Osuuskauppa Arina palkitsi vuoden 2022 parhaat työryhmät ja päälliköt Levillä. Palkintokategorioina olivat vuoden tulokas, vuoden kasvattaja, vuoden työryhmät ja päälliköt sekä vuoden ryhmäpäällikkö. Kaikista palkituista päälliköistä Arinan vuoden päällikön Askelmerkkejä-kiertopalkinnon pokkasi Oulun Original Sokos Hotel Arinan hotellipäällikkö Tiina Uusikartano.

Arinan lähijohtamisen fokuksessa ihminen

– Arinalaisten osaavasta ja sitoutuneesta porukasta nostettiin tänä vuonna esiin työryhmiä ja esihenkilöitä, joiden toiminnassa korostuu aito välittäminen ja vastuu asiakkaasta ja ihmisestä. Palkitsemiskriteereissä painottuivat esihenkilön kyky uudistaa omaa arkijohtamistaan ja itsensä johtamisen taidot sekä työryhmien aito asiakaskeskeisyys. Palkittujen esihenkilöiden onnistuminen ei ole sattumaa, vaan heillä on kyky, halu ja motivaatio vastata parhaalla mahdollisella tavalla tämän päivän johtamisvaateisiin, Osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen kertoo.

Arinan päivitetty strategia uudisti palkintokategoriat ja kiertopalkinnon

– ­Päivitimme Arinan strategian tuleville vuosille. Strategiassa tarkastelemme tekemisiä ja onnistumisia asiakaskeskeisyyden, lähijohtamisen, toimeenpano- ja suorituskyvyn sekä vaikuttavan viestinnän näkökulmista. Näiden pohjalta palkitsimme ensimmäistä kertaa myös vuoden parhaat onnistujat, Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola taustoittaa.

Arinan Vuoden päällikölle luovutettiin ensimmäistä kertaa uusi Askelmerkkejä-kiertopalkinto. Teoksen on ideoinut ja suunnitellut oululainen taiteilija Susanna Sivonen ja teos on valmistettu yhdessä oululaisen Nikama Designin Teemu Partasen kanssa.

– Teos muodostaa joka suuntaan avautuvan timantin, joka sisältää kirjekuoren, avaimen, sydämen, siiven, puhekuplan ja korkokengän. Symbolit ja asetelma visualisoivat viestintätaitoja, empatiaa, välittämistä, ratkaisukeskeisyyttä, edelläkävijyyttä, tukea, viisautta ja eteenpäin vievää voimaa, Susanna Sivonen kuvaa ruostumattomasta teräksestä valmistettua tilausteosta.

Arinan vuoden työryhmien ja päälliköiden valinnoista päättää osuuskaupan johtoryhmä keskijohdon esityksistä.

 

Palkitut työryhmät vuodelta 2022:

Tälläämö Kemi, Kemi

”Kemin Tälläämössä asiakas on aina ykkönen! Tiimi on onnistunut upeasti luomaan asiakkailleen tervetulleen olon kampaamoon ja asiakastyytyväisyys onkin valtakunnallisesti parturi-kampaamoiden top 5:ssa! Tälläämössä tehdään huikeaa yhteistyötä Emotion Kemin tiimin kanssa palvellen asiakkaita ristiin myös Emotionin puolella!”

Sale Rantavitikka, Rovaniemi

”Rantsun porukka palvelee Lapin Yliopiston kainalossa erittäin isoa asiakasmäärää, mistä huolimatta toteuttaa asiakasystävällistä palvelua ja onnistuu loistavasti valtakunnallisissa laadullisissa mittareissa. Myynti käy ja vain seinät tuntuvat olevan kasvun esteenä.”

Rosso Zeppelin, Kempele ja Rosso Oulu, Oulu

”Kempeleen Rossossa asiakkaiden suositteluhalukkuus (NPS) oli valtakunnallisesti Rosso-ketjun paras ja Oulun Rossossa ketjun neljänneksi paras. Molempien Rossojen menestyksen takana on sitoutunut, välitön ja sydämellisesti palveleva henkilökunta.”

 

Palkitut päälliköt vuodelta 2022:

Vuoden tulokas: Henna Seppänen, palvelupäällikkö, Prisma Tornio kassa/info

”Henna tunnetaan ratkaisukeskeisenä, rehellisenä, avoimena ja valmentavana esihenkilönä. Hän ymmärtää vastuunjaon tärkeyden ja kannustaa työryhmäänsä ratkaisemaan asioita arjessa asiakkaan eduksi. Hennalla on kyky kohdata ja ottaa ihmiset arvostaen huomioon sekä kyky johtaa heitä yksilöinä ja työryhmänä. Henna kiinnittää vastuualueensa lisäksi huomiota myymälän kokonaisuuteen ja on erinomainen yhteystyössä kollegojen kanssa.”

Vuoden kasvattaja: Marko Rautio, marketpäällikkö, S-market Puolivälinkangas Oulu

”Marko syttyy saadessaan kasvattaa ja perehdyttää uusia arinalaisia kaupan arjen saloihin. Marko tunnistaa potentiaalin ja rohkaisee hakemaan Arinaan töihin. Markon perehdytyksen ovat läpikäyneet lukuiset uransa alussa olevat tulevaisuuden vastuumyyjät ja päälliköt. Perehdyttäjän rooli on Markolle kunniatehtävä, johon hän suhtautuu isolla sydämellä onnistumisen edellytyksiä yhdessä rakentaen.”

Vuoden päälliköt / Asiakaskeskeinen kulttuuri ja kaupallisuudessa onnistuminen: Hanna Alajärvi, myyntipäällikkö Tälläämö Kemi ja Juho Loukusa, talouspäällikkö Osuuskauppa Arina.

”Hannan johtamisessa asiakas on vahvasti läsnä ja asiakastyytyväisyys onkin toimialan parhaimmistoa valtakunnallisesti. Hanna rakentaa tiimin luottamusta aidon välittämisen kautta. Myynnin johtaminen on tavoitteellista ja pitkäjänteistä. Hannan kasvutarina esihenkilönä on inspiroiva. Tiimissä on vuosien varrella kohdattu haasteita, jotka on selätetty ja tulokset näkyvät.”

”Juho on Arinan talouden kokenut, luotettava ammattilainen. Juhon ymmärrys liiketoiminnan lainalaisuuksista on tehnyt hänestä tärkeän kumppanin. Hän sparraa ja kirittää liiketoimintaa onnistumaan positiivisella ja kehittävällä otteellaan. Juhon avulias, asiakaskeskeinen ja ihmisläheinen tapa toimia edustaa strategian mukaista toimintakulttuuria.”

Vuoden päälliköt / Esihenkilötyö ja lähijohtaminen: Piia Härkönen, marketpäällikkö S-market Talvitie Rovaniemi ja Tiina Uusikartano, hotellipäällikkö Original Sokos Hotel Arina Oulu

”Piia oli edellisen yksikön peräänantamaton toimeenpanija ja nyt uuden S-marketin veturi. Piia on positiivinen ja kannustava haastaja. Piia on työryhmän rakastama vetäjä, joka johtaa joukkoja edestä, mutta antaa tilaa ja vastuuta myös henkilöstölle. Piian toimeenpanokyky on huikaiseva. Arjen hallinta syntyy, kun tehtäviä ei jätetä viime tinkana, vaan tehdään heti alta pois.”

”Tiina on taitava valmentava johtaja, joka huolehtii yksilöiden kehittymisestä hyvällä fiiliksellä. Hän on osuuskaupan kärkeä työtyytyväisyydessä vuodesta toiseen. Työyhteisön ilmapiiri näkyy asiakkaille rentona palveluna ja odotukset ylittävinä tekoina. Vieraiden kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen onnistuminen on sydämen asia. Asiakastyytyväisyystulokset loikkasivat huimasti, ollen ketjun parhaimmistoa. Tuloksellisesti vuosi oli myös erinomainen.”

Tiina Uusikartano sai lisäksi Arinan vuoden päällikölle luovutetun Askelmerkkejä-kiertopalkinnon.

Vuoden päälliköt / Toimeenpano- ja suorituskyvyn varmistaminen: Mika Hand, myymäläpäällikkö Sale Rantavitikka Rovaniemi ja Jonna Tervo, ravintolapäällikkö Rosso Oulu ja Rosso Kempele

”Mika toteuttaa tiiminsä kanssa esimerkillisesti ketjukonseptia. Parhaat toimintatavat perehdytetään koko työtyhmälle ja arkea kehitetään tärkeimpien mittareiden osalta systemaattisesti. Mika tiimeineen on pienmyymälä-kokoluokan mittareissa valtakunnan parhaimmistoa ja Arinan paras. Onnistuminen näkyy päivittäin arjen sujuvuudessa, myymälän kunnossa ja asiakaskokemuksessa.”

”Jonna on energinen, aktiivinen, aloitteellinen ja aikaansaava esihenkilö, joka on kehittynyt huimasti. Jonna on läsnä, rehellinen ja oikeudenmukainen, tukien tiimiläisten lisäksi myös kollegoita. Työtyytyväisyys on toimialan kärkeä ja asiakastyytyväisyys on kaikki kaikessa, nousten Jonnan johdolla ketjun kärkeen. Jonna muistaa työn ohella huolehtia omasta hyvinvoinnista.”

Vuoden päälliköt / Vaikuttava viestintä ja aito dialogi: Marika Lappalainen, myyntipäällikkö Prisma Limingantulli koti ja pukeutuminen ja Annukka Wallius-Heikkinen, ketjupäällikkö Tälläämö-ketju

”Marikalle on sisäsyntyistä huomioida ihminen asioiden taustalla. Marikan osaaminen ja asenne on aina eteenpäin katsova. Hänellä on poikkeuksellinen taito saada tiimi mukaan, huomaamaan mahdollisuudet ja asioiden positiiviset puolet. Marikan tiellä ei ole esteitä – vain mahdollisuuksia, jotka käännetään yhdessä voitoiksi. Marikan tiimissä jokainen saa loistaa.”

”Annukan johtajuudessa on yhdistelmä innokkuutta ja paloa tekemiseen sekä rohkeutta puhua asioista oikeilla nimillä. Annukka saa helposti muutkin innostumaan. Hän tarinallistaa tavoitteet ja merkitykset tiimiläisten arjessa. Annukka on ilmiömäinen onnistumisten hehkuttaja. Annukka on taitava viestijä myös muutoksen johtamisessa, hyödyntäen vaikuttavasti miksi-viestintää”.

Vuoden ryhmäpäällikkö: Terhi Juusela, ryhmäpäällikkö Osuuskauppa Arina

”Ryhmäpäällikön tehtävässä strategian jalkauttaminen on pääosassa, ihmisten kautta ja avulla. Terhillä on ryhmäpäällikkönä kehittymistä ja kehittämistä edellyttävää avoimuutta ja rehellisyyttä sekä pitkäjänteisyyttä, suunnitelmallisuutta, tarkkuutta ja analyyttisyyttä. Terhin rauhallisuus ja selkeys vuorovaikutustilanteissa mahdollistaa rakentavan ja tavoitteellisen lopputuloksen.”

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, henkilöstöjohtaja Minna Salonen, minna.l.salonen@sok.fi, p. 040 569 0980
Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Reima Loukkola, reima.loukkola@sok.fi, p. 050 595 1972

Vuoden päällikkö -palkinnon nappasi Tiina Uusikartano,

Arinan vuoden 2022 palkitut työryhmät

Arinan vuoden 2022 palkitut esihenkilöt. Kuvassa vasemmalta Jonna Tervo, Mika Hand, Juho Loukusa, Tiina Uusikartano, Piia Härkönen, Hanna Alajärvi, Annukka Wallius-Heikkinen, Marko Rautio, Terhi Juusela, Marika Lappalainen ja Henna Seppänen.

Arinan vuoden 2022 palkitut esihenkilöt. Kuvassa vasemmalta Jonna Tervo, Mika Hand, Juho Loukusa, Tiina Uusikartano, Piia Härkönen, Hanna Alajärvi, Annukka Wallius-Heikkinen, Marko Rautio, Terhi Juusela, Marika Lappalainen ja Henna Seppänen.

Askelmerkkejä-palkinnon tarina

Uusi Askelmerkkejä-kiertopalkinto. Askelmerkkejä annetaan vuoden päällikölle.

Osuuskauppa Arinan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset putsasivat jälleen palkintopöytää, kun S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan parhaimmistoa palkittiin 17.–18.4. Tampereella järjestetyssä jättitapahtumassa. Vuoden 2022 ravintolapäälliköksi valittiin Jonna Tervo Kempeleen ja Oulun Rossoista ja hotellipäälliköksi Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta. Pohjoiseen suuntasi liuta muitakin palkintoja.

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä – yhteensä 30 sarjassa. Eniten mara-alan menestyjiä palkittiin Osuuskauppa Arinasta:

”On tärkeää, että ihmiset saavat tunnustusta upeasta työstään. Olemme menestyneet hyvin ja merkittävin syy tähän ovat ammattitaitoiset ja työtä intohimoisesti tekevät esihenkilöt ja mahtava henkilökunta. Henkilöstön merkitystä ei voi liikaa korostaa. He varmistavat asiakaskokemuksen, mikä on tärkein perusta onnistumiselle tällä toimialalla. Olen hyvin kiitollinen saamistamme tunnustuksista kovatasoisessa porukassa”, iloitsee Osuuskaupan Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan

Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan läpi Suomen 14 eri kategoriassa. ”Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä”, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen. Vuoden hotellipäällikkönä eli S-Bossina palkittiin Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta, joka puolestaan valittiin parhaaksi kokoushotelliksi.

Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa

”Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun”, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää. Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 ravintolapäälliköksi, eli S-Bossiksi valittu Jonna Tervo, joka luotsaa sekä Kempeleen että Oulun Rossoa. Kempeleen Rosso palkittiin myös vuoden Rossona. Lisäksi Rovaniemen Coffee House ylsi kivijalkakahviloiden kärkeen sekä sarjassaan suositelluimmaksi ravintolaksi. Oulusta löytyi viime vuoden paras Amarillo.

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen ja rakennettu polkua tulevaan. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä upeita hotelli- ja ravintolauudistuksia.

”Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.

Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels – ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Samalla jatkui jo 2000-luvun alussa alkanut perinne S-ryhmän mara-parhaimmiston palkitsemisesta. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.

 

Lisätietoja: 

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Arina, p. 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Juha Lindholm, johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi
Jaana Matikainen,johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi

Oulun ja Kempeleen Rossojen ravintolapäällikkö Jonna Tervo palkittiin ravintolapäällikköjen S-Boss -palkinnolla.

Original Sokos Hotel Arinan hotellipäällikkö Tiina Uusikartano palkittiin hotellipäällikköjen S-Bossina

Arinan ravintolat ja kahvilat toivat pohjoiseen peräti neljä palkintoa.

Vuoden Rosso palkinnon sai tänä vuonna Rosso Kempele. Palkinnon vastaanottivat keittiömestari Susanna Vierelä ja ravintolapäällikkö Jonna Tervo.

Oulun Original Sokos Hotel Arina palkittiin vuoden kokoushotellina. Palkinnon vastaanottivat ravintolapäällikkö Teppo Kinnunen ja hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

Vuoden Amarillo -palkinnon nappasi Oulun Amarillo. Palkinnon vastaanottivat keittiöpäällikkö Mika Jokinen ja ravintolapäällikkö Anu Hyrkäs.

Coffee House Rovaniemi palkittiin sekä Vuoden kivijalkakahvilana että Vuoden suositelluimpana ravintolana nopean syämisen ja kahviloiden kategoriassa. Palkinnon vastaanotti ravintolapäällikkö Jenni Takala.

KTM Tuomas Koivumäki on nimitetty Osuuskauppa Arinan sisäiseksi tarkastajaksi 24. huhtikuuta 2023 alkaen. Sisäisenä tarkastajana Koivumäki arvioi tehtävässään Arinan riskienhallinta-, valvonta-, johtamis- ja hallintoprosesseja. Koivumäki raportoi osuuskaupan toimitusjohtajalle ja hallitukselle.

”Me arinalaiset tahdomme jokapäiväisillä teoillamme osaltamme varmistaa, että Pohjois-Suomi on parempi paikka elää. Sisäisen tarkastajan rooli on korkean moraalin syväosaamisella varmistaa, että onnistumme tehtävässämme nyt ja tulevaisuudessa. Tuomaksella on vahva tausta taloudesta ja yrityselämästä. Hänellä on erinomaiset vuorovaikutustaidot ja vahva toimintaamme tukeva arvomaailma. Toivotan Tuomaksen lämpimästi tervetulleeksi arinalaiseksi”, Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola kiteyttää.

Tuomas Koivumäki siirtyy osuuskauppaan Ernst & Young Oy:n Oulun toimistosta, jossa hän on toiminut päävastuullisena KHT-tilintarkastajana sadoissa erikokoisissa asiakkuuksissa, myös osuuskaupan toimialoilla. Koivumäellä on myös osaamista hyödyntää laajasti datapohjaisia tarkastustyökaluja käytännössä.

”Kiitän Arinaa luottamuksesta. Osuuskauppa Arina on kokonsa ja laajuutensa puolesta ehkä mielenkiintoisin kohde Pohjois-Suomessa tähän tehtävään, tarjoten minulle erinomaisen mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen ja uuden näkökulman yrityselämään. Olen kuullut tuttaviltani Arinasta paljon hyvää työnantajana ja liitynkin innolla osaksi suurta pohjoista työyhteisöä”, Tuomas Koivumäki päättää.

 

Lisätietoja: Reima Loukkola, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Arina, p. 050 595 1972.

Osuuskauppa Arina palkkaa kesäksi 2023 yli 1000 kesätyöntekijää. Näistä paikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja noin 900 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden osalta kesätyöhaku päättyy 5.2.2023 ja kesä-ässien haku 31.3.2023. Kesätöitä on tarjolla laajasti Pohjois-Suomessa Osuuskauppa Arinan eri toimialoilla ja ketjuissa. Kesätyöntekijöiden onnistuneeseen kokemukseen panostetaan muun muassa laadukkaalla perehdytyksellä ja joustavilla työsuhteilla.

Kesätyöpaikkoja tarjolla ympäri Pohjois-Suomea

Arina tarjoaa kesätyöpaikkoja esimerkiksi Prismoista, S-marketeista, Saleista ja ABC-liikennemyymälöistä sekä ravintoloista, kahviloista ja hotelleista. Lisäksi Sokos-tavaratalot, Emotionit, Tälläämöt sekä S-Pankki ja Omistajapalvelupisteet etsivät kesäsesonkiin reippaita kesätyöntekijöitä.

– Osa Arinan kesätyöpaikoista on tarkoitettu nuorten ensimmäisiksi työpaikoiksi 2–3 viikon työharjoittelujaksolla. Pidemmät, koko kesän kestävät työsuhteet taas on tarkoitettu ammattilaistemme sijaistamiseen sekä kaupallisen sesongin varmistamiseen. Olemme pääyhteistyökumppanina Vastuullinen työpaikka -kampanjassa ja sitoudumme muun muassa suunnittelemaan ja toteuttamaan hyvän perehdytyksen, jonka avulla nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy, kertoo rekrytointiasiantuntija Aino Saksio.

– Meillä työskentelee yli 3000 osaajaa. Työntekijöidemme tyytyväisyys on meille erityisen tärkeää ja haluamme toteuttaa kehittävää johtamista myös kesätyöntekijöille, Saksio lisää.

Perehdytykseen panostetaan

Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa isoa vastuuta nuorista yhteiskunnallisesti.

– Osuuskauppa on turvallinen ja vastuullinen paikka aloittaa työura. Panostamme työntekijöiden perehdytykseen ja olemmekin saaneet siitä paljon positiivista palautetta. Laadukkaan alkuperehdytyksen jälkeen työntekijä tekee verkkokoulutuksia, jonka jälkeen hänet perehdytetään toimipaikassa käytännön asioihin. Tutkimusten mukaan perehdytyksemme taso on reilusti yli Suomen normin, toteaa henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

– Haluamme, että nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Tänä päivänä työnantajaa valittaessa nuorille merkitsee palkan lisäksi myös mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, työnantajan vastuullisuus ja eettisyys sekä työn merkityksellisyys. Osuustoiminta, sen arvopohja ja Arinan tapauksessa myös sen merkitys Pohjois-Suomen elinvoimaisuudelle puhuttelee nuoria ja luo merkityksellisyyttä työhön, Salonen summaa.

Kesätöistä työuralle

Usea arinalainen on aloittanut työuransa kesätöistä osuuskaupasta ja onnistuneet kokemukset kantavat pitkälle. Vuosittain noin kolmasosalle kesätyöntekijöistä tarjoutuu syksyllä mahdollisuus jatkaa pysyvästi Arinan työntekijänä. Joustavat työsuhteemme tarjoavat nuorelle mahdollisuuden työskentelyyn esimerkiksi opintojen ohella.

– Olen ollut kesätöissä Arinalla jo useampana kesänä. Aiemmin S-marketissa ja Prismassa kesä-ässänä ja viime kesänä pääsin töihin Oulun Sokokselle. Minusta on ollut hienoa nähdä erilaisia työtehtäviä ja saada kokemusta sekä market- että erikoistavarakaupasta. Jokaisessa työtehtävässä minut on perehdytetty hyvin ja työkavereilta on aina voinut kysyä apua tarvittaessa. Olen kokenut Arinan luotettavaksi ja joustavaksi työnantajaksi, ja esihenkilöni ovat aina huolehtineet hyvin meistä kesätyöntekijöistä. Oli mahtavaa, että kesän jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa töitä Sokoksella opintojen ohessa. Meillä on ihana työporukka ja mielekäs työ, niin oli helppo vastata kyllä, sanoo Oulun Sokoksella myyjänä toimiva Mila Mattila.

Yli 18-vuotias kesätyöntekijä saa S-ryhmän yli 1900 toimipaikasta bonuksen lisäksi ostoetua tuotteesta riippuen jopa 3–25 prosenttia. Kaupassa käynti ja ravintolassa syöminen on siis ässäläisille kesätyöntekijälle aina halvempaa.

Kesätyöhakemuksia otetaan vastaan osoitteessa arina.fi/kesätyöt ja samasta paikasta löytyy myös vastauksia kesätyöntekijöitä kiinnostaviin asioihin, kuten työtehtäviin sekä arinalaisten uratarinoita.

Arinan kesätyöhaku päättyy18 vuotta täyttäneiden osalta 5.2.2023. Osa valinnoista tehdään jo hakuaikana ja kaikki valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä. Osuuskauppa Arina työllistää myös alle 18-vuotiaita kesä-ässiä palkallisen 2-3 viikon työharjoittelun tai kesäsetelin avulla. Kesä-ässä haku on käynnissä 31.3.2023 asti. Yhdellä hakemuksella voi hakea useaan toimipaikkaan ja työtehtävään.

Kesä ihan äSSänä -tapahtumat

Arina järjestää kolme ”Kesä ihan äSSänä” -pop up tapahtumaa, joissa paikalla olevat arinalaiset asiantuntijat kertovat kesätöistä Arinalla.

 

Lisätietoja:

Minna Salonen, henkilöstöjohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi
Aino Saksio, rekrytointiasiantuntija, +358 44 788 6455, aino.saksio@sok.fi

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt antaa seuraavat kunniamerkit isänmaan palveluksessa ansioituneille arinalaisille:

SUOMEN VALKOISEN RUUSUN I LUOKAN MITALI KULTARISTEIN (SVR M I kr)

SUOMEN VALKOISEN RUUSUN I LUOKAN MITALI (SVR M I)

SUOMEN VALKOISEN RUUSUN MITALI (SVR M)

Osuuskauppa Arina onnittelee kaikkia kunniamerkin saaneita sekä samalla toivottaa hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää!

Oulussa 3.9. järjestetyssä valtakunnallisessa S-Päällikköpäivässä palkittiin kaikkiaan 19 työssään menestynyttä Ässäpäällikköä. Palkittujen S-ryhmän päälliköiden joukossa olivat myös Sokos Oulun myyntipäällikkö Katja Ikäheimonen ja Original Sokos Hotel Arinan keittiöiden keittiöpäällikkö Mika Jokinen.

Ässäpäällikkö-tunnustukset jaettiin joka toinen vuosi järjestettävässä valtakunnallisessa S-ryhmän päällikköpäivässä, johon osallistui tällä kertaa n. 1 100 esihenkilöä S-ryhmän alueosuuskaupoista ja SOK-yhtymästä. Ouluhallissa pidetyssä S-päällikköpäivässä teemana oli tällä kertaa ”Uskallan, Arvostan, Toteutan – S-ryhmäläiset johtamislupaukset”.

Kehittävää otetta, tavoitteellisuutta ja ihmisläheistä johtamista

Osuuskauppa Arinalta palkittiin kaksi esihenkilöä Ässäpäällikkö-palkinnolla. Erikoistavarakaupasta palkittiin Katja Ikäheimonen, joka toimii myyntipäällikkönä Oulun Sokoksella vastaten miesten-, kodin- ja lastenosastoista. Katjalla on vankka kokemus eri ketjujen toiminnasta ja hän on arvostettu sparrailukaveri kollegoidensa keskuudessa.

– Katjan osastoilla asiakkaiden tyytyväisyys näkyy paitsi positiivisissa asiakaspalautteissa mutta myös kasvaneena myyntinä. Esimerkiksi miesten- ja kodinosastot ovat olleet useina vuosina Sokoksien parhaimmistoa. Katjan ja tiiminsä huikean ammattitaidon ansiosta Sokos-ketjun ainoa lastenosasto on osoittautunut mahtavaksi lisäksi Oulun Sokoksen asiakkaille. Katja on tavoitteellinen asiakaspalvelun suhteen eikä tyydy hyvään tasoon vaan tavoittelee tiiminsä kanssa ketjun parasta asiakastyytyväisyyttä, kertoo toimialajohtaja Mikko Polso.

– Arvojemme mukaisesti Katja vie monikulttuurista työyhteisöä rohkeasti eteenpäin mahtavin tuloksin. Hän on toiminut esihenkilönä jo yli parikymmentä vuotta ja Katjaa kiitellään empaattiseksi esihenkilöksi, joka ottaa haastavatkin tilanteet aina ammattimaisen rauhallisesti. Jokainen tiimin jäsen on hänen työryhmässään yhtä arvostettu ja merkittävässä roolissa tiimin onnistumisen kannalta, henkilöstöjohtaja Minna Salonen kehuu.

Toinen Arinan palkittu Ässäpäällikkö on keittiöpäällikkö Mika Jokinen, joka vastaa Original Sokos Hotel Arinan ravintoloiden; aamiaisen, Frans & Camillen, Amarillon ja VENNin keittiötoimintojen johtamisesta.

– Mikan sydäntä lähellä ovat henkilöstön työn sujuminen ja hyvinvointi sekä erinomainen ruokatuotteen maku ja koko asiakaskokemus. Omien ravintoloidensa lisäksi Mika on osallistunut aktiivisesti koko S-ryhmän ravintolaketjujen ruokalistojen ja ruoka-annosten kehittämiseen asiakkaidemme onnellistamiseksi. Myös Mika tunnetaan kollegoidensa joukossa loistavana sparrikumppanina ja hänet tunnetaan toimeenpanevana ja rohkeana päätöksentekijänä. Tavoitteellisena päällikkönä hän ymmärtää miten asiakkaiden tyytyväisyys vaikuttaa ravintolan menestykseen, sanoo toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Mika on loistava esimerkki siitä, miten #YksiYhteinenArina toteutuu käytännössä. Hän reagoi rohkeasti ja nopeasti uusiin ja vaikeisiinkin asioihin ja sopeuttaa toiminnan kulloiseenkin tilanteeseen. Mika on toiminut esimerkillisesti yli toimialarajojemme ajatellen sekä henkilöstön hyvinvointia että loistavaa asiakaskokemusta, Salonen kiittelee.

– Mika ja Katja ovat loistavia esimerkkejä arinalaisista esihenkilöistä. Molemmat ovat toimialoilta, joita korona kuritti vahvasti ja siitä huolimatta he ovat onnistuneet tiimiensä kanssa upeasti. Tällaiset onnistumiset eivät ole sattumaa, vaan seurausta pitkäjänteisestä ja laadukkaasta toiminnasta sekä suurella sydämellä ja ihmisläheisesti tehdystä työstä. Olemme todella ylpeitä sekä Katjasta ja Mikasta mutta myös heidän tiimeistään. Upea tunnustus, iloitsee Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

 

Lisätietoja: 

Minna Salonen, henkilöstöjohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi
Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

KTM Ulla Peltoniemi on toiminut Arinan johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2005 alkaen, vastaten Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupasta. Vastuualue laajeni 1.9. alkaen sisältämään Maran lisäksi ABC-toimialan ja erikoistavarakaupan Sokos-, Emotion- ja Tälläämö-ketjujen liiketoiminnat. Toimialajohtaja Mikko Polso keskittyy Arinan suurimpaan toimialaan marketkauppaan. Jari Karjalainen siirtyy Arinasta seuraavaan elämänvaiheeseen.

Vastuualuelaajennus tukee Arinan päivitettävän strategian toimeenpanoa. Ullan johdolla haetaan synergiaetuja sekä erikoiskaupan ketjujen ja Maran vahvoista palvelukulttuureista että ABC:n ja Maran ravintokaupasta, vahvistaen Arinan keskeistä strategian painopistealuetta asiakaskokemuksen kehittämistä.

Ulla on kokenut ihmisjohtaja ja Mara-osaaja. Ulla on käynyt S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen ja täydentänyt osaamistaan mm. strategia- ja palvelumuotoiluopinnoilla. Ulla on toiminut vuodesta 2014 alkaen Oulun Matkailu Oy:n puheenjohtajana.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, erikoistavarakauppa sekä ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina palkitsi vuoden 2021 parhaat työryhmät ja päälliköt Levillä. Kategorioina olivat vuoden tulokas, vuoden työryhmät ja päälliköt, vuoden kehittäjät ja vuoden ryhmäpäällikkö. Yhdeksästä palkitusta toimiala- ja näkökulmapäälliköstä Arinan vuoden päällikölle luovutettavan Martti-patsaan pokkasi ravintolapäällikkö Miika Huhtaniska Rovaniemeltä.

Hyvällä esihenkilötyöllä onnistumiseen

– Parhaiden esihenkilöiden palkitseminen tuntuu erityisen merkitykselliseltä tässä ajassa. Koronavuodet ovat vaatineet päälliköiltä poikkeuksellista ponnistelua sekä oman että työryhmän hyvinvoinnin eteen. Onnistuminen ei ole sattumaa, vaan seurausta pitkäjänteisestä laadukkaasta toiminnasta sekä suurella sydämellä tehdystä työstä, toteaa henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

– On upea nähdä kaikkien päälliköidemme vilpitön ilo ja ylpeys työkavereiden onnistumisesta. Se kertoo vahvasta yhteishengestämme ja arvojemme mukaisesta yrityskulttuurista, Salonen iloitsee.

Arinan vuoden työryhmien ja päälliköiden valinnoista päättää osuuskaupan johtoryhmä keskijohdon esityksistä.

Vuoden työryhmät:

Palkitut päälliköt:

Vuoden tulokas: Jonna Kuustie, palvelupäällikkö, Osuuskauppa Arinan resurssipooli

Jonna luotsaa 80 arinalaisen resurssipoolia loistavin tuloksin. Poolissa on arinalaisia Pyhäjoelta Tornioon. Työtyytyväisyys ja johtamislupaukset ovat huipputasolla, vaikka johtaminen tapahtuu pääosin etäältä. Jonna on luonut uusia toimintamalleja, mm. keskitetyn alkuperehdytyksen lähes 500 uudelle Arinalaiselle. Jonna tekee työtä suurella sydämellä.

Sale: Tanja Hinkula, myymäläpäällikkö Sale Etelätulli, Oulu

Tanjan ensimmäinen vuosi päällikkönä oli kaikilla mittareilla onnistunut. Tavoitteellisella, systemaattisella ja rauhallisella johtamisentyylillä Sale Etelätulli otti harppauksia niin myynnissä, tuloksessa, työyhteisötutkimuksessa kuin asiakastyytyväisyydessäkin. Laatumittareilla myymälä oli valtakunnallisesti ketjun kärkijoukossa. Tanja on kantanut vastuuta myös uusien arinalaisten perehdytyksestä.

S-market: Kirsi Pääkkö, marketpäällikkö S-market Saarenkylä, Rovaniemi

Kirsi on päällikkönä päättäväinen, aikaansaava, tavoitteellinen, auttavainen ja helposti lähestyttävä. Kirsi kehittää jatkuvasti itseään ja vastaa myös uusien päälliköiden kasvusta ja kehityksestä. Saarenkylän erinomainen asiakaspalvelu näkyy asiakas- ja työtyytyväisyystuloksissa. Tulosten takana on työryhmän mukaan ottava tuloshakuinen päällikkö, joka seuraa aktiivisesti markkinaa ja parantaa toimintaa jatkuvasti.

Prisma: Kirsi Rautio, palvelupäällikkö Prisma Limingantulli kassa- ja info-osasto, Oulu

Kirsi huolehtii, että omistajakokemus viimeistellään parhaalla palvelulla ja yhteiset asiat hoituvat saumattomasti. Tavoitteet ovat kirkkaat ja niitä seurataan arjessa. Vaikka Kirsillä on vuosikymmenten ammattitaito, näkee hän edelleen arjessa kehittämisen mahdollisuuksia. Tiimin yli 60 superammattilaista onnistuvat mahtavalla yhteishengellä ja ottavat sydämellisesti vastaan arinalaisia toisista toimipaikoista.

Matkailu- ja ravitsemistoimiala: Miika Huhtaniska, ravintolapäällikkö Amarillo Rovaniemi, Rovaniemi

Miikalle tiimi on tärkein. Tiimi menestyi kaikilla mittareilla ja tavoitteet ylittivät koronaa edeltävän huippuvuoden. Rovaniemi oli kolmatta vuotta peräkkäin vuoden Amarillo. Miika palkittiin vuoden S-Bossina eli S-ryhmän ketjuravintoloiden parhaana ravintolapäällikkönä. Miikan valtava halu oppia yhdistettynä menestymisen nälkään, maustettuna vahvalla rakkaudella tiimiä ja toimialaa kohtaan – siinä resepti menestykseen! Miika rocks!

Miika Huhtaniska pokkasi lisäksi koko Arinan vuoden päällikön Martti-patsaan.

ABC, tavaratalo- & erikoisliikekauppa ja tukipalvelut: Elina Häkämies, kampaamopäällikkö Tälläämö Limingantulli, Oulu

Elinan usean vuoden systemaattinen kehittäminen tuottaa tulosta. Elina on ottanut roolinsa sydämen asiaksi, johtaen arjessa 100 % läsnäololla. Elinalla on rohkeus nostaa esille myös haastavat asiat. Elina on tiiminsä kanssa onnistunut kehittämään toimipaikkaa haastavana aikana kaikilla tuloskortin mittareilla. Elina johtaa tarkasti ketjun palvelupolkua ja on merkittävä tuki uudemmille kampaamopäälliköille.

Vuoden kehittäjät:

Omistajanäkökulma: Niko Poth, myymäläpäällikkö Sokos Herkku, Oulu

Tavoitteellinen ja systemaattinen kehittäminen sekä vahva kaupallinen näkemys ovat siivittäneet Sokos Herkun voimakkaaseen kasvuun. Niko tiimeineen on ottanut valtavia loikkia, kehittäen myymälän prosesseja ja kaupallisuutta omistajien hyödyksi. Sokos Herkku sijoittui laatumittareilla myymäläkokoluokan parhaimmistoon. Nikon johdolla myös kannattavuus on kehittynyt merkittävästi.

Henkilöstönäkökulma: Minna Savikko, henkilöstöpäällikkö Osuuskauppa Arina

Empaattinen, rauhallinen ja rautainen ammattilainen kuvaavat parhaiten Minnaa. Minnan kanssa tulee tunne, että ollaan samalla puolella ja asiat etenevät oikeudenmukaisesti. Minnalla on taito pysähtyä ja perehtyä monimutkaisiinkin asioihin. Minna hyödyntää verkostoaan ja ammattitaitoa pitäen henkilökunnan lähellä. Osuuskaupan arvot näkyvät Minnan toiminnassa ja hän nauttii luottamusta ja arvostusta.

Prosessinäkökulma: Mika Jokinen, keittiöpäällikkö Amarillo ja Frans & Camille, Oulu

Mikan toistuva menestyminen kertoo sitoutumisesta ja arjen intohimosta. Mika on rohkea, epäkohtiin puuttuva ja työyhteisöä kehittävä. Mikan toimeenpano- ja analysointikyky ovat vahvuuksia. Korona-aikana Mika sopeutti vastuualueen toiminnot tehokkaasti ja tuloksellisuus oli ketjun parhaimmistoa. Mika on haluttu kumppani S-ryhmässä ruokatuotteen kehittäjänä ja Arinan luottopelaaja, jolta kysytään apua.

Talousnäkökulma: Hannu Salo, marketpäällikkö S-market Levi, Kittilä

Hannu on noussut uuteen liitoon pohjoisessa. Läsnä oleva johtaminen tuottaa tulosta. Levin myynti vaihtelee sesonkien myötä, mutta Hannu seisoo vakaasti keskellä paattia. Kokemus ja rauhallisuus näkyvät ja tuntuvat työryhmän ohjaamisessa ja nopeassa reagoinnissa. Työtyytyväisyys on noussut merkittävästi kolmena peräkkäisenä vuonna. Hannu tekee tiivistä yhteistyötä alueella kanssa yli toimialojen.

Vuoden ryhmäpäällikkö: Anna Kela, ryhmäpäällikkö Osuuskauppa Arina

Organisaation osaamisen kasvattaminen on ryhmäpäällikön tärkeimpiä tehtäviä. Osaaminen luo pohjaa työn merkitykselle. Anna on tehnyt laadukasta, pitkäjänteistä työtä päälliköiden ja vastuumyyjien osaamisen ja valmennuksen kehittämisessä. Anna on työn ohessa kehittänyt omaa osaamista, hyödyntänyt oppimaansa kollegoiden ja päälliköiden kanssa sekä auttanut esihenkilöä onnistumaan työssään.

Lisätietoja: Osuuskauppa Arina, henkilöstöjohtaja Minna Salonen, minna.l.salonen@sok.fi, p. 040 569 0980.

Vuosittain järjestettävässä PRO-gaalassa palkittiin Suomen kovimmat ravintola- ja keittiöalan ammattilaiset. Torstaina 21.4. Helsingin Messukeskukseen kokoontui peräti 800 PRO-vierasta seuraamaan palkintojen jakoa 15 eri sarjassa. Vuoden kahvilatyöntekijäksi valittiin Oulun Coffee Housen Susanna Karppinen.

Vuosittaisia PRO-palkintojen saajia voivat ehdottaa työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esimiehet ja asiakkaat. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisevat pääsyn finaaliin. Horeca-alan tunnustuspalkittavan tärkein ominaisuus on asenne.

– Alamme tarvitsee esikuvia. PRO-gaalan voittajat ovat esikuvia. Mihin tähtäämme? Aina erinomaiseen suoritukseen. Voittajat ruokkivat mielikuvaa erinomaisesta, yhä kasvavasta suomalaisesta ruokakulttuurista. Tällaisesta suorituksesta on syytä palkita, kertoo tuomariston puheenjohtaja Mikko Paukkonen PRO-gaalan tiedotteessa.

Poikkeuksellisen iso osa ehdokkaista oli tänä vuonna pääkaupunkiseudulta, joten suuri osa palkinnoista jäi Helsinkiin. Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravintolatoimialalta kilpailun finalistien joukkoon pääsi Oulun Coffee Housen vuoropäällikkö Susanna Karppinen. PRO-gaalan tiedotteessa sydämelliseksi tituleerattu Susanna kävi noutamassa voittopystin 800 PRO-vieraan edessä Helsingissä.

– Parasta työssä on asiakaspalvelu, siinä voi haastaa itsensä päivittäin tekemään vielä piirun verran paremmin. Työn iloa tuovat myös vaihtelevat työpäivät ja huikea työyhteisö. Tämä voitto on upea palkinto liki 30 vuoden ammattilaisurasta, toteaa Karppinen.

Tänä vuonna Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravintolatoimialan ammattilaisia on palkittu useaan kertaan. Vuoden S-Bossiksi valittiin Rovaniemen Amarillon ja Frans & Chérie -ravintoloiden ravintolapäällikkö Miika Huhtaniska. Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujia maaliskuun alussa ja palkittujen joukossa olivat Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi sekä Break Sokos Hotel Levi.

 

Lisätietoa:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina
puh. 050 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Osuuskauppa Arina palkkaa kesäksi 2022 yli 1000 kesätyöntekijää. Näistä paikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja noin 900 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden osalta kesätyöhaku päättyy tammikuun lopussa ja kesä-ässien haku huhtikuun lopussa. Kesätöitä on tarjolla koko Osuuskauppa Arinan toimialueella eri toimialoilla ja ketjuissa. Kesätyöntekijöiden onnistuneeseen kokemukseen panostetaan muun muassa laadukkaalla perehdytyksellä.

Kesätöitä tarjolla ympäri Pohjois-Suomea

Kesätöitä on tarjolla eri toimialoilla ja ketjuissa marketkaupan, tavaratalo- ja erikoistavarakaupan, matkailu- ja ravintola-alan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, pankkipalveluiden sekä muiden työtehtävien parissa.

– Työntekijät sijoittuvat asiakaspalvelutehtäviin ympäri Osuuskauppa Arinan pohjoista toimialuetta esimerkiksi Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, Sokos Hotelleihin, ravintoloihin, Sokoksille, ABC:lle, LähiStopeille, Kodin Terraan, Emotioneihin, Tälläämöihin sekä S-Pankki ja Omistajapalvelu-pisteisiin. Yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan eri tehtävään, kertoo henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila.

– Toteutimme viime vuonna ensimmäistä kertaa kesätyöhaastattelut videohaastatteluiden muodossa, sillä emme koronan vuoksi voineet järjestää aiemmilta vuosilta tuttuja Ässädeittejä, joissa olisimme tavanneet kasvotusten hakijoita. Videohaastattelut sujuivat hyvin ja saimme järjestettyä kesätyöt suunnitellusti. Positiivisten kokemusten siivittämänä toteutamme tämän vuoden haastattelut samalla mallilla, Mattila jatkaa.

Perehdytykseen panostetaan

Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa isoa vastuuta nuorista yhteiskunnallisesti.

– Osuuskauppa on turvallinen ja vastuullinen paikka aloittaa työura. Panostamme työntekijöiden perehdytykseen ja olemmekin saaneet siitä paljon positiivista palautetta. Laadukkaan alkuperehdytyksen jälkeen työntekijä tekee verkkokoulutuksia, jonka jälkeen hänet perehdytetään toimipaikassa käytännön asioihin. Tutkimusten mukaan perehdytyksemme taso on reilusti yli Suomen normin, toteaa henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

– Haluamme, että nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Tänä päivänä työnantajaa valittaessa nuorille merkitsee palkan lisäksi myös mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, työnantajan vastuullisuus ja eettisyys sekä työn merkityksellisyys. Osuustoiminta, sen arvopohja ja Arinan tapauksessa myös sen merkitys Pohjois-Suomen elinvoimaisuudelle puhuttelee nuoria ja luo merkityksellisyyttä työhön, Salonen summaa.

Kesätöistä työuralle

Usea arinalainen on aloittanut työuransa kesätöistä osuuskaupasta ja onnistuneet kokemukset kantavat pitkälle. Vuosittain noin kolmasosalle kesätyöntekijöistä tarjoutuu syksyllä mahdollisuus jatkaa pysyvästi Arinan työntekijänä.

– Arina oli ihan paras paikka aloittaa tutustuminen oikeaan työelämään! Kesätöistä jäi hyvä kokemus. Arina työnantajana on välittävä, joustava ja työkaverit ovat mainioita ja samanhenkisiä. Työntekijöitä kohdellaan hyvin ja oikeuksista pidetään huolta. Kesätöiden jälkeen halusin jatkaa hyvien henkilökuntaetujen, työkavereiden ja tutun työn vuoksi Arinalla töitä, viettäen välivuotta, kertoo nyt ABC Oulu Tuiran apulaisravintolapäällikkönä työskentelevä Jonna Pihkakoski.

Kesätyöhakemuksia otetaan vastaan osoitteessa arina.fi/kesätyöt ja samasta paikasta löytyy myös vastauksia kesätyöntekijöitä kiinnostaviin asioihin, kuten työtehtäviin sekä arinalaisten uratarinoita.

Arinan kesätyöhaku päättyy yli 18-vuotiaiden osalta 31.1.2022. Osa valinnoista tehdään jo hakuaikana ja kaikki valinnat pyritään tekemään maaliskuun loppuun mennessä. Osuuskauppa Arina työllistää myös alle 18-vuotiaita kesä-ässiä palkallisen 2-3 viikon työharjoittelun tai kesäsetelin avulla. Kesä-ässä haku on käynnissä 30.4.2022 asti.