Qstock-festivaalia vietetään Oulussa 26.-27.7.2024. Osuuskauppa Arina on yksi Qstockin yhteistyökumppaneista. Olemme mukana festarihumussa asiakasomistajan ranneke-eduin. Edut ovat voimassa festariviikolla 26.-28.7.2024 ellei toisin mainita. Edut lunastetaan festariranneketta sekä S-Etukorttia näyttämällä.

Arinan Qstock ranneke-edut asiakasomistajille 2024:

Amarillo Oulu: House Burger 21,90€ (norm. 25,90€), Rhubarb Lemonade ja Tropical Bull kannut 20,00€/kannu (norm. 22,90-23,90€).

Babista Oulu: Babista ranuilla 12€ (norm. 14,90€).

Bacaro Doppio Oulu: Aperol Spritz 8,50€ (norm. 10,70€).

Coffee House Oulu: Päivän bagel ja Jaffa Karibia tai Jaffa Lemonade yhteensä 10€ (norm. 10,80€-11,80€).

Hesburger Tuira: Kerrosateria 8,40 € (norm. 9,90€). Etu voimassa vain Tuiran Hesburgerissa.

Puistokahvila Makia: Piccolopullo puna- tai valkoviini (0,187l) tai kuohuviini (0,2l) 10€/kpl (norm. 12,90€).

VENN Oulu: Kesäkannut 20,00€/kannu (norm. 25,00€)

Sokos Oulu: Normaalihintaisista tuotteista -15%. Etu ei koske lahjakortteja eikä palveluita.

SuperPark Oulu: 2h lippu hintaan 10,00€ (norm. 18,00-20,00€) SuperPark Oulun infopisteeltä. Lipun voi käyttää kuka vain. Ostettu lippu voimassa vuoden 2024 loppuun.

Tälläämö Limingantulli, Linnanmaa ja Zeppelin: Normaalihintaisista tuotteista -15%. Tarjous ei koske palveluita ja käytettävissä ainoastaan kampaamoissa (Ei koske Prisman puolen tuotevalikoimaa). Etu voimassa 24.7-27.7.2024

 

 

Osuuskauppa Arina pilotoi Kestilässä, Pyhännällä, Rantsilassa, Pulkkilassa sekä Ruukissa Onnexi Oy:n tarjoamaa AgeIn® palvelua. AgeIn® -konseptissa yli 65-vuotiaille eläkeläisille tarjotaan mielekästä työtä ja Arinan toimipaikat saavat motivoituneita työntekijöitä esimerkiksi kiireavuksi alueilla, joilla on työvoimapulaa.

Seniorit arinalaisten työkavereiksi

Ageln®-pilotti tarjoaa Arinan toimipaikoille mahdollisuuden saada osaavia ja innostuneita eläkeläisiä avuksi Sale-myymälöiden arkeen. Ageln®:n seniorit tulevat auttamaan esimerkiksi poissaolojen ja loma-aikojen paikkaamisessa sekä ruuhka-avuksi. Yli 65-vuotiaille senioreille tarjotaan, toimipaikasta riippuen, monipuolisia tehtäviä muun muassa tuotteiden hyllytyksessä, inventoinnissa ja asiakaspalvelussa.

– Odotamme innokkaina ensimmäisten Ageln®:n senioreiden saapumista myymälöidemme henkilökunnan työkavereiksi. Meillä arinassa työskentelee monen ikäisiä ihmisiä ja motivoituneet seniorit tuovat toimipaikkojemme arkeen avuksi oman arvokkaan elämänkokemuksensa ja osaamisensa. Mikäli pilotointi onnistuu nyt mukaan valituissa toimipaikoissa, on meillä mahdollisuus laajentaa toimintaa myöhemmin myös muualle Arinan toimialueella, sanoo Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola.

– Me Ageln®:ssa haluamme mahdollistaa yhteistyökumppaniemme, kuten Osuuskauppa Arinan, kanssa merkityksellisiä työtehtäviä niille senioreille, joilla on yhä virtaa ja innokkuutta olla mukana työelämässä. Tämänkaltainen osa-aikatyö tarjoaa kokemustemme mukaan senioreille parempaa hyvinvointia ja terveyttä. Kuuluminen työyhteisöön lisää osallisuuden tunnetta ja henkisen hyvinvoinnin lisäksi lisätuloja, selittää Onnexi Oy:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Soininen.

Alueen palveluiden varmistaminen

Arina haluaa nyt solmitulla yhteistyösopimuksella turvata asiakasomistajien palveluiden jatkumisen myös niillä paikkakunnilla, joissa työikäinen väestö vähenee ja nuorempi väki siirtyy kasvukeskuksiin. Osuuskauppa Arina on ensimmäinen S-ryhmän alueosuuskauppa, jossa pilotoidaan Ageln®-palvelua.

– Ageln®:n senioreille tarjotut työtunnit eivät vähennä oman henkilökuntamme työtunteja. Tällä pilotilla pyrimme ratkaisemaan tilanteita, joissa omasta henkilökunnasta ei löydy esimerkiksi tuuraajaa sairastuneen arinalaisen tilalle. Senioreista saamme joustavan, osaavan ja motivoituneen resurssipoolin alueille, joissa meillä on haasteita löytää tarpeeksi omia työntekijöitä, toteaa Osuuskauppa Arinan henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila.

– Lisätietoa työtehtävistä ja hakemisesta löytyy Age In:n internetsivuilta. Ensimmäiset rekrytointihaut avataan lähipäivinä ja tarkoituksenamme olisi, että ensimmäiset Ageln®:n seniorit aloittaisivat Arinan toimipaikoissa jo alkusyksystä, Soininen kertoo.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila, +358 44 788 4818, marika.mattila@sok.fi

Osuuskauppa Arina, ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola, +358 44 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

AgeIn®, Onnexi Oy, toimitusjohtaja Ulla-Maija Soininen, +358 40 827 9951, Ulla-Maija.Soininen@agein.io

Osuuskauppa Arina on valinnut pohjoissuomalaisen rakennusliike Temotek Oy:n Raahen uuden Prismakeskuksen pääurakoitsijaksi. Rakennukseen liittyvät rakennustyöt ovat käynnistyneet ja Prismakeskuksen ovet päästään avaamaan loppuvuodesta 2025. Työllistävä vaikutus rakennushankkeella on jopa 135 henkilötyövuotta.

Odotetun Raahen uuden Prismakeskuksen rakennustyöt etenevät suunnitellusti. Maanrakennustyöt tontilla ovat valmistuneet, ja seuraavaksi edessä on varsinaisen rakennuksen pystytys. Kattavan Prisma-hypermarketin lisäksi paikallisia asiakasomistajia tulee palvelemaan houkutteleva ravintolamaailma sekä kattava valikoima erikoisliikkeitä.

–  Olen valtavan innoissani, että projekti etenee suunnitelmien mukaisesti ja pääsemme avaamaan Raahen ja lähikuntien asukkaille odotetun uuden Prismakeskuksen palvelut syksyllä 2025, sanoo Osuuskauppa Arinan talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho.

Raahen uuden Prismakeskuksen rakennus- ja pääurakoinnista vastaa Temotek Oy. Teräsrakenneurakasta vastaa Nordec Oy ja LVI-urakasta Ouratek Oy. Kohteen rakennusautomaatiourakasta vastaa Elvak Oy, sprinkleriurakasta Caverion Suomi Oy ja sähköurakasta Paikallis-Sähkö Oy. Osuuskauppa Arinan investoinnin suuruus on kokonaisuudessaan noin 29 miljoonaa euroa.

–  Arinan investointipäätöksillä on merkittävä vaikutus Pohjois-Suomen työllisyystilanteeseen ja on tärkeää, että aloituspäätöksiä tehdään myös näinä haasteellisimpina ajankohtina. Rakennusliikkeenä olemme ylpeitä, kun olemme saaneet mahdollisuuden toimia pääurakoitsijana tässä merkittävässä hankkeessa, Temotek Oy:n toimitusjohtaja Antti Kamutta iloitsee.

Asiakkaiden toiveita kuullaan suunnittelussa

Raahen uudesta Prismasta tulee ketjukonseptin mukainen laajan valikoiman tavaratalo, jollaista ei ole ollut mahdollista toteuttaa nykyisen Prisman kiinteistöön. Erityisesti kodin ja pukeutumisen tuotealueiden valikoima tulee kasvamaan huomattavasti nykyisestä.

– Prismakeskuksen kaikista vuokralaisista pääsemme kertomaan vasta lähempänä avajaisia, mutta jo nyt voin ilokseni paljastaa, että avaamme Prismakeskukseen asiakasomistajien rakastaman koko perheen Pizza Buffa -ravintolan sekä monipuolisen Presso-kahvilan. Lisäksi hemmottelemme asiakkaitamme tuomalla Prisman yhteyteen täyden palvelun kampaamohoitola Tälläämön, Kokkola myhäilee.

Osuuskauppa Arina avaa keskiviikkona 26.6. osoitteessa arina.fi/prismaraahe kyselylomakkeen, jonka kautta Raahen ja ympäryskuntien asiakasomistajat voivat esittää toiveita uudelle Prismalle.

– Uusi Prismakeskus on herättänyt runsaasti kiinnostusta, mistä olen erittäin hyvilläni. Paikallisten asiakasomistajien toiveet ovat huipputärkeä osa uuden Prismakeskuksen onnistunutta suunnittelua. Tulen henkilökohtaisesti lukemaan jokaisen viestin, jotka jätetään pian avattavaan palautekanavaan, Kokkola lupaa.

 

Lisätietoja:

Anu Junnikkala-Alho, talousjohtaja, 040 709 2960, anu.junnikkala-alho@sok.fi

Tarmo Kokkola, ryhmäpäällikkö, 044 788 5693, tarmo.kokkola@sok.fi

Kauppakeskus Valkeassa on tapahtunut kaksi vakavaa väkivallantekoa lyhyen ajan sisällä, joista viimeinen tiistai-iltana 18.6.2024 noin kello 21:25. Tilanteessa Kesäkadulle saapunutta henkilöä puukotettiin kauppakeskuksen Kesäkadulla. Valkean järjestyksenvalvojat ottivat epäillyn tekijän kiinni ja S-market Herkun henkilökunta antoi ensiapua uhrille. Poliisi saapui paikalle nopeasti ja ensihoito toimitti uhrin jatkohoitoon sairaalaan. Poliisin antaman tiedon mukaan uhri ei ole hengenvaarassa. Poliisi tutkii tapausta ja Kauppakeskus Valkean johto ja henkilökunta auttavat viranomaisia tutkinnassa kaikin keinoin. Poliisin arvioiden mukaan teon taustalla ovat rasistiset motiivit. Teko ei kohdistunut Valkeaa tai Valkean henkilökuntaa kohtaan.

– Tuomitsemme jyrkästi kaikenlaisen henkilön taustaan tai ulkonäköön liittyvän syrjinnän ja rasismin. Jokaisella Valkeaan tulevalla asiakkaalla on oikeus turvalliseen asiointiin ja jokaisella Valkean henkilökuntaan kuuluvalla oikeus turvalliseen työpaikkaan, Kauppakeskus Valkean kauppakeskusjohtaja Heli Sironen toteaa.

– Tämänkaltaiset väkivallanteot horjuttavat jokaisen perusturvallisuuden tunnetta ja meidän tärkein tehtävämme on huolehtia Valkean henkilökunnasta ja vuokralaisistamme yhdessä kriisien käsittelyyn erikoistuneiden terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa.­­ Toivotamme pikaista toipumista uhreille. Ajatuksemme ovat heidän ja heidän läheistensä luona, Sironen kertoo.

– Tänäänkin haluamme kiittää yhteistyökumppanimme Reilan järjestyksenvalvojia, joiden ammattitaito ja rohkeus auttoivat jälleen vakavassa tilanteessa. He tuovat omalla toiminnallaan turvaa joka päivä sekä asiakkaillemme että meille Valkeassa työskenteleville. Molemmat tapaukset osoittavat, että meillä Kauppakeskus Valkeassa on toimiva ja oikein mitoitettu järjestyksenvalvojaresurssi. Lisäksi haluamme kiittää S-market Herkussa tilanteen aikana työskennelleitä arinalaisia, jotka antoivat uhrille ensiapua ja hälyttivät apua, Sironen kiittää.

– Haluamme myös kiittää jälleen Oulun poliisia ja ensihoitoa yhteistyöstä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Reila Oy:n yksikönpäällikkö Matti Alatalo lisää.

Kauppakeskus Valkean Nuorisotila Nurkassa järjestetään tänään nuorille avoin keskustelutilaisuus yhteistyössä Nuorten Palvelu ry:n ja Oulun kaupungin Nuorisotila Nurkan kanssa.

– Keskustelutilaisuudessa nuorten on mahdollisuus keskustella yhdessä Terveystalon ammattilaisten kanssa tapahtuneesta. Eilisillan jälkeen tämä tilaisuus on entistä tärkeämpi. Toivomme, että tilaisuus rauhoitetaan ulkopuolisilta, jotta nuorilla on mahdollisuus luottamukselliseen ja avoimeen keskusteluun, Sironen sanoo.

Kauppakeskus Valkeassa on panostettu mittavasti turvallisuuteen. Kauppakeskuksen keskiössä sijaitsevaa Kesäkatua valvotaan vuorokauden ympäri. Kauppakeskuksen avauksesta lähtien Osuuskauppa Arina ja Kauppakeskus Valkea ovat tehneet laajaa yhteistyötä poliisin, Oulun kaupungin sekä kaupungin nuorisotoimen kanssa. Kauppakeskus Valkeassa mitataan, seurataan ja kehitetään turvallisuustoimenpiteitä jatkuvasti yhdessä eri sidosryhmien kanssa.

Kauppakeskus Valkea jatkaa tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa tilanteen selvittämiseksi. Poliisi vastaa tutkinnan etenemisen tiedottamisesta ja tapauksen yksityiskohtien kommentoinnista julkisuudessa.

Tänään 18.6. noin klo 21.25 Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla on tapahtunut puukotus. 

Järjestyksenvalvojat ovat ottaneet tekijän kiinni. Poliisi on saapunut paikalle nopeasti ja ensihoito on vienyt uhrin sairaalaan. Uhri ei kuulu Kauppakeskus Valkean henkilökuntaan.

Tilanteen tarkka kulku on tutkinnassa ja selvityksessä. Poliisi vastaa tutkinnan etenemisen tiedottamisesta ja tapauksen yksityiskohtien kommentoinnista julkisuudessa. Myös Kauppakeskus Valkean johto seuraa tilannetta tiiviisti, ja auttaa viranomaisia tutkinnassa kaikin keinoin.

Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla tapahtui vakava väkivallanteko torstai-iltana 13.6.2024 noin kello 18:30. Tilanteessa Kesäkadulle juuri saapunutta nuorta henkilöä puukotettiin. Uhri ei kuulunut Kauppakeskus Valkean henkilökuntaan. Tekijä on kiinniotettu ja keskusrikospoliisi tutkii tapausta.

– Tapahtunut on järkyttänyt suuresti meitä kaikkia ja tällä hetkellä keskitymme kriisiavun järjestämiseen Valkean henkilökunnalle ja vuokralaisillemme. Ajatuksemme ovat myös uhrin ja hänen läheistensä luona. Toivomme hänen pikaista toipumistaan, toteaa Kauppakeskus Valkean kauppakeskusjohtaja Heli Sironen.

Kauppakeskuksen keskiössä sijaitsevaa Kesäkatua valvotaan vuorokauden ympäri.

– Haluamme kiittää yhteistyökumppaniamme Reilaa, jonka järjestyksenvalvojat toimivat tapahtuneessa erinomaisesti ja tehokkaasti. Yksi järjestyksenvalvojistamme oli tilanteen välittömässä läheisyydessä ja pääsi siten aloittamaan ensiavun antamisen uhrille heti. Toinen järjestyksenvalvoja sai otettua epäillyn tekijän kiinni, ja siten estettyä lisävahingot muille asiakkaille ja henkilökunnalle. Heidän ammattitaitonsa sekä ensiavun antamisessa uhrille, että tekijän nopeassa kiinniottamisessa oli ensiarvoisen tärkeää, Sironen kiittää.

– Haluamme myös kiittää Oulun poliisia, keskusrikospoliisia sekä ensihoitoa yhteistyöstä tässä surullisessa tilanteessa, Sironen lisää.

Kauppakeskus Valkea jatkaa tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa tilanteen selvittämiseksi. Keskusrikospoliisi vastaa tutkinnan etenemisen tiedottamisesta ja tapauksen yksityiskohtien kommentoinnista julkisuudessa.

Osuuskauppa Arina suunnittelee yhdessä Rovaniemen kaupungin kanssa keskustan Lapinmaa-kortteliin korkeatasoista Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellia. Suunnitelman mukaan hotellin ylimpään kerrokseen sijoittuu näköalaravintola, jonka ainutlaatuinen panoraamanäkymä Rovaniemen vaaroille tarjoaa elämyksiä niin suomalaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille kuin paikallisille asukkaille. Arina tuo myös osaksi korttelikokonaisuutta uuden Sale-lähikaupan.

Kiinteistö Oy Lapinmaa sai Rovaniemen kaupunginhallitukselta 10. kesäkuuta etenemisluvan suunnitelmissaan rakennuttaa Rovaniemen keskustaan, Lordinaukion laitaan Lapinmaa-korttelikokonaisuuden. Asemakaavamuutoksen hyväksymisen myötä etenevät myös Osuuskauppa Arinan suunnitelmat uudesta Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellista ravintoloineen sekä Sale-lähikaupasta.

Lapin talvimatkailussa tunnistetaan kasvupotentiaalia jopa 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Uuden hotellikokonaisuuden suunnittelun lähtökohtina ovatkin olleet niin matkustajien kuin paikallisten tarpeet sekä alueellisen vetovoiman ja uusien palveluiden luominen. Hotellin arkkitehtuurin ytimessä on paikallisen perinteen ja upeiden vaaramaisemien kunnioittaminen sekä tuominen osaksi hotellielämystä.

– Olemme todella iloisia, että Rovaniemen kaupunginhallitus antoi luottamuksensa hankkeellemme ja uskoo sen vaikuttavan positiivisesti alueen elinvoimaisuuteen. Solo Sokos Hotel Rovaniemi sekä uusi Sale-lähikauppa tulevat elävöittämään kaupunkikeskustaa ja palvelemaan paikallisia asukkaita. Hotelli tuo kaupunkiin lisää viihtyvyyttä ja elämyksellisyyttä lattiasta kattoon eli kävelykadun ravintolasta aina henkeäsalpaavan upeat maisemat tarjoavaan kattoravintoaan, kertoo Arinan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Seuraavaksi suunnitelma etenee Rovaniemen kaupunginvaltuuston arvioitavaksi.

Vastuullista matkailuliiketoimintaa ja töitä alueelle

Rovaniemen kaupungin strategia keskittyy tulevina vuosina vahvasti kesämatkailun ja vastuullisuuden kehittämiseen. Tavoitteet ovat yhteneväiset Sokos Hotels -ketjun kanssa, jonka tavoitteena on edistää vastuullista ja kestävää matkailua aina hankkeen suunnittelusta asiakaskokemukseen saakka. Ketjun muiden hotellien tapaan myös Solo Sokos Hotel Rovaniemen tavoitteena on saada Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -tunnustus.

– Me haluamme osaltamme kehittää Lapin vastuullista matkailuliiketoimintaa ja edistää alueellista hyvinvointia. Osuuskauppa Arina on merkittävä työllistäjä alueella ja hotellihankkeen myötä merkitys vahvistuu. Arina on vakaa ja luotettava paikallinen toimija, jonka tuotot jäävät omalle alueelle pohjoiseen, kertoo Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.

Korttelihankkeen suunnittelua ja toteutusta kokonaisuudessaan ohjaa ekologisen rakentamisen periaatteet ja hankkeelle on tarkoitus hakea LEED-ympäristösertifikaatti sekä suorittaa hiilijalanjälkilaskenta. Kohteessa on tarkoitus hyödyntää maalämpöä ja myös aurinkosähköjärjestelmän käyttömahdollisuutta tutkitaan. Lisäksi kortteliin tulevan Sale-lähikaupan kylmäjärjestelmissä on tarkoitus käyttää kylmäaineena ympäristöystävällistä hiilidioksidia. Rakennusvaiheessa hanke työllistää yhteensä yli 300 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan se tarjoaa yli 100 työpaikkaa paikallisille palvelualan ammattilaisille.

Faktoja Lapinmaa-korttelikokonaisuudesta:

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, Osuuskauppa Arina, puh. 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, majoitus- ja ravitsemiskauppa, Osuuskauppa Arina, puh. 050 051 6855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Osuuskauppa Arina sekä Lähitapiola Pohjoinen ja Lähitapiola Lappi lahjoittavat yhdessä jousiheijastimia Pohjois-Suomen alakoulujen 3.-luokkalaisille, jotta he näkyisivät paremmin koulumatkalla. 

 

Opettaja, näin haet heijastimia koulusi kolmasluokkalaisille:

Pohjois-Suomen koulut voivat hakea jousiheijastimia oheisen linkin kautta. Mikäli samasta koulusta lähetetään useampi hakemus, uusin jää voimaan. Hakemuksen jättämällä koulu sitoutuu toimittamaan kuvan lahjoituksesta ”tositoimissa” (esim. asennus, lahjoitus- tai opetustilanne) sekä antaa luvan Osuuskauppa Arinalle, LähiTapiola Pohjoiselle ja LähiTapiola Lapille käyttää kuvaa some-kanavissaan. Koulun vastuulla on huolehtia oppilaiden kuvausluvat. Hakulomake tulee täyttää 30.6.2024 mennessä.

arina.fi/heijastin

Lapinmaa-korttelin uudistaminen etenee saumattomassa yhteistyössä Rovaniemen kaupungin ohjauksessa. Tavoitteena on ollut alusta alkaen luoda kokonaisuus, jossa toteutusivat niin kaupungin tavoitteet ja tahtotila kuin liiketoiminnan edellytykset. Pitkäjänteisen yhteistyön tuloksena on löydetty ehdotus toimivasta kokonaisratkaisusta. Asemakaavan muutos on ollut nähtävillä ja lähtee seuraavaksi Rovaniemen kaupunginhallituksen käsittelyyn. Arina uskoo hankkeella ja siihen kuuluvalla hotellilla olisi merkittävä rooli kaupunkikeskustan elävöitymisessä ja kehittymisessä.

Osuuskauppa Arina suunnittelee rakennuttavansa Rovaniemen keskustan Lapinmaa-kortteliin korkeatasoisen Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellin, jonka suunnittelun lähtökohtana on ollut henkeäsalpaavan kauniin vaaramaiseman kunnioittaminen sekä alueen palveluiden ja vetovoiman kehittäminen. Lisäksi hankkeessa on koko Sokos Hotels -ketjun tapaan sitouduttu edistämään vastuullista ja kestävämpää matkailua aina hankkeen suunnittelusta asiakaskokemukseen saakka.

– Rovaniemen keskustan Lapinmaa-korttelin kehittäminen palvelee toteutuessaan niin matkailijoita kuin rovaniemeläisiä. Osuuskauppana tehtävänämme on kehittää palveluita, joita asiakasomistajamme haluavat ja tarvitsevat. Tämä hanke toteutuessaan paitsi piristäisi matkailua, toisi uusien palveluiden kautta eloa ja iloa kaupunkikeskustaamme. Vuosien yhteistyö kaupungin asiantuntijoiden kanssa on ollut perusteellista ja ratkaisukeskeistä. Olemme 50 erilaisesta vaihtoehdosta yhdessä löytäneet parhaan kokonaisratkaisun, joka toteuttaisi niin kaupungin tavoitteita ja tahtotilaa kuin mahdollistaisi kannattavan liiketoiminnan edellytykset vuosikymmeniksi tulevaisuuteen, kiteyttää Arinan talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho

– Rovaniemen kansainvälisellä ja kotimaisella matkailulla on vetovoimaa, jota matkailun megatrendit vahvistavat. Vieraat odottavat elämyksiä, joita laadukkaat majoitus- ja ravintolapalvelut osaltaan tarjoavat. Lapinmaa-korttelin Solo Sokos Hotel -tornihotelli esittelisi vieraille ja rovaniemeläisille Rovaniemen upeita suisto- ja vaaramaisemia aivan uusista näkökulmista niin hotellihuoneista kuin ylimmän kerroksen näköalaravintolasta, johon kaikki ovat tervetulleita. Hotellihankkeella olisi samalla merkittävä työllistämisvaikutus jo rakentamisvaiheessa yli 300 henkilötyövuotta ja valmistuttuaan kokonaisuus tarjoaa yli 100 työpaikkaa paikallisille palvelualan ammattilaisille, jatkaa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Faktoja Lapinmaa-korttelikokonaisuudesta:

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee asemakaavamuutosta 10.6.2024. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kaavan, se etenee seuraavaksi Rovaniemen kaupunginvaltuuston arvioitavaksi.


Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, talousjohtaja, Anu Junnikkala-Alho, anu.junnikkala-alho +358 40 7092960

Osuuskauppa Arina, toimialajohtaja Ulla Peltoniemi, ulla.peltoniemi@sok.fi, +358 500 516 855

Osuuskauppa Arina avaa uusimman S-marketin Ranualle torstaina 30.5. klo 10. Uusi S-market on kooltaan aiempaa suurempi, valikoimiltaan laajempi ja tekniikaltaan energiaviisaampi. Oheispalvelut täydentyvät elokuussa ABC-sähkölatausasemalla. Ranualla lähes 90 % kotitalouksista on asiakasomistajatalouksia, joten Arina investoi paikallispalveluihin yhteensä 7,5 miljoonaa euroa.

Asioinnin helppoutta laajentuneilla aukioloajoilla, laajentuneilla valikoimilla ja edullisilla hinnoilla

Kaikki on valmista uuden S-market Ranuan avaukseen torstaina klo 10. Uuden myymälän avauduttua vanha kiinteistö puretaan ja tilalle tulee reilusti parkkipaikkoja.

– Toivotamme koko henkilökunnan voimin asiakkaat tervetulleiksi uuteen myymälään, jonka ero vanhaan on silmiinpistävä. Tilaa on viidenneksen enemmän ja myös uudet kalusteet mahdollistavat laajentuneet valikoimat. Kylmäkalusteita on reilusti enemmän ja avoin paistopiste kooltaan kolminkertainen. Tutustukaa rauhassa valikoimiin ja antakaa tarvittaessa toiveita valikoimien edelleen kehittämiseen. Myymälän yleisilme on raikas ja valoisa. Selkeät opasteet ja uudet sähköiset hintanäytöt helpottavat asiointia ja tehostavat myymälätyöskentelyä asiakkaiden hyödyksi, iloitsee S-marketpäällikkö Topias Sarajärvi.

– Perinteisten vahvuuksiemme edullisen hintatason ja keskittämisestä kertyvän Bonuksen lisäksi helpotamme asiointia laajentuneilla aukioloajoilla. Uudessa kiinteistössä S-marketin palvelutarjontaa täydentävät Alkon ja pakettiautomaattien lisäksi kirjaston palautusautomaatti sekä pihalla ABC-polttonesteiden lisäksi elokuussa avautuva ABC-latausasema. Avajaispäivänä pihassa palvelee asiakasomistajuus- ja pankkiasioissa S-Biilissä Arinan palvelumyyjä, jatkaa Sarajärvi.

Nykyaikaisia energia- ja kierrätysratkaisuja

– ­S-market Ranua on Arinan uusin energiaviisas myymälämme. Kaikki kylmälaitteet ovat ovellisia tai kannellisia, ja niiden hukkalämpö kerätään talteen maalämpökaivoihin ja hyödynnetään kiinteistön lämmitykseen. Led-valaistus vähentää sähkönkulutusta, materiaalikierrätys on huipussaan ja ruokahävikki minimoidaan. Viisaiden ratkaisujen ansiosta myymälä on käytännössä päästötön. Kiinteistössä on lisäksi valmius aurinkoenergiaratkaisuille, jatkaa Osuuskauppa Arinan ryhmäpäällikkö Matti Puranen.

 

Lisätietoja:

Topias Sarajärvi, marketpäällikkö, S-market Ranua, +358 44 788 4745, topias.sarajarvi@sok.fi

Matti Puranen, ryhmäpäällikkö, 040 8493 310, matti.puranen@sok.fi

Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi