Kauppakeskus Valkea laajenee ja lisää Oulun keskustan vetovoimaa


31.07.2015

Osuuskauppa Arina ja Citycon Oyj ovat tänään saaneet päätökseen yrityskaupat Galleria- ja City-tavatalojen ja tonttien osalta. Arina ostaa Citycon Oyj:ltä yhtiöt, jotka omistavat ko. tavaratalot ja tontit. Kauppahinta on 13 miljoonaa euroa.

Pohjoissuomalaisten kotitalouksien omistama Osuuskauppa Arina laajentaa Kauppakeskus Valkean palveluja Oulun keskustassa. Kauppakeskuksen myyntipinta-ala kasvaa n. 30 % ja työntekijämäärä nousee 400 työntekijästä yli 500 työntekijään. Laajennuksen uskotaan lisäävän Oulun keskustan vetovoimaa yhdessä lähiaikoina avattavan Kivisydän pysäköintilaitoksen kanssa.
 
Osuuskauppa kehittää Galleria ja City -tavaratalojen kiinteistöjä remontoimalla ne osaksi kauppakeskusta. Kauppakeskuksen laajentuminen mahdollistaa kesäkadun rakentamisen alkuperäisen suunnitelman mukaiseen pituuteen. Laajennus parantaa tilojen energiataloutta ja lisää kesäkadun ympärivuotista käytettävyyttä. Kehittämiseen investoidaan noin 10 miljoonaa euroa.
 
Nyt tehty yrityskauppa ei vaikuta Kauppakeskus Valkean avausajankohtaan, eikä kauppakeskuksen yhdistävän kesäkadun läpikuljettavuuteen. Kauppakeskus Valkea avataan keväällä 2016.