Sokos Herkussa vastaanotettiin pari viikkoa sitten useita asiakaspalautteita äkillisesti alkaneesta vatsataudista. 

”Palautteiden johdosta tehtiin välitön ilmoitus ja näytteenottopyyntö terveysviranomaiselle. Oulun ympäristöterveydenhuolto otti heti näytteitä Sokos Herkussa.”, ryhmäpäällikkö Anna Kela Sokos Herkusta kertoo.

Ympäristöterveyshuoltoviranomaisen tutkimustulokset ovat nyt valmistuneet. Pinnoilta, jotka ovat kosketuksissa elintarvikkeiden kanssa ei ole todettu hygieniapuutteita. ”Hyvä ja odotettu tieto – ruoanlaittopintojen näytteet olivat kunnossa.”, kommentoi Anna Kela.
 
Virusta on tutkimustulosten mukaan löydetty yhdestä ovenkahvasta myymälän takatilasta. Ovenkahvat ovat yleisesti paikkoja, joiden puhtaudesta on huolehdittava, koska niitä voi koskettaa useampi ihminen päivässä.
 
Norovirus on erittäin helposti tarttuva. Se voi tarttua henkilöstä toiseen kosketustartuntana, pisaratartuntana tai pintojen välityksellä. Tartunnan ehkäisemisessä kuitenkin merkittävin rooli on huolellisella käsihygienialla.
 
”Norovirusta on ollut koko kevään tasaisesti liikkeellä, ja koska se tarttuu niin helposti, tällaisissa paikoissa, joissa väkeä on luontaisesti runsaasti liikkeellä, virus lähtee erittäin helposti leviämään”,  toteaa Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jarkko Huusko.

”Panostamme elintarvikehygieniaan henkilökunnan koulutuksissa sekä myymälän päivittäisessä omavalvonnassa. Puhtaanapito ja hygieeniset työtavat ovat osa jokapäiväistä toimintaa. Elintarvikkeita ei hygieniaohjeistuksemme mukaan ikinä kosketeta paljain käsin vaan tähän käytetään asiaan kuuluvia työvälineitä ja suojakäsineitä. Näin kevättalvisin yleiseen vatsatautiaikaan tähän on kiinnitetty erityistä huomiota ja laajempia desinfiointeja jatketaan varmuuden vuoksi vielä lähiviikkojen ajan.”, Anna Kela sanoo.

Koko kauppakeskusta on tehosiivottu päivittäin ja muun muassa kaikki Valkean WC-tilat on desinfioitu kauttaaltaan, toistuvasti,”, Valkean kauppakeskusjohtaja Anu Junnikkala-Alho toteaa.

Viranomaiset eivätkä asiakkaat ole raportoineet uusia tähän liittyviä tartuntoja ensimmäisen viikonlopun jälkeen. 
 

Joulupöytään: Johanneksen Mokkajäädyke

Ainekset:

6 keltuaista
1,5 dl tomusokeria
1dl jäähdytettyä kahvia
200 g maitosuklaata
2dl rusinaa
6dl kermaa
 
Laita keltuaiset, tomusokeri ja kahvi kattilaan, sekoita hyvin. Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna saostua. Ota kattila pois levyltä ja lisää puolet suklaapalasista kattilaan ja anna niiden sulaa. Vatkaa kerma ja lisää kerman sekaan jäähtynyt saos. Rouhi loput suklaasta ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi rusinat ja sekoita. Laita vuokaan ja pakasta.

Meillä Oulun Sokos Herkussa suunniteltu neljän ruokalajin Suomi 100v-juhlamenu on juhlava ja vivahteikas yhdistelmä suomalaisia makuja. Menu on suunniteltu neljälle hengelle.

Alkuun: JUUSTOLAUTANEN

Sisältää:

– Peltolan blue
– Vuohen grand reserve, juustoportti 8kk kypsytetty
– Sahtivilho, Suomi 100 leima, 6kk kypsytetty, pinta harjattu sahdilla
– Valitut ruissipsit
– Arctic berries -mustikkahillo

Pääruoka 1. PAISTETTUA SIIKAA, KANTARELLIKASTIKE JA UUNIJUUREKSET
4x suomustettu, nahallinen siikafilee
1 tl merisuolaa
0,5 tl valkopippuria
2 tl voita
1 tl ruokaöljyä

Laita fileet nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle voi-öljyseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista n. 2-3min ja käännä, paista vielä hetki lihapuolelta n. 30sek riittää. Tarjoile puikulaperunoiden uunijuuresten ja kantarellikastikkeen kanssa.

1l (n. 200 g) tuoreita kantarelleja tai 1prk (160g) säilyke kantarelleja.
1 (100 g) sipuli
2-3 rkl voita
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ dl persiljaa hienonnettuna

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna kuorittu sipuli. Sulata rasva paistokasarissa, lisää sipuli ja anna kuullottua. Lisää sienet ja paista, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle persiljaa. 

UUNIJUUREKSET

400 g lanttua
300 g palsternakkaa
3 kpl porkkanaa
3rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria
timjamia ja rosmariinia viimeistelyyn.

Kuori ja lohko juurekset, paloittele porkkanat. Kumoa kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet. Kumoa juurekset leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.

Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 min. Tarkista juuresten kypsyys. Lisää haluttaessa tuoretta timjamia ja rosmariinia. 

Pääruoka 2. PORON PAAHTOPAISTI, TUMMA PUOLUKKAKASTIKE, PUNAJUURILOHKOT JA PALSTERNAKKAPYREE

PORON PAAHTOPAISTI

4 kpl poron paahtopaistia tuore tai pakaste
suolaa
pippuria

Ruskista poron paisti voissa kuumalla pannulla kauttaaltaan. Pintamausta suolalla ja pippurilla. Laita noin 120-asteiseen uuniin ja anna kypsyä kunnes paistin sisälämpötila on noin 52-62 astetta. Anna uunista otetun paistin vetäytyä esim. folion sisällä noin 10 minuuttia. Viipaloi paisti viipaleiksi ja tarjoa esim. paistettujen punajuurilohkojen kanssa.

TUMMA PUOLUKKAKASTIKE

1 rkl voita
timjamia
100 g puolukkaa
3 dl riistakastiketta
2rkl ruokosokeria

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hetki n. 5min miedolla lämmöllä. Soseuta sauvasekoittimella puolukat hienoksi ja siivilöi. Tarjoile poronlihan kanssa.

PUNAJUURILOHKOT

400G punajuurta
1tl suolaa
ripaus mustapippuria
2rkl hunajaa
2rkl voita
1rkl öljyä

PALSTERNAKKAPYRE

400g palsternakkaa
3dl kuohukermaa
50g voita
suolaa

Kuori palsternakat ja pilko pieneksi. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinliemi pois, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää vielä voi ja tarkista suolan määrä.

Jälkiruoka: LAKKAPANNACOTTA

2dl maitoa
2dl kermaa
50g sokeria
¼ vaniljatangon siemenet
¼ sitruunan kuori pieneksi raastettuna
4 kpl liivatelehtiä

Laita maito-kerma seos kattilaan lämpenemään. Lisää sokeri, sitruunankuoriraaste ja vaniljatangon siemenet. Keitä hetki miedolla lämmöllä. Lisää liotetut liivatteet ja laita annoskuppeihin jäähtymään. Jäähdytä n. 4h ennen kiilteen lisäämistä.

LAKKAKIILLE

300 g lakkoja
0,5 dl sokeri
0,5 dl vesi

Laita ainekset kattilaan ja keitä n.5min hiljalleen. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi, siivilöi ja lisää liotetut liivatteet. Kaada kiille jäähtyneiden pannacottien päälle ja jäähdytä vielä 4h.

Vinkki. Voit tehdä pannacottan jo edellisenä päivänä kiillettä odottamaan.

”Erinomainen aamupala. Jokailtainen sauna. Ensiluokkainen sisustus. Lapsille sisäleikkipaikka ja 500m päässä hulppea Angry Birds-leikkipuisto. Kahvintekovälineet huoneessa. Lapset saivat värityskirjan ja koira tarvikekassin herkkuineen. Ystävällinen palvelu.”

”Taksilla pääsee helposti lentokentältä. Pihassa pieniä määriä parkkipaikkoja. Vastaanotto ihan kansainvälistä taso ja tulihan se hymykin sieltä. Huoneet erittäin siistit sekä muut fasiliteetit. Aamiainen runsas ja maittava. Hyvin nukuttu yö. Suosittelen!”

Kauppakeskus Valkeassa 1,5 vuotta toimineen Sokos Herkun avainsanoja ovat luovuus, kekseliäisyys, ketteryys ja jatkuva kehitys. Omistajille tarjotaan monipuolinen valikoima, jota pystytään muuttamaan sutjakasti toiveiden mukaan.

Vajaan 2500 neliön tiloissa toimiva Sokos Herkku on ryhmäpäällikkö Antti Siuruaisen mielestä vastannut pohjoissuomalaisiin tarpeisiin juuri oikealla tavalla.

-Seuraamme ruokatrendejä ja elämme satokausiajattelun mukaan. Oman keittiön palvelutuotteita kehitetään koko ajan ja tarjolla on runsaasti lähialueiden tuotteita, Siuruainen luettelee tyytyväisenä.

Herkussa on tarjolla noin 16 000 päivittäistavaratuotetta. Pohjois-Suomessa tuotettua lähiruokaa tulee noin 80 tavarantoimittajalta.

Herkun hyvä sijainti ja kauppakeskuksen asiakasvirta ovat tuoneet Sokos Herkkuun noin 1,5 miljoonaa kävijää vuositasolla.

Ravintolan paikkamäärä kasvoi

Herkun ravintolapaikkojen määrä on kasvanut 120 asiakaspaikkaan. Myyntipäällikkö Hannu Salo sanoo, että vilkas kävijämäärä yllätti heti alkumetreiltä lähtien positiivisesti. Kotiruokamaisuus, monipuolisuus ja kekseliäisyys ovat miellyttäneet asiakkaita.

-Ravintola on toiminut veturina koko Herkulle, vaikka alussa jännitimme, että mitenkähän se sopii ruokakaupan yhteyteen. Katutason alapuolinen sijainti oli myös kysymysmerkki, mutta paransimme näkyvyyttä katutasossa, niin asiakkaat oppivat löytämään perille, Salo kertoo.

Herkun ruuista vastaava keittiöpäällikkö Marko Heino paljastaa, että ravintolan lounaista suosituin on lohi. Lohipäivinä lounastiskille on jono heti avaushetkestä alkaen.

-Vastaamme kysyntään ja uudessa lounaslistassa lohipäiviä on kaksi, maanantai ja perjantai, hän lupaa.

Heino luottaa keittiössä kokin mielipiteeseen. Luovuus on kunniassa ja ruuan trendejä seurataan tarkasti.

-Lounasruuaksi halutaan kuitenkin helppoa ja nopeaa ruokaa, ei niinkään erikoisuuksia. Meillä on etuna se, että pystymme reagoimaan nopeasti alan muutoksiin ja kävijöiden toiveisiin.

Lauantain brunssi saa kiitosta

Lauantaibrunssista toista kertaa nauttiva Niemen perhe on mieltynyt erityisesti Herkun ravintolan loheen ja salaatteihin. 11- ja 7-vuotiaat tytöt kehuvat jälkiruokapöydän antimia.

-Otimme tälläkin kertaa lohta ja salaattia. Tarjoilu on monipuolista, kaikille löytyy jotakin ja jokainen saa varmasti vatsansa täyteen, perheen äiti Elina Mattila-Niemi ja isä Antti Niemi toteavat.

Tyttäret Alisa ja Amanda ovat maistelleet riisiä, nakkeja, kananmunaa, keksejä ja kakkua.

-Maistelin vähän kaikkea, mutta jälkiruuat on silti parasta, 11-vuotias Alisa tuumaa.

Palvelutiskin tuotteita töiden jälkeen

Oulun keskustassa asuva Ritva Lampela kipaisee töiden jälkeen Sokos Herkkuun hakemaan suuhun pantavaa palvelutiskiltä. Pohjois-Suomen pisimmällä tiskillä on pituutta huimat 52 metriä.

-Haen tiskiltä aika usein ruokaa, jos en ehdi kotona laittamaan töiden jälkeen. Herkun sijainti on minulle paras mahdollinen, koska asun keskustassa, Lampela kertoo.

Sokos Herkku saa vakioasiakkaaltaan kiitosta myös monipuolisen valikoimansa takia. Kaiken saa yhdestä kaupasta, se helpottaa elämää.

-Aina olen Herkusta löytänyt kaiken sen mitä lähdin hakemaan.  Tämä on toimiva kauppa eikä kassoilla tarvitse jonottaa.

Bonusta ja maistatuksia

Kauppakeskus Valkean Omistajan hyötypäivän aikana 30. syyskuuta Herkussa oli etuna tuplabonus ja -20% palvelutiskin tuotteista. Ostosten lomassa saattoi maistella muun muassa Herkun omia jäätelöitä, Röngän lihatuotteita sekä Putaan Pullan, Antellin ja Pulla Pirtin lähileipomoiden tuotteita.

Juustotiskin kyljessä kotimaisen juuston puolesta puhui Oulun juustoseuran puheenjohtaja Markku Tapper.

-Suomeen on syntynyt uusia pikkujuustoloita, jotka ovat rikastuttaneet kauppojen valikoimia. Juustoista tuodaan jo puolet ulkomailta, siksi kotimaisten tuotteiden pitää näkyä kaupoissa, Tapper toteaa.

Juustoseuran miehen oma suosikki on Peltolan juustolan sinihomejuusto, joka hänen mielestään kilpailee tasavertaisesti englantilaisen Stiltonin, ranskalasen Roquefortin ja italialaisen Gorgonzolan kanssa.

-Maku on kuitenkin aina maistajan suussa, hän huomauttaa.

 

Sokos Herkku

-Myyntineliöitä noin 2500

-Palvelutiskiä 52 metriä

-Kävijöitä vuositasolla noin 1,5 miljoonaa

-Kokonaisuuteen kuuluvat myymälä, ravintola, keittiö, palvelutori ja kukkakauppa

-Henkilökuntaa noin 80

-Päivittäistavaratuotteita valikoimassa noin 16 000

-Pohjoissuomalaisia tuotteita noin 1000

Herkulliset ja kauniit käsintehdyt konvehdit

Meiltä saat Rovaniemeläisen ChocoDelin ja Oululaisen Chocosomnian herkulliset ja kauniit käsin tehdyt konvehdit joko lahjaksi tai itselle herkutteluhetkiin. Saatavana myös vegaaninen vaIhtoehto. Vaihtuva valikoima viikottain.

Pelasta laaturuokaa, leivoksia ja täytettyjä leipiä edullisesti!
Sokos Herkku liittyi mukaan ResQ-club toimintaan.

ResQ-toiminnan tarkoitus on vähentää ruokahävikkiä. Asiakaamme voivat sovelluksen kautta ostaa muuten hävikkiin menevää ruokaa jopa 40-70 % alennuksella.  

Elokuussa Oulun Juustoseuran puheenjohtaja Markku Tapper ja sihteeri Anna-Liisa Kaukonen luovuttivat Juustoseuran suosituskilven Oulun Sokos Herkulle.

Juustoseuran kilpeä olivat vastaanottamassa Sokos Herkun juustomestari Niina-Maria Hautala ja myyntipäällikkö Hannu Salo.

  Juustoseura ry perustettiin Helsingissä vuonna 1961 suomalaisen juustokulttuurin edistämiseksi. Seuran tavoitteena onkin juuston arvostuksen kohottaminen ja kaikenlaisen juustotietouden lisääminen. Seura myöntää  suosituskilpiä hyvin hoidetuille juustomyymälöille ja juustoja sekä juustoruokia monipuolisesti tarjoileville ravintoloille. 
 

Pääkaupunkiseudun Sokos Hotellit vinkkaavat lapsiperheille tänä kesänä huvipuistolomia, hotellileikkejä, vesipuistopaketteja ja eläinystäviä. Kesän 2016 uutuuksina tarjoillaan hotellileikkeihin sopivat leikkihuoneet lasten kokoon mitoitetuilla vastaanottotiskeillä sekä uudistettu lasten aamiainen.

Etuhintaiset liput huvi- ja vesipuistoihin

Eläinten ystäville Sokos Hotellit suosittelevat käyntiä Korkeasaaren eläintarhassa, Luonnontieteellisessä museossa ja SEA LIFE -merimaailmassa. Seikkailijat viihtyvät Linnanmäen huvipuiston kymmenissä laitteissa. Linnanmäen kesän uutuus on hauska Hattarakoulu, jossa lapset opettelevat tekemään omat herkkunsa.

”Original Sokos Hotel Pasila on Linnanmäen virallinen hotelliyhteistyökumppani, joten huvipuistorannekkeet saa S-Etukortilla erikoishintaan. Liput voi ostaa hotellista tai varata ne ennakkoon hotellivarauksen yhteydessä sokoshotels.fi-verkkopalvelustamme”, sanoo Sokos Hotellien markkinointipäällikkö Minna Eliasson.

”Vesi ja kesä kuuluvat yhteen. Helsingin seudulla on paljon hyviä uimarantoja ja maauimaloita. Vantaan Flamingon ja Espoon Serenan vesipuistoissa uidaan säällä kuin säällä. Break Sokos Hotel Flamingon suosittuun vesipuistopakettiin kuuluu majoitus, buffet-aamiainen ja rannekkeet koko perheelle vesipuistoon”, Eliasson kertoo. ”Uima-altaat meillä löytyvät Espoon Original Sokos Hotel Tapiola Gardenista ja Original Sokos Hotel Presidentistä.”

Lapsiperheille sopivat myös pääkaupunkiseudun kiinnostavat museot, kuten Lelumuseo Hevosenkenkä Espoon Tapiolassa, Lasten museo Senaatintorilla ja Tiedekeskus Heureka Vantaalla.

Onni Orava kattaa lapsille oman aamiaisen ja sisustaa leikkihuoneet

Lasten maskotti Onni Orava pitää huolen sitä, että perheen pienimmille löytyy hotellista kivaa tekemistä iltasaduista aamiaispuuhiin. Suosituksi osoittautunut Onni Oravan ympäristöpassi haastaa pohtimaan ympäristöasioita leikin voimin.  Hotellin vastaanotosta voi pyytää Lasten Helsinki-kartan, jonka avulla Helsingin kiinnostavimmat perhekohteet löytyvät helposti.

Loma-aikoina perheen pienimmille katetaan suosituimmissa perhehotelleissa Onni Oravan aamiainen, josta löytyy taatusti mieluisaa syötävää. Tänä kesänä Onni Orava sisustelee lähes kaikkiin pääkaupunkiseudun Sokos Hotelleihin leikkihuoneita. Nyt leikitään hotelli- ja ravintolaleikkejä, kun tiloihin tulee minikokoiset vastaanottotiskit ja muut varusteet.

Perhehuoneissa on runsaasti valinnanvaraa. Lapset majoittuvat pinnasängyssä, vuodesohvassa tai kerrossängyssä. Teini-ikäisille voi varata oman nuorisohuoneen alkaen 59 € / huone. Jos haluaa hotellilomaan luksusta, tarjoavat tilavat sviitit tyyliä perheen majoitukseen.

Sokos Hotels on lapsiperheiden suosikkihotelliketju. Vuonna 2015 ketjussa majoittui 169 000 lapsiasiakasta.  Pääkaupunkiseudun Sokos Hotellit ja Onni Orava toivottavat lapsiasiakkaat lämpimästi tervetulleiksi!

www.sokoshotels.fi

 

Lisätietoja: Minna Eliasson, markkinointipäällikkö, Sokos Hotels, puh. 050 3883 856, minna.eliasson@sok.fi   

 

Arinan omistajia palvellaan jatkossa uudella Sokos Herkku -konseptilla Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Valkeassa. Ainutlaatuinen, täyden palvelun ruokakauppa sijaitsee Sokos tavaratalon yhteydessä, Valkean katutason alapuolella. Myymälään on suora yhteys Valkean Kesäkadulta, Kivisydämestä sekä Valkean omasta pysäköintihallista.

Sokos Herkku – Pohjois-Suomen tasokkain ruokakauppa

Sokos Herkussa panostetaan laajan perusvalikoiman lisäksi erityisesti laadukkaisiin, suomalaisiin erikoistuotteisiin, lähiruokaan ja luomutuotteisiin. Valikoimassa korostuu pitkän palvelulinjaston runsas tarjonta sekä niin tutut kuin erikoisemmatkin tuoretuotteet. Herkussa on huomioitu myös erityisruokavalioiden asettamat vaatimukset.
 
-Meillä keskitytään henkilökohtaiseen palveluun ja laadukkaaseen lähellä tuotettuun ruokaan. Kaupungin pisimmän palvelulinjaston takaa saa vankan asiantuntemuksen saattelemana myös ajankohtaiset reseptit ja kokkausvinkit, Herkkua luotsaava myyntipäällikkö Hannu Salo kertoo.  
 
Tuote-esittelyjä ja tapahtumia järjestetään päivittäin lähialueen toimijoita korostaen. 
Sokos Herkussa toimii myös verkkokaupan noutopiste. Tilaukset tehdään Foodie.fi:n kautta, ja noudot voi tehdä kätevästi Herkun ravintolan tiskiltä.

Herkkuja myös ravintolasta

Sokos Herkun yhteydessä toimiva noin satapaikkainen oma ravintola tarjoaa kotiruokaa, herkkuja ja välipalaa niin paikan päällä nautittavaksi kuin mukaan otettavaksikin. Ravintolassa tarjoillaan runsas aamiainen sekä Herkun oma lounas salaattipöytineen. Lauantaisin ruokailijoita hemmotellaan herkkubrunssilla klo 9-14.
 
Ravintolan erikoisuutena ovat Herkkumestarin loihtimat omat suklaat sekä paikan päällä valmistettu italialaistyyppinen oma gelato –jäätelö.

Sokos Herkku Kioski palvelee pitkillä aukioloajoilla Valkean Kesäkadulla

Herkun palvelutarjontaa täydentää pitkään avoinna oleva kioski. Sokos Herkku kioski tarjoaa tärkeimpien päivittäistavaratuotteiden lisäksi muun muassa veikkauksen palvelut, liput, kukat ja muut herkut. Kioski palvelee vuoden jokaisena päivänä aamuyhdeksästä puoleenyöhön asti.

Kukat kotiin omasta Herkun kukkakaupasta

Herkun omasta kukkakaupasta löydät raikkaan valikoiman kauden kukkia, ammattitaitoista kukkasidontaa leikkokukista ja kauniita istutuksia ruukkuihin. Sokos Herkku Kukka rakentaa ammattitaidolla toiveiden mukaan muun muassa onnittelukimput, asetelmat, hääkukat, pukukoristeet, kukkakorut, seppeleet ja kranssit.