Uudet S-marketit Oulun Pateniemeen ja Kaakkuriin


01.12.2010

Osuuskauppa Arinan marketverkosto laajenee Oulussa. Pateniemessä ja Kaakkurissa avataan torstaina 2.12. uudet ympäristöystävälliset S-marketit. Avajaissanat esittävät Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio ja Oulun kaupunginhallituksen jäsen Reijo Sallinen. S-markettien palveluja täydentävät S-Pankin ja Veikkauksen oheispalvelut sekä ABC-automaatit. Uudet S-marketit työllistävät yhteensä 30-35 työntekijää. Arina investoi ko. S-marketteihin yli 7 milj. euroa.

Osuuskauppa Arina lisää oululaisten lähipalveluja kaupungin etelä- ja pohjoispuolella. S-market Pateniemen myyntialaltaan 900 m2 myymälässä on n. 7 500 tuotteen valikoima sekä S-Pankin ja Veikkauksen oheispalvelut. S-market Kaakkurin myyntialaltaan 1 500 m2 myymälässä on vastaavasti n. 10 000 tuotetta sekä S-Pankin ja Veikkauksen oheispalvelut. Molempien S-markettien pihoissa on runsaasti pysäköintitilaa ja ABC-automaattiasemat.

Kiinteistöt on KVR-urakoinut TYL Temotek-Kurtti. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Pateniemessä Linja Arkkitehdit Oy ja Kaakkurissa Arkkitehtitoimisto HML Oy. S-marketit ovat Arinan 4. ja 5. liikekiinteistöt, joissa hyödynnetään uutta hiilidioksidipohjaista kylmä- ja lämmitysjärjestelmää. Uudella tekniikalla saavutetaan jopa 30-40 % energiansäästö. S-marketit on rakennettu uusimpien energiamääräysten mukaisesti.

Avajaispäivänä 2.12. S-marketeissa tarjotaan kakkukahvit. Paikalla on Arinan palveluneuvoja ja ohjelmassa tuote-esittelyjä, kilpailuja ja arvontaa. Asiakasomistajiksi liittyville on tarjolla lisäetuja ja S-Etukortin sirulliseksi vaihtaville kahvipaketti. Päivän aikana voi myös liittyä uuden S-marketin asiakaspanelistiksi.

’S-market on Suomen suurin päivittäistavarakaupan ketju. Oulun uudet S-marketit ovat nykyaikaisia ruokakauppoja, jotka tarjoavat laajat tuotevalikoimat pysyvästi edullisin hinnoin. Valikoimissa on runsaasti kaupan omia tuotteita sekä pohjoissuomalaisia ja Pohjois-Suomessa tuotettuja tuotteita’, kertovat S-market Pateniemen marketpäällikkö Marja-Terttu Keränen, S-market Kaakkurin marketpäällikkö Tiina Nauska sekä Arinan S-market ketjujohtaja Juha Salmi.

Arina on avoin pohjoissuomalainen osuuskunta, jonka omistavat lähes 135 000 asiakasta, yli 60 % kaikista alueen kotitalouksista. Muita omistajia ei ole. Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille. Kaikki hyöty Arinan toiminnasta jää Pohjois-Suomeen ja käytetään asiakasomistajien hyväksi. Asiakasomistajilla on osuuskaupassa päätös- ja vaikutusvalta, he valitsevat osuuskaupan hallinnon ja osallistuvat lähimpien palvelujen kehittämiseen asiakaspanelisteina.

’Arina on kaikkien pohjoissuomalaisten asiakasomistajien asialla. Kehitämme palveluja aktiivisesti, kuluvana vuonna 40 milj. eurolla. Kehittäminen on laaja-alaista, kattaen useita toimialoja ja esim. marketkaupassa eri kokoiset yksiköt. Entistä kattavamman palveluverkoston myötä asiakasomistajilla on mahdollisuus keskittää ostonsa omistamaansa osuustoimintayritykseen. Käyttämällä oman kaupan monipuolisia palveluja asiakasomistajat hyötyvät omistuksestaan eniten. Palveluja kehitetään asiakasomistajia kuuntelemalla, koko toimialueen väestö- ja ostovoimakehitys huomioiden’, täydentää Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio, p. 050 539 8807, etunimi.sukunimi@sok.fi

Arinan S-market ketjujohtaja Juha Salmi, p. 040 505 2254, etunimi.sukunimi@sok.fi

S-market Pateniemi, Keskuskatu 2, 90800 Oulu. Avoinna ma-pe 7-21, la 7-18, su 12-18 (joulun alla su 12-21) Puh. 044 788 6411.

S-market Kaakkuri, Palokankaantie 301, 90420 Oulu. Avoinna ma-pe 7-21, la 7-18, su 12-18 (joulun alla su 12-21) Puh. 044 788 6401.