Viiden hyötyillan viikko


07.09.2017

Omistajan hyötyilta -kiertueen kesä taittui syksyksi Perämeren rannikolla. Elo-syyskuun taitteeseen mahtui kolme hyötyiltaa Prismoissa sekä yhdet Salessa ja S-marketissa. Vaihtuva vuodenaika näkyi myös säässä. Sateisista ja harmaista illoista huolimatta hyötyilloissa kuljettiin hymyssä suin.

Liikkeelle lasten kanssa Tervolasta

Viikko aloitettiin Tervolasta, jossa Salen pihalla kuhisi innostuneita lapsia jo telttojen pystyttäessä. Eritoten nuorempaa väestöä tuntui kiinnostavan väriliiduilla maahan piirrettävät numerot ja asfalttiloton konsepti. 
 
Lapsien läsnäolo näkyi myös hyötytoiveissa. Koulujen ja arjen koitettua toivottiin hienoja kyniä ja helppoja välipaloja. 
 
– Lasten toiveiden lisäksi selkeäksi teemaksi nousi lähiruoka. Tervolalaiset arvostavat lähiruokaa ja Tervolan Salessa myydäänkin paljon paikallisen Meän Lihan tuotteita, Arinan 100-vuotisjuhlavuoden tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Hanna Pikkarainen tuumasi.
 

Hyötyilta sisätiloissa Tornion tyyliin

Synkät pilvet ajoivat omistajat ja arinalaiset ilakoimaan Tornion Prisman aulaan. Sisätilat eivät kuitenkaan iloa haitannut, vaan tunnelma oli iloinen ja tiivis.
 
– ¬Vaikka Tornion hyötyilta toteutettiin poikkeuksellisesti sisätiloissa ja ohjelma vedettiin hieman suppeammin läpi, oli paikalla mukava joukko omistajia ja ilta oli onnistunut, Osuuskauppa Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskainen sanoi tyytyväisenä.
 
Oven suussa omistajia vastassa oli höyryävän lämmin yllätys, kun makkaranpaistajien lisäksi paikalla oli lähiruokatuottaja Rönkä. Rönkä tarjosi suussa sulavaa lihaperunalaatikkoa, jonka reseptiä udeltiin tiuhaan.
 

Kemiläisiä omistajia kohtaamassa

Kemissä koettiin toritunnelmaa, kun aurinko vihdoin näyttäytyi ja Kauppakeskus Coronan pihaan kasaantui telttaa teltan perään. Kahden suuren ja vihreän Arina-teltan lisäksi paikalla olivat makkaranpaistajat pullakahveineen, lettikampauksia ja hiustatuointeja loihtivia Tälläämön naiset sekä Torniosta tuttu Rönkä.
 
Paikalla tapahtumassa oli myös market- ja ABC-kaupan toimialajohtaja Mikko Polso. Polso koki omistajien tapaamisen tärkeänä osana työtään.
 
-Kemin Prismaa halutaan viedä eteenpäin ja tullaan tekemään muutoksia ja nyt olisi hyvä hetki antaa palautetta, Polso kommentoi.
 
Polso kiitti sankoin joukoin hyötytoiveita antamaan tulleita kemiläisiä. Toimialajohtajalle oli kullan arvoista päästä tapaamaan omistajia ja kuulemaan heidän palautetta oman kaupan kehittämiseksi. Polso ehti kuulemaan liudan hyviä omistajan arkeen vaikuttavia hyötytoiveita.
 
– Mieleen jäi autopesun mahdollisuuden selvittäminen ja diesel-polttoaineen kesä- ja talvilaatujen parempi ennakoiva tiedottaminen, Polso tuumaa.
 

Mahtavien arinalaisten Iissä

Meri-Lapin jälkeen oli aika jättää Lappi kiertueen osalta taakse ja palata Pohjois-Pohjanmaalle. Mikä olisikaan parempi aika suunnata Iihin, kuin juuri alkanut nahkiaiskausi. Leuattomien herkkujen jälkeen oli hyvin voimaa lähteä pystyttämään tapahtumaa.
 
Iin S-marketissa omistajien ja tapahtuman vastaanotto henkilökunnan puolesta oli erityisen lämmin. Hyötytoiveissa henkilökunta keräsi kehuja ja niistä vähäisimmät eivät tulleet Osuuskauppa Arinan henkilöstö- ja kehitysjohtajalta Jari Karjalaiselta.
 
-Iin työkaverimme ovat tavoitteellisia, aktiivisia, aikaansaavia ja iloisia. Todella antaumuksellisesti omistajan hyödyn tuottamiseen keskittyvä upea työyhteisö, Karjalainen kehui ylpeänä Iin arinalaisia.
 

Hyötytoiveiden äärellä Linnanmaalla

Viiden hyötyillan viikon päätti Pohjois-Oulun Prisma. Linnanmaata varten hyötyillan ohjelmaa lisättiin ja arinalaiset viettivät neljä tuntia omistajien kanssa. Vaikka ilta oli pitkä, niin lasten iloisen naurun ja omistajien ilon voimalla hyötyilta tuntui olevan ohi aivan liian nopeaa.
 
Omistajia tapaamassa oli myös Prisman ryhmäpäällikkö Minna Salonen, päivittäistavarapäällikkö Ari Arolaakso ja käyttötavarapäällikkö Outi Isokangas. Kolmikko otti vihreän pöydän äärellä vastaan hyötytoiveita ja he olivat parhaimmilla paikoilla kuulemassa palautetta myös suoraan omistajien suusta.
 
-Moni omistaja kysyi, mikä oikein tuo hyötytoive on, ja siitä saatiinkin monet hyvät keskustelut aikaan osuuskaupan tehtävästä ja tarkoituksesta, Salonen sanoi iloisena.
 
Linnanmaalla yllettiin myös hyötyiltojen makkaransyöntiennätykseen. Pohjoisoululaiset omistajat maistelivat hyötyillan aikana lähes 1500 makkaraa!