Ylikylän koulun Ässäkenttä eli Ylivoima vihittiin käyttöön


20.09.2016

Rovaniemen Ylikylän koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön oppilaiden, vanhempien ja opettajien yhteisen perhepäivän aamuna lauantaina 17.9.
 
Vihkiäisissä julkistettiin Ässäkentän paikallisnimi Ylivoima ja koulun oppilaiden laatimat käyttösäännöt. Oppilaat haastoivat RoPS:n Veikkausliiga-pelaajat vihkiäisottelussa. Palloliitto luovutti koululle säkillisen palloja. Kenttätoimittajana Ylikylän koululla on paikallinen Lappset Group.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Kannustajat-tukitoiminta, Arina Areena -liikuntahallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat osa lähes 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

– Kuluttajaosuuskuntana ja paikallisten perheiden omistamana osuuskauppana haluamme tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi kouluaikana ja vapaa-ajalla niin täällä Rovaniemellä kuin koko Suomessa, kertoo Arinan marketkaupan aluevastaava Matti Puranen.

– Koululle uusi monitoimikenttä ja palloiluvälineet tarjoavat erinomaiset puitteet ja lisämahdollisuuksia liikuntatuntien suunnitteluun, jatkaa Ylikylän koulun rehtori Petri Mäkelä.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeinen tavoite.
– Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää nykyisin korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan aktiivista yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä, jotta saadaan lisää kiinnostavia ja toimivia liikuntapaikkoja, jatkaa Palloliiton piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Ylikylän koulun Ässäkenttä on Osuuskauppa Arinan toimialueella jo yhdestoista, Rovaniemellä kolmas ja valtakunnallisesti 62. Ässäkenttä. Rovaniemellä Ässäkentät tunnetaan Vaaranlammella nimellä Lampi-Areena ja Saaren koululla nimellä Roimanni.