Reilun kahden vuoden odotus päättyy vihdoin, kun Osuuskauppa Arina avaa suositun Grill It! -ravintolan jälleen Ouluun. Uusia toimitiloja on etsitty pitkään ja tulevan kevään aikana Grill It! avaa ovensa Kauppakeskus Valkeassa, Gallerian kakkoskerroksessa.

Palavalla intohimolla grillattuihin elämyksiin

Aiemmin Vanhalla Paloasemalla sijainneella Grill It!:llä oli laaja kanta-asiakaskunta, joka on odottanut lempiravintolansa paluuta Ouluun. Vanhan Paloaseman Grill It! oli tunnettu myös valtakunnallisesti, sillä se valittiin S-ryhmän vuoden Grill It!:ksi useampana sulkemista edeltävänä vuotena.

Kauppakeskus Valkeaan avattava, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi tuleva Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.

– Viimeisten parin vuoden aikana olemme saaneet lukemattoman määrän asiakastoiveita ja -palautteita, jossa Grill It!:iä on toivottu takaisin Ouluun. Tästä syystä olemmekin iloisia, että pitkän etsimisen jälkeen olemme vihdoin löytäneet Grill It!:lle sopivat tilat Oulusta ja pääsemme avaamaan jälleen yhden suosituimmista ravintoloistamme, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Grill It! tulee täydentämään Valkean ravintolatarjontaa erityisesti illallispaikkana ja samalla saamme tuoda Valkeaan sunnuntaibrunssin, jota kuulemani mukaan moni asiakas on kaivannut takaisin kauppakeskuksen palveluvalikoimaan, Peltoniemi iloitsee.

– Rekrytointi Valkean Grill It!:iin avataan jo tammikuussa ja ravintola tulee työllistämään reilut 20 ravintola-alan huippuammattilaista. Grill It:n väelle viihtyisä tunnelma, loistava asiakaspalvelu sekä tarkkaan valitut ja pieteetillä valmistetut ruoka- ja juomatuotteet ovat kunnia asia, Peltoniemi lisää.

Tunnelmallinen ravintola perinteikkäällä ravintolapaikalla

Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Suosittu Grill It! täydentää loistavasti Kauppakeskus Valkean ravintolatarjontaa perinteikkäällä ravintolapaikalla. Moni oululainen varmasti muistaa samoista tiloissa sijainneen suositun pitsaravintolan jo 1980-luvun loppupuolelta ja nyt tilat uudistetaan täydellisesti Grill It!:in tarpeisiin. Tulevan ravintolan ikkunapaikoilta on mukava katsella vilkkaan Kesäkadun menoa.

– Gill It!:in sisustusta suunniteltaessa tärkeimpinä teemoina ovat olleet lämminhenkisyys ja tunnelmallisuus. Hiiligrillistä saimme inspiraatiota materiaalivalintoihin. Aito puu ja tiili lämmittävät koko tilaa. Pienet pilkahdukset kultaa mm. metalliverhoissa antavat tilaan luksuksen tuntua ja välkkyvät kauniisti takkatulen loisteessa. Kokolattiamaton hiilikuvio ja keramiikkavalaisimet jatkavat sisustuksen linjaa, YOZEN Arkkitehtien Kate Salminen ja Paula Kouri kertovat.

Ouluun avattava Grill It!:n sisarravintolat löytyvät Espoosta, Kolilta, Tampereelta ja Turusta.

 

Lisätietoja: 

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Kauppakeskus Valkeassa testataan nuorten kohtaamispaikkaa yhdessä Oulun kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Tila toimii pop upina kahden kuukauden ajan Valkean toisessa kerroksessa.

– Tavoitteena on, että nuorilla on helposti saavutettavissa oleva paikka, jossa voi viettää turvallisesti aikaa toisten nuorten kanssa, keskustella luotettavien aikuisten kanssa elämän isoista ja pienistä kysymyksistä ja tarvittaessa saada ohjausta palveluihin, Tarja Rönkkö nuorisopalveluista kertoo.

Ideaa nuorille suunnatusta tilasta on pyöritelty jo pidemmän aikaa. Jo ennen kauppakeskuksen avausta nuorille suunnatussa keskustelutilaisuudessa nousi esiin toive rauhallisista hengailutiloista, joista nuoria ei häädettäisi pois ja jossa pystyisi esimerkiksi lataamaan puhelimensa.

– Sopivia tiloja ei ikävä kyllä ole ollut aiemmin mutta nyt väliaikaisesti tyhjillään olevassa tilassa on mahdollisuus testata tätä ideaa ja jos nuoret ottavat tilan hyvin vastaan, niin ehdottomasti mietitään jotain pysyvämpiä ratkaisuja, sanoo kauppakeskusjohtaja Heli Sironen

Kohtaamispaikka on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille ja siellä nuoret voivat viettää rennosti aikaa. Oleskelun lisäksi tilassa on mahdollista muun muassa pelailla, tehdä taidetta ja osallistua erilaisiin työpajoihin.

Kaikille turvallinen kauppakeskus

Nuorisotyötä on tehty yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Valkean avauksesta asti. Jalkautuva nuorisotyö onkin tuttu näky kauppakeskuksessa erityisesti ilta-aikaan. Valkeassa partioi viikoittain muun muassa Oulun kaupungin jalkautuva työryhmä Kaasi, ODL:n Walkers-tiimi sekä Nurri-toiminta. Satunnaisesti mukana ovat myös Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Katuklinikka ja Aste-hanke.

– Nuorisotyötä tehdään nuorten ehdoilla ja heidän vapaa-ajanviettoalueellansa. Tuemme nuorten turvallista olemista Valkeassa ja sen ympäristössä sekä varmistamme, että nuorilla on turvallisia aikuisia läsnä heidän arjessaan, avaa Oulun Kaasitiimin Janne Myllylä toimintaa.

Valkeassa on myös ympärivuorokautinen valvonta, jolla on pyritty siihen, että jokaisella on turvallista liikkua Kesäkadulla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sekä Valkean vartioimisliikettä että toimijoita on nuoristyön toimesta koulutettu kohtaamaan nuoria. Näin yhteiselosta on pyritty tekemään sujuvaa kaikille.

– Kauppakeskus on kaikille avoin oululaisten yhteinen olohuone ja nuoret ovat yksi tärkeä kohderyhmämme. Haluamme kokeilla nuorten kanssa uudenlaista yhteistyötä, jolla pyritään tarjoamaan heille oma katua rauhallisempi ja viihtyisämpi kohtaamispaikka, Sironen toteaa.

Kauppakeskus Valkeassa ollaan halukkaita jatkossakin kokeilemaan uudenlaisia yhteistyöprojekteja eri tahojen kanssa.

Nuorten kohtaamispaikan ovet avataan keskiviikkona 7.9. entisessä Vallilan liiketilassa. Tila on avoinna keskiviikosta torstaihin klo 12–20 ja perjantaisin klo 14–22. Myös joitakin lauantaiaukioloja on tulossa, mutta näistä tiedotetaan erikseen.

 

Lisätietoja:

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Tarja Rönkkö, koordinaattori, kulttuurinen nuorisotyö, tarja.ronkko@ouka.fi, 044 703 8233

Kauppakeskus Valkea, Heli Sironen, kauppakeskusjohtaja, heli.sironen@sok.fi, 044 788 5933

KTM Heli Sironen on nimitetty 1.1.2022 alkaen Kauppakeskus Valkean kauppakeskusjohtajaksi sekä Sokos tavaratalojohtajaksi. Sironen seuraa tehtävässä vuodenvaihteessa Osuuskauppa Arinan talousjohtajaksi siirtyvää Anu Junnikkala-Alhoa.

Heli Sironen aloitti Osuuskauppa Arinassa S-trainee -valmennuksessa vuonna 2010 ja on työskennellyt Emotion-myymäläpäällikkönä, Prismajohtajana, ryhmäpäällikkönä ja tällä hetkellä osuustoimintapäällikkönä vastaten mm. Arinan asiakkuuksien kehittämisestä sekä Asiakasomistaja- ja S-Pankki -palvelupisteiden toiminnasta.  

Kauppakeskus Valkean ja Sokos Oulun lisäksi Sirosen vastuulle tulevat myös Oulun Sokos Herkku, Arinan Emotion-myymälät, Tälläämö-parturikampaamot sekä Sokos Rovaniemi. Näiden osalta Sironen raportoi toimialajohtaja Mikko Polsolle ja Kauppakeskus Valkean osalta talousjohtaja Anu Junnikkala-Alholle, joka vastaa Arinan kauppakeskustoiminnasta. 

– Olen iloinen, että kauppakeskus- ja tavaratalojohtajan tehtävä ja 3000 arinalaisen työkaveruus herättivät laajaa kiinnostusta sekä S-ryhmän sisältä että ulkopuolelta. Helillä on 11 Arina-vuoden myötä erittäin monipuolinen kokemus eri liiketoiminnoista market- ja erikoistavarakaupassa. Hänen ratkaisukeskeinen ja kehittämisorientoitunut otteensa varmistaa, että Valkea tulee jatkossakin tarjoamaan vetovoimaisia palveluja ja tapahtumia oululaisille, sanoo toimialajohtaja Mikko Polso.

– Valkealla ja Arinalla on vahva halu kehittää Oulun keskustan toimintaa yhdessä yhteistyökumppaniemme ja muiden alueen yrittäjien kanssa. Heli on aiemmissa rooleissaan osoittanut olevansa vahva verkostoituja ja hän ymmärtää yhteistyön merkityksen Oulun keskustan kehittämisessä. Elinvoimainen keskusta on meille kaikille ensiarvoisen tärkeää, toteaa nykyinen kauppakeskus- ja tavaratalojohtaja Anu Junnikkala-Alho. 

– Kauppakeskus- ja tavaratalojohtajan tehtävä on minun unelmatyöni ja toimialana erikoistavarakauppa on ollut minulle aina lähinnä sydäntä. Minua on aina ajanut eteenpäin ihmisiin ja asioihin vaikuttaminen sekä positiivisen muutoksen luominen. Valmiita vastauksia esimerkiksi keskustan kehittämiseen minulla ei ole vaan odotan nimenomaan sitä, että pääsemme yhdessä rakentamaan alueen toimijoiden kanssa Oulun keskustasta meille kaikille vieläkin parempaa paikkaa, Sironen kertoo. 

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, Marketkauppa, Sokos, Emotion ja Tälläämö, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi 

Anu Junnikkala-Alho, talousjohtaja 1.1.2022 alkaen, nyk. kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, +358 40 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi 

Heli Sironen, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, 1.1.2022 alkaen, nyk. osuustoimintapäällikkö, +358 44 788 5933, heli.sironen@sok.fi 

Oulun kaupungin johtoryhmän suosituksesta myös Valkean yleisten tilojen käyttöä rajoitetaan 1.–18.12. väliseksi ajaksi. Tiistaista 1.12. alkaen:

Kauppakeskus Valkeassa on keväästä asti tehty tehostettua siivousta ja tarjottu asiakkaille mahdollisuus käsien desinfiointiin. Käsidesiautomaatteja on nyt lisätty entisestään.

Valkea suosittelee kasvomaskin tai -visiiriin käyttöä asiakkaille ja henkilökunnalle. Valkean henkilökunnalle on jaettu kasvovisiirit. Turvaväleistä ja hygieniasta muistutetaan muun muassa lattiatarroilla, opasteilla ja kuulutuksilla.

– Toivoimme, että jokainen noudattaa meillä asioidessaan turvallisuusohjeita ja asioi meillä vain terveenä, jotta voimme säilyttää kauppiaiden toimintaedellytykset ja taata heille mahdollisimman onnistuneet joulukaupan, kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho kommentoi.

Valkean liikkeet ja Joulutori palvelevat toistaiseksi normaalisti, mutta koronatilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti.

Lisätietoja: 
Anu Junnikkala-Alho, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, ryhmäpäällikkö, +358 40 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi

Valkea on palkittu yhtenä kolmesta kauppakeskuksesta Suomen Kauppakeskusyhdistyksen järjestämässä Vuoden kauppakeskusteko -kilpailussa. Valkea osallistui kilpailuun Roihu Repolaisen Valkea -konseptillaan ja sai rohkeusmaininnan kehitystyöstään lapsiperheiden elämyksellisen ja sujuvan vierailukokemuksen parissa.

Näin kilpailun tuomaristo kommentoi Valkean kauppakeskustekoa:
”Tuomaristo haluaa rohkaista Valkeaa jatkamaan ja kehittämään lapsiystävällistä toimintaa. Ehdotus nähtiin erittäin hyvänä jopa yhteiskunnallisia syntyvyyteen asti ulottuvia vaikutuksia omaavana konseptina. Konseptin jatkuvuus kertoo Valkean sitoutumisesta asian edistämiseen.”

– Tunnustus lämmittää aivan erityisesti mieltä. Meillä on Valkeassa ollut kova halu kehittää kauppakeskustamme niin, että myös lapsiperheet voisivat nauttia kaupunkilaisesta elämäntavasta ja elämyksistä. On aivan upea kuulla, että tätä ajattelua arvostetaan laajemmin, kertoo Kauppakeskus Valkean markkinointi- ja tapahtumapäällikkö Riikka Forsman.

Kauppakeskustekokilpailun järjestää Suomen Kauppakeskusyhdistys. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin parhaita esimerkkejä uusista ideoista suomalaisissa kauppakeskuksissa. Valinnan kriteereitä ovat muun muassa teon yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä kauppakeskusliiketoiminnan kehittäminen esimerkiksi vastuullisuuden näkökulmasta.

Tänä vuonna koko kilpailun voiton vei Rovaniemellä sijaitseva kauppakeskus Rinteenkulma ja sen rohkea ja paikallisuuteen nojaava konseptointi. Lisäksi kilpailussa jaettiin kaksi kunniamainintaa, joista Valkea sai toisen.

Kilpailun tuomaristoon vuonna 2020 kuuluivat Mari Kiviniemi Kaupan liitosta, Kari Luoto Päivittäistavarakauppa ry:stä, Lasse Mitronen Aalto-yliopistosta, Tero Helenius Rakka Worksistä sekä Elina Kiiski-Kataja Ellun Kanoista.

Vuoden Kauppakeskusteko 2020 -kilpailuun osallistui yhteensä 13 kauppakeskustekoa.

Lisätietoja: 
Anu Junnikkala-Alho, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, ryhmäpäällikkö, +358 40 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi

Linkit:

Kauppakeskus Valkea suosittelee kasvomaskin käyttöä kauppakeskuksen tiloissa. Sen lisäksi, että asiakkaat käyttävät maskeja, on tärkeää, että kauppojen ja ravintoloitten henkilökunta on tarkoituksenmukaisesti suojautunutta. Siksi Osuuskauppa Arina ja Kauppakeskus Valkea suosittelevat kasvosuojainten käyttöä kaikille vuokralaisilleen ja heidän työntekijöilleen.

– Koska voimme kasvosuojaimia käyttämällä tehokkaasti estää viruksen leviämistä, meidän se myös tulee tehdä. On meidän jokaisen vastuulla huolehtia itsestä, toinen toisistamme sekä yritysten toimintaedellytyksistä, vetoaa kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho alueen ihmisiin.

Tukeakseen vuokralaisiaan kasvosuojainten käytössä, Osuuskauppa Arina ja Kauppakeskus Valkea ovat päättäneet lahjoittaa kaikille vuokralaisilleen käyttöön kasvovisiirit.

– Otamme asian tosissamme. Visiirit tullaan jakamaan tämän ja ensi viikon aikana. Haluamme tehdä kaikkemme asiakkaidemme turvallisuuden eteen ja vuokralaistemme toimintaedellytysten varmistamiseksi, Junnikkala-Alho kertoo.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana ja oireetonkin voi tartuttaa. Kasvomaskien teho perustuu siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Osuuskauppa Arinan kaikki työntekijät ovat käyttäneet asiakaspalvelutehtävissä kasvosuojainta jo 14.10. lähtien

Maskisuosituksen lisäksi Kauppakeskus Valkea muistuttaa asiakkaitaan edelleen ensisijaisen tärkeistä turvaväli- ja hygieniaohjeistuksista. Asiakkaiden käyttöön on myös tuotu käsidesiautomaatteja kauppakäytäville.

Lisätietoja:

Anu Junnikkala-Alho, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, ryhmäpäällikkö, +358 40 709 2960anu.junnikkala-alho@sok.fi

Kauppakeskus Valkean Isokadun kesäkatuosuuden tavoitteena on olla oululaisten olohuone, ja ympärivuorokautisesti läpikuljettava katu. Valkean kiinteistönomistaja Osuuskauppa Arina haluaa palvella oululaisia alkuperäisen tavoitteen mukaisesti, eikä aja katuosuuden öistä sulkemista.

Kesäkadun järjestys ja turvallisuus ovat poliisin valvonnassa. Ympärivuorokautisen järjestyksen varmistamiseksi Valkea on poliisin luvalla kustantanut järjestyksenvalvonnan, sisältäen katuosuuden tallentavan kameravalvonnan. Poliisilla on mahdollisuus valvoa järjestystä myös kameroiden kautta. Kesäkadun järjestyshäiriöiden määrä on laskenut merkittävästi vuonna 2018. Valkean vartiointiliike ja poliisi näkevat kehityksen myönteisenä sekä vallitsevan järjestys- ja turvallisuustilanteen hyvänä.

Valkean suunnittelua vuonna 2008 aloitettaessa oululaisille tehtiin kyselytutkimus (toteuttaja: Reteam), jossa haluttiin selvittää, mitä oululaiset haluavat keskustaan rakennettavan.

Tutkimuksen tuloksena oululaiset halusivat keskustaan:
– enemmän kauppoja
– uuden kauppakeskuksen
– rentoutumis- ja kohtaamispaikan
– helpon saavutettavuuden ajasta, hintatasosta ja matkustustavasta riippumatta

Tällainen paikka, oululaisten olohuone, Kauppakeskus Valkea on ollut keväästä 2016 alkaen.

Kauppakeskus Valkea on valmis palvelemaan oululaisia ja vierailijoita. Uusi viihtyisä kauppakeskus ja laajentuneen kävelykatualueen kohtaamispaikka kesäkatu avataan torstaina klo 10. Avausnauha leikataan Valkean Kauppurienkadun puoleisella pääsisäänkäynnillä. Avajaisviikolla torstaista sunnuntaihin Valkean kesäkadulla on monipuolista ohjelmaa ja kauppakeskuksen liikkeissä lukuisia avajaistarjouksia. Valkea on Oulun sydän, jonne kaikki ovat tervetulleita kävellen, pyöräillen, julkisilla tai hissiyhteydellä Kivisydämestä.

Kauppakeskus Valkea:
• sijainti Oulun ydinkeskustassa, kahdessa korttelissa ja yhdistävällä kesäkadulla
• n. 24 000 m2 liiketilaa viidessä kerroksessa
• Sokos Pukumies -tavaratalo sekä yli 50 liikettä ja palvelua, n. 500 työpaikkaa
• kävijätavoite 4,5 milj. vuodessa, myyntitavoite 100 milj. euroa
• rakennuttaja Osuuskauppa Arina, omistajina 160 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta
• kokonaisuutena n. 120 milj. euron investointi
• lisätietoa palveluista ja tapahtumista www.kauppakeskusvalkea.fi

Kauppakeskus on seurausta Oulun kaupungin jo 2000-luvun alussa laatimista suunnitelmista keskustan elävöittämiseksi ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Valkean rakennuttaja Osuuskauppa Arina aloitti osaltaan palvelujen kehittämisen hotellikorttelista. Sokos-tavaratalo teki tilaa Sokos Hotel Arinan ja ravintoloiden laajennukselle. Sittemmin käynnistettiin uuden tavaratalon ja myöhemmin kokonaisen kauppakeskuksen suunnittelu. Keskustan kaavan vahvistuttua suunnittelu eteni ja täsmentyi myöhemmin kesäkatuosuuden osalta. Kaupungin tekemä pysäköintiratkaisu oli keskeinen edellytys kaupallisten palvelujen kehittämiselle.

Kauppakeskus Valkea on monipuolinen kokonaisuus liikkeitä ja oheispalveluja sekä toimistotiloja. Valkean kesäkatu on oululaisten ympärivuotinen olohuone. Valkean vuokralaisista yli 40 % on uusia toimijoita Oulussa, joukossa useita oululaisten kaupunkiin toivomia palveluja. Valkean tilat ovat lähes 100 %:sti vuokrattu. Joulukauppaan avattavan Valkea Galleria-osuuden vuokralaiset julkistetaan myöhemmin ja osa toimistoista on vielä vuokraneuvottelujen kohteena.

Valkean rakennuttaja Osuuskauppa Arina on lähes 100-vuotias pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat 160 000 kotitaloutta. Osuuskaupan tarkoitus on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen. Arina palvelee marketkaupassa, tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa, liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa sekä matkailu- ja ravitsemiskaupassa yli 2500 työntekijällä. Omistajahyötyjä jaetaan keskimäärin yli 400 euroa taloutta kohden vuodessa.

 

Kauppakeskus Valkeassa avattavan Sokos Oulun työntekijät odottavat jo malttamattomina huhtikuun avajaisia. Suurin osa uudesta henkilökunnasta aloitti työnsä Terminaalissa pidetyn perehdytyksen ja koulutuksen parissa 15. maaliskuuta.

Sokos Herkku Kukassa aloittava Marja Hurskainen ja Sokos Herkun keittiöön palkatut Essi Tasala ja Anderson Galvis laskevat jo aamuja kauppakeskuksen ovien avaamiseen.

– On hienoa päästä näyttämään ihmisille kaikki mitä me osaamme. Voimme olla omalta osaltamme tekemässä ihan uudenlaista paikkaa Ouluun, floristin ja puutarhurin koulutuksen saanut Marja pohtii.

Kaikki kolme hakivat työpaikkoja S-kanavan kautta.  Työt alkoivat virallisesti noin kuukausi ennen kauppakeskuksen avajaisia.

Kaikki tehdään itse

Haukiputaalainen Essi on koulutukseltaan kokki. Lisäksi hän opiskelee liiketaloutta oikeus ja hallinnon suuntautumisvaihtoehdossa Oulun ammattikorkeakoulussa.

-Työtehtävät ovat varmasti monenlaisia. Eniten tykkään siitä, että Sokos Herkussa kaikki tehdään itse resepteistä lähtien. Markkinoimme paikallisia tuotteita ja teemme itse muun muassa jäätelöä ja suklaata, Essi kertoo.

Essin tuleva työkaveri Anderson Galvis on huomannut jo perehdytysjakson aikana, että uusi työpaikka on mielenkiintoinen.

– Ja työkaverit ovat aivan mahtavia! Osa heistä on tuttuja jo ennestään. On mukavaa olla mukana avaamassa uutta paikkaa, Kolumbiasta Suomeen muuttanut Anderson sanoo.

Yli 8000 hakemusta

Tavaratalo Sokos Oulun avoinna olleita työpaikoista oli kiinnostunut kaikkiaan noin 2 200 hakijaa. Työhakemuksia avoinna olleisiin paikkoihin tuli yli kahdeksan tuhatta.

Sokos Ouluun valittiin 197 työntekijää. Heistä kaksi kolmannesta on uusia arinalaisia. Muutama entinen työntekijäkin on saanut uuden työpaikan Valkeasta. Lisäksi Pukumiehen noin 40 työntekijää siirtyvät Sokokseen.

– Olemme saaneet rekrytoitua aivan mahtavan aktiivisen ja innostuneen porukan uuteen kauppakeskukseen. Odotukset ovat korkealla, kuvailee tavaratalojohtaja Anu Junnikkala-Alho avajaisiin valmistautuvien tunnelmia.

Osuuskauppa Arina ja Citycon Oyj ovat tänään saaneet päätökseen yrityskaupat Galleria- ja City-tavatalojen ja tonttien osalta. Arina ostaa Citycon Oyj:ltä yhtiöt, jotka omistavat ko. tavaratalot ja tontit. Kauppahinta on 13 miljoonaa euroa.

Pohjoissuomalaisten kotitalouksien omistama Osuuskauppa Arina laajentaa Kauppakeskus Valkean palveluja Oulun keskustassa. Kauppakeskuksen myyntipinta-ala kasvaa n. 30 % ja työntekijämäärä nousee 400 työntekijästä yli 500 työntekijään. Laajennuksen uskotaan lisäävän Oulun keskustan vetovoimaa yhdessä lähiaikoina avattavan Kivisydän pysäköintilaitoksen kanssa.
 
Osuuskauppa kehittää Galleria ja City -tavaratalojen kiinteistöjä remontoimalla ne osaksi kauppakeskusta. Kauppakeskuksen laajentuminen mahdollistaa kesäkadun rakentamisen alkuperäisen suunnitelman mukaiseen pituuteen. Laajennus parantaa tilojen energiataloutta ja lisää kesäkadun ympärivuotista käytettävyyttä. Kehittämiseen investoidaan noin 10 miljoonaa euroa.
 
Nyt tehty yrityskauppa ei vaikuta Kauppakeskus Valkean avausajankohtaan, eikä kauppakeskuksen yhdistävän kesäkadun läpikuljettavuuteen. Kauppakeskus Valkea avataan keväällä 2016.