Arina etsii kesätyöntekijöitä muun muassa Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, ABC-asemille, Sokoksille sekä ravintoloihin, kahviloihin ja hotelleihin Pohjois-Suomessa. Kesätyöpaikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja 1000 2–3 viikon mittaista tutustumisjaksoa 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden kesätyöhaku päättyy 11.2.2024 ja kesä-ässien osalta hakuaika jatkuu 31.3.2024 saakka.

1400 kesätyöpaikkaa – 1400 positiivista työkokemusta

Osuuskaupan toimipaikka, olipa se sitten kauppa, ravintola, hotelli tai liikenneasema, on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa yhteiskunnallisesti isoa vastuuta nuorista.

− Tärkein tavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työelämäkokemuksia toimipaikoissamme. Perehdytykseen ja nuorten kohtaamiseen panostetaan esihenkilöidemme kanssa jatkuvasti. Haluamme olla turvallinen ja vastuullinen työnantaja, jonka kesätöissä nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Moni kesätöihin tulevista jää meille myös pidemmäksi aikaa tekemään töitä esimerkiksi opiskelujen ohessa ja onhan meillä esimerkkejä toimitusjohtajasta lähtien siitä, kuinka kesätyöt voivat johtaa pysyvään työuraan Arinalla ja S-ryhmässä, henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila toteaa.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Arinan toimialoissa ja ketjuissa marketkaupan, tavaratalo- ja erikoistavarakaupan, matkailu- ja ravintola-alan, liikennemyymäläkaupan, pankkipalveluiden sekä muiden työtehtävien parissa.

– Työntekijät sijoittuvat asiakaspalvelutehtäviin eri puolille Osuuskauppa Arinan pohjoista toimialuetta esimerkiksi Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, Sokos Hotelleihin, ravintoloihin, kahviloihin, Sokoksille, Emotioneihin ja ABC:lle. Suurimmilla paikkakunnilla, kuten Oulussa ja Rovaniemellä on eniten työpaikkoja tarjolla, mutta hakijoita kaivataan erityisesti pienemmille paikkakunnille. Kannattaa siis miettiä, kiinnostaisiko kesätyöt samalta paikkakunnalta, jossa sijaitsee vaikkapa mummola tai kesämökki, Mattila vinkkaa.

– Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa arina.fi/getajob -sivustoon, josta löytyy lisätietoja työtehtävistä ja vinkkejä työnhakuun. Samalla hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään ja meille voi myös jättää lyhyen videotervehdyksen, jossa voi helposti tuoda omaa persoonaansa esiin. Kannattaa muistaa, että vaikka kesätöistä puhuttaessa mietitään usein ensimmäisenä nuoria, ei mikään estä kokeneempiakin kiinnostuneita laittamaan hakemusta sisään, Mattila lisää.

 

Lisätietoja:

Marika Mattila, henkilöstöresurssipäällikkö, +358 44 788 4818, marika.mattila@sok.fi

Vuonna 2005 avatun Prisma Zeppelinin historian suurin uudistus on vihdoin saatu päätökseen ja kesästä lähtien kestäneen uudistuksen jälkeen Zeppelinin Prisma on jälleen valmis palvelemaan asiakkaita entistä monipuolisemmilla valikoimilla. Pohjoissuomalaisten Arinan asiakasomistajien mahdollistaman investoinnin suuruus on 6,8 miljoonaa euroa. Alkuviikosta Prisman pihalla avattiin myös ABC-lataus, joka palvelee hybridi- ja sähköautoilla kulkevia asiakkaita.

Monipuolinen, laadukas ja edullinen Prisma

Zeppelinin Prisman uudistuksen johtavana ajatuksena on ollut rakentaa yhdessä asiakasomistajien kanssa entistä ehompi Prisma. Monet asiakasomistajilta kerätyistä toiveista konkretisoituvat uudistuksen myötä.

– Kysyimme asiakkailtamme mitä he toivovat Zeppelinin Prismalta ja saimme yli 400 vastausta. Näitä vastauksia käytiin läpi tarkalla silmällä ja olen iloinen voidessani kertoa, että pääsimme toteuttamaan näistä suurimman osan, kuten eniten toivotut Juku Sushi & Wok- ja Fazerin leipomopisteet sekä ruokatorin laajentamisen, joka mahdollisti valikoiman lisäyksen. Päivittäistavaroiden osalta voineet lisätä valikoimaa yli 2000 tuotteella, sanoo Prisma Zeppelinin Prismajohtaja Juha-Pekka Mäkelä.

– Käyttötavaroiden puolella olemme asiakastoiveiden perusteella lisänneet valikoimaa erityisesti langoissa ja muissa käsityötarvikkeissa, kodin tavaroissa ja kukissa, kirjoissa, leluissa sekä lasten pukeutumisessa. Lisäksi olemme saaneet muun muassa upean kauneuden osaston, jota moni asiakkaamme toivoi, Mäkelä lisää.

Prisma Zeppelinin uudistuksessa on haluttu panostaa asioinnin ja ostamisen helppouteen. Torstaista 14.12. alkaen aukioloaikoja laajennetaan sekä Prisman että palvelupisteiden osalta. Asiointia helpottamaan on saatu muun muassa toinen sisäänkäynti myymälään, käytäväopasteita on parannettu, itsepalvelukassojen määrää lisätty ja asiakkaiden käyttöön on saatu uudet kevyemmät ostoskärryt, joita löytyy sekä sisältä että ulkoa.

– Saimme jo hieman aiemmin käyttöömme Kerää ja skannaa -palvelun sekä ruoan verkkokaupan, johon löytyy lyhyelläkin tilausajalla vapaita noutoaikoja. Jotta voimme palvella asiakkaitamme monipuolisesti, olemme uudistuksen myötä saaneet myös 20 uutta työkaveria Prismaan. Haluamme tarjota Zeppelinin Prismassa iloisimman palvelun, erinomaisen valikoiman helpolla asioinnilla kaupassa ja verkossa sekä tietenkin markkinoiden edullisimman hinnan, Bonuksia unohtamatta, Mäkelä kertoo.

Mäkelä ja koko Zeppelinin Prisman väki kiittelee vuolaasti asiakkaiden jaksamista ja tukea uudistuksen keskellä.

– Myymälässä asiointi ei varmasti ole ollut helpointa viimeisen puolen vuoden aikana, kun tuotteet ovat vaihtaneet paikkojansa jatkuvasti, mutta yhdessä olemme tämän jaksaneet ja nyt pääsemme kaikki, henkilökunta ja asiakkaat, nauttimaan uudistuksen tuloksista. Zeppelinissä on nyt upeat puitteet, joissa pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua, Mäkelä toteaa.

Vastuullinen, energiatehokas ja ympäristöystävällinen Prisma

Alkukesästä alkanut Zeppelinin Prisman uudistus on ollut mittava ja sen luoma työllistämisvaikutus alueella oli 30 henkilötyövuotta. Kaikki uudistuksessa tapahtuneet muutokset eivät näyttäydy asiakkaille yhtä selkeästi kuin toiset mutta monilla muutoksista on kuitenkin iso vaikutus asiointimukavuudessa. Samalla Prisman energiatehokkuus koheni entisestään.

Uudistuksen myötä Prisman tekniikkaa päivitettiin ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Myymälän valaistukset vaihdettiin sähköä säästäviin LED-valaisimiin ja kaikki kylmäkalusteet on uusittu ovellisiksi tai kannellisiksi, jolloin myymälän lämpötila pysyy tasaisena. Uusissa kylmäkalusteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on lähes päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla.

– Uudet energiaratkaisut varmistavat sen, että Prismamme on lähes hiilineutraali. Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja olla omalta osaltamme varmistamassa parempaa huomista pohjoissuomalaisille, Mäkelä selittää.

Lue avajaisten ohjelmasta täältä.

Lisätietoja:
Juha-Pekka Mäkelä, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja, +358 40 776 1682,
juha-pekka.makela@sok.fi

Uusi kauneuden ja hyvinvoinnin osasto näyttää tyylikkäältä.

Ruokatorilta löytyy herkkuja moneen makuun.

Hedelmä- ja vihannesosasto löytyy laaja valikoima raikkaita ja herkullisia tuotteita.

Hedelmä- ja vihannesosasto on Prisma Zeppelinin helmi.

Ruokatorin valikoima monipuolistui ja laajeni uudistuksen yhteydessä.

Ruokatoria on laajennettu entisestään

Asioinnin mukavuuteen on panostettu muun muassa käytävien leveydellä.

Uusi hedelmä- ja vihannesosasto houkuttelee raikkaudellaan

ABC-lautaus avattiin Zeppelinin Prisman pihalle tiistaina 12.12.

Osuuskauppa Arina selvitti muutosneuvotteluilla Prisma Kemin noutohallin sekä yritysmyynnin toimintaedellytyksiä. Muutosneuvottelujen lopputulos on, että Kemin Prismassa noutohalli sekä yritys-, projekti- ja tilausmyynti suljetaan keväällä 2024. Kuluttaja-asiakkaita palvelee yhä Kemin Prisman sisältä löytyvien rakentamisen ja remontoinnin monipuolinen valikoima.  

– Päätös tarkoittaa noutohallista myytävien raskaan rakentamisen, kuten rakennuspuutavaran, eristeiden, ja muiden niin sanottujen raskaan rakentamisen tuotteiden ja yritys-, projekti- ja tilausmyynnin palvelujen lopettamista. Näiden tuotteiden osalta loppuunmyynti toteutetaan kevään aikana. Prisma Kemistä voi jatkossakin ostaa sisustamisen ja remontoinnin tuotteita, kuten maaleja, tapetteja, työkaluja sekä muuta sisustus- ja pienrautatuotteita. Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso kertoo.  

– Nyt valikoimista poistuvien tuotteiden osuus Prisma Kemin myynnistä on laskenut jo useampien vuosien ajan. Kyseiset palvelut ovat suhdanneherkkiä ja tulevaisuuden näkymät ovat tällä hetkellä epävarmat. Nykyinen yritysmyynnin taso ei mahdollista kannattavaa liiketoimintaa, minkä vuoksi suljemme yritysmyynnin palvelut, Savilakso kuvaa tilannetta.  

Yritysasiakkailla on yhä mahdollisuus hyödyntää Prisman sisältä löytyvien tuotteiden myyntiä S-Business-kortilla. 

– Noutohallin ja yritysmyynnin myyjille tarjotaan nykyisten työtehtävien sijaan muita töitä Arinasta, Savilakso toteaa.  

Muutoksen osana suunnitellaan nykyisen noutohallin purkamista. Tämä mahdollistaa lisäparkkitilan Prismalle sekä nykyistä sujuvamman liikenteen alueella. Tämä muutos tulisi helpottamaan myös alueelle rakennettavan Bilteman asiakkaiden asiointia. 

 

Lisätietoja:

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, 044 788 6207, katja.savilakso@sok.fi  

Osuuskauppa Arina avaa uuden S-marketin Oulunsaloon torstaina 19.10.2023 klo 10. Arinan pohjoissuomalaiset asiakasomistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 5,5 M€ myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Oulunsalon S-market on Arinan toinen Oulun Energian ja Caverionin kanssa yhteistyössä toteutettu energiaviisas kiinteistö.

Arjen sujuvuutta monipuolisella valikoimalla, laajoilla aukioloajoilla ja edullisella hintatasolla

Kauan odotettu uusi S-market Oulunsalo avautuu perinteikkäälle kauppapaikalle Lentokentäntien kupeeseen. Uutta rakennettaessa myymälä ja parkkipaikka vaihtoivat paikkoja.

– Paikkojen pyöräytys mahdollisti n. 1200 neliön pinta-alan myymälälle sekä mahdollisimman lyhyen palvelukatkon oulunsalolaisille. Uudessa myymälässä olemme pystyneet kasvattamaan tuotevalikoimaa noin tuhannella tuotteella. Meillä löytyy satoja alueellisia tuotteita monilta pohjoissuomalaisilta tavarantoimittajilta ja pystymme vastaamaan entistä paremmin esimerkiksi erilaisiin erityisruokavaliotarpeisiin. Hedelmä- ja vihannesosasto on myymälämme kruunu, paistopisteestä saa mukaan herkulliset lämpimäiset ja ei voi unohtaa edullista hintatasoa sekä tietenkin asiakasomistajille kertyvää Bonusta, kertoo Oulunsalon S-marketin marketpäällikkö Jussi Ojala.

Uudessa myymälässä asiointi on mietitty mahdollisimman helpoksi ja asiakasmukavuutta tuovat esimerkiksi laajat aukioloajat, selkeät ja tilavat käytävät, perinteisten kassojen lisäksi löytyvät itsepalvelukassat, Veikkauksen palvelut, monipuoliset pakettipalvelut Postilta, PostNordilta, Budbeeltä ja Pakettipisteeltä sekä iso parkkipaikka, josta löytyy myös ABC-latausasema ja Rinki-kierrätyspiste.

–  Uudessa myymälässä kaikki on viimeisen päälle uutta, mutta on meillä yhä jotain vanhaa tuttua ja turvallista, nimittäin meidän mahtava henkilökunta. Me tutut naamat ollaan yhä loistavalla porukalla palvelemassa oulunsalolaisia, Ojala naurahtaa.

– Koko parikymmenhenkinen tiimimme odottaa innolla ovien avaamista torstaina ja on ollut hauskaa päästä näyttämään vilauksia uudesta S-marketista sekä myymälän avaamisen valmistelusta meidän sosiaalisen median tileillä Facebookissa ja Instagramissa. Olemme saaneet seuraajiltamme toiveita esimerkiksi valikoimiin ja näitä on pystytty jo osittain toteuttamaankin suoraan avaukseen. Toiveita saa tulla kertomaan lisääkin, täällä ollaan teitä asiakkaita varten, Ojala toteaa.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla – Energiaviisas myymälä laittaa hukkalämmön hyötykäyttöön

Oulunsalon S-markettiin on toteutettu innovatiivinen energiantuotantojärjestelmä osana Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian ja Caverionin yhteistyösopimusta. S-marketin kylmälaitteiden hukkalämpö otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon. Yhteistyöllä kaukolämpöverkkoon saadaan syötettyä korttelikaupalla päästötöntä lämpöä noin 330 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran. Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuonna 2025.

– Ympäristön hyvinvointiin tähdätään myös muilla myymälään toteutetuilla ratkaisuilla. Sähköä säästyy muun muassa LED-valaistuksen ja ovellisten kylmäkalusteiden avulla, uudet ostoskärryt ja -korit on valmistettu 75 prosenttisesti kierrätysmuovista, myymälään saapuvien pakkausmateriaalien kuten pahvin ja muovin kierrätykseen on panostettu ja ruokahävikkiä pienennetään monin eri tavoin, Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen selittää.

– ­Upouuden S-marketin avajaisia juhlistetaan torstaista klo 10 alkaen ja ohjelmaa riittää koko loppuviikoksi. Luvassa on esimerkiksi arvontaa, makkaranpaistoa perjantaina, lastenpäivä lauantaina ja tietenkin hyvät avajaistarjoukset koko loppuviikon ajan. Torstaina ja perjantaina pihaan myös kurvaa S-Biilin väki auttamaan asiakasomistajuus- ja pankkiasioissa. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät meidän somesta eli kannattaa ottaa kanavat seurantaan, Ojala vinkkaa.

 

Lisätietoja:

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, 044 313 5826, antti.siuruainen@sok.fi

Jussi Ojala, marketpäällikkö, 044 788 5631, jussi.ojala@sok.fi

Tervolan kunnan Louen kyläläisten kauppapalvelut ovat olleet uhattuina. Osuuskauppa Arina selvitti keväällä muutosneuvotteluilla Sale-lähikaupan tulevaisuutta vuonna 1970 rakennetussa ja 2004 remontoidussa kauppakiinteistössä.

Palvelujen jatkuvuudesta huolestuneet kyläläiset keräsivät adressin kyläkaupan tulevaisuuden puolesta ja Tervolan kunta vetosi Arinaan kauppapalvelujen jatkamiseksi. Kesän aikana on tutkittu eri mahdollisuuksia kyläläisten palvelujen jatkuvuuden turvaamiseksi. Nyt kauppapalvelut jatkossakin mahdollistava ratkaisu on kaikkien osapuolten iloksi löytynyt.

– Kyläkauppapalvelut jatkuvat Louen kylällä pohjoissuomalaisella yhteistyöllä, palvellen myös Tervolan kunnan pohjoisosien lähikylien asukkaita ja 4-tien kulkijoita. Arina jatkaa Sale-lähikaupalla vuodenvaihteeseen, jonka jälkeen liikepaikka siirtyy perjantaina allekirjoitetulla kauppakirjalla paikallisen perustettavan yhtiön nimiin. Olen erittäin tyytyväinen, että tällä yhteistyöllä kyläkauppapalvelut säilyvät. Kaupan myötä osuuskauppa jatkaa Louen kyläkaupan pihalla ABC-polttonestepalvelulla sekä Tervolan kuntakeskuksessa Sale-lähikaupalla, kertoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.

– Kun Arina keväällä kertoi tiedotustilaisuudessa Louen kyläkaupan mahdollisesta lakkauttamisesta, kyläläiset järkyttyivät. Päätimme, että mehän emme luovuta. Muutama puhelu, pari palaveria ja uusi strategia kyläkaupan jatkumiselle alkoi muodostumaan. Perustimme Louen Kehitys Oy -yhtiön, jonka pääajatuksena on antaa uudelle kauppiasyrittäjälle helppo mahdollisuus jatkaa kaupantekoa Louella. Kaupan toiminta jatkuu toistaiseksi vanhassa kiinteistössä, mutta tulevaisuuden suunnitelmat ovat uuden kauppa-/liikekiinteistön rakentamisessa. Tällöin löytyisi tiloja myös muille mahdollisille yrityksille, kertovat Janne Jurva ja Tommi Kaarninen Louen Kehitys Oy:stä.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Reima Loukkola, p. 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Louen Kehitys Oy, Janne Jurva, puh. 040 418 2221, janne.jurva@gmail.com

 

Osuuskauppa Arinan hallitus vahvisti perjantaina 29.9.2023 pidetyssä kokouksessa investointipäätöksen Raaheen rakennettavasta Prismakeskuksesta. Rakentamaan toivotaan päästävän keväällä 2024 ja suunnitelman mukaan Prisman avajaisia vietettäisiin loppuvuodesta 2025. Toteutuessaan investointi on n. 30 miljoonaa euroa.

Prismakeskus Mettalanmäelle – keskustaan S-market

Arina on jo aiemmin hankkinut omistukseensa Raahen Portti Oy -yhtiön koko osakekannan. Raahen Portti Oy omistaa Mettalanmäellä sijaitsevan liiketontin. Raahen Portti Oy on lisäksi sopinut Raahen kaupungin kanssa lisämääräalan hankinnasta Mettalanmäeltä. Nyt odotetaan asemakaavasta poikkeamis- ja rakennuslupien etenemistä sekä lisämääräalan kaupan toteutumista.

– Lupaprosessien valmistumista odotellessa varaudumme jo rakentamiseen rakennuksen suunnittelulla ja urakoiden kilpailutuksella. Kyseessä on iso projekti, jonka työllistämisvaikutus talousalueella tulee olemaan arviolta 50 henkilötyövuotta, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola.

– Prismakeskuksen rakentaminen ja nykyisen keskustan Prisman uudistaminen laajalla valikoimalla palvelevaksi, nykyaikaiseksi S-marketiksi ovat merkittäviä panostuksia Arinalle ja talousalueelle. Uusi Prismakeskus lisää Raahen alueen vetovoimaa entisestään ja tulee palvelemaan myös Valtatiellä 8 matkustavia. Samalla olemme sitoutuneet olemaan mukana Raahen keskustan kehittämisessä ja haluamme Prisman lisäksi tarjota myös keskustassa asioiville laadukkaan ruokakaupan. Tähän tarpeeseen nykyaikainen S-market pystyy vastamaan loistavasti, Kokkola lisää.

Kesän aikana Mettalanmäen alueella tehtiin lepakkoselvitys, jonka kolmen maastokäynnin yhteydessä havaittiin yksittäinen saalistava yksilö. Selvityksissä ei käynyt ilmi, että alueella olisi lepakoiden lisääntymis- tai levähdyspaikkoja ja todettu lepakkohavainto on luokiteltu luokkaan ”III, muu lepakoiden käyttämä alue.” Rakennettavan Prismakeskuksen suunnitelmaan on jätetty puistomainen suojavyöhyke rakennusalueen ja lepakkohavaintopaikan sekä erillisen saalistusalueen väliin.

Prismakeskukseen monipuoliset palvelut

Mettalanmäelle avattava Prisma mahdollistaa laajat valikoimat, lähiseudun edullisimman ostoskorin sekä monipuoliset palvelut. Nykyinen Prisma avattiin vuonna 2007, sen toimittua aiemmin S-markettina, ja nyt seinät ovat tulleet vastaan.

– Uudessa Prismakeskuksessa voimme vastata raahelaisten ja lähiseudun asiakkaidemme tarpeisiin entistä paremmin monipuolisemmalla tuote- ja palveluvalikoimalla, edullista hintaa unohtamatta. Uuden Prisman myötä voimme tuoda Raaheen toivotun ruoan verkkokaupan ja laajentaa Asiakasomistapalvelu ja S-Pankki-pistettä nykyisestä.  Pelkästään Prisman ja ruoan verkkokaupan osalta lisärekrytoinnin tarve tulee olemaan noin 50 uudelle työntekijälle, Kokkola toteaa.

Mikäli Prismakeskus päästään rakentamaan, mahdollistaa se Raaheen myös muita palveluita sekä Arinalta että muilta toimijoilta.

– Lähiseudun asiakkaat ovat toivoneet jo pitkään Raaheen Arinan ravintolapalveluita. Suunnitelmamme on avata Prismakeskukseen Ravintolamaailma, joka koostuu Pizza & Buffa -ravintolasta sekä kahvila Pressosta. Lisäksi Prismakeskukseen avattaisiin suurta suosiota Oulun, Kempeleen, Kemin ja Rovaniemen seuduilla nauttiva Tälläämö-ketjun parturi-kampaamo ja kauneushoitola. Piha-alueelle avattaisiin ABC-polttoneste- ja ABC-latausasemat sekä ABC CarWash. Näihin toimipaikkoihin tullaan rekrytoimaan 25 uutta työntekijää, sanoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

–  Prismakeskukseen rakennetaan tiloja myös muille toimijoille, jolloin palvelutarjonta paranee entisestään. Haluamme helpottaa asiakkaidemme elämää tarjoamalla monipuoliset palvelut yhden katon alla, Kokkola toteaa.

 

Lisätietoja:

Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina ja Starship Technologies ovat solmineet yhteistyösopimuksen robottikuljetuksista Oulun Sokos Herkun asiakkaille. Robotit aloittivat toimintansa Oulussa maanantaina 11.9. ja ne kuljettavat tilauksia Kauppakeskus Valkeassa sijaitsevasta Sokos Herkusta.

Nopealla robottikuljetuksella herkut ympäristöystävällisesti

Päästöttömillä, sataprosenttisesti sähköllä toimivilla robottikuljetuksilla halutaan vastata asiakkaiden toiveisiin saada ostokset nopeasti kotiin kuljetettuna. Robotit kuljettavat ostokset asiakkaalle, tilaustilanteesta riippuen, keskimäärin tunnissa tilauksesta.

– Sympaattiset robotit tulevat helpottamaan asiakkaidemme elämää erityisesti silloin, kun on tarve nopealle kuljetukselle. Ruoan verkkokauppa kasvaa koko ajan ja robokuljetukset tuovat jälleen yhden lisäkeinon palvella asiakkaitamme. Kuljetukseen mahtuu n. 2 kassillista, eli n. 9 kiloa ostoksia. Jos ostokset eivät mahdu robotin kyytiin, soittaa Herkun keräilijä asiakkaalle ja sopii mikäli jotain voidaan jättää pois, Robotti sopii erinomaisesti täydennysostoksiin, kun esimerkiksi maito, kananmunat tai unohtuneet ainesosat loppuvat kesken ja ne halutaan samana päivänä, parhaimmillaan muutamassa minuutissa, kertoo Osuuskauppa Arinan ruoan verkkokaupasta vastaava ryhmäpäällikkö Ari Arolaakso.

Asiakkaat voivat tehdä tilauksia robottikuljetuksiin S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta. Kuljetusta pääsee seuraamaan sovelluksen kautta reaaliaikaisesti ja tilauksen saavuttua perille asiakas saa ilmoituksen puhelimeensa. Robotin päällä oleva kansi aukeaa sovelluksen avulla.

– Myöhemmin sovellukseen tulee ominaisuus, joka näyttää jo S-kaupat-sovelluksessa kuinka paljon robotissa on vielä tilaa. Robotin kuljetussäiliö mahdollistaa myös pakasteiden kuljetuksen ja robotin voi tilata kodin lisäksi vaikkapa työpaikan ovelle, Arolaakso lisää.

Starshipin robotit käyttävät tekoälyä ja GPS-paikannusta sopivan kuljetusreitin suunnitteluun. Reitti kulkee jalankulkijoille tarkoitettuja väyliä pitkin ja robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot ja osaa toimia liikenteessä. Robotit ajavat 99 prosenttia ajasta itsenäisesti, mutta ihmiset tarkkailevat niiden toimintaa ja voivat ottaa hallinnan itselleen koska tahansa. Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. Robotit hyödyntävät tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet ja tarvittaessa robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan.

Akkukäyttöiset robotit ovat tehneet vuodesta 2018 alkaen yli viisi miljoonaa itsenäistä toimitusta vähentäen samalla hiilidioksidipäästöjä ja liikenneruuhkia kaupungeissa. Starshipin yli 2000 robottia kuljettavat tuhansia toimituksia päivittäin yli 50:llä palvelualueella eri puolilla maailmaa.

Faktoja kuljetusroboteista

Robokuljetuksia pilotoitiin viime vuonna Espoossa ja palvelu alkaa toimia suurissa kaupungeissa vaiheittain kevään ja kesän 2023 aikana. Ensimmäiset kaupungit ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Pori, Rauma, Jyväskylä ja Oulu.

Robokuljetukset ovat saatavilla S-kaupat-sovelluksessa, jonka voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Play Storesta.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, Ari Arolaakso, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, 044 788 6454, ari.arolaakso@sok.fi

Starshipin haastattelupyynnöt: Viestintätoimisto Manifesto, Markus Hilden, 044 363 9961, markus.hilden@manifesto.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Tyrnävän S-markettia, joka saa uudistuksen myötä uuden, avaran ja raikkaan yleisilmeen ja entistä monipuolisemman valikoiman. Heinäkuun alussa alkavan uudistuksen aikana myymälä palvelee asiakkaita normaalisti. Uudistus valmistuu loppuvuodesta 2023.

Lisää valikoimaa uudistetussa miljöössä

Mittavassa myymäläuudistuksessa S-market Tyrnävän miljööuudistuksen lisäksi parannetaan myymälän palvelutarjontaa ja valikoimaa räätälöidään vastaamaan entistä paremmin tyrnäväläisten asiakasomistajien tarpeisiin. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet noin 2,5 M€ maksavan uudistuksen, joka on osa Osuuskauppa Arinan käynnissä olevaa S-market-ketjun laajaa uudistuskierrosta.

– Suurin muutos tulee tapahtumaan myymälän ilmeessä ja valikoimissa. Saamme lisättyä erityisesti tuoretuotteiden valikoimaa useammalla sadalla tuotteella. Hedelmä- ja vihannesosasto saamme esimerkiksi satokausituotteet paremmin esille ja myymälään tulee paistopiste, josta on helppo hakea uunituoreet leipomukset mukaan. Olemme kuunnelleet herkällä korvalla tyrnäväläisten toiveita pystyäksemme vastaamaan entistä paremmin heidän tarpeisiinsa, kertoo S-market Tyrnävän marketpäällikkö Taru Kangas.

– Palvelemme asiakkaita normaalisti koko uudistuksen ajan. Ajoittain myymälässä saattavat tuotteet vaihtaa paikkaa mutta henkilökuntamme auttaa mielellään oikeiden tuotteiden löytymisessä, Kangas lisää.

Uudistuksen aikana nykyinen pullojenpalautuslaitteisto korvataan uusimman tekniikan mukaisella kalustuksella ja myymälän yhteyteen saadaan monipuoliset pakettiautomaattipalvelut.

Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus mukana uudistuksessa

Asiakkaille näkyvän miljööuudistuksen lisäksi S-marketin tekniikka päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Kaikki myymälän kylmäkalusteet uusitaan ovellisiksi ja niissä on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Kylmäjärjestelmän lauhdelämpö hyödynnetään tilojen lämmitykseen, kiinteistön talotekniikkaa uusitaan energiatehokkaammaksi ja myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Tyrnävän S-marketissa alkava panostus myymälän valikoimiin, ilmeeseen ja asiointikokemuksen on merkittävä. S-market palvelee jatkossa asiakasomistajia laajoilla aukioloilla raikkaissa avarissa tiloissa, joissa on helppo asioida, Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen toteaa.

 

Lisätietoja: 

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Vaalan S-marketin. Samassa yhteydessä nykyiseen myymälään rakennetaan uusi laajennusosa, joka mahdollistaa monipuolisen valikoiman laajentamisen entisestään. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet noin 3 M€ maksavan uudistuksen, joka on osa Osuuskauppa Arinan käynnissä olevaa S-market-ketjun laajaa uudistuskierrosta. Uudistuksen on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2023.

Uudistukset täydessä vauhdissa

Uudistustöiden myötä Vaalan S-market saa noin 200 neliötä lisää myymäläpinta-alaa, uuden ja raikkaan yleisilmeen ja entistä monipuolisemman valikoiman. Kesäkuussa alkanut uudistus toteutetaan kokonaan myymälän palvellessa normaalisti asiakkaita.

– Nyt rakennettavan lisäosan myötä saamme lisätty valikoimaa yli tuhannella tuotteella ja pystymme vastaamaan entistä paremmin vaalalaisten tuotetoiveisiin ja -tarpeisiin. Uudistuksen aikana myymälässä tuotteet ja kokonaiset hyllyt vaihtaa välillä paikkaa, sitä mukaa kun remontoidut alueet valmistuvat, mutta autamme mielellämme oikeiden tuotteiden löytymisessä, kertoo S-market Vaalan marketpäällikkö Sinikka Nurro.

– Valikoiman laajennuksen osalta olemme kuunnelleet tarkalla korvalla vaalalaisten toiveita ja niitä kannattaa yhä tulla kertomaan henkilökunnalle. Yksi asiakkailta tullut toive, joka nyt päästään toteuttamaan on paistopiste, josta on helppoa ja nopeaa hakea tuoreet leipomukset mukaan herkuteltavaksi. Valikoimat laajenevat erityisesti tuoretuotteiden osalta ja raikas hedelmä- ja vihannesosasto tulee varmasti olemaan asiakasomistajiemme mieleen, Nurro toteaa.

Uudistuksen aikana nykyinen pullojenpalautuslaitteisto korvataan uusimman tekniikan mukaisella kalustuksella ja myymälän yhteyteen saadaan monipuoliset pakettiautomaattipalvelut.

Ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti vihreä S-market

Valikoiman lisääntymisen ja visuaalisen miljööuudistuksen lisäksi S-marketin tekniikka päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Uusissa kylmäkalusteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Energiansäästämisen lisäksi laitteiston uusiminen lisää asiointi ja työskentelymukavuutta, sillä kaikki kylmäkalusteet on varustettu ovilla tai kansilla. Kylmäjärjestelmän lauhdelämpö hyödynnetään tilojen lämmitykseen, kiinteistön talotekniikkaa uusitaan energiatehokkaammaksi ja myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Vaalan S-marketissa käynnissä oleva investointi myymälän pinta-alan lisäämiseen, valikoiman kasvattamiseen, myymälän visuaaliseen ilmeeseen ja asiointikokemuksen on merkittävä. S-market palvelee jatkossa asiakasomistajia laajoilla aukioloilla tyylikkäissä avarissa tiloissa, joissa on helppo asioida, Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen toteaa.

 

Lisätietoja: 

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Kempeleen Prisma Zeppeliniä ja tuo alueen asiakasomistajien iloksi uusia, elämää helpottavia palveluita. Investoinnin suuruus on noin 7 miljoonaa euroa ja Prisman uudistus valmistuu kokonaisuudessaan jouluksi 2023.

Lisää valikoimaa ja uusia palveluita

Vuonna 2005 avatun Prisma Zeppelinin historian mittavin uudistus on täydessä vauhdissa. Myymälän ilme muutetaan kesän ja syksyn kuluessa uuden Prisma-konseptin mukaiseksi. Noin 800 neliön lisätila mahdollistaa muun muassa valikoimien laajennuksen erityisesti ruokatuotteiden osalta sekä uusia palveluita. Muutokset myymälään tehdään vaiheittain ja Prisma palvelee asiakkaita koko uudistuksen ajan. Uudistus tuo Zeppeliiniin syksyllä myös ruoan verkkokaupan noutopalvelun.

– Olemme innoissamme, että pääsemme laajentamaan valikoimaamme ja vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme toiveisiin. Laajentuvan ruokavalikoiman mukana saamme myymälään paljon toivotun lisäyksen ruokatorin tuotteisiin muun muassa herkuttelujuustojen osalta. Lisäksi Prismaan avautuu Fazerin myymäläleipomo ja Juku Sushi, josta jokainen voi valita oman makunsa mukaan paikan päällä tehdyt sushit kotona herkuteltavaksi, kertoo Prisma Zeppelinin prismajohtaja Tarmo Kokkola.

­– Kaikilla uudistuksilla tähdätään siihen, että voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin paremman valikoiman heidän tarpeisiinsa ja tietenkin vielä Bonusten lisäksi edullisilla hinnoilla. Pyrimme varmistamaan mahdollisimman sujuvan asioinnin asiakkaillemme koko uudistuksen ajan ja henkilökuntamme auttaa mielellään, mikäli etsitty tuote ei löydykään tutulta paikalta, Kokkola sanoo.

­– Syksyllä avattava ruoan verkkokauppa rakentuu Prisman päätyyn, josta ostosten noutaminen on helppoa ja nopeaa. Omat ostokset tilataan ja maksetaan verkossa, ja ne voi noutaa valmiiksi pakattuna Zeppelinin Prisman uudelta noutopisteeltä. S-kaupat.fi -internetsivun tai -sovelluksen kautta tilatut tuotteet ovat saman hintaisia kuin Prisman hyllyssä ja Bonusta kertyy koko tilauksesta. Prisman sisällä taas asiakkaat voivat valita itselleen sopivimman palvelumuodon kassalla asioinnilleen; palvelevat kassat, pikakassat tai Kerää ja skannaa -palvelun, jonka saa käyttöönsä S-Etukortilla, Kokkola selittää.

– Ruoan verkkokaupan myötä aloitamme syksyllä rekrytoinnit noin 20 uudelle työntekijälle eli kannattaa seurata Arinan nettisivuilla avoimia työpaikkoja, Kokkola vinkkaa.

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen Prisma

Uudistuksen myötä Prisman tekniikkaa päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Kaikki myymälän kylmäkalusteet uusitaan ovellisiksi tai kannellisiksi ja niissä on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Uudet energiaratkaisut, kuten hiilidioksidia hyödyntävä kylmäjärjestelmä ja led-valaistuksen käyttö varmistavat sen, että Prisma on tulevaisuudessa lähes hiilinegatiivinen. Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös siinä, että myymäkalusteiden vaihdon jälkeen vanhat kalusteet kierrätetään kunnostuksen ja maalauksen kautta uusiokäyttöön. Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja olla omalta osaltamme varmistamassa parempaa huomista pohjoissuomalaisille, Kokkola toteaa.

– Moni energiatehokkaista ratkaisuista, kuten ovelliset kylmäkaapit ja uusimpaan teknologiaan perustuvat pullonpalautuslaitteet, näkyvät myös asioinnin miellyttävyydessä ja nopeutumisessa, Kokkola lisää.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi