Osuuskauppa Arinan Break Sokos Hotel Leville myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki toukokuun lopussa osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.

Vastuullisia tekoja jokaisella askeleella

Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Break Sokos Hotel Levi, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Break Sokos Hotel Levin väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.

– Sustainable Travel Finland -ohjelmaan osallistuminen on ollut todella upea projekti. Vaikka olemme toimineet hyvin vastuullisesti jo aiemmin, on ollut hienoa herätä miettimään mitä kaikkea jo teemme ja missä voimme vielä parantaa. Tämä prosessi konkretisoi tekemistämme yhä vahvemmaksi, kertoo Break Sokos Hotel Levin hotellijohtaja Lassi Lehosmaa.

– Sosiokulttuurisessa osiossa kävimme läpi yhteistyötä alueellisten ruoka- ja juomatoimijoiden sekä palveluntarjoajien, kuten ohjelmapalveluyrittäjien kanssa. Lisäksi tämän otsikon alla mietittiin henkilökunnan hyvinvointia, lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksien lisäämistä, hyväntekeväisyystyötä sekä Levin yhteisössä mukana toimimista, Lehosmaa avaa yhtä tunnustuksen edellytyksenä olevaa osiota.

– Toimme hakemuksessamme esiin myös jatkuvan vastuullisuustyömme, josta hyvänä esimerkkinä ensimmäisenä Levillä saamamme Green Key -ympäristösertifiointi. Osuustoiminnallisena yrityksenä meille on sydämen asia pitää huoli Pohjois-Suomesta, sen luonnosta ja ihmisistä. Haluamme toimia itse vastuullisesti mutta myös mahdollistaa vieraillemme vastuullisen matkailukokemuksen. Kerromme muun muassa lapsivieraillemme Onni Oravan ympäristöpassilla, kuinka jokainen meistä voi ottaa luonnon ja ympäristön paremmin huomioon. Haluamme pitää omalta osaltamme huolen siitä, että Levi ja Kittilä, sekä koko Lappi säilyy yhtä upeana paikkana myös tulevaisuudessa, Lehosmaa toteaa.

– Toivottavasti tulevaisuudessa mahdollisimman moni Levin matkailuyritys lähtee mukaan Sustainable Travel Finland -ohjelmaan, jolloin koko Levin matkailualue voisi saada sertifikaatin. Se olisi mahtavaa ja siinä onnistutaan, kun tehdään yhdessä, Lehosmaa suitsuttaa.

Lisätietoja:

Lassi Lehosmaa, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Levi, +358 50 363 7660, lassi.lehosmaa@sok.fi

Green Key -toiminnalla on hotelleille suuri merkitys – mutta mitä se tarkoittaa?

Osuuskauppa Arinassa haluamme jokapäiväisillä teoillamme varmistaa, että Pohjois-Suomi on paras paikka elää. Yksi teoista on Green Key -toiminta, jota tekemällä hotellimme ottavat osaa ympäristö- ja vastuullisuustyöhön. Green Key -sertifikaatin myöntää ja sitä valvoo Suomessa GoG Oy. GoG eli Going Green Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka tarkoituksena on edistää kestävää matkailua. Green Key -toimintaa tarkastellaan vuosittain. Hotellimme Original Sokos Hotel Arina, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi & Break Sokos Hotel Levi ovat mukana Green Key -ohjelmassa. 

– Green Key -toiminta on sitoutunutta ympäristö- ja vastuullisuustyötä, jota kehitämme jatkuvasti. Haluamme huomioida omassa toiminnassamme kokonaisvaltaisesti eri vastuullisuuden osa-alueita, kuten ympäristön kuormituksen vähentäminen, paikallisten tuotteiden, tekijöiden ja yhteistyökumppaneiden esiintuominen ja kannattaminen sekä henkilökunnan ja asiakkaiden kannustaminen ympäristöasioiden pariin, avaa Original Sokos Hotel Arinan vuoropäällikkö Elina Muhonen. 

Toimintaa pienistä teoista aina isoihin kokonaisuuksiin

Hotellit huomioivat Green Key -toiminnan niin jokapäiväisissä asioissa kuin isommissa kokonaisuuksissakin. 

– Arkipäiväisiä asioita ovat muun muassa jätteiden lajittelu – myös asiakkaille tarjotaan mahdollisuus lajitella jätteensä –, ylimääräisten valojen sammuttaminen ja veden käyttöön huomion kiinnittäminen. Suosittelemme muun muassa asiakkaillemme hanaveden juontia pullotetun veden sijaan. Myös erilaisista ulkoilumahdollisuuksista kertominen asiakkaille liittyy jokapäiväisesti Green Key -toimintaan, sillä mikä olisi sen ympäristöystävällisempää kuin jättää auto parkkiin ja lähteä luontoon kävelemään, kertoo Break Sokos Hotel Levin vastaanoton vuoropäällikkö Niina Mäcklin. 

– Tällä hetkellä Green Key -työ näkyy vahvasti esimerkiksi meneillään olevassa huoneuudistuksessa. Uudistustöitä tehdään paljon paikallisten yritysten kanssa yhteistyössä. Vanhoista huoneista on säästetty monia huonekaluja, esimerkiksi tuoleja on verhoiltu uudestaan, vanhat matkalaukkutelineet ovat kunnostettu ja maalattu sekä parkettilattia lähes kaikissa huoneissa kunnostettu. Green Key -asiat ovat olleet vahvasti mukana jo uusien huoneiden suunnitteluvaiheessa, kuvailee Elina Muhonen. 

Ylpeyden aihe ja mainosvaltti – Green Key:stä merkitystä

Green Key -sertifikaatti on hotelleille todellinen ylpeyden aihe, mutta myös tapa kertoa asiakkaille, että vastuullisuus merkitsee toiminnassa paljon. 

 Se, että meillä on Green Key -sertifikaatti, kertoo siitä, että teemme tärkeää työtä ja vastuullista työtä. Olemme sitoutuneet energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, kierrätykseen ja hävikin hallintaan. Haluamme ja voimme omalla toiminnallamme ja valinnoilla kantaa vastuuta ja vaikuttaa. Olemme ylpeitä sertifikaatista ja nostamme Green Key -asioita aktiivisesti somessa esiin. Se on selkeästi meille myös mainosvaltti, kertoo Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemen hotellipäällikkö Tiina Määttä. 

 On kunnia olla etulinjassa vaikuttamassa alueen kehitykseen niin, että säilyttäisimme mahdollisimman pitkään elinvoimaisena tämän upean luonnon, jonka keskellä elämme ja toimimme, lisää Niina Mäcklin. 

Osuuskauppa Arina ja Terminaalin toimijat käynnistivät keväällä 2020 YHTEINEN SYKE! -projektin, jonka myötä julkaistiin yli 100 liikkumiseen kannustavaa videota. Projekti aloitettiin koronapandemian pahennuttua, kun myös Pohjois-Suomessa rajoitettiin kokoontumisia ja erilaisia palveluja. Pandemiatilanteen jatkuttua jo yli vuoden halusimme tietää, millaisia haasteita korona on aiheuttanut Terminaalin toimijoille, miten niistä on päästy yli ja mitä heille kuuluu nyt.

Uusia toimintatapoja

Etäopetuksen ja -tuntien tarjoaminen on ollut yksi tärkeistä ratkaisuista toiminnan jatkamiseksi pandemian aikana. Harrastajien määrä on kuitenkin tippunut. Aktiivisimmat harrastajat jatkavat edelleen, mutta uusia on vaikea saada toimintaan mukaan. 

Olemme pystyneet keskittämään voimavarat uusien juttujen ja liiketoimintamallien kehittämiseen ja vähentynyttä jäsenmäärää on pystytty paikkaamaan esimerkiksi VoittoKotiin! -palvelulla. Jos meidän kaukaisin jäsen oli vuosi sitten Kiimingistä, niin nyt hän Washingtonista tai Kiovasta, kertoo Liikuntakeskus Voiton toimitusjohtaja Tuomo Kilpeläinen. 

-Nopeasti reagoiminen on pelastanut meidät ovien sulkemiselta. Vuosi sitten kun tuli ilmoitus että kaikki harrastaminen ja liikunta kielletään julkisissa paikoissa, tyhjenivät viikkotuntien osallistujat samalta ja seuraavilta päiviltä. Saman illan aikana aloitin nettijoogan. Jokaisen kielto- tai rajoitusuutisen jälkeen kävijämäärät tipahtavat rajusti hetkellisesti meillä, kertoo Joogastudio Oulun perustaja ja opettaja Matti Pääaho. 

Toinen tärkeä toimi on luonnollisesti ollut toimitilojen turvallisuudesta huolehtiminen. 

– Tanssikeskus Citydancessä kuten naapuriyrityksissämme Liikuntakeskus Voitossa ja Joogastudio Oulussa otettiin alusta lähtien käyttöön tiukat, viranomaisohjeistusten mukaiset toimenpiteet mahdollisimman turvallisen harrastamisen varmistaaksemme. Tiedossa ei ole tanssikoulun toiminnan puitteissa tapahtuneita altistumisia eikä tartuntoja. Vaikka Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa on siirtyneet nyt epidemian perustasolle, jatkamme edelleen tiukoilla turvallisuus- ja hygieniatoimilla. Kaikissa tiloissamme on myös vahva maskisuositus yli 12-vuotiaille, myös tanssitunneilla käytetään maskeja ja turvaväleistä huolehditaan, kertoo Citydancen toimitusjohtaja Merja Satulehto. 

Tulevaan katsotaan positiivisin silmin

– Tulevaisuuteen katsomme positiivisin mielin ja uskomme, että tanssin vetovoima on sellainen, että kohta salit ovat taas täynnä tanssin ilosta ja riemusta nauttivia harrastajia!, iloitsee Merja Satulehto. – Pidä huolta itsestäsi ja läheisistäsi! Liiku, tanssi ja nauti elämästä! 

– Odotuksissa on että syksyllä tulee jo enemmän harrastajia ja viimeistään tammikuussa aktivoituvat loputkin. Kesä voi yllättää, koska tartuntaluvut olivat alhaisia viime kesänäkin. Uskon että hyvinvoinnin kohentaminen tulee olemaan ihmisille hyvin tärkeätä tulevina kuukausina ja seuraavan vuoden aikana, sanoo Matti Pääaho. 

– Studiolla harrastaminen on tehty turvalliseksi. Otamme vain pienen määrän harrastajia paikalle siitä mitä normaalisti ottaisimme. Moni nettijoogaharrastajamme on yllättynyt siitä, miten hyvin opetukseen osallistuminen onnistuu kotoa käsin, kun lähetykset ovat järjestetty erinomaisesti. Studion rauhoittava ja ihana tunnelma kuulemma välittyy netin kautta. Kutsumme kaikki kokeilemaan joogaa studiolla tai nettijoogana ja huomaamaan, miten suuri positiivinen vaikutus sillä on mielialaan pandemiaväsymyksen piristämiseen ja hoitamiseen. Nettijoogaan pääsee mukaan helposti sivuiltamme ja siellä on selkeät ohjeet liittymiseen joka käy vaivatta, Pääaho lisää. 

Olen ihan älyttömän ylpeä siitä työstä mitä Voitossa on vuoden aikana tehty. Toki minä olen aina ollut suhteellisen positiivinen yrittäjä, mutta tämän hetken fiilis on se, että jos korona voitetaan, niin voidaan pärjätä myös jatkossa. Voitto on aika kova kokonaisuus ja entistä vahvempi tämän kriisin jälkeen, kertoo Tuomo Kilpeläinen. – Hurjat 14 kuukautta on takana meillä kaikilla. Liikunta on ollut hyvä ja varmasti myös yksi parhaista keinoista jaksaa tämän poikkeusajan yli. Ja kun elämä palailee hiljalleen kohti normaalia, niin liikunta toimii edelleen. Fyysiseen kuntoon kannattaa panostaa ja paljon. 

Toivomme tietysti epidemian hellittävän kaikkien muiden tapaan ja esimerkiksi koronatodistuksen mahdollistavan tapahtumien järjestämisen jo lähitulevaisuudessa. Tullisalissa on erinomaisia tapahtumia ja keikkoja tulossa loppuvuoden aikana ja odotamme innolla päästä järjestämään jälleen onnistuneita tapahtumia, toivoo Tullisalin toimitusjohtaja Jouni Loponen. 

 Tulevaisuutta kohti mennään positiivisin aattein. Odotamme innolla pääsevämme pitämään mm. leirejä lapsille, vetämään työhyvinvointipäiviä työporukoille ja järjestämään muitakin mukavia tapahtumia asiakkaillemme, täydentää SuperParkin puistopäällikkö Mari Henell. – Tällä hetkellä SuperPark Oulun aktiviteettipuisto ja ravintola ovat auki normaalisti. Tervetuloa liikkumaan ja viihtymään puistoomme, noudatamme toiminnassamme vastuullista toimintamallia.

Original Sokos Hotel Arinan lokakuussa alkaneen peruskorjauksen ja uudistuksen ensimmäinen vaihe on nyt valmis. Tyhjänä ollut Rotuaarin ja Isokadun yhdistävä käytävä on saanut uuden käyttötarkoituksen. Tilaan on tehty hotellin kuntosali, lasten leikkitila sekä kaksi uutta Frans & Camille -ravintolan kabinettia. Hissi Kivisydämeen palvelee edelleen Rotuaarin puolelta.

Tyhjiin tiloihin uusia toimintoja

– Lapsiperheet ja työmatkustajat ovat kaksi tärkeintä asiakassegmenttiämme. Uudistuksia suunniteltaessa kiinnitimme erityistä huomiota heidän toiveisiinsa. Tästä syystä panostimme sekä fyysiseen hyvinvointiin ja palautumiseen kuntosalin avulla, että lasten hotellielämykseen monipuolisen ja virikkeellisen leikkitilan kautta. Erityisesti lapsivierailta jo nyt saamamme palaute on osoittanut, että panostus leikkitilan toiminnallisuuteen oli oikea ratkaisu, sanoo Original Sokos Hotel Arinan hotellijohtaja Päivi Kaarlela.

– Frans & Camillen yhteyteen rakennettiin kaksi eri tyylistä kabinettia, jotka peilaavat ranskalaisen bistron tunnelmia. Oululainen YOZEN arkkitehdit suunnitteli meille tilat, joissa on upeat puitteet ruokailuun omalla seurueella, kokouksille sekä vaikkapa pienelle juhlaväelle. Kabineteissa on panostettu sekä tyylikkääseen sisustukseen, että viimeisimpään kokoustekniikkaan. Meiltä on toivottu lisää neuvottelutiloja, jossa voi ruokailla kokouksien yhteydessä. Jokainen tapahtuma suunnitellaan yhdessä vastaamaan asiakkaan toiveita ja tarpeita, Kaarlela kertoo.

Pohjoissuomalaisella yhteistyöllä

Ensimmäiset 75 huonetta on nyt valmiina vieraille ja näiden mukana 2 sviittiä hotellin ylimmässä kerroksessa. Seuraavat 100 huonetta valmistuvat syksyllä 2021. Uudistuksen rakennus- ja LVI -osuudesta vastaa Movitek Oy, sähköurakasta OAT Oy ja kiintokalusteista Kiimingin kaluste Oy. Huoneiden sisustussuunnittelusta vastaa oululainen PAVE Arkkitehdit Oy ja kuntosalin, leikkitilan sekä kabinettien sisustussuunnittelun on tehnyt oululainen YOZEN arkkitehdit.

– Haluamme varmistaa, että alueemme pysyy elinvoimaisena ja sen vuoksi toteutamme uudistuksen yhdessä pohjoissuomalaisten urakoinnin ja suunnittelun ammattilaisten kanssa. Painotamme uudistuksessa kestäviä materiaaleja ja esimerkiksi osa kalusteista on kunnostettu uudestaan paikallisten käsityöläisten toimesta. Yhteistyöllä voimme varmistaa, että Pohjois-Suomi on meille kaikille paras paikka elää, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi sanoo.

– Investoimme kokonaisuutena 8 M€ ja sen alueellinen työllistämisvaikutus on 40 henkilötyövuotta. Tämä investointi on yksi esimerkki siitä, kuinka Arinan tuotot palautetaan alueen ja palvelujen kehittämiseen Pohjois-Suomessa, Peltoniemi lisää.

Pääsette tutustumaan hotellimme uudistuksiin alta löytyvällä videolla.
 
Lisätietoja: 
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, Osuuskauppa Arina, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina, +358 50 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi
Seppo Jakola, Kiinteistöjohtaja, Arinan kiinteistöt Oy, +358 50 337 5890, seppo.jakola@sok.fi
 

Rovaniemeläinen keittiömestari Sini Vähäkari palkittiin S-ryhmän ravintoloiden vuoden S-Chefinä. Lisäksi Amarillo Rovaniemi palkittiin ”Vuoden Amarillona” ja Grill It! Oulu jo kolmannen kerran peräkkäin ”Vuoden Grill It! -ravintolana”. S-ravintolat palkitsi ravintola-alan ammattilaisiaan jokavuotisessa gaalassa, jota juhlittiin tällä kertaa virtuaalisesti. Tänä vuonna palkintokriteereissä näkyi vahvasti tekijöiden saavutukset asiakastyytyväisyyden kasvun osalta. S-ravintoloiden asiakastyytyväisyys onkin kasvanut viimeisen vuoden aikana ennätyslukemiin.

Ravintolan valinnassa palvelulla on aina ollut suuri merkitys, mutta nyt pandemiavuoden aikana sen rooli tuntuu entisestään kasvaneen. Tätä havaintoa tukee niin S-ryhmän ravintolaketjujen, kuin Osuuskauppa Arinan ravintoloiden kasvanut asiakastyytyväisyys, jossa erityistä kiitosta saa henkilökunta. Ravintoloista haetaankin hyvän ruuan lisäksi elämyksellisyyttä, ja jokainen asiakaskohtaaminen on silloin merkityksellinen.

– Osaava ja huomioiva palvelu ja siitä syntyvä hyvä fiilis ovat keskeisiä asioita ravintolan valinnassa. Erityisesti haasteelliset korona-ajat ovat selvästi nostaneet ihmiseltä ihmiselle
-kokemuksen merkitystä. Siksi myös palkitsemme henkilökuntaamme ja annamme tunnustusta hyvästä työstä, sanoo johtaja Juha Lindholm SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Vuoden 2020 S-Chef on rovaniemeläinen Sini Vähäkari

Vuoden 2020 S-Chef -tunnustuksen sai keittiömestari Sini Vähäkari Rovaniemen Amarillosta. Vähäkari on aktiivinen laaduntekijä ja hän johtaa keittiötä, jonka asiakastyytyväisyys on ketjunsa paras. Sini on Arinan kasvatteja ja osoittanut olevansa erittäin pätevä keittiömestari kaikilla mittareilla sekä henkilökuntaansa kannustavana ja kehittävänä esimiehenä.

– Sini on jo neljäs peräkkäinen arinalainen, joka palkitaan S-Chefinä. Tämä kertoo mielestäni upeasti henkilökuntamme osaamisesta, sitoutuneisuudesta ja ammattiylpeydestä. Olen todella ylpeä Sinistä ja kaikista palkituista arinalaisista, sanoo Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Ketjujensa parhaina palkattiin Rovaniemen Amarillo ja Grill it! Oulu. Grill it! Oulun toiminta päättyi viime vuoden lopussa, mutta ravintolalle etsitään yhä uusia toimitiloja.

– Viimeisen vuoden aikana olemme matkailu- ja ravitsemisalalla kokeneet täysin uudenlaisia, koronapandemian mukanaan tuomia haasteita. Henkilökuntamme on venynyt ja sopeutunut nopeisiin muutoksiin uskomattoman hienosti ja tämän kaiken lisäksi he ovat rohkeasti hypänneet uusiin tehtäviin turvaamaan Pohjois-Suomen ruokahuoltoa marketkaupan toimipaikoissa. Tästä syystä olen entistäkin onnellisempi omasta väestäni ja heidän sitoutumisestaan, Peltoniemi lisää.

Päivitetty 23.12.2021 klo 09:06

Osuuskauppa Arinan ravintolat ja kahvilat palvelevat voimassa olevien aluekohtaisten rajoitusten mukaisesti.

Tarkista ajantasaiset aukioloajat, mahdollinen koronapassivaatimus sekä muut tilannetiedot napsauttamalla haluamasi ravintolan tai kahvilan nimeä.

OULU
SUPERPARK OULU on avoinna.
ROVANIEMI
LEVI

Lisätietoja koronapassista Osuuskauppa Arinan ravintoloissa https://www.raflaamo.fi/fi/koronapassi

Tarjoamme myös mahdollisuuden Take away-annoksiin. Voit halutessasi soittaa ravintolaan etukäteen ja tilata ruoat valmiiksi noutoa varten. Paikan päältä noutaessasi saat myös S-Etukortilla Bonukset talteen.

Osuuskauppa Arinan hotellit ovat avoinna:

Huonevaraukset ja tiedustelut:
Hotellien myyntipalvelut palvelevat teitä ma-pe klo 8-16.

Hyödyllisiä linkkejä:

SuperPark-konserni on myynyt SuperPark Oulu Oy:n liiketoiminnan kokonaisuudessaan jo tutulle kumppanille ja osaomistajalle Osuuskauppa Arinalle. Liiketoiminta siirtyy Arinalle 1.2.2021. Toiminta jatkuu SuperPark-brändin alla ja kaikki asiakkaiden lahjakortit, liput, kausikortit ja varaukset pysyvät yhä voimassa.

Vuokralaisesta osaksi Arinan palvelukokonaisuutta

SuperPark on liikunnallinen sisäaktiviteettipuisto, jonka monipuolinen sisältö tarjoaa iloa ja elämyksiä kaiken ikäisille liikkujille. Suomessa SuperPark-puistoja on 8 ja lisäksi suomalaisomisteinen konsepti on laajentunut Aasiaan. Ensimmäinen puisto perustettiin Vuokattiin vuonna 2012. Oulun SuperPark avattiin Limingantullin Terminaali-kiinteistöön vuonna 2014 ja uudistettiin kesällä 2020.

Terminaali on Osuuskauppa Arinan omistama liikunta- ja tapahtumakeskus, jossa on useita eri toimijoita. SuperParkinlähes 6 000 m2 tilat sisältävät jatkossakin sisäaktiviteettipuiston lisäksi ravintolan. SuperPark Oulun henkilökunta siirtyy yrityskaupan yhteydessä Osuuskauppa Arinan palvelukseen.

– SuperPark Oulu on ollut alusta lähtien hyvä yhteistyökumppani Original Sokos Hotel Arinalle ja sen vieraille. SuperParkin palvelut, kuten lasten syntymäpäivät, kesäleirit ja työvirepäivät, tarjoavat paljon mahdollisuuksia Arinan omistajille. Aiemmin olemme edesauttaneet lasten ja nuorten liikkumista mm. Kannustajat-tuella ja rakentamalla Ässäkenttiä. SuperPark Oulu kannustaa perheitä liikkumaan ja pitämään samalla hauskaa, sanoo Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Arinan tarkoitus on tuottaa omistajille monipuolisia palveluja ja hyötyjä. Iloisen mielen ja liikunnan hyödyn lisäksi omistajamme saavat Bonusta lipuista, tuotteista, ravintolasta sekä esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlista. Jatkamme puistossa nykyisellä konseptilla ja kehitämme sitä edelleen vastaamaan entistä paremmin omistajiemme tarpeita ja toiveita. Nyt aikaansaatu ratkaisu mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön hotellimme kanssa sekä tukee ja edistää alueen kotimaan matkailua, Peltoniemi lisää.

– Oulun SuperPark on ollut koko ajan suosittu alueella ja uskomme vahvasti sille olevan kysyntää myös tulevaisuudessa. Arina on ollut meille hyvä kumppani alusta lähtien ja haluamme yrityskaupalla varmistaa toiminnan laadukkaan jatkon nykyisille ja uusille asiakkaille Pohjois-Suomessa, sanoo SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen.

 

Lisätietoja:

SuperPark Oy., toimitusjohtaja Juha Tanskanen, +358 400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi

Osuuskauppa Arina, toimialajohtaja Ulla Peltoniemi, matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina on jälleen tänä vuonna kumppanina Pohjois-Pohjanmaan Yrityskylän toiminnassa. Tuttu S-market sekä ensimmäistä kertaa mukana oleva Coffee House ovat mukana luodakseen 6-luokkalaisille positiivisen ensikosketuksen kahvilatyöhön ja kaupan maailmaan.

Yrityskylässä koululaiset pääsevät harjoittelemaan kahvilassa ja kaupassa työskentelyä sekä vastuullisena kuluttajana toimimista turvallisessa oppimisympäristössä. Lisäksi Yrityskylästä löytyy kyläläisten vapaa-aikaan liikettä lisäävä Ässäkenttä pöytäjalkapallopeleineen.

Oulun Yrityskylän Ässäkenttä eli pöytäjalkapallopeli

Ässäkentällä yrityskylän osallistujat pääsevät liikkumaan pöytäjalkapallon merkeissä.

Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan kehityspäällikkö Anu Koskela näkee, että Yrityskyläkumppanuus on paitsi vastuullista yritystoimintaa, myös työnantajamielikuvan rakentamista.

– Nämä Yrityskylän Coffee Housen työntekijät tulevat aikanaan TET- ja kesätyöikään, jolloin mielessä on toivottavasti hyvä kokemus alalta ja he hakeutuvat meille töihin, Koskela kertoo.

– Ravintola-alalla on huippuja työpaikkoja tarjolla nyt ja tulevaisuudessa. Joustavat työajat, merkityksellinen työ ja asiakkaiden kohtaaminen vastuullisesti toimivassa yrityksessä kolahtavat varmasti monen nuoren arvoihin ja toivomme että kahvila- ja ravintola-ala kiinnostaa työntekijöitä myös tulevaisuudessa, Koskela lisää.

Ihan kuin oikea kauppa

Oulun Yrityskylän S-market

Oulun Yrityskylän S-market on toiminut jo vuodesta 2013 lähtien.

Yrityskylä on pienoiskaupunki, jossa oppilaat pääsevät työskentelemään yhden päivän ajan valitsemassaan ammatissa saaden palkkaa tekemästään työstä. S-market on yksi kylän suosituimmista työpaikoista ja marketin kassaan päätyy myös iso osa kylässä tienatuista palkoista. Muiden S-kauppojen tapaan myös S-market elää ajan mukana – uusimpana palveluna Yrityskylässä on nyt myös ruoan verkkokauppa. S-market on ollut Yrityskylän toiminnassa jo vuodesta 2013.

– Yksi tärkeä Yrityskylän tavoite on tarjota innostumisen ja onnistumisen kokemuksia työelämästä ja taloustaidoista. Myönteiset kokemukset kantavat pitkälle ja Yrityskylässä syttynyt kipinä voi vaikuttaa kauas tulevaisuuteen. Jotkut nykyisistä arinalaisistakin ovat kohdanneet osuuskaupan ensimmäisen kerran työpaikkana Yrityskylän S-marketissa, selvittää marketkaupan markkinointipäällikkö Maria Ylitapio.

Yrityskylän syyslukukausi käynnistyy keskiviikkona 4.11.2020. Pohjois-Pohjanmaan Yrityskylän aluepäällikkö Sanna Fingerroos odottaa avausta innolla.

– Mahtavaa saada syksyn ensimmäiset oppilaat Yrityskylään! Näin haastavana aikana tuntuu erityisen hyvältä, että saamme luoda uskoa tulevaisuuteen ja tulevaisuuden työelämään lasten ja nuorten parissa, sekä antaa työkaluja opettajille käydä läpi talous- ja työelämäkasvatusta kouluissa. Jos meillä ei olisi Arinan kaltaisia innostuneita ja vastuullisia kumppaneita, emme pystyisi tätä tekemään, Fingerroos kommentoi.

Lisätietoja:

Yrityskylä Pohjois-Pohjanmaa, Sanna Fingerroos, Aluepäällikkö, Talous ja nuoret TAT, 044 557 0830, sanna.fingerroos@tat.fi
Osuuskauppa Arina, Anu Koskela, kehityspäällikkö, matkailu- ja ravitsemiskauppa, 044 788 4999, anu.koskela@sok.fi
Osuuskauppa Arina, Maria Ylitapio, markkinointipäällikkö, marketkauppa, 044 788 6465, maria.ylitapio@sok.fi
Osuuskauppa Arina, Pasi Ruuskanen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, 050 430 1747, pasi.ruuskanen@sok.fi

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi Sokos Hotellien parhaat päälliköt, onnellistajat ja hotellit 6.10. Ajan hengen mukaisesti palkinnot jaettiin Helsingin Original Sokos Hotel Triplasta ja kaikkien hotellien henkilöstö oli mukana etäyhteydellä. Palkittujen kunniaksi juotiin yhdet Suomen suurimmista virtuaalikahveista. Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakuna sai peräti kaksi palkintoa.

Sokos Hotelleissa on viime vuodet puhuttu ja toimittu onnellistamisen asialla, joka tarkoittaa, että ihmiset saadaan hurmaantumaan ja rakastumaan hotelleihin sekä lähtemään hotellista onnellisempina kuin he olivat tullessaan.

Vaakunassa paras asiakastyytyväisyys

Original Sokos Hotel Vaakuna palkittiin vuoden 2019 parhaasta asiakastyytyväisyydestä Original Sokos Hotelleissa vuonna 2019. S-ryhmän matkailukaupan vuosi 2019 oli erittäin onnistunut kokonaisuutena. Tuloksena oli esimerkiksi Sokos Hotels -ketjun kaikkien aikojen paras asiakastyytyväisyys.

Rovaniemen Vaakuna palkittiin lisäksi vuoden Mystery Shopping -menestyjänä. Mystery Shopping -tutkimuksen avulla ketju saa tietoa siitä, kuinka hyvin sovitut standardit näkyvät ja toimivat vieraillemme.

– Nämä kaksi tunnustusta tuntuvat aivan erityisen hienoilta, koska molemmat palkinnot perustuvat asiakkaiden antamiin palautteisiin. Erityisesti palkinto parhaasta asiakastyytyväisyydestä on meille tärkeä, sillä siinä mitataan asiakastyytyväisyyttä läpi talon, kertoo Original Sokos Hotel Vaakunan hotellijohtaja Jussi Perkkiö.

– Tämä on todella upea ja ansaittu tunnustus meidän henkilökunnallemme, sillä tämä palkinto kertoo siitä, että meidän hieno palvelukulttuurimme toteutuu talon jokaisella osastolla, hotellipäällikkö Tina Määttä kiittelee Vaakunan henkilökuntaa.

Lisätietoja:
Jussi Perkkiö, hotellinjohtaja, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, 050 438 8297, jussi.perkkio@sok.fi
Tiina Määttä, hotellipäällikkö, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, 044 788 5830, tiina.maatta@sok.fi

Original Sokos Hotel Arinassa aloitettiin lokakuun alussa täydellinen peruskorjaus ja hotellihuoneiden uudistus. Alkuperäisestä, vuonna 1939, avatusta hotellista muistuttaa yhä suojelukohteena säilytetty Isokadun ja Pakkahuoneenkadun funkkistyylinen julkisivu. Edellinen suurempi remontti toteutettiin vuonna 2003, jolloin hotellihuoneiden kokonaismäärä nousi 260 huoneeseen. Uudistus toteutetaan kolmessa eri vaiheessa ja hotellin ovet pysyvät avoinna vieraille koko uudistuksen ajan. Investoinnin suuruus on 8 M€ ja kokonaiskesto on n. 1,5 vuotta.

Yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa

Original Sokos Hotel Arinan uudistus toteutetaan yhdessä pohjoissuomalaisten toimijoiden kanssa ja sen työllistämisvaikutus alueella on 40 henkilötyövuotta. Remontin rakennus- ja LVI -osuudesta vastaa Movitek Oy, sähköurakasta OAT Oy ja kiintokalusteista Kiimingin kaluste Oy. Sisustussuunnittelusta vastaa oululainen PAVE Arkkitehdit Oy, joka on suunnitellut Osuuskauppa Arinalle jo aiemmin muun muassa Puistokahvila Makian, Break Sokos Hotel Levin sekä jo vuonna 2016 uudistetut Original Sokos Hotel Arinan kokoustilat ja aamiais- ja tilausravintola Verannan.

– Halusimme ehdottomasti tehdä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa uudistuksentoteutuksessa. Oman alueen väen työllistäminen myös näin välillisesti tuo hyvinvointia alueelle ja arvostamme paikallista ammattitaitoa, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Hotellin pinnat uudistetaan täydellisesti kylpyhuoneista lähtien, mutta huoneuudistus toteutetaan vastuullisesti. Original Sokos Hotel Arina on saanut Green Key -ympäristösertifikaatin ja haluamme toteuttaa tätä tärkeää ajatusta myös remontissa. Painotamme uudistuksessa kestäviä materiaaleja ja ajatuksella ”hyvää säästäen” esimerkiksi osa kalusteista kunnostetaan uudestaan paikallisten käsityöläisten toimesta. Koko Pohjois-Suomen hyvinvointi on meille ensiarvoista, Peltoniemi lisää.

Lupaus tulevasta mallihuoneissa

Nyt tehtävä uudistus koskee hotellihuoneita, käytäviä, hissiauloja, yleisiä tiloja ja vastaanottoa. Hotellin ovia ei kuitenkaan suljeta asiakkailta, sillä uudistus toteutetaan kolmessa vaiheessa.

– Halusimme testata uusia huoneita, joten olemme jo aiemmin remontoineet mallihuoneet ja niihin johtavan käytävän vieraiden käyttöön. Vieraamme ovat majoittuneet uusissa huoneissa yli vuoden ajan ja saamamme palaute on ollut todella positiivista. Palautteiden pohjalta olemme myös edelleen kehittäneet huonekokemusta paremmaksi. Nyt tehtävä uudistus tuo vieraillemme eläväksi Oululaiset tarinat sekä haluamme olla sydämellinen koti keskellä Oulua, sanoo Original Sokos Hotel Arinan hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

Uudistettavat huoneet kertovat kolme tarinaa Oulusta: kaupunkiin vaurautta tuonut Terva, villi ja vapaa Lohi sekä Pohjoisen kaupungin raikkaat ja kuulaat Kesäyöt.

– Haluamme saada vieraamme rakastumaan hotelliimme, Ouluun ja Oulun seutuun. Huoneet ovat täynnä hurmaavia yksityiskohtia, kotoisuutta, mukavuutta ja elämyksellisyyttä. Mallihuoneissa yöpyneet ovat jokainen löytäneet oman suosikkinsa ja esimerkiksi Terva-huoneista löytyvä Toripolliisi on ollut suuri ihastuksen aihe ulkopaikkakuntalaisille, Kaarlela iloitsee.

Paljon sosiaalisessa mediassa näkyneiden Luoto- ja Routa-teemahuoneiden ystäville Peltoniemellä ja Kaarlelalla on hyviä uutisia sillä suositut teemahuoneet pysyvät yhä huonevalikoimassa.

Original Sokos Hotel Arinan katon alla olevat aamiais- ja tilausravintola Veranta, Amarillo, Coffee House ja Frans & Camille uudistettiin jo aiemmin vuosien 2016-2017 aikana.

Lisätietoja: 
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina, +358 50 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Original Sokos Hotel Arinan Kesäyöt-huone

Pohjoisen kaupungin raikkaat ja kuulaat Kesäyöt, kuvaaja: Heikki Salmi

Original Sokos Hotel Arinan Lohi-huone

Villi ja vapaa Lohi, kuvaaja: Heikki Salmi

Original Sokos Hotel Arinan Terva-huone

Kaupunkiin vaurautta tuonut Terva, kuvaaja: Heikki Salmi

Terva-huoneista löytyy myös Toripolliisi

Terva-huoneista löytyy myös Toripolliisi