Tervetuloa Kauppakeskus Valkeaan!


13.04.2016

Kauppakeskus Valkea on valmis palvelemaan oululaisia ja vierailijoita. Uusi viihtyisä kauppakeskus ja laajentuneen kävelykatualueen kohtaamispaikka kesäkatu avataan torstaina klo 10. Avausnauha leikataan Valkean Kauppurienkadun puoleisella pääsisäänkäynnillä. Avajaisviikolla torstaista sunnuntaihin Valkean kesäkadulla on monipuolista ohjelmaa ja kauppakeskuksen liikkeissä lukuisia avajaistarjouksia. Valkea on Oulun sydän, jonne kaikki ovat tervetulleita kävellen, pyöräillen, julkisilla tai hissiyhteydellä Kivisydämestä.

Kauppakeskus Valkea:
• sijainti Oulun ydinkeskustassa, kahdessa korttelissa ja yhdistävällä kesäkadulla
• n. 24 000 m2 liiketilaa viidessä kerroksessa
• Sokos Pukumies -tavaratalo sekä yli 50 liikettä ja palvelua, n. 500 työpaikkaa
• kävijätavoite 4,5 milj. vuodessa, myyntitavoite 100 milj. euroa
• rakennuttaja Osuuskauppa Arina, omistajina 160 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta
• kokonaisuutena n. 120 milj. euron investointi
• lisätietoa palveluista ja tapahtumista www.kauppakeskusvalkea.fi

Kauppakeskus on seurausta Oulun kaupungin jo 2000-luvun alussa laatimista suunnitelmista keskustan elävöittämiseksi ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Valkean rakennuttaja Osuuskauppa Arina aloitti osaltaan palvelujen kehittämisen hotellikorttelista. Sokos-tavaratalo teki tilaa Sokos Hotel Arinan ja ravintoloiden laajennukselle. Sittemmin käynnistettiin uuden tavaratalon ja myöhemmin kokonaisen kauppakeskuksen suunnittelu. Keskustan kaavan vahvistuttua suunnittelu eteni ja täsmentyi myöhemmin kesäkatuosuuden osalta. Kaupungin tekemä pysäköintiratkaisu oli keskeinen edellytys kaupallisten palvelujen kehittämiselle.

Kauppakeskus Valkea on monipuolinen kokonaisuus liikkeitä ja oheispalveluja sekä toimistotiloja. Valkean kesäkatu on oululaisten ympärivuotinen olohuone. Valkean vuokralaisista yli 40 % on uusia toimijoita Oulussa, joukossa useita oululaisten kaupunkiin toivomia palveluja. Valkean tilat ovat lähes 100 %:sti vuokrattu. Joulukauppaan avattavan Valkea Galleria-osuuden vuokralaiset julkistetaan myöhemmin ja osa toimistoista on vielä vuokraneuvottelujen kohteena.

Valkean rakennuttaja Osuuskauppa Arina on lähes 100-vuotias pohjoissuomalainen kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat 160 000 kotitaloutta. Osuuskaupan tarkoitus on tuottaa palveluja ja hyötyjä omistajilleen. Arina palvelee marketkaupassa, tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa, liikennemyymälä- ja polttonestekaupassa sekä matkailu- ja ravitsemiskaupassa yli 2500 työntekijällä. Omistajahyötyjä jaetaan keskimäärin yli 400 euroa taloutta kohden vuodessa.