Tupokseen uusi ympäristöystävällinen Sale-lähimyymälä


29.11.2011

Osuuskauppa Arina rakentaa vuonna 2012 Tupokseen uuden n. 400 m2 Sale-lähimyymälän, joka mahdollistaa tuotevalikoimien kasvattamisen nykyisestä 2000:sta jopa 5000:een. Oheispalveluina ovat S-Pankin, Postin ja RAY:n palvelut sekä kahvipiste. Asiointi helpottuu parkkipaikkojen lisääntyessä 30:llä ja klo 22 jatkuvilla aukioloajoilla. Sale Tupos on Arinan 11. myymälä, joka rakennetaan energiaa jopa 50 % säästävällä ympäristöystävällisellä tekniikalla. Arina investoi uuteen Saleen lähes 2 miljoonaa euroa.

Osuuskauppa Arinan ja sen myymälät omistavat asiakkaat. Tupoksessa yli 90 % kotitalouksista on Arinan omistajatalouksia. Osuustoiminta on sitä, että omistetaan yhdessä ja jaetaan tuotot yhdessä. Edullisten palvelujen lisäksi omistajat saavat osuuskaupasta bonusta ja muita etuja keskimäärin 200 euron arvosta vuodessa.

Tupoksen uusi kiinteistö mahdollistaa myymälätilan laajentamisen nykyisestä n. 160 m2:stä n. 400 m2:iin ja tuotevalikoiman lisäämisen nykyisestä 2000:sta jopa 5000:een. Päivittäistavaroiden lisäksi valikoimat laajenevat arkisilla käyttötavaroilla. Päivittäistavaroiden kylmätilat kolminkertaistuvat. Oheispalvelut täydentävät tarjontaa. Asiointi on aikaisempaa helpompaa ja myös miellyttävämpää pysäköintitilojen laajennuksen ja ympäristöystävällisen myymälän ansiosta.

Sale Tupoksen urakoinnista vastaa Temotek Oy ja arkkitehtisuunnittelusta Linja Arkkitehdit Oy. Sale Tupos on Arinan 11. myymälä, jossa hyödynnetään uutta hiilidioksidipohjaista kylmä- ja lämmitysjärjestelmää, jolla saavutetaan jopa 50 % energiansäästö. Salen rakentamisessa noudatetaan viimeisimpiä energiamääräyksiä.

Sale Tupos on osa valtakunnallisesti lähes 300 ja Arinan yli 40 lähimyymälän ketjua, jonka myymälät sijaitsevat niin kaupunkien keskustoissa, lähiöissä kuin maaseututaajamissakin. Uusi Sale korvaa Tupoksen vanhan myymälän.

’Sale Tupos tarjoaa paikallisille asiakasomistajille entistä suuremman myymälän ja laajemmat valikoimat, lisääntyvät oheispalvelut, pysyvästi edulliset lähimyymälähinnat, pitkät aukioloajat päivittäin ja mahdollisuuden vaikuttaa asiakaspanelistina Salen kehittämiseen. Sale Tupos työllistää 8 työntekijää’, kiteyttää Arinan Sale-ketjujohtaja Tapani Kärkkäinen.