Asiakasomistajat ovat pitkään toivoneet Arinalta uusia ravintolapalveluja Tornioon. Nyt osuuskauppa suunnittelee Tornion Prismakeskukseen Ravintolamaailmaa, joka sisältäisi Pizza & Buffa -ravintolan ja Presso-kahvilan. Samalla tutkitaan mahdollisuutta siirtää Tälläämö parturi-kampaamo ja Emotion-myymälä Kemistä Tornioon.

Asiakasomistajien toiveita täyttämässä Ravintolamaailmalla

Arina on saanut pitkään toiveita uuden ravintolan avaamisesta Tornioon ja erityisesti Prisman yhteyteen. Erilaisia vaihtoehtoja on tutkittu huolellisesti ja asiakkaiden toiveita on kuunneltu tarkalla korvalla.

– Tornion ABC-liikennemyymälä avattiin vuonna 2007 ja se on palvellut hyvin asiakkaita. Prismaa on samanaikaisesti kehitetty valikoimien, oheispalvelujen ja aukioloaikojen osalta. ABC Marketin myynti on jäänyt vähäiseksi, eikä liikennemyymäläkonsepti enää vastaa kokonaisuutena asiakkaiden tarpeisiin. Asiakkaiden suosimia Ravintolamaailmoja on Prismojen yhteydessä jo Oulussa (2) ja Rovaniemellä, Raahen avautuessa vuonna 2025. Pizza & Buffa tarjoilee laadukasta pizzaa ja monipuolista kotiruokaa noutopöydästä. Valikoimaa löytyy raikkaasta salaattipöydästä herkullisiin pizzoihin ja unohtamatta tietenkään jälkiruokasirkusta. Pressossa moni asiakkaamme tykkää piipahtaa nauttimassa hyvästä kahvista ja tuoreista leivonnaista ostosten lomassa tai hakea eväät mukaan matkan jatkuessa, kertoo Arinan matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Mikäli suunniteltavat muutokset päätetään toteuttaa, tarkoittaisi tämä ABC Tornion ravintolan sulkemista ja Ravintolamaailman avausta loppuvuodesta 2024. Samalla Prisman ruoan verkkokauppa saisi lisätilaa nykyisen ABC:n takaosasta.

– Muutoksen toteutuessa nykyisen ABC:n henkilökunta siirtyisi työskentelemään uudessa Ravintolamaailmassa. Muutoksella ei olisi vaikutuksia muihin ABC Tornion palveluihin, vaan polttoneste-, lataus- ja autopesupalvelut jatkavat normaalisti, Peltoniemi toteaa.

Tälläämö ja Emotion Kemistä Tornioon

Samalla selvitetään myös Kemin Prisman yhteydessä sijaitsevien Tälläämö parturi-kampaamon ja Emotion-myymälän siirtämistä Tornion Prisman yhteyteen.

– Uskomme vahvasti, että Meri-Lapin alueella on jatkossakin kysyntää Tälläämön ja Emotionin palveluille. Valitettavasti nykyisen liiketilan sijainti ei ole optimaalinen ja kaipaisi suurempaa uudistusta. Tornion Prismakeskuksessa saisimme palveluille suuremmat tilat, sillä esimerkiksi Tälläämön tilat Kemissä ovat jääneet liian pieniksi, Peltoniemi sanoo.

– Mikäli Tälläämö ja Emotion siirretään Tornioon, on edessä lisärekrytointi asiakaspaikkojen ja myymäläpinta-alan kasvaessa. Toteutuessaan muutto tultaisiin toteuttamaan syksyn 2024 aikana, Peltoniemi lisää.

Kemin Prismakeskuksessa vapautuisi Tälläämön ja Emotionin siirron myötä liiketilaa uusille palveluille, vilkkaiden asiakasvirtojen äärellä.

 

Lisätietoja:
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Arina etsii kesätyöntekijöitä muun muassa Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, ABC-asemille, Sokoksille sekä ravintoloihin, kahviloihin ja hotelleihin Pohjois-Suomessa. Kesätyöpaikoista noin 400 on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja 1000 2–3 viikon mittaista tutustumisjaksoa 14–17-vuotiaille kesä-ässille. Yli 18-vuotiaiden kesätyöhaku päättyy 11.2.2024 ja kesä-ässien osalta hakuaika jatkuu 31.3.2024 saakka.

1400 kesätyöpaikkaa – 1400 positiivista työkokemusta

Osuuskaupan toimipaikka, olipa se sitten kauppa, ravintola, hotelli tai liikenneasema, on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Pohjois-Suomen suurimpana yksityisenä työnantajana Osuuskauppa Arina kantaa yhteiskunnallisesti isoa vastuuta nuorista.

− Tärkein tavoitteemme on tarjota nuorille myönteisiä työelämäkokemuksia toimipaikoissamme. Perehdytykseen ja nuorten kohtaamiseen panostetaan esihenkilöidemme kanssa jatkuvasti. Haluamme olla turvallinen ja vastuullinen työnantaja, jonka kesätöissä nuoret saavat parhaan mahdollisen kokemuksen työelämästä ja pääsevät tekemään töitä monipuolisesti yhdessä ammattitaitoisten työkavereiden kanssa. Moni kesätöihin tulevista jää meille myös pidemmäksi aikaa tekemään töitä esimerkiksi opiskelujen ohessa ja onhan meillä esimerkkejä toimitusjohtajasta lähtien siitä, kuinka kesätyöt voivat johtaa pysyvään työuraan Arinalla ja S-ryhmässä, henkilöstöresurssipäällikkö Marika Mattila toteaa.

Kesätöitä on tarjolla kaikissa Arinan toimialoissa ja ketjuissa marketkaupan, tavaratalo- ja erikoistavarakaupan, matkailu- ja ravintola-alan, liikennemyymäläkaupan, pankkipalveluiden sekä muiden työtehtävien parissa.

– Työntekijät sijoittuvat asiakaspalvelutehtäviin eri puolille Osuuskauppa Arinan pohjoista toimialuetta esimerkiksi Prismoihin, S-marketteihin, Saleihin, Sokos Hotelleihin, ravintoloihin, kahviloihin, Sokoksille, Emotioneihin ja ABC:lle. Suurimmilla paikkakunnilla, kuten Oulussa ja Rovaniemellä on eniten työpaikkoja tarjolla, mutta hakijoita kaivataan erityisesti pienemmille paikkakunnille. Kannattaa siis miettiä, kiinnostaisiko kesätyöt samalta paikkakunnalta, jossa sijaitsee vaikkapa mummola tai kesämökki, Mattila vinkkaa.

– Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa arina.fi/getajob -sivustoon, josta löytyy lisätietoja työtehtävistä ja vinkkejä työnhakuun. Samalla hakemuksella voi hakea useampaan tehtävään ja meille voi myös jättää lyhyen videotervehdyksen, jossa voi helposti tuoda omaa persoonaansa esiin. Kannattaa muistaa, että vaikka kesätöistä puhuttaessa mietitään usein ensimmäisenä nuoria, ei mikään estä kokeneempiakin kiinnostuneita laittamaan hakemusta sisään, Mattila lisää.

 

Lisätietoja:

Marika Mattila, henkilöstöresurssipäällikkö, +358 44 788 4818, marika.mattila@sok.fi

Osuuskauppa Arina on päättänyt siirtää Tyrnävän ABC-automaattiaseman lähemmäksi S-marketia ja sulkea Temmeksen ABC-automaattiaseman. Molemmat päätökset perustuvat asemien käyttöiän päättymiseen ja nykyisiin viranomaisvaatimuksiin.

– Tyrnävällä ABC-automaattiasema siirretään S-marketin yhteyteen. Tämä helpottaa asiakkaidemme arkea, kun tankkauksen voi hoitaa entistä helpommin kaupassakäynnin yhteydessä. Uusi automaattiasema vastaa myös entistä paremmin nykyisiin ympäristönsuojelulain vaatimuksiin, kertoo Osuuskauppa Arinan ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Uudistuksen yhteydessä lisäämme valikoimaan nykyisen dieselin ja E95:sen lisäksi E98 ja moottoripolttoöljyn, Peltoniemi lisää.

Temmeksen osalta ABC-automaattiasema suljetaan kokonaan heinäkuun loppupuolella.

– Valitettavasti Temmeksen kohdalla jouduimme tekemään surullisen päätöksen siitä, että nykyiset asiakasmäärät eivät mahdollista kannattavasti uutta investointia, joka olisi välttämätöntä tehdä, Peltoniemi toteaa.

Lisätietoja:
Soile Tikkala, ryhmäpäällikkö, ABC ja LähiStoppi, +358 50 566 1317, soile.tikkala@sok.fi

Osuuskauppa Arinan investoinnit sähköautojen latausasemaverkostoon jatkuvat voimakkaasti tänä vuonna. Vuoden 2022 loppuun mennessä ABC-latausasemia on Osuuskauppa Arinan toimipaikkojen yhteydessä arviolta jo 19 kappaletta. Uusissa avauksissa satsataan erityisesti teho- ja suurteholatauspisteisiin. 

Uusia ABC-latausasemia avataan Prisma-, S-market-, Sale- ja ABC-asemien yhteyteen. Suunnitelmissa on avata ABC-latausasemia Oulun alueelle, Kemiin, Tornioon, Rovaniemelle, Raaheen, Pattijoelle, Pyhäjoelle, Pyhännälle, Pulkkilaan, Muhokselle, Tyrnävälle, Liminkaan, Tupokselle ja Inariin.

– Peruslatauspisteiden lisäksi ABC-latausasemille avataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti useita teho- ja suurteholatauspisteitä, joilla auton voi ladata nopeasti myös lyhyemmän asioinnin yhteydessä. S-ryhmällä on jo nyt Suomen suurin teholatauspisteiden verkosto, ja Osuuskauppa Arina on mukana kasvattamassa sitä entisestään, Arinan ABC-toimialan myynti- ja kehityspäällikkö Olli-Pekka Pohjanen kertoo.

Osuuskauppa Arinan ensimmäiset ABC-latausasemat avattiin syksyn 2021 aikana. Tällä hetkellä niitä on yhteensä 2 kappaletta. Asemilla on peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) yhteensä 8 ja teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 8 kappaletta.

Valtakunnallisesti ABC-latausverkosto on laajentunut jo useamman alueosuuskaupan alueelle. Kasvu jatkuu voimakkaana vuoden 2022 aikana, kun S-ryhmän toimipaikkojen yhteyteen avataan arviolta yli 100 uutta latausasemaa. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa noin tuhannen latausaseman verkosto vuoden 2025 alkuun mennessä.

Sähköä uusituvista lähteistä

Osuuskauppa Arinan ja koko S-ryhmän tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Esimerkiksi jo nyt kaikki S-ryhmässä käytettävä sähkö on uusiutuvista lähteistä.

– Näin ollen myös ABC-latauksen sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvista lähteistä, tuulivoimalla tuotettua. Laajentamalla latausverkostoa tarjoamme asiakkaillemme lisää mahdollisuuksia siirtyä kohti ilmastofiksumpaa liikennettä, Pohjanen toteaa.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa. Osana tätä kehitystyötä ABC-ketjussa tuotiin myyntiin muun muassa täysin uusiutuva Nero Diesel alkukesästä 2021.

Asiakkailta kiitosta hinnoittelumallista

ABC-latauksen asiakkaat ovat olleet erityisen tyytyväisiä ABC-latauksen hinnoittelumalliin. Hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus- että teho- ja suurteholatauksessa eli asiakas maksaa ladatusta sähköstä.

ABC-latauksen koko asiointi tapahtuu ABC-mobiili-sovelluksen avulla.

ABC-latausasemia on tällä hetkellä valtakunnallisesti yhteensä 75 kappaletta, ja niissä on latauspisteitä yli 500 autolle. Peruslatauspisteitä (teho max. 22 kW) on yhteensä 298, teholatauspisteitä (teho max. 100 kW) 155 j8954a suurteholatauspisteitä (teho ma. 150 kW) 65 kappaletta. Ensimmäinen ABC-latausasema avattiin 27.4.2021 Prisma Itäkeskuksen yhteyteen Helsinkiin.

Lisätietoa ABC-latauksesta ja verkoston ajantasainen tilanne on kerrottu ABC-mobiilissa tai osoitteessa https://www.abcasemat.fi/fi/abc-lataus/sahkoauton-lataus 

 

* Teholatauspisteestä käytetään yleisesti myös termiä pikalatauspiste.

 

Lisätietoja medialle: 

Olli-Pekka Pohjanen,  Arina ABC-toimialan myynti- ja kehityspäällikkö, 044 788 4857 , olli-pekka.pohjanen@sok.fi  

S-ryhmän osuuskauppojen valtakunnallisen ABC-latausverkoston rakentaminen alkoi keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. Osuuskauppa Arinan alueen ensimmäinen ABC-latausasema avataan loka-marraskuussa ABC Pudasjärvelle ja ABC Vaalaan. Jatkossa ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla.

ABC-mobiili on myös sähköauton latauksessa totutun helppokäyttöinen. Latauspiste valitaan selkeän numeroinnin perusteella ja asiointi tapahtuu muutenkin samoin kuin polttonesteitä tankattaessa. ABC-mobiili on ainoa tapa maksaa ABC-latausta, joten mitään muita tunnistautumisvälineitä ei tarvita. Uuden ominaisuuden myötä ABC-mobiili on maailman monipuolisin autoilevaa asiakasta palveleva mobiilisovellus.

– ABC-mobiili toimii nimenomaan ABC-lataus-tunnuksilla varastetuilla latausasemilla. Meillä on myös aiemmin käyttöönotettuja, eri yhteistyökumppanien kanssa toteutettuja latausasemia, joissa lataaminen tapahtuu samoin kuin tähänkin asti, Osuuskauppa Arinan ABC myynti- ja kehityspäällikkö Olli-Pekka Pohjanen kertoo.

Maksu vain ladatusta energiasta

ABC-latauksen hinnoittelussa on tavoitteena siirtyä mahdollisimman pian kilowattituntiperusteiseen hinnoitteluun.

Hinnoittelu tapahtuu osuuskauppakohtaisesti, joten siinä on alueellisesti vaihtelua, kuten on myös polttonesteiden hinnoissa. Hinnat näkyvät asemakohtaisesti ABC-mobiilista. ABC-latauksesta saa myös Bonusta jopa 5 prosenttia ja se kerryttää normaaliin tapaan S-ryhmästä tehtyjen ostosten kuukausittaista bonusostokertymää.

Verkosto laajenee vauhdilla

ABC-latausverkosto on laajentunut jo useamman alueosuuskaupan alueelle. Osuuskauppa Arinan ensimmäinen ABC-latausasemat avataan loka-marraskuussa 2021 ABC Pudasjärvelle ja ABC Vaalaan. Näihin molempiin tulee 4 peruslataus- ja 4 teholatauspistettä. Ajantasaisen tiedon verkostosta voi tarkastaa ABC-mobiilista tai ABC-ketjun verkkosivuilta.

– Meidän tavoitteemme on avata nämä 2 ABC-latausasemaa vielä tänä vuonna ja vuonna 2022 yhteensä 18 asemaa lisää. Niihin tulee noin 160 erillistä latauspistettä. Kokonaisuudessaan tavoittelemme noin 100 latausaseman ja yli 500 yksittäisen latauspisteen verkostoa vuoden 2024 loppuun mennessä, Pohjanen toteaa.

100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä

S-ryhmän ja Osuuskauppa Arinan tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Olennainen osa tätä tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on jo nyt uusiutuvaa, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin ollen myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin uusiutuvalla sähköllä.

ABC-latauksen lisäksi ABC-ketjun tavoitteena on etsiä muitakin kustannustehokkaita ja teknisesti toimivia ratkaisuja vähentämään liikenteen fossiilisia päästöjä nyt ja tulevaisuudessa.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Pohjanen, ABC myynti- ja kehityspäällikkö Osuuskauppa Arina puh. 044 788 4857, olli-pekka.pohjanen@sok.fi

ABC-latausverkoston ajantasainen tilanne ja muuta hyödyllistä tietoa on osoitteessa  ABC-Lataus | FI | ABC-asemat (abcasemat.fi).

Uudelta liikepaikalta, Pudasjärven keskustan tuntumasta löytyvä ABC-liikennemyymälä keräsi tuvan täyteen ihastelijoita heti ovien avauduttua. Uutta liikennemyymälää ja sen monipuolisia palveluita oli selkeästi odotettu innolla.

Asioimisen helppoutta tyylikkäässä ympäristössä

Uusi ABC-liikennemyymälä tarjoaa monipuoliset palvelut sekä paikallisille omistajille että matkailijoille. Auton tankkauksen lisäksi omistajia palvelevat mm. 162 paikkainen kahvila-ravintola ja 24-paikkainen kabinetti, hyvän valikoiman elintarvikkeita tarjoava myymälä sekä Hesburger, jolla voi asioida myös Drive In-luukun kautta. Lapsivieraita varten löytyvät leikkipaikat sekä sisältä että ulkoa ja koiraparkki helpottaa eläinten kanssa liikkuvia. Uusina palveluina ABC:lta löytyvät myös matkaparkki matkailuautoille sekä myöhemmin käyttöön otettavat ABC-lataus -sähkölatauspaikat.

Rakennuksen ulkomiljöössä haluttiin ottaa huomioon Pudasjärven hirsirakentamisen kulttuuri ja sisällä omistajaa odottaa rauhallinen ja tyylikäs sisustus. Asiakastilojen lisäksi suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomioita myös henkilökunnan työskentelytilojen toimivuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen.

– Vaikka Koillisportista oli haikeaa lähteä, olemme kaikki odottaneet innolla uutta liikennemyymälää. Uusissa, nykyaikaisissa tiloissa voimme palvella omistajia yhä paremmin ja monipuolisemmin. Omistajien toiveita on kuunneltu tarkalla korvalla ja esimerkiksi ravintolastamme saa nyt paljon toivottua pitsaa. Pudasjärveläisten luottamus Arinaan ja sen palveluihin mahdollistivat investoinnin tähän uuteen liikennemyymälään ja me arinalaiset puolestamme haluamme tarjota omistajillemme parasta mahdollista palvelua näissä hienoissa tiloissa. Rakkaudesta omaan alueeseen ja koko Pohjois-Suomeen, toteaa liikennemyymäläpäällikkö Jatta Kaijala.

ABC Pudasjärven henkilökunta

ABC Pudasjärven arinalaiset odottivat malttamattomina uuden työpaikkansa esittelyä omistajille.

Osuuskauppa Arina avaa uuden S-marketin Oulun Ritaharjun kaupunginosaan. Myymälä rakennetaan yhteistyössä kohteen omistavan Terwarahaston kanssa. Osuuskauppa Arinan osuus investoinnista on noin kolme miljoonaa euroa ja uuden myymälän työllistävä vaikutus 20 henkilöä.

– Omistajat ovat odottaneet kauppaa Ritaharjuun ja nyt pääsemme vastaamaan tähän toiveeseen. Uusi, monipuolisen valikoiman ja edullisen hintatason tarjoava S-market ABC CarWash -autopesuineen ja kylmäasemineen avataan suunnitelmiemme mukaan keväällä 2022, kertoo marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso Osuuskauppa Arinasta.

Uusi S-Market on helposti saavutettavissa Ritaharjun kasvavan asuinalueen ja Ideaparkin läheisyydessä, uuden Motonetin viereisellä tontilla, osoitteessa Ritakumpu 2. S-Marketin sijainti Ritaharjussa vastaa suoraan omistajien tarpeisiin, sillä Ritaharju on Oulun nopeimmin kasvava kaupunginosa.

Market-kiinteistön rakennuttajina toimivat Terwa Kiinteistökehitys Oy ja Terwarahasto 1 Ky.

Rakennettava myymälä on uuden S-market konseptin mukainen ja luonnollisesti energiapihi. Energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään tuomalla myymälään ovelliset kylmäkalusteet ja hyödyntämällä uusiutuvia energianlähteitä – tavoitteena maalämpöä, aurinkoa ja tuulta.

– Valinnat ovat yksi askel kohti tavoitettamme olla oman toimintamme osalta hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä, Polso kertoo.

– Tehtävämme on palveluita parantamalla helpottaa omistajien arkea ja lisätä hyötyä omasta kaupasta, ja sen eteen teemme nyt päämäärätietoisesti töitä. Myymäläuudistukset ja uudet kauppapaikat ovat yksi osa tätä tekemistä, mutta yhtä lailla panostamme herkeämättä toimipaikkojen hyvään kuntoon, edulliseen hintatasoon, kattaviin valikoimiin sekä oheispalveluihin, laajoihin aukioloihin ja asiakaspalveluun, Polso summaa.

 

Lisätietoja: 

Osuuskauppa Arina, Mikko Polso, toimialajohtaja, Marketkauppa, Sokos, Emotion ja Tälläämö, 050 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Terwa Kiinteistökehitys Oy, Raimo Pahkala, toimitusjohtaja, 050 349 3225, raimo.pahkala@terwarahasto.fi

Runsaasti pysäköintitilaa ja helppo saavutettavuus Ritaharjussa Ideaparkin läheisyydessä.

S-marketin lisäksi samasta osoitteesta löytyy ABC CarWash ja polttonesteenjakelupiste.

S-market Ritaharju avataan ensi keväänä osoitteessa Ritakumpu 2.

Kauan odotettu uusi Vaalan ABC-liikennemyymälä avasi ovensa torstaina 1.7. klo 10. Jo keskiviikkoiltana vietettyjen kutsuvierasavajaisten aikana moni vaalalainen ja moni alueella liikkunut kävi kokeilemassa liikennemyymälän ovea.

Skandinaavista tyylikkyyttä ja astronautti-apina lasten ilona

Vaalan ABC-liikennemyymälä tarjoaa monipuoliset palvelut sekä paikallisille omistajille, että matkailijoille. Sisustus on tyylikäs ja rauhoittava, rauhallinen ja äänieristetty kabinetti mahdollistaa monipuoliset tilaisuudet, myymälä tarjoaa hyvän valikoiman elintarvikkeita ja monipuolinen ravintolalista mahdollistaa ruokailun moneen makuun. Lapsivieraita ei ole unohdettu sillä omasta leikkinurkkauksesta löytyy monenlaista tekemistä sekä monelle vanhemmallekin Speden Speleistä tutun nopeustestin.

– ­Omistajien lisäksi myös henkilökuntamme on odottanut avausta innolla. Työskentelytilat ovat nykyaikaiset ja kaikki on mietitty yhdessä, jotta sekä henkilökuntamme, että omistajat ovat tyytyväisiä uusissa tiloissa. Rakentamisessa on pyritty ympäristöystävällisyyteen ja esimerkiksi myymälän kylmäkalusteet on varusteltu ovilla, jotta voidaan säästää energiaa, kertoo liikennemyymäläpäällikkö Kari Paakkola.

Piha-alueen remontti jatkuu vielä osittain, sillä piha saa myöhemmin vielä koiraparkin sekä 8 ABC-lataus -sähkölatauspaikkaa.

Lisätietoja:

Soile Tikkala, ryhmäpäällikkö, ABC ja LähiStoppi, 050 566 1317, soile.tikkala@sok.fi

Kari Paakkola, ABC Liikennemyymäläpäällikkö, 044 788 4873, kari.paakkola@sok.fi

Vaalalaisten omistajien odotus on pian ohi ja upouusi, nykyaikainen ABC-liikennemyymälä avautuu torstaina 1.7.

– Uudesta liikennemyymälästä haluttiin rakentaa paikka, mihin on yhtä mukava tulla herkuttelemaan ja rentoutumaan kuin omaan olohuoneeseen. Uusi liikennemyymälä tulee olemaan edellistä tilavampi, valoisampi ja kaikinpuolin viihtyisämpi, kertoo ABC Vaalan liikennemyymäläpäällikkö Kari Paakkola.

Uusi liikennemyymälä sisältää noin satapaikkaisen asiakasravintolan, kesäterassin, entistä laajemman marketin sekä selkeämmän parkkialueen.

– Loistavan asiakaskokemuksen aikaansaamiseksi olemme ottaneet huomioon myös omistajien erilaiset kulkupelit. Parkkipaikalle mahtuu 61 henkilöauton lisäksi raskasajoneuvot, linja-autot sekä myös mopot ja moottorikelkat. Sähköautoilijoiden matkantekoa sujuvoittaaksemme meiltä tulee löytymään jatkossa myös sähköautojen latauspiste, joka valmistuu syksyllä, Paakkola kertoo.

– Yhdessä me huolehdimme alueemme elinvoimaisesta tulevaisuudesta ja teemme Pohjois-Suomesta yhä paremman paikan elää. Teemme tätä Rakkaudesta Pohjois-Suomeen, Paakkola toteaa.

Jokainen liikennemyymälä on sydän, tykkäys ja bonusta Pohjois-Suomelle! Se on se osuustoiminnan voima.

Osuuskauppa Arina viimeistelee suunnitelmaansa sähköautojen latauspisteiden rakentamisesta n. sataan toimipaikkaan vuoden 2024 loppuun mennessä. ABC-latausverkosto rakennetaan Arinan ABC-liikennemyymälöidenLähiStoppien, PrismaS-market ja Saleyksiköiden sekä Sokos Hotellien yhteyteen. Latauspisteiden sähkö on uusiutuvaa energiaa. 

Ladattavien autojen määrä on voimakkaassa kasvussa. ABC-ketjun arvion mukaan sähköautoja tai ladattavia hybridejä arvioidaan olevan Suomessa vuonna 2030 yli 500 000. Kasvava ladattava sähköautokanta edellyttää huomattavasti nykyistä laajempaa ja saavutettavampaa latausverkostoa. 

– Osuuskauppa Arina haluaa omalta osaltaan olla rakentamassa veto- ja elinvoimaista Pohjois-Suomea. Sähköautojen latausverkosto tulee palvelemaan niin arinalaisia omistajia kuin Pohjois-Suomeen matkailijoitakin. Arinan toimipaikkojen ensimmäiset ABC-latauspisteet avataan vielä tämän vuoden aikana Pudasjärven ja Vaalan uusien ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen. Olemme vastuullisena suomalaisena toimijana mukana toteuttamassa yhteisiä ilmastotavoitteita, Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Jari Karjalainen kertoo. 

Kaikki uudet sähkölatauspisteet toimivat saman ABC-lataus-brändin alla riippumatta siitä, minkä toimipaikan yhteydessä ne ovat. 

Markkinoiden helpoin ja luotettavin lataus

ABC-latauksen tavoitteena on olla asiakaskokemuksen ja luotettavuuden näkökulmasta markkinoiden johtava latauspalvelun tarjoaja. Tavoitteeseen päästään markkinoiden parhailla laitteilla, helpolla ja nopealla asioinnilla sekä kilpailukykyisellä hinnalla, jonka päälle S-Etukorttia käytettäessä kertyy myös Bonusta. 

Asiointi ja maksaminen tapahtuu ABC-mobiililla, jota käyttää jo sadattuhannet tyytyväiset asiakkaat. Vaihe vaiheelta ABC-mobiilista on kehitetty sovellus, jossa on kaikki autoilijan tarvitsemat palvelut. 

Sähkö uusiutuvaa tuulivoimaa, laitteet Suomesta

Latauspisteiden sähkö on S-ryhmän pääosin itse tuottamaa uusiutuvaa tuulivoimaa. S-ryhmässä on investoitu jo vuosia tuulivoimaan sekä aurinkosähköön.

Laitteistot toimittaa kotimainen sähkölatauslaitteiden edelläkävijä Kempower, jonka laitteistoista asiakkaat ovat antaneet tyytyväistä palautetta. Kempowerin laitteistot rakennetaan Lahdessa.

S-ryhmä sähköistämässä koko Suomen

Osuuskauppa Arinan latauspisteverkoston laajentaminen on osa S-ryhmätasoista hanketta. S-ryhmän tavoitteena on rakentaa vuosien 2021–2024 aikana koko maan kattava sähköautojen latauspisteverkosto ABC-asemien, markettien ja hotellien yhteyteen. Laajan sähkölatausverkoston kehittämisen ohella kehitetään myös muita liikenteen energiamuotoja.

 

Lisätietoja: 
toimialajohtaja Jari Karjalainen, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, 050 593 8088,
jari.s.karjalainen@sok.fi 

myynti- ja kehityspäällikkö Olli-Pekka Pohjanen, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa, 044 7884857,
olli-pekka.pohjanen@sok.fi