Kodin Terra Rovaniemi avataan torstaina 19.8. klo 10


18.08.2010

Uusi asumisen tavaratalo Kodin Terra Rovaniemi avataan torstaina 19.8. klo 10. Avaussanat lausuvat Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio ja Rovaniemen apulaiskaupunginjohtaja Matti Ansala. Kodin Terra Rovaniemi on talousalueen suurin 12 000 m2 sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan tavaratalo. Kodin Terra avataan otolliseen aikaan, joilloin rakentamisen ja remontoinnin markkinat ovat kääntyneet nousuun. Asiakkaiden odottama Kodin Terra palvelee n. 50 ammattilaisen voimin. Heistä n. 4/5 on uusia arinalaisia. Arina investoi Kodin Terraan n. 13,5 milj. euroa.

Arina on yli 90-vuotias pohjoissuomalainen avoin osuuskunta, jonka omistavat asiakkaat, yli 130 000 kotitaloutta, yli 60 % kaikista kotitalouksista. Muita omistajia ei ole. Arinan tehtävänä on tuottaa monipuolisia palveluja ja etuja asiakasomistajille. Arina investoi palveluihin Pohjois-Suomessa vuosittain kymmeniä miljoonia euroja. Arinan toiminnan hyödyt jäävät Pohjois-Suomeen. Osuuskunnan omistavilla asiakkailla on päätös- ja vaikutusvalta palvelujen ja etujen kehittämiseen. 

S-ryhmän valtakunnallinen Kodin Terra -ketju kasvaa voimakkaasti Suomessa. Kodin Terra Rovaniemi on 2000-luvulla perustetun ketjun 11. tavaratalo. Keväällä avattiin neljä tavarataloa eri puolille Suomea. Kodin Terra Rovaniemi avataan otolliseen aikaan, sillä RaSi ry:n tilastojen mukaan rakentamisen ja remontoinnin markkinat ovat kääntyneet nousuun. Kesäkuussa kasvua kirjattiin yli 16 % ja vuoden alusta yli 7 %. Kasvu on voimakkainta rakennustarvikekaupassa, mutta myös sisustamisen kysyntä kääntyi kesäkuussa nousuun. Puutarhakaupan kysynnän odotetaan niin ikään jatkuvan vahvana. Rovaniemellä markkinat jaetaan käytännössä uudelleen tarjonnan lisääntyessä merkittävästi.

’Kodin Terra täydentää lappilaisten asiakasomistajien tarjontaa sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan palveluilla. Monipuolinen valikoima, 35 000 tuotetta ja saman verran tilaustuotteita, tarjoaa runsaasti uusia ideoita ja ratkaisuja. Tarjoamme myös sisustus-, keittiö- ja pihasuunnittelua, sahauspalvelun sekä myymme Jetta-taloja. Meiltä voi vuokrata peräkärryn tai tilata kuljetus- ja asennuspalvelut. Uudistamme rautakaupan perinteistä kauppatapaa ja tarjoamme asiakkaille tuotteet pysyvästi edullisin hyllynreunahinnoin sekä tietysti S-Etukortilla jopa 5 % Bonusta ja 0,5 % maksutapaetua. Kodin Terra palvelee keskimäärin 50 arinalaisen ja useiden yhteistyökumppaneiden voimin’, kertoo Rovaniemen Kodin Terra -johtaja Kaija-Liisa Silvennoinen.

’Asiakkaat ovat pitkin vuotta kertoneet odottavansa Kodin Terran lisäystä sisustamisen, rakentamisen ja puutarhan tarjontaan Rovaniemelle. On hienoa avata tavaratalo nousujohteiseen markkinaan ja positiivisin asiakasodotuksin. Toki odotukset luovat aina pieniä paineitakin, mutta haluamme täyttää ja jopa ylittää ne. Otamme mielellämme vastaan palautetta asiakkailta. Asiakasomistajat voivatkin liittyä Kodin Terra Rovaniemen sähköiseen asiakaspaneeliin. Tervetuloa tutustumaan palveluihin, tekemään ostoksia ja antamaan palautetta’, jatkaa Silvennoinen.

Kodin Terra Rovaniemi on Osuuskauppa Arinan vuoden 2010 suurin yksittäinen investointi, n. 13,5 miljoonaa euroa. Hankkeen pääurakoitsijana toimi Skanska Talonrakennus Oy Lappi ja pääsuunnittelijana Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy. Rakennushanke on toteutettu pitkälti pohjoissuomalaisin voimin. Rakennushankkeeseen on osallistunut rakennusalan ammattilaisia yhteensä 25 henkilötyövuoden verran.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, p. 050 539 8807, etunimi.sukunimi@sok.fi

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra ketjujohtaja Paavo Käsmä, p. 050 502 4003, etunimi.sukunimi@sok.fi

Osuuskauppa Arina, Kodin Terra-johtaja, Rovaniemi Kaija-Liisa Silvennoinen, p. 044 788 5051, etunimi.sukunimi@sok.fi

Kodin Terra Rovaniemi, Suosiolantie 8, Rovaniemi. Puh. 044 788 5050. Avoinna ma-pe klo 7-21, la klo 8-18 ja su klo 12-18. www.kodinterra.fi