Osuuskauppa Arinan ravintolat ja kahvilat putsasivat jälleen palkintopöytää, kun S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan parhaimmistoa palkittiin valtakunnallisessa tapahtumassa 26. maaliskuuta 2024 Original Sokos Hotel Triplassa.

Rovaniemen Coffee House, Rosso ja Amarillo voitokkaina

S-ryhmän ravintola-alan parhaimmistoa on palkittu vuosittain jo 2000-luvun alusta alkaen. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä huippuammattilaisten sekä erinomaisten tiimien esille nostamista. Vuoden 2023 palkitut ravintolat ja kahvilat ovat onnistuneet erinomaisesti asiakas- ja henkilöstötyytyväisyydessä sekä tuloksellisuudessa.

Kolmestatoista jaetusta palkinnosta tuli Arinan ravintoloille kolme palkintoa; vuoden kivijalkakahvila: Coffee House Rovaniemi, vuoden Rosso: Rosso Rovaniemi sekä vuoden Amarillo: Amarillo Rovaniemi. Ehdolla olivat myös Frans & Cherie ja Uitto Pub Rovaniemeltä, Rosso Kempele sekä Amarillo, Coffee House ja Bacaro Doppio Oulusta. Henkilökohtaisissa palkinnoissa Kempeleen Rosson keittiömestari Susanna Vierelä, joka toimii nykyisin myös Rosson ravintolapäällikkönä.

– On mahtavaa, että Arinan ammattilaisten upea työ saa jälleen tunnustusta. Olemme menestyneet hienosti jo useampana vuonna ja merkittävin syy tähän ovat sitoutuneet esihenkilöt ja huikea henkilökunta. He ovat toimintamme sydän ja kivijalka. Heidän toimintansa arjessa, tekemisen korkeat standardit, intohimoinen suhtautuminen työhön ja jokainen sydämellinen asiakaskohtaaminen on siivittänyt meidät onnistumiseen ja tämä näkyy saamissamme tunnustuksissa. Olen hyvin kiitollinen saamistamme palkinnoista kovatasoisessa porukassa ja ylpeä omasta porukastamme, iloitsee Osuuskaupan Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina voitti Rukan tontista käydyn suunnittelukilpailun. Kuusamon kaupungin järjestämän kilpailun voittaja julkistettiin torstaina 14.3.2024. Nyt tehdyn suunnitelman mukaisesti tuleva hotelli tulee tarjoamaan asiakkaille noin 220 huonetta, ravintolan ja kahvilan. Hotelli tullaan avaamaan Suomen luotetuimman hotelliketjun, Sokos Hotels brändin alle.

Suunnitelmana Break Sokos Hotel

Osuuskauppa Arina julkisti jo viime keväänä kiinnostuksen hotellin rakentamiseen Rukalle. Nyt voitetun suunnittelukilpailun myötä hotellisuunnitelmaa päästään viemään eteenpäin.

– Olemme iloisia päästessämme etenemään suunnitelmassa ja toteuttamaan hotellin yhteen Suomen merkittävimmistä vapaa-ajan keskuksista. Rukan suosio kasvaa koko ajan, joten olemme innoissamme päästessämme tuomaan Suomen luotetuimman hotellibrändin Rukalle ja rakentamaan tulevaisuuden Rukaa yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa, toimitusjohtaja Reima Loukkola toteaa.

– Kohderyhmänämme uudessa hotellissa tulevat olemaan asiakasomistajamme, suomalaiset vapaa-ajan ja työmatkustajat sekä kansainväliset vieraat. Hotellin palvelut valitaan heitä silmällä pitäen ja tarpeita kuunnellen. Rukan upea luonto on haluttu ottaa huomioon jo suunnittelussa ja kaikista huoneista tulee olemaan upea esteetön näkymä ympäröivään luontoon. Ravintolan suurista ikkunoista avautuu maisema Talvijärven suuntaan, sanoo matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Seuraava askel on asemakaavamuutoksen haku mutta jos kaikki etenee alustavan suunnitelman mukaisessa aikataulussa, juhlittaisiin uuden hotellin avajaisia aikaisintaan 2027, Loukkola kertoo.

Sokos Hotellin kolmesta brändistä Rukalle avattavasta hotellista on suunniteltu alustavasti Break-hotellia, joita löytyy tällä hetkellä muun muassa Leviltä, Kolilta ja Vuokatista. Hotelliin on tarkoitus tulla alustavien suunnitelmien mukaan yhteensä noin 220 huonetta sekä ravintola ja kahvila, joiden konseptit vahvistuvat suunnitelmien edetessä.

Sulavasti ja tyylikkäästi osa ympäristöä

Tulevan Sokos Hotellin suunnittelusta vastaa oululainen PAVE Arkkitehdit, joka on toiminut Arinan luotettuna yhteistyökumppanina, vastaten esimerkiksi Original Sokos Hotel Arinan uudistuksesta sekä Puistokahvila Makian ja Break Sokos Hotel Levin suunnittelusta.

Hotellin suunnitelmassa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että hotellin rakennukset tulevat sopimaan paitsi muodon, materiaalivalintojen ja värityksen mutta myös mittakaavan osalta ympäröivään lähimaisemaan. Rakennuksen arkkitehtuurissa on painotettu muotojen ja materiaalien ajattomuutta ja laadukkuutta. Hotellin julkisivut tullaan tekemään tummasävyisestä betonista ja julkisivujen pintoja rytmittävät pystyurien jatkumo sekä hajautetusti sommitellut puiset pystylankut. Ilta-aikaan julkisivuja elävöittää puulankkuihin liitetty valaistus.

Hotellirakennus sulautuu hyvin sekä Rukatunturin kaukomaisemaan, että ympäröivään keskustarakenteeseen. Sen sijoittelussa on huomioitu tarkoin viereisten rakennusten ylimmistä kerroksista avautuvien näkymien säilyttäminen Riisitunturin ja Kitkajärven suuntaan. Hotellisiipien sirot päädyt ovat mielenkiintoisina näkymän päätepisteinä sekä Rukankyläntien suunnasta saavuttaessa että Rukan kylältä päin katsottaessa.

Myös hotelliin kulkeminen on mietitty tarkkaan. Hotellin asiakas- ja huoltoliikenne on suunniteltu kulkemaan Hiihtokouluntien kautta. Pysäköintipaikat on suunniteltu pääasiallisesti hotellin alla sijaitsevaan parkkihalliin. Kävelyreittien osalta on mietitty tarkkaan paitsi turvallisuutta mutta myös niiden mielenkiintoista ympäristöä. Rukan kylän suunnasta tulevan kävelijän taas ottaa vastaan rakennusten syliin jäävä viihtyisä sisääntuloaukio, johon avautuvat tulevan hotellin vastaanotto ja kahvila terasseineen.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, +358 50 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Asiakasomistajat ovat pitkään toivoneet Arinalta uusia ravintolapalveluja Tornioon. Nyt osuuskauppa suunnittelee Tornion Prismakeskukseen Ravintolamaailmaa, joka sisältäisi Pizza & Buffa -ravintolan ja Presso-kahvilan. Samalla tutkitaan mahdollisuutta siirtää Tälläämö parturi-kampaamo ja Emotion-myymälä Kemistä Tornioon.

Asiakasomistajien toiveita täyttämässä Ravintolamaailmalla

Arina on saanut pitkään toiveita uuden ravintolan avaamisesta Tornioon ja erityisesti Prisman yhteyteen. Erilaisia vaihtoehtoja on tutkittu huolellisesti ja asiakkaiden toiveita on kuunneltu tarkalla korvalla.

– Tornion ABC-liikennemyymälä avattiin vuonna 2007 ja se on palvellut hyvin asiakkaita. Prismaa on samanaikaisesti kehitetty valikoimien, oheispalvelujen ja aukioloaikojen osalta. ABC Marketin myynti on jäänyt vähäiseksi, eikä liikennemyymäläkonsepti enää vastaa kokonaisuutena asiakkaiden tarpeisiin. Asiakkaiden suosimia Ravintolamaailmoja on Prismojen yhteydessä jo Oulussa (2) ja Rovaniemellä, Raahen avautuessa vuonna 2025. Pizza & Buffa tarjoilee laadukasta pizzaa ja monipuolista kotiruokaa noutopöydästä. Valikoimaa löytyy raikkaasta salaattipöydästä herkullisiin pizzoihin ja unohtamatta tietenkään jälkiruokasirkusta. Pressossa moni asiakkaamme tykkää piipahtaa nauttimassa hyvästä kahvista ja tuoreista leivonnaista ostosten lomassa tai hakea eväät mukaan matkan jatkuessa, kertoo Arinan matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Mikäli suunniteltavat muutokset päätetään toteuttaa, tarkoittaisi tämä ABC Tornion ravintolan sulkemista ja Ravintolamaailman avausta loppuvuodesta 2024. Samalla Prisman ruoan verkkokauppa saisi lisätilaa nykyisen ABC:n takaosasta.

– Muutoksen toteutuessa nykyisen ABC:n henkilökunta siirtyisi työskentelemään uudessa Ravintolamaailmassa. Muutoksella ei olisi vaikutuksia muihin ABC Tornion palveluihin, vaan polttoneste-, lataus- ja autopesupalvelut jatkavat normaalisti, Peltoniemi toteaa.

Tälläämö ja Emotion Kemistä Tornioon

Samalla selvitetään myös Kemin Prisman yhteydessä sijaitsevien Tälläämö parturi-kampaamon ja Emotion-myymälän siirtämistä Tornion Prisman yhteyteen.

– Uskomme vahvasti, että Meri-Lapin alueella on jatkossakin kysyntää Tälläämön ja Emotionin palveluille. Valitettavasti nykyisen liiketilan sijainti ei ole optimaalinen ja kaipaisi suurempaa uudistusta. Tornion Prismakeskuksessa saisimme palveluille suuremmat tilat, sillä esimerkiksi Tälläämön tilat Kemissä ovat jääneet liian pieniksi, Peltoniemi sanoo.

– Mikäli Tälläämö ja Emotion siirretään Tornioon, on edessä lisärekrytointi asiakaspaikkojen ja myymäläpinta-alan kasvaessa. Toteutuessaan muutto tultaisiin toteuttamaan syksyn 2024 aikana, Peltoniemi lisää.

Kemin Prismakeskuksessa vapautuisi Tälläämön ja Emotionin siirron myötä liiketilaa uusille palveluille, vilkkaiden asiakasvirtojen äärellä.

 

Lisätietoja:
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Arina etsii kesätyöntekijöitä muun muassa Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, ABC-asemille, Sokoksille sekä ravintoloihin, kahviloihin ja hotelleihin Pohjois-Suomessa. Kesätyöpaikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja 1000 2–3 viikon mittaista tutustumisjaksoa 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden kesätyöhaku päättyy 11.2.2024 ja kesä-ässien osalta hakuaika jatkuu 31.3.2024 saakka.

1400 kesätyöpaikkaa – 1400 positiivista työkokemusta

Osuuskaupan toimipaikka, olipa se sitten kauppa, ravintola, hotelli tai liikenneasema, on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa yhteiskunnallisesti isoa vastuuta nuorista.

− Tärkein tavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työelämäkokemuksia toimipaikoissamme. Perehdytykseen ja nuorten kohtaamiseen panostetaan esihenkilöidemme kanssa jatkuvasti. Haluamme olla turvallinen ja vastuullinen työnantaja, jonka kesätöissä nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Moni kesätöihin tulevista jää meille myös pidemmäksi aikaa tekemään töitä esimerkiksi opiskelujen ohessa ja onhan meillä esimerkkejä toimitusjohtajasta lähtien siitä, kuinka kesätyöt voivat johtaa pysyvään työuraan Arinalla ja S-ryhmässä, henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila toteaa.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Arinan toimialoissa ja ketjuissa marketkaupan, tavaratalo- ja erikoistavarakaupan, matkailu- ja ravintola-alan, liikennemyymäläkaupan, pankkipalveluiden sekä muiden työtehtävien parissa.

– Työntekijät sijoittuvat asiakaspalvelutehtäviin eri puolille Osuuskauppa Arinan pohjoista toimialuetta esimerkiksi Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, Sokos Hotelleihin, ravintoloihin, kahviloihin, Sokoksille, Emotioneihin ja ABC:lle. Suurimmilla paikkakunnilla, kuten Oulussa ja Rovaniemellä on eniten työpaikkoja tarjolla, mutta hakijoita kaivataan erityisesti pienemmille paikkakunnille. Kannattaa siis miettiä, kiinnostaisiko kesätyöt samalta paikkakunnalta, jossa sijaitsee vaikkapa mummola tai kesämökki, Mattila vinkkaa.

– Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa arina.fi/getajob -sivustoon, josta löytyy lisätietoja työtehtävistä ja vinkkejä työnhakuun. Samalla hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään ja meille voi myös jättää lyhyen videotervehdyksen, jossa voi helposti tuoda omaa persoonaansa esiin. Kannattaa muistaa, että vaikka kesätöistä puhuttaessa mietitään usein ensimmäisenä nuoria, ei mikään estä kokeneempiakin kiinnostuneita laittamaan hakemusta sisään, Mattila lisää.

 

Lisätietoja:

Marika Mattila, henkilöstöresurssipäällikkö, +358 44 788 4818, marika.mattila@sok.fi

Laadukkaaseen kebabiin keskittyvä Babista avattiin Kauppakeskus Valkeassa perjantaina 12.1.2024. Ravintolan avausta oli selkeästi odotettu, sillä tohinaa riitti heti ovien avaamisesta lähtien. Babista on S-ryhmän uusin ravintolakonsepti, joka haluaa mullistaa suomalaisen kebab-kulttuurin.

Babistassa tuhatvuotisen perinteen omaava kebab saa arvoisensa puitteet osaavien babistojen käsissä. Pikaruuaksi usein mielletty kebab tarjoillaan Babistan tapaan viihtyisässä ravintolassa, jossa raikkaista ja herkullisista annoksista voi jäädä nauttimaan pidemmäksikin aikaa.

Babistassa panostetaan laadukkaaseen lihaan, herkullisiin kana-, ja vegaaniannoksiin sekä tuoreisiin raikkaisiin kasviksiin. Lisämakua annoksiin tuovat tuoreet yrtit ja itsetehdyt kastikkeet.

– Olemme odottaneet avausta henkilökunnan kanssa innolla. Fafa’sissa käyneet asiakkaamme tapaavat tutut arinalaiset nyt Babistassa. Meillä on helppo piipahtaa, jäädä fiilistelemään paikanpäälle tai hakea annos mukaan kotiin, kertoo ravintolapäällikkö Taika Sirkeinen.

Alkuvuodesta Babistasta pääsee nauttimaan Oulun, Vantaan ja Mikkelin lisäksi myös muualla Suomessa, kun seuraavat Babistat avautuvat Seinäjoelle ja Vaasaan.

 

Lisätietoja:

Milla Sointu, ryhmäpäällikkö, +358 50 543 6797, milla.sointu@sok.fi
Taika Sirkeinen, ravintolapäällikkö, Babista Oulu, taika.sirkeinen@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arinan hallitus vahvisti perjantaina 29.9.2023 pidetyssä kokouksessa investointipäätöksen Raaheen rakennettavasta Prismakeskuksesta. Rakentamaan toivotaan päästävän keväällä 2024 ja suunnitelman mukaan Prisman avajaisia vietettäisiin loppuvuodesta 2025. Toteutuessaan investointi on n. 30 miljoonaa euroa.

Prismakeskus Mettalanmäelle – keskustaan S-market

Arina on jo aiemmin hankkinut omistukseensa Raahen Portti Oy -yhtiön koko osakekannan. Raahen Portti Oy omistaa Mettalanmäellä sijaitsevan liiketontin. Raahen Portti Oy on lisäksi sopinut Raahen kaupungin kanssa lisämääräalan hankinnasta Mettalanmäeltä. Nyt odotetaan asemakaavasta poikkeamis- ja rakennuslupien etenemistä sekä lisämääräalan kaupan toteutumista.

– Lupaprosessien valmistumista odotellessa varaudumme jo rakentamiseen rakennuksen suunnittelulla ja urakoiden kilpailutuksella. Kyseessä on iso projekti, jonka työllistämisvaikutus talousalueella tulee olemaan arviolta 50 henkilötyövuotta, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola.

– Prismakeskuksen rakentaminen ja nykyisen keskustan Prisman uudistaminen laajalla valikoimalla palvelevaksi, nykyaikaiseksi S-marketiksi ovat merkittäviä panostuksia Arinalle ja talousalueelle. Uusi Prismakeskus lisää Raahen alueen vetovoimaa entisestään ja tulee palvelemaan myös Valtatiellä 8 matkustavia. Samalla olemme sitoutuneet olemaan mukana Raahen keskustan kehittämisessä ja haluamme Prisman lisäksi tarjota myös keskustassa asioiville laadukkaan ruokakaupan. Tähän tarpeeseen nykyaikainen S-market pystyy vastamaan loistavasti, Kokkola lisää.

Kesän aikana Mettalanmäen alueella tehtiin lepakkoselvitys, jonka kolmen maastokäynnin yhteydessä havaittiin yksittäinen saalistava yksilö. Selvityksissä ei käynyt ilmi, että alueella olisi lepakoiden lisääntymis- tai levähdyspaikkoja ja todettu lepakkohavainto on luokiteltu luokkaan ”III, muu lepakoiden käyttämä alue.” Rakennettavan Prismakeskuksen suunnitelmaan on jätetty puistomainen suojavyöhyke rakennusalueen ja lepakkohavaintopaikan sekä erillisen saalistusalueen väliin.

Prismakeskukseen monipuoliset palvelut

Mettalanmäelle avattava Prisma mahdollistaa laajat valikoimat, lähiseudun edullisimman ostoskorin sekä monipuoliset palvelut. Nykyinen Prisma avattiin vuonna 2007, sen toimittua aiemmin S-markettina, ja nyt seinät ovat tulleet vastaan.

– Uudessa Prismakeskuksessa voimme vastata raahelaisten ja lähiseudun asiakkaidemme tarpeisiin entistä paremmin monipuolisemmalla tuote- ja palveluvalikoimalla, edullista hintaa unohtamatta. Uuden Prisman myötä voimme tuoda Raaheen toivotun ruoan verkkokaupan ja laajentaa Asiakasomistapalvelu ja S-Pankki-pistettä nykyisestä.  Pelkästään Prisman ja ruoan verkkokaupan osalta lisärekrytoinnin tarve tulee olemaan noin 50 uudelle työntekijälle, Kokkola toteaa.

Mikäli Prismakeskus päästään rakentamaan, mahdollistaa se Raaheen myös muita palveluita sekä Arinalta että muilta toimijoilta.

– Lähiseudun asiakkaat ovat toivoneet jo pitkään Raaheen Arinan ravintolapalveluita. Suunnitelmamme on avata Prismakeskukseen Ravintolamaailma, joka koostuu Pizza & Buffa -ravintolasta sekä kahvila Pressosta. Lisäksi Prismakeskukseen avattaisiin suurta suosiota Oulun, Kempeleen, Kemin ja Rovaniemen seuduilla nauttiva Tälläämö-ketjun parturi-kampaamo ja kauneushoitola. Piha-alueelle avattaisiin ABC-polttoneste- ja ABC-latausasemat sekä ABC CarWash. Näihin toimipaikkoihin tullaan rekrytoimaan 25 uutta työntekijää, sanoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

–  Prismakeskukseen rakennetaan tiloja myös muille toimijoille, jolloin palvelutarjonta paranee entisestään. Haluamme helpottaa asiakkaidemme elämää tarjoamalla monipuoliset palvelut yhden katon alla, Kokkola toteaa.

 

Lisätietoja:

Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa Kauppakeskus Valkeaan Babista-ravintola tammikuun aikana nykyisen Fafa’sin paikalle. Babista on S-ryhmän uusin ravintolakonsepti, joka haluaa mullistaa suomalaisen kebab-kulttuurin. Oulun toimipaikka tulee olemaan Suomen kolmas Babista. 

Suomen ensimmäisestä Babistasta, Mikkelistä, saadut positiiviset palautteet ovat saaneet myös arinalaiset odottamaan innolla uuden ravintolan avaamista Ouluun.

– On mahtavaa saada Ouluun uusi konsepti, joka nostaa kebabin uudelle tasolle. Babistassa haluamme tarjota kebabia ravintolamiljöössä ja uskon, että juuri tällaiselle meillä Oulussa on tarvetta. Valkean Babista tulee olemaan ravintola, johon on helppo poiketa ja jäädä fiilistelemään pidemmäksikin aikaa, kertoo toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Babista haluaa muuttaa sen, miten ihmiset ajattelevat kebabia. Babista uskoo kebabiin, joka on raikkaampaa, terveellisempää, mutta silti ehdottoman herkullista. Annosten perustana on laadukas liha. Lisäksi Babista tarjoaa kana- ja Vöner-annoksia ja kaikki annokset ovat myös muokattavissa vegaanisiksi, sanoo ryhmäpäällikkö Milla Sointu.

–  Valkean Babistaan voit tulla syömään paikanpäälle, tilata annoksia mukaan ja tietenkin tilata annokset suoraan kotiin Foodoran kautta, Sointu lisää.

Fafa’s toimipaikat Valkeassa ja Limingantullissa lopettavat toimintansa 31.12.2023. Molempien Fafa’sien henkilökunnat siirtyvät työskentelemään uudessa Babista-ravintolassa.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855,  ulla.peltoniemi@sok.fi

Milla Sointu, ryhmäpäällikkö, +358 50 543 6797, milla.sointu@sok.fi

Original Sokos Hotel Vaakunalle, Osuuskauppa Arinan Rovaniemellä sijaitsevalle hotellikokonaisuudelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki 10.8.2023 osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.

Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Original Sokos Hotel Vaakunan väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi hotellin toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.

– Haluamme tarjota vieraillemme vierailukokemuksen, jossa kestävä kehitys kattaa koko toiminnan ja on luonnollinen osa päivittäistä työtä ja osa asiakkaan vierailua. Olemme sitoutuneet ehkäisemään ja vähentämään toimintamme osalta ympäristökuormitusta ja työskentelemme aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi. Tästä syystä nyt myönnetty tunnustus, jota Sustainable Travel Finland -merkki edustaa, saa meidät erittäin iloiseksi ja on tärkeä koko meidän talollemme, toteaa hotellinjohtaja Tiina Määttä.

–  Haluamme Rovaniemen Original Sokos Hotel Vaakunassa olla luomassa kestävää matkailualaa Lapissa ja innostaa myös muita toimijoita, asiakkaita ja henkilöstöä osallistumaan kestävän kehityksen toimiin. Hotellillamme on ollut jo pitkään Green Key -sertifikaatti, joten Sustainable Travel Finland -tunnus on luonnollinen jatkumo vastuullisuuden kokonaisvaltaiselle kehittämiselle, kertoo vastaanottopäällikkö Nina Hautamäki.

– Työ ei kuitenkaan pääty tähän. Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja asetamme uusia tavoitteita vuosittain. Toimintamme pohjautuu vahvasti ajatukseen, että voimme vaikuttaa asioihin jokapäiväisillä valinnoilla ja teoilla, kun pyrimme osaltamme vähentämään ja kierrättämään. Myös asiakkaiden ja henkilökunnan laajempi osallistaminen ja vastuullisuusasioista viestiminen ovat keskeisiä tekemisiä tulevaisuudessa, sanoo vuoropäällikkö Annukka Raasakka.

 

Lisätietoja:

Tiina Määttä, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi, +358 44 788 5830, tiina.maatta@sok.fi

Levin alppikylässä sijaitsevassa Break Sokos Hotel Levillä on toteutettu ensimmäinen mittava uudistus avausvuoden 2008 jälkeen. Ravintola Kiisa ja Coffee House ovat avanneet ovensa kesäkuussa, ja uuden Grill it! -ravintolan avajaisia vietettiin 10.8. 

Harmonisesta värimaailmasta raikkaisiin väreihin ja vihersisustukseen 

Break Sokos Hotel Levi on Sokos Hotels -ketjun pohjoisin hotelli ja sijaitsee aivan Levin Torin sydämessä. Tehdyt uudistukset koskevat pääasiallisesti hotellin ravintoloita sekä saunatiloja. Myös vastaanotto ja aula ovat saaneet uuden ilmeen ja hotellihuoneissa on tehty tarvittavia kunnostustöitä.

– Kiisan sisustuksessa korostuvat suomalaiset elementit kuten vaalea puu, harmoninen värimaailma sekä modernit lappilaiset koristeaiheet. Matkailijoiden ja paikallisten suosiossa olevaa Coffee Housea voisi puolestaan kuvailla rennoksi keitaaksi, jossa yhdistyvät raikkaat värit, runsas vihersisustus sekä laadukkaat kahvilatuotteet, Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi kuvailee.

Hetkiä ja makuja palavalla intohimolla 

Täysin uutena ravintolana Leville on avattu Grill it!, joka tarjoaa herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia À la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Nimensä mukaisesti Grill it:n sisustuksessa näkyy ja tuntuu hiiligrillin sävyt ja materiaalit. Takka ja öljylamput tuovat ihanan tunnelman ravintolaan.

– Grill it! tuo mukanaan menut, joista löytyy vaihtoehtoja moneen makuun viinipaketteja unohtamatta. Haluamme päästä tarjoamaan paikallisille ja kauempaa tuleville vieraillemme hetkiä ja makuja palavalla intohimolla, ravintolapäällikkö Annika Moisio toteaa.

–  Uuden ravintolan myötä kylään on saatu myös iso ja upea, aurinkoisella paikalla sijaitseva terassi, jossa voi nauttia hyvästä ruoasta ja seurata elämää Levin ytimessä. Kaikkiaan Grill it:ssä on asiakaspaikkoja yhteensä 120, Break Sokos Hotel Levin hotellinjohtaja Hilkka Lehtinen kertoo.

Luksusta saunatiloihin

Myös Break Sokos Hotel Levin saunatilat on uudistettu täydellisesti. Saunatilojen tummanpuhuvassa sisustuksessa näkyvät Lapin kivi ja kullanhohtoinen sekä ylellinen spa-tunnelma.

–  Saunatilat tarjoavat vieraillemme erityisen tilan, jossa on helppo rauhoittua ja rentoutua täydellisesti. Yksityiskohdat on mietitty loppuun asti. Saunoissa on muun muassa avantosuihkut, joiden myötä asiakkaamme pääsevät nauttimaan kylmähoidon hyödyistä miellyttävästi ja helposti, Lehtinen kertoo.

Ravintoloiden, hotellin vastaanoton sekä saunatilojen suunnittelusta ovat vastanneet Yo Zen Arkkitehdit Kate Salminen ja Paula Kouri. Coffee Housen suunnittelusta on puolestaan vastannut Visionary Design Partners:in Jaana Ekman.

– Ensi kaudesta näyttäisi tulevan uusi ennätyskausi hotellimme historiassa ja varauksia on sisässä jo runsaasti. Onkin hienoa päästä tarjoamaan vieraillemme elämyksiä kauniisti uudistetuissa tiloissamme, Lehtinen toteaa.

Coffee Housen konseptiuudistuksessa yhdistyvät raikkaat värit ja runsas vihersisustus.

Grill It! Oulu avautui tänään torstaina 27.4. Kauppakeskus Valkean Gallerian kakkoskerrokseen. Tunnelmallinen, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tarjoaa herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.

Herkullisia Á la carte annoksia hiiligrillistä

Heti ravintolan ovien avauduttua saapuivat paikalle ensimmäiset asiakkaat nauttimaan lounasta. Ensimmäiset päivät Grill It! Oulu tarjoilee á la carte-annoksia mutta jo vappuna pääsee nauttimaan brunssista ja lounasbuffettia tarjoillaan tiistaista 2.5. eteenpäin.

– Grill It!:ä on selkeästi odotettu takaisin Ouluun. Avaamme ravintolan hetkeen, jolloin juhlia riittää. Ensimmäisenä viikonloppuna juhlitaan vappua ja muutaman viikonpäästä äitienpäivää. Vapun brunssien pöytävaraukset ovat jo täyttyneet ja äitienpäivän brunssi täyttä häkää, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

– Meillä on upea tiimi vanhoja ja uusia arinalaisia sekä keittiön että salin puolella. Olemme hioutuneet hyvin yhteen pelaavaksi tiimiksi avaukseen valmistautuessamme ja kun ovet tänään avattiin, oli ihana ottaa vastaan ensimmäiset vieraamme. Olemme odottaneet innolla, että pääsemme esittelemään upean ravintolamme ja sen herkulliset ruoat ja juomat asiakkaillemme, sanoo Grill It! Oulun ravintolapäällikkö Tiina Ahola.

Tummanpuhuvaa rauhaa keskellä vilkasta kauppakeskusta

Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Kauppakeskuksen valoisa ja vilkas hälinä vaihtuu ravintolan sisään astuttaessa tunnelmallisen tummaan ja rauhalliseen tunnelmaan. Ravintolasta löytyy myös pieni kabinetti, joka on varusteltu monipuolisella kokoustekniikalla.

– Oli ihana huomata, kuinka ihastuneita reaktioita tila sai aikaan ensimmäisissä ravintolaan sisään tulleissa vieraissamme. Hiilen tummuus, hiilloksen punaisuus, vaalea puu ja luonnon värit luovat tilaan näyttäviä yhdistelmiä. Entisessä Paloaseman Grill It!:ssä vierailleet saattavat myös tunnistaa tuttuja elementtejä sillä uuteen ravintolaan ovat löytäneet tiensä myös esimerkiksi kankaiset, tummat servietit sekä kolme design valaisinta, jotka tulevat mielestäni upeasti esiin nykyisillä paikoillaan. Keittiön puolelle taas vanhasta Grill It!:stä mukaan pääsi puuhiiligrilli. Olen onnellinen, että olemme voineet tehdä vastuullisia, kestäviä ja luontoa säästäviä ratkaisuja myös uutta ravintolaa valmistellessa, iloitsee Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Vanhasta Grill It:stä ”tuotuja” on myös osa uuden Grill It!:mme henkilökunnasta eli vieraillemme tuttuja kasvoja löytyy sekä keittiöstä että salista, Peltoniemi lisää.

Grill It!:iin pääsee Kauppakeskus Valkean Kesäkadulta kahta reittiä; joko suoraan Kesäkadun lavaa vastapäätä löytyvästä sisäänkäynnistä, Intersportin vierestä menevältä käytävältä löytyvillä liukuportailla tai nousemalla Kauppakeskus Valkean 2. kerrokseen ja sieltä Kesäkadun sivua menevältä käytävältä. Jälkimmäinen kulkureiteistä on esteetön.

Osuuskauppa Arina avaa syksyllä 2023 myös toisen Grill It! -ravintolan Leville, Break Sokos Hotel Levin yhteyteen.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Heidi Koponen, ryhmäpäällikkö, matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 44 788 4997, heidi.koponen@sok.fi