Uusi Sale Tupos avattiin torstaina 6.9. klo 10


05.09.2012

Osuuskauppa Arina avasi Tupoksella paikallisille omistajille tuplasti edellistä suuremman Sale-lähimyymälän, joka tarjoaa kolminkertaisen tuotevalikoiman, S-Pankin, Postin, Matkahuollon ja Veikkauksen asiamiespalvelut sekä kahvipisteen. Uusi lähimyymälä on energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden edelläkävijä. Arina investoi Tupokselle lähes 2 milj. €. Sale työllistää myymäläpäällikkö Matti Rättyän johdolla lähes 10 Arinalaista.

Sale Tupos on osa S-ryhmän valtakunnallista kehittyvää lähes 300 lähimyymälän ketjua, jonka myymälät sijaitsevat kaupunkien keskustoissa, lähiöissä ja maaseututaajamissa.

’Tarjoamme Tupoksella Arinan paikallisille omistajille lähes 400 m2 ympäristöystävällisestä lähimyymälästä kolminkertaisen tuotevalikoiman, mm. 500 uutta tuoretuotetta, entistä monipuolisemmat oheispalvelut, pysyvästi edulliset lähimyymälähinnat, nopean kassapalvelun, ystävälliset aukioloajat ja mahdollisuuden osallistua asiakaspanelistina lähi-Salen kehittämiseen’, kiteyttää Arinan Sale-ketjujohtaja Tapani Kärkkäinen.

Osuuskauppa Arinan omistavat asiakkaat, yli 140 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. Tupoksella yli 90 % talouksista on Arinan omistajatalouksia. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja Tupoksella ja laajemmin Pohjois-Suomessa 160 toimipaikassa yli 2000 työntekijän voimin. Arinan toiminnan hyödyt jäävät Pohjois-Suomeen. Osuuskunnassa omistajilla on päätös- ja vaikutusvalta.

Sale Tupos on Arinan 10. kiinteistö, jossa hyödynnetään pohjoissuomalaisen Jetitek Oy:n CO2 kylmä- ja lämmitysjärjestelmää. Uusi Sale on em. tekniikan osalta Suomen edistyksellisin. Salen rakentaminen on niin ikään pohjoissuomalaista osaamista; urakoitsijana on toiminut Temotek Oy ja suunnittelijoina Linja Arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy, LVI-insinööritoimisto Plan Air Oy ja Insinööritoimisto Palosaari Oy. Arina työllistää rakennushankkeissa aina myös pohjoissuomalaisia rakennusalan ammattilaisia.