On aika valita paikallisvaikuttajat

Nyt hoidetaan aidosti paikallisia asioita – on kyse sinun osuuskaupastasi!

Vaaleissa valta on asiakasomistajilla. Jokaisella osuuskaupan asiakasomistajalla on edustajistovaaleissa tasan yhtä monta ääntä: yksi.

Osuuskauppa Arinan edustajistovaaleissa on käytössä suora vaalitapa, jossa valituksi tulevat eniten ääniä omalla jäsenalueellaan saaneet ehdokkaat. Vaalit toteutetaan sähköisen ja postiäänestyksen yhdistelmävaalina.

Kuka saa äänestää?

Olet automaattisesti äänioikeutettu, jos:

  • olet asiakasomistajataloutesi jäsen ja liittynyt jäseneksi viimeistään 31.12.2021
  • olet suorittanut Osuuskauppa Arinan osuusmaksun joko kokonaan (100 euroa) tai suoritettuasi vähintään 20 euron osaosuusmaksun 31.12.2021 mennessä
  • olet täyttänyt 15 vuotta ennen vaalivuoden (2022) alkua.

Huomioithan, että ehdokkuus- ja äänioikeus on ainoastaan talouden jäsenellä eli asiakasomistajalla. Siis hänellä, joka on alunperin lunastanut osuuden Osuuskauppa Arinasta. Talouteen kuuluvilla eli rinnakkaiskorttien omaavilla ei ole äänioikeutta. Vaaliposti lähetetään taloutenne jäsenen eli asiakasomistajan nimellä.

Ketä voin äänestää?  

Osuuskauppa Arina on jaettu vaaleissa kuuteen jäsenalueeseen. Osuuskauppavaalit on oiva tapa nostaa oman alueesi ääni kuuluviin, sillä jokainen Arinan asiakasomistaja saa äänestää vain oman asuinpaikkansa, eli jäsenalueensa, ehdokkaita:

  • Jäsenalue 1: Oulu, Ii, Muhos, Utajärvi ja Vaala
  • Jäsenalue 2: Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Siikajoki ja Siikalatva
  • Jäsenalue 3: Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki ja Tyrnävä
  • Jäsenalue 4: Enontekiö, Kemi, Keminmaa, Kolari, Muonio, Pello, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio
  • Jäsenalue 5: Pudasjärvi, Ranua ja Rovaniemi
  • Jäsenalue 6: Inari, Kittilä, Sodankylä ja Utsjoki

Jäsenalueiden ulkopuolella asuva Osuuskauppa Arinan jäsen voi valita, minkä pohjoissuomalaisen jäsenalueen ehdokasta haluaa äänestää. Osuuskauppavaalit ovat suorat henkilövaalit.

Miten voin tutustua ehdokkaisiin ja heidän ajatuksiinsa? 

Avaamme maaliskuussa vaalikoneen, jossa voit lukea ehdokkaiden omia ajatuksia, heidän paikallistoiveitaan sekä verratta omia mielipiteitäsi ehdokkaiden ajatuksiin.

Kuinka äänestän? 

Voit äänestää Arinan edustajistovaaleissa joko sähköisesti tai postitse. Jokainen äänestänyt asiakasomistaja osallistuu automaattisesti arvontaan, jossa palkintoina on 2 x vuoden ruuat -lahjakorttia (arvo 4941 €) sekä 65 x 50 € S-ryhmän lahjakorttia.

Kaikille Suomessa asuville Osuuskauppa Arinan jäsenille lähetetään vaalikirje maaliskuun loppuun mennessä*. Vaalipostista löydät ehdokkaat sekä postiäänestyksen materiaalit.

*Lähetämme vaalipostin kaikille äänioikeutetuille asiakasomistajillemme, joilla asiakastiedoissa oleva osoite on oikein ja se on Suomessa. Eli jos haluat vaaliaineistot kotiin postitettuna, niin varmistathan, että osoitetietosi ovat näiltä osin kunnossa. Kun asiakastiedoistasi löytyy myös henkilötunnus ja sähköpostiosoite, niin mainio vaihtoehto postiäänestykselle on äänestää verkossa.