Uusi ABC Raahe harjakorkeudessa


03.06.2009

Osuuskauppa Arinan palvelut uudistuvat Raahen seudulla. Rakennus- ja rakennuttajaväki sekä asiakkaat viettivät 2.6. uuden ABC Raahen harjannostajaisia 8-tien tuntumassa. Arina investoi uuteen 1600 m2 ABC-liikennemyymälään n. 5 milj. euroa. Uusi ABC Raahe työllistää n. 30 työntekijää ja tarjoaa matkailijoille ja Raahen seudun asukkaille monipuoliset kahvila-ravintolapalvelut, marketpalvelut ja polttonesteet. Avajaisia vietetään elokuussa.

Osuuskauppa Arina täydentää pääteiden varsille sijoittuvaa ABC-liikennemyymäläverkostoa rakennuttamalla 8-tien varteen, Pattijoen risteyksen tuntumaan uuden ABC Raahen. Uusi ABC-liikennemyymälä korvaa aikanaan keskustan Prisman vieressä toimivan liikennemyymälän, joka palvelee asiakkaita uuden ABC:n valmistumiseen saakka ja siitä eteenpäin ABC-automaattiasemana.

Uuden ABC Raahen pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lehto Oy, LVIA-urakoitsijana Lapin LVI-Asennus Oy ja sähköurakoitsijana Sortavalan Sähkö Oy. Pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto HML Oy, rakennesuunnittelijana Insinööritoimisto Juhani Pyykkönen Ky, LVIA-suunnittelijana LVI-insinööritoimisto Plan-Air Oy ja sähkösuunnittelijana Insinööritoimisto Sähkötele Oy.

’ABC-liikennemyymälä tarjoaa matkailijoille ja lähialueen asukkaille monipuoliset kahvila-ravintolapalvelut, edulliset marketpalvelut ja polttonesteet vuoden jokaisena päivänä klo 6-24. Asiakasomistajat voivat saada kaikista palveluista, myös tankkauksesta, jopa 5 % Bonusta ja 0,5 % maksutapaetua’, kertovat Arinan ABC toimialajohtaja Veli-Erkki Vesavaara ja ABC Raahen liikennemyymäläpäällikkö Anne Hyvärinen.

Osuuskauppa Arina on pohjoissuomalainen osuustoimintayritys, jonka omistavat palveluja käyttävät asiakkaat. Arinan asiakasomistajina on yli 120 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. He edustavat n. 60 % koko toimialueen kotitalouksista. Raahen seudulla osuus on samaa tasoa. Arinan tehtävänä on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja asiakasomistajille. Arinan kaikki investoinnit kohdistuvat Pohjois-Suomeen. Eduista merkittävin on Bonus, jota asiakasomistajat saivat viime vuodelta yhteensä 20,9 milj. euroa, keskimäärin 179 euroa taloutta kohden.

’Osuuskauppa Arina toteuttaa perustehtäväänsä tuoden Raahessa matkailijoiden ja paikallisten suosimat liikennemyymäläpalvelut entistä helpommin saataville. Investoinnilla työllistämme sekä pohjoissuomalaisia rakennusalan ammattilaisia että palvelualan osaajia. Uudistuvien palvelujen ja reilun Bonuksen myötä uskon, että matkailijat ja seudulla asuvat asiakasomistajat ottavat uudet palvelut omakseen’, täydentää Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, etunimi.sukunimi@sok.fi

Arinan ABC toimialajohtaja Veli-Erkki Vesavaara, etunimi.sukunimi@sok.fi

ABC Raahe, Sotaplassintie 2, 92140 Pattijoki. Palvelee avauksen jälkeen päivittäin klo 6-24.