Osuuskauppa Arina ja Starship Technologies ovat solmineet yhteistyösopimuksen robottikuljetuksista Oulun Sokos Herkun asiakkaille. Robotit aloittivat toimintansa Oulussa maanantaina 11.9. ja ne kuljettavat tilauksia Kauppakeskus Valkeassa sijaitsevasta Sokos Herkusta.

Nopealla robottikuljetuksella herkut ympäristöystävällisesti

Päästöttömillä, sataprosenttisesti sähköllä toimivilla robottikuljetuksilla halutaan vastata asiakkaiden toiveisiin saada ostokset nopeasti kotiin kuljetettuna. Robotit kuljettavat ostokset asiakkaalle, tilaustilanteesta riippuen, keskimäärin tunnissa tilauksesta.

– Sympaattiset robotit tulevat helpottamaan asiakkaidemme elämää erityisesti silloin, kun on tarve nopealle kuljetukselle. Ruoan verkkokauppa kasvaa koko ajan ja robokuljetukset tuovat jälleen yhden lisäkeinon palvella asiakkaitamme. Kuljetukseen mahtuu n. 2 kassillista, eli n. 9 kiloa ostoksia. Jos ostokset eivät mahdu robotin kyytiin, soittaa Herkun keräilijä asiakkaalle ja sopii mikäli jotain voidaan jättää pois, Robotti sopii erinomaisesti täydennysostoksiin, kun esimerkiksi maito, kananmunat tai unohtuneet ainesosat loppuvat kesken ja ne halutaan samana päivänä, parhaimmillaan muutamassa minuutissa, kertoo Osuuskauppa Arinan ruoan verkkokaupasta vastaava ryhmäpäällikkö Ari Arolaakso.

Asiakkaat voivat tehdä tilauksia robottikuljetuksiin S-kaupat-mobiilisovelluksen kautta. Kuljetusta pääsee seuraamaan sovelluksen kautta reaaliaikaisesti ja tilauksen saavuttua perille asiakas saa ilmoituksen puhelimeensa. Robotin päällä oleva kansi aukeaa sovelluksen avulla.

– Myöhemmin sovellukseen tulee ominaisuus, joka näyttää jo S-kaupat-sovelluksessa kuinka paljon robotissa on vielä tilaa. Robotin kuljetussäiliö mahdollistaa myös pakasteiden kuljetuksen ja robotin voi tilata kodin lisäksi vaikkapa työpaikan ovelle, Arolaakso lisää.

Starshipin robotit käyttävät tekoälyä ja GPS-paikannusta sopivan kuljetusreitin suunnitteluun. Reitti kulkee jalankulkijoille tarkoitettuja väyliä pitkin ja robotti tunnistaa mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot ja osaa toimia liikenteessä. Robotit ajavat 99 prosenttia ajasta itsenäisesti, mutta ihmiset tarkkailevat niiden toimintaa ja voivat ottaa hallinnan itselleen koska tahansa. Robotti tuntee ympäristön ja reittien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. Robotit hyödyntävät tietokonenäköä ja teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet ja tarvittaessa robotti pysähtyy nopeasti esteen havaittuaan.

Akkukäyttöiset robotit ovat tehneet vuodesta 2018 alkaen yli viisi miljoonaa itsenäistä toimitusta vähentäen samalla hiilidioksidipäästöjä ja liikenneruuhkia kaupungeissa. Starshipin yli 2000 robottia kuljettavat tuhansia toimituksia päivittäin yli 50:llä palvelualueella eri puolilla maailmaa.

Faktoja kuljetusroboteista

Robokuljetuksia pilotoitiin viime vuonna Espoossa ja palvelu alkaa toimia suurissa kaupungeissa vaiheittain kevään ja kesän 2023 aikana. Ensimmäiset kaupungit ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Pori, Rauma, Jyväskylä ja Oulu.

Robokuljetukset ovat saatavilla S-kaupat-sovelluksessa, jonka voi ladata ilmaiseksi App Storesta ja Google Play Storesta.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, Ari Arolaakso, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, 044 788 6454, ari.arolaakso@sok.fi

Starshipin haastattelupyynnöt: Viestintätoimisto Manifesto, Markus Hilden, 044 363 9961, markus.hilden@manifesto.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Tyrnävän S-markettia, joka saa uudistuksen myötä uuden, avaran ja raikkaan yleisilmeen ja entistä monipuolisemman valikoiman. Heinäkuun alussa alkavan uudistuksen aikana myymälä palvelee asiakkaita normaalisti. Uudistus valmistuu loppuvuodesta 2023.

Lisää valikoimaa uudistetussa miljöössä

Mittavassa myymäläuudistuksessa S-market Tyrnävän miljööuudistuksen lisäksi parannetaan myymälän palvelutarjontaa ja valikoimaa räätälöidään vastaamaan entistä paremmin tyrnäväläisten asiakasomistajien tarpeisiin. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet noin 2,5 M€ maksavan uudistuksen, joka on osa Osuuskauppa Arinan käynnissä olevaa S-market-ketjun laajaa uudistuskierrosta.

– Suurin muutos tulee tapahtumaan myymälän ilmeessä ja valikoimissa. Saamme lisättyä erityisesti tuoretuotteiden valikoimaa useammalla sadalla tuotteella. Hedelmä- ja vihannesosasto saamme esimerkiksi satokausituotteet paremmin esille ja myymälään tulee paistopiste, josta on helppo hakea uunituoreet leipomukset mukaan. Olemme kuunnelleet herkällä korvalla tyrnäväläisten toiveita pystyäksemme vastaamaan entistä paremmin heidän tarpeisiinsa, kertoo S-market Tyrnävän marketpäällikkö Taru Kangas.

– Palvelemme asiakkaita normaalisti koko uudistuksen ajan. Ajoittain myymälässä saattavat tuotteet vaihtaa paikkaa mutta henkilökuntamme auttaa mielellään oikeiden tuotteiden löytymisessä, Kangas lisää.

Uudistuksen aikana nykyinen pullojenpalautuslaitteisto korvataan uusimman tekniikan mukaisella kalustuksella ja myymälän yhteyteen saadaan monipuoliset pakettiautomaattipalvelut.

Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus mukana uudistuksessa

Asiakkaille näkyvän miljööuudistuksen lisäksi S-marketin tekniikka päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Kaikki myymälän kylmäkalusteet uusitaan ovellisiksi ja niissä on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Kylmäjärjestelmän lauhdelämpö hyödynnetään tilojen lämmitykseen, kiinteistön talotekniikkaa uusitaan energiatehokkaammaksi ja myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Tyrnävän S-marketissa alkava panostus myymälän valikoimiin, ilmeeseen ja asiointikokemuksen on merkittävä. S-market palvelee jatkossa asiakasomistajia laajoilla aukioloilla raikkaissa avarissa tiloissa, joissa on helppo asioida, Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen toteaa.

 

Lisätietoja: 

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Vaalan S-marketin. Samassa yhteydessä nykyiseen myymälään rakennetaan uusi laajennusosa, joka mahdollistaa monipuolisen valikoiman laajentamisen entisestään. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet noin 3 M€ maksavan uudistuksen, joka on osa Osuuskauppa Arinan käynnissä olevaa S-market-ketjun laajaa uudistuskierrosta. Uudistuksen on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2023.

Uudistukset täydessä vauhdissa

Uudistustöiden myötä Vaalan S-market saa noin 200 neliötä lisää myymäläpinta-alaa, uuden ja raikkaan yleisilmeen ja entistä monipuolisemman valikoiman. Kesäkuussa alkanut uudistus toteutetaan kokonaan myymälän palvellessa normaalisti asiakkaita.

– Nyt rakennettavan lisäosan myötä saamme lisätty valikoimaa yli tuhannella tuotteella ja pystymme vastaamaan entistä paremmin vaalalaisten tuotetoiveisiin ja -tarpeisiin. Uudistuksen aikana myymälässä tuotteet ja kokonaiset hyllyt vaihtaa välillä paikkaa, sitä mukaa kun remontoidut alueet valmistuvat, mutta autamme mielellämme oikeiden tuotteiden löytymisessä, kertoo S-market Vaalan marketpäällikkö Sinikka Nurro.

– Valikoiman laajennuksen osalta olemme kuunnelleet tarkalla korvalla vaalalaisten toiveita ja niitä kannattaa yhä tulla kertomaan henkilökunnalle. Yksi asiakkailta tullut toive, joka nyt päästään toteuttamaan on paistopiste, josta on helppoa ja nopeaa hakea tuoreet leipomukset mukaan herkuteltavaksi. Valikoimat laajenevat erityisesti tuoretuotteiden osalta ja raikas hedelmä- ja vihannesosasto tulee varmasti olemaan asiakasomistajiemme mieleen, Nurro toteaa.

Uudistuksen aikana nykyinen pullojenpalautuslaitteisto korvataan uusimman tekniikan mukaisella kalustuksella ja myymälän yhteyteen saadaan monipuoliset pakettiautomaattipalvelut.

Ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti vihreä S-market

Valikoiman lisääntymisen ja visuaalisen miljööuudistuksen lisäksi S-marketin tekniikka päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Uusissa kylmäkalusteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Energiansäästämisen lisäksi laitteiston uusiminen lisää asiointi ja työskentelymukavuutta, sillä kaikki kylmäkalusteet on varustettu ovilla tai kansilla. Kylmäjärjestelmän lauhdelämpö hyödynnetään tilojen lämmitykseen, kiinteistön talotekniikkaa uusitaan energiatehokkaammaksi ja myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Vaalan S-marketissa käynnissä oleva investointi myymälän pinta-alan lisäämiseen, valikoiman kasvattamiseen, myymälän visuaaliseen ilmeeseen ja asiointikokemuksen on merkittävä. S-market palvelee jatkossa asiakasomistajia laajoilla aukioloilla tyylikkäissä avarissa tiloissa, joissa on helppo asioida, Arinan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen toteaa.

 

Lisätietoja: 

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, marketkauppa, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina uudistaa Kempeleen Prisma Zeppeliniä ja tuo alueen asiakasomistajien iloksi uusia, elämää helpottavia palveluita. Investoinnin suuruus on noin 7 miljoonaa euroa ja Prisman uudistus valmistuu kokonaisuudessaan jouluksi 2023.

Lisää valikoimaa ja uusia palveluita

Vuonna 2005 avatun Prisma Zeppelinin historian mittavin uudistus on täydessä vauhdissa. Myymälän ilme muutetaan kesän ja syksyn kuluessa uuden Prisma-konseptin mukaiseksi. Noin 800 neliön lisätila mahdollistaa muun muassa valikoimien laajennuksen erityisesti ruokatuotteiden osalta sekä uusia palveluita. Muutokset myymälään tehdään vaiheittain ja Prisma palvelee asiakkaita koko uudistuksen ajan. Uudistus tuo Zeppeliiniin syksyllä myös ruoan verkkokaupan noutopalvelun.

– Olemme innoissamme, että pääsemme laajentamaan valikoimaamme ja vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme toiveisiin. Laajentuvan ruokavalikoiman mukana saamme myymälään paljon toivotun lisäyksen ruokatorin tuotteisiin muun muassa herkuttelujuustojen osalta. Lisäksi Prismaan avautuu Fazerin myymäläleipomo ja Juku Sushi, josta jokainen voi valita oman makunsa mukaan paikan päällä tehdyt sushit kotona herkuteltavaksi, kertoo Prisma Zeppelinin prismajohtaja Tarmo Kokkola.

­– Kaikilla uudistuksilla tähdätään siihen, että voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin paremman valikoiman heidän tarpeisiinsa ja tietenkin vielä Bonusten lisäksi edullisilla hinnoilla. Pyrimme varmistamaan mahdollisimman sujuvan asioinnin asiakkaillemme koko uudistuksen ajan ja henkilökuntamme auttaa mielellään, mikäli etsitty tuote ei löydykään tutulta paikalta, Kokkola sanoo.

­– Syksyllä avattava ruoan verkkokauppa rakentuu Prisman päätyyn, josta ostosten noutaminen on helppoa ja nopeaa. Omat ostokset tilataan ja maksetaan verkossa, ja ne voi noutaa valmiiksi pakattuna Zeppelinin Prisman uudelta noutopisteeltä. S-kaupat.fi -internetsivun tai -sovelluksen kautta tilatut tuotteet ovat saman hintaisia kuin Prisman hyllyssä ja Bonusta kertyy koko tilauksesta. Prisman sisällä taas asiakkaat voivat valita itselleen sopivimman palvelumuodon kassalla asioinnilleen; palvelevat kassat, pikakassat tai Kerää ja skannaa -palvelun, jonka saa käyttöönsä S-Etukortilla, Kokkola selittää.

– Ruoan verkkokaupan myötä aloitamme syksyllä rekrytoinnit noin 20 uudelle työntekijälle eli kannattaa seurata Arinan nettisivuilla avoimia työpaikkoja, Kokkola vinkkaa.

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen Prisma

Uudistuksen myötä Prisman tekniikkaa päivitetään uudistuksen aikana ympäristöystävällisillä, uusinta teknologiaa hyödyntävillä ratkaisuilla ja laitteistoilla. Kaikki myymälän kylmäkalusteet uusitaan ovellisiksi tai kannellisiksi ja niissä on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön, toimien puhtaasti hiilidioksidilla. Myymälän valaistukset vaihdetaan sähköä säästäviin LED-valaisimiin.

– Uudet energiaratkaisut, kuten hiilidioksidia hyödyntävä kylmäjärjestelmä ja led-valaistuksen käyttö varmistavat sen, että Prisma on tulevaisuudessa lähes hiilinegatiivinen. Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös siinä, että myymäkalusteiden vaihdon jälkeen vanhat kalusteet kierrätetään kunnostuksen ja maalauksen kautta uusiokäyttöön. Meille on tärkeää toimia vastuullisesti ja olla omalta osaltamme varmistamassa parempaa huomista pohjoissuomalaisille, Kokkola toteaa.

– Moni energiatehokkaista ratkaisuista, kuten ovelliset kylmäkaapit ja uusimpaan teknologiaan perustuvat pullonpalautuslaitteet, näkyvät myös asioinnin miellyttävyydessä ja nopeutumisessa, Kokkola lisää.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, Prismajohtaja, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa syksyllä Oulunsaloon uuden S-marketin. Nykyinen myymälä palvelee heinäkuun puolivälin yli, jonka jälkeen se tyhjennetään ja kiinteistö puretaan pysäköintialueen tieltä. Oulunsalo on Arinan toinen Oulun Energian ja Caverionin kanssa yhteistyössä toteutettava energiaviisas kiinteistö.

– Oulunsaloon on vuosikausia toivottu nykyaikaista S-markettia. Syksyllä voimme vihdoin vastata paikallisten asukkaiden toiveisiin. S-market tulee olemaan miljööltään, palvelultaan, valikoimiltaan, hinnoittelultaan ja energiaratkaisuiltaan uusinta uutta Oulun seudulla ja Pohjois-Suomessa, iloitsee Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen.

– Avajaisten aika on syksyllä. Tarkempi ajankohta julkaistaan lähempänä. Pahoittelemme hetkellistä, mutta välttämätöntä palvelukatkosta kaupunginosan lähipalveluihin, Siuruainen jatkaa.

Viihtyisä aiempaa suurempi S-market laajemmilla valikoimilla ja oheispalveluilla

Oulunsaloon avataan uuden ajan 1 500 m2 S-market, jossa asiakkaita palvelee marketpäällikkö Jussi Ojalan johdolla n. 20 arinalaista, enemmän kuin nykyisessä myymälässä. Valikoimat kasvavat nykyisestä erityisesti tuoretuotteiden osalta, sisältäen 80 % kotimaisia tuotteita ja lähiruokaa kymmeniltä eri tavarantoimittajilta. Oheispalveluina ovat jatkossakin Postin ja Pakettipisteen (Matkahuolto, PostNord, DHL) automaatit sekä uusina Budbeen automaatti ja PostNordin ulkoautomaatti. Pihalle tulee lähes 100 autopaikkaa, mukaan lukien 4 sähköauton latauspistettä sekä Rinki-kierrätyspiste.

Osuuskauppa Arina investoi Oulunsaloon kokonaisuutena reilut 5 miljoonaa euroa.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla

Osuuskauppa Arina, Oulun Energia ja Caverion sopivat vuonna 2022 kymmenestä kohteesta, joihin toteutetaan innovatiivinen energiantuotantojärjestelmä. Oulunsalo on kohteista toinen. Ensimmäisenä toteutettiin S-market Ritaharju.

– Oulunsalon S-marketissa käytetään kylmä- ja lämpöenergiaa, mutta energiaviisailla ratkaisuilla sitä jää yli oman tarpeen. Se otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon, vuositasolla noin 330 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran. Kylmästä saadaan siten lämpöä korttelikaupalla oulunsalolaisille kotitalouksille, kertoo SOK Kiinteistöässän asiakaspäällikkö Tuukka Päkkilä.

– Oulunsalo ja aiempi Ritaharju ovat mainioita esimerkkejä paikallisesti toteutetusta rohkeasta ja innovatiivisesta energiajärjestelmän kehittämisestä, jonka hyödyt ovat moninaisia. Uskomme Oulun Energiassa siihen, että kiinteistöjen ja teollisuuden lauhdelämpöjen hyödyntäminen kaukolämpöverkossa on yksi merkittävimmistä keinoista saavuttaa päästötavoitteet ja toimia vastuullisena energiantuottajana, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila.

– Haluamme olla mukana energiamurroksessa tuottamassa energiaviisaita ratkaisuja, jotka mahdollistavat puhdasta siirtymää. Yhteinen kehitystyö on mahdollistanut sen, että Suomessa kehitetyllä teknologialla pystytään tuottamaan myymälään jäähdytystä ja kaukolämpöverkkoon päästötöntä energiaa paikallisten kotitalouksien käyttöön, jatkaa Caverionin liiketoimintajohtaja Kari Reunanen.

Palveluverkoston nykyaikaistaminen ja energiatehokkuuden kehittäminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä.

 

Lisätietoa:

Osuuskauppa Arina, ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

SOK Kiinteistöässä, asiakaspäällikkö Tuukka Päkkilä, +358 50 463 1434, tuukka.pakkila@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa Tornion keskustaan uuden Salen tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 3,6 M€ myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Keskeisellä paikalla sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat.

Laajuutta valikoimaan omassa lähikaupassa

Vanhan myymälän sulkeuduttua toukokuussa 2022 on uuden Sale Tornion avausta odotettu innolla sekä henkilökunnan että asiakkaiden parissa. Myymäläpinta-alaa on noin 450 neliötä ja valikoimaa on kasvatettu tuhannella tuotteella. Myöhemmin myymälän yhteyteen saadaan myös ABC-latausasema.

– Tutulle kauppapaikalle nousseessa uudessa Salessa pystymme palvelemaan entistä paremmin Tornion keskustassa liikkuvia ja alueen asukkaita. Meille on helppo tulla ja valikoimastamme tulee löytymään tämän alueen asiakkaiden tarpeisiin osuva valikoima. Aiempaa laajemman valikoiman myötä pystymme tuomaan tarjolle reilusti enemmän tuoretuotteita, lähituotteita ja uutuuksia, ja myös esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolle saadaan tuotua entistä runsaammin ajankohtaisia satokauden herkkuja. Tämä mukava kauppa, josta saa helposti tarvitsemansa ja loistavan palvelun kaupan päälle, toteaa Sale Tornion myymäläpäällikkö Tomi Kokkinen

– Meille on tärkeää, että voimme palvella asiakkaitamme monipuolisella ja heidän tarpeisiinsa osuvalla valikoimalla, eli jos tuotetoiveita löytyy, niin niistä kannattaa ehdottomasti tulla kertomaan meille, Kokkinen lisää.

– Meillä on koossa huipputiimi ja lähes kaikki vanhasta myymälästä torniolaisille tutut arinalaiset palvelevat myös uudessa Salessa. Jännitys ja into ryhmässä kasvaa koko ajan avauksen lähentyessä ja odotamme innolla, että pääsemme esittelemään asiakkaillemme uuden myymälämme. Me olemme todella tyytyväisiä uuteen työpaikkaamme ja niin tulevat varmasti olemaan myös asiakasomistajammekin, Kokkinen iloitsee.

– Upouuden Salen avajaisia juhlistetaan torstaina klo 10 alkaen ja luvassa on muun muassa kahvitarjoilu, arvontaa, makkaranpaistoa, ilmapalloja ja tietenkin hyvät avajaistarjoukset. Myös S-Biilin väki kurvaa paikanpäälle avajaisiin torstaina klo 10–17 ja heiltä saa apua omistajuus- ja pankkiasioissa.  Lämpimästi tervetuloa mukaan avajaishulinoihin, Kokkinen toivottaa.

Uusi myymälä toimii ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Vanhan, jo elinkaarensa päässä olleen myymäläkiinteistön tilalle on rakennettu täysin uusi, moderni ja energiatehokas lähimyymälä. Kaikki uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

– Ekologisuuden osalta uudelle kaupalle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Myymälä käyttää uusiutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Näin tämäkin myymälä vie osaltaan kohti Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, Arinan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso toteaa.

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä.

 

Lisätietoja:

Tomi Kokkinen, myymäläpäällikkö, Sale Tornio, 044 788 7321, tomi.kokkinen@sok.fi

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Arina, 044 788 6207, katja.savilakso@sok.fi

Osuuskauppa Arina investoi 2,5 M€ rakentaessaan uuden, energiatehokkaan S-market-myymälän Rajakylään. Vanha Sale kiinteistö on elinkaarensa päässä ja nykyisen myymälän koko aiheuttaa rajoitteita kasvaneen kysynnän edessä.

Uudistuva Rajakylä – uudenlaiset tarpeet

Huhtikuussa 2013 avattu Sale Rajakylä kaipaa jo kovasti uudistusta. Huhtikuussa 10-vuotissynttäreitään viettänyt Sale Rajakylä sulkeutuu toukokuussa ja purkutyöt alkavat heti. Uusi S-market on tarkoitus avata kesällä 2024.

– Vaikka Sale on toiminut tällä paikalla vasta kymmenen vuotta, on itse rakennus vuosikymmeniä vanha ja on tullut teknisen elinkaarensa loppuun. Nykyinen kiinteistö on lisäksi käynyt ahtaaksi tiloiltaan alueen jatkuvasti kasvaneen kysynnän ja valikoimien laajentamistarpeiden näkökulmasta. Uusi S-market tulee kaksinkertaistamaan myymälätilan ja samalla valikoiman määrä tuplaantuu. Lisäksi saamme tuotua uusia lisäpalveluita asiakkaillemme, kertoo Osuuskauppa Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen.

– Uuden myymälän rakentamisen ajaksi Rajakylän Salen arinalaiset siirtyvät työskentelemään alueen muissa myymälöissä ja lähempänä avausta tulemme palkkaamaan S-market Rajakylään lisää henkilökuntaa, Siuruainen lisää.

Ympäristölle ystävällinen ja energiatehokas uusi S-market

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään muun muassa tuomalla myymälään ovelliset kylmäkalusteet ja hyödyntämällä uusiutuvia energianlähteitä – tavoitteena maalämpöä, aurinkoa ja tuulta.

– Valinnat ovat yksi askel kohti tavoitettamme olla oman toimintamme osalta hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Tehtävämme on palveluita parantamalla helpottaa omistajien arkea ja lisätä hyötyä omasta kaupasta, ja sen eteen teemme nyt päämäärätietoisesti töitä. Myymäläuudistukset ja uudet kauppapaikat ovat yksi osa tätä tekemistä, mutta yhtä lailla panostamme herkeämättä toimipaikkojen hyvään kuntoon, edulliseen hintatasoon, kattaviin valikoimiin sekä oheispalveluihin, laajoihin aukioloihin ja asiakaspalveluun, toteaa Osuuskauppa Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

 

Osuuskauppa Arina avaa uuden Salen Kemin Mäntylään tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 2,9 M€ myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän. Myöhemmin myymälän tontille saadaan myös ABC-latausasema.

Monipuoliset valikoimat uudessa Salessa

Uuden Sale Kemin avausta on odotettu innolla sekä henkilökunnan että asiakkaiden parissa. Sale Kemi tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat. Myymäläpinta-alaa on noin 350 neliötä.

– Uusi myymälä mahdollisti valikoiman kasvattamisen useilla sadoilla tuotteilla ja meiltä löytyy nyt hyvä valikoima esimerkiksi luomua, kasvipohjaisia, vegaanisia ja erikoisruokavaliotuotteita. Olemme seuranneet tarkasti paikallisten asiakasomistajien tuotetoiveita, joten valikoimassa näkyvät perustuotteiden lisäksi vahvasti myös lähialueen tuotteet. Meille on tärkeää, että voimme palvella asiakkaitamme monipuolisella valikoimalla, eli jos tuotetoiveita löytyy, niin niistä kannattaa ehdottomasti vinkata, kertoo Sale Kemin myymäläpäällikkö Mikko Mantere.

– Kaikki vanhasta myymälästä kemiläisille tutut arinalaiset palvelevat myös uudessa myymälässä ja odotamme innolla, että pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme parasta palvelua uusissa tiloissa. Me olemme todella tyytyväisiä uuteen myymälään ja niin tulevat varmasti olemaan myös asiakasomistajammekin, Mantere iloitsee.

– Kun uuden Salen ovet avataan torstaina klo 10, on asiakkaille luvassa muun muassa kahvitarjoilu, arvontaa, makkaranpaistoa, ilmapalloja ja tietenkin hyvät avajaistarjoilut. Myös S-biili tulee torstaina avajaisiin klo 10–17 ja sieltä saa apua omistajuus- ja pankkiasioissa. Kannattaa siis tulla paikanpäälle, Mantere vinkkaa.

Uusi myymälä toimii ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Jo nyt lähes 100 % Arinan toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

Kaikki uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

– Uusi ekologinen myymälä käyttää uusiutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Näin myymälä vie osaltaan kohti Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, Arinan ryhmäpäällikkö Katja Savilakso toteaa.

 

Lisätietoja: 

Mikko Mantere, myymäläpäällikkö, Sale Kemi, 044 788 7311, mikko.mantere@sok.fi
Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Arina, 044 788 6207, katja.savilakso@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa uuden Salen Vihantiin tulevana torstaina. Arinan pohjoissuomalaiset omistajat ovat mahdollistaneet uuden, noin 4,5 M€ arvoisen myymäläinvestoinnin, laajat valikoimat ja modernin, energiatehokkaan myymälän.

Lisää valikoimaa herkuttelijoille

Täysin uudessa rakennuksessa sijaitsevan Vihannin Salen avausta on odotettu innolla sekä henkilökunnan että asiakkaiden parissa. Vanha S-market sulki ovensa viimeisen kerran sunnuntaina 16.4. ja heti maanantaina tuttu henkilökunta siirtyi valmistelemaan myymälää torstain avausta varten. Myymäläpinta-alaa Salessa on yli 700 neliötä ja tuotevalikoimaa on pystytty kasvattamaan tuhannella tuotteella.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme laajat aukioloajat ja monipuolisen valikoiman. Olemme kuunnelleet ja seuranneet tarkalla korvalla paikallisten asiakasomistajien tuotetoiveita ja uudessa myymälässämme voimme vastata näihin toiveisiin entistä paremmin. Luulenpa, että uuden myymälän valikoimat tulevat positiivisesti yllättämään vihantilaiset asiakkaamme. Kahvikoneen lisäksi saamme myymälään myös mehukoneen, jolla pääsee pullottamaan oman, varmasti tuoreen appelsiinimehun kierrätettävään pantilliseen muovipulloon, kertoo Sale Vihannin myymäläpäällikkö Anssi Seppänen.

– Kaikki vihantilaisille tutut arinalaiset palvelevat myös uudessa myymälässä ja odotamme innolla, että pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme parasta palvelua uusissa tiloissa. Olemme varmoja, että asiakasomistajamme ihastuvat uuteen myymälään ja sen valikoimaan, Seppänen iloitsee.

– Kun uuden Salen ovet avataan torstaina klo 10, on asiakkaille luvassa muun muassa kahvitarjoilu, arvontaa, ilmapalloja ja tarjouksia läpi viikonlopun. Perjantaille kutsumme asiakkaat makkaralle ja myös S-biili on paikalla klo 11–17 auttamassa kaikissa omistajuuteen liittyvissä asioissa. Kannattaa siis tulla paikanpäälle, Seppänen vinkkaa.

Vanha myymälä puretaan ja sen paikalle tulee parkkipaikkoja. Myöhemmin myymälän tontille saadaan myös ABC-latausasema palvelemaan sähköautoilla liikkuvia.

Uusi myymälä toimii ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti

Palveluverkoston nykyaikaistaminen, energiatehokkuuden kehittäminen ja uusiutuvan energian lisääminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä. Jo nyt lähes 100 % Arinan toimipaikkojen käyttämästä sähköenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä, kuten tuuli- ja aurinkovoimalla.

Kaikki uuden Salen kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia. Myymälä lämpenee maalämmöllä ja kylmälaitteissa on käytössä hiilidioksidipohjainen kylmäjärjestelmä, joka on täysin päästötön.

Lisätietoja:

Anssi Seppänen, myymäläpäällikkö, Sale Vihanti, 044 788 4971, anssi.seppanen@sok.fi

Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Arina, 044 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

Osuuskauppa Arina selvittää muutosneuvotteluilla Sale Louen toimintaedellytyksiä liiketoiminnan jatkamiseksi. Myymäläkiinteistön tekninen käyttöikä on elinkaarensa lopussa ja toiminnan jatkaminen nykyisellään vaatisi mittavia peruskorjauksia. Neuvottelut koskevat Sale Louessa myyjän tehtävissä työskenteleviä kolmea henkilökunnan jäsentä. Mikäli myymälä päätetään sulkea, pyritään henkilökunnalle tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista.

Vuonna 1970 rakennettu ja viimeksi 2004 peruskorjattu Sale Louen kiinteistö on tullut teknisen käyttöikänsä loppuun ja liiketoiminnan jatkaminen kiinteistössä terveysturvallisesti vaatisi kiinteistöön laajamittaista peruskorjausta tai uusinvestointia.

– Lähikaupan sulkeminen ei ole koskaan helppo päätös ja tästä syystä eri mahdollisuuksia tutkitaan erittäin tarkasti. Mikäli myymälä päädytään sulkemaan, helpottaa tilannetta Louen osalta se, että alle 15 kilometrin päässä Tervolan kuntakeskuksessa sijaitsee laajan valikoiman tarjoava Sale Tervola, Arinan marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso toteaa.

– Jokaisen neuvottelujen piirissä olevan henkilön kanssa tullaan käymään henkilökohtainen keskustelu, jossa käydään läpi vaihtoehtoiset ratkaisut ja mikäli myymälä päädytään sulkemaan, pyrimme tarjoamaan kaikille kolmelle arinalaiselle työpaikat muista lähialueen toimipaikoista, Polso kertoo.

Muutosneuvottelut alkavat perjantaina 28.4.2023 ja kestävät vähintään kaksi viikkoa. Mikäli Sale Louen sulkemiseen päädytään, toimipaikka suljetaan vuoden 2023 aikana. Samassa yhteydessä arvioidaan Louen ABC-polttonestejakelun toimintaedellytyksiä.

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi

Katja Savilakso, ryhmäpäällikkö, +358 44 788 6207, katja.savilakso@sok.fi