Energiaviisas S-market Oulunsaloon


20.06.2023

Osuuskauppa Arina avaa syksyllä Oulunsaloon uuden S-marketin. Nykyinen myymälä palvelee heinäkuun puolivälin yli, jonka jälkeen se tyhjennetään ja kiinteistö puretaan pysäköintialueen tieltä. Oulunsalo on Arinan toinen Oulun Energian ja Caverionin kanssa yhteistyössä toteutettava energiaviisas kiinteistö.

– Oulunsaloon on vuosikausia toivottu nykyaikaista S-markettia. Syksyllä voimme vihdoin vastata paikallisten asukkaiden toiveisiin. S-market tulee olemaan miljööltään, palvelultaan, valikoimiltaan, hinnoittelultaan ja energiaratkaisuiltaan uusinta uutta Oulun seudulla ja Pohjois-Suomessa, iloitsee Arinan marketkaupan ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen.

– Avajaisten aika on syksyllä. Tarkempi ajankohta julkaistaan lähempänä. Pahoittelemme hetkellistä, mutta välttämätöntä palvelukatkosta kaupunginosan lähipalveluihin, Siuruainen jatkaa.

Viihtyisä aiempaa suurempi S-market laajemmilla valikoimilla ja oheispalveluilla

Oulunsaloon avataan uuden ajan 1 500 m2 S-market, jossa asiakkaita palvelee marketpäällikkö Jussi Ojalan johdolla n. 20 arinalaista, enemmän kuin nykyisessä myymälässä. Valikoimat kasvavat nykyisestä erityisesti tuoretuotteiden osalta, sisältäen 80 % kotimaisia tuotteita ja lähiruokaa kymmeniltä eri tavarantoimittajilta. Oheispalveluina ovat jatkossakin Postin ja Pakettipisteen (Matkahuolto, PostNord, DHL) automaatit sekä uusina Budbeen automaatti ja PostNordin ulkoautomaatti. Pihalle tulee lähes 100 autopaikkaa, mukaan lukien 4 sähköauton latauspistettä sekä Rinki-kierrätyspiste.

Osuuskauppa Arina investoi Oulunsaloon kokonaisuutena reilut 5 miljoonaa euroa.

Kylmästä lämpöä korttelikaupalla

Osuuskauppa Arina, Oulun Energia ja Caverion sopivat vuonna 2022 kymmenestä kohteesta, joihin toteutetaan innovatiivinen energiantuotantojärjestelmä. Oulunsalo on kohteista toinen. Ensimmäisenä toteutettiin S-market Ritaharju.

– Oulunsalon S-marketissa käytetään kylmä- ja lämpöenergiaa, mutta energiaviisailla ratkaisuilla sitä jää yli oman tarpeen. Se otetaan talteen ja pumpataan Oulun Energian kaukolämpöverkkoon, vuositasolla noin 330 tonnin hiilidioksidipäästöjen eli jopa 170 omakotitalon lämmityksen verran. Kylmästä saadaan siten lämpöä korttelikaupalla oulunsalolaisille kotitalouksille, kertoo SOK Kiinteistöässän asiakaspäällikkö Tuukka Päkkilä.

– Oulunsalo ja aiempi Ritaharju ovat mainioita esimerkkejä paikallisesti toteutetusta rohkeasta ja innovatiivisesta energiajärjestelmän kehittämisestä, jonka hyödyt ovat moninaisia. Uskomme Oulun Energiassa siihen, että kiinteistöjen ja teollisuuden lauhdelämpöjen hyödyntäminen kaukolämpöverkossa on yksi merkittävimmistä keinoista saavuttaa päästötavoitteet ja toimia vastuullisena energiantuottajana, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila.

– Haluamme olla mukana energiamurroksessa tuottamassa energiaviisaita ratkaisuja, jotka mahdollistavat puhdasta siirtymää. Yhteinen kehitystyö on mahdollistanut sen, että Suomessa kehitetyllä teknologialla pystytään tuottamaan myymälään jäähdytystä ja kaukolämpöverkkoon päästötöntä energiaa paikallisten kotitalouksien käyttöön, jatkaa Caverionin liiketoimintajohtaja Kari Reunanen.

Palveluverkoston nykyaikaistaminen ja energiatehokkuuden kehittäminen tukevat Osuuskauppa Arinan tavoitetta olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä.

 

Lisätietoa:

Osuuskauppa Arina, ryhmäpäällikkö Antti Siuruainen, +358 44 3135 826, antti.siuruainen@sok.fi

SOK Kiinteistöässä, asiakaspäällikkö Tuukka Päkkilä, +358 50 463 1434, tuukka.pakkila@sok.fi