LähiTapiola Pohjoisen ja Lapin alueyhtiöt sekä Osuuskauppa Arina lahjoittavat Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin 88 eri koulun kolmasluokkalaisille yhteensä 4000 pinnaheijastinta. Koulut saivat hakea mukaan kampanjaan kesän aikana ja pinnaheijastimet toimitetaan koululuokille liikenneturvallisuusviikolla 12.-16.9.2022.

Pyörän pinnaheijastimilla LähiTapiola ja Osuuskauppa Arina turvaavat pienten koululaisten pyörämatkoja. Heijastimilla muistutetaan autoilijoita ja muita tiellä liikkujia koululaisten huomioinnista liikenteessä. Pimeään vuodenaikaan pinnaheijastimet lisäävät pyörän näkyvyyttä pyöränlampun ja muiden heijastinten tukena.

– Tällä konkreettisella teolla haluamme lisätä pyöräilevien koululaisten turvallisuutta, kiteyttää Osuuskauppa Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen.

– Pinnaheijastinlahjoituksella haluamme muistuttaa, että pimeän vuodenajan lähestyessä pyöräilijöiden näkyvyys on erityisen tärkeää – esimerkiksi suojatieonnettomuudet lisääntyvät usein juuri syksyllä, kertoo LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela.

– Liikenteessä suojaamattomilla ajoneuvoilla kuten polkupyörillä ajavat ovat aina suuremmassa loukkaantumisriskissä, koska kuljettajan ympärillä ei ole suojaavaa koria. Meidän kaikkien tielläliikkujien on siis hyvä muistaa liikenteen monimuotoisuus ja vaalia turvavälejä sekä maantiellä että kaupungissa, jatkaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

 

Lisätietoja: 

Osuuskauppa Arina, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen, pasi.ruuskanen@sok.fi

LähiTapiola Pohjoinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja Liisa Humalamäki, liisa.humalamaki@lahitapiola.fi

LähiTapiola Lappi, liiketoimintajohtaja Heli Kallio, heli.kallio@lahitapiola.fi

Kauppakeskus Valkeassa testataan nuorten kohtaamispaikkaa yhdessä Oulun kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Tila toimii pop upina kahden kuukauden ajan Valkean toisessa kerroksessa.

– Tavoitteena on, että nuorilla on helposti saavutettavissa oleva paikka, jossa voi viettää turvallisesti aikaa toisten nuorten kanssa, keskustella luotettavien aikuisten kanssa elämän isoista ja pienistä kysymyksistä ja tarvittaessa saada ohjausta palveluihin, Tarja Rönkkö nuorisopalveluista kertoo.

Ideaa nuorille suunnatusta tilasta on pyöritelty jo pidemmän aikaa. Jo ennen kauppakeskuksen avausta nuorille suunnatussa keskustelutilaisuudessa nousi esiin toive rauhallisista hengailutiloista, joista nuoria ei häädettäisi pois ja jossa pystyisi esimerkiksi lataamaan puhelimensa.

– Sopivia tiloja ei ikävä kyllä ole ollut aiemmin mutta nyt väliaikaisesti tyhjillään olevassa tilassa on mahdollisuus testata tätä ideaa ja jos nuoret ottavat tilan hyvin vastaan, niin ehdottomasti mietitään jotain pysyvämpiä ratkaisuja, sanoo kauppakeskusjohtaja Heli Sironen

Kohtaamispaikka on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille ja siellä nuoret voivat viettää rennosti aikaa. Oleskelun lisäksi tilassa on mahdollista muun muassa pelailla, tehdä taidetta ja osallistua erilaisiin työpajoihin.

Kaikille turvallinen kauppakeskus

Nuorisotyötä on tehty yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Valkean avauksesta asti. Jalkautuva nuorisotyö onkin tuttu näky kauppakeskuksessa erityisesti ilta-aikaan. Valkeassa partioi viikoittain muun muassa Oulun kaupungin jalkautuva työryhmä Kaasi, ODL:n Walkers-tiimi sekä Nurri-toiminta. Satunnaisesti mukana ovat myös Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Katuklinikka ja Aste-hanke.

– Nuorisotyötä tehdään nuorten ehdoilla ja heidän vapaa-ajanviettoalueellansa. Tuemme nuorten turvallista olemista Valkeassa ja sen ympäristössä sekä varmistamme, että nuorilla on turvallisia aikuisia läsnä heidän arjessaan, avaa Oulun Kaasitiimin Janne Myllylä toimintaa.

Valkeassa on myös ympärivuorokautinen valvonta, jolla on pyritty siihen, että jokaisella on turvallista liikkua Kesäkadulla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sekä Valkean vartioimisliikettä että toimijoita on nuoristyön toimesta koulutettu kohtaamaan nuoria. Näin yhteiselosta on pyritty tekemään sujuvaa kaikille.

– Kauppakeskus on kaikille avoin oululaisten yhteinen olohuone ja nuoret ovat yksi tärkeä kohderyhmämme. Haluamme kokeilla nuorten kanssa uudenlaista yhteistyötä, jolla pyritään tarjoamaan heille oma katua rauhallisempi ja viihtyisämpi kohtaamispaikka, Sironen toteaa.

Kauppakeskus Valkeassa ollaan halukkaita jatkossakin kokeilemaan uudenlaisia yhteistyöprojekteja eri tahojen kanssa.

Nuorten kohtaamispaikan ovet avataan keskiviikkona 7.9. entisessä Vallilan liiketilassa. Tila on avoinna keskiviikosta torstaihin klo 12–20 ja perjantaisin klo 14–22. Myös joitakin lauantaiaukioloja on tulossa, mutta näistä tiedotetaan erikseen.

 

Lisätietoja:

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Tarja Rönkkö, koordinaattori, kulttuurinen nuorisotyö, tarja.ronkko@ouka.fi, 044 703 8233

Kauppakeskus Valkea, Heli Sironen, kauppakeskusjohtaja, heli.sironen@sok.fi, 044 788 5933

KTM Ulla Peltoniemi on toiminut Arinan johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2005 alkaen, vastaten Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupasta. Vastuualue laajeni 1.9. alkaen sisältämään Maran lisäksi ABC-toimialan ja erikoistavarakaupan Sokos-, Emotion- ja Tälläämö-ketjujen liiketoiminnat. Toimialajohtaja Mikko Polso keskittyy Arinan suurimpaan toimialaan marketkauppaan. Jari Karjalainen siirtyy Arinasta seuraavaan elämänvaiheeseen.

Vastuualuelaajennus tukee Arinan päivitettävän strategian toimeenpanoa. Ullan johdolla haetaan synergiaetuja sekä erikoiskaupan ketjujen ja Maran vahvoista palvelukulttuureista että ABC:n ja Maran ravintokaupasta, vahvistaen Arinan keskeistä strategian painopistealuetta asiakaskokemuksen kehittämistä.

Ulla on kokenut ihmisjohtaja ja Mara-osaaja. Ulla on käynyt S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen ja täydentänyt osaamistaan mm. strategia- ja palvelumuotoiluopinnoilla. Ulla on toiminut vuodesta 2014 alkaen Oulun Matkailu Oy:n puheenjohtajana.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, erikoistavarakauppa sekä ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

S-ryhmässä ja Osuuskauppa Arinassa pitkän uran tehnyt, ABC-toimialajohtajana ja kehitysjohtajana sekä Arinan johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2002 toiminut Jari Karjalainen siirtyy uuteen elämänvaiheeseen ja jättää tehtävänsä Osuuskauppa Arinassa.

– Olen toiminut yli 30 vuotta S-ryhmän erilaisissa esihenkilö- ja johtotehtävissä, josta 25 vuotta olen palvellut Arinaa. Työ osuustoiminnallisessa liikkeessä on ollut mielenkiintoista ja antoisaa, joten kyseinen ajanjakso on ollut elämässäni merkityksellistä aikaa. Olen ollut monessa osallisena loistavien työyhteisöjen kanssa ja kokenut paljon. Koko ajanjaksoa kuvaa kehittymisen tunne. Nyt on kuitenkin aika toteuttaa uusia itselle mielenkiintoisia asioita, kertoo Jari Karjalainen.

– Haluan kiittää Jaria yli 30 vuoden urasta S-ryhmässä ja Osuuskauppa Arinassa. Jari on antanut Osuuskauppa Arinassa vahvan panoksen johtoryhmän jäsenenä yli kahden vuosikymmenen aikana toimiala-, henkilöstö- ja kehitysjohtajana, jatkaa Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.

Muutoksen yhteydessä Osuuskauppa Arinan johtoryhmän vastuut organisoidaan uudelleen tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla Arinan päivitettävän strategian toimeenpanoa.

ABC-toimiala siirtyy matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemen vastuulle 1.9.2022 alkaen. Samalla erikoistavarakauppa, sisältäen Sokos-, Tälläämö- ja Emotion-ketjut siirtyvät Ulla Peltoniemen vastuulle 1.9.2022 alkaen.

– Tällä muutoksella rakennamme vahvempaa synergiaa Arinan matkailu- ja ravitsemistoimialan ja ABC-toimialan ravintolakauppaan sekä vahvistamme entisestään asiakaskokemusta tuomalla erikoistavarakaupan ja matkailu- ja ravitsemistoimialan vahvat palvelukulttuurit lähemmäs toisiaan, kiteyttää Reima Loukkola.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Arinan palveluja käyttää päivittäin keskimäärin yli 100 000 asiakasta ja asiakasomistajatalouksia on jo yli 70 %:ia alueen kotitalouksista.

– Myynnin kasvu kaikilla toimialoilla kertoo, että asiakkaat arvostavat osuuskaupan palveluja ja niiden käytöstä kertyviä hyötyjä. Kasvamme kannattavasti, jolloin investoinnit voidaan toteuttaa suunnitellusti. Valitettavasti palvelujen sulkemisilta ei olla vältytty. Töitä on tarjolla aiempaa enemmän, mutta työvoimasta on jo pula, kuvaa alkuvuotta toimitusjohtaja Reima Loukkola.

Arina investoi alkuvuonna 9,2 milj. euroa, avaten S-Marketin, ABC CarWash’in ja ABC-polttonesteaseman Oulun Ritaharjuun, Coffee Housen Kauppakeskus Valkeaan ja VENN-viinibaarin Oulun Amarillon viereen. Oulun Original Sokos Hotel Arinan huoneremontin viimeinen 3. osa valmistui keväällä, joten hotellin kaikki huoneet on nyt uudistettu. Keväällä ja alkukesästä käynnistettiin Rovaniemen S-Market Talvitien sekä Kemin, Keminmaan, Tornion ja Vihannin Sale-lähimyymälöiden uudisrakentamiset. Sale Siikajoki jouduttiin sulkemaan keväällä terveysturvallisuussyistä. Oulun Sale Mäntylä avattiin toissa viikolla.

Arinan työntekijämäärä palautui koronaa edeltäneelle tasolle. Arinalaisia oli kesäkuun lopussa 3 049 ja alkuvuonna keskimäärin 2 966, kokoaikaisiksi muutettuna 2 027. Avoimia työpaikkoja on runsaasti. Työvoiman saatavuus on haaste, vaikka työtyytyväisyys on säilynyt vahvana ja työntekijöistä 82 % on vakituisia. Kesällä apuna oli yli 1 300 kesätyöntekijää, Tutustu ja tienaa harjoittelijaa sekä kesäseteliläistä.

Arinan vähittäismyynnin kasvu 581,5 milj. euroon ja bonusmyynnin kasvu 393,5 milj. euroon vauhdittivat hyötyjen kehitystä. Asiakasomistajat kerryttivät edullisella ruokakorilla, tuote- ja palvelueduilla sekä Bonuksilla ja maksutapaeduilla hyötyjä yhteensä 48,1 milj. euroa. Arinan 16,6 milj. euron ylijäämän myötä osuuskaupan kokonaisonnistumista mittaava osuustoiminnallinen tulos kasvoi 64,6 milj. euroon.

Osuuskauppa Arina 1-6/2022 M€/lkm Kehitys M€/%/kpl
Asiakasomistajamäärä 180 482 +2,5 %
Investoinnit palvelujen kehittämiseen 9,2 M€ -7,1 M€
Henkilöstömäärä (keskimäärin) 2 966 +106
Verollinen vähittäismyynti 581,5 M€ +12,7 %
   Bonusmyynti 68 % 393,5 M€ +12,3 %
Asiakasomistajahyödyt (ennen ylijäämää) 48,1 M€ +3,3 %
   Keskimäärin per talous 268 € +1,1 %
Ylijäämä (tulos ennen veroja) 16,6 M€ +7,4 M€
Osuustoiminnallinen tulos yhteensä 64,6 M€ +8,9 M€

 

Lisätietoja: 

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi
Pasi Ruuskanen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, 050 430 1747, pasi.ruuskanen@sok.fi

Sale Mäntylän avajaisia viettiin torstaina 11.8. klo 10. Keskeisellä paikalla Mäntylän kaupunginosassa sijaitseva Sale tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman ja laajat aukioloajat. Vanhan ja jo elinkaarensa päässä olevan myymäläkiinteistön tilalle on rakennettu täysin uusi, laajemman valikoiman moderni ja energiatehokas lähimyymälä.

– Uusi kauppa pystyy entistä paremmin palvelemaan Mäntylän kaupunginosan ja lähialueiden asukkaita. Meille on helppo tulla ja valikoimastamme tulee löytymään juuri alueen asiakkaiden tarpeisiin osuva valikoima. Aiempaa laajemman valikoiman myötä pystymme tuomaan tarjolle reilusti enemmän tuoretuotteita, lähituotteita ja uutuuksia, ja myös esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolle saadaan tuotua entistä runsaammin ajankohtaisia satokauden herkkuja. Uutta meillä on myös oma paistopiste. Tämä on kotoisa kauppa, josta saa helposti tarvitsemansa ja hyväntuulisen palvelun kaupan päälle, iloitsee Salen myymäläpäällikkö Aleksi Tuovila.

Uusi Sale on pinta-alaltaan noin 1,5 kertainen ja tuotevalikoima koostuu merkittävästi entistä laajemmasta, lähes 10 000 eri tuotteesta. Energiaa ja ympäristöä säästävän myymälän pinta-ala on noin 800 m2. Kaikki myymälän kylmäkalusteet ovat ovellisia ja valaistuksessa on käytetty sähköä säästäviä LED-valaisimia

– Ekologisuuden osalta uudelle kaupalle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Myymälä käyttää uusitutuvaa ja itsetuotettua energiaa tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä myöhemmin asennettavaksi suunniteltujen aurinkopaneelien avulla, jolloin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan täysin päästötöntä. Se on iso juttu, joka näin osaltaan toteuttaa Osuuskauppa Arinan asettamaa hiilinegatiivisuustavoitetta vuoteen 2025 mennessä, ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen kertoo.

Sujuvan asioinnin helpottamiseksi myymälässä on myös kaksi itsepalvelukassaa, Postin pakettiautomaatti, Veikkauksen palvelut sekä laajat aukioloajat. Sale palvelee arkisin ja lauantaisin 7-22 ja sunnuntaisin 9-22.

 

Lisätietoja:

Antti Siuruainen, ryhmäpäällikkö, 044 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

Osuuskauppa Arina on yli 180 000 pohjoissuomalaisen kotitalouden omistama osuuskunta. Asiakasomistajat valitsevat keskuudestaan edustajat sääntömääräisissä kokouksissa päätösvaltaa käyttäviin hallintoelimiin. Edustajisto uudistui kevään 2022 vaalien myötä noin 50 %:sti. Hallintoväki toimii päätösvallan lisäksi sanansaattajina kotitalouksien ja osuuskaupan välillä. Kokousten lisäksi keskustelua käydään aktiivisesti virtuaalisella keskustelualustalla.

Hallintoneuvosto käsitteli tilinpäätöksen ja tutustui strategiapäivitykseen

Hallintoneuvoston huhtikuun kevätkokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin esitykset tilinpäätöksestä ja ylijäämän käytöstä edustajiston toukokuisen kokouksen päätettäväksi. Lisäksi päätettiin ylimääräisestä kesäkuun kokouksesta liittyen Arinan strategiapäivitykseen sekä käsiteltiin aiemman edustajiston aloite hallintoneuvoston valintakriteereistä.

Koko hallintoväelle kattava osuustoiminta- ja liiketoimintaperehdytys

Arinan uusi edustajisto, hallintoneuvoston ja hallituksen jäsenet sekä toimiva johto kokoontuivat toukokuussa perehdytysviikonloppuun. Osuustoimintaan syventynyt professori Anu Puusa perehdytti osallistujat osuustoiminnan ideaan, mistä hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen jatkoi S-ryhmän osalta. Toimitusjohtaja Reima Loukkola konkretisoi Arinan paikallista roolia, minkä jälkeen toimialajohtajat Mikko Polso, Ulla Peltoniemi ja Jari Karjalainen esittelivät vastuualueensa tilannekuvan ja keskeiset näkymät. Henkilöstöjohtaja Minna Salonen jatkoi Arinasta työnantajana ja lopuksi talousjohtaja Anu Junnikkala-Alho ja puheenjohtaja Matti Pikkarainen kävivät läpi hallintoelinten roolit sekä esteellisyys- ja vastuukysymykset.

Perehdytysviikonlopun aikana käytiin vilkasta keskustelua niin osuustoiminnan ja liiketoimintojen kilpailukyvystä kuin laajemminkin Pohjois-Suomen tulevaisuudesta. Osallistujat antoivat positiivista palautetta niin perehdytyksestä kuin avoimesta keskustelusta. Edellisellä edustajistokaudella käyttöön otettu keskustelualusta on myös osoittautunut hyödylliseksi arkiviestinnän keinoksi asiakasomistajia edustavan hallintoväen ja osuuskaupan johdon välillä.

Edustajisto vahvisti tilinpäätöksen ja ylijäämän käytön sekä antoi vastuuvapauden

Perehdytyksen jälkeisen edustajiston kevätkokouksen alussa huomioitiin Arinalaiset Tasavallan presidentin kunniamerkin saajat, joille oli järjestetty erillinen juhlatilaisuus aiemmin keväällä.

Kokouksessa toimitusjohtaja Reima Loukkola esitteli hallituksen toimintakertomuksen Arinan toiminnasta edellisvuoden osalta lukujen ja toimenpiteiden osalta. Edustajisto vahvisti yksimielisesti tilinpäätöksen ja ylijäämän käytön sekä antoi hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenille sekä toimitusjohtajalle vastuuvapauden tilivuodelta 2021.

Edustajiston sääntömääräisiin tehtäviin kuuluu hallintoneuvoston jäsenten valinta. Arinan hallintoneuvostossa on 24 jäsentä, joista edustajisto valitsee 22 ja henkilöstö 2 jäsentä. Hallintoneuvoston jäsenet valitaan kolmeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Vuosittain jäsenistä on erovuorossa noin kolmasosa.

Nimeämisvaliokuntaan valittiin henkilöt jäsenalueilta, joista on erovuorossa olevia jäseniä. Edustajisto valitsi nimeämisvaliokunnan jäseniksi jäsenalueelta 1 Rauno Hekkalan, Raimo Hämeenniemen, Minna Lehtovaaran, Kirsimaria Pakosen, Marja-Liisa Pylvään ja Reijo Virkkusen, jäsenalueelta 4 Teija Jestilän, jäsenalueelta 5 Mirja Stålnacken ja Aija Vaaran sekä jäsenalueelta 6 Jyrki Jumiskon.

Edustajisto käsitteli kokouksen muissa asioissa aikaisemman edustajiston tekemän aloitteen hallintoneuvoston jäsenten valintakriteereistä. Hallituksen päätöksen mukaan aloite ei aiheuta jatkotoimenpiteitä.

 

Lisätietoja:

Matti Pikkarainen, hallintoneuvoston puheenjohtaja, 044 788 4087, matti.pikkarainen@sok.fi
Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi

Oululle uusi ravintolakonsepti – VENN – avasi ovensa torstaina kesäkuun viimeinen päivä Original Sokos Hotel Arinan kortteliin. Avajaispäivä toi paikalle ison joukon ihastelijoita ja uudesta konseptista kiinnostuneita oululaisia. VENN on selkeästi toivottu lisäys Oulun ravintoloiden joukkoon omalla vinkeällä teemallansa.

Oulun VENN-ravintolan avajaistiimi / Kuva: Harri Rauhanummi, Linnan Juhlakuva

Elämässä ei ole mitään niin arvokasta kuin ystävät, viini ja ruoka

Oulun VENN ravintolan avajaisia vietettiin torstaina 30.6. menestyksekkäästi. Avajaisissa VENNin slogan eli ”viiniä ja ystäviä” pääsi välittömästi tositoimiin, sillä asiakasvirran vuoksi löysivät varmasti tutut ja tuntemattomatkin toisensa samoista pöydistä. Avajaispäivänä tunnelmasta pystyi aistimaan ihastuneita huudahduksia ja paljon naurua aina puoleen yöhön saakka.

Original Sokos Hotel Arinan kortteliin avautunut ravintola VENN työllistää 10 henkilöä ja tarjolla on asiakaspaikkoja 90:lle henkilölle. Hotellin korttelissa ravintolapalveluja tarjoavat VENNin lisäksi myös Frans&Camille ja Amarillo.

– Upean henkilökunnan toteuttama VENNin rento tunnelma, erinomainen juomavalikoima ja ruokalista uutuuksineen täydentää hienosti Original Sokos Hotel Arinan palveluita. Nyt täysin uudistunut kortteli on täynnä oululaista elämää josta pääsevät nauttimaan myös hotellivieraat, kertoo hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

VENNissä ei pönötetä

VENN on sosiaalisesti rikasta elämää viettävien ihmisten kantapaikka, jonka sisustus, tarkkaan valitut juomat ja monipuolinen, kevyt ruokalista kutsuvat oululaiset nauttimaan arjesta ja juhlasta ystävien kera. VENNin loputtomat viinitankit, All day Brunch sekä VENNSDAY -konsepti tuovatkin mukanaan Ouluun jotain täysin uutta.

– VENN täydentää Oulun ravintolatarjoomaa rennolla otteella. Tarjoamme oululaisille olohuoneen, jonne on helppo tulla ystävien kanssa viihtymään ja nauttimaan ihanista juomista ja herkullisesta ruoasta, toteaa VENN ravintoloiden ketjupäällikkö Kati Piispanen.

Ouluun avattu VENN on kuudes konseptin ravintoloista. VENN ravintoloita löytyy jo ennestään Helsingistä, Kotkasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä sekä Vaasasta.

Lisätietoja:

Päivi Kaarlela
hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina

+358 50 431 0510
paivi.kaarlela@sok.fi

Uudelta liikepaikalta, Kauppakeskus Valkean Kesäkadulta löytyvä Coffee House keräsi tuvan täyteen ihastelijoita heti ovien avauduttua. Oulun katukuvan tuttua klassikkokahvilaa oli selkeästi odotettu innolla Kauppakeskuksessa niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin puolesta.

Rentoa tunnelmaa ja patio Kesäkadulla

Uusi Coffee House tarjoaa monipuolisen kattauksen syötävää ja juotavaa kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun. Erittäin suosittu, nyt kolmannella liikepaikallaan toimiva Coffee House on palvellut Oulussa jo vuodesta 2006 ja on siten yksi vanhimpia yhä toiminnassa olevia kahviloita Oulun katukuvassa.

Uusi sijainti tarjoaa myös Coffee Housen asiakkaille mahdollisuuden nauttia ympäri vuoden rennosta patiotunnelmasta Kauppakeskus Valkean lämmitetyllä Kesäkadulla. Kesäkadulta löytyvät jo entuudestaan tutut Bacaro Doppio ja La Torrefazione, joiden rinnalle 87 paikkainen Coffee House sopii omalla konseptillaan erinomaisesti täydentämään Valkean kahvilatarjontaa. Uudella paikalla avattu Coffee House työllistää nyt 15 työntekijää, joista kolme on uusia arinalaisia.

– Olemme iloisia, että pääsimme avaamaan Coffee Housen näin upealle paikalle Bacaro Doppion rinnalle. Molemmilla kahviloilla on nyt arvoisensa paikka ja ne ovat loistavasti oululaisten kulkureittien varrella, olitpa sitten ohikulkumatkalla tai haluat istua alas nauttimaan Kesäkadun mukavasta tunnelmasta laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen kera. Coffee House tarjoaa erityisen monipuolisen valikoiman upeita herkkukahveja, joista erityisesti nuoriso nauttii, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

Muutto ja muodonmuutos

Coffee House sulki ovensa vanhalla paikallaan Pakkahuoneenkadulla vain muutama päivä sitten, tarkemmin viime viikon sunnuntaina. Original Sokos Hotel Arinan kyljessä palvellut kahvila luovutti tilansa Ouluun rantautuvan Ravintola VENNin käyttöön ja siirtyi keskelle kauppakeskuksen sykettä. Uusi paikka kauppakeskuksen kivijalassa tulee elävöittämään entisestään Kauppakeskus Valkean eläväistä kesäkatua. Kahvila sijoittuu Valkeassa pohjoisen pääsisäänkäynnin viereen.

Muuton mukana myös Coffee Housen sisustus koki muodonmuutoksen. Sisustussuunnittelusta vastasi Helsinkiläinen Visionary Design Partners, joka on monien S-ryhmän kahviloiden ja ravintoloiden muodonmuutosten taustalla. Coffee Housen sisustukseen haluttiin raikkailla väreillä ja runsaalla vihersisustuksella tuoda biofiilistä sekä luonnonmukaista tunnelmaa. Moniaistista ja rauhoittavaa kokemusta on luotu tilaan luonnonmateriaaleilla, luonnollisilla värisävyillä, laatoilla, puulla sekä rottinkisilla kalusteilla – kuin myös runsaalla vihersisustuksella. Synteettisten pintojen vaihtaminen aitoon puuhun, nahkaan, kiveen ja pehmeisiin samettikankaisiin luo lämpimän ja rauhoittavan tilan keskellä ruuhkaista kaupunkiympäristöä.

– Luontoon viittaavat elementit sisätiloissa saavat meidät voimaan paremmin. Tilojen on kestettävä aikaa, nojattava kestävään kehitykseen sekä kierrätyksen periaatteeseen minkä vuoksi käytimme suunnittelussamme vain aitoja materiaaleja, jotka vanhenevat kauniisti, selittää Visionary Design Partners Oy:n designer Jaana Ekman.

– Vuosien varrella tehty yhteistyö Arinalaisten kanssa on aina ollut hedelmällistä ja helppoa. Yhteistyömme aikanaan Ouluun avatun Amarillonkin osalta oli hyvin helppoa ja sujuvaa sekä ammattimaista. Arinalaisten ystävällisyys ja hieno yhteistyökyky ja halu suunnittelutoimistojen kanssa on esimerkillistä ja me VDPHelsingissä olemme enemmän kuin iloisia yhteistyöstä eri projekteissa, Ekman lisää.

Lisätietoa:

Osuuskauppa Arinan ensisijaisena tehtävänä on tarjota palveluja ja hyötyjä asiakasomistajille. Tämän lisäksi Arina huolehtii pohjoissuomalaisten hyvinvoinnista muun muassa vuosittaisella Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tukitoiminnalla.

Arina on jakanut vuodesta 2013 alkaen vuosittain 50 000 € lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Tukea ovat voineet hakea pohjoissuomalaiset lasten ja nuorten liikuntaseurat, avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt sekä muut yhteisöt, jotka kohdentavat tuen lasten ja nuorten toimintaan. Tänä keväänä ehdokkaiksi äänestykseen hyväksyttiin yhteensä 102 yhteisöä.

Asiakasomistajat äänestivät tuensaajista

Arinan asiakasomistajat päättivät tuensaajat äänestämällä. Kutsun saivat asiakasomistajat, jotka olivat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa, eivätkä olleet kieltäneet tutkimuskyselyitä.

Äänestyksessä annettiin tänä keväänä lähes 10 000 ääntä. Tuensaajiksi valittiin edellisvuoden tavoin 30 eniten ääniä saanutta yhteisöä, alueellinen tasapuolisuus huomioiden. Tällä kertaa pohjoisin tuensaaja on Kittilästä, eteläisin Raahesta.

Suurimman äänimäärän ja 5000 € maksimituen keräsi jälleen Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet. Tuensaajien joukossa oli tänä vuonna runsaasti uusia yhteisöjä, muun muassa Kuivasjärven Aura.

– Hieno uutinen ja erittäin merkityksellinen tuki toiminnallemme. Saamme toteutettua monta tärkeää elämystä ja uutta kokemusta syöpää sairastaville ja sen sairastaneille nuorille ja lapsille. Kiitos <3, iloitsee Pohjois-Suomen syöpälapsiperheiden puheenjohtaja Jutta Pernu-Määttä.

– Tuki tuntuu hienolta. Hienoa, että äänestäjät ovat tukeneet seuraa äänestyksessä. Koulutimme juuri 15 uutta yleisurheilukouluohjaajaa. Seura maksaa kokonaan koulutukset ja tuki ohjataan heidän kurssimaksuihin, kertoo Kuivasjärven Auran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Anne Karvinen-Poutanen.

– Arinan sponsoroinnin painopiste on lasten ja nuorten toiminnassa. Haluamme mahdollistaa matalan kynnyksen harrastustoimintaa. Osuuskaupassa asiakasomistajilla on päätösvalta tuensaajista. Pidämme yhdessä pohjoisen puolta, alueellinen tasapuolisuus huomioiden, kiteyttää Osuuskauppa Arinan vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen.

Arinan Pidetään yhdessä pohjoisen puolta -tuensaajat vuonna 2022:

 • Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet, Oulu, 5000 €
 • Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry Oulu, Oulu, 4990 €
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri ry, Oulu, 4157 €
 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ry, Rovaniemi, 3799 €
 • Kuivasjärven Aura, Oulu, 2105 €
 • Ajax-Sarkkiranta ry, Kempele, 1702 €
 • Kiimingin Kiekko-Pojat ry, Oulu, 1595 €
 • Oulun Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry, Oulu, 1586 €
 • Rovaniemen Kiekko ry, Rovaniemi, 1559 €
 • Hyväntekeväisyysyhdistys Arjen Tuki ry, Tornio, 1442 €
 • Haukiputaan Heitto ry, Oulu, 1433 €
 • Haukiputaan Pallo ry, Oulu, 1407 €
 • FC Santa Claus Napapiiri ry, Rovaniemi, 1353 €
 • Voimistelu- ja urheiluseura Kempeleen Kiri ry, Kempele, 1308 €
 • Rovaniemen Palloseura ry, 1200 €
 • Oulun Kärpät 46 ry / Tyttökiekko, Oulu, 1165 €
 • Kiimingin Urheilijat ry, Oulu, 1138 €
 • Oulun 4H-yhdistys, Oulu, 1138 €
 • Pudasjärven Urheilijat, Pudasjärvi, 1066 €
 • Muhoksen Pelastakaa Lapset ry, Muhos, 1057 €
 • Vihannin 4H-yhdistys ry, Raahe, 1021 €
 • Lapin Martat ry, Rovaniemi, 1012 €
 • Veitsiluodon Kisaveikot ry, Kemi, 1003 €
 • AS Moon ry, Raahe, 994 €
 • Oulun Naisfutis ry, Oulu, 985 €
 • Oulun Luistinseura ry, Oulu, 977 €
 • Meri-Lapin Yhden Vanhemman Perheet ry, Kemi, 977 €
 • Kolarin Kontio, 968 €
 • Kittilän 4H-yhdistys ry, Kittilä, 950 €
 • Tornion Ice Hockey Club ry, Tornio, 914 €

Lisätietoja:
Pasi Ruuskanen
vastuullisuus- ja viestintäjohtaja

+358 50 430 1747
pasi.ruuskanen@sok.fi