Asiamies kutsuu ehdokkaaksi

Osuuskauppavaaleissa jokainen ehdokas tarvitsee asiamiehen ja vara-asiamiehen

Kuka voi ryhtyä asiamieheksi?

Voit ryhtyä asiamieheksi tai vara-asiamieheksi osuuskauppavaaleissa, kun:

  • asut Osuuskauppa Arinan toimialueella
  • olet asiakasomistajataloutesi jäsen ja liittynyt Arinan jäseneksi viimeistään 31.12.2021
  • olet täyttänyt 15 vuotta 31.12.2021 mennessä

Jos haluat ryhtyä asiamieheksi ja muodostaa oman ehdokasilmoituksen, tarvitset lisäksi vara-asiamiehen. Vara-asiamies voi hallinnoida ehdokailmoitusta kuten varsinainen asiamieskin. Allekirjoitatte ehdokasilmoituksen yhdessä vara-asiamiehen kanssa.

Ehdokasilmoituksen muodostaminen

Ehdokasilmoituksia otetaan vastaan alkaen 31.1.2022 ja päättyen 16.2.2022 klo 15.

Asiamiehen tehtävänä on luoda ehdokasilmoitus ja saada ehdokkaan tai ehdokkaiden hyväksyntä ehdokkuuksilleen ennen ehdokasasetteluajan päättymistä. Ehdokasilmoitus kootaan ensisijaisesti Arinan vaalien sähköisessä ehdokasasettelujärjestelmässä. Mikäli asiamies ja vara-asiamies eivät voi käyttää sähköistä ehdokasasettelujärjestelmää, voivat he toimittaa allekirjoitetun ehdokasilmoituksen postitse 16.2.2022 klo 15 mennessä osoitteeseen:

Osuuskauppa Arina
S-vaalilautakunta
PL 823
00088 S-ryhmä

Asiamies voi muodostaa ehdokaslistan ainoastaan omalla jäsenalueellaan.

Asiamies tai varamies kutsuu ehdokkaat omalle ehdokasilmoitukselleen. Kun kutsuun lisätään ehdokkaan sähköpostiosoite, hän saa ilmoituksen kutsusta sähköpostiin, jossa on linkki ehdokasasettelujärjestelmään.

Ennen ehdokasasetteluajan sulkeutumista tulee asiamiehen ja vara-asiamiehen vielä allekirjoittaa lopullinen ehdokaslista. Kun ehdokaslista on allekirjoitettu, se siirtyy S-vaalilautakunnalle tarkastettavaksi.