Ylpeydenaihe ja mainosvaltti – Green Key -toiminnasta merkitystä


31.05.2021

Green Key -toiminnalla on hotelleille suuri merkitys – mutta mitä se tarkoittaa?

Osuuskauppa Arinassa haluamme jokapäiväisillä teoillamme varmistaa, että Pohjois-Suomi on paras paikka elää. Yksi teoista on Green Key -toiminta, jota tekemällä hotellimme ottavat osaa ympäristö- ja vastuullisuustyöhön. Green Key -sertifikaatin myöntää ja sitä valvoo Suomessa GoG Oy. GoG eli Going Green Oy on yhteiskunnallinen yritys, jonka tarkoituksena on edistää kestävää matkailua. Green Key -toimintaa tarkastellaan vuosittain. Hotellimme Original Sokos Hotel Arina, Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi & Break Sokos Hotel Levi ovat mukana Green Key -ohjelmassa. 

– Green Key -toiminta on sitoutunutta ympäristö- ja vastuullisuustyötä, jota kehitämme jatkuvasti. Haluamme huomioida omassa toiminnassamme kokonaisvaltaisesti eri vastuullisuuden osa-alueita, kuten ympäristön kuormituksen vähentäminen, paikallisten tuotteiden, tekijöiden ja yhteistyökumppaneiden esiintuominen ja kannattaminen sekä henkilökunnan ja asiakkaiden kannustaminen ympäristöasioiden pariin, avaa Original Sokos Hotel Arinan vuoropäällikkö Elina Muhonen. 

Toimintaa pienistä teoista aina isoihin kokonaisuuksiin

Hotellit huomioivat Green Key -toiminnan niin jokapäiväisissä asioissa kuin isommissa kokonaisuuksissakin. 

– Arkipäiväisiä asioita ovat muun muassa jätteiden lajittelu – myös asiakkaille tarjotaan mahdollisuus lajitella jätteensä –, ylimääräisten valojen sammuttaminen ja veden käyttöön huomion kiinnittäminen. Suosittelemme muun muassa asiakkaillemme hanaveden juontia pullotetun veden sijaan. Myös erilaisista ulkoilumahdollisuuksista kertominen asiakkaille liittyy jokapäiväisesti Green Key -toimintaan, sillä mikä olisi sen ympäristöystävällisempää kuin jättää auto parkkiin ja lähteä luontoon kävelemään, kertoo Break Sokos Hotel Levin vastaanoton vuoropäällikkö Niina Mäcklin. 

– Tällä hetkellä Green Key -työ näkyy vahvasti esimerkiksi meneillään olevassa huoneuudistuksessa. Uudistustöitä tehdään paljon paikallisten yritysten kanssa yhteistyössä. Vanhoista huoneista on säästetty monia huonekaluja, esimerkiksi tuoleja on verhoiltu uudestaan, vanhat matkalaukkutelineet ovat kunnostettu ja maalattu sekä parkettilattia lähes kaikissa huoneissa kunnostettu. Green Key -asiat ovat olleet vahvasti mukana jo uusien huoneiden suunnitteluvaiheessa, kuvailee Elina Muhonen. 

Ylpeyden aihe ja mainosvaltti – Green Key:stä merkitystä

Green Key -sertifikaatti on hotelleille todellinen ylpeyden aihe, mutta myös tapa kertoa asiakkaille, että vastuullisuus merkitsee toiminnassa paljon. 

 Se, että meillä on Green Key -sertifikaatti, kertoo siitä, että teemme tärkeää työtä ja vastuullista työtä. Olemme sitoutuneet energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, kierrätykseen ja hävikin hallintaan. Haluamme ja voimme omalla toiminnallamme ja valinnoilla kantaa vastuuta ja vaikuttaa. Olemme ylpeitä sertifikaatista ja nostamme Green Key -asioita aktiivisesti somessa esiin. Se on selkeästi meille myös mainosvaltti, kertoo Original Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemen hotellipäällikkö Tiina Määttä. 

 On kunnia olla etulinjassa vaikuttamassa alueen kehitykseen niin, että säilyttäisimme mahdollisimman pitkään elinvoimaisena tämän upean luonnon, jonka keskellä elämme ja toimimme, lisää Niina Mäcklin.