Grill It! Oulu avautui tänään torstaina 27.4. Kauppakeskus Valkean Gallerian kakkoskerrokseen. Tunnelmallinen, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tarjoaa herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.

Herkullisia Á la carte annoksia hiiligrillistä

Heti ravintolan ovien avauduttua saapuivat paikalle ensimmäiset asiakkaat nauttimaan lounasta. Ensimmäiset päivät Grill It! Oulu tarjoilee á la carte-annoksia mutta jo vappuna pääsee nauttimaan brunssista ja lounasbuffettia tarjoillaan tiistaista 2.5. eteenpäin.

– Grill It!:ä on selkeästi odotettu takaisin Ouluun. Avaamme ravintolan hetkeen, jolloin juhlia riittää. Ensimmäisenä viikonloppuna juhlitaan vappua ja muutaman viikonpäästä äitienpäivää. Vapun brunssien pöytävaraukset ovat jo täyttyneet ja äitienpäivän brunssi täyttä häkää, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

– Meillä on upea tiimi vanhoja ja uusia arinalaisia sekä keittiön että salin puolella. Olemme hioutuneet hyvin yhteen pelaavaksi tiimiksi avaukseen valmistautuessamme ja kun ovet tänään avattiin, oli ihana ottaa vastaan ensimmäiset vieraamme. Olemme odottaneet innolla, että pääsemme esittelemään upean ravintolamme ja sen herkulliset ruoat ja juomat asiakkaillemme, sanoo Grill It! Oulun ravintolapäällikkö Tiina Ahola.

Tummanpuhuvaa rauhaa keskellä vilkasta kauppakeskusta

Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Kauppakeskuksen valoisa ja vilkas hälinä vaihtuu ravintolan sisään astuttaessa tunnelmallisen tummaan ja rauhalliseen tunnelmaan. Ravintolasta löytyy myös pieni kabinetti, joka on varusteltu monipuolisella kokoustekniikalla.

– Oli ihana huomata, kuinka ihastuneita reaktioita tila sai aikaan ensimmäisissä ravintolaan sisään tulleissa vieraissamme. Hiilen tummuus, hiilloksen punaisuus, vaalea puu ja luonnon värit luovat tilaan näyttäviä yhdistelmiä. Entisessä Paloaseman Grill It!:ssä vierailleet saattavat myös tunnistaa tuttuja elementtejä sillä uuteen ravintolaan ovat löytäneet tiensä myös esimerkiksi kankaiset, tummat servietit sekä kolme design valaisinta, jotka tulevat mielestäni upeasti esiin nykyisillä paikoillaan. Keittiön puolelle taas vanhasta Grill It!:stä mukaan pääsi puuhiiligrilli. Olen onnellinen, että olemme voineet tehdä vastuullisia, kestäviä ja luontoa säästäviä ratkaisuja myös uutta ravintolaa valmistellessa, iloitsee Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Vanhasta Grill It:stä ”tuotuja” on myös osa uuden Grill It!:mme henkilökunnasta eli vieraillemme tuttuja kasvoja löytyy sekä keittiöstä että salista, Peltoniemi lisää.

Grill It!:iin pääsee Kauppakeskus Valkean Kesäkadulta kahta reittiä; joko suoraan Kesäkadun lavaa vastapäätä löytyvästä sisäänkäynnistä, Intersportin vierestä menevältä käytävältä löytyvillä liukuportailla tai nousemalla Kauppakeskus Valkean 2. kerrokseen ja sieltä Kesäkadun sivua menevältä käytävältä. Jälkimmäinen kulkureiteistä on esteetön.

Osuuskauppa Arina avaa syksyllä 2023 myös toisen Grill It! -ravintolan Leville, Break Sokos Hotel Levin yhteyteen.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Heidi Koponen, ryhmäpäällikkö, matkailu- ja ravitsemiskauppa, +358 44 788 4997, heidi.koponen@sok.fi

Osuuskauppa Arinan hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset putsasivat jälleen palkintopöytää, kun S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan parhaimmistoa palkittiin 17.–18.4. Tampereella järjestetyssä jättitapahtumassa. Vuoden 2022 ravintolapäälliköksi valittiin Jonna Tervo Kempeleen ja Oulun Rossoista ja hotellipäälliköksi Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta. Pohjoiseen suuntasi liuta muitakin palkintoja.

SOK:n Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus palkitsi tänä vuonna ennätysmäärän loistavia hotelli- ja ravintola-alan yksilö- ja tiimisuorituksia S-ryhmästä – yhteensä 30 sarjassa. Eniten mara-alan menestyjiä palkittiin Osuuskauppa Arinasta:

”On tärkeää, että ihmiset saavat tunnustusta upeasta työstään. Olemme menestyneet hyvin ja merkittävin syy tähän ovat ammattitaitoiset ja työtä intohimoisesti tekevät esihenkilöt ja mahtava henkilökunta. Henkilöstön merkitystä ei voi liikaa korostaa. He varmistavat asiakaskokemuksen, mikä on tärkein perusta onnistumiselle tällä toimialalla. Olen hyvin kiitollinen saamistamme tunnustuksista kovatasoisessa porukassa”, iloitsee Osuuskaupan Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Hotelleissa onnellistetaan ja onnistutaan

Sokos Hotels -ketju palkitsi onnistujiaan ja onnellistajiaan läpi Suomen 14 eri kategoriassa. ”Meillä on Tallinnan Viru mukaan lukien 45 Sokos Hotellia, joissa upea henkilöstömme tekee päivittäin työtä koko sydämellään asiakkaidemme onnellistamiseksi. On ilo palkita työssään niin tuloksellisuuden, asiakaspalvelun kuin laadun mittareilla menestyneitä”, summaa S-ryhmän matkailukaupan konsepteista ja kehityksestä vastaava johtaja Jaana Matikainen. Vuoden hotellipäällikkönä eli S-Bossina palkittiin Tiina Uusikartano Oulun Original Sokos Hotel Arinasta, joka puolestaan valittiin parhaaksi kokoushotelliksi.

Ravintola-ammattilaiset tekevät arjesta juhlaa

”Ihmiset tarvitsevat tässä ajassa positiivisia ja kohottavia kokemuksia, ja ravintolassakäynnit ovat arjen juhlaa. Käynnin onnistumisen edellytyksenä on henkilöstöstä, palvelusta, tunnelmasta ja ruoan laadusta koostuva ehjä kokonaisuus. S-ryhmän noin 460 ravintolassa työskentelee upea joukko erilaisia persoonia ja tiimipelaajia, jotka varmistavat yhdessä huippupalvelun”, S-ryhmän ravitsemiskaupan kentän ohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm kiteyttää. Esihenkilöillä on keskeinen rooli hyvän yhteishengen herättäjinä. Erityisen hyvin päällikköpestissään on onnistunut vuoden 2022 ravintolapäälliköksi, eli S-Bossiksi valittu Jonna Tervo, joka luotsaa sekä Kempeleen että Oulun Rossoa. Kempeleen Rosso palkittiin myös vuoden Rossona. Lisäksi Rovaniemen Coffee House ylsi kivijalkakahviloiden kärkeen sekä sarjassaan suositelluimmaksi ravintolaksi. Oulusta löytyi viime vuoden paras Amarillo.

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa ennätysvahva kehitysvire

S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa on läpi haastavan korona-ajan tinkimättä panostettu asiakaskokemukseen ja rakennettu polkua tulevaan. Toiminnan kehittämisen ohella on pystytty toteuttamaan myös suuri määrä upeita hotelli- ja ravintolauudistuksia.

”Kovan työn tulokset näkyvät. Ala on palautunut nopeasti korona-ajasta ja asiakkaiden tyytyväisyys ja suositteluhalukkuus on kehittynyt hienosti. Iso kiitos kaikille mara-alan noin 6 500 huippuammattilaisellemme. Onnistumisen takana on laadukas asiakaspalvelu, josta välittyy aito vuorovaikutus ihmisten välillä. Sitä asiakkaat meidän osaajiltamme odottavat. Kohtaamiseen perustuu myös esihenkilötyö, joka on avainasemassa palvelu- ja johtamiskulttuurimme eteenpäin viemisessä, joka päivä. Hyvä draivi ja fiilis työyhteisössä nostaa myös asiakkaiden tunnelmaa, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook muistutti puhuessaan S-ryhmän mara-alan tapahtumassa.

Kyseessä oli S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan suurin vuosittainen tapahtuma kautta aikojen. Mukana oli ensi kertaa osallistujia sekä Sokos Hotels – ja Radisson Blu -ketjuista että S-ryhmän ravintoloista mukaan lukien uniikkiravintolat – yhteensä yli 600 mara-ammattilaista. Samalla jatkui jo 2000-luvun alussa alkanut perinne S-ryhmän mara-parhaimmiston palkitsemisesta. Palkitsemiset ovat tärkeä osa S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden palvelukulttuurin kehittämistä sekä mara-alan huippuammattilaisten esille nostamista.

 

Lisätietoja: 

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Osuuskauppa Arina, p. 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
Juha Lindholm, johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 0831 152, juha.lindholm@sok.fi
Jaana Matikainen,johtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 388 1639, jaana.matikainen@sok.fi

Oulun ja Kempeleen Rossojen ravintolapäällikkö Jonna Tervo palkittiin ravintolapäällikköjen S-Boss -palkinnolla.

Original Sokos Hotel Arinan hotellipäällikkö Tiina Uusikartano palkittiin hotellipäällikköjen S-Bossina

Arinan ravintolat ja kahvilat toivat pohjoiseen peräti neljä palkintoa.

Vuoden Rosso palkinnon sai tänä vuonna Rosso Kempele. Palkinnon vastaanottivat keittiömestari Susanna Vierelä ja ravintolapäällikkö Jonna Tervo.

Oulun Original Sokos Hotel Arina palkittiin vuoden kokoushotellina. Palkinnon vastaanottivat ravintolapäällikkö Teppo Kinnunen ja hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

Vuoden Amarillo -palkinnon nappasi Oulun Amarillo. Palkinnon vastaanottivat keittiöpäällikkö Mika Jokinen ja ravintolapäällikkö Anu Hyrkäs.

Coffee House Rovaniemi palkittiin sekä Vuoden kivijalkakahvilana että Vuoden suositelluimpana ravintolana nopean syämisen ja kahviloiden kategoriassa. Palkinnon vastaanotti ravintolapäällikkö Jenni Takala.

Original Sokos Hotel Arinalle, Osuuskauppa Arinan Oulussa sijaitsevalle hotellikokonaisuudelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki tammikuun lopussa osoituksena kestävän matkailun eteen tehdystä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä. Visit Finlandin kehittämä ”Sustainable Travel Finland” -ohjelma auttaa suomalaisia matkailualan yrityksiä omaksumaan kestäviä ja vastuullisia käytäntöjä. STF-ohjelman läpäisseet ja kriteerit täyttäneet yritykset saavat Sustainable Travel Finland -tunnuksen ja heidän toimintaansa seurataan ja tarkastellaan säännöllisesti. STF-merkki auttaa kuluttajia vastuullisten matkailualan yritysten löytämisessä.

Osuuskauppa Arina ja sen toimipaikat, kuten Original Sokos Hotel Arina, vahvistavat toiminnallaan alueen elinvoimaisuutta, edistävät alueen yritysten keskinäistä yhteistyötä ja turvaavat palveluja niin kasvukeskuksissa kuin harvaan asutuillakin alueilla. Osana ”Sustainable Travel Finland” -ohjelmaa Original Sokos Hotel Arinan väki on konkretisoinut toimintaansa ekologisen, taloudellisen, sosiokulttuurisen sekä eettisen vastuullisuuden kautta. Lisäksi hotellin toiminnassa on pitänyt miettiä mm. vierailijakokemuksen kehittämistä, omien toimintojen vaikutusta käytettävän infrastruktuurin kestävyyteen, ilmastonmuutokseen sopeutumista ja sen hillitsemistä sekä paikallisen yhteisön huomioimista osana omaa yritystoimintaa.

–Kestävä matkailu ja vastuullisuus ovat meille Original Sokos Hotel Arinassa ensisijaisia tapoja toimia arjessa kaikilla osa-alueilla. Vastuullisuuden kehittämistyötä on tehty tiiviisti jo vuosia, kertoo Original Sokos Hotel Arinan hotellijohtaja Päivi Kaarlela.

– STF -ohjelma on herättänyt paljon ajatuksia ja ideoita myös tulevaisuuden kehittämisen tarpeista. Näihin kuuluvat matkailun kestävyyden mittareiden luominen, asiakkaiden tiiviimpi osallistaminen sekä lukuisten merkittävien tekojen viestiminen, Kaarlela avaa tunnustuksen edellytyksenä olevia osioita.

– ”Sustainable Travel Finland” -merkin pohjatyötä on tehty vuosia Green Key –sertifikaatin kautta, joka on ollut hotellillamme jo vuodesta 2016 alkaen. Tätä Green Key työtä jatkaen ja STF -merkin puitteissa, vastuullisuuden kokonaisvaltainen kehittäminen tulee myös jatkumaan, kertoo hotellipäällikkö Tiina Uusikartano.

– Teemme vuosittain uudet kehittämissuunnitelmat, joiden mukaan etenemme. Kehitystyötä tehdään laaja-alaisesti esimerkiksi edistämällä työpaikkaliikuntaa työpaikan pyöränhuoltopisteen kautta, ehkäisemällä hävikkiä Resq –sovelluksen kautta sekä kehittämällä ja tekemällä monimuotoista yhteistyötä paikallisten yhteisöjen ja yritysten kanssa, täydentää hotellin vuoropäällikkö Elina Muhonen.

 

Lisätietoja:

Päivi Kaarlela, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina, +358 50 431 0510, paivi.kaarlela@sok.fi

Levin alppikylässä sijaitsevassa Break Sokos Hotel Levillä aloitetaan hotellin asiakastilojen sekä ravintoloiden täydellinen uudistus. Uudistuksen työvaihe on tarkoitus aloittaa heti Levin kevätkauden päätyttyä 2.5. ja hotelli avataan uudelleen juhannusviikolla. Täydellisen uudistuksen saavat Kiisa ja Coffee House avautuvat hotellin mukana juhannukseksi ja uusi Grill It! -ravintola avaa ovensa elokuussa.

Coffee Housen keitaasta Grill It!:n lempeään tunnelmaan

Lokakuussa 2008 avautunut Break Sokos Hotel Levi on Sokos Hotels -ketjun pohjoisin hotelli ja sijaitsee aivan Levin Torin sydämessä. Nyt tehtävät uudistukset koskettavat pääasiallisesti hotellin ravintoloita sekä saunatiloja, jotka uudistetaan täydellisesti, mutta myös huoneissa tehdään samalla tarvittavia fiksauksia.

– Seuraamme asiakaspalautteita todella tarkasti ja näiden perusteella olemme tehneet päätöksiä uudistukseen. Levin Coffee House on aina ollut erittäin suosittu sekä matkailijoiden että paikallisten keskuudessa. Nyt Coffee House saa konseptiuudistuksen, jossa kahvilasta tulee nykyistäkin rennompi keidas, joka houkuttelee laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen maistuvaan maailmaan, Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi kertoo.

– Täysin uutena à la carte -ravintolana avaamme Leville nyt Grill It!:n, joka tuo tullessaan tunnelmallisen, hieman hämyisän ravintolan. Ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Grill It!:n sisustuksessa, nimensä mukaisesti, tulee näkymään ja tuntumaan hiiligrillin sävyt ja materiaalit. Takka ja öljylamput tuovat ihanan pehmeän valon ravintolaan. Grill It!:n myötä saadaan kylään iso ja upea, aurinkoisella paikalla sijaitseva terassi, jossa on ihana nauttia hyvästä ruoasta ja seurata elämää yhdessä Suomen suosituimmista vapaa-ajankeskuksista, Peltoniemi iloitsee.

– Ravintola Kiisa jatkaa toimintaansa hotellin aamiais- ja tilausravintolana sekä tarjoaa ruokailut ryhmille. Ravintolan sisustus saa kuitenkin täydellisen muodonmuutoksen. Jatkossa sisustuksessa korostuvat suomalaiseen sisustukseen yhdistettävät elementit kuten vaalea puu, harmoninen värimaailma sekä modernit Lappilaiset koristeaiheet, sanoo Break Sokos Hotel Levin hotellijohtaja Hilkka Lehtinen.

Luksusta saunatiloihin

Break Sokos Hotel Levin uudistuksessa myös saunat uudistetaan täydellisesti. Saunatilojen sisustuksessa tulee näkymään Lapin kivi ja kulta niin pukeutumis- kuin saunatiloissakin, unohtamatta ylellistä spa-tunnelmaa.

– Uudet saunatilat tulevat tarjoamaan vieraillemme ihanan tunnelman, jossa on helppo rauhoittua ja rentoutua täydellisesti. Yksityiskohdat on mietitty loppuun asti; esimerkiksi veden juontia varten pukeutumistiloista tulee löytymään kuksat vieraidemme käyttöön, Lehtinen kuvailee.

Break Sokos Hotel Levin Coffee Housen suunnittelusta vastaa Visionary Design Partners:in Jaana Ekman ja muiden ravintoloiden, hotellin vastaanoton sekä saunatilojen suunnittelusta vastaa Yozen Arkkitehdit.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Hilkka Lehtinen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Levi, +358 44 788 6101, hilkka.lehtinen@sok.fi

Reilun kahden vuoden odotus päättyy vihdoin, kun Osuuskauppa Arina avaa suositun Grill It! -ravintolan jälleen Ouluun. Uusia toimitiloja on etsitty pitkään ja tulevan kevään aikana Grill It! avaa ovensa Kauppakeskus Valkeassa, Gallerian kakkoskerroksessa.

Palavalla intohimolla grillattuihin elämyksiin

Aiemmin Vanhalla Paloasemalla sijainneella Grill It!:llä oli laaja kanta-asiakaskunta, joka on odottanut lempiravintolansa paluuta Ouluun. Vanhan Paloaseman Grill It! oli tunnettu myös valtakunnallisesti, sillä se valittiin S-ryhmän vuoden Grill It!:ksi useampana sulkemista edeltävänä vuotena.

Kauppakeskus Valkeaan avattava, 166 asiakaspaikkainen, ravintola tulee tarjoamaan herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia á la carte annoksia niin pihvien, kala- ja kana-annosten kuin kasvisruokienkin ystäville. Á la carten lisäksi tuleva Grill It! tarjoaa asiakkailleen lounasbuffetin sekä sunnuntaisin tarjoiltavan brunssin.

– Viimeisten parin vuoden aikana olemme saaneet lukemattoman määrän asiakastoiveita ja -palautteita, jossa Grill It!:iä on toivottu takaisin Ouluun. Tästä syystä olemmekin iloisia, että pitkän etsimisen jälkeen olemme vihdoin löytäneet Grill It!:lle sopivat tilat Oulusta ja pääsemme avaamaan jälleen yhden suosituimmista ravintoloistamme, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Grill It! tulee täydentämään Valkean ravintolatarjontaa erityisesti illallispaikkana ja samalla saamme tuoda Valkeaan sunnuntaibrunssin, jota kuulemani mukaan moni asiakas on kaivannut takaisin kauppakeskuksen palveluvalikoimaan, Peltoniemi iloitsee.

– Rekrytointi Valkean Grill It!:iin avataan jo tammikuussa ja ravintola tulee työllistämään reilut 20 ravintola-alan huippuammattilaista. Grill It:n väelle viihtyisä tunnelma, loistava asiakaspalvelu sekä tarkkaan valitut ja pieteetillä valmistetut ruoka- ja juomatuotteet ovat kunnia asia, Peltoniemi lisää.

Tunnelmallinen ravintola perinteikkäällä ravintolapaikalla

Ravintolan sisustuksen on suunnitellut oululainen YOZEN Arkkitehdit. Suosittu Grill It! täydentää loistavasti Kauppakeskus Valkean ravintolatarjontaa perinteikkäällä ravintolapaikalla. Moni oululainen varmasti muistaa samoista tiloissa sijainneen suositun pitsaravintolan jo 1980-luvun loppupuolelta ja nyt tilat uudistetaan täydellisesti Grill It!:in tarpeisiin. Tulevan ravintolan ikkunapaikoilta on mukava katsella vilkkaan Kesäkadun menoa.

– Gill It!:in sisustusta suunniteltaessa tärkeimpinä teemoina ovat olleet lämminhenkisyys ja tunnelmallisuus. Hiiligrillistä saimme inspiraatiota materiaalivalintoihin. Aito puu ja tiili lämmittävät koko tilaa. Pienet pilkahdukset kultaa mm. metalliverhoissa antavat tilaan luksuksen tuntua ja välkkyvät kauniisti takkatulen loisteessa. Kokolattiamaton hiilikuvio ja keramiikkavalaisimet jatkavat sisustuksen linjaa, YOZEN Arkkitehtien Kate Salminen ja Paula Kouri kertovat.

Ouluun avattava Grill It!:n sisarravintolat löytyvät Espoosta, Kolilta, Tampereelta ja Turusta.

 

Lisätietoja: 

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Tiedekeskus Tietomaa marssittaa dinosaurukset Limingantulliin ensi vuoden tammikuussa, kun Oulun SuperParkin yhteyteen avataan Dinosauria-näyttely. Lippujen ennakkomyynti käynnistyy jo joulukuussa Tietomaan verkkokaupassa.

SuperParkin kylkeen saapuva näyttely sisältää parinkymmentä liikkuvaa dinosaurushahmoa. Joukossa ovat muun muassa hurja allosaurus, harjalisko stegosaurus, sarvipäinen carnotaurus sekä tietenkin mahtava tyrannosaurus – itse T-rex! Näyttely vie katsojat halki menneisyyden aina aikaiselta jurakaudelta 190 miljoonaa vuotta sitten lähelle dinosaurusten ajan päättymistä myöhäiselle liitukaudelle 65 miljoonaa vuotta sitten.

– Kyseessä on isoin Suomessa koskaan ollut dinosaurusnäyttely. Se on ollut esillä aikaisemin Euroopassa vain Norjassa. Näyttelyn kanssa Tietomaassa alkaa pyöriä myös Titanosaurus-niminen jättielokuva, mitä voi katsoa Tietomaan sulkeuduttua myös Dinosauria-näyttelyssä. Näyttelyyn voi tutustua itsenäisesti tai opastettuna. Opastukset ajoittuvat viikonloppuihin ja sesonkiaikoihin.  Ryhmille on saatavilla aina varauksesta näyttelyopastus. Dinosauria-näyttelyllä haluamme toimia koko perheen matkakohteena silloinkin, kun Tietomaa menee remontin ajaksi kiinni, kertoo museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna Tamminen.

Näyttely avataan 23.1.2023 ja se on esillä SuperParkin yhteydessä vuoden 2024 huhtikuun loppuun saakka. Näyttelyn yhteyteen avataan myös Tietomaan ylläpitämä dinosaurus- ja tiedeaiheisten tuotteiden kauppa.

– Olemme innoissamme, kun saamme näyttelyn Terminaaliin ja SuperParkin naapuriin, minkä seurauksena tulemme tekemään vahvasti yhteistyötä näiden kahden kohteen välillä. Yhteistyö Dinosaurian, SuperPark puiston ja Robson’s -ravintolan välillä on myös ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää kohteet samalle reissulle, niin luokkaretkillä kuin perheen tai ystäväporukoiden kesken, Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi iloitsee.

Liput näyttelyyn tulevat ennakkomyyntiin Tietomaan verkkokauppaan joulukuussa. Lipunmyynti käynnistyy näyttelyn avajaispäivänä myös Terminaalin tiloissa. Dinosauria on meksikolaisen Dinosauriosmexico:n tuotantoa ja Suomeen se siirtyy Norjasta tiedekeskus Inspiriasta.

 

Lisätietoja:

Tiedekeskus Tietomaa, Sampo Puoskari, yhteistyökoordinaattori, 044 7031 342, sampo.puoskari@ouka.fi

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Oulussa 3.9. järjestetyssä valtakunnallisessa S-Päällikköpäivässä palkittiin kaikkiaan 19 työssään menestynyttä Ässäpäällikköä. Palkittujen S-ryhmän päälliköiden joukossa olivat myös Sokos Oulun myyntipäällikkö Katja Ikäheimonen ja Original Sokos Hotel Arinan keittiöiden keittiöpäällikkö Mika Jokinen.

Ässäpäällikkö-tunnustukset jaettiin joka toinen vuosi järjestettävässä valtakunnallisessa S-ryhmän päällikköpäivässä, johon osallistui tällä kertaa n. 1 100 esihenkilöä S-ryhmän alueosuuskaupoista ja SOK-yhtymästä. Ouluhallissa pidetyssä S-päällikköpäivässä teemana oli tällä kertaa ”Uskallan, Arvostan, Toteutan – S-ryhmäläiset johtamislupaukset”.

Kehittävää otetta, tavoitteellisuutta ja ihmisläheistä johtamista

Osuuskauppa Arinalta palkittiin kaksi esihenkilöä Ässäpäällikkö-palkinnolla. Erikoistavarakaupasta palkittiin Katja Ikäheimonen, joka toimii myyntipäällikkönä Oulun Sokoksella vastaten miesten-, kodin- ja lastenosastoista. Katjalla on vankka kokemus eri ketjujen toiminnasta ja hän on arvostettu sparrailukaveri kollegoidensa keskuudessa.

– Katjan osastoilla asiakkaiden tyytyväisyys näkyy paitsi positiivisissa asiakaspalautteissa mutta myös kasvaneena myyntinä. Esimerkiksi miesten- ja kodinosastot ovat olleet useina vuosina Sokoksien parhaimmistoa. Katjan ja tiiminsä huikean ammattitaidon ansiosta Sokos-ketjun ainoa lastenosasto on osoittautunut mahtavaksi lisäksi Oulun Sokoksen asiakkaille. Katja on tavoitteellinen asiakaspalvelun suhteen eikä tyydy hyvään tasoon vaan tavoittelee tiiminsä kanssa ketjun parasta asiakastyytyväisyyttä, kertoo toimialajohtaja Mikko Polso.

– Arvojemme mukaisesti Katja vie monikulttuurista työyhteisöä rohkeasti eteenpäin mahtavin tuloksin. Hän on toiminut esihenkilönä jo yli parikymmentä vuotta ja Katjaa kiitellään empaattiseksi esihenkilöksi, joka ottaa haastavatkin tilanteet aina ammattimaisen rauhallisesti. Jokainen tiimin jäsen on hänen työryhmässään yhtä arvostettu ja merkittävässä roolissa tiimin onnistumisen kannalta, henkilöstöjohtaja Minna Salonen kehuu.

Toinen Arinan palkittu Ässäpäällikkö on keittiöpäällikkö Mika Jokinen, joka vastaa Original Sokos Hotel Arinan ravintoloiden; aamiaisen, Frans & Camillen, Amarillon ja VENNin keittiötoimintojen johtamisesta.

– Mikan sydäntä lähellä ovat henkilöstön työn sujuminen ja hyvinvointi sekä erinomainen ruokatuotteen maku ja koko asiakaskokemus. Omien ravintoloidensa lisäksi Mika on osallistunut aktiivisesti koko S-ryhmän ravintolaketjujen ruokalistojen ja ruoka-annosten kehittämiseen asiakkaidemme onnellistamiseksi. Myös Mika tunnetaan kollegoidensa joukossa loistavana sparrikumppanina ja hänet tunnetaan toimeenpanevana ja rohkeana päätöksentekijänä. Tavoitteellisena päällikkönä hän ymmärtää miten asiakkaiden tyytyväisyys vaikuttaa ravintolan menestykseen, sanoo toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

– Mika on loistava esimerkki siitä, miten #YksiYhteinenArina toteutuu käytännössä. Hän reagoi rohkeasti ja nopeasti uusiin ja vaikeisiinkin asioihin ja sopeuttaa toiminnan kulloiseenkin tilanteeseen. Mika on toiminut esimerkillisesti yli toimialarajojemme ajatellen sekä henkilöstön hyvinvointia että loistavaa asiakaskokemusta, Salonen kiittelee.

– Mika ja Katja ovat loistavia esimerkkejä arinalaisista esihenkilöistä. Molemmat ovat toimialoilta, joita korona kuritti vahvasti ja siitä huolimatta he ovat onnistuneet tiimiensä kanssa upeasti. Tällaiset onnistumiset eivät ole sattumaa, vaan seurausta pitkäjänteisestä ja laadukkaasta toiminnasta sekä suurella sydämellä ja ihmisläheisesti tehdystä työstä. Olemme todella ylpeitä sekä Katjasta ja Mikasta mutta myös heidän tiimeistään. Upea tunnustus, iloitsee Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

 

Lisätietoja: 

Minna Salonen, henkilöstöjohtaja, +358 40 569 0980, minna.l.salonen@sok.fi
Mikko Polso, toimialajohtaja, marketkauppa, +358 50 388 3430, mikko.polso@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

KTM Ulla Peltoniemi on toiminut Arinan johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2005 alkaen, vastaten Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupasta. Vastuualue laajeni 1.9. alkaen sisältämään Maran lisäksi ABC-toimialan ja erikoistavarakaupan Sokos-, Emotion- ja Tälläämö-ketjujen liiketoiminnat. Toimialajohtaja Mikko Polso keskittyy Arinan suurimpaan toimialaan marketkauppaan. Jari Karjalainen siirtyy Arinasta seuraavaan elämänvaiheeseen.

Vastuualuelaajennus tukee Arinan päivitettävän strategian toimeenpanoa. Ullan johdolla haetaan synergiaetuja sekä erikoiskaupan ketjujen ja Maran vahvoista palvelukulttuureista että ABC:n ja Maran ravintokaupasta, vahvistaen Arinan keskeistä strategian painopistealuetta asiakaskokemuksen kehittämistä.

Ulla on kokenut ihmisjohtaja ja Mara-osaaja. Ulla on käynyt S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen ja täydentänyt osaamistaan mm. strategia- ja palvelumuotoiluopinnoilla. Ulla on toiminut vuodesta 2014 alkaen Oulun Matkailu Oy:n puheenjohtajana.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, erikoistavarakauppa sekä ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Oululle uusi ravintolakonsepti – VENN – avasi ovensa torstaina kesäkuun viimeinen päivä Original Sokos Hotel Arinan kortteliin. Avajaispäivä toi paikalle ison joukon ihastelijoita ja uudesta konseptista kiinnostuneita oululaisia. VENN on selkeästi toivottu lisäys Oulun ravintoloiden joukkoon omalla vinkeällä teemallansa.

Oulun VENN-ravintolan avajaistiimi / Kuva: Harri Rauhanummi, Linnan Juhlakuva

Elämässä ei ole mitään niin arvokasta kuin ystävät, viini ja ruoka

Oulun VENN ravintolan avajaisia vietettiin torstaina 30.6. menestyksekkäästi. Avajaisissa VENNin slogan eli ”viiniä ja ystäviä” pääsi välittömästi tositoimiin, sillä asiakasvirran vuoksi löysivät varmasti tutut ja tuntemattomatkin toisensa samoista pöydistä. Avajaispäivänä tunnelmasta pystyi aistimaan ihastuneita huudahduksia ja paljon naurua aina puoleen yöhön saakka.

Original Sokos Hotel Arinan kortteliin avautunut ravintola VENN työllistää 10 henkilöä ja tarjolla on asiakaspaikkoja 90:lle henkilölle. Hotellin korttelissa ravintolapalveluja tarjoavat VENNin lisäksi myös Frans&Camille ja Amarillo.

– Upean henkilökunnan toteuttama VENNin rento tunnelma, erinomainen juomavalikoima ja ruokalista uutuuksineen täydentää hienosti Original Sokos Hotel Arinan palveluita. Nyt täysin uudistunut kortteli on täynnä oululaista elämää josta pääsevät nauttimaan myös hotellivieraat, kertoo hotellinjohtaja Päivi Kaarlela.

VENNissä ei pönötetä

VENN on sosiaalisesti rikasta elämää viettävien ihmisten kantapaikka, jonka sisustus, tarkkaan valitut juomat ja monipuolinen, kevyt ruokalista kutsuvat oululaiset nauttimaan arjesta ja juhlasta ystävien kera. VENNin loputtomat viinitankit, All day Brunch sekä VENNSDAY -konsepti tuovatkin mukanaan Ouluun jotain täysin uutta.

– VENN täydentää Oulun ravintolatarjoomaa rennolla otteella. Tarjoamme oululaisille olohuoneen, jonne on helppo tulla ystävien kanssa viihtymään ja nauttimaan ihanista juomista ja herkullisesta ruoasta, toteaa VENN ravintoloiden ketjupäällikkö Kati Piispanen.

Ouluun avattu VENN on kuudes konseptin ravintoloista. VENN ravintoloita löytyy jo ennestään Helsingistä, Kotkasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä sekä Vaasasta.

Lisätietoja:

Päivi Kaarlela
hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Arina

+358 50 431 0510
paivi.kaarlela@sok.fi

Uudelta liikepaikalta, Kauppakeskus Valkean Kesäkadulta löytyvä Coffee House keräsi tuvan täyteen ihastelijoita heti ovien avauduttua. Oulun katukuvan tuttua klassikkokahvilaa oli selkeästi odotettu innolla Kauppakeskuksessa niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin puolesta.

Rentoa tunnelmaa ja patio Kesäkadulla

Uusi Coffee House tarjoaa monipuolisen kattauksen syötävää ja juotavaa kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun. Erittäin suosittu, nyt kolmannella liikepaikallaan toimiva Coffee House on palvellut Oulussa jo vuodesta 2006 ja on siten yksi vanhimpia yhä toiminnassa olevia kahviloita Oulun katukuvassa.

Uusi sijainti tarjoaa myös Coffee Housen asiakkaille mahdollisuuden nauttia ympäri vuoden rennosta patiotunnelmasta Kauppakeskus Valkean lämmitetyllä Kesäkadulla. Kesäkadulta löytyvät jo entuudestaan tutut Bacaro Doppio ja La Torrefazione, joiden rinnalle 87 paikkainen Coffee House sopii omalla konseptillaan erinomaisesti täydentämään Valkean kahvilatarjontaa. Uudella paikalla avattu Coffee House työllistää nyt 15 työntekijää, joista kolme on uusia arinalaisia.

– Olemme iloisia, että pääsimme avaamaan Coffee Housen näin upealle paikalle Bacaro Doppion rinnalle. Molemmilla kahviloilla on nyt arvoisensa paikka ja ne ovat loistavasti oululaisten kulkureittien varrella, olitpa sitten ohikulkumatkalla tai haluat istua alas nauttimaan Kesäkadun mukavasta tunnelmasta laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen kera. Coffee House tarjoaa erityisen monipuolisen valikoiman upeita herkkukahveja, joista erityisesti nuoriso nauttii, kertoo Osuuskauppa Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupan ryhmäpäällikkö Heidi Koponen.

Muutto ja muodonmuutos

Coffee House sulki ovensa vanhalla paikallaan Pakkahuoneenkadulla vain muutama päivä sitten, tarkemmin viime viikon sunnuntaina. Original Sokos Hotel Arinan kyljessä palvellut kahvila luovutti tilansa Ouluun rantautuvan Ravintola VENNin käyttöön ja siirtyi keskelle kauppakeskuksen sykettä. Uusi paikka kauppakeskuksen kivijalassa tulee elävöittämään entisestään Kauppakeskus Valkean eläväistä kesäkatua. Kahvila sijoittuu Valkeassa pohjoisen pääsisäänkäynnin viereen.

Muuton mukana myös Coffee Housen sisustus koki muodonmuutoksen. Sisustussuunnittelusta vastasi Helsinkiläinen Visionary Design Partners, joka on monien S-ryhmän kahviloiden ja ravintoloiden muodonmuutosten taustalla. Coffee Housen sisustukseen haluttiin raikkailla väreillä ja runsaalla vihersisustuksella tuoda biofiilistä sekä luonnonmukaista tunnelmaa. Moniaistista ja rauhoittavaa kokemusta on luotu tilaan luonnonmateriaaleilla, luonnollisilla värisävyillä, laatoilla, puulla sekä rottinkisilla kalusteilla – kuin myös runsaalla vihersisustuksella. Synteettisten pintojen vaihtaminen aitoon puuhun, nahkaan, kiveen ja pehmeisiin samettikankaisiin luo lämpimän ja rauhoittavan tilan keskellä ruuhkaista kaupunkiympäristöä.

– Luontoon viittaavat elementit sisätiloissa saavat meidät voimaan paremmin. Tilojen on kestettävä aikaa, nojattava kestävään kehitykseen sekä kierrätyksen periaatteeseen minkä vuoksi käytimme suunnittelussamme vain aitoja materiaaleja, jotka vanhenevat kauniisti, selittää Visionary Design Partners Oy:n designer Jaana Ekman.

– Vuosien varrella tehty yhteistyö Arinalaisten kanssa on aina ollut hedelmällistä ja helppoa. Yhteistyömme aikanaan Ouluun avatun Amarillonkin osalta oli hyvin helppoa ja sujuvaa sekä ammattimaista. Arinalaisten ystävällisyys ja hieno yhteistyökyky ja halu suunnittelutoimistojen kanssa on esimerkillistä ja me VDPHelsingissä olemme enemmän kuin iloisia yhteistyöstä eri projekteissa, Ekman lisää.

Lisätietoa: