Puistokahvila Makia avataan pian Otto Karhin puistoon


25.03.2014

Oulun keskustan Otto Karhin puistoon valmistuu huhtikuun lopussa Osuuskauppa Arinan uusin toimipaikka, Puistokahvila Makia. Kuluttajaosuuskuntana Arinan tehtävä on tuottaa mm. Makian kaltaisia palveluja ja hyötyjä omistajilleen.

’Kahvilaan on haettu ideoita maailmalta ja lopullinen ajatus kahvilan tyylistä ja tuotteista syntyi, kun pohdittiin mitä oululaiset tarvitsevat. Kahvila täydentää Oulun keskustassa asuvien sekä siellä vapaa-ajalla tai työn merkeissä käyvien omistajien palvelutarjontaa’, kertoo Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Kahvilassa on 70 asiakaspaikkaa. Kesäisin laajennutaan terassialueelle, jossa asiakaspaikkoja on 120 lisää. Terassi houkuttelee kesäkaudella ohikulkijat nauttimaan puiston näkymistä, terassin leppoisesta tunnelmasta ja kylmistä juomista.

Puistokahvila Makiasta tulee viihtyisä ja moderni. Sisältä kahvilasta voi löytää kotoisia elementtejä; esimerkiksi keinutuolin ja viherkasveja. Sisustuksessa on käytetty runsaasti puuta tuomaan lämpöä ja paljon värejä piristävinä yksityiskohtina. Suuret ikkunat tekevät tilasta avaran ja valoisan. Kahvilan ilme muuttuu ajoittain ja sisustuksella korostetaan vuodenaikojen vaihtelua.

’Tuotevalikoima muuttuu päivän mittaan vastaamaan omistajien tarpeita. Tarjolla on arkiaamuisin aamiaista ja viikonloppuisin brunssia. Lounasaikaan tarjoillaan salaatteja sekä muita kahvilatuotteita. Illalla Puistokahvila Makiaan voi tulla joko herkuttelemaan laadukkaalla kahvilla ja leivoksilla tai nauttimaan smörrebröd –tyylisiä runsaita leipiä ja ottamaan vaikka lasillisen kuohuvaa. Osa tuotteista leivotaan paikan päällä painottaen lähialueen raaka-aineita’, kuvailee Puistokahvila Makian ravintolapäällikkö Anu Koskela.

Puistokahvila Makia avataan huhtikuun lopussa. Tällä hetkellä on käynnissä henkilökunnan rekrytointi. Kahvila työllistää noin 15 arinalaista.