Tervolassa vihittiin käyttöön ’SAREENA’ – Ässäkenttä no 35


22.09.2014

Uusi Ässäkenttä vihittiin käyttöön Tervolan Lapinniemen koululla 22.9. klo 9-11.

Osuuskauppa Arina haluaa olla mukana tukemassa monipuolisesti lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia. Muutamia esimerkkejä junioreiden liikuntaan suunnatusta tuesta ovat Kannustajat-tuki, Arina Areena -hallit ja Ässäkenttä-monitoimikentät.

– Ässäkenttä on monipuolinen lasten ja nuorten liikuntapaikka. Liikunta auttaa jaksamaan ja opettaa yhteispeliä. Ässäkentällä harrastavat maksutta myös ne lapset, nuoret ja perheet, jotka eivät ole mukana seuratoiminnassa, kertoo Osuuskauppa Arinan markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen.

Lasten ja nuorten liikunnan lisääminen on S-ryhmän osuuskauppojen ja Palloliiton yhteistyön keskeinen tavoite.

– Aiemmin valmistuneiden Ässäkenttien käyttökokemukset ovat olleet positiivisia ja kentät ovat lisänneet koululaisten liikunta-aktiivisuutta. Tytöt ja pojat käyttävät kenttää tasapuolisesti. Monitoimikentät palvelevat koulupäivän ulkopuolella myös lähialueen perheitä ja urheiluseuroja, lisää Palloliiton piirijohtaja Esa Saajanto.

Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän osuuskauppojen yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata monitoimikenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011. Tervolan Ässäkenttä on pohjoissuomalaisen Osuuskauppa Arinan toimialueen neljäs ja valtakunnallisesti 35. Ässäkenttä.

– Paikallisesti SAREENA:ksi nimettyä Ässäkenttää käyttävät päivisin Lapinniemen koulun oppilaat, jotka laativat kentälle käyttösäännöt. Oppilaat ovat ottaneet kentän innolla vastaan. Monitoimikenttä on aktiivisesti käytössä luokkien liikuntatunneilla ja välitunneilla kenttää käyttävät myös ne lapset, jotka muutoin omatoimisesti liikkuvat vähemmän, jatkaa Lapinniemen koulun rehtori Essi Varajärvi.