Osuuskauppa Arinan päälliköt kerääntyivät jälleen Leville valmennuspäiville. Tällä kertaa päällikköpäivillä käytiin läpi toimitusjohtajan katsauksen lisäksi muun muassa turvallisemman tilan periaatteita, tutustuttiin Arinan yrityskulttuuriselvityksen tuloksiin, osallistuttiin workshoppeihin eri teemoista ja käynnistettiin kaikkia päälliköitä koskeva Johtamisen muutosmatka. Tiivis reissu huipentui Arina-gaalaan, jossa palkittiin vuoden 2023 huippuonnistujia.

Eväitä arkeen ja onnistumisten juhlistamista

– Vuosittaiset päällikköpäivät mahdollistavat yhteisten tärkeimpien aiheiden käsittelyn. Tällä kertaa pääteemana oli Johtamisen muutosmatkan käynnistys. Vahvistamme ja kehitämme arinalaista johtamista ja yrityskulttuuria vastaamaan entistä paremmin tämän päivän odotuksia. Jokainen arinalainen ansaitsee hyvää johtamista sekä toimintakulttuurin, jossa jokainen voi loistaa ja onnistua omana itsenään, toteaa Osuuskauppa Arinan henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Salonen.

– Päällikköpäivien kohokohta on Arina-gaala, jossa palkittiin työryhmiä ja esihenkilöitä, jotka ovat todella sisäistäneet ja tuoneet aidon välittämisen arkeen, Salonen kertoo.

Arinan vuoden työryhmien ja päälliköiden valinnoista päättää osuuskaupan johtoryhmä keskijohdon esityksistä.

Palkitut työryhmät vuodelta 2023:

Palkitut päälliköt vuodelta 2023:

Vuoden tulokas:

Niina-Maria Hietamäki, myymäläpäällikkö, Sale Utajärvi

”Niina-Maria, eli tutummin Ninni, on monille tuttu aurinkoinen ilopilleri. Ninni on ensimmäisenä vuotenaan Sale Utajärvellä onnistunut voittavan kaupan tavoitteiden kehittämisessä ja arjen sujuvoittamisessa mielettömän hienosti – Sale Utajärvi nousi päivittäistavaramyynnissä Utajärven markkinajohtajaksi. Ninni on saanut uuden työryhmän luottamuksen ja nostanut työryhmän osaamisen uudelle tasolle. Ninni on myös haluttu ja toivottu yhteistyökumppani laajalti Arinassa.”

Vuoden kasvattaja:

Markku Pohjanen, ravintolapäällikkö, Ravintolamaailma Limingantulli, Oulu

”Limingantullin Ravintolamaailma on varma tuloksentekijä ja tänäkin vuonna Make on motivoitunut tiiminsä upeaan suoritukseen ja ennätyksiin. Hän on vaikuttanut monen nuoren päällikön urakehitykseen ja moni nykyisistä matkailu- ja ravitsemiskaupan päälliköistä on saanut ensimmäiset oppinsa Makelta. Make elää arkea yhdessä tiiminsä kanssa. Hän johtaa edestä, antaa muille mahdollisuuden oppia, kehittyä ja kasvaa isompiin rooleihin. Hän ei tee asioita toisten puolesta vaan antaa tulevaisuuden tekijöille mahdollisuuden kokeilla omia siipiään.”

Vuoden päälliköt – Asiakaskeskeinen kulttuuri ja kaupallisuudessa onnistuminen:

Jani Kokkinen, marketpäällikkö, S-market Ylitornio

”Janin rauhallinen ja ammattimainen suhtautuminen tarttuu. Jani on oiva esimerkki siitä, kuinka mikään eteen tuleva asia ei tunnu ylitsepääsemättömältä, kunhan siihen suhtautuu avoimesti, uteliaasti ja ennakkoluulottomasti. Jani selkeyttää ja sujuvoittaa, kohtaa ja kehasee, mahdollistaa ja rohkaisee. Hän on saanut Ylitornion työryhmän loistamaan. Tiiminä he ottavat uudet asiat heti toimeenpanoon, eivät pelkää haasteita ja luovat rohkeasti malleja voittavan kaupan varmistamiseksi omalla markkinallaan.”

Jani Kokkinen palkittiin myös Vuoden päällikkönä ja hän sai Arinan vuoden päällikölle luovutettavan Askelmerkkejä-kiertopalkinnon.

Kari Paakkola, liikennemyymäläpäällikkö, ABC Vaala

”Kari on juurruttanut peukutettavan palvelukulttuurin osaksi jokapäiväistä toimintaa ja vie laadukkaasti sovitut toimintamallit arkeen. Hän osallistaa työryhmää kehittämään jatkuvasti toimintaa ja on kasvattanut työryhmässään ”valta ja vastuu” -ajattelumallia upealla menestyksellä.

Yhteiset arvomme ohjaavat Karin johtamista ja arjen tekemistä ja näkyvät myös henkilökunnan arjessa. Kari onnistui yhdessä tiiminsä kanssa Vaalan ABC:llä kaupallisesti erinomaisesti ylittäen omat tavoitteet ja pärjäsi upeasti myös koko valtakunnan rankingissa. Karin vastuualueella asiakastyytyväisyys oli erinomaisella tasolla, aivan ketjun parhaimmistoa.”

Vuoden päälliköt – Esihenkilötyö ja lähijohtaminen:

Katja Pasma, ravintolapäällikkö, Amarillo Rovaniemi

”Katja on ottanut päällikön roolin upeasti haltuun. Hänellä on myynnin nälkä ja hän on rohkea ja innokas kokeilemaan uutta. Vuoden Amarilloksi valittu Rovaniemen ”Rillo” rikkoi myyntiennätykset, ja tuloksena olivat ketjun toiseksi parhaimmat myyntikate, toimintakate ja operatiivinen tulos.

Katja on positiivinen ja luo ympärilleen hyvää energiaa. Hän johtaa tiimiään lempeän jämäkästi ja arvojemme mukaisesti – fokus ihmisessä. Tästä kertovat Amarillon työtyytyväisyys- ja johtamislupausindeksit, jotka olivat matkailu- ja ravitsemistoimialan parhaimpia ja koko Amarillo-ketjun ylivoimaisesti parhaimmat.”

Jenni Suhonen, myymäläpäällikkö, Sale Kuivaniemi, Ii

”Jennin luotsaaman Sale Kuivaniemen työtyytyväisyys oli viime vuonna Arinan paras ja johtamislupauksen toteutuminen kärkikastia. Jenni on ilmiömäisesti saanut tiiminsä innostumaan onnistumisista ja kiinnostumaan menestyksestä. Sale Kuivaniemi kehittyikin viime vuonna laadun kolmiloikassa eniten koko valtakunnassa. Jennin tiimissä uskalletaan puhua asioista avoimesti ja aina toista arvostaen. Jennin kanssa työskentely on helppoa, sillä Jenni tekee aina sen mitä on sovittu.”

Vuoden päälliköt – Toimeenpano- ja suorituskyvyn varmistaminen:

Taneli Kastikainen, myyntipäällikkö, Prisma Linnanmaa, Oulu

”Taneli muodostaa nopeasti kokonaiskuvan tilanteesta ja suunnasta, jonne tulee päästä. Hänen vahvuuttaan on saattaa asiat loppuun systemaattisella johtamisella. Uudet asiat ja kehittäminen ovat Tanelin mukavuusaluetta. Hän saa tiiminsä mukaan jämäkällä, mutta kannustavalla, innostavalla ja humoristisellakin vuorovaikutustyylillään. Tanelin viestintä on aktiivista, tiivistä ja onnistumisia korostavaa. Työryhmän chatti on päivittäisessä käytössä. Hänen tiiminsä tietää aina, mitä heiltä odotetaan. Taneli on kehittänyt itseään rohkeasti ja aktiivisesti. Onnistumiset näkyvät myös S-market Kaakkurin, jossa Taneli toimi marketpäällikkönä ennen nykyistä pestiään, mittareissa: Työtyytyväisyys on noussut nopeasti erinomaista-tasolle, Laadun kolmiloikassa noustiin nopeasti parhaiden yksiköiden kastiin, ja myynti ja NPS (Net Promoter Score eli suositteluindeksi) ovat ottaneet isoja harppauksia tarkan myymäläkunnon johtamisen avulla. Taneli myös osallistuu rohkeasti erilaisiin pilotteihin.”

Maarit Ollonen, ravintolapäällikkö, Ravintolamaailma Linnanmaa, Oulu

”Maarit osallistuu ja elää sydämellä arkea yhdessä tiiminsä kanssa. Myynnissä onnistuminen on Maaritin intohimo ja myynnin johtaminen ohjaa henkilökunnan tekemistä. Tiedolla johtaminen, tavoitteiden asettaminen ja niissä onnistumisten jakaminen henkilöstölle on systemaattista ja motivoivaa. Halu tehdä asioita paremmin näkyy tuloslaskelman kaikilla riveillä. Henkilökunnan työtyytyväisyyden kehittyminen kertoo myös omaa viestiään yksikön kehittymisestä. Viime vuosi Linnanmaan Ravintolamaailmassa oli positiivisuuden vuosi ja onnistumiset näkyivät niin arjessa kuin Aito välittäminen yllättää -palautekanavallakin.”

Vuoden päälliköt – Vaikuttava viestintä ja aito dialogi:

Anu Pyykönen, myyntipäällikkö, Sokos Oulu Kauneus ja Hyvä Olo 

”Anun vastuualueella kaupallinen onnistuminen oli viime vuonna huikeaa, sillä Kauneus ja Hyvä Olo sijoittuivat valtakunnasesti tuloksessa toiselle sijalle heti Helsingin jälkeen. Anu viestii yhteisistä tavoitteista systemaattisesti ja linkittää arjen tekemiset sujuvasti näihin tavoitteisiin. Anu uskaltaa heittäytyä viestinnässä ja hänet voikin tavata Sokoksella vaikkapa juontamassa kauneustapahtumaa tai kuulla suorassa lähetyksessä radiossa kertomassa tuoksu-uutuuksista. Anun ammattitaitoista esiintymistä hyödynnetään myös Sokos-ketjussa ja häntä pyydetäänkin monesti eri foorumeihin esiintymään.”

Sini Salmela, palvelupäällikkö, Prisma Linnanmaa, Oulu

”Sini viestii omalle henkilökunnalleen päivittäin tärkeistä asioista. Hän toteutti ensimmäisten päälliköiden joukossa jokaisen minimistandardin. Sinin vahvuutta on se, että hän jaksaa toistaa tärkeitä mittareita, seurata niiden toteutumista henkilötasolla ja antaa palautetta näihin liittyvistä tekemisistä tarvittaessa päivittäin. Sini huolehtii myös Linnanmaan Prisman ajankohtaisten asioiden tiedottamisesta ja auttaa näin myös kollegoitaan onnistumaan. Jos tarvitset sparrausta viikkotiedotteiden tekemiseen, Sini on osuuskaupan paras sparripari tähän.”

Vuoden ryhmäpäällikkö:

Milla Sointu, ryhmäpäällikkö, matkailu- ja ravitsemiskauppa

Vuoden ryhmäpäälliköksi valittava henkilö ilmentää esimerkillisesti omassa arjessaan ja johtamisessaan arinalaista tapaa toimia. Vuoden ryhmäpäällikköä valittaessa on huomioitu seuraavat kriteerit: Viestii avoimesti ja rehellisesti, On toiminnassaan aktiivinen ja aloitteellinen, On Utelias, kokeilee rohkeasti, ei pelkää virheitä Oppii parhailta ja kehittyy jatkuvasti, Toimii vastuullisesti ja kannattavasti kaikissa olosuhteissa, Yhteisen hyvän tekeminen pohjoissuomalaisille näkyy teoissa ja sanoissa.

”Milla on tehnyt kauttaaltaan hienoa työtä. Korkea motivaatio ja tavoitteellisuus näkyy kaikessa mitä hän tekee. Hänen innostuksensa sekä kyky tukea omaa tiimiä ja kollegoitaan on ihailtavaa. Milla on saanut aikaan mahtavia tuloksia ja osoittanut vahvaa johtajuutta kohtaamalla lempeästi. Millan positiivisuus tekee työpaikastamme entistä paremman.”


Lisätietoja:

Minna Salonen, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) ja Osuuskauppa Arina syventävät yhteistyötään merkittävästi solmimalla uuden kumppanuussopimuksen.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää kumpaakin organisaatiota ja lisätä harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia sekä edistää Oamkin opiskelijoiden urapolkumahdollisuuksia Arinalla.

– Olemme innostuneita uudesta avainkumppanuudesta ja sitoutuneita kehittämään yhteistyötä Arinan kanssa, joka on alueemme suurimpia työnantajia. Halu kehittää tekemistä ja sparrata toisiamme on molemmilla korkealla tasolla, Oamkin ICT ja -liiketoiminta -osaamisalajohtaja Jarmo Mikkola sanoo.

Yhteistyötä tullaan tekemään yhteisten foorumien, verkostoihin osallistumisen, ja yhteistyöprojektien kautta.

Lyhyellä aikavälillä esimerkki tiivistyvästä yhteistyöstä on yhteistyön lisääntyminen opinnäytetöiden ja harjoittelujen saroilla. Muita esimerkkejä yhteistyöstä ovat asiantuntija- ja vierailuluennot ja rekrytointitapahtumiin osallistuminen.

Pidemmällä aikavälillä kumppanuus tuo Oamkille mahdollisuuden saada Arinalta ajantasaista tietoa työelämän tarpeista koulutuksen kehittämisessä. Koulutuksen työelämäyhteyksien lisääminen palvelee molempia osapuolia.

– Olemme iloisia, että voimme vahvistaa yhteistyötä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Nopeasti muuttuvassa maailmassa on erityisen tärkeää, että voimme antaa Osuuskauppa Arinasta panoksemme työelämän tulevaisuuden tarpeiden tunnistamiseen. Yhdessä voimme rakentaa tulevaisuuden ammattilaisten osaamista, olivatpa he sitten Oamkin opiskelijoita tai Arinan työntekijöitä. Toivomme, että yhä useampi Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuva löytää intohimon palvelualalta ja ihmisten johtamisesta sekä innostavan urapolun osuuskaupasta, Osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen toteaa.

Tavoitteena on lisäksi edistää jatkuvan oppimisen ja täydennyskoulutuksen mahdollisuuksia. Yhteinen näkemys on, että yhteistyöllä on positiivisia vaikutuksia molempien brändin ja työnantajamielikuvan edistämisessä.

Lisätietoja:

Oulun ammattikorkeakoulu, Jarmo Mikkola, Osaamisalajohtaja, ICT ja liiketoiminta -osaamisala, 050 5060351, jarmo.mikkola@oamk.fi

Osuuskauppa Arina, Minna Salonen, henkilöstöjohtaja,  040 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi

Arina etsii kesätyöntekijöitä muun muassa Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, ABC-asemille, Sokoksille sekä ravintoloihin, kahviloihin ja hotelleihin Pohjois-Suomessa. Kesätyöpaikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja 1000 2–3 viikon mittaista tutustumisjaksoa 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden kesätyöhaku päättyy 11.2.2024 ja kesä-ässien osalta hakuaika jatkuu 31.3.2024 saakka.

1400 kesätyöpaikkaa – 1400 positiivista työkokemusta

Osuuskaupan toimipaikka, olipa se sitten kauppa, ravintola, hotelli tai liikenneasema, on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa yhteiskunnallisesti isoa vastuuta nuorista.

− Tärkein tavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työelämäkokemuksia toimipaikoissamme. Perehdytykseen ja nuorten kohtaamiseen panostetaan esihenkilöidemme kanssa jatkuvasti. Haluamme olla turvallinen ja vastuullinen työnantaja, jonka kesätöissä nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Moni kesätöihin tulevista jää meille myös pidemmäksi aikaa tekemään töitä esimerkiksi opiskelujen ohessa ja onhan meillä esimerkkejä toimitusjohtajasta lähtien siitä, kuinka kesätyöt voivat johtaa pysyvään työuraan Arinalla ja S-ryhmässä, henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila toteaa.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Arinan toimialoissa ja ketjuissa marketkaupan, tavaratalo- ja erikoistavarakaupan, matkailu- ja ravintola-alan, liikennemyymäläkaupan, pankkipalveluiden sekä muiden työtehtävien parissa.

– Työntekijät sijoittuvat asiakaspalvelutehtäviin eri puolille Osuuskauppa Arinan pohjoista toimialuetta esimerkiksi Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, Sokos Hotelleihin, ravintoloihin, kahviloihin, Sokoksille, Emotioneihin ja ABC:lle. Suurimmilla paikkakunnilla, kuten Oulussa ja Rovaniemellä on eniten työpaikkoja tarjolla, mutta hakijoita kaivataan erityisesti pienemmille paikkakunnille. Kannattaa siis miettiä, kiinnostaisiko kesätyöt samalta paikkakunnalta, jossa sijaitsee vaikkapa mummola tai kesämökki, Mattila vinkkaa.

– Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa arina.fi/getajob -sivustoon, josta löytyy lisätietoja työtehtävistä ja vinkkejä työnhakuun. Samalla hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään ja meille voi myös jättää lyhyen videotervehdyksen, jossa voi helposti tuoda omaa persoonaansa esiin. Kannattaa muistaa, että vaikka kesätöistä puhuttaessa mietitään usein ensimmäisenä nuoria, ei mikään estä kokeneempiakin kiinnostuneita laittamaan hakemusta sisään, Mattila lisää.

 

Lisätietoja:

Marika Mattila, henkilöstöresurssipäällikkö, +358 44 788 4818, marika.mattila@sok.fi

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa seuraavat kunniamerkit isänmaan palveluksessa ansioituneille arinalaisille:


Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein

Haapanen Kai, myyntialuevastaava Rovaniemi

Mellin Johanna, liikennemyymäläpäällikkö Haapavesi

Salmela Heikki, marketpäällikkö Kempele

Taimela Sami, liikennemyymäläpäällikkö Jääli

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali

Jaukka Pekka, liikennemyymälätyöntekijä Muhos

Kallio Salme, marketvastaava Vaala

Suomen Valkoisen Ruusun mitali

Koivisto Eija, palveluvastaava, myyjä Rovaniemi

Jämsä-Suuronen Sanna, myyjä Oulu

Eilola Eija, myyjävisualisti Oulu

Kalliokoski Soile, tarjoilija Rovaniemi

 

Osuuskauppa Arina onnittelee kaikkia kunniamerkin saaneita sekä samalla toivottaa hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää!

Osuuskauppa Arina palkitsi vuoden 2022 parhaat työryhmät ja päälliköt Levillä. Palkintokategorioina olivat vuoden tulokas, vuoden kasvattaja, vuoden työryhmät ja päälliköt sekä vuoden ryhmäpäällikkö. Kaikista palkituista päälliköistä Arinan vuoden päällikön Askelmerkkejä-kiertopalkinnon pokkasi Oulun Original Sokos Hotel Arinan hotellipäällikkö Tiina Uusikartano.

Arinan lähijohtamisen fokuksessa ihminen

– Arinalaisten osaavasta ja sitoutuneesta porukasta nostettiin tänä vuonna esiin työryhmiä ja esihenkilöitä, joiden toiminnassa korostuu aito välittäminen ja vastuu asiakkaasta ja ihmisestä. Palkitsemiskriteereissä painottuivat esihenkilön kyky uudistaa omaa arkijohtamistaan ja itsensä johtamisen taidot sekä työryhmien aito asiakaskeskeisyys. Palkittujen esihenkilöiden onnistuminen ei ole sattumaa, vaan heillä on kyky, halu ja motivaatio vastata parhaalla mahdollisella tavalla tämän päivän johtamisvaateisiin, Osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen kertoo.

Arinan päivitetty strategia uudisti palkintokategoriat ja kiertopalkinnon

– ­Päivitimme Arinan strategian tuleville vuosille. Strategiassa tarkastelemme tekemisiä ja onnistumisia asiakaskeskeisyyden, lähijohtamisen, toimeenpano- ja suorituskyvyn sekä vaikuttavan viestinnän näkökulmista. Näiden pohjalta palkitsimme ensimmäistä kertaa myös vuoden parhaat onnistujat, Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola taustoittaa.

Arinan Vuoden päällikölle luovutettiin ensimmäistä kertaa uusi Askelmerkkejä-kiertopalkinto. Teoksen on ideoinut ja suunnitellut oululainen taiteilija Susanna Sivonen ja teos on valmistettu yhdessä oululaisen Nikama Designin Teemu Partasen kanssa.

– Teos muodostaa joka suuntaan avautuvan timantin, joka sisältää kirjekuoren, avaimen, sydämen, siiven, puhekuplan ja korkokengän. Symbolit ja asetelma visualisoivat viestintätaitoja, empatiaa, välittämistä, ratkaisukeskeisyyttä, edelläkävijyyttä, tukea, viisautta ja eteenpäin vievää voimaa, Susanna Sivonen kuvaa ruostumattomasta teräksestä valmistettua tilausteosta.

Arinan vuoden työryhmien ja päälliköiden valinnoista päättää osuuskaupan johtoryhmä keskijohdon esityksistä.

 

Palkitut työryhmät vuodelta 2022:

Tälläämö Kemi, Kemi

”Kemin Tälläämössä asiakas on aina ykkönen! Tiimi on onnistunut upeasti luomaan asiakkailleen tervetulleen olon kampaamoon ja asiakastyytyväisyys onkin valtakunnallisesti parturi-kampaamoiden top 5:ssa! Tälläämössä tehdään huikeaa yhteistyötä Emotion Kemin tiimin kanssa palvellen asiakkaita ristiin myös Emotionin puolella!”

Sale Rantavitikka, Rovaniemi

”Rantsun porukka palvelee Lapin Yliopiston kainalossa erittäin isoa asiakasmäärää, mistä huolimatta toteuttaa asiakasystävällistä palvelua ja onnistuu loistavasti valtakunnallisissa laadullisissa mittareissa. Myynti käy ja vain seinät tuntuvat olevan kasvun esteenä.”

Rosso Zeppelin, Kempele ja Rosso Oulu, Oulu

”Kempeleen Rossossa asiakkaiden suositteluhalukkuus (NPS) oli valtakunnallisesti Rosso-ketjun paras ja Oulun Rossossa ketjun neljänneksi paras. Molempien Rossojen menestyksen takana on sitoutunut, välitön ja sydämellisesti palveleva henkilökunta.”

 

Palkitut päälliköt vuodelta 2022:

Vuoden tulokas: Henna Seppänen, palvelupäällikkö, Prisma Tornio kassa/info

”Henna tunnetaan ratkaisukeskeisenä, rehellisenä, avoimena ja valmentavana esihenkilönä. Hän ymmärtää vastuunjaon tärkeyden ja kannustaa työryhmäänsä ratkaisemaan asioita arjessa asiakkaan eduksi. Hennalla on kyky kohdata ja ottaa ihmiset arvostaen huomioon sekä kyky johtaa heitä yksilöinä ja työryhmänä. Henna kiinnittää vastuualueensa lisäksi huomiota myymälän kokonaisuuteen ja on erinomainen yhteystyössä kollegojen kanssa.”

Vuoden kasvattaja: Marko Rautio, marketpäällikkö, S-market Puolivälinkangas Oulu

”Marko syttyy saadessaan kasvattaa ja perehdyttää uusia arinalaisia kaupan arjen saloihin. Marko tunnistaa potentiaalin ja rohkaisee hakemaan Arinaan töihin. Markon perehdytyksen ovat läpikäyneet lukuiset uransa alussa olevat tulevaisuuden vastuumyyjät ja päälliköt. Perehdyttäjän rooli on Markolle kunniatehtävä, johon hän suhtautuu isolla sydämellä onnistumisen edellytyksiä yhdessä rakentaen.”

Vuoden päälliköt / Asiakaskeskeinen kulttuuri ja kaupallisuudessa onnistuminen: Hanna Alajärvi, myyntipäällikkö Tälläämö Kemi ja Juho Loukusa, talouspäällikkö Osuuskauppa Arina.

”Hannan johtamisessa asiakas on vahvasti läsnä ja asiakastyytyväisyys onkin toimialan parhaimmistoa valtakunnallisesti. Hanna rakentaa tiimin luottamusta aidon välittämisen kautta. Myynnin johtaminen on tavoitteellista ja pitkäjänteistä. Hannan kasvutarina esihenkilönä on inspiroiva. Tiimissä on vuosien varrella kohdattu haasteita, jotka on selätetty ja tulokset näkyvät.”

”Juho on Arinan talouden kokenut, luotettava ammattilainen. Juhon ymmärrys liiketoiminnan lainalaisuuksista on tehnyt hänestä tärkeän kumppanin. Hän sparraa ja kirittää liiketoimintaa onnistumaan positiivisella ja kehittävällä otteellaan. Juhon avulias, asiakaskeskeinen ja ihmisläheinen tapa toimia edustaa strategian mukaista toimintakulttuuria.”

Vuoden päälliköt / Esihenkilötyö ja lähijohtaminen: Piia Härkönen, marketpäällikkö S-market Talvitie Rovaniemi ja Tiina Uusikartano, hotellipäällikkö Original Sokos Hotel Arina Oulu

”Piia oli edellisen yksikön peräänantamaton toimeenpanija ja nyt uuden S-marketin veturi. Piia on positiivinen ja kannustava haastaja. Piia on työryhmän rakastama vetäjä, joka johtaa joukkoja edestä, mutta antaa tilaa ja vastuuta myös henkilöstölle. Piian toimeenpanokyky on huikaiseva. Arjen hallinta syntyy, kun tehtäviä ei jätetä viime tinkana, vaan tehdään heti alta pois.”

”Tiina on taitava valmentava johtaja, joka huolehtii yksilöiden kehittymisestä hyvällä fiiliksellä. Hän on osuuskaupan kärkeä työtyytyväisyydessä vuodesta toiseen. Työyhteisön ilmapiiri näkyy asiakkaille rentona palveluna ja odotukset ylittävinä tekoina. Vieraiden kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen onnistuminen on sydämen asia. Asiakastyytyväisyystulokset loikkasivat huimasti, ollen ketjun parhaimmistoa. Tuloksellisesti vuosi oli myös erinomainen.”

Tiina Uusikartano sai lisäksi Arinan vuoden päällikölle luovutetun Askelmerkkejä-kiertopalkinnon.

Vuoden päälliköt / Toimeenpano- ja suorituskyvyn varmistaminen: Mika Hand, myymäläpäällikkö Sale Rantavitikka Rovaniemi ja Jonna Tervo, ravintolapäällikkö Rosso Oulu ja Rosso Kempele

”Mika toteuttaa tiiminsä kanssa esimerkillisesti ketjukonseptia. Parhaat toimintatavat perehdytetään koko työtyhmälle ja arkea kehitetään tärkeimpien mittareiden osalta systemaattisesti. Mika tiimeineen on pienmyymälä-kokoluokan mittareissa valtakunnan parhaimmistoa ja Arinan paras. Onnistuminen näkyy päivittäin arjen sujuvuudessa, myymälän kunnossa ja asiakaskokemuksessa.”

”Jonna on energinen, aktiivinen, aloitteellinen ja aikaansaava esihenkilö, joka on kehittynyt huimasti. Jonna on läsnä, rehellinen ja oikeudenmukainen, tukien tiimiläisten lisäksi myös kollegoita. Työtyytyväisyys on toimialan kärkeä ja asiakastyytyväisyys on kaikki kaikessa, nousten Jonnan johdolla ketjun kärkeen. Jonna muistaa työn ohella huolehtia omasta hyvinvoinnista.”

Vuoden päälliköt / Vaikuttava viestintä ja aito dialogi: Marika Lappalainen, myyntipäällikkö Prisma Limingantulli koti ja pukeutuminen ja Annukka Wallius-Heikkinen, ketjupäällikkö Tälläämö-ketju

”Marikalle on sisäsyntyistä huomioida ihminen asioiden taustalla. Marikan osaaminen ja asenne on aina eteenpäin katsova. Hänellä on poikkeuksellinen taito saada tiimi mukaan, huomaamaan mahdollisuudet ja asioiden positiiviset puolet. Marikan tiellä ei ole esteitä – vain mahdollisuuksia, jotka käännetään yhdessä voitoiksi. Marikan tiimissä jokainen saa loistaa.”

”Annukan johtajuudessa on yhdistelmä innokkuutta ja paloa tekemiseen sekä rohkeutta puhua asioista oikeilla nimillä. Annukka saa helposti muutkin innostumaan. Hän tarinallistaa tavoitteet ja merkitykset tiimiläisten arjessa. Annukka on ilmiömäinen onnistumisten hehkuttaja. Annukka on taitava viestijä myös muutoksen johtamisessa, hyödyntäen vaikuttavasti miksi-viestintää”.

Vuoden ryhmäpäällikkö: Terhi Juusela, ryhmäpäällikkö Osuuskauppa Arina

”Ryhmäpäällikön tehtävässä strategian jalkauttaminen on pääosassa, ihmisten kautta ja avulla. Terhillä on ryhmäpäällikkönä kehittymistä ja kehittämistä edellyttävää avoimuutta ja rehellisyyttä sekä pitkäjänteisyyttä, suunnitelmallisuutta, tarkkuutta ja analyyttisyyttä. Terhin rauhallisuus ja selkeys vuorovaikutustilanteissa mahdollistaa rakentavan ja tavoitteellisen lopputuloksen.”

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, henkilöstöjohtaja Minna Salonen, minna.l.salonen@sok.fi, p. 040 569 0980
Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Reima Loukkola, reima.loukkola@sok.fi, p. 050 595 1972

Vuoden päällikkö -palkinnon nappasi Tiina Uusikartano,

Arinan vuoden 2022 palkitut työryhmät

Arinan vuoden 2022 palkitut esihenkilöt. Kuvassa vasemmalta Jonna Tervo, Mika Hand, Juho Loukusa, Tiina Uusikartano, Piia Härkönen, Hanna Alajärvi, Annukka Wallius-Heikkinen, Marko Rautio, Terhi Juusela, Marika Lappalainen ja Henna Seppänen.

Arinan vuoden 2022 palkitut esihenkilöt. Kuvassa vasemmalta Jonna Tervo, Mika Hand, Juho Loukusa, Tiina Uusikartano, Piia Härkönen, Hanna Alajärvi, Annukka Wallius-Heikkinen, Marko Rautio, Terhi Juusela, Marika Lappalainen ja Henna Seppänen.

Askelmerkkejä-palkinnon tarina

Uusi Askelmerkkejä-kiertopalkinto. Askelmerkkejä annetaan vuoden päällikölle.

Osuuskauppa Arinan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset putsasivat jälleen palkintopöytää, kun S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan parhaimmistoa palkittiin 17.–18.4. Tampereella järjestetyssä jättitapahtumassa. Vuoden 2022 ravintolapäälliköksi valittiin Jonna Tervo Kempeleen ja Oulun Rossoista ja hotellipäälliköksi Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta. Pohjoiseen suuntasi liuta muitakin palkintoja.

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä – yhteensä 30 sarjassa. Eniten mara-alan menestyjiä palkittiin Osuuskauppa Arinasta:

”On tärkeää, että ihmiset saavat tunnustusta upeasta työstään. Olemme menestyneet hyvin ja merkittävin syy tähän ovat ammattitaitoiset ja työtä intohimoisesti tekevät esihenkilöt ja mahtava henkilökunta. Henkilöstön merkitystä ei voi liikaa korostaa. He varmistavat asiakaskokemuksen, mikä on tärkein perusta onnistumiselle tällä toimialalla. Olen hyvin kiitollinen saamistamme tunnustuksista kovatasoisessa porukassa”, iloitsee Osuuskaupan Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan

Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan läpi Suomen 14 eri kategoriassa. ”Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä”, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen. Vuoden hotellipäällikkönä eli S-Bossina palkittiin Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta, joka puolestaan valittiin parhaaksi kokoushotelliksi.

Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa

”Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun”, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää. Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 ravintolapäälliköksi, eli S-Bossiksi valittu Jonna Tervo, joka luotsaa sekä Kempeleen että Oulun Rossoa. Kempeleen Rosso palkittiin myös vuoden Rossona. Lisäksi Rovaniemen Coffee House ylsi kivijalkakahviloiden kärkeen sekä sarjassaan suositelluimmaksi ravintolaksi. Oulusta löytyi viime vuoden paras Amarillo.

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen ja rakennettu polkua tulevaan. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä upeita hotelli- ja ravintolauudistuksia.

”Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.

Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels – ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Samalla jatkui jo 2000-luvun alussa alkanut perinne S-ryhmän mara-parhaimmiston palkitsemisesta. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.

 

Lisätietoja: 

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Arina, p. 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Juha Lindholm, johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi
Jaana Matikainen,johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi

Oulun ja Kempeleen Rossojen ravintolapäällikkö Jonna Tervo palkittiin ravintolapäällikköjen S-Boss -palkinnolla.

Original Sokos Hotel Arinan hotellipäällikkö Tiina Uusikartano palkittiin hotellipäällikköjen S-Bossina

Arinan ravintolat ja kahvilat toivat pohjoiseen peräti neljä palkintoa.

Vuoden Rosso palkinnon sai tänä vuonna Rosso Kempele. Palkinnon vastaanottivat keittiömestari Susanna Vierelä ja ravintolapäällikkö Jonna Tervo.

Oulun Original Sokos Hotel Arina palkittiin vuoden kokoushotellina. Palkinnon vastaanottivat ravintolapäällikkö Teppo Kinnunen ja hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

Vuoden Amarillo -palkinnon nappasi Oulun Amarillo. Palkinnon vastaanottivat keittiöpäällikkö Mika Jokinen ja ravintolapäällikkö Anu Hyrkäs.

Coffee House Rovaniemi palkittiin sekä Vuoden kivijalkakahvilana että Vuoden suositelluimpana ravintolana nopean syämisen ja kahviloiden kategoriassa. Palkinnon vastaanotti ravintolapäällikkö Jenni Takala.

KTM Tuomas Koivumäki on nimitetty Osuuskauppa Arinan sisäiseksi tarkastajaksi 24. huhtikuuta 2023 alkaen. Sisäisenä tarkastajana Koivumäki arvioi tehtävässään Arinan riskienhallinta-, valvonta-, johtamis- ja hallintoprosesseja. Koivumäki raportoi osuuskaupan toimitusjohtajalle ja hallitukselle.

”Me arinalaiset tahdomme jokapäiväisillä teoillamme osaltamme varmistaa, että Pohjois-Suomi on parempi paikka elää. Sisäisen tarkastajan rooli on korkean moraalin syväosaamisella varmistaa, että onnistumme tehtävässämme nyt ja tulevaisuudessa. Tuomaksella on vahva tausta taloudesta ja yrityselämästä. Hänellä on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja vahva toimintaamme tukeva arvomaailma. Toivotan Tuomaksen lämpimästi tervetulleeksi arinalaiseksi”, Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola kiteyttää.

Tuomas Koivumäki siirtyy osuuskauppaan Ernst & Young Oy:n Oulun toimistosta, jossa hän on toiminut päävastuullisena KHT-tilintarkastajana sadoissa erikokoisissa asiakkuuksissa, myös osuuskaupan toimialoilla. Koivumäellä on myös osaamista hyödyntää laajasti datapohjaisia tarkastustyökaluja käytännössä.

”Kiitän Arinaa luottamuksesta. Osuuskauppa Arina on kokonsa ja laajuutensa puolesta ehkä mielenkiintoisin kohde Pohjois-Suomessa tähän tehtävään, tarjoten minulle erinomaisen mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen ja uuden näkökulman yrityselämään. Olen kuullut tuttaviltani Arinasta paljon hyvää työnantajana ja liitynkin innolla osaksi suurta pohjoista työyhteisöä”, Tuomas Koivumäki päättää.

 

Lisätietoja: Reima Loukkola, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Arina, p. 050 595 1972.

Osuuskauppa Arina palkkaa kesäksi 2023 yli 1000 kesätyöntekijää. Näistä paikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja noin 900 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden osalta kesätyöhaku päättyy 5.2.2023 ja kesä-ässien haku 31.3.2023. Kesätöitä on tarjolla laajasti Pohjois-Suomessa Osuuskauppa Arinan eri toimialoilla ja ketjuissa. Kesätyöntekijöiden onnistuneeseen kokemukseen panostetaan muun muassa laadukkaalla perehdytyksellä ja joustavilla työsuhteilla.

Kesätyöpaikkoja tarjolla ympäri Pohjois-Suomea

Arina tarjoaa kesätyöpaikkoja esimerkiksi Prismoista, S-marketeista, Saleista ja ABC-liikennemyymälöistä sekä ravintoloista, kahviloista ja hotelleista. Lisäksi Sokos-tavaratalot, Emotionit, Tälläämöt sekä S-Pankki ja Omistajapalvelupisteet etsivät kesäsesonkiin reippaita kesätyöntekijöitä.

– Osa Arinan kesätyöpaikoista on tarkoitettu nuorten ensimmäisiksi työpaikoiksi 2–3 viikon työharjoittelujaksolla. Pidemmät, koko kesän kestävät työsuhteet taas on tarkoitettu ammattilaistemme sijaistamiseen sekä kaupallisen sesongin varmistamiseen. Olemme pääyhteistyökumppanina Vastuullinen työpaikka -kampanjassa ja sitoudumme muun muassa suunnittelemaan ja toteuttamaan hyvän perehdytyksen, jonka avulla nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy, kertoo rekrytointiasiantuntija Aino Saksio.

– Meillä työskentelee yli 3000 osaajaa. Työntekijöidemme tyytyväisyys on meille erityisen tärkeää ja haluamme toteuttaa kehittävää johtamista myös kesätyöntekijöille, Saksio lisää.

Perehdytykseen panostetaan

Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa isoa vastuuta nuorista yhteiskunnallisesti.

– Osuuskauppa on turvallinen ja vastuullinen paikka aloittaa työura. Panostamme työntekijöiden perehdytykseen ja olemmekin saaneet siitä paljon positiivista palautetta. Laadukkaan alkuperehdytyksen jälkeen työntekijä tekee verkkokoulutuksia, jonka jälkeen hänet perehdytetään toimipaikassa käytännön asioihin. Tutkimusten mukaan perehdytyksemme taso on reilusti yli Suomen normin, toteaa henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

– Haluamme, että nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Tänä päivänä työnantajaa valittaessa nuorille merkitsee palkan lisäksi myös mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, työnantajan vastuullisuus ja eettisyys sekä työn merkityksellisyys. Osuustoiminta, sen arvopohja ja Arinan tapauksessa myös sen merkitys Pohjois-Suomen elinvoimaisuudelle puhuttelee nuoria ja luo merkityksellisyyttä työhön, Salonen summaa.

Kesätöistä työuralle

Usea arinalainen on aloittanut työuransa kesätöistä osuuskaupasta ja onnistuneet kokemukset kantavat pitkälle. Vuosittain noin kolmasosalle kesätyöntekijöistä tarjoutuu syksyllä mahdollisuus jatkaa pysyvästi Arinan työntekijänä. Joustavat työsuhteemme tarjoavat nuorelle mahdollisuuden työskentelyyn esimerkiksi opintojen ohella.

– Olen ollut kesätöissä Arinalla jo useampana kesänä. Aiemmin S-marketissa ja Prismassa kesä-ässänä ja viime kesänä pääsin töihin Oulun Sokokselle. Minusta on ollut hienoa nähdä erilaisia työtehtäviä ja saada kokemusta sekä market- että erikoistavarakaupasta. Jokaisessa työtehtävässä minut on perehdytetty hyvin ja työkavereilta on aina voinut kysyä apua tarvittaessa. Olen kokenut Arinan luotettavaksi ja joustavaksi työnantajaksi, ja esihenkilöni ovat aina huolehtineet hyvin meistä kesätyöntekijöistä. Oli mahtavaa, että kesän jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa töitä Sokoksella opintojen ohessa. Meillä on ihana työporukka ja mielekäs työ, niin oli helppo vastata kyllä, sanoo Oulun Sokoksella myyjänä toimiva Mila Mattila.

Yli 18-vuotias kesätyöntekijä saa S-ryhmän yli 1900 toimipaikasta bonuksen lisäksi ostoetua tuotteesta riippuen jopa 3–25 prosenttia. Kaupassa käynti ja ravintolassa syöminen on siis ässäläisille kesätyöntekijälle aina halvempaa.

Kesätyöhakemuksia otetaan vastaan osoitteessa arina.fi/kesätyöt ja samasta paikasta löytyy myös vastauksia kesätyöntekijöitä kiinnostaviin asioihin, kuten työtehtäviin sekä arinalaisten uratarinoita.

Arinan kesätyöhaku päättyy18 vuotta täyttäneiden osalta 5.2.2023. Osa valinnoista tehdään jo hakuaikana ja kaikki valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä. Osuuskauppa Arina työllistää myös alle 18-vuotiaita kesä-ässiä palkallisen 2-3 viikon työharjoittelun tai kesäsetelin avulla. Kesä-ässä haku on käynnissä 31.3.2023 asti. Yhdellä hakemuksella voi hakea useaan toimipaikkaan ja työtehtävään.

Kesä ihan äSSänä -tapahtumat

Arina järjestää kolme ”Kesä ihan äSSänä” -pop up tapahtumaa, joissa paikalla olevat arinalaiset asiantuntijat kertovat kesätöistä Arinalla.

 

Lisätietoja:

Minna Salonen, henkilöstöjohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi
Aino Saksio, rekrytointiasiantuntija, +358 44 788 6455, aino.saksio@sok.fi

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa seuraavat kunniamerkit isänmaan palveluksessa ansioituneille arinalaisille:

SUOMEN VALKOISEN RUUSUN I LUOKAN MITALI KULTARISTEIN (SVR M I kr)

SUOMEN VALKOISEN RUUSUN I LUOKAN MITALI (SVR M I)

SUOMEN VALKOISEN RUUSUN MITALI (SVR M)

Osuuskauppa Arina onnittelee kaikkia kunniamerkin saaneita sekä samalla toivottaa hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää!

Oulussa 3.9. järjestetyssä valtakunnallisessa S-Päällikköpäivässä palkittiin kaikkiaan 19 työssään menestynyttä Ässäpäällikköä. Palkittujen S-ryhmän päälliköiden joukossa olivat myös Sokos Oulun myyntipäällikkö Katja Ikäheimonen ja Original Sokos Hotel Arinan keittiöiden keittiöpäällikkö Mika Jokinen.

Ässäpäällikkö-tunnustukset jaettiin joka toinen vuosi järjestettävässä valtakunnallisessa S-ryhmän päällikköpäivässä, johon osallistui tällä kertaa n. 1 100 esihenkilöä S-ryhmän alueosuuskaupoista ja SOK-yhtymästä. Ouluhallissa pidetyssä S-päällikköpäivässä teemana oli tällä kertaa ”Uskallan, Arvostan, Toteutan – S-ryhmäläiset johtamislupaukset”.

Kehittävää otetta, tavoitteellisuutta ja ihmisläheistä johtamista

Osuuskauppa Arinalta palkittiin kaksi esihenkilöä Ässäpäällikkö-palkinnolla. Erikoistavarakaupasta palkittiin Katja Ikäheimonen, joka toimii myyntipäällikkönä Oulun Sokoksella vastaten miesten-, kodin- ja lastenosastoista. Katjalla on vankka kokemus eri ketjujen toiminnasta ja hän on arvostettu sparrailukaveri kollegoidensa keskuudessa.

– Katjan osastoilla asiakkaiden tyytyväisyys näkyy paitsi positiivisissa asiakaspalautteissa mutta myös kasvaneena myyntinä. Esimerkiksi miesten- ja kodinosastot ovat olleet useina vuosina Sokoksien parhaimmistoa. Katjan ja tiiminsä huikean ammattitaidon ansiosta Sokos-ketjun ainoa lastenosasto on osoittautunut mahtavaksi lisäksi Oulun Sokoksen asiakkaille. Katja on tavoitteellinen asiakaspalvelun suhteen eikä tyydy hyvään tasoon vaan tavoittelee tiiminsä kanssa ketjun parasta asiakastyytyväisyyttä, kertoo toimialajohtaja Mikko Polso.

– Arvojemme mukaisesti Katja vie monikulttuurista työyhteisöä rohkeasti eteenpäin mahtavin tuloksin. Hän on toiminut esihenkilönä jo yli parikymmentä vuotta ja Katjaa kiitellään empaattiseksi esihenkilöksi, joka ottaa haastavatkin tilanteet aina ammattimaisen rauhallisesti. Jokainen tiimin jäsen on hänen työryhmässään yhtä arvostettu ja merkittävässä roolissa tiimin onnistumisen kannalta, henkilöstöjohtaja Minna Salonen kehuu.

Toinen Arinan palkittu Ässäpäällikkö on keittiöpäällikkö Mika Jokinen, joka vastaa Original Sokos Hotel Arinan ravintoloiden; aamiaisen, Frans & Camillen, Amarillon ja VENNin keittiötoimintojen johtamisesta.

– Mikan sydäntä lähellä ovat henkilöstön työn sujuminen ja hyvinvointi sekä erinomainen ruokatuotteen maku ja koko asiakaskokemus. Omien ravintoloidensa lisäksi Mika on osallistunut aktiivisesti koko S-ryhmän ravintolaketjujen ruokalistojen ja ruoka-annosten kehittämiseen asiakkaidemme onnellistamiseksi. Myös Mika tunnetaan kollegoidensa joukossa loistavana sparrikumppanina ja hänet tunnetaan toimeenpanevana ja rohkeana päätöksentekijänä. Tavoitteellisena päällikkönä hän ymmärtää miten asiakkaiden tyytyväisyys vaikuttaa ravintolan menestykseen, sanoo toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Mika on loistava esimerkki siitä, miten #YksiYhteinenArina toteutuu käytännössä. Hän reagoi rohkeasti ja nopeasti uusiin ja vaikeisiinkin asioihin ja sopeuttaa toiminnan kulloiseenkin tilanteeseen. Mika on toiminut esimerkillisesti yli toimialarajojemme ajatellen sekä henkilöstön hyvinvointia että loistavaa asiakaskokemusta, Salonen kiittelee.

– Mika ja Katja ovat loistavia esimerkkejä arinalaisista esihenkilöistä. Molemmat ovat toimialoilta, joita korona kuritti vahvasti ja siitä huolimatta he ovat onnistuneet tiimiensä kanssa upeasti. Tällaiset onnistumiset eivät ole sattumaa, vaan seurausta pitkäjänteisestä ja laadukkaasta toiminnasta sekä suurella sydämellä ja ihmisläheisesti tehdystä työstä. Olemme todella ylpeitä sekä Katjasta ja Mikasta mutta myös heidän tiimeistään. Upea tunnustus, iloitsee Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

 

Lisätietoja: 

Minna Salonen, henkilöstöjohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi
Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi