Osuuskauppa Arina suunnittelee yhdessä Rovaniemen kaupungin kanssa keskustan Lapinmaa-kortteliin korkeatasoista Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellia. Suunnitelman mukaan hotellin ylimpään kerrokseen sijoittuu näköalaravintola, jonka ainutlaatuinen panoraamanäkymä Rovaniemen vaaroille tarjoaa elämyksiä niin suomalaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille kuin paikallisille asukkaille. Arina tuo myös osaksi korttelikokonaisuutta uuden Sale-lähikaupan.

Kiinteistö Oy Lapinmaa sai Rovaniemen kaupunginhallitukselta 10. kesäkuuta etenemisluvan suunnitelmissaan rakennuttaa Rovaniemen keskustaan, Lordinaukion laitaan Lapinmaa-korttelikokonaisuuden. Asemakaavamuutoksen hyväksymisen myötä etenevät myös Osuuskauppa Arinan suunnitelmat uudesta Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellista ravintoloineen sekä Sale-lähikaupasta.

Lapin talvimatkailussa tunnistetaan kasvupotentiaalia jopa 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Uuden hotellikokonaisuuden suunnittelun lähtökohtina ovatkin olleet niin matkustajien kuin paikallisten tarpeet sekä alueellisen vetovoiman ja uusien palveluiden luominen. Hotellin arkkitehtuurin ytimessä on paikallisen perinteen ja upeiden vaaramaisemien kunnioittaminen sekä tuominen osaksi hotellielämystä.

– Olemme todella iloisia, että Rovaniemen kaupunginhallitus antoi luottamuksensa hankkeellemme ja uskoo sen vaikuttavan positiivisesti alueen elinvoimaisuuteen. Solo Sokos Hotel Rovaniemi sekä uusi Sale-lähikauppa tulevat elävöittämään kaupunkikeskustaa ja palvelemaan paikallisia asukkaita. Hotelli tuo kaupunkiin lisää viihtyvyyttä ja elämyksellisyyttä lattiasta kattoon eli kävelykadun ravintolasta aina henkeäsalpaavan upeat maisemat tarjoavaan kattoravintoaan, kertoo Arinan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Seuraavaksi suunnitelma etenee Rovaniemen kaupunginvaltuuston arvioitavaksi.

Vastuullista matkailuliiketoimintaa ja töitä alueelle

Rovaniemen kaupungin strategia keskittyy tulevina vuosina vahvasti kesämatkailun ja vastuullisuuden kehittämiseen. Tavoitteet ovat yhteneväiset Sokos Hotels -ketjun kanssa, jonka tavoitteena on edistää vastuullista ja kestävää matkailua aina hankkeen suunnittelusta asiakaskokemukseen saakka. Ketjun muiden hotellien tapaan myös Solo Sokos Hotel Rovaniemen tavoitteena on saada Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -tunnustus.

– Me haluamme osaltamme kehittää Lapin vastuullista matkailuliiketoimintaa ja edistää alueellista hyvinvointia. Osuuskauppa Arina on merkittävä työllistäjä alueella ja hotellihankkeen myötä merkitys vahvistuu. Arina on vakaa ja luotettava paikallinen toimija, jonka tuotot jäävät omalle alueelle pohjoiseen, kertoo Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.

Korttelihankkeen suunnittelua ja toteutusta kokonaisuudessaan ohjaa ekologisen rakentamisen periaatteet ja hankkeelle on tarkoitus hakea LEED-ympäristösertifikaatti sekä suorittaa hiilijalanjälkilaskenta. Kohteessa on tarkoitus hyödyntää maalämpöä ja myös aurinkosähköjärjestelmän käyttömahdollisuutta tutkitaan. Lisäksi kortteliin tulevan Sale-lähikaupan kylmäjärjestelmissä on tarkoitus käyttää kylmäaineena ympäristöystävällistä hiilidioksidia. Rakennusvaiheessa hanke työllistää yhteensä yli 300 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan se tarjoaa yli 100 työpaikkaa paikallisille palvelualan ammattilaisille.

Faktoja Lapinmaa-korttelikokonaisuudesta:

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Arina, puh. 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, majoitus- ja ravitsemiskauppa, Osuuskauppa Arina, puh. 050 051 6855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa uusimman S-marketin Ranualle torstaina 30.5. klo 10. Uusi S-market on kooltaan aiempaa suurempi, valikoimiltaan laajempi ja tekniikaltaan energiaviisaampi. Oheispalvelut täydentyvät elokuussa ABC-sähkölatausasemalla. Ranualla lähes 90 % kotitalouksista on asiakasomistajatalouksia, joten Arina investoi paikallispalveluihin yhteensä 7,5 miljoonaa euroa.

Asioinnin helppoutta laajentuneilla aukioloajoilla, laajentuneilla valikoimilla ja edullisilla hinnoilla

Kaikki on valmista uuden S-market Ranuan avaukseen torstaina klo 10. Uuden myymälän avauduttua vanha kiinteistö puretaan ja tilalle tulee reilusti parkkipaikkoja.

– Toivotamme koko henkilökunnan voimin asiakkaat tervetulleiksi uuteen myymälään, jonka ero vanhaan on silmiinpistävä. Tilaa on viidenneksen enemmän ja myös uudet kalusteet mahdollistavat laajentuneet valikoimat. Kylmäkalusteita on reilusti enemmän ja avoin paistopiste kooltaan kolminkertainen. Tutustukaa rauhassa valikoimiin ja antakaa tarvittaessa toiveita valikoimien edelleen kehittämiseen. Myymälän yleisilme on raikas ja valoisa. Selkeät opasteet ja uudet sähköiset hintanäytöt helpottavat asiointia ja tehostavat myymälätyöskentelyä asiakkaiden hyödyksi, iloitsee S-marketpäällikkö Topias Sarajärvi.

– Perinteisten vahvuuksiemme edullisen hintatason ja keskittämisestä kertyvän Bonuksen lisäksi helpotamme asiointia laajentuneilla aukioloajoilla. Uudessa kiinteistössä S-marketin palvelutarjontaa täydentävät Alkon ja pakettiautomaattien lisäksi kirjaston palautusautomaatti sekä pihalla ABC-polttonesteiden lisäksi elokuussa avautuva ABC-latausasema. Avajaispäivänä pihassa palvelee asiakasomistajuus- ja pankkiasioissa S-Biilissä Arinan palvelumyyjä, jatkaa Sarajärvi.

Nykyaikaisia energia- ja kierrätysratkaisuja

– ­S-market Ranua on Arinan uusin energiaviisas myymälämme. Kaikki kylmälaitteet ovat ovellisia tai kannellisia, ja niiden hukkalämpö kerätään talteen maalämpökaivoihin ja hyödynnetään kiinteistön lämmitykseen. Led-valaistus vähentää sähkönkulutusta, materiaalikierrätys on huipussaan ja ruokahävikki minimoidaan. Viisaiden ratkaisujen ansiosta myymälä on käytännössä päästötön. Kiinteistössä on lisäksi valmius aurinkoenergiaratkaisuille, jatkaa Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Matti Puranen.

 

Lisätietoja:

Topias Sarajärvi, marketpäällikkö, S-market Ranua, +358 44 788 4745, topias.sarajarvi@sok.fi

Matti Puranen, ryhmäpäällikkö, 040 8493 310, matti.puranen@sok.fi

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi

Osuuskauppa Arinan suositut robottikuljetukset laajenevat kesäkuussa palvelemaan Oulussa Ritaharjun S-marketin ja Kempeleessä Sale Linnakankaan asiakkaita. Uudet robottikuljetukset ovat osa Arinan ja Starship Technologiesin yhteistyösopimusta. Starship Technologies on maailman johtava autonomisten kuljetusrobottien kehittäjä ja valmistaja.

 

Sympaattiset robotit kuljettavat ostokset ympäristöystävällisesti säässä kuin säässä

Syksystä 2023 lähtien Oulun S-market Herkussa palvelleet kuljetusrobotit on otettu Oulussa vastaan innokkaasti ja sähköllä toimivat robotit ovat tähän mennessä toimittaneet yli 1000 tilausta. Päästöttömillä robottikuljetuksilla pystytään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin saada ostokset nopeasti kotiin kuljetettuina. Robotin kyytiin mahtuu n. 2 kassillista, eli n. 10 kiloa ostoksia. Asiakas tekee tilauksen S-kaupat-sovelluksessa ja näkee reaaliajassa, kuinka paljon ostoksia robotin kyytiin vielä mahtuu. Robotti soittaa musiikkia, kun asiakas vastaanottaa kuljetuksen.

– Ruoan verkkokaupan palvelut kasvavat koko ajan ja seuraamme asiakkaiden tarpeita ja toiveita tarkalla korvalla. Prismoissa toimivien nouto- ja kuljetuspalvelujen lisäksi haluamme tarjota kuljetuspalveluita myös pienemmistä yksiköistä. Tähän tarpeeseen robotit vastaavat loistavasti helpottaen asiakkaidemme arkea, sillä ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi täydennysostoksiin. Kun kesken ruuanlaitoin huomaa tärkeän ainesosan unohtuneen kaupan hyllylle, kuljettaa robotti tuotteen keskimäärin tunnissa kotiovelle. Robotteja käytetään myös esimerkiksi raskaampien ostosten tekemiseen ja arjen apuna sairastaessa, kertoo Osuuskauppa Arinan verkkokaupan kehityspäällikkö Arttu Viholainen.

– Linnakankaan Salen ja Ritaharjun S-marketin robotit aloittavat alueen kartoitusajot toukokuun lopussa ja asiakkaat pääsevät tekemään tilauksia kesäkuun puoleenväliin mennessä, Viholainen jatkaa.

– Olemme iloisia, että voimme laajentaa kuljetuspalvelua Osuuskauppa Arinan kanssa. Autonomiset robottikuljetukset helpottavat ihmisten arkea, vähentävät liikenneruuhkia ja sähkökäyttöisinä myös päästöjä. Robottimme ovat tehneet hyvää työtä Oulussa ottaen huomioon erityisesti viime talven lumiset olosuhteet. Oulu on maailman pohjoisin kaupunki, jossa robotit ovat koskaan toimineet. Olemme jatkokehittäneet robottiemme talviominaisuuksia Oulun talvesta saatujen oppien avulla ja ottaneet ne käyttöön maailmanlaajuisesti, kertoo Starship Technologiesin Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont.

Starshipin robotit käyttävät tekoälyä ja GPS-paikannusta sopivan kuljetusreitin suunnitteluun. Reitti kulkee jalankulkijoille tarkoitettuja väyliä pitkin ja robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot ja osaa toimia liikenteessä. Robotit ajavat 99 prosenttia ajasta itsenäisesti, mutta ihmiset tarkkailevat niiden toimintaa ja voivat ottaa hallinnan itselleen koska tahansa. Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. Robotit hyödyntävät tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet ja tarvittaessa robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan.

Akkukäyttöiset robotit ovat tehneet vuodesta 2018 alkaen yli kuusi miljoonaa itsenäistä toimitusta vähentäen samalla hiilidioksidipäästöjä ja liikenneruuhkia kaupungeissa. Starshipin yli 2000 robottia kuljettaa tuhansia toimituksia päivittäin yli 80:llä palvelualueella eri puolilla maailmaa. Tähän mennessä robotit ovat kuljettaneet Suomessa jo reilut 150 000 tilausta.

Faktoja kuljetusroboteista :

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, Arttu Viholainen, verkkokaupan kehityspäällikkö, 050 342 9910, arttu.viholainen@sok.fi

Starshipin haastattelupyynnöt: Viestintätoimisto Manifesto, Harri Kammonen, harri.kammonen@manifesto.fi

 

Robotin kyytiin mahtuu n. kaksi kassillista ostoksia.

Osuuskauppa Arina uudistaa syksyllä 4-tien varrella sijaitsevan Pulkkilan liikekeskuksen. Vuonna 2018 avattu Sale-lähimyymälä laajennetaan S-marketiksi, osin nykyisen ABC-ravintolan tiloihin. ABC:n polttoneste- ja latauspalvelut, samoin Pulkkilan apteekin ja Alkon palvelut jatkuvat ennallaan. S-markettiin haetaan parhaillaan marketpäällikköä ja ABC:lle kokkia. 

Arina avasi Pulkkilaan vuonna 2018 uuden liikekeskuksen, jossa ABC:n yhteyteen siirrettiin aiemmin taajaman keskustassa sijainnut Sale-lähimyymälä. Perinteikäs liikepaikka on saavuttanut sekä matkaajien että paikallisten suosion pysähdys- ja kauppapaikkana. Nyt on uudistusten aika. 

– Vastaamme alueen asiakkaiden toiveisiin ja laajennamme ruokakaupan S-marketiksi, vahvistaen alueen ykköskaupan asemaa. Tilavampi myymälä mahdollistaa laajemmat ja monipuolisemmat valikoimat ja edullisemmat hinnat. Laajentuvat aukioloajat tuovat joustavuutta asiakaspalveluun ja verkkokauppatilaajien pakettiautomaattipalveluja kehitetään, kiteyttää ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola 

– Suosittu ABC-ravintola jatkaa nykyistä tiiviimmissä tiloissa. Muutostyöt aloitetaan ravintolalinjaston siirrolla. Asiakaspaikkoja on jatkossakin reilusti niin ohikulkijoille kuin paikallisille. Parhaillaan haemme tiimiin uutta kokkia. ABC:n polttoneste- ja sähkölatauspalvelut jatkavat entiseen tapaan, samoin muista palveluista apteekki ja Alko, jatkaa ryhmäpäällikkö Soile Tikkala 

– Liikekeskuksen remontti aloitetaan elokuun puolivälissä ABC-ravintolan muutostöillä, jonka jälkeen on marketkaupan laajennuksen aika. Kaupan aukioloaikoihin ei tule keskeytyksiä. Remontin on tarkoitus valmistua kokonaisuutena viimeistään marraskuun loppuun mennessä, Kokkola toteaa. 

 

Lisätietoja: 

Osuuskauppa Arina, marketkaupan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola, p. 044 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi 

Osuuskauppa Arina, liikennekaupan ryhmäpäällikkö Soile Tikkala, p. 050 566 1317, soile.tikkala@sok.fi  

 

Kuvituskuva: Markku Karjunen, Inmade Design

Osuuskauppa Arina vastaa asiakastoiveisiin ja uudistaa Tornion ja Kemin Prismakeskusten palveluja Torniossa avautuvat loppuvuonna uusi monipuolinen Ravintolamaailma sekä Kemistä siirtyvä uuden konseptin Emotion-myymälä ja laajempi Tälläämö parturi-kampaamo. Prisman ruoan verkkokaupan noutolokerikot siirretään samalla sisätiloihin. Kemissä Prismakeskukseen avataan uusi Ravintolamaailma alkuvuodesta 2025. Vapautuviin liiketiloihin haetaan parhaillaan täydentäviä palveluja.

Suositut Ravintolamaailmat vilkkaiden Prismakeskusten yhteyteen

– Vastaamme lukuisiin asiakastoiveisiin avaamalla marraskuun lopulla Tornioon ja alkukeväästä myös Kemiin uudet Ravintolamaailmat, jotka sisältävät PizzaBuffa-ravintolan ja Presso-kahvilan. Ravintolakokonaisuus palvelee niin paikallisia Prismakeskuksen asiakkaita kuin ohikulkevia matkailijoita. Tornion ABC-ravintola palvelee asiakkaita ennen liiketilaremonttia heinäkuun loppuun saakka, kertoo Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Pizza & Buffa on konstailematon ja leppoisa tapa nauttia hyvästä ruoasta. Buffa on mutkaton koko perheen ravintola, jossa huomioidaan lapset ja lopputuloksena on tyytyväinen ruokailija. Tuoreen pizzan ohella tarjolla on lounaalla terveellistä kotiruokaa, runsas salaattipöytä ja herkullisia jälkiruokia. Haluamme olla se paikka, johon on helppo tulla, ja joka tarjoaa ostosten lomassa hetken itselle, perheelle tai ystävien tapaamiselle. Presso-kahvila tarjoaa suomalaiseen makuun tuoretta kahvia ja herkullisia, paikan päällä leivottuja ja aina tuoreita pullia, sämpylöitä ja pikkusyötäviä, iloitsee Peltoniemi.

Uusi Emotion ja Tälläämö Tornion Prismakeskukseen

– Tornion uuden konseptin mukaisella Emotion-myymälällä ja uuden ilmeen Tälläämö parturi-kampaamolla voimme vastata aiempaa paremmin paikallisiin asiakastoiveisiin. Emotionissa korostuvat elämyksellisyys ja ostamisen helppous. Tälläämön uudet tilat mahdollistavat asiakaspaikkojen ja sen myötä työpaikkojen lisäämisen. Palvelut avataan Torniossa marraskuun lopussa, jatkaa Peltoniemi.

Tornion monipuoliset ABC-palvelut jatkavat – Prisman verkkokaupan noutolokerikot sisätiloihin

Tornion Prismakeskuksen yhteydessä toimivat ABC-polttoneste, ABC-lataus ja ABC CarWash -palvelut ovat asiakkaiden käytettävissä jatkossakin entiseen tapaan.

Tällä hetkellä ulkona sijaitsevat Tornion Prisman ruoan verkkokaupan noutolokerikot siirretään sisätiloihin, jolloin asiointi ja työskentely ovat säältä suojassa ja siten entistä viihtyisämpää, kuten Prisma.fi lokerikoilla.

Tornion ABC-ravintolan sulkemiseen liittyen Arinassa käytiin muutosneuvottelut, joiden lopputuloksena kaikille työntekijöille voitiin tarjota töitä uusien palvelujen parissa.

Kemin Prismakeskuksessa vapaata liiketilaa

– Uudistusten myötä Kemissä vapautuu liiketilaa vilkkaiden asiakasvirtojen ääreltä. Neuvotteluja uusista vuokralaisista on ollut jo käynnissä, mutta kiinnostuneiden kannattaa olla edelleen yhteydessä, kertoo Osuuskauppa Arinan liikepaikkapäällikkö Anne Niemi.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, p. 0500 516855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Anne Niemi, liikepaikkapäällikkö, p. 044 7886209, anne.niemi@sok.fi

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö/Prismajohtaja, p. 044 7886207, katja.savilakso@sok.fi

Uudet Ravintolamaailmat sisältävät PizzaBuffa-ravintolan ja Presso-kahvilan

Tälläämö parturi-kampaamo avataan Torniossa loppuvuodesta

Emotion-myymälä avautuu Torniossa loppuvuodesta

Emotion-myymälä siirtyy Kemistä Tornioon

Tornion Ravintolamaailma avautuu loppuvuodesta 2024 ja Kemiin alkuvuodesta 2025

Tornion Prisman ruoan verkkokaupan noutolokerikot siirretään sisätiloihin

 

Osuuskauppa Arina on allekirjoittanut sopimuksen Mettalanmäen Prismakeskuksen maanrakennusurakasta ja rakennustyöt pyritään aloittamaan mahdollisimman pian. Uusi Raahen Prismakeskus on suunniteltu avattavaksi loppuvuodesta 2025.

Paikallisin voimin maanrakennustöihin

Arinan suunnitelmat Prismakeskuksen rakentamisesta ovat edenneet rakennuslupapäätöksen jälkeen vauhdikkaasti. Maanrakennutuksen osalta kilpailutuksen voitti paikallinen Veljekset Kellola Oy ja urakkasopimus yritysten välillä allekirjoitettiin tänään. Maanrakennustyöt on tarkoitus aloittaa muutaman viikon sisällä.

– Prismakeskuksen hanketta on suunniteltu jo pitkään, joten on hienoa, että hanke lähtee konkreettisesti liikkeelle ja odotamme jo innolla, että pääsemme avaamaan uuden Prismakeskuksen. Raahe ja sen lähikunnat kasvavat ja kehittyvät kovaa vauhtia, joten alueella on vahva tarve uudelle Prismalle ja sen yhteyteen tuleville muille palveluille. Erityisen iloisia olemme siitä, että maanrakennutuksen urakkakilpailun voitti paikallinen toimija. Näin voimme osaltamme tuoda lisää työtä alueelle yhteistyökumppaniemme kautta, kertoo Osuuskauppa Arinan talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho.

– Odotamme innolla yhteistyötä Arinan kanssa, ja Raahen Prisman maarakennustyöurakka on meille erityisen mielenkiintoinen kohde paikallisuuden vuoksi. Tässä hankkeessa pystymme kattavasti käyttämään koko konsernin palveluita asiakkaan hyväksi. Myös tässä hankkeessa pyrimme minimoimaan hiilipäästöt ja tarjoamme asiakkaalle raportit kohteesta syntyvistä hiilipäästöistä. Veljekset Kellola Oy panostaa pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin ja toivoo, että Raahen Prisman maarakennustyöurakka on ensimmäinen monista yhteistyökohteista Arinan kanssa, toteaa Veljekset Kellola Oy:n työpäällikkö Tuomas Pelkonen.

Kokonaisuudessaan Prismakeskushankkeen työllistämisvaikutus alueella tulee olemaan arviolta noin 50 henkilötyövuotta. Hankkeen rakennus- ja talotekniikkaurakointi on tarkoitus kilpailuttaa vielä loppukevään aikana.

Asiakkaiden toiveet mukana suunnittelussa

Uutta Prismakeskusta suunnitellaan alusta lähtien asiakkaiden toiveita kuunnellen ja suunnitelmissa panostetaan erityisesti asioinnin ja ostamisen helppoutta.

– Tiedämme, että uutta Prismaa on odotettu innolla asiakkaiden keskuudessa ja haluamme kaikki mukaan yhteisen Prismakeskuksen suunnitteluun. Toiveita uudelle Prismakeskukselle on toki jo annettu ja ne on kaikki kerätty talteen mutta jotta voimme varmistaa sen, että Prismakeskus tulee vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja toiveisiin, tulemme lähiviikkojen aikana avaamaan sivuston, johon jokainen voi käydä esittämässä omat toiveensa, kertoo ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja Tarmo Kokkola.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho, +358 40 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi

Osuuskauppa Arina, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja Tarmo Kokkola, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

Veljekset Kellola Oy, työpäällikkö Tuomas Pelkonen, +358 44 493 9989

 

Arina etsii kesätyöntekijöitä muun muassa Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, ABC-asemille, Sokoksille sekä ravintoloihin, kahviloihin ja hotelleihin Pohjois-Suomessa. Kesätyöpaikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja 1000 2–3 viikon mittaista tutustumisjaksoa 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden kesätyöhaku päättyy 11.2.2024 ja kesä-ässien osalta hakuaika jatkuu 31.3.2024 saakka.

1400 kesätyöpaikkaa – 1400 positiivista työkokemusta

Osuuskaupan toimipaikka, olipa se sitten kauppa, ravintola, hotelli tai liikenneasema, on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa yhteiskunnallisesti isoa vastuuta nuorista.

− Tärkein tavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työelämäkokemuksia toimipaikoissamme. Perehdytykseen ja nuorten kohtaamiseen panostetaan esihenkilöidemme kanssa jatkuvasti. Haluamme olla turvallinen ja vastuullinen työnantaja, jonka kesätöissä nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Moni kesätöihin tulevista jää meille myös pidemmäksi aikaa tekemään töitä esimerkiksi opiskelujen ohessa ja onhan meillä esimerkkejä toimitusjohtajasta lähtien siitä, kuinka kesätyöt voivat johtaa pysyvään työuraan Arinalla ja S-ryhmässä, henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila toteaa.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Arinan toimialoissa ja ketjuissa marketkaupan, tavaratalo- ja erikoistavarakaupan, matkailu- ja ravintola-alan, liikennemyymäläkaupan, pankkipalveluiden sekä muiden työtehtävien parissa.

– Työntekijät sijoittuvat asiakaspalvelutehtäviin eri puolille Osuuskauppa Arinan pohjoista toimialuetta esimerkiksi Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, Sokos Hotelleihin, ravintoloihin, kahviloihin, Sokoksille, Emotioneihin ja ABC:lle. Suurimmilla paikkakunnilla, kuten Oulussa ja Rovaniemellä on eniten työpaikkoja tarjolla, mutta hakijoita kaivataan erityisesti pienemmille paikkakunnille. Kannattaa siis miettiä, kiinnostaisiko kesätyöt samalta paikkakunnalta, jossa sijaitsee vaikkapa mummola tai kesämökki, Mattila vinkkaa.

– Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa arina.fi/getajob -sivustoon, josta löytyy lisätietoja työtehtävistä ja vinkkejä työnhakuun. Samalla hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään ja meille voi myös jättää lyhyen videotervehdyksen, jossa voi helposti tuoda omaa persoonaansa esiin. Kannattaa muistaa, että vaikka kesätöistä puhuttaessa mietitään usein ensimmäisenä nuoria, ei mikään estä kokeneempiakin kiinnostuneita laittamaan hakemusta sisään, Mattila lisää.

 

Lisätietoja:

Marika Mattila, henkilöstöresurssipäällikkö, +358 44 788 4818, marika.mattila@sok.fi

Vuonna 2005 avatun Prisma Zeppelinin historian suurin uudistus on vihdoin saatu päätökseen ja kesästä lähtien kestäneen uudistuksen jälkeen Zeppelinin Prisma on jälleen valmis palvelemaan asiakkaita entistä monipuolisemmilla valikoimilla. Pohjoissuomalaisten Arinan asiakasomistajien mahdollistaman investoinnin suuruus on 6,8 miljoonaa euroa. Alkuviikosta Prisman pihalla avattiin myös ABC-lataus, joka palvelee hybridi- ja sähköautoilla kulkevia asiakkaita.

Monipuolinen, laadukas ja edullinen Prisma

Zeppelinin Prisman uudistuksen johtavana ajatuksena on ollut rakentaa yhdessä asiakasomistajien kanssa entistä ehompi Prisma. Monet asiakasomistajilta kerätyistä toiveista konkretisoituvat uudistuksen myötä.

– Kysyimme asiakkailtamme mitä he toivovat Zeppelinin Prismalta ja saimme yli 400 vastausta. Näitä vastauksia käytiin läpi tarkalla silmällä ja olen iloinen voidessani kertoa, että pääsimme toteuttamaan näistä suurimman osan, kuten eniten toivotut Juku Sushi & Wok- ja Fazerin leipomopisteet sekä ruokatorin laajentamisen, joka mahdollisti valikoiman lisäyksen. Päivittäistavaroiden osalta voineet lisätä valikoimaa yli 2000 tuotteella, sanoo Prisma Zeppelinin Prismajohtaja Juha-Pekka Mäkelä.

– Käyttötavaroiden puolella olemme asiakastoiveiden perusteella lisänneet valikoimaa erityisesti langoissa ja muissa käsityötarvikkeissa, kodin tavaroissa ja kukissa, kirjoissa, leluissa sekä lasten pukeutumisessa. Lisäksi olemme saaneet muun muassa upean kauneuden osaston, jota moni asiakkaamme toivoi, Mäkelä lisää.

Prisma Zeppelinin uudistuksessa on haluttu panostaa asioinnin ja ostamisen helppouteen. Torstaista 14.12. alkaen aukioloaikoja laajennetaan sekä Prisman että palvelupisteiden osalta. Asiointia helpottamaan on saatu muun muassa toinen sisäänkäynti myymälään, käytäväopasteita on parannettu, itsepalvelukassojen määrää lisätty ja asiakkaiden käyttöön on saatu uudet kevyemmät ostoskärryt, joita löytyy sekä sisältä että ulkoa.

– Saimme jo hieman aiemmin käyttöömme Kerää ja skannaa -palvelun sekä ruoan verkkokaupan, johon löytyy lyhyelläkin tilausajalla vapaita noutoaikoja. Jotta voimme palvella asiakkaitamme monipuolisesti, olemme uudistuksen myötä saaneet myös 20 uutta työkaveria Prismaan. Haluamme tarjota Zeppelinin Prismassa iloisimman palvelun, erinomaisen valikoiman helpolla asioinnilla kaupassa ja verkossa sekä tietenkin markkinoiden edullisimman hinnan, Bonuksia unohtamatta, Mäkelä kertoo.

Mäkelä ja koko Zeppelinin Prisman väki kiittelee vuolaasti asiakkaiden jaksamista ja tukea uudistuksen keskellä.

– Myymälässä asiointi ei varmasti ole ollut helpointa viimeisen puolen vuoden aikana, kun tuotteet ovat vaihtaneet paikkojansa jatkuvasti, mutta yhdessä olemme tämän jaksaneet ja nyt pääsemme kaikki, henkilökunta ja asiakkaat, nauttimaan uudistuksen tuloksista. Zeppelinissä on nyt upeat puitteet, joissa pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua, Mäkelä toteaa.

Vastuullinen, energiatehokas ja ympäristöystävällinen Prisma

Alkukesästä alkanut Zeppelinin Prisman uudistus on ollut mittava ja sen luoma työllistämisvaikutus alueella oli 30 henkilötyövuotta. Kaikki uudistuksessa tapahtuneet muutokset eivät näyttäydy asiakkaille yhtä selkeästi kuin toiset mutta monilla muutoksista on kuitenkin iso vaikutus asiointimukavuudessa. Samalla Prisman energiatehokkuus koheni entisestään.

Uudistuksen myötä Prisman tekniikkaa päivitettiin ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Myymälän valaistukset vaihdettiin sähköä säästäviin LED-valaisimiin ja kaikki kylmäkalusteet on uusittu ovellisiksi tai kannellisiksi, jolloin myymälän lämpötila pysyy tasaisena. Uusissa kylmäkalusteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on lähes päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla.

– Uudet energiaratkaisut varmistavat sen, että Prismamme on lähes hiilineutraali. Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja olla omalta osaltamme varmistamassa parempaa huomista pohjoissuomalaisille, Mäkelä selittää.

Lue avajaisten ohjelmasta täältä.

Lisätietoja:
Juha-Pekka Mäkelä, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja, +358 40 776 1682,
juha-pekka.makela@sok.fi

Uusi kauneuden ja hyvinvoinnin osasto näyttää tyylikkäältä.

Ruokatorilta löytyy herkkuja moneen makuun.

Hedelmä- ja vihannesosasto löytyy laaja valikoima raikkaita ja herkullisia tuotteita.

Hedelmä- ja vihannesosasto on Prisma Zeppelinin helmi.

Ruokatorin valikoima monipuolistui ja laajeni uudistuksen yhteydessä.

Ruokatoria on laajennettu entisestään

Asioinnin mukavuuteen on panostettu muun muassa käytävien leveydellä.

Uusi hedelmä- ja vihannesosasto houkuttelee raikkaudellaan

ABC-lautaus avattiin Zeppelinin Prisman pihalle tiistaina 12.12.

Osuuskauppa Arina selvitti muutosneuvotteluilla Prisma Kemin noutohallin sekä yritysmyynnin toimintaedellytyksiä. Muutosneuvottelujen lopputulos on, että Kemin Prismassa noutohalli sekä yritys-, projekti- ja tilausmyynti suljetaan keväällä 2024. Kuluttaja-asiakkaita palvelee yhä Kemin Prisman sisältä löytyvien rakentamisen ja remontoinnin monipuolinen valikoima.  

– Päätös tarkoittaa noutohallista myytävien raskaan rakentamisen, kuten rakennuspuutavaran, eristeiden, ja muiden niin sanottujen raskaan rakentamisen tuotteiden ja yritys-, projekti- ja tilausmyynnin palvelujen lopettamista. Näiden tuotteiden osalta loppuunmyynti toteutetaan kevään aikana. Prisma Kemistä voi jatkossakin ostaa sisustamisen ja remontoinnin tuotteita, kuten maaleja, tapetteja, työkaluja sekä muuta sisustus- ja pienrautatuotteita. Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso kertoo.  

– Nyt valikoimista poistuvien tuotteiden osuus Prisma Kemin myynnistä on laskenut jo useampien vuosien ajan. Kyseiset palvelut ovat suhdanneherkkiä ja tulevaisuuden näkymät ovat tällä hetkellä epävarmat. Nykyinen yritysmyynnin taso ei mahdollista kannattavaa liiketoimintaa, minkä vuoksi suljemme yritysmyynnin palvelut, Savilakso kuvaa tilannetta.  

Yritysasiakkailla on yhä mahdollisuus hyödyntää Prisman sisältä löytyvien tuotteiden myyntiä S-Business-kortilla. 

– Noutohallin ja yritysmyynnin myyjille tarjotaan nykyisten työtehtävien sijaan muita töitä Arinasta, Savilakso toteaa.  

Muutoksen osana suunnitellaan nykyisen noutohallin purkamista. Tämä mahdollistaa lisäparkkitilan Prismalle sekä nykyistä sujuvamman liikenteen alueella. Tämä muutos tulisi helpottamaan myös alueelle rakennettavan Bilteman asiakkaiden asiointia. 

 

Lisätietoja:

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, 044 788 6207, katja.savilakso@sok.fi  

Osuuskauppa Arina avaa uuden S-marketin Oulunsaloon torstaina 19.10.2023 klo 10. Arinan pohjoissuomalaiset asiakasomistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 5,5 M€ myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Oulunsalon S-market on Arinan toinen Oulun Energian ja Caverionin kanssa yhteistyössä toteutettu energiaviisas kiinteistö.

Arjen sujuvuutta monipuolisella valikoimalla, laajoilla aukioloajoilla ja edullisella hintatasolla

Kauan odotettu uusi S-market Oulunsalo avautuu perinteikkäälle kauppapaikalle Lentokentäntien kupeeseen. Uutta rakennettaessa myymälä ja parkkipaikka vaihtoivat paikkoja.

– Paikkojen pyöräytys mahdollisti n. 1200 neliön pinta-alan myymälälle sekä mahdollisimman lyhyen palvelukatkon oulunsalolaisille. Uudessa myymälässä olemme pystyneet kasvattamaan tuotevalikoimaa noin tuhannella tuotteella. Meillä löytyy satoja alueellisia tuotteita monilta pohjoissuomalaisilta tavarantoimittajilta ja pystymme vastaamaan entistä paremmin esimerkiksi erilaisiin erityisruokavaliotarpeisiin. Hedelmä- ja vihannesosasto on myymälämme kruunu, paistopisteestä saa mukaan herkulliset lämpimäiset ja ei voi unohtaa edullista hintatasoa sekä tietenkin asiakasomistajille kertyvää Bonusta, kertoo Oulunsalon S-marketin marketpäällikkö Jussi Ojala.

Uudessa myymälässä asiointi on mietitty mahdollisimman helpoksi ja asiakasmukavuutta tuovat esimerkiksi laajat aukioloajat, selkeät ja tilavat käytävät, perinteisten kassojen lisäksi löytyvät itsepalvelukassat, Veikkauksen palvelut, monipuoliset pakettipalvelut Postilta, PostNordilta, Budbeeltä ja Pakettipisteeltä sekä iso parkkipaikka, josta löytyy myös ABC-latausasema ja Rinki-kierrätyspiste.

–  Uudessa myymälässä kaikki on viimeisen päälle uutta, mutta on meillä yhä jotain vanhaa tuttua ja turvallista, nimittäin meidän mahtava henkilökunta. Me tutut naamat ollaan yhä loistavalla porukalla palvelemassa oulunsalolaisia, Ojala naurahtaa.

– Koko parikymmenhenkinen tiimimme odottaa innolla ovien avaamista torstaina ja on ollut hauskaa päästä näyttämään vilauksia uudesta S-marketista sekä myymälän avaamisen valmistelusta meidän sosiaalisen median tileillä Facebookissa ja Instagramissa. Olemme saaneet seuraajiltamme toiveita esimerkiksi valikoimiin ja näitä on pystytty jo osittain toteuttamaankin suoraan avaukseen. Toiveita saa tulla kertomaan lisääkin, täällä ollaan teitä asiakkaita varten, Ojala toteaa.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla – Energiaviisas myymälä laittaa hukkalämmön hyötykäyttöön

Oulunsalon S-markettiin on toteutettu innovatiivinen energiantuotantojärjestelmä osana Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian ja Caverionin yhteistyösopimusta. S-marketin kylmälaitteiden hukkalämpö otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon. Yhteistyöllä kaukolämpöverkkoon saadaan syötettyä korttelikaupalla päästötöntä lämpöä noin 330 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran. Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuonna 2025.

– Ympäristön hyvinvointiin tähdätään myös muilla myymälään toteutetuilla ratkaisuilla. Sähköä säästyy muun muassa LED-valaistuksen ja ovellisten kylmäkalusteiden avulla, uudet ostoskärryt ja -korit on valmistettu 75 prosenttisesti kierrätysmuovista, myymälään saapuvien pakkausmateriaalien kuten pahvin ja muovin kierrätykseen on panostettu ja ruokahävikkiä pienennetään monin eri tavoin, Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen selittää.

– ­Upouuden S-marketin avajaisia juhlistetaan torstaista klo 10 alkaen ja ohjelmaa riittää koko loppuviikoksi. Luvassa on esimerkiksi arvontaa, makkaranpaistoa perjantaina, lastenpäivä lauantaina ja tietenkin hyvät avajaistarjoukset koko loppuviikon ajan. Torstaina ja perjantaina pihaan myös kurvaa S-Biilin väki auttamaan asiakasomistajuus- ja pankkiasioissa. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät meidän somesta eli kannattaa ottaa kanavat seurantaan, Ojala vinkkaa.

 

Lisätietoja:

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, 044 313 5826, antti.siuruainen@sok.fi

Jussi Ojala, marketpäällikkö, 044 788 5631, jussi.ojala@sok.fi