Uusi aika: Arina vapauttaa arjen aikatauluja omistajilleen 18.1. alkaen


30.12.2015

Osuuskauppa Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen. Lähes kaikissa Arinan Prismoissa ja S-marketeissa sekä osin myös Saleissa ympäri Pohjois-Suomea laajennetaan aukioloaikoja tammikuussa.

Arina helpottaa osuuskaupan omistavien asiakkaiden arkea tarjoamalla mahdollisuuden joustavampaan kaupassakäyntiin. Osuuskaupassa tartutaan lainmuutoksen avaamaan mahdollisuuteen ja laajennetaan Prismojen, S-marketien ja osin myös Sale-lähimyymälöiden aukioloaikoja.

Aukioloaikojen pidennykset tehdään Arinassa 18.1. alkaen. Aukioloajat vaihtelevat myymälöittäin.

– Omistajiemme pitää saada valita itse, milloin he käyvät kaupassa. Päivän ruuhkaisimpien hetkien paine kevenee, kun kauppareissun ajankohdan voi valita vapaammin. Toimivampi arjen järjestys vapauttaa enemmän aikaa perheelle ja omille tekemisille, sanoo Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

– Olemme asiakkaiden omistama kuluttajaosuuskunta. On luonnollista, että haluamme omistajien toiveiden mukaisesti palvella heitä mahdollisimman hyvin, myös aukioloaikojen osalta.

Omistajien tarpeet ratkaisevat
 

Vastaavaa aukioloaikojen pidennystä ei ole tehty koskaan aikaisemmin. Osuuskaupan omistavat asiakkaat pääsevät nyt ensi kertaa kokeilemaan aikaisempaa ja myöhäisempää asiointia marketeissa.

– Vain tekemällä tiedämme, mikä toimii ja mikä ei. Jos uudet aukioloajat eivät sovikaan omistajillemme, muutamme niitä uudestaan, Puutio lupaa.

Pidempien aukioloaikojen myötä kaupassa tehtävien henkilötyötuntien määrä lisääntyy.

– Tämä on hyvä tilaisuus henkilöstöllemme. Ilta- ja viikonlopputunnit tarjoavat mahdollisuuden lisäansioihin.

Muutoksia muissakin ketjuissa
 

Aukioloaikoihin voi tulla toimipaikkakohtaisia muutoksia myös Pukumies, Mick’s, Emotion ja Kodin Terra myymälöissä. ABC-ketju jatkaa laajoin aukioloajoin. Suurin osa ABC-toimipaikoista on auki joka päivä 6-24, ABC Tupos ympäri vuorokauden.