Vuoden Urheiluteko 2014 -palkinto Raahen Arina Areenalle


11.02.2015

Oulun Seudun Urheilutoimittajat ry ja Pohjois-Pohjanmaan liitto luovuttivat lauantaina Vuoden Urheiluteko 2014 -palkinnon Raahen Arina Areenan toteuttajille.

Palkinnon vastaanottivat Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n Urheilugaalassa Oulussa ison toimijajoukon puolesta Janne Pajala ja Raimo Seikkala FC Raahesta.
OSUT:n mielestä raahelaiset seurat ja järjestöt ovat osoittaneet kunnioitettavan laajaa yhteisöllisyyden voimaa luodessaan seuroille ja niiden junioreille entistä paremmat harjoitus- ja kilpailuolot. Raahen harjoitushallin suunnittelu ja toteutus ovat osoitus hyvin vahvasta urheiluhengestä. Arina Areenan toteutuksessa oli mukana 21 urheiluseuraa tai järjestöä.

Talkoita ylipainehallin rakentamisessa teki 200 eri henkilöä noin 100 000 euron arvosta. Noin puolen miljoonan hankkeeseen hankittiin lisäksi mainosmyynnillä varoja yli 200 000 euroa ja avustuksia 122 000 euroa Suomen Palloliitolta ja Raahen kaupungilta. Hanke sai kielteisen päätöksen 86 000 euron valtionapuhakemukseen.

Harjoitushalli on ollut käytössä marraskuusta alkaen ja sen toiminnoista vastaa Raahen Seudun Uimahallisäätiö. Hallissa urheilevat kaupungin koulut ja urheiluakatemia, jalkapalloilijat, pesäpalloilijat, perinnelajien harrastajat, frisbeeharrastajat ja yleisurheilijat. Lisäksi vuoroja uudesta liikuntapaikasta ovat käyttäneet Oulusta Haukiputaan Pallo, Oulunsalon Pallo, Rotuaarin Pallo ja Tervarit Juniorit , Kempeleestä Ajax Sarkkiranta, Tyrnävältä Tempaus ja Ylivieskasta FC Ypa.

Oulun Seudun Urheilutoimittajien Vuoden Urheiluteko -palkinto jaettiin kolmatta kertaa yhdessä Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa. Oulun Seudun Urheilutoimittajat haluavat palkinnolla korostaa tulosurheilun ja menestymisen ohessa muun muassa liikunnan ja urheilullisuuden merkitystä, ruohonjuuritason liikuntatyötä, seuroja ja niiden toimijoiden työtä. Palkinnon saaja valitaan vuosittain jäsenistön tekemien esitysten pohjalta. Tunnustuksena saajalle luovutetaan kunniakirja sekä kuvataiteilija Sanna Koiviston suunnittelema ja toteuttama uniikki taideteos ”Yhteistyö”.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet piispa Samuel Salmi Piispan sauvakävely -tapahtuman järjestämisestä ja Virpiniemen liikuntaopisto innovatiivisesta työstään. Palkinnon Urheilugaalassa luovuttivat OSUTn puheenjohtaja Kari Linna, hallituksen sihteeri Pekka Räsänen ja maakuntajohtaja Pauli Harju Pohjois-Pohjanmaan liitosta.