Merikadun koulun Ässäkenttä eli MeriAreena vihittiin käyttöön


23.05.2017

Raahen Merikadun koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön tiistaina 23.5.
 
Vihkiäisissä julkistettiin Ässäkentän paikallisnimi MeriAreena ja koulun oppilaiden laatimat käyttösäännöt. Oppilaat haastoivat AC Oulun Ykkösen pelaajat vihkiäisottelussa ja pelasivat Kaikki Pelissä -miniturnauksen. Palloliitto luovutti koululle jalkapalloja.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Kannustajat-tukitoiminta, Arina Areena -liikuntahallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat osa 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

– Paikallisten perheiden omistamana osuuskauppana tuemme lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi kouluaikana ja vapaa-ajalla, kertoo ryhmäpäällikkö Tarmo Kokkola Arinasta.

– Monitoimikenttä ja palloiluvälineet tarjoavat toimivat puitteet ja lisämahdollisuuksia liikuntatuntien suunnitteluun, jatkaa Merikadun koulun rehtori Kati Airosmaa.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeinen tavoite.

– Liikunta-aktiivisuuden lisääminen edellyttää liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja Klaus Kulju.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän alueellisten osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Merikadun koulun Ässäkenttä on Arinan toimialueen kahdestoista, Raahen toinen ja valtakunnallisesti 63. Ässäkenttä. Raahen ensimmäinen Ässäkenttä vihittiin käyttöön Keskuskoululla vuonna 2011.