Arinan vaalien ehdokasasettelu käynnistyi


29.01.2018

Osuuskauppa Arinan edustajiston vaalit käynnistyivät ehdokasasettelulla. Arinan omistajat, yli 160000 henkilöjäsentä, voivat esittää ehdokkaita 29.1.-14.2.2018. Ehdokasilmoituksilla kerätään ehdokkaita alueelliseen ehdokaslistaan. Arinan vaalit järjestetään ensimmäistä kertaa suora- eli henkilövaalina. Edustajistoon valitaan jäsenalueittain yhteensä 65 eniten henkilökohtaisia ääniä saanutta ehdokasta. Lisätietoa: Arina.fi/vaalit

Edustajisto on osuuskaupassa päätösvaltaa käyttävä toimielin ja verrattavissa osakeyhtiön yhtiökokoukseen. Sääntömääräisiin päätöksiin kuuluvat mm. tilinpäätöksen käsittely ja vahvistaminen, voitonjaosta päättäminen, hallintoneuvoston ja tilintarkastajien valinta sekä kokouspalkkiot. Sääntömääräisiä kokouksia on kahdesti vuodessa.

Edustajistolla on kokousten lisäksi vaikutusvaltaa viestinvälittäjinä osuuskaupan omistajien ja johdon välillä. Edustajistoon valittuja koulutetaan, vuorovaikutusta kokousten välillä lisätään ja edustajiston jäsenet tuodaan näkyvästi esille osuuskaupan viestintäkanavissa.

Arinan omistajat valitsevat edustajiston jäsenet 6 jäsenalueelta perustuen alueellisiin jäsenmääriin.

Jäsen-

alue

Jäsenalue

Edusta­jiston paikat

Ehdokkaita ilmoitukseen

1

Oulu, Ii, Muhos, Utajärvi, Vaala, ulkopuoliset

32

1-64

2

Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki, Siikalatva

5

1-10

3

Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Tyrnävä

5

1-10

4

Enontekiö, Kemi, Keminmaa, Kolari, Muonio, Pello, Simo, Tervola, Tornio, Ylitornio

10

1-20

5

Pudasjärvi, Ranua, Rovaniemi

10

1-20

6

Inari, Kittilä, Sodankylä, Utsjoki

3

1-6

 

Yhteensä

65

 

 

Ehdokasasettelu toteutetaan ilmoituksella, jonka allekirjoittaa vähintään kaksi jäsenalueella asuvaa omistajaa. Ehdokasilmoitusten lukumäärää ei ole rajoitettu. Ilmoituksella asetetaan vähintään yksi ja enintään kaksinkertainen määrä jäsenalueelta valittavia jäseniä. Ehdokkaiksi voidaan asettaa vain Arinan varsinaisia jäseniä, ei talouden henkilöitä.

Lisätietoa vaaleista, ehdokasilmoituksesta ja täyttöohjeista; www.arina.fi/vaalit

markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen, Osuuskauppa Arina, p. 050 430 1747, pasi.ruuskanen@sok.fi

#osuuskauppani

#arinanvaalit