (nopea syöminen ja kahvilat): Coffee House Rovaniemi
”On tärkeää, että ihmiset saavat tunnustusta upeasta työstään. Olemme menestyneet hyvin ja merkittävin syy tähän ovat ammattitaitoiset ja työtä intohimoisesti tekevät esihenkilöt ja mahtava henkilökunta. Henkilöstön merkitystä ei voi liikaa korostaa. He varmistavat asiakaskokemuksen, mikä on tärkein perusta onnistumiselle tällä toimialalla. Olen hyvin kiitollinen saamistamme tunnustuksista kovatasoisessa porukassa”, iloitsee Osuuskaupan Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.
Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan
Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan läpi Suomen 14 eri kategoriassa. ”Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä”, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen. Vuoden hotellipäällikkönä eli S-Bossina palkittiin Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta, joka puolestaan valittiin parhaaksi kokoushotelliksi.
Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa
”Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun”, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää. Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 ravintolapäälliköksi, eli S-Bossiksi valittu Jonna Tervo, joka luotsaa sekä Kempeleen että Oulun Rossoa. Kempeleen Rosso palkittiin myös vuoden Rossona. Lisäksi Rovaniemen Coffee House ylsi kivijalkakahviloiden kärkeen sekä sarjassaan suositelluimmaksi ravintolaksi. Oulusta löytyi viime vuoden paras Amarillo.
S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire
S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen ja rakennettu polkua tulevaan. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä upeita hotelli- ja ravintolauudistuksia.
”Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.
Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels – ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Samalla jatkui jo 2000-luvun alussa alkanut perinne S-ryhmän mara-parhaimmiston palkitsemisesta. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.
Lisätietoja:
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Arina, p. 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Juha Lindholm, johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi
Jaana Matikainen,johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi

Oulun ja Kempeleen Rossojen ravintolapäällikkö Jonna Tervo palkittiin ravintolapäällikköjen S-Boss -palkinnolla.

Original Sokos Hotel Arinan hotellipäällikkö Tiina Uusikartano palkittiin hotellipäällikköjen S-Bossina

Vuoden Rosso palkinnon sai tänä vuonna Rosso Kempele. Palkinnon vastaanottivat keittiömestari Susanna Vierelä ja ravintolapäällikkö Jonna Tervo.

Oulun Original Sokos Hotel Arina palkittiin vuoden kokoushotellina. Palkinnon vastaanottivat ravintolapäällikkö Teppo Kinnunen ja hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

Vuoden Amarillo -palkinnon nappasi Oulun Amarillo. Palkinnon vastaanottivat keittiöpäällikkö Mika Jokinen ja ravintolapäällikkö Anu Hyrkäs.

Coffee House Rovaniemi palkittiin sekä Vuoden kivijalkakahvilana että Vuoden suositelluimpana ravintolana nopean syämisen ja kahviloiden kategoriassa. Palkinnon vastaanotti ravintolapäällikkö Jenni Takala.
Original Sokos Hotel Arinalle, Osuuskauppa Arinan Oulussa sijaitsevalle hotellikokonaisuudelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki tammikuun lopussa osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.
Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Original Sokos Hotel Arina, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Original Sokos Hotel Arinan väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi hotellin toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.
–Kestävä matkailu ja vastuullisuus ovat meille Original Sokos Hotel Arinassa ensisijaisia tapoja toimia arjessa kaikilla osa-alueilla. Vastuullisuuden kehittämistyötä on tehty tiiviisti jo vuosia, kertoo Original Sokos Hotel Arinan hotellijohtaja Päivi Kaarlela.
– STF -ohjelma on herättänyt paljon ajatuksia ja ideoita myös tulevaisuuden kehittämisen tarpeista. Näihin kuuluvat matkailun kestävyyden mittareiden luominen, asiakkaiden tiiviimpi osallistaminen sekä lukuisten merkittävien tekojen viestiminen, Kaarlela avaa tunnustuksen edellytyksenä olevia osioita.
– ”Sustainable Travel Finland” -merkin pohjatyötä on tehty vuosia Green Key –sertifikaatin kautta, joka on ollut hotellillamme jo vuodesta 2016 alkaen. Tätä Green Key työtä jatkaen ja STF -merkin puitteissa, vastuullisuuden kokonaisvaltainen kehittäminen tulee myös jatkumaan, kertoo hotellipäällikkö Tiina Uusikartano.
– Teemme vuosittain uudet kehittämissuunnitelmat, joiden mukaan etenemme. Kehitystyötä tehdään laaja-alaisesti esimerkiksi edistämällä työpaikkaliikuntaa työpaikan pyöränhuoltopisteen kautta, ehkäisemällä hävikkiä Resq –sovelluksen kautta sekä kehittämällä ja tekemällä monimuotoista yhteistyötä paikallisten yhteisöjen ja yritysten kanssa, täydentää hotellin vuoropäällikkö Elina Muhonen.
Lisätietoja:
Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina, +358 50 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi
Levin alppikylässä sijaitsevassa Break Sokos Hotel Levillä aloitetaan hotellin asiakastilojen sekä ravintoloiden täydellinen uudistus. Uudistuksen työvaihe on tarkoitus aloittaa heti Levin kevätkauden päätyttyä 2.5. ja hotelli avataan uudelleen juhannusviikolla. Täydellisen uudistuksen saavat Kiisa ja Coffee House avautuvat hotellin mukana juhannukseksi ja uusi Grill It! -ravintola avaa ovensa elokuussa.
Coffee Housen keitaasta Grill It!:n lempeään tunnelmaan
Lokakuussa 2008 avautunut Break Sokos Hotel Levi on Sokos Hotels -ketjun pohjoisin hotelli ja sijaitsee aivan Levin Torin sydämessä. Nyt tehtävät uudistukset koskettavat pääasiallisesti hotellin ravintoloita sekä saunatiloja, jotka uudistetaan täydellisesti, mutta myös huoneissa tehdään samalla tarvittavia fiksauksia.
– Seuraamme asiakaspalautteita todella tarkasti ja näiden perusteella olemme tehneet päätöksiä uudistukseen. Levin Coffee House on aina ollut erittäin suosittu sekä matkailijoiden että paikallisten keskuudessa. Nyt Coffee House saa konseptiuudistuksen, jossa kahvilasta tulee nykyistäkin rennompi keidas, joka houkuttelee laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen maistuvaan maailmaan, Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi kertoo.
– Täysin uutena à la carte -ravintolana avaamme Leville nyt Grill It!:n, joka tuo tullessaan tunnelmallisen, hieman hämyisän ravintolan. Ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Grill It!:n sisustuksessa, nimensä mukaisesti, tulee näkymään ja tuntumaan hiiligrillin sävyt ja materiaalit. Takka ja öljylamput tuovat ihanan pehmeän valon ravintolaan. Grill It!:n myötä saadaan kylään iso ja upea, aurinkoisella paikalla sijaitseva terassi, jossa on ihana nauttia hyvästä ruoasta ja seurata elämää yhdessä Suomen suosituimmista vapaa-ajankeskuksista, Peltoniemi iloitsee.
– Ravintola Kiisa jatkaa toimintaansa hotellin aamiais- ja tilausravintolana sekä tarjoaa ruokailut ryhmille. Ravintolan sisustus saa kuitenkin täydellisen muodonmuutoksen. Jatkossa sisustuksessa korostuvat suomalaiseen sisustukseen yhdistettävät elementit kuten vaalea puu, harmoninen värimaailma sekä modernit Lappilaiset koristeaiheet, sanoo Break Sokos Hotel Levin hotellijohtaja Hilkka Lehtinen.
Luksusta saunatiloihin
Break Sokos Hotel Levin uudistuksessa myös saunat uudistetaan täydellisesti. Saunatilojen sisustuksessa tulee näkymään Lapin kivi ja kulta niin pukeutumis- kuin saunatiloissakin, unohtamatta ylellistä spa-tunnelmaa.
– Uudet saunatilat tulevat tarjoamaan vieraillemme ihanan tunnelman, jossa on helppo rauhoittua ja rentoutua täydellisesti. Yksityiskohdat on mietitty loppuun asti; esimerkiksi veden juontia varten pukeutumistiloista tulee löytymään kuksat vieraidemme käyttöön, Lehtinen kuvailee.
Break Sokos Hotel Levin Coffee Housen suunnittelusta vastaa Visionary Design Partners:in Jaana Ekman ja muiden ravintoloiden, hotellin vastaanoton sekä saunatilojen suunnittelusta vastaa Yozen Arkkitehdit.
Lisätietoja:
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Hilkka Lehtinen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Levi, +358 44 788 6101, hilkka.lehtinen@sok.fi
Reilun kahden vuoden odotus päättyy vihdoin, kun Osuuskauppa Arina avaa suositun Grill It! -ravintolan jälleen Ouluun. Uusia toimitiloja on etsitty pitkään ja tulevan kevään aikana Grill It! avaa ovensa Kauppakeskus Valkeassa, Gallerian kakkoskerroksessa.
Palavalla intohimolla grillattuihin elämyksiin
Aiemmin Vanhalla Paloasemalla sijainneella Grill It!:llä oli laaja kanta-asiakaskunta, joka on odottanut lempiravintolansa paluuta Ouluun. Vanhan Paloaseman Grill It! oli tunnettu myös valtakunnallisesti, sillä se valittiin S-ryhmän vuoden Grill It!:ksi useampana sulkemista edeltävänä vuotena.
Kauppakeskus Valkeaan avattava, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi tuleva Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.
– Viimeisten parin vuoden aikana olemme saaneet lukemattoman määrän asiakastoiveita ja -palautteita, jossa Grill It!:iä on toivottu takaisin Ouluun. Tästä syystä olemmekin iloisia, että pitkän etsimisen jälkeen olemme vihdoin löytäneet Grill It!:lle sopivat tilat Oulusta ja pääsemme avaamaan jälleen yhden suosituimmista ravintoloistamme, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.
– Grill It! tulee täydentämään Valkean ravintolatarjontaa erityisesti illallispaikkana ja samalla saamme tuoda Valkeaan sunnuntaibrunssin, jota kuulemani mukaan moni asiakas on kaivannut takaisin kauppakeskuksen palveluvalikoimaan, Peltoniemi iloitsee.
– Rekrytointi Valkean Grill It!:iin avataan jo tammikuussa ja ravintola tulee työllistämään reilut 20 ravintola-alan huippuammattilaista. Grill It:n väelle viihtyisä tunnelma, loistava asiakaspalvelu sekä tarkkaan valitut ja pieteetillä valmistetut ruoka- ja juomatuotteet ovat kunnia asia, Peltoniemi lisää.
Tunnelmallinen ravintola perinteikkäällä ravintolapaikalla
Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Suosittu Grill It! täydentää loistavasti Kauppakeskus Valkean ravintolatarjontaa perinteikkäällä ravintolapaikalla. Moni oululainen varmasti muistaa samoista tiloissa sijainneen suositun pitsaravintolan jo 1980-luvun loppupuolelta ja nyt tilat uudistetaan täydellisesti Grill It!:in tarpeisiin. Tulevan ravintolan ikkunapaikoilta on mukava katsella vilkkaan Kesäkadun menoa.
– Gill It!:in sisustusta suunniteltaessa tärkeimpinä teemoina ovat olleet lämminhenkisyys ja tunnelmallisuus. Hiiligrillistä saimme inspiraatiota materiaalivalintoihin. Aito puu ja tiili lämmittävät koko tilaa. Pienet pilkahdukset kultaa mm. metalliverhoissa antavat tilaan luksuksen tuntua ja välkkyvät kauniisti takkatulen loisteessa. Kokolattiamaton hiilikuvio ja keramiikkavalaisimet jatkavat sisustuksen linjaa, YOZEN Arkkitehtien Kate Salminen ja Paula Kouri kertovat.
Ouluun avattava Grill It!:n sisarravintolat löytyvät Espoosta, Kolilta, Tampereelta ja Turusta.
Lisätietoja:
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Tiedekeskus Tietomaa marssittaa dinosaurukset Limingantulliin ensi vuoden tammikuussa, kun Oulun SuperParkin yhteyteen avataan Dinosauria-näyttely. Lippujen ennakkomyynti käynnistyy jo joulukuussa Tietomaan verkkokaupassa.
SuperParkin kylkeen saapuva näyttely sisältää parinkymmentä liikkuvaa dinosaurushahmoa. Joukossa ovat muun muassa hurja allosaurus, harjalisko stegosaurus, sarvipäinen carnotaurus sekä tietenkin mahtava tyrannosaurus – itse T-rex! Näyttely vie katsojat halki menneisyyden aina aikaiselta jurakaudelta 190 miljoonaa vuotta sitten lähelle dinosaurusten ajan päättymistä myöhäiselle liitukaudelle 65 miljoonaa vuotta sitten.
– Kyseessä on isoin Suomessa koskaan ollut dinosaurusnäyttely. Se on ollut esillä aikaisemin Euroopassa vain Norjassa. Näyttelyn kanssa Tietomaassa alkaa pyöriä myös Titanosaurus-niminen jättielokuva, mitä voi katsoa Tietomaan sulkeuduttua myös Dinosauria-näyttelyssä. Näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti tai opastettuna. Opastukset ajoittuvat viikonloppuihin ja sesonkiaikoihin. Ryhmille on saatavilla aina varauksesta näyttelyopastus. Dinosauria-näyttelyllä haluamme toimia koko perheen matkakohteena silloinkin, kun Tietomaa menee remontin ajaksi kiinni, kertoo museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.
Näyttely avataan 23.1.2023 ja se on esillä SuperParkin yhteydessä vuoden 2024 huhtikuun loppuun saakka. Näyttelyn yhteyteen avataan myös Tietomaan ylläpitämä dinosaurus- ja tiedeaiheisten tuotteiden kauppa.
– Olemme innoissamme, kun saamme näyttelyn Terminaaliin ja SuperParkin naapuriin, minkä seurauksena tulemme tekemään vahvasti yhteistyötä näiden kahden kohteen välillä. Yhteistyö Dinosaurian, SuperPark puiston ja Robson’s -ravintolan välillä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää kohteet samalle reissulle, niin luokkaretkillä kuin perheen tai ystäväporukoiden kesken, Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi iloitsee.
Liput näyttelyyn tulevat ennakkomyyntiin Tietomaan verkkokauppaan joulukuussa. Lipunmyynti käynnistyy näyttelyn avajaispäivänä myös Terminaalin tiloissa. Dinosauria on meksikolaisen Dinosauriosmexico:n tuotantoa ja Suomeen se siirtyy Norjasta tiedekeskus Inspiriasta.
Lisätietoja:
Tiedekeskus Tietomaa, Sampo Puoskari, yhteistyökoordinaattori, 044 7031 342, sampo.puoskari@ouka.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi