Tornion Kaakamon koulun Ässäkenttä eli BOXI vihittiin käyttöön


07.09.2016

Tornion Kaakamon koulun Ässäkenttä-monitoimikenttä vihittiin käyttöön oppilaiden, vanhempien ja opettajien yhteisessä kylätapahtumassa 5.9. klo 18–20.

Tilaisuuden juonsi kaakamolainen Jari Vesa. Vihkiäisissä julkistettiin Ässäkentän paikallisnimi BOXI ja koulun oppilaiden laatimat käyttösäännöt. Oppilaat haastoivat Kakkosen TP-47:n pelaajat vihkiäisottelussa, voittaen lopuksi rangaistuspotkukilpailun, ja pelaten Kaikki Pelissä -miniturnauksen. Palloliitto luovutti koululle lisää pelivälineitä.

Osuuskauppa Arina tukee monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaa Pohjois-Suomessa. Kannustajat-tukitoiminta, Arina Areena -liikuntahallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät ovat osa lähes 100-vuotiaan osuuskaupan vastuullisuutta.

”Kuluttajaosuuskuntana ja paikallisten perheiden omistamana osuuskauppana haluamme tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Monitoimikentät ovat osoittautuneet aktiivisiksi virkistys- ja harrastuspaikoiksi sekä kouluaikana että vapaa-ajalla”, kertoo Arinan marketkaupan aluevastaava Aarno Aho.

”Uusi monitoimikenttä on kunnan, koulun, vanhempainyhdistyksen ja laajemminkin kaakamolaisten yhteistyön tulos”, iloitsee hankkeen puuhanainen, entinen koulunjohtaja Hilkka Pääkkönen.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän paikallisten osuuskauppojen ja Suomen Palloliiton piirien yhteistyön keskeinen tavoite.

”Liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen edellyttää korkeatasoisia liikuntapaikkoja lähellä kuntalaisia. Tarvitaan yhteistyötä järjestöjen, kuntien ja elinkeinoelämän välillä. Kaakamossa yhteistyöhön antoivat ratkaisevan panoksensa paikallinen vanhempainyhdistys ja kyläyhteisö”, kiittää Palloliiton Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja Klaus Kulju.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Tornion Kaakamon koulun Ässäkenttä on Osuuskauppa Arinan toimialueella jo kymmenes ja valtakunnallisesti 60. Ässäkenttä.