Lue lisää Sokos Herkun joululehdestä!

Lue lisää Herkun joululehdestä!

Ninni on juustomestari jo toisessa sukupolvelssa.

Sokos Herkun juustomestari Niina-Maria Hietamäki tuntee Oulun kattavimman juustotiskin tuotteet hyvin, valitseehan hän sen alati vaihtuvat tuotteet itse. Intohimoinen suhtautuminen juustokulttuuriin ja tiivis yhteistyö maahantuojiin pitää myös pienten eurooppalaisten juustoloiden tuotteet Herkun ruokatorin juustotiskillä.

Ninnille juustot tulivat tutuiksi jo hänen lapsuudenkodissaan ja tänä päivänä Ninni onkin juustomestari jo toisessa sukupolvessa. ”Innostuin juustoista huomatessani miten juustojen maku muuttuu niiden kypsyessä. Sama tuote voi olla täysin toisenlainen kuukauden kuluttua ja kun siihen yhdistää erilaiset viinit ja niiden kypsymisen, ala on äärimmäisen monipuolinen.”

Ninnin mukaan parasta työssä on ne hetket, kun saa maistella asiakkaan kanssa tiskin äärellä juustoja. ”Niissä hetkissä löydetään sellaiset elämykset, joiden olemassaolosta ei välttämättä ole ollut aiemmin tietoakaan.”

Käy lukemassa Ninnin koko tarina täältä.

Makuasioista voi kiistellä. Sellaisia keskusteluja käydään kaiken aikaa ja kaikkialla. Hyvähän se on pohtia ääneen mukavassa seurassa ja kivassa ympäristössä, mistä pitää ja mistä ei. Original Sokos Hotel Arinan kokousosaston Riitta Kyllönen joutuu käymään suurimmat keskustelut ruokaan liittyen lapsensa kanssa. ”Lapselle yrittää opettaa, että kaikkea pitää maistaa. Vaikka kaikki ei välttämättä näytä hyvältä, niin maku voi yllättää. Tätä lapsen on joskus vaikea uskoa.” Riitta kertoo.

Jokainen tekee valintansa oman mieltymyksensä mukaan. Sinun makusi on juuri paras sinulle ja voit tehdä valintasi sen perusteella. Se osoittaa itsetuntoa ja kykyä tehdä omat päätökset. Muiden mielipiteitä voi kuunnella, mutta niihin ei tarvitse alistua tai alkaa väkisin miellyttää muita.

S-ravintolat ovat alkaneet liputtaa yksilönvapauden puolesta. Tavoitteena on korostaa, että jokaisella on oikeus nauttia ruuasta ja ravintolaelämyksistä itse haluamallaan tavalla ilman ympäristön luomia paineita. Onneksi meillä Arinassakin on useita erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joista voi valita juuri omaan makuun ja tilanteeseen sopivan paikan. Jos on tarvetta saada helppoa ja nopeaa syömistä koko perheelle, kannattaa suunnata Pizza&Buffaan Limingantullissa, Linnanamaalla tai Rovaniemellä. Kynttiläillalliselle taas parempi paikka on esimerkiksi Oulun ja Rovaniemen Frans & Camille ja Frans & Chérie. Ja kyllä, saa ihan itse valita minne menee.

Riitta Kyllönen kertoo, että hän on kokenut ympäristön paineita valitessaan ruokaa terveellisyysnäkökulmasta. ”Ulkopuolelta tulevaa informaatiota on valtavasti ja on vaikea tietää, mikä on oikeasti terveellistä”. 

Ruokakulttuuriin kuuluu monenlaisia piirejä ja piirteitä. Osa suhtautuu omaan ruokakulttuuriinsa intohimoisesti ja jopa mustavalkoisesti korostaen juuri omien mieltymystensä erityisyyttä. Sosiaalisen median kautta tällaiset viestit välittyvät tehokkaasti. Myös Riitta törmää ruokakeskusteluihin sosiaalisessa mediassa. Vaikka sosiaalisessa mediassa voidaankin korostaa omia mieltymyksiä, kokee Riitta kanavan kuitenkin enemmän inspiroivaksi. Sitä kautta saa tietoa uusista ruuista ja ravintoloista.

Kauppakeskus Valkeassa sijaitsevassa Bacaro Doppiossa on laaja valikoima täytettyjä leipiä, makeita herkkuja sekä laaja makuvalikoima Herkussa tehtyä gelatoa. Bacaro Doppiossa pyritään aina kuuntelemaan asiakasta ja löytämään jokaisen ruokavalioon ja mieltymyksiin sopivia tuotteita. Kun tarjottavat tuotteet ovat huolella valittuja, on siinä ajateltu myös monia eri makumieltymyksiä ja ruokarajoitteita. Tästä valikoimasta on helppo suositella asiakkaiden eri makumieltymyksiin sopivia herkkuja.

Bacaro Doppiossa ei tarjoilla ruoka-annoksia, vaikka sitä usein kysytään. Työntekijöiden mielestä on kuitenkin mahtavaa, että samassa Kauppakeskuksessa on useita muita ravintoloita, jonne asiakkaan voi ohjata. ”Vaikka meillä ei ole ruokaa tarjolla, voin aina ohjata asiakkaan esimerkiksi Rossoon. Kaikkien ei tarvitse tarjota kaikkea.” sanoo Bacaro Doppion barista Marjo.

Kaikille tulee sallia juuri itselleen sopivin tapa kokea mielihyvää ruoasta, juomasta ja hyvästä seurasta. Kun Riitta lähtee ravintolaan, hän lähtee ensisijaisesti herkuttelemaan ja hakemaan elämyksiä. Terveellisyydestä pidetään huoli arkiruokailussa, mutta ravintolaan lähdetään nauttimaan. Hyvä ravintolakokemus kuuluu kaikille ja ruoasta nauttiminen juuri itselleen sopivalla tavalla on yksilönvapautta siinä missä sananvapauskin.

Tsekkaa myös hauskat Youtube-videot aiheesta!

Hyödynnä Herkun parkkietu!

Sokos Herkun parkkietu

Kun ostoksesi Sokos Herkussa ylittävät 30€, saat tunnin parkkihyvityksen (2,30€-2,50€/1h pysäköinti). Saat parkkilippuasi vastaan kassalla hyvityksen tunnin pysäköintimaksusta Valkean parkkihallissa tai Kivisydämessä. Etu vain omistajille. Näytä ostotapahtuman yhteydessä Sokos Herkun kassalla S-Etukorttisi. 

Herkkuostosten päätteeksi voit myös palauttaa ostoskärryt kätevästi Valkean parkkihallin tai Kivisydämen ostoskärryparkkiin.

Katso kuvastosta huippuedut!

Hintojen julinaa Sokos Herkussa 25.-29.9.2019.

Sokos Herkkua on kesän aikana kehitetty entistä paremmin omistajien toiveita palvelevaksi ruoka- ja herkkukaupaksi. Remontti on edennyt suunnitelmien mukaan ja uudistuneen myymälän avajaisia päästään juhlimaan keskiviikkona 28.8 klo 17.

Sokos Herkkuun on toteutettu kesän aikana mittava myymäläuudistus, jonka keskiössä ovat olleet omistajan ostamisen helppous ja viihtyisyys. Remontti päätettiin toteuttaa osuuskaupan omistavien asiakkailta saadun palautteen sekä kolmen toimintavuoden aikana hankitun kokemuksen perusteella. Uudistuksen tavoitteena on ollut kehittää ja parantaa entisestään kaupungin laadukkainta ruokakauppaa, josta asiakas löytää kaiken tarvitsemansa niin arki- kuin juhlapöytäänkin.

”Sokos Herkku on kaupungin laadukkain ruokakauppa, jonka houkutteleva valikoima ja ensiluokkainen palvelu tekevät omistajien arjestakin juhlaa. Uudistuneessa inspiroivassa myymälässä laatu ja asiantunteva palvelu kohtaavat rohkaisevan valikoiman sekä edullisen S-market -hintatason”, kertoo Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.  

Uudistuksen myötä myymälän pinta-ala on lisääntynyt, minkä johdosta muutoksessa on voitu kiinnittää erityistä huomiota asioinnin sujuvuuteen ja väljyyteen.

”Tuotteet on aseteltu myymälään aiempaa selkeämmin ja ostosten teko entistä väljemmillä käytävillä mahdollistaa ketterän asioinnin myös ostoskärryjen kanssa. Uudistunut myymälä on selkeä, monipuolinen ja helposti lähestyttävä”, kertoo Sokos Herkun myymäläpäällikkö Niko Haapaniemi

Lisääntynyt pinta-ala on mahdollistanut myös valikoiman merkittävän kehittämisen sekä uusien toimintojen sijoittamisen myymälään.  

”Uudistuksen myötä saimme myymälään paljon mielenkiintoisia tuoteuutuuksia, kuten Food Market Herkun tuotteita, Dry Aged Meat -raakakypsytyskaapin, Fresh Barin sekä Take Away -linjaston. Myös oman keittiön tuotteita sekä arkiostajan tuotevalikoimaa on kasvatettu entisestään. Lokakuun lopulla saamme myymälään myös Fazer Myymäläleipomon”, iloitsee Haapaniemi. 

Omistajien toiveita myös aukiolojen osalta on kuultu. Uudistunut myymälä palvelee jatkossa asiakkaitaan entistä laajemmilla aukioloajoilla. Syyskuun 2. päivästä lähtien Sokos Herkku palvelee maanantaista lauantaihin 7-22 ja sunnuntaisin 9-21. Ruokatori on avoinna maanantaista lauantaihin 7-21 ja sunnuntaisin 10-18.

Uudistuneen myymälän avajaisia päästään juhlimaan keskiviikkona 28.8. kello 17 alkaen. Avajaistapahtumassa on luvassa herkullisia maistiaisia uudistuneesta valikoimasta, arvontaa, avajaistarjouksia sekä maskotit viihdyttämässä perheen pienimpiä. Avajaistapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Sokos Herkun nykyiset ja uudet asiakkaat. 


Sinut on kutsuttu uudistuneen Sokos Herkun avajaisiin ke 28.8. klo 17!

Tervetuloa tutustumaan uudistettuun kaupungin laadukkaimpaan ruokakauppaan, jonka houkutteleva valikoima ja ensiluokkainen palvelu tekevät omistajien arjestakin juhlaa! Inspiroivassa myymälässä laatu ja asiantunteva palvelu kohtaavat rohkaisevan valikoiman sekä edullisen hintatason.

AVAJAISOHJELMASSA:
• Herkullisia maistiaisia uudistuneesta valikoimasta
• Arvomme 1000€ arvosta maistuvia palkintoja
• Veikeät maskotit Onni Orava ja Roihu Repolainen viihdyttävät lapsia
• Huikeita avajaistarjouksia!

Osuuskaupan omistavilta asiakkailta saadun palautteen ja kolmen toimintavuoden aikana hankitun kokemuksen perusteella Sokos Herkkua halutaan kehittää entistä paremmin omistajien toiveita palvelevaksi ruoka- ja herkkukaupaksi. Sokos Herkulta on koko sen toiminta-ajan toivottu laajempaa valikoimaa, selkeämpää myymälämiljöötä ja asioimisväljyyttä. Toiveiden toteuttamiseksi ruokakauppa tarvitsee lisää pinta-alaa.
Sokos Herkussa aloitetaan mahdollisimman pian kesän aikana toteutettava remontti, jonka myötä ruokakaupan toimintoja järjestetään uudelleen. Remontin myötä Sokos Herkun kahvilaravintola suljetaan ja ravintolalta vapautuvat tilat käytetään ruokakaupan laajentamiseen.
Kahvilaravintolassa ja keittiössä muutos merkitsee kahdeksan henkilön työtehtävien loppumisen, mutta heille kaikille tarjotaan töitä Osuuskauppa Arinassa.
Sokos Herkun ravintola ja sen henkilökunta haluavat lämpimästi kiittää omistajia ja asiakkaita kuluneesta kolmesta vuodesta. Heitä palvelevat jatkossakin keskustassa Osuuskauppa Arinan kahviloista Bacaro Doppio Valkeassa sekä Puistokahvila Makea ja Coffee House Valkean välittömässä läheisyydessä ja ravintoloista Valkeassa sijaitsevat Rosso ja Fafa’s sekä läheisyydessä sijaitsevat Vanha Paloasema, Amarillo ja Frans & Camille.

Uusi kesäkuvastomme sisältää paljon vinkkejä kesän herkutteluhetkiin.

.

Original Sokos Hotel Presidentti avautui uudistuneena 

 
Helsingin keskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Presidentin kolme vuotta kestänyt uudistus on valmis. Avajaisia vietettiin 9. lokakuuta liki kahdeksansataapäisen kutsuvierasjoukon voimin.
 
Mikko Leppilammen isännöimässä illassa nautittiin musiikista ja keittiömestarin suunnittelemasta, suomalaisuutta ilmentävästä cocktailmenusta.
 
Kutsuvieraat tutustuivat myös hotellin elämyksellisiin huonekerroksiin. Ivana Helsingin suunnittelija Paola Suhonen on luonut Original Sokos Hotel Presidenttiin viisi erilaista teemamaailmaa: juhannuksen, satumetsän, sisun, hiljaisuuden ja talvimyrskyn. Huonekerroksista ja huoneista löytyy kunkin kerroksen teemaa varioivia yksityiskohtia, kuten uniikkeja tapetteja, tyynyjä ja käsityönä tehtyjä ryijyjä. 
 
Presidentti Urho Kekkosen vuonna 1980 avaama hotelli on läpikäynyt historiansa suurimman muutoksen. Uusi hotelli on oman aikansa harvinaisuus – taiteilijan pöydällä syntynyt elämyksellinen tarinahotelli keskellä Helsinkiä.
 

Kabaree viihdyttää Virossa

 
Tallinnan Sokos Hotellit juhlivat satavuotiasta Viroa upealla kabaree-esityksellä. Ravintola Merineitsin lavalle ilta toisensa jälkeen nousevan Starlight Cabaret’n esiintyjäkaarti koostuu maan parhaimmistosta. 
 
Tämän kauden Forever Young -show on kunnianosoitus sata vuotta täyttäneelle Viron tasavallalle. Kolmiosaisessa esityksessä kuullaan klassisten kabaree-numeroiden ohella musiikkia polkasta rockiin, tanssinumerot vaihtelevat baletista hip hopiin. Illan menu on talon keittiömestarin Margus Tammperen suunnittelema yllätyksellinen yhdistelmä virolaisia herkkuja ja makuja maailmalta. 
 
Kabaree-matkoista on tullut myös suomalaisten suosima elämys. Kabareet jatkuvat keväällä 2019 uudella ohjelmalla.