Ympäristötietoisuuden edistämistä Sokos Hotelleissa


18.02.2016

Sokos Hotellit Rovaniemellä ja Levillä ovat saaneet arvostetut Green Key –ympäristötunnukset. Green Key on matkailualan maailmanlaajuinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteena on edistää kestävää matkailua. Yhteensä Sokos Hotels -ketjulla on 19 ympäristöohjelmassa mukana olevaa hotellia.

Break Sokos Hotel Levi ja Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemellä ovat ainoat Green Key – sertifioidut hotellit Lapissa. Molemmissa on tehty paljon töitä sertifikaatin eteen, sillä ympäristötunnuksen saadakseen on täytettävä mittavat kriteerit muun muassa energian- ja vedenkäytön suhteen.

– Uskon, että myös muut Lapin alueen hotellit seuraavat pian jalanjäljissämme, sillä ympäristöasiat vaikuttavat yhä enenevässä määrin asiakkaiden valintoihin. Meidän kaikkien tulee kantaa huolta ympäristöasioista, toteaa hotellipäällikkö Tiina Määttä Original Sokos Hotel Vaakunasta.

Vaakunassa on tarkoitus jatkaa pitkäjänteistä työtä ympäristöasioiden hyväksi myös jatkossa.

– Tänä vuonna aiomme panostaa entistä vahvemmin muun muassa jätteiden lajitteluun ja energiatehokkuuden parantamiseen. Nostamme ympäristöasiat vahvemmin mukaan myös henkilökunnan palavereihin ja pyrimme samalla lisäämään asiakkaiden tietoutta ympäristöasioista, hotellinjohtaja Päivi Holappa kertoo.

Myös Levillä on pohdittu paljon ympäristövastuuta ja sen vaikutusta koko matkakohteeseen. 

– Ympäristöasiat ovat osa jokapäiväistä työtämme hotellin arjessa. Nyt keskitymme matkailijoiden opastamiseen ja otamme aktiiviseen käyttöön Levin alueen ympäristöoppaan matkailijoille. Jaamme asiakkaille tietoa parhaista ulkoilu- ja retkeilymaastoista ja vinkkaamme kulkuvälineiksi kyläpyöriä, kertoo hotellinjohtaja Sanna Sandgren Break Sokos Hotel Leviltä.