Osuuskauppa Arina on päättänyt sulkea LähiStoppi Kiimingin joulukuun lopussa. Jo pidempään vähentyneen kysynnän vuoksi kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä ei enää ollut. Kiimingin LähiStopin henkilöstöä koskeneet muutosneuvottelut ovat päättyneet ja työntekijöille pyritään tarjoamaan töitä Arinan muista toimipaikoista. Arina kiittää Hesburgerin ja kahvion asiakkaita kuluneista vuosista.

ABC polttonestejakelu, ABC Lataus ja muut palvelut jatkuvat

Kiimingin LähiStopin kahvio ja Hesburger-ravintola sulkevat ovensa 31.12.2022, mutta pihan ABC polttonestejakelu ja marraskuussa avattu sähköautojen ABC Lataus palvelevat kiiminkiläisiä ja matkailijoita myös tulevaisuudessa. Samassa liikekeskuksessa sijaitseva, vuosi sitten täydellisen uudistuksen läpikäynyt, S-market Kiiminki sekä Apteekki, Alko ja Kukkakauppa Sinituuli jatkavat myös toimintaansa normaalisti.

– Alun perin täysimittaisena ABC-liikennemyymälänä, vuonna 2009, avatun liikennemyymälän kysyntä on merkittävästi vähentynyt vuosien varrella eikä paikallista kysyntää ole enää riittävästi Hesburgerin palveluille. Toimipaikan sulkemista ei koskaan tehdä kevyin perustein, mutta tässä tapauksessa suurin osa asiakkaidemme käyttämistä palveluista jatkuu ennallaan. Henkilökunnalle on pyritty tarjoamaan töitä muista toimipaikoista eli tuttuihin arinalaisiin voi törmätä tulevaisuudessa muissa tehtävissä, kertoo ABC-liikennekaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Osuuskauppa Arina hakee alkuvuodesta tyhjenevälle osalle kiinteistöä uusia vuokralaisia.

 

Lisätietoja:

Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, matkailu- ja ravitsemis-, erikoistavara- ja ABC-liikennekauppa, +358 500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Liikepaikkakyselyt: Anne Niemi, liikepaikkapäällikkö,+358 44 788 6209, anne.niemi@sok.fi

 

Vuonna 2003 avattu ABC Tupos on käynyt läpi täydellisen uudistuksen, jossa liikennemyymälä on päivitetty ABC-ketjun brändin mukaiseksi ja samalla rakennuksen energiatehokkuutta parannettiin roimasti.

Asioimisen helppoutta miellyttävässä ympäristössä

Täysin uudistettu ABC-liikennemyymälä tarjoaa monipuoliset palvelut sekä paikallisille asiakasomistajille että matkailijoille vilkasliikenteisen nelostien varressa. Auton tankkauksen lisäksi omistajia palvelevat mm. 308 paikkainen kahvila-ravintola, lasitettu terassi, 3 kabinettia sekä monipuolisen valikoiman elintarvikkeita tarjoava myymälä. Lapsivieraita varten löytyvät leikkipaikat sekä sisältä että ulkoa ja koiraparkki helpottaa eläinten kanssa liikkuvia. Tupoksen ABC:ltä löytyvät myös matkaparkki matkailuautoille sekä syksyllä käyttöön otetut ABC-lataus-sähkölatauspaikat.

– Meillä käy paljon lounasasiakkaita ja matkailijoita ja nyt meiltä löytyy entistä paremmat tilat myös erilaisiin kokouksiin ja vaikkapa perhejuhlia varten. Uudistimme remontissa kaksi isoa ja yhden pienemmän kabinetin mutta lisäksi meiltä löytyy nyt myös kaksi niin sanottua ”puolihiljaista” tilaa, joita voi varata lyhyeksikin ajaksi esimerkiksi teams-kokouksia varten. Lisäksi meiltä löytyy monipuoliset palvelut kuten sauna ja lepotilat ammattiautoilijoille sekä matkaparkki asuntoautoille. Olemme sellainen täydenpalvelun talo, Tupoksen ABC:n liikennemyymäläpäällikkö Sami Taimela kertoo.

– On ollut ilo huomata, että remontin keskelläkin olemme saaneet jo paljon positiivista palautetta uudesta skandinaavisen tyylikkäästä ilmeestä sekä tarjoamamme ruoan ja palvelun laadusta. Meidän 45 henkinen tiimimme on todella ylpeä uudistetusta liikennemyymälästä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista, Taimela myhäilee tyytyväisenä.

Tupoksen ABC-liikennemyymälästä löytyvät myös Postin ja Matkahuollon pakettiautomaatit, Nosto-automaatti sekä TOTO:n livelähetykset.

Energiatehokkuutta nykyaikaisilla ratkaisuilla

Tupoksen ABC-liikennemyymälän uudistuksessa ei panostettu ainoastaan silmiin näkyviin ratkaisuihin, vaan samalla talon tekniikkaa uudistettiin erityisesti energiaratkaisujen ja kylmätekniikan osalta.

– Remontin yhteydessä uusimme muun muassa kylmäjärjestelmän, jossa perinteiset kylmäaineet on korvattu luonnollisella hiilidioksidilla, joka on erittäin ympäristöystävällinen kylmäaine. Tässä rakennuksessa aiemmin käytössä ollut R404A-kylmäaine, jonka ilmastoon vaikuttava lämmityspotentiaali on lähes 4000 kertainen hiilidioksidiin verrattuna. Lisäksi uudessa kylmäjärjestelmässä on nykyaikainen lämmöntalteenottoratkaisu, jonka avulla voimme hyödyntää kylmäjärjestelmässä syntyvää lauhde-energiaa kiinteistön lämmitystarpeisiin, kuten esim. käyttöveden ja kiinteistön lämmitykseen, kertoo SOK Kiinteistöässän energiamanageri Jussi Parviainen.

– Lisäksi Tupoksen ABC:llä on hyödynnetty poistoilmalämpöpumppu-ratkaisuja, jolloin voidaan hyödyntää kiinteistöstä poistettavaa lämmintä ilmaa ottamalla talteen lämpöenergiaa ja siirtämällä sitä kiinteistön lämmitystarpeisiin. Tämä parantaa entisestään kiinteistön kokonaisenergiatehokkuutta. Meillä on myös hyviä kokemuksia katolta löytyvistä aurinkopaneeleista, joilla on tuotettu sähköä liikennemyymälään jo 2,5 vuotta, Parviainen lisää.

Lisätietoja: 

ABC Tupos, Sami Taimela, ABC liikennemyymäläpäällikkö, 044 788 5828, sami.taimela@sok.fi
ABC-liikennekauppa, Soile Tikkala, ryhmäpäällikkö, 050 566 1317, soile.tikkala@sok.fi
ABC-liikennekauppa, Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi
SOK Kiinteistöässä, Jussi Parviainen, energiamanageri, 040 712 7554, jussi.parviainen@sok.fi

KTM Ulla Peltoniemi on toiminut Arinan johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2005 alkaen, vastaten Arinan matkailu- ja ravitsemiskaupasta. Vastuualue laajeni 1.9. alkaen sisältämään Maran lisäksi ABC-toimialan ja erikoistavarakaupan Sokos-, Emotion- ja Tälläämö-ketjujen liiketoiminnat. Toimialajohtaja Mikko Polso keskittyy Arinan suurimpaan toimialaan marketkauppaan. Jari Karjalainen siirtyy Arinasta seuraavaan elämänvaiheeseen.

Vastuualuelaajennus tukee Arinan päivitettävän strategian toimeenpanoa. Ullan johdolla haetaan synergiaetuja sekä erikoiskaupan ketjujen ja Maran vahvoista palvelukulttuureista että ABC:n ja Maran ravintokaupasta, vahvistaen Arinan keskeistä strategian painopistealuetta asiakaskokemuksen kehittämistä.

Ulla on kokenut ihmisjohtaja ja Mara-osaaja. Ulla on käynyt S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen ja täydentänyt osaamistaan mm. strategia- ja palvelumuotoiluopinnoilla. Ulla on toiminut vuodesta 2014 alkaen Oulun Matkailu Oy:n puheenjohtajana.

 

Lisätietoja:

Reima Loukkola, toimitusjohtaja, 050 595 1972, reima.loukkola@sok.fi
Ulla Peltoniemi, toimialajohtaja, Matkailu- ja ravitsemiskauppa, erikoistavarakauppa sekä ABC-liikennekauppa, 0500 516 855, ulla.peltoniemi@sok.fi

Uudelta liikepaikalta, Pudasjärven keskustan tuntumasta löytyvä ABC-liikennemyymälä keräsi tuvan täyteen ihastelijoita heti ovien avauduttua. Uutta liikennemyymälää ja sen monipuolisia palveluita oli selkeästi odotettu innolla.

Asioimisen helppoutta tyylikkäässä ympäristössä

Uusi ABC-liikennemyymälä tarjoaa monipuoliset palvelut sekä paikallisille omistajille että matkailijoille. Auton tankkauksen lisäksi omistajia palvelevat mm. 162 paikkainen kahvila-ravintola ja 24-paikkainen kabinetti, hyvän valikoiman elintarvikkeita tarjoava myymälä sekä Hesburger, jolla voi asioida myös Drive In-luukun kautta. Lapsivieraita varten löytyvät leikkipaikat sekä sisältä että ulkoa ja koiraparkki helpottaa eläinten kanssa liikkuvia. Uusina palveluina ABC:lta löytyvät myös matkaparkki matkailuautoille sekä myöhemmin käyttöön otettavat ABC-lataus -sähkölatauspaikat.

Rakennuksen ulkomiljöössä haluttiin ottaa huomioon Pudasjärven hirsirakentamisen kulttuuri ja sisällä omistajaa odottaa rauhallinen ja tyylikäs sisustus. Asiakastilojen lisäksi suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomioita myös henkilökunnan työskentelytilojen toimivuuteen sekä ympäristöystävällisyyteen.

– Vaikka Koillisportista oli haikeaa lähteä, olemme kaikki odottaneet innolla uutta liikennemyymälää. Uusissa, nykyaikaisissa tiloissa voimme palvella omistajia yhä paremmin ja monipuolisemmin. Omistajien toiveita on kuunneltu tarkalla korvalla ja esimerkiksi ravintolastamme saa nyt paljon toivottua pitsaa. Pudasjärveläisten luottamus Arinaan ja sen palveluihin mahdollistivat investoinnin tähän uuteen liikennemyymälään ja me arinalaiset puolestamme haluamme tarjota omistajillemme parasta mahdollista palvelua näissä hienoissa tiloissa. Rakkaudesta omaan alueeseen ja koko Pohjois-Suomeen, toteaa liikennemyymäläpäällikkö Jatta Kaijala.

ABC Pudasjärven henkilökunta

ABC Pudasjärven arinalaiset odottivat malttamattomina uuden työpaikkansa esittelyä omistajille.

Osuuskauppa Arina on toiminut Suomen hallituksen päätösten ja ohjeiden mukaisesti sopeuttaen ABC-asemiensa toimintaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Arinan ABC-asemien palvelu jatkuu noudattamalla hallituksen uusia ohjeistuksia 1.6.2020 alkaen. Uudet kahviloita ja ravintoloita koskevat ohjeet mahdollistavat palvelun laajentamisen.

– Arinan ABC-asemilla on olennaisen tärkeää, että meillä voidaan turvallisesti asioida. Palveleva henkilökunta huolehtii tehostetusti toimipaikan hygieniasta ja turvallisuutta edesauttavia toimenpiteitä on lisätty. Tavoitteena on tuttu ja entistäkin turvallisempi ABC:n asiointikokemus. Vastuullisesti yhdessä toimimalla mahdollistuu paluu kohti normaalia, toteaa Arinan ABC-ryhmäpäällikkö Soile Tikkala.

Tehostetut turvallisuus- ja hygieniajärjestelyt mahdollistavat asioinnin ja työskentelyn toimipaikoissa. Asiakasmääriä rajoitetaan ja aukioloja sopeutetaan säännösten mukaisesti. Asiakaspöydät ja istumapaikat sijoitellaan riittävillä turvaväleillä ja lounas tarjoillaan annettuja ohjeita noudattaen. ABC-ruokamarketit ja take away jatkavat normaalisti toimintaansa. ABC-asemilla on esillä kattavasti infoa turvallisesta asioinnista.

Toimipaikkakohtaiset aukioloajat ja palvelutarjonta löytyvät osoitteesta www.abcasemat.fi.

Hyvää aurinkoista ja turvallista kesää – tervetuloa Osuuskauppa Arinan ABC-asemille!

 

Lisätietoja: Soile Tikkala, ryhmäpäällikkö, ABC, 050 566 1317, soile.tikkala@sok.fi

ABC-asemat ovat muuttaneet aukioloaikojaan kevään 2020 poikkeusolojen aikana. Alla olevassa listassa muutokset osuuskauppakohtaisesti.

Huomaathan, että polttonestemittarit ja autopesut toimivat normaalisti.

Päivitämme listaa tarpeen mukaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

HOK Elanto

ABC Hyvinkää ravintola suljettu

Keula

ABC Kortela ravintola suljettu

SSO

ABC Salo ravintola suljettu

ABC Piihovi ravintola suljettu

ABC Perniö ma-su klo 9-18

ABC Tytyri ma-pe klo 6-17, la-su klo 9-17

ABC Masuuni ma-su klo 10-18, Hesburger ma-su klo 10-18

ABC Lohja ma-la klo 10-22, su klo 11-22, Hesburger ma-la klo 10-18, su klo 11-18

PeeÄssä

ABC Marjahaka ma-su klo 6-20

ABC Pyhäjärvi ma-su klo 6-19

ABC Kiuruvesi ma-pe klo 6-19, la-su klo 10-16

ABC Varkaus ma-su klo 5-22

ABC Siilinjärvi ma-pe klo 5-22, la klo 8-22, su klo 9-18

POK

ABC Teivo ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 11-21

ABC Oritupa ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 11-21

ABC Pirkkala ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 10-21

ABC Toijala ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 11-21

ABC Kaleva ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 11-21

ABC Kolmenkulma ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 10-21

ABC Lahdesjärvi ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 10-24

TKO

Tarjolla Hesburger take away ja kahvilinjasto

ABC Aura ma-pe klo 6-21, la-su klo 8-21

ABC Raisio ma-pe klo 6-21, la-su klo 8-21

ABC Tammisilta ma-pe klo 6-21, la-su klo 8-21

Keskimaa

ABC Joutsa ma-su klo 6-21

ABC Keuruu ma-su klo 6-21

ABC Palokka ma-su klo 6-21

ABC Viitasaari ma-su klo 6-21

ABC Keljonkangas ma-su klo 6-22

ABC Hirvaskangas ma-su klo 6-22, Hesburger ma-su klo 10-22

ABC Vaajakoski ma-su klo 6-22

EeKoo

ABC Imatra ma-su klo 6-21

ABC Särkisalmi ma-pe klo 6-20, la-su klo 8-20

ABC Viipurinportti ma-su klo 5-18

PKO

ABC Juuka ma-la klo 6-21, su klo 7-21

ABC Nurmes ma-la klo 6-22, su klo 7-22

ABC Outokumpu ma-pe klo 6-20, la-su klo 8-20

ABC Kitee ma-pe klo 6-20, la-su klo 8-20

ABC Siihtala ma-su klo 5-24

ABC Marjala ma-su klo 5.30-23

ABC Lieksa ma-pe klo 5.45-20, la klo 8-20, su klo 9-20

ABC Valtimo Kahvila Sumppi suljettu

KPO

ABC Kiitokaari ABC -mobiilin tilausaika ma-su klo 10-21

ABC Kivihaka ABC -mobiilin tilausaika ma-su klo 10-21

ABC Oravainen ABC -mobiilin tilausaika ma-su klo 10-21

ABC Pietarsaari ABC -mobiilin tilausaika ma-su klo 10-21

ABC Kokkola ABC -mobiilin tilausaika ma-su klo 10-21

ABC Haapajärvi ABC -mobiilin tilausaika ma-su klo 10-21

Koillismaan osuuskauppa

ABC Kuusamo ma-la klo 8-18, su klo 10-18

ABC Kemijärvi ma-la klo 7-19, su klo 10-19

EePee

ABC Alajärvi suljettu

ABC Alavus suljettu

ABC Ähtäri suljettu

ABC Jalasjärvi suljettu

ABC Kauhajoki suljettu

ABC Ilmajoki suljettu

ABC Kauhava suljettu

ABC Teuva suljettu

ABC Kristiinankaupunki ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 11-21

ABC Seinäjoki ma-su klo 6-21, Hesburger ma-su klo 10.30-24

KSO

ABC Majakka ma-pe klo 6-22, la-su klo 6-20

ABC Kippari ma-su klo 6-20

ABC Anjalankoski ma-pe klo 6-22, la-su klo 8-22

ABC Valkeala ma-pe klo 6-22, la-su klo 8-22

ABC Kausala ma-pe klo 6-22, la-su klo 8-20

ABC Tuohikotti ma-pe klo 8-20, la-su klo 9-18

Hämeenmaa

ABC Nastola suljettu

ABC Padasjoki suljettu

ABC Kivimaa suljettu

ABC Tiiriö tarjolla Hesburger take away ja kahvilinjasto ma-la klo 9-18, su klo 10-21. Hesburger avoinna ma-la klo 10.30-21, su klo 10.30-18.

ABC Heinola tarjolla Hesburger take away ja kahvilinjasto ma-la klo 9-18, su klo 10-21. Hesburger avoinna ma-la klo 10.30-21, su klo 10.30-18.

ABC Forssa tarjolla Hesburger take away ja kahvilinjasto ma-la klo 9-18, su klo 10-21. Hesburger avoinna ma-la klo 10.30-21, su klo 10.30-18.

ABC Riihimäki tarjolla Hesburger take away ja kahvilinjasto ma-la klo 9-18, su klo 10-21. Hesburger avoinna ma-la klo 10.30-21, su klo 10.30-18.

ABC Renkomäki keittiö avoinna ma-su klo 10-20

Suur-Savo

ABC Pieksämäki ma-su klo 6-20

ABC Savonlinna ma-su klo 6-21

Arina

ABC Vaalanportti tarjolla ABC Burger ja kahvilinjasto ma-su klo 10-16.

ABC Tupos ma-la klo 6-22, su klo 8-22

ABC Pulkkila tarjolla kahvilinjasto ma-la klo 6-21, su klo 8-21.

ABC Pudasjärvi tarjolla kahvilinjasto ma-la klo 8-21, su klo 10-21.

ABC Tornio tarjolla kahvilinjasto ma-la klo 8-21, su klo 10-21.

ABC Kajaani ma-su klo 10.30-18.

—–

ABC rahtaritaukotilojen aukioloajat 1.4.2020 alkaen                                                             

ABC Aura ma-pe klo 06.00-21.00, la-su klo 08.00-21.00

ABC Forssa ma-la klo 09.00-18.00, su klo 10.00-21.00

ABC Jalasjärvi suljettu

ABC Marjala ma-su klo 05.30-23.00

ABC Juva 24 h

ABC Kajaani ma-su klo 10.30-18.00

ABC Masuuni ma-pe klo 05.00-18.00, la-su klo 10.00-18.00

ABC Anjalankoski ma-pe klo 06.00 – 22.00, la-su klo 08.00– 22.00

ABC Koria 24h

ABC Kristiinankaupunki ma-su klo 06.00-21.00

ABC Lohja ma-su klo 06.00-22.00

ABC Kuninkaantie 24 h

ABC Kolmenkulma ma-su klo 06.00-21.00

ABC Kiiminki ma-la klo 06.00 – 22.00, su 09.00-22.00

ABC Kuortti 24 h

ABC Pietarsaari ma-pe klo 06.00 – 24.00, la-su klo 08.00– 24.00

ABC Pyhäjärvi ma-su 06.0-19.00

ABC Kortela suljettu

ABC Piihovi ma-su klo 06.00-22.00

ABC Kiikoinen ma-su klo 06.00-24.00

ABC Kiitokaari ma-pe klo 05.00 – 24.00, la-su klo 06.00– 24.00

ABC Viitasaari suljettu

ABC Hirvaskangas ma-su klo 06.00-22.00

ABC Tupos ma-la klo 6-22, su klo 8-22. Rekkaparkkiin tulee 2kpl bajamajoja vkon 15 aikana.

Osuuskauppa Arina toimii Suomen hallituksen päätösten ja ohjeiden mukaisesti sopeuttaen ABC-asemiensa toiminnan lauantaista 28.3.2020 alkaen. Hallitus esittää ravintoloiden, kahviloiden ja anniskelupaikkojen sisällä syömisen kieltämistä asiakkailta mahdollisimman pian koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Ruokahuoltoon liittyvä take away -toiminta on mahdollista.

Osuuskauppa Arinan ABC-asemat palvelevat toistaiseksi take away -tuotteilla ja ruokamarketteina. Polttonestejakelu jatkuu normaalisti kaikissa Arinan ABC-automaateilla ja ABC-asemilla. Näin Arina huolehtii ABC:n osalta ruoka- ja energiahuollosta Pohjois-Suomessa. Lisäksi ABC-autopesut toimivat normaalisti.

Poikkeustilan vuoksi Osuuskauppa Arinan ABC-toimialalla valikoimia ja aukioloaikoja sopeutetaan. Toimipaikkakohtaiset tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.abcasemat.fi. Arinan ABC-asemien toiminnan sopeuttaminen vaikuttaa henkilöstötarpeisiin. Arinan ABC:n henkilöstöä siirtyy väliaikaisesti töihin marketkauppaan.

− Olemme pohjoissuomalaisten ihmisten omistama osuuskauppa. Tiedostamme osuuskauppana erityisen roolimme ja toimintamme merkityksen Pohjois-Suomen puolesta. Haluamme toimia vastuullisesti olemassaolomme tarkoituksen ja arvojemme mukaisesti. Osuuskauppa Arinalla on merkittävä rooli alueen ruoka- ja energiahuollossa. Arinan marketit turvaavat ihmisten ruokahuoltoa perustarpeiden osalta. ABC-marketyksiköt ja take away -tuotteet ovat osa merkittävää kokonaisuutta. Lisäksi ABC-automaatit huolehtivat laajalla verkostollaan polttonesteiden saatavuudesta, toteaa Osuuskauppa Arinan ABC-toimiala- ja kehitysjohtaja Jari Karjalainen.

Koronaviruspandemia muokkaa osuuskaupan palvelutarjontaa. Arina turvaa noin 100 ruokakaupalla ja 30 polttonestejakeluasemalla asiakasomistajiensa palveluja ja koko Pohjois-Suomen huoltovarmuutta. Vastuullisena toimijana Arina huolehtii asiakkaiden ja henkilökunnan terveydestä ja turvallisuudesta.

− Kiitän työntekijöitä ja luottamushenkilöitä esimerkillisestä valmiudesta poikkeusolojen edellyttämiin ratkaisuihin. Olen ylpeä arinalaisten yhteishengestä yli toimialarajojen. Osuuskaupalla on tärkeä rooli huoltovarmuuden turvaajana Pohjois-Suomessa. Uskon, että pandemia yhdistää sekä arinalaisia että asiakasomistajia, korostaen osuuskaupan roolia arjen palvelujen tarjoajana. Muistetaan kaikki toimia ohjeiden mukaan. Tällä vaikeutamme viruksen leviämistä, kiteyttää Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Arinalaiset yhteisellä asialla – työntekijät siirtyvät väliaikaisiin työtehtäviin yli toimialarajojen

Arina kävi pandemian vaikutusten johdosta yhteistoimintaneuvottelut koko henkilöstön kesken. Johdon ja luottamushenkilöiden lisäksi työntekijöillä oli mahdollisuus osallistua live-lähetyksen välityksellä. Neuvottelut käytiin nopeasti hyvässä yhteishengessä. Jatkotoimenpiteinä kartoitettiin arinalaisten valmius väliaikaisiin tehtäviin ruokakaupassa. Noin 400 arinalaista perehtyy lähipäivinä uusiin työtehtäviin.

− Olemme ennennäkemättömän tilanteen edessä. Kukaan ei voi varmuudella ennustaa pandemian kestoa ja vaikutuksia. Neuvotteluilla varaudumme työvoiman riittävyyteen marketkaupan toimipaikoissa, sanoo henkilöstöjohtaja Minna Salonen.

− Tilanne on haastava kaikille ja arinalaiset ymmärtävät väliaikaisten muutosten tarpeellisuuden. Avoin keskusteluyhteys on erityisen tärkeä, jotta työntekijät jaksavat paineen alla. Arinalaiset ovat avainasemassa turvaamassa pohjoissuomalaisten ruokahuoltoa, toteavat Arinan pääluottamushenkilöt Kimmo Alatalo (marketkauppa), Jaana Huhtala (matkailu- ja ravitsemiskauppa) ja Ari Kinnunen (esimiehet).

Väliaikaisia muutoksia Arinan palveluissa

Pandemian vaikutusten ja työtehtävien muutosten myötä osuuskauppa sulki Amarillon, Coffee Housen, Paloaseman ravintolat ja Puistokahvila Makian Oulussa, Rosson Kempeleessä sekä Amarillon, Coffee Housen ja Uitto Pubin Rovaniemellä. Lisäksi supistettiin Omistaja- ja S-Pankki-pisteiden aukioloaikoja, samoin Valkean aukioloaikoja. ABC-asemilla on otettu käyttöön ruokien noutopalvelu ja ruoan verkkokaupan keräilyyn lisätään työntekijöitä Oulussa.

− Tilanne elää ja muutoksia tehdään herkällä korvalla. Seuraamme valtiovallan ja THL:n ohjeita ja määräyksiä. Ravintoloiden ja kahviloiden väliaikaisella sulkemisella siirrämme arinalaisia sinne, missä tarve on, nyt marketkauppaan, avaa tilannetta matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

− Jo ensimmäisen viikon aikana matkailu- ja ravitsemiskaupasta siirtyi vapaaehtoisesti yli 100 arinalaista auttamaan mm. kuormanpurussa Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa. Apua tarvitaan, jotta pystymme takaamaan huoltovarmuuden pandemian edetessä, marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso lisää.

Osuuskauppa Arinan päivittyvä tilannekuva korona vaikutuksista: www.arina.fi/korona
#osuuskauppani #arinalainen #yksiyhteinenarina

Kahdeksalla ABC-asemalla ympäri Suomen järjestetään kerran kuussa Tarinatorstai, maksuton keskustelutilaisuus, joissa alustajina on eri alojen kiinnostavia asiantuntijoita. Pullakahveille voi tulla yksin tai kaverin kanssa.

ET-lehti ja ABC-asemat kampanjoivat yhdessä yksinäisyyttä vastaan ja ystävyyden puolesta. ABC-asemien rooli paikkakuntalaisten kohtaamispaikkoina vahvistuu, kun asemilla ympäri Suomen järjestetään kerran kuussa Tarinatorstai, kaikille avoin maksuton keskustelutilaisuus. Alustajina Tarinatorstaissa on eri alojen asiantuntijoita, joiden joukossa ovat muun muassa Ile Vainio, Pirjo Hassinen, Pirkko Työläjärvi, Esko Roine, Hannu-Pekka Björkman, Marianna Stolbow ja Liisa Jaakonsaari.

”Ystävillä on iso merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Monet suomalaiset kuitenkin kärsivät yksinäisyydestä. Perhe- tai työelämän tilanne on muuttunut, ihmiset asuvat yksin tai läheiset ovat kaukana. Me ET-lehdessä haluamme olla mukana torjumassa yksinäisyyttä Suomessa. Siksi luomme näitä matalan kynnyksen tilaisuuksia, joissa voi tutustua paikkakuntalaisiin ja kenties ystävystyä”, ET:n päätoimittaja Katriina Palo-Närhinen sanoo.

Ensimmäinen Tarinatorstai on 7.2. klo 15 alkaen. ABC-asemat ovat ABC Hyvinkää, ABC Pitkälahti Kuopio, ABC Viipurinportti Lappeenranta, ABC Tupos Liminka, ABC Piihovi Salo, ABC Amiraali Kotka, ABC Seinäjoki (klo 14 alkaen) ja Lähi-ABC Teivo Ylöjärvi. Mukana tapahtumissa on myös SPR:n ystävätoiminta.

”Laajan verkostomme avulla voimme tarjota ABC-asemat eri paikkakunnilla kohtaamispaikoiksi, joissa ihmiset voivat tavata toisiaan kasvotusten. Digitalisoituvassa maailmassa ihmisten väliset kohtaamiset nousevat omaan arvoonsa. Asemamme ovat avoimia sosiaalisia tiloja, joihin kaikki ovat tervetulleita viettämään aikaa”, ABC:n ketjujohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Maksuttomiin tilaisuuksiin voi ilmoittautua täällä.


Tankkaatko dieseliä? Arveluttaako pakkasten tulo? ABC-asemalla dieselin pakkasenkestoa ei tarvitse arvuutella, sillä meillä näet aina mittarikentällä, millaista kylmyyttä polttoaine kestää. Lisäksi ABC-aseman verkkosivuilta tai ABC-mobiilista voit tarkistaa näppärästi jo etukäteen haluamasi aseman diesellaadun pakkaskeston.

Täältä näet ajantasaisen listauksen ABC-asemien talvidieseleistä
 
Asemillamme siirrytään parhaillaan talvisempiin diesellaatuihin. Paukkupakkasille ABC tarjoaa pohjoisessa huippulaatuista dieseliä, jonka alin käyttölämpötila on -38 astetta ja alin varastointilämpötila -30 astetta.
 
ABC:n dieselit ja niiden pakkaskestot:


Dieselin pakkaskesto on merkitty mittarikentällä dieselpistoolin yläpuolelle keltaiseen kylttiin.