Laadukkaaseen kebabiin keskittyvä Babista avattiin Kauppakeskus Valkeassa perjantaina 12.1.2024. Ravintolan avausta oli selkeästi odotettu, sillä tohinaa riitti heti ovien avaamisesta lähtien. Babista on S-ryhmän uusin ravintolakonsepti, joka haluaa mullistaa suomalaisen kebab-kulttuurin.

Babistassa tuhatvuotisen perinteen omaava kebab saa arvoisensa puitteet osaavien babistojen käsissä. Pikaruuaksi usein mielletty kebab tarjoillaan Babistan tapaan viihtyisässä ravintolassa, jossa raikkaista ja herkullisista annoksista voi jäädä nauttimaan pidemmäksikin aikaa.

Babistassa panostetaan laadukkaaseen lihaan, herkullisiin kana-, ja vegaaniannoksiin sekä tuoreisiin raikkaisiin kasviksiin. Lisämakua annoksiin tuovat tuoreet yrtit ja itsetehdyt kastikkeet.

– Olemme odottaneet avausta henkilökunnan kanssa innolla. Fafa’sissa käyneet asiakkaamme tapaavat tutut arinalaiset nyt Babistassa. Meillä on helppo piipahtaa, jäädä fiilistelemään paikanpäälle tai hakea annos mukaan kotiin, kertoo ravintolapäällikkö Taika Sirkeinen.

Alkuvuodesta Babistasta pääsee nauttimaan Oulun, Vantaan ja Mikkelin lisäksi myös muualla Suomessa, kun seuraavat Babistat avautuvat Seinäjoelle ja Vaasaan.

 

Lisätietoja:

Milla Sointu, ryhmäpäällikkö, +358 50 543 6797, milla.sointu@sok.fi
Taika Sirkeinen, ravintolapäällikkö, Babista Oulu, taika.sirkeinen@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Kauppakeskus Valkea on suosittu Oulun keskusta-alueen asiointi- ja kohtaamispaikka kaikenikäisille. Kauppakeskus, sen Kesäkatu ja nuorisotila Nurkka vetävät puoleensa myös nuoria. Jotta Valkea on mukava ja turvallinen asiointipaikka kaikille, Valkean järjestyksenvalvontaa hoitavan Securitaksen kolmesta järjestyksenvalvojasta koulutetaan NOJIA eli Nuorten omia järjestyksenvalvojia®.

NOJA-järjestyksenvalvojat kohtaavat nuoria Valkeassa

NOJA – Nuorten oma järjestyksenvalvojat® ovat osa Nuorten Reviireillä Oulussa-kehittämishanketta (v. 2023–2025), jossa vahvistetaan julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa aikaansa viettävien nuorten hyvinvointia, turvallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Noja on kauppakeskuksen järjestyksenvalvoja, jotka Nuorten Palvelu ry on kouluttanut toimimaan nuorten kanssa tuttuina ja turvallisina aikuisina. Nojien työnantajana toimii Securitas, joka tuottaa Kauppakeskus Valkean järjestyksenvalvontapalvelut. Kauppakeskus Valkeassa kolmen NOJA-järjestyksenvalvojan koulutus aloitettiin marraskuussa 2023 ja koulutus keskittyy järjestyksenvalvojien nuorisotyöllisen ja nuorten kohtaamisosaamisen vahvistamiseen. Koulutettavat ovat valikoituneet puhtaasti oman vahvan motivaationsa ja soveltuvuutensa perusteella.

Noja-palvelu on kehitetty vastaamaan nykypäivän haasteisiin, kun nuoret viettävät yhä enemmän aikaa kaupallisissa ympäristöissä, joissa he kohtaavat usein järjestyksenvalvojia. Noja-palvelun tavoitteena on edistää nuorten hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä sekä parantaa kaupallisten tilojen turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

– Kauppakeskus Valkeassa asioi ja viettää aikaansa iso joukko oululaisia ja lähialueilta tulevia nuoria. Kauppakeskus on kaikille avoin oululaisten yhteinen olohuone ja nuoret ovat yksi tärkeä kohderyhmämme. Heillä on yhtäläinen oikeus viettää vapaa-aikaansa Valkeassa ja olemme alusta lähtien tehneet paljon töitä sen eteen, että Kauppakeskus Valkea olisi mukava paikka myös heille. Lapsille ja nuorille suunnattujen tapahtumien lisäksi olemme saaneet Oulun kaupungin nuorisopalveluiden ylläpitämän, vuonna 2022 avatun, Nuorisotila Nurkan, jota tuemme yhdessä Osuuskauppa Arinan kanssa. Noja -järjestyksenvalvojien saaminen Valkeaan on yksi keino lisätä nuorten viihtyvyyttä ja turvallisuutta kauppakeskuksen tiloissa, kauppakeskusjohtaja Heli Sironen toteaa.

– Kauppakeskus Valkeassa nuorten asiointi on sujunut mallikkaasti, ja heistä johtuvia järjestyshäiriöitä ei ole juurikaan aiheutunut. Noja-koulutus antaa järjestyksenvalvojillemme lisää valmiuksia nuorten kanssa toimimiseen ja kolmen virallisen Nojan lisäksi koko kauppakeskuksen henkilökuntaa koulutetaan nuorten kohtaamiseen. Nyt opetellaan lisää työkaluja siihen, millaista tukea ja kohtaamista tämän päivän nuoret toivovat hengailupaikkojensa turvallisilta aikuisilta, selittää Reila Palvelut Oy:n / Osuuskauppa Arinan turvallisuuspäällikkö Matti Alatalo.

Tutut ja turvalliset aikuiset nuorten tukena

Noja on erityisesti nuorten kanssa toimimiseen koulutettu järjestyksenvalvoja, joka ei vain valvo tilannetta, vaan myös keskustelee nuorten kanssa ja auttaa heitä löytämään ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin. Nojat ovat helposti lähestyttäviä ja oikeudenmukaisia aikuisia, jotka luovat nuorille positiivista kuvaa järjestyksenvalvonnasta ja yhteiskunnasta.

– Nuorten Palvelu ry on kouluttanut nojia vuodesta 2015 ja tällä hetkellä kauppakeskuksissa toimii yhteensä 19 Nojaa 10:llä eri paikkakunnalla ympäri Suomea. Kauppakeskus Valkean osalta aloitimme projektin tekemällä alkukartoituksen, jossa haastateltiin muun muassa Valkean toimijoita ja järjestyksenvalvojia. Tärkeänä alkukartoituksessa olivat nuorten omat ajatukset ja näkemykset, joita kartoitettiin yhdessä Oulun kaupungin nuorisopalveluiden jalkautuvan työn tiimin kanssa, kertoo Nuorten Palvelu ry:n projektikoordinaattori Elina Elme.

Nuorten Palvelu ry:n NOJA-toiminnan päätavoitteena on vahvistaa Oulun keskustan alueella aikaansa viettävien nuorten ja erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien nuorten hyvinvointia, yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja toimijuutta. Lisäksi tavoitteena on lisätä turvallisten aikuisten läsnäoloa Oulun keskustan julkisissa tiloissa.

– Nuoret ovat aina kokoontuneet viettämään aikaa omaehtoisesti julkisiin tiloihin, hengaamaan, toteuttamaan kasvutehtäväänsä, jossa he irtaantuvat kodin vaikutuspiiristä, liittyvät kaveriporukoihin ja kokeilevat omaa osaansa aikuisten yhteiskunnassa. Oulussa Kauppakeskus Valkea ja sen Kesäkatu tarjoavat lämpimät ja mukavat puitteet nuorten kokoontumiselle mutta samaan aikaan tämä voi herättää muissa käyttäjissä, olivatpa he sitten kauppakeskustoimijoita tai muita asiakkaita, negatiivisia tunteita tai hämmennystä siitä, kuinka hengaileviin nuoriin tulisi suhtautua. Tähän liittyvät vahvasti NOJA-valmennukset ja kauppakeskustoimijoiden kohtaamisosaamisen vahvistaminen Valkeassa. Samalla voimme vastata yhdessä nuorten hyvinvointiin, kasvuun tai turvallisuuteen uhkaaviin ilmiöihin lisäämällä turvallisuutta ja yhteistyötä kaikkien Valkeassa toimivien ja asioivien välillä, Elme jatkaa.

– On hienoa, että meillä Oulussa ja Kauppakeskus Valkeassa on avoin ja rehellinen keskusteluyhteys eri toimijoiden välillä. Kaikkia meitä yhdistää yhteinen tahtotila lisätä Oulun keskustan turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Valkean osalta olemme tehneet kauppakeskuksen avauksesta lähtien tiivistä yhteistyötä muun muassa Oulun kaupungin nuorisotyön, Oulun poliisin ja siihen kuuluvan Ankkuritiimin, seurakuntien nuorisotyön ja Walkersin kanssa. Nyt aloittaneet NOJA-järjestyksenvalvojat tuovat mahtavan lisän tähän yhteistyöhön, Sironen sanoo.

– Myös meille Nuorten Palvelu ry:ssä on näkynyt se, että Oulussa on tehty erittäin ansiokasta jalkautuvaa nuorisotyötä jo pitkään eri toimijoiden taholta. Meidän tavoitteenamme on tuoda nyt yksityisen sektorin toimijoita mukaan osaksi tätä nuorten hyvinvoinnin eteen tehtävää työtä, Elme lisää.

Lisätietoja:

Heli Sironen, tavaratalojohtaja, kauppakeskusjohtaja, ryhmäpäällikkö, Osuuskauppa Arina / Kauppakeskus Valkea, 044 788 5933, heli.sironen@sok.fi

Elina Elme, projektikoordinaattori, Nuorten Palvelu ry, 050 585 0684, elina.elme@nuortenpalvelu.fi

Matti Alatalo, turvallisuuspäällikköReila Palvelut Oy / Osuuskauppa Arina, 040 505 6598, matti.alatalo@reila.fi

Osuuskauppa Arina oikaisee Iltalehden 3.12. klo 20.19 julkaistun artikkelin ”Oululaiselle osuuskaupalle 200 000 euron pakkolasku poliisilta – Syynä jengirikollisuus” virheellisiä tietoja.

Valkean ja sen Kesäkadun turvallisuus on kauppakeskuksen omistavan Osuuskauppa Arinan yksi tärkeimmistä johdettavista asioista. Arina on vastannut Valkean ja sen Kesäkadun vartiointi- ja turvapalvelukustannuksista kevään 2016 avauksesta lähtien.  Osuuskauppa Arinan ja Oulun kaupungin välisen sopimuksen mukaan Arina vastaa Kesäkadun ylläpidosta ja on vapaaehtoisesti hakenut järjestyksenvalvontaluvan jo ennen Valkean avausta.

Osuuskauppa Arina ja Kauppakeskus Valkea tekevät vartiointikumppanin ja poliisiviranomaisen kanssa tiivistä yhteistyötä.

– Oulun keskusta-alueen turvallisuus on kaupungin, viranomaisten ja kaikkien keskustan toimijoiden yhteinen vastuu. Järjestyksenvalvonnan lisääminen Valkeassa ei takaa koko keskustan turvallisuudentunteen lisäämistä. Koska häiriöitä esiintyy muuallakin, teemme niiden ratkaisemiseksi jatkuvasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, mukaan lukien Oulun kaupunki, Poliisi, nuorisotoimijat, Oulun Liikekeskus ry ja monet muut toimijat, toteaa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.

Oulun Poliisin keväällä 2023 antaman viranomaismääräyksen mukaisesti kyse on “lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikosten ennaltaehkäisy alueella muuttuneen tilanteen takia”. Ei artikkelissa mainitun jengirikollisuuden vuoksi. Viranomaispäätöksessä yhden järjestyksenvalvojan lisäyksen perusteena on ”lasten ja nuorten haitallisen ryhmäytymisen ennalta ehkäisemiseksi, erityisesti lasten ja nuorten tekemien henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten ennalta ehkäisemiseksi ja verekseltä tai pakenemasta tavattujen rikoksesta epäiltyjen kiinniottamiseksi Poliisin apuna”. Oulun Poliisilta saadun määräyksen mukaan järjestyksenvalvojien määrää Kesäkadulla on lisätty Poliisin kanssa sovittuina aikoina.

Valkeassa on ollut avauksesta lähtien ympärivuorokautinen järjestyksenvalvonta. Kesäkatu on jatkuvassa seurannassa ja kaikki tapahtumat tilastoidaan ja luokitellaan järjestyksenvalvojien toimesta. Seurannan perusteella Kesäkatu ei ole turvaton ja tilanne Kesäkadulla ei ole muuttunut aiempaa turvattomammaksi.

Kauppakeskus Valkeassa toimii järjestyksenvalvojia, vartijoita sekä turvamyyjä.

Myös nuoret ovat Valkean asiakkaita ja heilläkin on oikeus viettää aikaansa Valkean tiloissa. Valkeassa on nykyisin nuorille oma nuorisotila Nurkka ja lisäksi Valkean nykyisistä järjestyksenvalvojista on valittu 3 nuorten omaa järjestyksenvalvojaa, eli Nojaa, joita koulutetaan parhaillaan erityisesti nuorten kohtaamiseen. Lisäksi kaikki Valkeassa työskentelevät järjestyksenvalvojat saavat lisäkoulutusta nuorten kanssa toimimiseen.  Tämä toiminta tulee näkymään erityisesti ensi vuodesta lähtien.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Reima Loukkola, +358 50 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Kauppakeskus Valkea, kauppakeskus- ja tavaratalojohtaja Heli Sironen, +358 44 788 5933, heli.sironen@sok.fi

Osuuskauppa Arina avaa Kauppakeskus Valkeaan Babista-ravintola tammikuun aikana nykyisen Fafa’sin paikalle. Babista on S-ryhmän uusin ravintolakonsepti, joka haluaa mullistaa suomalaisen kebab-kulttuurin. Oulun toimipaikka tulee olemaan Suomen kolmas Babista. 

Suomen ensimmäisestä Babistasta, Mikkelistä, saadut positiiviset palautteet ovat saaneet myös arinalaiset odottamaan innolla uuden ravintolan avaamista Ouluun.

– On mahtavaa saada Ouluun uusi konsepti, joka nostaa kebabin uudelle tasolle. Babistassa haluamme tarjota kebabia ravintolamiljöössä ja uskon, että juuri tällaiselle meillä Oulussa on tarvetta. Valkean Babista tulee olemaan ravintola, johon on helppo poiketa ja jäädä fiilistelemään pidemmäksikin aikaa, kertoo toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Babista haluaa muuttaa sen, miten ihmiset ajattelevat kebabia. Babista uskoo kebabiin, joka on raikkaampaa, terveellisempää, mutta silti ehdottoman herkullista. Annosten perustana on laadukas liha. Lisäksi Babista tarjoaa kana- ja Vöner-annoksia ja kaikki annokset ovat myös muokattavissa vegaanisiksi, sanoo ryhmäpäällikkö Milla Sointu.

–  Valkean Babistaan voit tulla syömään paikanpäälle, tilata annoksia mukaan ja tietenkin tilata annokset suoraan kotiin Foodoran kautta, Sointu lisää.

Fafa’s toimipaikat Valkeassa ja Limingantullissa lopettavat toimintansa 31.12.2023. Molempien Fafa’sien henkilökunnat siirtyvät työskentelemään uudessa Babista-ravintolassa.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855,  ulla.peltoniemi@sok.fi

Milla Sointu, ryhmäpäällikkö, +358 50 543 6797, milla.sointu@sok.fi

Reilun kahden vuoden odotus päättyy vihdoin, kun Osuuskauppa Arina avaa suositun Grill It! -ravintolan jälleen Ouluun. Uusia toimitiloja on etsitty pitkään ja tulevan kevään aikana Grill It! avaa ovensa Kauppakeskus Valkeassa, Gallerian kakkoskerroksessa.

Palavalla intohimolla grillattuihin elämyksiin

Aiemmin Vanhalla Paloasemalla sijainneella Grill It!:llä oli laaja kanta-asiakaskunta, joka on odottanut lempiravintolansa paluuta Ouluun. Vanhan Paloaseman Grill It! oli tunnettu myös valtakunnallisesti, sillä se valittiin S-ryhmän vuoden Grill It!:ksi useampana sulkemista edeltävänä vuotena.

Kauppakeskus Valkeaan avattava, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi tuleva Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.

– Viimeisten parin vuoden aikana olemme saaneet lukemattoman määrän asiakastoiveita ja -palautteita, jossa Grill It!:iä on toivottu takaisin Ouluun. Tästä syystä olemmekin iloisia, että pitkän etsimisen jälkeen olemme vihdoin löytäneet Grill It!:lle sopivat tilat Oulusta ja pääsemme avaamaan jälleen yhden suosituimmista ravintoloistamme, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Grill It! tulee täydentämään Valkean ravintolatarjontaa erityisesti illallispaikkana ja samalla saamme tuoda Valkeaan sunnuntaibrunssin, jota kuulemani mukaan moni asiakas on kaivannut takaisin kauppakeskuksen palveluvalikoimaan, Peltoniemi iloitsee.

– Rekrytointi Valkean Grill It!:iin avataan jo tammikuussa ja ravintola tulee työllistämään reilut 20 ravintola-alan huippuammattilaista. Grill It:n väelle viihtyisä tunnelma, loistava asiakaspalvelu sekä tarkkaan valitut ja pieteetillä valmistetut ruoka- ja juomatuotteet ovat kunnia asia, Peltoniemi lisää.

Tunnelmallinen ravintola perinteikkäällä ravintolapaikalla

Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Suosittu Grill It! täydentää loistavasti Kauppakeskus Valkean ravintolatarjontaa perinteikkäällä ravintolapaikalla. Moni oululainen varmasti muistaa samoista tiloissa sijainneen suositun pitsaravintolan jo 1980-luvun loppupuolelta ja nyt tilat uudistetaan täydellisesti Grill It!:in tarpeisiin. Tulevan ravintolan ikkunapaikoilta on mukava katsella vilkkaan Kesäkadun menoa.

– Gill It!:in sisustusta suunniteltaessa tärkeimpinä teemoina ovat olleet lämminhenkisyys ja tunnelmallisuus. Hiiligrillistä saimme inspiraatiota materiaalivalintoihin. Aito puu ja tiili lämmittävät koko tilaa. Pienet pilkahdukset kultaa mm. metalliverhoissa antavat tilaan luksuksen tuntua ja välkkyvät kauniisti takkatulen loisteessa. Kokolattiamaton hiilikuvio ja keramiikkavalaisimet jatkavat sisustuksen linjaa, YOZEN Arkkitehtien Kate Salminen ja Paula Kouri kertovat.

Ouluun avattava Grill It!:n sisarravintolat löytyvät Espoosta, Kolilta, Tampereelta ja Turusta.

 

Lisätietoja: 

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Kauppakeskus Valkeassa testataan nuorten kohtaamispaikkaa yhdessä Oulun kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Tila toimii pop upina kahden kuukauden ajan Valkean toisessa kerroksessa.

– Tavoitteena on, että nuorilla on helposti saavutettavissa oleva paikka, jossa voi viettää turvallisesti aikaa toisten nuorten kanssa, keskustella luotettavien aikuisten kanssa elämän isoista ja pienistä kysymyksistä ja tarvittaessa saada ohjausta palveluihin, Tarja Rönkkö nuorisopalveluista kertoo.

Ideaa nuorille suunnatusta tilasta on pyöritelty jo pidemmän aikaa. Jo ennen kauppakeskuksen avausta nuorille suunnatussa keskustelutilaisuudessa nousi esiin toive rauhallisista hengailutiloista, joista nuoria ei häädettäisi pois ja jossa pystyisi esimerkiksi lataamaan puhelimensa.

– Sopivia tiloja ei ikävä kyllä ole ollut aiemmin mutta nyt väliaikaisesti tyhjillään olevassa tilassa on mahdollisuus testata tätä ideaa ja jos nuoret ottavat tilan hyvin vastaan, niin ehdottomasti mietitään jotain pysyvämpiä ratkaisuja, sanoo kauppakeskusjohtaja Heli Sironen

Kohtaamispaikka on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille ja siellä nuoret voivat viettää rennosti aikaa. Oleskelun lisäksi tilassa on mahdollista muun muassa pelailla, tehdä taidetta ja osallistua erilaisiin työpajoihin.

Kaikille turvallinen kauppakeskus

Nuorisotyötä on tehty yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Valkean avauksesta asti. Jalkautuva nuorisotyö onkin tuttu näky kauppakeskuksessa erityisesti ilta-aikaan. Valkeassa partioi viikoittain muun muassa Oulun kaupungin jalkautuva työryhmä Kaasi, ODL:n Walkers-tiimi sekä Nurri-toiminta. Satunnaisesti mukana ovat myös Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Katuklinikka ja Aste-hanke.

– Nuorisotyötä tehdään nuorten ehdoilla ja heidän vapaa-ajanviettoalueellansa. Tuemme nuorten turvallista olemista Valkeassa ja sen ympäristössä sekä varmistamme, että nuorilla on turvallisia aikuisia läsnä heidän arjessaan, avaa Oulun Kaasitiimin Janne Myllylä toimintaa.

Valkeassa on myös ympärivuorokautinen valvonta, jolla on pyritty siihen, että jokaisella on turvallista liikkua Kesäkadulla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sekä Valkean vartioimisliikettä että toimijoita on nuoristyön toimesta koulutettu kohtaamaan nuoria. Näin yhteiselosta on pyritty tekemään sujuvaa kaikille.

– Kauppakeskus on kaikille avoin oululaisten yhteinen olohuone ja nuoret ovat yksi tärkeä kohderyhmämme. Haluamme kokeilla nuorten kanssa uudenlaista yhteistyötä, jolla pyritään tarjoamaan heille oma katua rauhallisempi ja viihtyisämpi kohtaamispaikka, Sironen toteaa.

Kauppakeskus Valkeassa ollaan halukkaita jatkossakin kokeilemaan uudenlaisia yhteistyöprojekteja eri tahojen kanssa.

Nuorten kohtaamispaikan ovet avataan keskiviikkona 7.9. entisessä Vallilan liiketilassa. Tila on avoinna keskiviikosta torstaihin klo 12–20 ja perjantaisin klo 14–22. Myös joitakin lauantaiaukioloja on tulossa, mutta näistä tiedotetaan erikseen.

 

Lisätietoja:

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Tarja Rönkkö, koordinaattori, kulttuurinen nuorisotyö, tarja.ronkko@ouka.fi, 044 703 8233

Kauppakeskus Valkea, Heli Sironen, kauppakeskusjohtaja, heli.sironen@sok.fi, 044 788 5933

KTM Heli Sironen on nimitetty 1.1.2022 alkaen Kauppakeskus Valkean kauppakeskusjohtajaksi sekä Sokos tavaratalojohtajaksi. Sironen seuraa tehtävässä vuodenvaihteessa Osuuskauppa Arinan talousjohtajaksi siirtyvää Anu Junnikkala-Alhoa.

Heli Sironen aloitti Osuuskauppa Arinassa S-trainee -valmennuksessa vuonna 2010 ja on työskennellyt Emotion-myymäläpäällikkönä, Prismajohtajana, ryhmäpäällikkönä ja tällä hetkellä osuustoimintapäällikkönä vastaten mm. Arinan asiakkuuksien kehittämisestä sekä Asiakasomistaja- ja S-Pankki -palvelupisteiden toiminnasta.  

Kauppakeskus Valkean ja Sokos Oulun lisäksi Sirosen vastuulle tulevat myös Oulun Sokos Herkku, Arinan Emotion-myymälät, Tälläämö-parturikampaamot sekä Sokos Rovaniemi. Näiden osalta Sironen raportoi toimialajohtaja Mikko Polsolle ja Kauppakeskus Valkean osalta talousjohtaja Anu Junnikkala-Alholle, joka vastaa Arinan kauppakeskustoiminnasta. 

– Olen iloinen, että kauppakeskus- ja tavaratalojohtajan tehtävä ja 3000 arinalaisen työkaveruus herättivät laajaa kiinnostusta sekä S-ryhmän sisältä että ulkopuolelta. Helillä on 11 Arina-vuoden myötä erittäin monipuolinen kokemus eri liiketoiminnoista market- ja erikoistavarakaupassa. Hänen ratkaisukeskeinen ja kehittämisorientoitunut otteensa varmistaa, että Valkea tulee jatkossakin tarjoamaan vetovoimaisia palveluja ja tapahtumia oululaisille, sanoo toimialajohtaja Mikko Polso.

– Valkealla ja Arinalla on vahva halu kehittää Oulun keskustan toimintaa yhdessä yhteistyökumppaniemme ja muiden alueen yrittäjien kanssa. Heli on aiemmissa rooleissaan osoittanut olevansa vahva verkostoituja ja hän ymmärtää yhteistyön merkityksen Oulun keskustan kehittämisessä. Elinvoimainen keskusta on meille kaikille ensiarvoisen tärkeää, toteaa nykyinen kauppakeskus- ja tavaratalojohtaja Anu Junnikkala-Alho. 

– Kauppakeskus- ja tavaratalojohtajan tehtävä on minun unelmatyöni ja toimialana erikoistavarakauppa on ollut minulle aina lähinnä sydäntä. Minua on aina ajanut eteenpäin ihmisiin ja asioihin vaikuttaminen sekä positiivisen muutoksen luominen. Valmiita vastauksia esimerkiksi keskustan kehittämiseen minulla ei ole vaan odotan nimenomaan sitä, että pääsemme yhdessä rakentamaan alueen toimijoiden kanssa Oulun keskustasta meille kaikille vieläkin parempaa paikkaa, Sironen kertoo. 

 

Lisätietoja:

Mikko Polso, toimialajohtaja, Marketkauppa, Sokos, Emotion ja Tälläämö, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi 

Anu Junnikkala-Alho, talousjohtaja 1.1.2022 alkaen, nyk. kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, +358 40 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi 

Heli Sironen, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, 1.1.2022 alkaen, nyk. osuustoimintapäällikkö, +358 44 788 5933, heli.sironen@sok.fi 

Oulun kaupungin johtoryhmän suosituksesta myös Valkean yleisten tilojen käyttöä rajoitetaan 1.–18.12. väliseksi ajaksi. Tiistaista 1.12. alkaen:

Kauppakeskus Valkeassa on keväästä asti tehty tehostettua siivousta ja tarjottu asiakkaille mahdollisuus käsien desinfiointiin. Käsidesiautomaatteja on nyt lisätty entisestään.

Valkea suosittelee kasvomaskin tai -visiiriin käyttöä asiakkaille ja henkilökunnalle. Valkean henkilökunnalle on jaettu kasvovisiirit. Turvaväleistä ja hygieniasta muistutetaan muun muassa lattiatarroilla, opasteilla ja kuulutuksilla.

– Toivoimme, että jokainen noudattaa meillä asioidessaan turvallisuusohjeita ja asioi meillä vain terveenä, jotta voimme säilyttää kauppiaiden toimintaedellytykset ja taata heille mahdollisimman onnistuneet joulukaupan, kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho kommentoi.

Valkean liikkeet ja Joulutori palvelevat toistaiseksi normaalisti, mutta koronatilanteen kehittymistä seurataan aktiivisesti.

Lisätietoja: 
Anu Junnikkala-Alho, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, ryhmäpäällikkö, +358 40 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi

Valkea on palkittu yhtenä kolmesta kauppakeskuksesta Suomen Kauppakeskusyhdistyksen järjestämässä Vuoden kauppakeskusteko -kilpailussa. Valkea osallistui kilpailuun Roihu Repolaisen Valkea -konseptillaan ja sai rohkeusmaininnan kehitystyöstään lapsiperheiden elämyksellisen ja sujuvan vierailukokemuksen parissa.

Näin kilpailun tuomaristo kommentoi Valkean kauppakeskustekoa:
”Tuomaristo haluaa rohkaista Valkeaa jatkamaan ja kehittämään lapsiystävällistä toimintaa. Ehdotus nähtiin erittäin hyvänä jopa yhteiskunnallisia syntyvyyteen asti ulottuvia vaikutuksia omaavana konseptina. Konseptin jatkuvuus kertoo Valkean sitoutumisesta asian edistämiseen.”

– Tunnustus lämmittää aivan erityisesti mieltä. Meillä on Valkeassa ollut kova halu kehittää kauppakeskustamme niin, että myös lapsiperheet voisivat nauttia kaupunkilaisesta elämäntavasta ja elämyksistä. On aivan upea kuulla, että tätä ajattelua arvostetaan laajemmin, kertoo Kauppakeskus Valkean markkinointi- ja tapahtumapäällikkö Riikka Forsman.

Kauppakeskustekokilpailun järjestää Suomen Kauppakeskusyhdistys. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin parhaita esimerkkejä uusista ideoista suomalaisissa kauppakeskuksissa. Valinnan kriteereitä ovat muun muassa teon yhteiskunnallinen vaikuttavuus sekä kauppakeskusliiketoiminnan kehittäminen esimerkiksi vastuullisuuden näkökulmasta.

Tänä vuonna koko kilpailun voiton vei Rovaniemellä sijaitseva kauppakeskus Rinteenkulma ja sen rohkea ja paikallisuuteen nojaava konseptointi. Lisäksi kilpailussa jaettiin kaksi kunniamainintaa, joista Valkea sai toisen.

Kilpailun tuomaristoon vuonna 2020 kuuluivat Mari Kiviniemi Kaupan liitosta, Kari Luoto Päivittäistavarakauppa ry:stä, Lasse Mitronen Aalto-yliopistosta, Tero Helenius Rakka Worksistä sekä Elina Kiiski-Kataja Ellun Kanoista.

Vuoden Kauppakeskusteko 2020 -kilpailuun osallistui yhteensä 13 kauppakeskustekoa.

Lisätietoja: 
Anu Junnikkala-Alho, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, ryhmäpäällikkö, +358 40 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi

Linkit:

Kauppakeskus Valkea suosittelee kasvomaskin käyttöä kauppakeskuksen tiloissa. Sen lisäksi, että asiakkaat käyttävät maskeja, on tärkeää, että kauppojen ja ravintoloitten henkilökunta on tarkoituksenmukaisesti suojautunutta. Siksi Osuuskauppa Arina ja Kauppakeskus Valkea suosittelevat kasvosuojainten käyttöä kaikille vuokralaisilleen ja heidän työntekijöilleen.

– Koska voimme kasvosuojaimia käyttämällä tehokkaasti estää viruksen leviämistä, meidän se myös tulee tehdä. On meidän jokaisen vastuulla huolehtia itsestä, toinen toisistamme sekä yritysten toimintaedellytyksistä, vetoaa kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho alueen ihmisiin.

Tukeakseen vuokralaisiaan kasvosuojainten käytössä, Osuuskauppa Arina ja Kauppakeskus Valkea ovat päättäneet lahjoittaa kaikille vuokralaisilleen käyttöön kasvovisiirit.

– Otamme asian tosissamme. Visiirit tullaan jakamaan tämän ja ensi viikon aikana. Haluamme tehdä kaikkemme asiakkaidemme turvallisuuden eteen ja vuokralaistemme toimintaedellytysten varmistamiseksi, Junnikkala-Alho kertoo.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana ja oireetonkin voi tartuttaa. Kasvomaskien teho perustuu siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Osuuskauppa Arinan kaikki työntekijät ovat käyttäneet asiakaspalvelutehtävissä kasvosuojainta jo 14.10. lähtien

Maskisuosituksen lisäksi Kauppakeskus Valkea muistuttaa asiakkaitaan edelleen ensisijaisen tärkeistä turvaväli- ja hygieniaohjeistuksista. Asiakkaiden käyttöön on myös tuotu käsidesiautomaatteja kauppakäytäville.

Lisätietoja:

Anu Junnikkala-Alho, kauppakeskusjohtaja, tavaratalojohtaja, ryhmäpäällikkö, +358 40 709 2960anu.junnikkala-alho@sok.fi